فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 50، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 173-174
  • محبوبه مدنی، مریم سرلک، محمدعلی ضیاء، سیدامین آیت اللهی موسوی صفحات 175-184
    زمینه و هدف
    جنس مالاسزیا (Genus Malassezia) شامل مخمرهای چربی دوست (Lipophilic Yeasts) و به عنوان فلور نرمال پوست مطرح می باشد. پی تی ریازیس ورسیکالر (Pityriasis versicolor) عفونت سطحی طبقه شاخی پوست در افراد با گروه های سنی متفاوت می باشد، هر چند این عفونت در سنین بلوغ شایع تر است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی توزیع گونه های مختلف مالاسزیا در ضایعات افراد مبتلا به پی تی ریازیس ورسیکالر و پوست افراد سالم در سنین 20 تا 30 سال است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است. نمونه گیری این مطالعه توصیفی مقطعی با دو روش چسب اسکاچ و تراشه برداری از پوست انجام شد. نمونه های گرفته شده از 100 نفر (50 نفر سالم و 50 نفر بیمار) بر روی محیط لیمینگ نوتمن آگار اصلاح شده، کشت داده شد. مطالعات ماکروسکوپی، میکروسکوپی، بیوشیمیایی، فیزیولوژیک و آسیمیلاسیون تویین بر روی کلنی های مالاسزیا در کشت خالص انجام شد.
    یافته ها
    سویه های مالاسزیا از 31 نمونه (77/60%) مربوط به بیماران جداسازی و شناسایی گردید. مالاسزیا گلوبوزا با 18 مورد (29/35%) و مالاسزیا اسلوفیه با یک مورد (96/1%) به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را داشتند. در افراد سالم مخمرهای مالاسزیا از20 نمونه (40%) جداسازی شدند و مالاسزیا فورفور فراوان ترین جدایه با 9 مورد (65/17%) و مالاسزیا اسلوفیه و سیمپودیالیس هر کدام با 1 مورد (96/1%) کمترین فراوانی را داشتند. در مجموع نمونه ها، بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به مالاسزیا گلوبوزا با 24 مورد (06/47%) و مالاسزیا اسلوفیه با 2 مورد (92/3%) بود.
    نتیجه گیری
    مالاسزیا فورفور و مالاسزیا گلوبوزا به ترتیب فراوان ترین جدایه ها از افراد سالم و بیمار بودند.
    کلیدواژگان: پی تی ریازیس ورسیکالر، گونه های مالاسزیا، محیط کشت لیمینگ نوتمن آگار اصلاح شده
  • فرنگیس فاتحی، محمدمحسن تقوی، غلامحسین حسن شاهی، سید ابراهیم حسینی، جواد حسینی، زهرا جمالی صفحات 185-194
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس اختلالی متابولیکی است که با ایجاد استرس اکسیداتیو تخریب بافتی را به دنبال دارد. گیاهان زیادی جهت مداوای افراد دیابتی پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات داروی گیاهی آنژی پارس روی تخریبات بافتی ناشی از دیابت در موش های صحرایی بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 48 سر موش صحرایی نر انجام شد. القاء دیابت با تزریق زیر پوستی استرپتوزوتوسین با میزان 50 میلی گرم بر کیلوگرم در ناحیه بین دو گوش حیوانات انجام گرفت. 56 روز بعد، موش ها به شکل تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه 1، گروه دیابتیک که به مدت 14 روز تحت تزریق نرمال سالین قرار گرفتند و به سه گروه دیگر به همین مدت به ترتیب آنژی پارس، انسولین و آنژی پارس- انسولین تزریق شد و 24 ساعت بعد از آخرین تزریق بافت های کلیه، مغز و کبد جهت بررسی بافتی رنگ آمیزی شدند.
    یافته ها
    در تمامی گروه ها تغییرات بافتی ناشی از دیابت مشاهده گردید، اما این تغییرات در گروه آنژی پارس- انسولین کاهش محسوسی داشت. در اکثر زمینه های میکروسکوپی بافت کلیه گروه دیابتی بدون درمان، گلبول های قرمز خون در مجاری کلیوی مشاهده شد. ارتشاح سلولی در اکثر نواحی مغز در این گروه رویت شد و بارزترین مورد مشاهده شده در بافت کبد در این گروه، وجود سلول های کبدی دو هسته ای بود. این مشخصات بافتی در سایر گروه های دیابتیک درمان شده کاهش داشت و در گروه درمان شده با آنژی پارس- انسولین به حداقل میزان خود رسیده شده بود.
    نتیجه گیری
    احتمالا آنژی پارس با دارا بودن خواصی مثل خاصیت آنتی اکسیدانی و رگ سازی مانع از ایجاد و پیشرفت صدمات بافتی در گروه های درمانی نسبت به گروه کنترل گردیده است.
    کلیدواژگان: آنژی پارس، دیابت، کبد، کلیه، مغز، موش صحرائی دیابتی
  • حسین فرشیدی، محمد زارع نژاد، شهرام زارع، سیدعبدالله موسوی، سیدعباس مظفری صفحات 195-204
    زمینه و هدف
    روند مرگ و میر ناشی از حوادث قلبی- عروقی در کشور ما رو به افزایش می باشد. رانندگان یکی از گروه های پر خطر محسوب می گردند که متاسفانه در کشور ما کمتر به آنان توجه شده است. مطالعه حاضر به بررسی عوامل خطر بیماری قلب و عروق در رانندگان کامیون های جاده ای پایانه باربری بندرعباس در سال 1387- 1386 می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی طی سال های 1386 و 1387 بر اساس روش جمع آوری تصادفی ساده، 448 راننده انجام شد. برای همه نمونه ها پرسش نامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک تکمیل شد. وزن، قد و فشارخون رانندگان اندازه گیری گردید و نمونه خون ناشتا تهیه شد. جهت بیان نتایج از آمار توصیفی و برای تحلیل یافته ها از آزمون های آماری t و مجذور کای استفاده گردید.
    یافته ها
    رانندگان همگی مرد با متوسط سن 34/7±38 سال بودند. نود و چهار درصد جمعیت مورد مطالعه زیر 55 سال سن داشتند. از این جمعیت 6/57% به شکلی دخانیات اعم از قلیان، پیپ یا سیگار به صورت روزانه مصرف می کردند. نمایه های تن سنجی 115 نفر (6/25%) از نمونه ها چاق (30 BMI>) بود. 121 نفر (27%) از جمعیت رانندگان کلسترول خون بالاتر یا مساوی 240 میلی گرم در دسی لیتر و 166 نفر (37%) سطح سرمی تری گلیسرید بالاتر یا مساوی 200 میلی گرم در دسی لیتر داشتند. 95 نفر (21%) از جمعیت سطح سرمی LDL بالاتر یا مساوی 160 میلی گرم در دسی لیتر داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی چاقی بر دیگر عوامل خطر بیماری های قلبی در میان رانندگان، مهم ترین مداخله در راستای کاهش حوادث قلبی- عروقی، برنامه ریزی برای کنترل وزن و تغییر وضعیت تغذیه ای و رفتاری در کنار ارتقاء سطح آگاهی این قشر از جامعه در خصوص عوارض قلبی و عروقی خواهد بود.
    کلیدواژگان: رانندگان کامیون، عوامل خطر بیماری قلب و عروق، BMI، کلسترول، تری گلیسرید
  • طاهره علی محمدی، محسن رضاییان، حمید بخشی، رضا وزیری نژاد صفحات 205-218
    زمینه و هدف
    ارزشیابی به عنوان یکی از ابزارهای ارتقاء کیفیت این امکان را فراهم می سازد تا نقاط قوت و ضعف برنامه ها مشخص گردند و با تقویت جوانب مثبت و رفع نارسایی در ایجاد تحول و اصلاح گردش کار، گام های مناسبی برداشته شود. این مطالعه با هدف ارزیابی دانشکده پزشکی رفسنجان بر اساس الگوی سیپ (CIPP) در سال1389 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    جمعیت این پژوهش توصیفی – مقطعی شامل63 دانشجو، 28 استاد و 10 دانش آموخته است. جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه های پژوهشگر ساخته استفاده شد. پرسش نامه شامل دو بخش مشخصات دموگرافیک و سوالات پرسش نامه بود. نمره صفر تا 50/1 وضعیت نامطلوب، 50/3- 51/1 وضعیت نسبتا مطلوب و 5- 51/3 وضعیت کاملا مطلوب در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از دیدگاه شرکت کنندگان در پژوهش وضعیت زمینه، درونداد، فرآیند و کلیت دانشکده پزشکی کاملا مطلوب و برونداد دانشکده نسبتا مطلوب می باشد. نتایج نشان داد که به طور کلی در زمینه، فرآیند و برونداد دانشکده پزشکی بین دیدگاه دانشجویان و اساتید تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0 p ≤). دانشجویان وضعیت زمینه و اساتید وضعیت درونداد، فرآیند، برونداد و کلیت دانشکده را مطلوب تر ارزیابی کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج ارزیابی نهایی دانشکده پزشکی نشان داد، وضعیت این دانشکده مطلوب می باشد. در جهت نیل به حد کاملا مطلوب، شایسته است مسئولین دانشکده و دانشگاه بیش از پیش به تقویت عوامل مهم از جمله؛ بازنگری در مواد و محتوای آموزشی، آموزش روش های تدریس و ارزشیابی و مهارت های ارتباطی به اساتید توجه نمایند.
    کلیدواژگان: ارزیابی آموزشی، الگوی سیپ، دانشکده پزشکی
  • طیبه یگانه، رضا سلطانی شال، موسی کافی، عباسعلی حسین خانزاده صفحات 219-232
    زمینه و هدف
    بر اساس پژوهش های انجام شده و با توجه به گستردگی و تنوع عوامل مرتبط با پیشرفت تحصیلی؛ هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی، مدیریت زمان و کیفیت زندگی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. برای انجام این تحقیق تعداد 207 دانشجوی دانشگاه گیلان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. از پرسش نامه هوش هیجانی، مدیریت زمان و پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون T گروه های مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر وجود همبستگی مثبت معنادار بین هوش هیجانی، مدیریت زمان و کیفیت زندگی با پیشرفت تحصیلی است (01/0 p<). تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که هوش هیجانی، مدیریت زمان و کیفیت زندگی به طور معناداری قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی هستند.
    نتیجه گیری
    از طریق آموزش مهارت های هوش هیجانی، مدیریت زمان و ارتقاء سطح کیفیت زندگی دانشجویان، می توان اقدام به بسترسازی مناسب جهت پیشرفت تحصیلی دانشجویان نمود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مدیریت زمان، کیفیت زندگی، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان
  • محمد الله توکلی، علی روحبخش، محمدرضا رحمانی، حمید بخشی، فاطمه امین، علی شمسی زاده صفحات 233-242
    زمینه و هدف
    ارزیابی درونی نقش مهمی در بهبود کیفیت آموزشی ایفا می کند. مطالعات گذشته نشان داده است که با انجام ارزیابی درونی می توان به نحو مطلوب به کاستی ها پی برد و بر اساس آن در جهت بهبود کیفیت آموزشی گام بر داشت. هدف این مطالعه انجام ارزیابی درونی گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به منظور گام برداشتن در جهت تقویت و گسترش کیفیت آموزشی گروه بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1390 در گروه فیزیولوژی انجام شد و بر اساس عوامل پنجگانه امور آموزشی، پژوهشی، ساختار و مسئولیت ها، تجهیزات و فضای آموزشی پرسش نامه تهیه شد. جامعه مورد ارزیابی شامل اعضاء هیات علمی (4 نفر)، دانشجویان کارشناسی ارشد (4 نفر) و دانشجویان پزشکی ورودی سال 1388 (38 نفر) بودند. امتیازات به دست آمده از پرسش نامه ها با معیار های گورمن مقایسه شدند و ضریب همبستگی بین آزمون جامع علوم پایه و درس فیزیولوژی پزشکی طی ده سال گذشته تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه در امور آموزشی رتبه «قوی» و در امور پژوهشی رتبه «بسیار قوی» را کسب کرده است. رتبه به دست آمده (بر اساس رتبه بندی گورمن) از امکانات آموزشی- پژوهشی «بیش از رضایت بخش»، فضای فیزیکی «غیر رضایت بخش»، و ساختار و مسئولیت ها «مرزی» بود. همچنین، بین نمره آزمون علوم پایه با نمره درس فیزیولوژی رشته پزشکی طی ده سال بررسی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (001/0 p<، 39/0= r).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، گروه فیزیولوژی از دیدگاه اعضاء هیات علمی و دانشجویان در مجموع رتبه «خوب» را داشته، اما در زمینه فضای فیزیکی و ساختار و مسئولیت ها دارای ضعف است.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، بهبود کیفیت، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • بهرام پورسیدی، هادی خوشاب، محمدرضا کاشانی، زهرا سعیدی نژاد صفحات 243-250
    زمینه و هدف
    کار گذاشتن لوله سینه ای (chest tube) مانند هر اقدام جراحی دیگری می تواند ایجاد عفونت کند. جهت پیشگیری از ایجاد عفونت در این بیماران در مواردی توصیه به تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی شده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان اثر بخشی آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در پیش آگهی درمان با توراکوستومی لوله ای در بیماران مبتلا به ترومای نافذ قفسه سینه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 70 بیمار مبتلا به ترومای نافذ قفسه سینه مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های باهنر کرمان و امام خمینی جیرفت در سال 1390 به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 35 نفری مداخله و شاهد تقسیم شدند. در گروه مداخله از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی و در گروه شاهد از پلاسبو استفاده شد. هر دو گروه از نظر عوارض مربوط به کارگذاری لوله سینه ای در سه نوبت (روزهای3، 7 و 14) مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها نتایج با استفاده از آزمون های آماری t زوجی، t مستقل و مجذور کای صورت گرفت.
    یافته ها
    بین میانگین کلی میزان تب در گروه مداخله 41/0±73/37 و گروه شاهد 39/0±63/37 و نیز سایر عوارض اندازه گیری شده در پایان روزهای 3، 7 و 14 تفاوت معنی داری مشاهده نشد. شایع ترین علامت در پایان هفته اول و دوم در هر دو گروه درد پلورتیک بود.
    نتیجه گیری
    آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در بیماران پس از ترومای قفسه سینه که تحت عمل جراحی لوله گذاری سینه ای قرار گرفته اند، تاثیری در کاهش علایم و عوارض بالینی بیماران نداشت، لذا تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی به صورت روزانه توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: ترومای نافذ قفسه سینه، آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، لوله سینه ای، عفونت
  • نسرین صمدی*، محبوبه صفوی، محمود محمودی صفحات 251-256
    زمینه و هدف

    دیابت نوع دو، بیماری متابولیک مزمنی است که با احساس شکست و ناامیدی به دلیل جدال با بیماری و برنامه ریزی درمان آن همراه بوده و احساس خوب بودن روحی و اجتماعی مبتلایان به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف مطالعه حاضر تعیین سطح کیفیت زندگی و ارتباط آن با عزت نفس در مبتلایان به دیابت نوع دو بوده است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 280 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو به روش تصادفی بررسی شده اند. ابزار گردآوری داده ها شامل: پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه عزت نف س Rosenberg و پرسش نامه کیفیت زندگی بیماری های مزمن Farrel and Grant بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.

    یافته ها

    اکثریت مبتلایان به دیابت نوع دو، 106 نفر (4/37%) سطح عزت نفس و 123 نفر (9/43%) سطح کیفیت زندگی پایین داشتند. نتایج حاصل از آزمون مجذور کای نشان داد که بین کیفیت زندگی و عزت نفس ارتباط آماری مثبتی وجود داشته است (001/0= p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که کیفیت زندگی و عزت نفس ارتباط مثبت و مستقیمی با هم دارند. پیشنهاد می شود با ارائه برنامه های آموزشی و ارتقاء کیفیت زندگی، عزت نفس این بیماران افزایش داده شود تا از عوارض ناشی از کیفیت زندگی و عزت نفس پایین از جمله عدم پی گیری درمان، عدم کنترل قند خون و مراقبت ناکافی از خود پیش گیری شود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، عزت نفس، دیابت نوع دو
|
  • M. Rezaeian Pages 173-174
  • M. Madani, M. Sarlak, M.A. Zia, S.A. Ayatollahi Mousavi Pages 175-184
    Background And Objectives
    Genus Malassezia comprises lipophilic yeasts which have been recognized as normal flora of the skin. Pityriasis versicolor (PV) is a common superficial infection of the stratum corneum caused by several species of Malassezia which is seen among different ages، although، this infection is more common in adolescence. The aim of this study was to determine the distribution of various Malassezia species in patients with (PV) and in the skin of healthy subjects (HS) between 20 to 30 years old.
    Materials And Methods
    The sampling was for this is cross sectional study conducted by two techniques of scotch tape and skin scraping. The samples were taken from 100 individuals (50 healthy sabjects and 50 patient) and then were inoculated on Modified Leeming-Notman Agar (MLNA) medium. Macroscopical، microscopical، biochemical، physiological and tween assimilation were performed on colonies of the Malassezia spp. in pure culture.
    Results
    Malassezia strains were isolated and identified from 31 (60. 77%) samples of PV patients. M. globosa was the most frequent isolate with 18 cases (35. 29%) and M. slooffiae had the lowest frequenty with 1 case (1. 96%). In HS، Malassezia yeasts were isolated from 20 (40%) samples and M. furfur was the most frequent isolate with 9 cases (17. 65%) and both M. slooffiae and M. sympodialis had the lowest frequency with 1 case (1. 96%). In the total samples (HS and PV)، the highest and lowest frequencies were related to M. globosa with 24 cases (47. 06%) and M. slooffiae with 2 cases (3. 92%)، respectively.
    Conclusion
    M. furfur and M. globosa were the most frequent isolates from HS and PV samples، respectively.
    Keywords: Pityriasis versicolor, Malassezia spp, Modified Leeming, Notman Agar medium
  • F. Fatehi, M.M. Taghavi, G.H. Hasanshahi, S.E. Hoseini, J. Hoseini, Z. Jamali Pages 185-194
    Background And Objectives
    Diabetes mellitus (DM) is defined as a disorder in which the prominent role of oxidative stress is well documented. Treatment of (DM) with herbal medicine products is one of the main focuses of investigators and to date several reports are published regarding properties of herbal plants. Regardingly، several types of plants are proposed for treatment of (DM). Thus، the current investigation is designed to explore therapeutic properties of Angipars as an herbal plant on tissue injuries associated with (DM) in rats.
    Material And Methods
    This experimental study was performed on 48 male wistar rats weighting 200-250 grams. The induction of DM was carried out by intra- muscular injection of 50mg/kg of STZ (streptozotocin) in a region between the two ears of animal، Approximately، 56 days following the induction of DM rats were divided into four main groups (12 rats in each group): first group received normal saline for 14 consecutive days and three another groups were injected with Angipars، insulin and Angipars-insulin as the same duration respectively. 24 hours after the last injection، animals were humanely killed and brain، liver and kidney tissues were analyzed regarding tissue injuries by histo-chemistry analysis.
    Findings
    Our results showed that all of the studied animals had tissue injuries while significant decreased injuries were observed in Angipars-insulin treated group. In the majority of microscopic fields of kidney of untreated rats red blood cells were observed in tubular tissues of kidneys of animals. Likewise، kidney tissues، cellular infilterations were observed in most of the brain areas and also binuclear hepatocytes were seen in liver tissues. These tissues characterizations were decreased in insulin and Angipars treated groups but were significantly decreased in Angipars-insulin treated group. Overall، animal tissues in insulin-Angi pars group were more similar to normal tissue.
    Conclusions
    It seems that Angi pars haveing properties such as anti-oxidant and neovascularisation effects could protect the tissues from injuries in experimental group''s animals in comparison to control group animals.
    Keywords: Angi, Pars, Diabetes, Liver, Kidney, Brain, Diabetic rat
  • H. Farshidi, M. Zarenezhad, Sh. Zare, S.A. Mousavi, S.A. Mozafari Pages 195-204
    Background And Objectives
    Professional drivers are at an increased risk of myocardial infarction but the underlying causes for this increased risks are uncertain. Unfortunately، ascending trend of these diseases in developing countries as well as Iran is disquieting. This study is aimed to determine the most prevalent risk factors of coronary artery disease in the truck drivers in the years 2007 to 2008.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study، 448 truck drivers were randomly selected. A questionnaire containing their demographic characteristics was completed and for all the study subjects، body mass index، blood pressure، FBS، LDL، HDL، and TG was determined using fasting blood samples. Data were analyzed using SPSS; t-test and chi-square test were used for statistical analysis with significance level of 0. 05.
    Results
    The results showed that mean the age of the drivers who were aii males was 38±7. 34 years old with 94% of them being under 55 years old. Fifty seven point six percent of the cases smoked cigarette or hookah and 73. 9% of them were considered obese (BMI>25) on body mass index. Furthermore، there was a significant relationship between high blood pressure and high body mass index. Cholesterol over 200 mg/dl and TG of over 200 were found in 56. 3% and 23% of the drivers respectively. The findings showed that HDL was lower than 45 mg/dl in 47. 1% of the cases while biochemical analysis of the blood showed LDL of higher than 160 mg/dl in 17. 9% and higher than 130 mg/dl in 64. 4% of the Cases.
    Conclusion
    Coronary artery disease risk factors such as smoking، high body mass index، blood pressure and high lipid indexes is prevalant in truck drivers. The important part of these data shows that obesity for its unelectable effect on other risk factors should be considered with more sensitivity by health policy authorities.
    Keywords: Truck drivers, Coronary artery disease, Risk factor, BMI, Cholesterol, Triglyceride
  • T. Alimohammadi, M. Rezaeian, H. Bakhshi, R. Vazirinejad Pages 205-218
    Backgroundand
    Objective
    Evaluation، as one of the quality progress tools، makes it possible to identify strengths and weakness points by taking appropriate steps in the evolution and reform in the workflow by strengthening the positive aspects of the programs and eliminating the failures. This Study was based on the CIPP model in 2010 with the objective of evaluation of Medical School faculty at Rafsanjan university of medical sciences.
    Materials And Methods
    This Study was a descriptive – cross sectional and study population consisted of 63 students، 28 faculty members and 10 graduate s students. The researcher - made questionnaire was used for data gathering. The questionnaire included two parts: demographic information and questions. Zero score to 1. 5 (unfavorable status)، 1. 51 to 3. 50 (relatively favorable)، and 3. 51 to 5 was considered desirable status. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    From the perspective of the participants the status at the context، input، process، and whole medical school was considered to be relatively favorable. The results showed that in general، as in the areas of context، process and product of medical school، there was a significant differences between Instructors and students (p≤0. 05). Students evaluated context better than instructors and instructors evaluated input، process and product and whole medical school better than the students.
    Conclusion
    The final results of the evaluation of medical school showed that the status is desirable. In order to achieve quite desirable results it’s optimal that officials of this university and colleges improve the important factors such as reviewing the material and educational content have regulars instruction for new teaching methods hold assessments and teach communication skills to their instructors.
    Keywords: Educational Evaluation, CIPP Model, Medical Faculty
  • T. Yeganeh, R. Soltani Shal, M. Kafee, A.A. Hosseinkhanzadeh Pages 219-232
    Background And Objectives
    Based on previous researches and according to variety and widespread of factors related to academic achievement، the current research aimed to study the relationship between emotional intelligence، time management and quality of life with academic achievement among students.
    Materials And Methods
    This descriptive –correlative study was performed on all the students at university of Guilan. Two hundred seven individuals were selected via multi level cluster sampling. Research tools included emotional intelligence questionnaire، time management and World Health Organization quality of life questionnaire. Data were analyzed using Pierson Correlation Coefficient، Stepwise Multiple Regression and T- test.
    Results
    Data analysis showed that there is a meaningful relationship between emotional intelligence، time management and quality of life with academic achievement. In addition، Stepwise regression analysis showed that emotional intelligence، time management and quality of life significantly predict academic achievement.
    Conclusions
    A suitable infrastructure for students’ achievement can be achieved via training of emotional intelligence skills، time management and promotion of students’ life quality level.
    Keywords: Emotional Intelligence, Time Management, Quality of Life, Academic Achievement, Students
  • M. Allahtavakoli, A. Roohbakhsh, M.R. Rahmani, H. Bakhshi, F. Amin, A. Shamsizadeh Pages 233-242
    Background And Objectives
    Previous studies have reported that internal evaluation can play a key role in improving the quality of education. The purpose of this study was an internal evaluation in the physiology department at Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS).
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was performed (during 2010-2011) in the department of physiology at RUMS. Q uestionnaires were made based on five different factors namely education، structure and responsibilities، research، facilities and teaching spaces. The population consisted of faculty members (4 persons)، graduate students (4 persons) and medical students (38 persons). Results were categorized using Gourman scoring scale. Also، the correlation between basic evaluation grades and physiology course grades during the past 10 years was performed.
    Results
    The results revealed that the department of physiology in the education field was «strong»، in research «very strong»، in facilities «more than satisfactory»، in teaching spaces «non-satisfactory»، and in structure and responsibilities was in the «border line». Also، there was a significant positive association between basic evaluation grades and physiology course grades during the past 10 years (r=0. 39، p<0. 001).
    Conclusion
    This study demonstrated that in some areas (academic faculty and students’ views) the physiology department is considered to be in a good level. But، in the teaching space and structure and responsibilities it is considered in weak level.
    Keywords: Internal evaluation, Quality development, Physiology department, Rafsanjan University of Medical Sciences
  • B. Porseyyedi, H. Khoshab, M.R. Kashani, Z. Saeedinejad Pages 243-250
    Background And Objectives
    Chest injuries cause 20% to 25% of morbidity of traumas. However، with chest tube intervention and appropriate prophylaxis the rate of morbidity can be decreased. Chest tubes can cause infection، but this kind of infection can be prevented by using prophylactic antibiotics. This survey is performed to exert the effect of prophylactic antibiotics in patients with chest tube.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 70 patients who were hospitalized in the emergency care units because of chest trauma، were selected by accessible sampling in the year 2011 and divided into two equal groups (35 patients in each group). The intervention group was given sephalosporin prophylaxis and the control group received placebo، then the patients were followed for 2 weeks (after 3، 7 and 14 days). Data were analyzed using paired t test، independent t and X2 using SPSS 18.
    Results
    The difference between total mean score of fever in case (37. 73±0. 41) and control (37. 63±0. 39) groups، did not indicate a significant difference in the complication of chest tube after trauma (p>0. 05). The major symptom after the second week was ploritic pain.
    Conclusion
    Findings represented that in the group which intervention was carried out the mean scores of fever and the other complications were not different with the patients in the control group. Thus using prophylactic antibiotics in patients with chest tube is not recommended for the care of the patients who suffer from chest trauma.
    Keywords: Penetrating chest trauma, Prophylactic antibiotics, Chest tube, Infection
  • N. Samadi, M. Safavi, M. Mahmoodi Pages 251-256
    Background And Objectives

    Type 2 diabetes is a chronic metabolic disease and a major global health problem. Individuals with this disorder commonly suffer from feelings of failure and despair. Therefore struggling with this illness and treatment procces affects their mental and social well-being. This study aimed to determine the relationship between self-esteem and quality of life in people with type 2 diabetes.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was performed on 280 type 2 diabetes patients admitted to clinic of diabetes in Imam Khomeini Hospital at Ardebil، Iran in 2011. The questionnaires were composed of socio-demographic information، Farrell & Grant and Rosenberg’s Self-Esteem questionnaires. The data were analyzed using SPSS and descriptive analysis، Chi-square test was used.

    Results

    This study showed that 106 patients with type 2diabetes، (37. 4%) had low self-esteem and 123 (43. 9%) had low quality of life level. But the results of the chi-square test (P=0. 001) and Pearson correlation (r=o. 89) indicated that there was a significant statistical relationship between quality of life and self-esteem in these patients.

    Conclusion

    Our study showed that quality of life and self-esteem have direct and positive relationships. It is suggested that whit educational programs and upgrading the quality of life for these patients، the level of self-esteem will increase and it can prevent the complications of low self- esteem such as lack of follow-up treatment، lack of blood sugar control and inadequate care in these patients.

    Keywords: Quality of life, Self esteem, Diabetes mellitus