فهرست مطالب
نشریه فرآیندهای نوین در مهندسی مواد
پیاپی 24 (بهار 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/04/05
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحه 1دراین پژوهش، بررسی ریزساختار جوش های غیرمشابه فولاد زنگ نزن سوپر دوفازیUNS 32750 به فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 304L مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از روش جوشکاری قوس تنگستن تحت گاز محافظ با قطبیت منفی و دو نوع فلز پرکننده ER25104L وER309LMo استفاده شد. پس از جوشکاری، ریزساختار مناطق مختلف هر اتصال شامل فلزات جوش، مناطق متاثر از حرارت و فصل مشترک ها به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد. بررسی های ریزساختاری نشان داد در فلز جوش ER25104L، ریزساختار به صورت دندریت های آستنیت و زمینه فریت همراه با رسوبات آستنیت ثانویه بود. انجماد فلز جوشER309LMo، به صورت فریت اولیه همراه با مقداری آستنیت و با مورفولوژی فریت اسکلتی شکل صورت گرفت. در فصل مشترک فلزات پرکننده با فولاد زنگ نزن آستنیتی 304L رشد رونشستی و در فصل مشترک فلزات پرکننده با فولاد زنگ نزن سوپر دوفازی 32750 میزان فریت بالایی مشاهده شد.
کلیدواژگان: جوش های غیرمشابه، فولاد زنگ نزن آستنیتی، فولاد زنگ نزن سوپر دوفازی، ریزساختار -
صفحه 11
در این پژوهش خواص مکانیکی کامپوزیت های زمینه فلزی برنزی تقویت شده با الیاف بازالت مورد بررسی قرار گرفت. الیاف بازالت حساس شده جهت تقویت زمینه برنزی به طریق متالورژی پودر مورد استفاده قرار گرفت. بدین منظور درصد های حجمی مختلفی از الیاف بازالت با دانه بندی مشخص به پودر برنز پیش آلیاژ شده اضافه گردیده و درون قالب تحت تنش 400 مگا پاسکال متراکم شدند. نمونه ها در دمای 850 درجه سانتی گراد در محیط احیایی (H2- % 25N2) به مدت 30 دقیقه سینتر شدند. نمونه های کشش و سایش تهیه شده از ترکیبات فوق تحت آزمون کشش و سایش قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش استحکام و کاهش ضریب اصطکاک در نمونه های حاوی الیاف مذکور نسبت به نمونه های بدون این الیاف می باشد. هم چنین بهترین خواص کششی و سایشی در نمونه های حاوی 9% الیاف بازالت قابل مشاهده است. هم چنین سطح شکست نمونه کشش توسط میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت.
کلیدواژگان: کامپوزیت، مواد اصطکاکی، بازالت، متالورژی پودر، ضریب اصطکاک -
صفحه 17در این تحقیق، به بررسی توانایی روش های ریخته گری گردابی، حباب زائی مافوق صوت و استفاده توام دو روش مذکور برای ساخت نانوکامپوزیت A356-1wt.% SiC پرداخته شد. در تمامی این روش ها، تاثیر روش افزودن پودر آمیژان (مخلوط نانوذرات و آلومینیم) به جای افزودن نانوذرات خام به مذاب نیز بررسی شد. مطالعات ریزساختاری با میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی نشان داد که ساخت نانوکامپوزیت با استفاده دو روش آخر و روش اول در صورت استفاده از پودر آمیژان (ریخته گری گردابی اصلاح شده) عملی است. توزیع بسیار یکنواخت نانوذرات برای نمونه ساخته شده با روش آخر به دست آمد. نانوکامپوزیت های مختلف از ساختار ریختگی ریزتری نسبت به آلیاژ برخوردارند. آزمون سختی سنجی نشان داد که سختی نانوکامپوزیت ها نسبت به آلیاژ پایه بیشتر بوده و بیشترین سختی مربوط به نمونه ای است که با روش ریخته گری گردابی اصلاح شده ساخته شده است.
کلیدواژگان: ریخته گری گردابی، حباب زائی مافوق صوت، نانوکامپوزیت ریختگی، توزیع نانوذرات، پودر آمیژان، نانوذرات کاربید سیلیسیم، سختی -
صفحه 31در این پژوهش نانوساختارهای کلسیم تیتانات به روش آلیاژسازی مکانیکی بدون استفاده از عملیات حرارتی سنتز شد. بررسی فازی، اندازه ذرات و مورفولوژی پودر کلسیم تیتانات حاصل، به ترتیب به وسیله آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و دستگاه زتاسایزر (Zetasizer) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج XRD تشکیل فاز کلسیم تیتانات را بعد از 70 ساعت عملیات آسیاب کاری بدون عملیات حرارتی تایید می کند، همچنین آگلومره شدن مقداری از پودر در تصاویر SEM به خوبی قابل مشاهده است. نتایج نشان داده که حداقل زمان برای تشکیل نانوساختارهای کلسیم تیتانات، 70 ساعت است و متوسط اندازه دانه nm 69 می باشد.
کلیدواژگان: کلسیم تیتانات، نانوساختار، آلیاژسازی مکانیکی، پروسکایت -
صفحه 39در این پژوهش پس از تولید شیشه پایه Li2O-Al2O3-SiO2-TiO2 حاوی آلاینده Cr2O3به روش ذوب و ریخته گری، تاثیر مقادیر مختلف آلاینده بر خواص اپتیکی و اسپکتروسکوپی شیشه، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. به منظور بررسی خواص اسپکتروسکوپی، اپتیکی و ساختاری شیشه های تولید شده از طیف سنجی جذبی مرئی- فرابنفش و طیف سنجی FT-IRاستفاده گردیده است. بر این اساس، پارامترهای اپتیکی نظیر ضریب جذب، ضریب خاموشی، انرژی فرمی، باند ممنوعه نوری و انرژی Urbach با استفاده از آنالیز اسپکتروسکوپی جذبی مرئی- ماوراء بنفش محاسبه شد. با توجه به نتایج محاسبات، افزودن 5/1% Cr2O3 به شیشه پایه، موجب کاهش مقادیر حجم مولی، باند ممنوعه نوری، انرژی فرمی، انرژی Urbach و افزایش مقدار دانسیته می شود. تغییرات مذکور را می توان بر اساس خاصیت دگرگون سازی یون Cr3+ تحلیل و بررسی کرد.
کلیدواژگان: شیشه لیتیوم آلومینوسیلیکات، خواص اپتیکی، ضریب جذب، باند ممنوعه نوری -
صفحه 45در این پژوهش به منظور بررسی اثر تیتانیم بر روی ریزساختار و خواص فولاد هادفیلد، 4 آلیاژ با ترکیب شیمیایی پایه حاوی 2/1 درصد کربن، 12 درصد منگنز و درصدهای مختلفی از تیتانیم(2/0، 4/0 و 6/0) و یک نمونه بدون تیتانیم برای مقایسه ریخته گری شدند. نمونه ها تحت عملیات حرارتی انحلالی شامل آستنیته کردن در دمای 1100 به مدت سه ساعت و سپس کوئنچ در آب، قرار گرفتند. برای بررسی ریز ساختار از میکروسکوپ های نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و برای تعیین نوع کاربیدها از آنالیز عنصری (EDX) کمک گرفته شد. برای آزمون سایش نیز از روش پین روی دیسک استفاده گردید. نتایج و مشاهدات حاصل از آزمایشات نشان داد که بعد از عملیات حرارتی، ساختاری کاملا آستنیته (در نمونه بدون تیتانیم) و زمینه آستنیتی به همراه کاربیدهای غیر پیوسته تیتانیم (در نمونه های تیتانیم دار) حاصل گردید. هم چنین با افزایش تیتانیم، ساختار ریزدانه و سختی افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این تفاوت زیادی در مقاوت به سایش نمونه های تیتانیم دار و بدون تیتانیم حاصل شده و بهترین مقاوت به سایش مربوط به نمونه حاوی 6/0 درصد تیتانیم می باشد.
کلیدواژگان: فولاد هادفیلد، کاربید تیتانیم، خواص مکانیکی، مقاوت به سایش -
صفحه 55خوردگی فولاد کربنی 37St و فولاد زنگ نزن 316 درون سه حمام روی بررسی شد. مشخص شد که فولاد کربنی 37St مقاومت به خوردگی بهتری نسبت به فولاد زنگ نزن 316 از خود ارائه می دهد. علاوه بر ترکیب شیمیایی حمام، ترکیب شیمیایی فولاد نیز مقاومت به خوردگی را تحت تاثیر قرار داد. کربن بالای موجود در فولاد 37St منجر به تشکیل لایه های ضخیمی بر روی سطح این فولاد شد و خوردگی کاهش یافت. مطالعات میکروسکوپی نشان داد که علت تفاوت در رفتار خوردگی این دو فولاد آن است که در فولاد زنگ نزن 316، ضخامت لایه بین فلزی تشکیل شده در حمام روی نازک تر است. سرب موجود در حمام، پوشش فولاد 316 را تحت تاثیر قرار داد. سرب موجود در حمام باعث دندریتی شدن ساختار پوشش و رشد دانه های سطحی پوشش شد که باعث افزایش بیشتر نفوذ روی به داخل پوشش شد.
کلیدواژگان: فولاد کم کربن 37St، فولاد زنگ نزن 316، تجهیزات گالوانیزه، انحلال، خوردگی -
صفحه 65درسال های اخیر، تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از فرآیند آلیاژسازی مکانیکی برای سنتز مواد پیشرفته صورت گرفته است. در این تحقیق،کامپوزیت Al2O3-TiN به روش آلیاژسازی مکانیکی تولید گردید. از پودر اکسید تیتانیوم و آلومینیوم به عنوان مواد اولیه استفاده شد و آسیاب کاری در آتمسفر نیتروژن با فشار 5 آتمسفر انجام شد. نتایج حاصل از آلیاژسازی مکانیکی نشان داد در اولین مرحله از فرآیند سنتز، اکسید تیتانیوم بوسیله آلومینیوم احیا می شود و در ادامه ی فرآیند، تیتانیوم تولیدی با نیتروژن واکنش انجام می دهد. در صورتی که نسبت مولی آلومینیوم به اکسید تیتانیوم برابر 2/1 و 3/1 باشد، پس از 20 ساعت آسیاب کاری، پیک های نیترید تیتانیوم در نتایج XRD نمایان می شود. هم چنین، نتایج بررسی تغییرات فشار نیتروژن با پیشرفت واکنش نیتروراسیون در اثر آسیاب کاری، افت شدید فشار نیتروژن با نزدیک شدن به انتهای واکنش را نشان می دهند.
کلیدواژگان: کامپوزیت های زمینه سرامیکی، کامپوزیت TiN، Al2O3، آلیاژسازی مکانیکی، نیترید تیتانیوم -
صفحه 73در این تحقیق درجه حساسیت به خوردگی بین دانه ای به وسیله روش دوحلقه ای در فولاد 316 با درجه های متفاوت حساس شدن در سرعت های اسکن و غلظت های متفاوت، با استفاده از روش دو حلقه ای پتانسیو کینتیک راکتیواسیون الکتروشیمیایی(EPR) تعیین شده است. هم چنین آزمایش های کاهش وزن اسیدی ((practice B &C نیز بر روی ساختارهای مختلف فولاد حساس شده 316 انجام شد و نتایج حاصل از این آزمایش با نتایج به دست آمده از آزمایش دوحلقه ای ربط داده شده است. با توجه به نتایج به دست آمده از دو آزمایش فوق و مشاهده ضریب هم بستگی بین این دو آزمایش، بهترین هم خوانی و هم بستگی در بین نتایج در حالت M KSCN 005/0 و M1 و سرعت اسکن 3 و دمای 30 درجه سانتی گراد مشاهده شده است و با توجه به این حالت نسبت Ir:Ia برای هر ساختار به دست آمده و محدوده Ir:Ia برای ساختارهای مختلف حساس شده به دست آمده است.
کلیدواژگان: خوردگی بین دانه ای، روش EPR، فولاد زنگ نزن 316 -
صفحه 81نانو ذرات فریت هگزاگونال نوع Z (Ba3Co2Fe24O41) توسط روش سیتراتی سنتز شد. جهت بررسی تاثیر ابعاد ذرات بر روی خواص جذبی، نمونه های فریت در دو گروه متفاوت در نسبت مولی اسید سیتریک به اتیلن گلایکول (CA:EG) 6:4 و 4:6 و با نسبت های مولی مختلف اسید سیتریک به نیترات (Rc) در هر گروه، سنتز شد. خواص ساختاری و اندازه دانه فریت ها توسط آنالیز های پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری مشخصه یابی شد. نتایج آنالیز اندازه ذرات فریت را متفاوت و بین 19 تا 79 نانومتر نشان داد. میزان جذب امواج رادار فریت های سنتز شده در کامپوزیت فریت/پلیمر و فریت/نیکل/پلیمر توسط آنالیز تحلیلگر برداری شبکه اندازه گیری شد. کامپوزیت 60% فریت / 40% پلیمر با فریت با نسبت های مولی 6:4=CA:EG و 5/3=Rc با ضخامت 3 میلی متر، تلفات انعکاسی dB 14 را در فرکانس GHz 5/11 به عنوان بالاترین جاذب امواج رادار نشان داد. افزودن پودر نیکل به کامپوزیت فوق به نسبت 60% (60% فریت + 40% نیکل) / 40% پلیمر، تلفات انعکاسی را به dB 16 رساند.
کلیدواژگان: هگزاگونال فریت Z، نانوساختار، کامپوزیت، روش سیتراتی، جاذب امواج رادار -
صفحه 871 دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، اصفهان، ایران2 کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، اصفهان، ایراندر این پژوهش به بررسی تاثیر شرایط نورد پوسته ای بر میانگین ضریب کار سختی و نسبت ناهمسانگردی قائم که منجر به کشش عمیق پذیری محصولات مورد استفاده در صنایع اتومبیل سازی می گردد، پرداخته شده است. این دو پارامتر از شاخص های ارزیابی شکل پذیری می باشند. بر همین اساس سه سری نمونه فولاد ساده کربنی متفاوت، انتخاب شد. سری اول نمونه های قبل و بعد از نورد پوسته ای می باشند. سری دوم نمونه هایی هستند که با درصد متفاوت نورد آزمایشگاهی آماده شده اند. سری سوم نمونه هایی با شرایط یکسان تولیدی و با مقدار متفاوت درصد کشیدگی نورد پوسته ای می باشند. سپس تاثیر شرایط متفاوت تولیدی هریک از این سه سری بر خواص شکل پذیری نمونه ها بررسی شده است. نتایج نشان داد نورد سرد زیر 8/4% و درصدکشیدگی در نورد پوسته ای بر بی تاثیر می باشد. با افزایش کارسرد، درصدکشیدگی در نورد پوسته ای به شدت کاهش می یابد. میزان این کاهش مستقل از درصدکشیدگی در نورد پوسته ای و به ریزساختار و شرایط قبل از نورد پوسته ای برمی گردد.
کلیدواژگان: فولاد ساده کربنی، شکل پذیری، نورد سرد، نورد پوسته ای، ضریب کارسختی -
صفحه 95روکش تیتانیم بر روی فولاد منجر به ایجاد خواصی هم چون مقاومت به سایش و خوردگی بالا می شود که باعث کاربرد وسیع این کامپوزیت فلزی در صنایعی از جمله صنایع اتمی، شیمیایی، هوافضا و هم چنین مصارف بیومواد گردیده است. یکی از روش های اتصال در حالت جامد جهت اعمال چنین روکشی استفاده از روش اتصال نوردی می باشد. در این مقاله کیفیت روکش نوردی تیتانیم بر روی فولاد ساده کربنی از لحاظ خواص متالورژیکی، مکانیکی و همچنین تاثیر استفاده از لایه میانی مس بر خواص متالورژیکی اتصال مورد بررسی قرار گرفته است. فصل مشترک روکش و پایه با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت و فازهای تشکیل شده توسط آنالیز تفرق اشعه ایکس شناسایی گردید. نتایج نشان می دهد که افزایش دمای اتصال، موجب افزایش ضخامت ترکیبات بین فلزی و افزایش سختی در فواصل نزدیک به فصل مشترک روکش تیتانیمی به فلز پایه می گردد.
کلیدواژگان: یتانیم، اتصال نوردی، روکش، فولاد، خواص مکانیکی، لایه میانی مس
-
Page 1In this study, the microstructure of dissimilar welding of super duplex stainless steel UNS 32750 to austenitic stainless steel AISI 304L was investigated. For this purpose, gas tungsten arc welding process (DCEN) and two filler metals including ER25104L and ER309LMo were used. The microstructure of the different zone in each joint, including weld metals, heat affected zone, interface were evaluated using optical microscopy was investigated. The investigations showed that austenitic and ferritic structure such as dendrite, weld metal 25104L, with secondary Austenite, 309LMo weld metal was observed as the primary ferrite with austenitic matrix. In addition microstructure was seen as skeleton ferrite morphology. The interface of 304L austenitic stainless steel by two filler metals with epitaxial growth and interface of super duplex UNS 32750 Was seen high ferrite content.Keywords: Dissimilar Welding, Austenitic Stainless Steel, Super Duplex Stainless Steel, Microstructure
-
Page 11
In this study the mechanical properties of bronze composites reinforced with basalt fibers were studied. Basalt fibers are sensitive to the strengthening of the bronze was used in powder metallurgy. Samples were sintered at 850 °C in reducing atmosphere (H2-% 25N2) for 30 minutes. The effects of basalt fibers volume fraction on the friction properties and tensile properties of the composites were investigated. The best tensile and wear properties of basalt fibers is visible in the samples containing 9%. The fracture surfaces of the samples were examined by electron microscopy.
Keywords: Composites, Friction Materials, Basalt, Powder Metallurgy, Friction Coefficient -
Page 17In this study، the capability of methods stir casting، ultrasonic cavitation and combination of two stated methods for making of A356 - 1 wt. % SiC was examined. In all methods، the effect of addition of master powder instead of green nanoparticles into melt was investigated. Metallographic studies by OM and SEM show that fabrication of the cast nanocomposite by use of second or third method is practicable. The synthesis of cast nanocomposite by stir casting is possible only when master powder is used instead of nanoparticles (modified stir casting method). The highly uniform distribution for nanoparticles in matrix is achievable by use of the third method and master powder. The as-cast microstructure of nanocomposites is finer than that of base alloy. The results from hardness test indicates that hardness of nanocomposites is higher than that of base alloy and maximum hardness is observed in the nanocomposite prepared by modified stir casting method.Keywords: Stir casting, Ultrasonic Cavitation, Cast Nanocomposite, Distribution of Nanoparticles, Master Powder, Silicon Carbide Nanoparticles, Hardness
-
Page 31In this research، nanostructure calcium titanate (CaTiO3: CTO) has been synthesized via mechanical alloying without using heat treatment. Phase development، particle size and morphology of calcium titanate were investigated by X-ray diffraction pattern analysis (XRD)، zetasizer instrument and scanning electron microscopy (SEM)، respectively. XRD results showed the minimum time of calcium titanate phase after 70 hours milling without heat treatment، also the agglomeration a part of powder have shown in SEM images. The results showed the minimum time of calcium titanate synthesis via mechanical alloying without heat treatment is 70 hours that formed and the range of grain size (apparent size) is 69 nm.Keywords: Calcium Titanate, Nanostructure, Mechanical Alloying, Perovskite
-
Page 39In this study، after preparation of Li2O-Al2O3-SiO2-TiO2 base glass containing Cr2O3 dopant using casting method، the effect of different amount of dopant on spectroscopic and optical properties of glass has been investigated. Due to the spectroscopic، optical and structural properties of glasses، UV-Vis and FTIR spectrophotometers have been utilized. Hence، optical parameters such as absorption coefficient، extinction coefficient، Fermi energy level، optical band gap and Urbach energy have been calculated. According to results of calculations، augment of dopant to 1. 5% leads to the reduction of molar volume، optical band gap، Fermi energy، Urbach energy and enhancement of density. The mentioned changes could be attributed to the role of Cr3+ as the network modifier.Keywords: Lithium Aluminosilicate Glass, Optical Properties, Absorption Coefficient, Band gap
-
Page 45In this study the for survey effect of titanium on the microstructure and properties of steel adfield، 4 alloy composition based Containing 1. 2 percent carbon and 12 percent manganese and different amounts of titanium (0. 2، 0. 4 and 0. 6) and a sample without titanium for compared were foundery. Solution heat treated specimens were including austenitizing to 1100 ℃ temperature for three hours and then quench in water. To investigate the microstructure used of optical microscopy and scanning electron microscopy (SEM) and to determine the type of carbides was used elemental analysis (EDX). for wear test was used The pin on disk method. Results from observations and experiments showed that the structural heat threatment completely austenitized (in the sample of No titanium) and non-continuous carbides of titanium in austenitic background (in the sample contain of titanium) were obtained. Increasing titanium، fine grain structure and hardness has increased. In addition to the large difference in the wear resistance of titanium and non-titanium samples obtained. The best wear resistance obtained of the sample with 0. 6% of titanium.Keywords: Hadfield Steel, TiC, Mechanical Properties, Wear Resistant
-
Page 55Corrosion tests were conducted on St37 carbon steel and 316 stainless steel in three different molten zinc baths. It was found that، the corrosion rate of stainless steel sample was higher than that of carbon steel. Beside chemical composition of bath، steel chemical composition affected their resistance to corrosion. Available high carbon in steel resulted in forming thick layers on surface of St37 steel and reducing the corrosion. Thin behaviour come be attributed to the thinner intermetallic layer formed on S. S. than that formed on St37 stee which has been confirmed by microscopic examinations. Available lead in bath affected 316 steel coating. The presence of lead in the bath results in the dendritic structure of coating and growth of surface grains which cause to increase the more penetration of zinc into coating.Keywords: Low Carbon Steel, 316 Stainless Steel, Galvanizing Hardware, Dissolution, Corrosion
-
Page 65In recent years، much research in the field of mechanical alloying process for the synthesis of advanced materials has been done. In this investigation، Al2O3-TiN composite by mechanical alloying method were produced. Aluminum and titanium oxide powders was used as a raw materials and milling under N2 atmosphere with 5 atmosphere pressure were performed. The results showed that reduction of TiO2 by Al is the first step of synthesis process and then Ti with N2 were react. When Al/TiO2 molar ratio is equal to 1. 2 and 1. 3، after 20 hours milling، TiN peaks appears in the XRD results. Also، the result of investigation of nitrogen peressure variation with nitriding process promotion of milling showed that nitrogen peressure in the near of process end was drastic decreases.Keywords: Ceramic Matrix Composites, TiN, Al2O3 Composite, Mechanical Alloying, Titanium nitride
-
Page 73In this study، the degree of sensitization was examined in AISI 316 type steel by DLEPR method whose experiments have been carried out on steels with different sensitization degree to examine and determine the detailed parameters; concentration and scan rate of the DLEPR method. In order to determine the degree of sensitization، oxalic acid، Huey and Streicher tests were carried out and revealed microstructures and measurements of weight loss by the acid tests were then correlated with DLEPR method results، as a first step towards standardization of DLEPR method for 316 steels. Best agreement was provided with test parameters which are 1M H2SO4 + 0. 005M KSCN at 3 V/hr scan rate with 30 °C solution temperature. Finaly، the Ir: Ia ratios were obtained to determine Ir: Ialimitations for every sensitized Specimen.Keywords: Intergranular Corrosion, EPR Tests Method, AISI 316 Stainless Steel
-
Page 81In this work، Z-type nano hexagonal ferrites (Ba3Co2Fe24O41) prepared using citrate method. In order to study particle size effects on absorption properties، the ferrite samples were synthesized in two different molar ratios group، CA: EG=6:4، 4:6 with different CA to nitrates molar ratios (Rc). Microstructures and grain size of the ferrites were characterized using XRD and TEM. The results showed ferrite particle sizes are different and 29-79 nm. The radar absorption of ferrite/polymer and ferrite/Ni/polymer composites with synthesized ferrites was measured using vector network analyzer. The nanostructure composite 60% ferrite + 40% polymer with molar ratio CA: EG = 6:4، Rc = 3. 5 and thickness 3 mm had a reflection loss 14 dB in frequency 11. 5 GHz. The reflection loss was increased to 16 dB by adding Ni powder to the composite.Keywords: Hexagonal Barium Ferrite, Composite, Nanostructure, Pechini Method, Radar Absorption
-
Page 87In the present research، the effect of skin pass rolling on work hardening coefficient and normal anisotropy، representing deep drawability in sheet metals ecpecifically in automotive industries، are investigated. To do this، several samples of low carbon steel sheets were selected and the effect of cold reduction on and and grain morphologies was studied. The results showd that cold reduction less than 4. 8% and also elongation magnitude of skin pass do not affect on value. On the other hand، severely decreases with cold reduction and elongation percent of skin pass. The amount of decrease depends upon microstructure and process conditions of prior skin pass stages.Keywords: Carbon Steel, Formability, Cold Rolling, Skin Pass, Work Hardening Exponent
-
Page 95Cladding of steel with titanium alloys to improve corrosion behavior and reduce production costs، is used widely in aerospace، chemical and nuclear industries. Roll bonding is one of the solid state processes to produce this combination. In this research the high quality bonding of hot roll bonding of titanium on steel Substrate was investigated in terms of physical and mechanical properties، and the effect of copper interlayer to prevent interdiffusion was evaluated. The microstructure at interface was observed by an optical and scanning electron microscope and the presence of intermetallic phases in the reaction zone was examined by X-ray diffraction on the fracture surfaces of the joints. The experimental results showed that the volume fraction of intermetallic will be controlled effectively، because there is not enough time for interdiffusion of the elements. Total thickness of intermetallic layers and microhardness at the interface increased with increasing bonding temperature.Keywords: Titanium, Roll bonding, Clad, Steel, Mechanical Properties, Cooper Interlayer