فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال سوم شماره 1 (بهار 1390)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال سوم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اصغر رواسی*، چوبینه، کاظمی، قره خانی صفحه 7
    هدف از این تحقیق تعیین تاثیر مکمل ویتامین های Eبر کوفتگی عضلانی تاخیری زنان غیرورزشکار بود. به این منظور، 40 دانشجوی دختر غیرورزشکار به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه ویتامین C (10 نفر با مصرف 500 میلی گرم)، ویتامین E (10 نفر با مصرف 400 واحد بین المللی) ویتامین Cو E (10 نفر با مصرف 500 میلی گرم ویتامین C و 400 واحد بین المللی ویتامین E) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. متعاقب یک ماه مکمل سازی ویتامین های C و E، عوامل کوفتگی عضلانی تاخیری و سطح کراتین کیناز خون سنجش شد (پیش آزمون). سپس آزمودنی ها 30 دقیقه روی نوارگردان با زاویه 10- درصد و با 65 درصد Vo2max دویدند. پس از 24 ساعت تمام متغیرهای پیش آزمون بار دیگر سنجش شدند (پس آزمون). نتایج آزمون تی زوجی نشان داد فعالیت برون گرا موجب افزایش معنی دار عوامل کوفتگی عضلانی تاخیری و کراتین کیناز پلاسما در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون شد (05/0P<). با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه مصرف مکمل ویتامین های C و Eتاثیری بر کوفتگی عضلانی تاخیری و سطح کراتین کیناز پلاسما چهار گروه نداشت (05/0 کلیدواژگان: ویتامین C، ویتامینE، کوفتگی عضلانی تاخیری، زنان غیر ورزشکار
  • محسن غفرانی* صفحه 17
    هدف از انجام این پژوهش، طراحی وتدوین استراتژی توسعه ورزش قهرمانی استان گلستان می باشد. نمونه آماری این پژوهش، 72نفر از اساتید تربیت بدنی موسسات آموزش عالی، مدیران هیات علمی تربیت بدنی وزارت علوم تحقیقات و فنآوری، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی و نیز مدیران نهادهای دولتی وخصوصی استان گلستان بودند که در زمینه فعالیت های ورزشی نقش داشته اند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که روائی آن توسط چند تن از اساتید صاحب نظر و پایائی آن از روش آلفای کرونباخ (91درصد) تائید شده بود. پرسشنامه مشتمل بر46 سوال رتبه بندی شده در زمینه بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت وتهدیدهای ورزش قهرمانی استان گلستان بود. داده های پژوهش با استفاده از آمارتوصیفی، آزمون فرید من، آزمون ویلکاکسون یک نمونه ای و تجزیه و تحلیل SWOT مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد، استان گلستان با داشتن جمعیت 000/700/1 نفری، تعداد کل ورزشکاران رسمی استان حدود 59 هزار نفر می باشد، که نسبت آن در استان کمتر از 006/0 درصد در بخش ورزش قهرمانی است. نتایج تحقیق پس از تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها و تشکیل ماتریس ارزیابی هریک از عوامل داخلی وخارجی ورزش قهرمانی استان محرز شد که اداره کل تربیت بدنی استان گلستان می بایست از استراتژی تدافعی در مورد ورزش قهرمانی استفاده نماید.
    کلیدواژگان: برنامه استراتژیک، ورزش قهرمانی، استراتژی
  • رضا رجبی*، یوسف مقدس تبریزی صفحه 35
    از آنجاییکه علی رغم استفاده از درمان نگهدارنده با متادون در بیماران وابسته به مواد مخدر، هنوز در موارد متعددی حین درمان، مصرف مواد مخدر (لغزش) صورت می گیرد که گاه منجر به شکست کامل درمانی می گردد، این مطالعه با هدف بررسی اثر فعالیت ورزشی در جلوگیری از عود مصرف مورفین و لذا افزایش ماندگاری در درمان متادون صورت گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی مراجعین تحت درمان نگهدارنده با متادون دو درمانگاه ترک اعتیاد در شهر تهران صورت پذیرفته است. از بین مواجعین تحت درمان متادون 30 نفر در گروه سنی 20 تا 40 سال انتخاب و بصورت تصادفی به دو گروه 15 نفره، یک گروه با تمرینات ورزشی (بعنوان گروه تجربی) و گروه دوم بدون تمرینات ورزشی (بعنوان گروه شاهد) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات ورزشی هوازی را به میزان سه جلسه در هفته و هر جلسه 40 تا 60 دقیقه و به مدت 8 هفته دریافت کردند. آزمایش مورفین در ادرار بدون اعلام قبلی و بصورت هفتگی حین تمرینات ورزشی ازایشان بعمل آمد. 8 نفر در گروه تجربی و 12 نفر در گروه شاهد تمرینات را به سرانجام رساندند. نتایج آزمایش های هفتگی ادرار بصورت پاسخ های مثبت و منفی از لحاظ مورفین در نظر گرفته شد. سپس فراوانی پاسخ های منفی مورفین ادراری بین دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. در گروه تجربی از 96 مورد آزمایش ادراری، 44 مورد منفی (46%) و در گروه شاهد از 152 مورد آزمایش ادراری، 60 مورد منفی (39%) گزارش گردید که تجزیه و تحلیل آماری بیانگر اختلاف معنادار در فراوانی نسبی پاسخ های منفی مورفین در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد بود. با توجه به یافته تحقیق حاضر مبنی بر بالابودن نسبی میزان پاسخ های منفی مورفین ادراری در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل می توان گفت که تمرینات ورزشی درکاهش عود مصرف مورفین و لذا افزایش ماندگاری در درمان موثر بوده است. لذا می توان تمرینات ورزشی هوازی را بعنوان یکی از عوامل افزایش موفقیت درمان در بیماران وابسته به مواد مخدر تحت درمان متادون در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: عود مصرف مورفین، تمرینات ورزشی، درمان نگهدارنده با متادون
  • آقاعلی قاسم نیان*، عباسعلی گائینی، سیروس چوبینه صفحه 43
    هدف این مطالعه تعیین آثار مصرف کوتاه مدت نوشیدنی حاوی تورین، کافئین و کربوهیدرات بر عملکرد استقامتی، میزان گلوکز خون، ضربان قلب فعالیتی و شاخص درک فشار بورگ بود. بدین منظور10 دانشجوی ورزشکار پسر دانشگاه تهران با میانگین سنی 22/1 ±80/23سال، میانگین وزن 8/4 ± 20/73 کیلوگرم و قد 07/3 ± 10/176 سانتی متر به صورت داوطلبانه انتخاب شدند.تحقیق از نوع دو سو کور بود و آزمودنی ها در دو جلسه، 40 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی (گروه تجربی)، یا دارونما (گروه کنترل)، با شدتی معادل 8/81 درصد ضربان قلب بیشینه، تا رسیدن به درماندگی بر روی تردمیل دویدند، هنگام دویدن نیز در هر 15 دقیقه تقریبا 146 میلی لیتر نوشیدنی مصرف کردند. نمونه های خونی برای سنجش گلوکز، قبل و بلافاصله بعد از فعالیت گرفته شد. از آزمون T زوجی برای مقایسه میانگین ها استفاده شد. نتایج پژوهش در گروه تجربی در مقایسه با کنترل، تفاوت معنی داری را در عملکرد استقامتی(974/0=P)، ضربان قلب فعالیتی (933/0P=) و شاخص درک فشار بورگ(904/0=P) نشان نداد. ولی میزان گلوکز خون از پیش آزمون تا پس آزمون در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل در حد معنی داری افزایش یافته بود (020/0=P) (05/0P<).
    کلیدواژگان: تورین، کافئین، دانشجویان ورزشکار، عملکرد استقامتی، میزان گلوکز
  • محمود گودرزی*، مینا بشارتی، مریم رضوانفر صفحه 53
    پیشینه در یک اثر پژوهشی امری حیاتی است و تحقیقات مرتبط گذشته را رصد می کند. فرآیند ساختاری آن امتداد گذشته به آینده به همراه نو آوری در آن حوزه موضوعی خاص و برشی از یک مسیر علمی و تکمیل کننده شکاف های تحقیقاتی می باشد.در بررسی حاضر 2132 پیشینه مربوط به 64 پایان نامه و رساله دانشکده تربیت بدنی در سال 1389 مورد بررسی قرار گرفته است. جهت گردآوری داده های مورد نیاز پیشینه های پایان نامه ها و رساله های دفاع شده در سال 1389 دانشکده یک مرتبه در فصل دوم و مرتبه دیگر در منابع و مآخذ مورد بررسی قرار گرفته است. پس از آن مجموعه اطلاعات به دست آمده هر بار به تناسب یکی از پرسش های طرح شده در پژوهش مرتب، و با استفاده از نرم افزار Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.با توجه به نتایج به دست آمده مشاهده گردید که تعداد پیشینه ها درگروه های مختلف آموزشی بین 300 تا 800 بوده و میانگین آنها از 24 تا 45 در هر پایان نامه/رساله بوده است. همچنین در در کل دانشکده در بررسی وجه غالب در محمل ها مشاهده گردید که استناد به مقالات با 1/70 درصد از بالاترین میزان استناد برخوردار بوده است. و در خصوص روزآمدی پیشینه ها، منابع مربوط به دوره زمانی قبل از 2001 (قبل از 1380) با میانگین 8/41 درصد بیشترین میزان استناد را به خود اختصاص داده است.
    کلیدواژگان: پیشینه، دانشگاه تهران، دانشکده تربیت بدنی، پایان نامه، رساله
  • فرحناز امیرشقاقی*، فاطمه شب خیز، توراندخت امینیان رضوی، نوشین قلیچی پور صفحه 63
    اکثر مربیان شنا معتقدند که افزایش قدرت عضلانی و توان عامل مهمی درتمرینات شنا وکسب موفقیت در شنا می باشد. با توجه مطالعات انجام شده و تفاوت بین رکوردشناگران نخبه آسیا با ایران، هدف از اجرای این تحقیق تعیین اثرهشت هفته تمرین مقاومتی منتخب بررکورد شنای 25-50-75 و 100 متر شنای آزاد در دختران دانشجوی تربیت بدنی است. 18 نفراز 42 نفر دانشجوی دخترکارشناسی تربیت بدنی باگرایش مربیگری شنا (21 ± 1.1 سال، 164.15 ± 2.5 سانتی متر قد و 56 ± 8.6 کیلوگرم وزن) به طور تصادفی انتخاب و دردو گروه تجربی (تمرین شنا + تمرین مقاومتی منتخب) و کنترل (تمرین شنا) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی منتخب شامل سازگاری عضلات، قدرت، و توان با شدت 85٪ RM1 (3 جلسه درهفته) بود درصورتیکه گروه کنترل به تمرینات شنای خود می پرداخت(3جلسه درهفته). از میانگین ± انحراف استاندارد، آزمون KS (برای بررسی نرمال بودن گروه ها) وآزمون Tوابسته و مستقل (برای تعیین تفاوت بین دو گروه) جهت آنالیز داده ها استفاده شد (05/0= α). نتایج نشان داد که تمرین مقاومتی باعث افزایش قدرت در خم شدن و بازشدن دست وران شده است. همچنین پس ازاجرای برنامه تمرینی مقاومتی تفاوت معنی داری در رکورد شنا بین دو گروه تجربی وکنترل[25 متر (42/0 = P)، 50 متر (30/0= P)، 75متر (31/0= P)و 100 متر (32/0= P) مشاهده نشد. اما نتایج درون گروهی نشان داد در رکورد شنای 25 متر:گروه تجربی(03/0= P) وگروه کنترل(08/0= P)، 50 متر:گروه تجربی(003/0= P)،75متر:گروه تجربی(008/0= P) وگروه کنترل (008/0= P) و100 متر: گروه تجربی (03/0= P) وگروه کنترل (003/0= P) کاهش معنی داری وجود دارد، درحالیکه درگروه کنترل ودر 50 متر (98/0= P) مشاهده گردید. به طور کلی بر اساس نتایج حاصل ازاین مطالعه می توان نتیجه گرفت که بیشترین تاثیر تمرینات قدرتی در25 متر انتهای شنای 100 مترسرعت بیشتراز چارک های دیگر بود.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی پا، شنای سرعتی، دانشجویان دخترتربیت بدنی باگرایش مربیگری شنا، تمرینات مقاومتی دست
  • غلامرضا شعبانی بهار*، محمدسلمان قائمی زاده، الهام شیخ دارانی صفحه 75
    هدف پژوهش حاضر شناخت رابطه پایگاه اقتصادی – اجتماعی با نوع رشته ورزشی زنان تیم های ورزشی اصفهان می باشد.جامعه آماری این تحقیق شامل 180 نفر از زنان ورزشکار شرکت کننده در مسابقات لیگ و قهرمانی کشوری تیم های ورزشی منتخب اصفهان است.که همین تعداد بر اساس روش تمام شماری به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد تعین پایگاه اقتصادی – اجتماعی استفاده گردید که اعتبار صوری این پرسشنامه توسط تعدادی از متخصصان تربیت بدنی و جامعه شناسی مورد تائید قرار گرفت.همچنین این آزمون بر روی 30 نفر از نمونه مورد بررسی اجرا و ضریب همبستگی آن 0.76 بدست آمد. روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است وبرای تجزیه و تحلیل داده ها از روش عینی، آزمون خی دو، ضریب توافقیc و ازآزمون ناپارامتریک U من ویتنی استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد بین پایگاه اقتصادی – اجتماعی و نوع رشته ی ورزشی زنان ورزشکار رابطه معنی داری وجود دارد.بدین شکل که افراد در رشته های ورزشی بسکتبال و هندبال در پایگاه اقتصادی اجتماعی متوسط جامعه، در رشته های ورزشی کاراته و والیبال در پایگاه اقتصادی اجتماعی پایین جامعه و در رشته های ورزشی دفاع شخصی و سلاح سرد در پایگاه اقتصادی اجتماعی بسیار پایین قرار دارند.همچنین بین میزان درآمد خانواده، سطح تحصیلات پدر با نوع رشته ی ورزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد در حالیکه رابطه ی معناداری بین منزلت شغلی پدر و نوع رشته ی ورزشی زنان ورزشکار مشاهده نشد.اگرچه نتایج نشان داد که پایگاه اقتصادی اجتماعی افراد عامل تعیین کننده ای در انتخاب نوع رشته ورزشی آنان می باشد ولی نمی توان این را به کلیه رشته ها و جوامع ورزشی تعمیم داد.
    کلیدواژگان: پایگاه اقتصادی، اجتماعی، رشته ورزشی، تیم های ورزشی زنان اصفهان
  • لیلا صوفی زاده*، ابوالفضل فراهانی، لقمان کشاورز، محمدرضا عباسی صفحه 89
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه میزان رضایت دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های تهران و تربیت و معلم از کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده بود. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه های تهران و تربیت معلم در نیمسال اول تحصیلی 89-88 بود (1150= N). بر اساس جدول مورگان و به صورت نمونه گیری تصادفی - طبقه ای 441 نفر برای نمونه تحقیق انتخاب شد. برای دست یابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته سرکوال استفاده شد که روایی آن به تایید متخصصین رسید و پایایی آن در یک مطالع مقدماتی با 30 نفر آزمودنی با آلفای کرونباخ 94/0 مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از آزمون t استودنت تک گروهی، همبسته و مستقل با کمک نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که میزان رضایت، سطح ادراک و انتظار دانشجویان دانشگاه تهران از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم بیشتر است. سطح انتظار دانشجویان هر دو دانشگاه از کیفیت خدمات آموزشی بالاتر از سطح ادراک آنها قرار دارد. در مقایسه شکاف بین سطح انتظار و ادراک دانشجویان دو دانشگاه، شکاف مزبور در دانشجویان دانشگاه تربیت معلم بیش از دانشجویان دانشگاه تهران بود. به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که کیفیت خدمات آموزشی تاثیر زیادی در میزان رضایت دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: رضایت، کیفیت، خدمات آموزشی، سرکوال
  • |
    • A.A.Ravasi*, S. Choobineh, F.Kazemi, M.Gharekhani Page 7
      The purpose of this study was to determine the effect the effect of supplementation with vitamin C and E on delayed onset of muscle soreness in none- athlete women. For this reason, 40 female non- athlete students were volunteered and randomized into vitamin C (n=10, 500 mg), vitamin E (n=10, 400 IU), vitamin C and vitamin E (n=10, 500 mg vitamin C and 400 IU vitamin E) and control groups (n=10). After one- month of supplementation with vitamin C and E, were measured delayed onset of muscle soreness and plasma creatine kinase (pre- test). Then subjects performed a 30 min downhill run (-10%) on a treadmill at 65% Vo2max and after 24 hours variables of pre-test were measured again (post- test). Results of paired sample t-test showed: eccentric exercise increased significantly delayed onset of muscle soreness and plasma creatine kinase in pre- test vs post- test (p<0.05). Using of one- way ANOVA test, supplementation with vitamin C and E had no significant effect on delayed onset of muscle soreness and plasma creatine kinase in 4 groups (p>0.05). Inconclusion, supplementation with vitamin C and E can not effect on delayed onset of muscle soreness in none- athlete women.
      Keywords: Vitamin C_Vitamin E Delayed Onset of Muscle Soreness None_Athlete Women
    • M.Ghofrani* Page 17
      The purpose of this research was design and codification of development strategy for athletics in Golestan province. statistical social of this research include 72 individuals of physical education professors of higher education institutes of province – (payam noor university، medical university of gorgan، educate teacher university، exhaustive scientific – functional university ann Azad Islamic universities. Manarer and experts of physical departments and other cities of province and manager of governmental section and private departments of province that had taken a role in athletics. Statistical sample of this research has 72 individuals that for determining the sample volume get the sample of limited social and used from Cocran formula. Means of data collecting made a questionnaire that is validity was confirmed by some of the learned professors and its reliability was verified. According to Cronbachs Alfa method (α 91%). The questionnaire included 46 runked questions about surveying the strengths and weakness, opportunity and threats of athletic sport in Golestan province. The research data were analyzed by trended descriptive statistics averages comparision the trended Frideman test. Finding research exhibited that Golestan province with 1/700/000 individuals of multilude (population) numbers of all functional sportsman was 59/000 individuals that proportion to entire of province 0/006 percentage of athletics that proved absent the one strategy development than athletics. To trend and considering the specific geographical reception emigration and unemployment rate of province we can by use codification of development strategy for athletics can submit practicable solution obtained based in data analyses to directors of physical education head office of province to be planned and organized and the suitable ground for strengthening the culture of athletics in the province. Employing all of the national and native capacities along growth and development of athletics for all in province. Result of this research ofter of analysing strengths and weakness points and opportunity، threats and organizing the evaluation Matrix of each internal and external factors in athletic sports in province are appeared physical departments of Golestan province. should use defensive strategy in athletics.
      Keywords: Strategic Planning, Athletics, Strategy
    • R. Rajabi*, Y. Moghadas Tabrizi Page 35
      Beside of methadone maintenance therapy in opioid dependent patients, there are several relapsing during therapy which sometimes lead to failure of therapy. So this research aimed to study the effect of exercise on relapse prevention and increasing success of therapy. This trial was conducted between methadone maintenance patients of two clinics in Tehran. Thirty patients (20-40 yrs) were assigned in two groups randomly,15 patients as experimental group and 15 patients as control group. The experimental group did aerobic exercises for 40 -60 min three times a week for two months. The morphine of urine was checked during these two months. Eight patients in experimental group and twelve patients in control group remained in research and completed the study. Results of weekly urine morphine tests recorded as positive and negative results. Then abundance of negative results between two groups compared: 44 (46%) of 96 tests of experimental group and 60(39%) of 152 tests in control group became negative. Difference between two groups using Chisquare were significance.According to finding(relative increase of negative results of morphine tests in experimental group) exercise could reduce relapsing in treatment, increased maintenance and successful of treatment in opioid dependent patient.
      Keywords: Relapsing, Exercises, Methadone Maintenance Therapy
    • A.Ghasemnian*, A.A.Gaeini, S.Chobineh Page 43
      In this study, we examined the effects of acute ingestion of a carbohydrate drink contain turine and caffeine or a placebo (P) on physiological responses, glucose levels and performance during runing exercise. ten healthy and trained male young athletes students (age: 23/80 ±1/22 years) exercised on a treadmill at 81/8% heart rate max, until exhaustion in a room maintained at temprature 23.9±0.2 oC and 64.2±1.6% relative humidity on two occasions,1-week apart. subjects received 6ml.kg- 1 body weight of D or P,30 minutes before starting of exercise bout, and they received 2ml.kg-1 body weight of D or P every 15 minutes During each exercise bout in a double-blind randomised study design. results showed no significant difference between D and P trials in the total work time to exhaustion (52/0±7/9and51/9±11/3min respectively)(p>0/05). Changes in heart rate, and RPE were similar with both type of drinks)(p>0/05). plasma glucose concentrations was significantly higher in drink group compared placebo)(p<0/05). Thus, it can be concluded that the ingredient in the drink did not provide added advantage to runing endurance performance.
      Keywords: Turine, Caffeine, Endurance Performance, Student Athletes, Plasma Glucos
    • M. Goodarzi*, M. Besharati, Rezvanfar Page 53
      Review of literature is vital in a research as it reviews previous related studies. In the present study, 2132 reviews in 64 doctoral and master’s theses in Physical Education Faculty in 1389 were investigated. To collect data, reviews in the ‘review of related literature’ section of doctoral and master’s theses fulfilled in 1389 in Physical Education Faculty on one hand and on the other hand, their references were investigated. The collected data were ranked every time based on one of the questions under study and then were analyzed by EXCEL software. The results showed between 300 and 800 reviews in each educational group and mean of reviews was between 24 and 45 in each doctoral/master’s thesis. Also, the investigation of library sources in the faculty showed that articles had the highest citation (70.1%); the investigation of review recency showed that sources earlier than 2001 had the highest citation (mean 41.8%).
      Keywords: review, University of Tehran, Physical Education Faculty, Master's thesis, Doctoral thesis
    • F.Amir Shaghaghi*, F.Shabkhiz, T.Aminian Razavi, N.Ghelichipour Page 63
      More swimming coaches agree that Increment of muscle strength and power is major factor of swim training and through these factors Success in swimming is predictable. According to studies and the difference between the record’s Asia and Iran elite swimmers, the aim of present study was to determine the effect of an eightweek of selected resistance training protocol on 25-50-75 and 100 meters swimming records in female physical education students. 18 people of 42 female physical education students of P.E. coaching (21±1.1 years old, 164.15±2.5 cm length and 56±8.6 kg weight) selected randomly and divided to Experimental (the swimming training program + selected resistance training) and Control (the swimming training program) groups. The selected resistance training (6session/week) included muscle adaptations, strength, and power with 85% intensity of 1RM. After 8 weeks (2session/week) of swimming training, Mean± standard deviation, K-S test (to examine the normality of the groups) and Dependent and independent t-test (to determine the differences between the two groups) were used for data analyzing (α= 0.05). The results indicated that the selected resistance training increased power in Scott in the leg, hand flexion), opposite stretch of hand, flexion and extension of femur motions significantly. No significant changes were seen in swimming performance between two groups [25 m (P=0/42), 50 m (P=0/30), 75 m (P=0/31) and 100 m (P=0/32) after 8-week of selected resistance training protocol but the results showed significant reduction in 25 m[E:(P=0/03) &C: (P=0/08)], 50 m [E: (P=0/003)], 75 m [E: (P=0/008) &C: (P=0/008)] and 100 m [E: (P=0/03) &C: (P=0/003)] and no significant decrease in 50 m (P=0/98) on control group swimming records after 8 weeks swimming training in both experimental and control groups. Generally based on the results of this study it can be concluded that the most effect of the strength training was the last 25 meters of 100m speed swimming than other quartiles.
      Keywords: Leg Strength Training, Swimming Speed, Female Physical Education Students, Hand Strength Training
    • Gh.Shabanibahar*, M.S.Ghaemizadeh, E.Shiekh Darani Page 75
      The purpose of this study is to investigate the relationship between the socioeconomic status of women in the sport teams of Isfahan and the type of sport that they choose to practice. The statistical population includes 180 women who participated in the national championship competitions and leagues, representing the sport teams of Isfahan. Based on the all-counting method, this population was selected as the statistical sample. In order to collect information, a standard questionnaire to determine the socio-economic situation was used, which its credibility was endorsed by a number of experts in physical educations and sociology. This test was also examined on 30 persons from the sample under study and a Correlation Coefficient of 0.76 was yielded. Methodology of the present study is descriptive and correlative. In order to assess the independent variable, i.e. socio-economic situation, the observation method was used. It would imply that first the observatory parameters such as education, profession, income, etc., which are used to evaluate the socioeconomic situation, were considered and subsequently the level of benefiting from these parameters were used to determine the socio-economic situation of the individuals.In order to determine the relation between these parameters, based on whether these parameters are “ordinal” and “nominal”, the chi square test was carried out to assess the “correlation” yielded from the C contingency coefficient. Also, in order to investigate the correlation between the variables, the one dimensional chi square test was carried out for each sport separately. In order to compare the socioeconomic situation between individual and group sports, regarding that the measurement scale was “ordinal”, the non-parametric U Man-Vitny test was implemented.The results of this research indicated that there is a significant relation between the socioeconomic situation of sports-women and the type of sport that they choose. While most the sportswomen who play, basketball and handball belong to the middle socioeconomic class of the society, majority of respondents who play personal defense with cold arms are from the very lower socioeconomic class and the participants in volleyball and karate belong to the middle-lower class of the society. Moreover, there is a meaningful relation the family level of income- father education level and the type of sports they choose; while no significant relation was found between the type of sport and the social respect if the family’s profession. Also, there was no considerable difference observed in comparing the socioeconomic situation of participants in individual and group sports.Although the result of the present study indicated that the socio-economic situation of individuals could be a decisive factor to the type of sport they choose, this could not be generalized to all sports and sport communities. In other words, for the purpose of achieving more thorough conclusions, this topic has to be implemented in other sport branches and communities.
      Keywords: Socioeconomic status, Profession's social respect, credibility, C contingency coefficient
    • L. Sofizadeh*, A. Farahani, L. Keshavarz, M.R. Abbasi Page 89
      The purpose of this research was to compare level of satisfaction physical education students of University of Tehran and Tarbeyat Moalem University with respect to quality of training service based on SERVQUAL model. The statistical population consists all students of physical education in University of Tehran and Teacher Training University at first semester, academic year 2009-2010 (N=1150). Based on Morgan table and by using random classification method, 441 persons were selected as research sample. In order to obtain goals of research it was used from SERVQUAL self-made questionnaire tools; Reliability and validity of self-made questioner was assured through physical education experts and university teaching faculty members opinions. The pilot study as well as internal validity was found to be applicable by Cronbach's alpha coefficient (n=3o, α = 0.94). Collected data was analyzed by one sample t-test, paired samples t-test and independent samples t-test, by using SPSS software. The research finding showed that level of satisfaction, perceive and expectation of student at University of Tehran is higher than students of Tarbeyat Moalem University. Level of expectation of both students with respect to quality of educational service is higher than perceive. In relation to level of gap between expectations and perceive of students at both universities, this gap between students of Tarbeyat Moalem University is higher than students of University of Tehran. Generally results of research show that quality of educational service has great influence on satisfaction of students.
      Keywords: Satisfaction, Quality, Educational Service, SERVQUAL