فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1392)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدایار عشوندی، سجاد پوریوسف، علی بیکمرادی*، محمدرضا یوسف زاده صفحه 5
    مقدمه

    آموزش بالینی موثر نیازمند استفاده از روش هایی است که توانایی ایجاد دانش و مهارت لازم را در دانشجویان داشته باشند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش بالینی به شیوه کاوشگری بر مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری توسط دانشجویان پرستاری می باشد.

    روش کار

    یک مطالعه نیمه تجربی دو گروهی قبل و بعد با شرکت 38 دانشجوی پرستاری اجرا گردید. دانشجویان با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (19 نفر) و کنترل (19 نفر) قرار گرفتند. پس از اجرای پیش آزمون دانشجویان گروه کنترل با روش معمولی و گروه آزمون با روش تدریس کاوشگری، به مدت 10 روز تحت آموزش قرار گرفتند. در پایان کارآموزی از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. ابزار گردآوری داده ها پنج چک لیست بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون های تی مستقل و تی زوجی استفاده گردید.

    یافته ها

    آموزش بالینی با دو روش معمولی و کاوشگری در ارتقای مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری بطور کلی موثر است (001/0P<). در مقایسه مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری توسط دانشجویان گروه کنترل با گروه آزمون در حیطه های بررسی بیمار(P=0.004)، تشخیص پرستاری (001/0P<)، اهداف و برنامه ریزی (001/0P<)، اجرای مراقبت پرستاری (001/0P<)، ارزشیابی (001/0P<) و کل فرآیند پرستاری (001/0P<) اختلاف معنی داری وجود داشت.
    نتیجه نهایی: آموزش بالینی به شیوه کاوشگری در مهارت بکارگیری فرآیند پرستاری توسط دانشجویان پرستاری نسبت به روش معمولی موثرتر است. بنابراین، پیشنهاد می شود که از این روش در آموزش بالینی بیشتر استفاده شود.

    کلیدواژگان: آموزش کاوشگری، دانشجویان پرستاری، سنجش آموزش، فرآیند پرستاری
  • فرشته صادقی، سیما کرمانشاهی، ربابه معماریان صفحه 15
    مقدمه
    کودکان مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی بعد از عمل جراحی نیاز به برنامه های مراقبتی خاص ترخیص دارند. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه ترخیص طراحی شده بر کیفیت زندگی این کودکان انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است با شرکت 60 نفر در دو گروه کنترل و آزمون همزمان با هم و در دو بخش جداگانه اطفال بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام شد. انتخاب نمونه به صورت غیر تصادفی و شامل افراد در دسترس بود. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی کودک مبتلا به بیماری قلبی بود. در گروه آزمون برنامه ترخیص براساس الگوی فرآیند پرستاری در 5 جلسه درزمینه تعیین نیازهای آموزشی، ارائه حمایت های عاطفی،و پیگیری مراقبتی در بیمارستان اجرا شد. سپس به مدت 4 هفته در منزل پیگیری شد. کیفیت زندگی کودک در هر دو گروه، قبل از مداخله، یکماه و سه ماه پس از ترخیص از بیمارستان سنجیده شد.
    یافته ها
    قبل از مداخله، میانگین نمرات کیفیت زندگی در دو گروه آزمون و کنترل همسان بودند(05/0P>) ولیکن بعد از اجرای برنامه ترخیص، بین میانگین نمرات کیفیت زندگی در دو گروه آزمون وکنترل اختلاف معنادار وجود دارد (05/0P<).
    نتیجه نهایی: برنامه ترخیص طراحی شده براساس نیاز های والدین و کودکان، می تواند کیفیت زندگی کودکان مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: بیماریهای قلب، ترخیص بیمار، کیفیت زندگی، کودکان
  • فاطمه شبیری، سودابه آقابابایی، زهرا معصومی، مهسا پورحمزه، عاطفه مجلسی، منصور نظری صفحه 25
    مقدمه
    یائسگی یک اتفاق مهم در زندگی زنان به شمار می رود. لذا سلامتی زنان در سالهای پس از یائسگی از اهمیت بسزائی برخوردار است.این مطالعه با هدف بررسی نقش عوامل اقتصادی- اجتماعی بر یائسگی در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان انجام گرفت.
    روش کار
    دراین مطالعه توصیفی مقطعی تعداد400زن یائسه در محدوده سنی 65-40 سال، درشهرهمدان در سال 1391-1390 از 5 مرکز بهداشتی درمانی انتخاب و بررسی شدند. از هر مرکزبر اساس سهمیه مورد نظر نمونه ها مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها به صورت تصادفی چند مرحله ای بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند و اطلاعات با استفاده از مصاحبه جمع آوری گردید. یافته ها باSPSS/16 و توسط آنالیز واریانس و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین سن یائسگی 02/4 ±60/49و میانه سن یائسگی50 سال بدست آمد.یافته های پژوهش ارتباط آماری معنی دار بین سن یائسگی و فعالیت فیزیکی، سطح درآمد، مصرف سیگار در خانواده و تحصیلات همسر و فرد نشان داد(P<0/01). بین شغل مادر و مصرف دخانیات توسط خود فرد با سن یائسگی ارتباط معنی داری مشاهده نشد(P>0/05).
    نتیجه نهائی: علاوه بر تاثیر ژنتیک و سایر عوامل تولیدمثلی، نقش فاکتورهای اقتصادی - اجتماعی را بر سن یائسگی نمی توان نادیده گرفت. با توجه به افزایش امید به زندگی و ارتباط آن با بیماری ها، یائسگی باید به عنوان یک مسئله مهم و اپیدمیولوژیک مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یائسگی، عوامل اقتصادی، اجتماعی، همدان
  • مهروز جوادی، محمدجعفر سپهوند، حسین محمودی، ابوذر سوری صفحه 32
    مقدمه
    توجهبه سلامت روانی به عنوان بخشی جدایی ناپذیر در بهبود سلامت جامعه است. پرستاران به علت شرایط کاری خود بیشتر نیازمند تقویت در این حیطه می باشند. با توجه به اثرات مثبت آموزش مهارتهای زندگی، مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر آموزش این مهارتها بر کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، مهارتهای زندگی در سه حیطه خود آگاهی، برقراری ارتباط و کنترل استرس به پرستاران آموزش داده شد. 64 نفرکارشناس پرستاری به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه کنترل و آزمون، هر کدام از گروه ها 32 نفر، تقسیم شدند. آموزش شامل چهارده جلسه 5/1 ساعته، سه بار در هفته بود. ابزار مورد استفاده پرسشنامه SF-36 بود و داده ها با نرم افزار SPSS-18 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش مهارتهای زندگی باعث بهبود معنی داری در ابعاد عملکرد جسمی، درد بدنی، سلامت عمومی، نشاط و سرزندگی، عملکرد اجتماعی، سلامت روانی، سلامت جسمی و در کل افزایش کیفیت زندگی پرستاران (0001/0p<) می شود. ولی در دو حیطه نقش عاطفی (119/0=p) و نقش جسمی (666/0=(p تفاوتی معنی داری بین دو گروه کنترل و آزمون مشاهده نشد.
    نتیجه نهایی:آموزش مهارتهای زندگی می تواند تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت زندگی پرستاران داشته باشد و می توان ازآن به عنوان یک اقدام موثر در این زمینه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرستاران، کیفیت زندگی، روابط بین فردی
  • فاطمه مژده، شراره ضیغمی محمدی صفحه 41
    مقدمه
    اختلال عملکرد جنسی مشکل شایعی در زنان است که بر کیفیت زندگی اثر منفی می گذارد. فاکتورهای متعددی بر عملکرد جنسی اثر دارند. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین افسردگی با شاخص عملکرد جنسی در زنان متاهل بود.
    روش کار
    این یک مطالعه توصیفی –تحلیلی بود که بر روی 200 زن دردرمانگاه زنان بیمارستان حضرت علی شهر کرج، در سال 1388 انجام شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری تصادفی ساده بود.اطلاعات به روش مصاحبه جمع آوری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش فرم مشخصات دموگرافیک، مقیاس افسردگی مربوط به مرکز مطالعات اپیدمیولوژیک و شاخص عملکرد جنسی زنان بود. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSSو با استفاده از آمار توصیفی، تی تست، آنالیز واریانس یکطرفه و رگرسیون لوجستیک تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادکه میانگین نمره شاخص عملکرد جنسی زنان10/5±59/20 (دامنه 2/1تا36) و میانگین نمره افسردگی63/11±61/17 (0تا60) بود. 5/31% افسردگی خفیف تا متوسط و5/98% زنان اختلال جنسی داشتند. بیشترین مشکلات جنسی اختلال در برانگیختگی جنسی (36%)، نارضایتی جنسی (20%) و اختلال در ارگاسم (5/16%) بود. افسردگی با میل جنسی (07/16-06/1، CI95% 4/1OR:) و ارگاسم (72/0-02/0، CI95%، 96/1OR:) ارتباط آماری معناداری داشت.
    نتیجه نهایی: عملکرد جنسی با وضعیت روانی فرد رابطه دارد، بنابراین توجه به مشکلات جنسی بیماران افسرده وهمچنین شناسایی و درمان افسردگی در بیماران مبتلا اختلالات جنسی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اختلالات جنسی، افسردگی، زنان، عمل جنسی
  • اسفندیار بالجانی، ژاله رحیمی، سمیرا صفری صفحه 49
    مقدمه
    پرستاران به دلیل ماهیت شغلی در معرض خطرات ناشی از سبک زندگی ناسالم قرار دارند. این مطالعه با هدف تعیین نیازهای ارتقاء سلامت، منابع استرس و مشکلات محیط کار پرستاران اجرا شده است.
    روش کار
    این مطالعه تو صیفی- مقطعی روی 232 نفر از پرستاران شاغل در پنج بیمارستان آموزشی شهرستان ارومیه، از اردیبهشت تا مرداد 90 به روش نمونه گیری طبقه ای انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر 5 بخش؛ مشخصات دموگرافیک، نیازهای ارتقاء سلامت، غربالگری سرطان، مشکلات محیط کار و منابع استرس محیط کار گردآوری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    پرستاران در زمینه مدیریت موثر استرس (8/62 درصد)، فعالیت فیزیکی (2/61 درصد)، رژیم غذائی (1/56 درصد)، ساعات خواب (53 درصد)، کنترل کمر درد (7/44 درصد)، برقراری ارتباط موثر بین فردی (7/42 درصد) و کاهش وزن (7/39 درصد) نیاز به ارتقاء سلامت داشتند. منابع عمده استرس محیط کار شامل؛ بار کاری زیاد (9/68 درصد)، خواب ناکافی (1/64 درصد)، رفتار نامناسب بیماران یا نزدیکان آنان (2/54 درصد) و رفتار مدیران (5/52 درصد) بود. فقط 2/5 درصد از پرستاران مرد خودآزمایی منظم بیضه و 3/26 درصد از پرستاران زن خودآزمایی منظم سینه و 5/15 درصد آنان سابقه انجام پاپ اسمیر را داشتند.
    نتیجه نهایی: نتایج مطالعه نشان داد که پرستاران در عمده موارد نیاز به ارتقاء سلامت داشته و در محیط کار با مشکلات سلامت و استرس مواجه هستند. همچنین نیاز به ارتقاء سلامت در زمینه کنترل استرس، ورزش، برقراری ارتباط موثر بین فردی و پیشگیری از بروز کمردرد پیشگویی کننده های اصلی استرس پرستاران بودند
    کلیدواژگان: بهداشت شغلی، بهداشت و تندرستی، پرستاران، تنش، محل کار
  • بتول خداکرمی، جواد فردمال، سیده زهرا اصغری، الهام زینی، سیده زهرا معصومی صفحه 59
    مقدمه
    اختلالات رفتاری، اختلالات شایع وناتوان کننده ای هستند که باعث اضمحلال شخصیت ومانع پیشرفت فرد می شود. هدف این مطالعه، تعیین اختلالات رفتاری در دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی همدان و ارتباط آن با برخی عوامل است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 400 دانش آموز بصورت نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ترجمه شده وودورث و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش های آماری مانند آزمون کای-دو تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی 85/12 با انحراف معیار 94/0 سال بود.از افراد مورد مطالعه، 26% هیچیک از اختلالات را نداشتند، 7/43% یک الی 4 اختلال و بقیه بیش از 4 اختلال را نشان دادند. میزان شیوع اختلال هیجان پذیری 1/49%، وسواس 6/36%، گوشه گیری 5/30%، پارانوئیدی 2/34%، افسردگی 5/49%، پرخاشگری 6/18%، بی قراری 3/15% و تمایلات ضداجتماعی 4/2% برآورد شد. بین از دست دادن یک یا هر دو والدین و میزان اختلال هیجان پذیری در دانش آموزان ارتباط معناداری مشاهده شد (018/0(P=. همچنین اغلب اختلالات رفتاری در دانش آموزانی که پدران بیکار یا بازنشسته و از کار افتاده داشتند و یا در افرادیکه فاقد مالکیت منزل مسکونی بودند، بیشتربود.
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه حاکی از شیوع بالای اختلالات رفتاری در بین دانش آموزان دختر جامعه مورد پژوهش است. با توجه به آثار سوء این اختلالات در روند یادگیری و ارتباطات اجتماعی دانش آموزان، توجه و تعامل بیشتر مسئولین، معلمین و والدین برای یافتن راهکارهایی به منظور پیشگیری از بروز این اختلالات را می طلبد.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری کودکان، دانش آموزان، وودرث
  • ناهید محمدی، مرضیه حسنیان، سید رضا برزو، رویا امینی، ژیلا ساجدی، افسر امیدی، علی بیکمرادی، فاطمه چراغی، مسعود خداویسی صفحه 66
    مقدمه
    ارزیابی فرایند سیستماتیک جمع آوری، آنالیز و تفسیر داده های حاصل از آن به منظوردستیابی به اهداف است.هدف از این مطالعه انجام و مقایسه ارزیابی درونی گروه های آموزشی رشته پرستاری در دانشکده پرستاری مامایی است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1387 در گروه های آموزشی رشته پرستاری انجام شد. ابتدا داده ها توسط چک لیستهای مشاهده ای جمع آوری شده و وضعیت هر گروه در رابطه با استانداردهای نه گانه تعیین شد. نتایح با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 با تاکید بر آمارهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز ارزیابی درونی گروه پرستاری بهداشت جامعه (16/87%)، گروه پرستاری داخلی جراحی(92/86%)، گروه پرستاری کودکان (59 /84 %)، گروه روان پرستاری و مدیریت (21 /89 %) بود.بالاترین نمره در گروه پرستاری بهداشت جامعه (100%) مربوط به دوره های آموزشی و برنامه درسی و در گروه های پرستاری داخلی جراحی (6/97%)، پرستاری کودکان (8/95%) و پرستاری (4/98%) مربوط به وظایف عضو هیئت علمی بود. کمترین امتیاز در هر چهار گروه مربوط به استانداردهای دانش آموختگان با میزان 6/70%- 53/66% بود.
    نتیجه نهایی: وضعیت گروه های پرستاری بهداشت جامعه، پرستاری داخلی جراحی، پرستاری کودکان و پرستاری روانی و مدیریت برحسب امتیازات حاصل در ارزیابی درونی مطلوب بود. لیکن هر چهار گروه مورد بررسی باید به استانداردهای دانش آموختگان توجه بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: ارزیابی پرستاری، دانشکده های پرستاری، سنجش آموزش
|
  • Kh. Oshvandi, S. Pouryousef, A.Bikmoradi Page 5
    Background

    Effective clinical teaching requires to efficient educational methods which can develop appropriate knowledge and skill in students. This study aimed to assess the effect of inquiry-based clinical instruction on applying nursing process skillstudents.

    Methods

    A quasi-experimental study was conducted using before after design by Participation 38 nursing students. The students were divided in two experimental (N=19) and control groups (N=19) randomly. After taking pre-test about applying nursing process skill by 5 checklists، control group received regular education and experimental group educated by using inquiry-based clinical instructionfor 10 days. Then the post-test was performed. The data was analyzed by using independent sample T-test and paired samples T tests.

    Results

    Both methods of clinical education were effective in the promotion of Nursing process skill of students (P<0. 001). Comparing results in the control and experiment groups in applying nursing process skill showed differentes in assessment (P=0. 004)، nursing diagnosis (P<0. 001)، planning (P<0. 001)، implementation (P<0. 001)، evaluation (P<0. 001) and whole nursing process (P<0. 001).

    Conclusion

    Inquiry-based method in clinical instruction was more effective on applying nursing process skill of nursing students rather than the routine method of clinical education. Therefore، it is recommended to use this method in clinical education of nursing students.

    Keywords: Educational Measurement, Inquiry Instruction, Nursing Process, Nursing Students
  • F. Sadeghi, S. Kermanshahi, R. Memariyan Page 15
    Background
    Children with congenital heart disease after surgery require special discharge planning. This study was designed to determine the impact of discharge planning on the quality of life of these children.
    Methods
    In this quasi-experimental study،60 children with congenital heart disease who had referred to Rajaee Heart Hospital in Tehran، were selected by non-randomized sampling method and divided into case group and control groups. Data gathering tools were demographic questionnaire and pedsQol questionnaire for children with heart disease. for the case group، according to the nursing process model، discharge plan was designed in the hospital in five sessions in the fields of detecting training needs، providing emotional support and follow-up care. The plan was followed up at home with phone call for 4 weeks. The members of both groups filled the pedsQol questionnaire before the intervention and one and three months after the intervention.
    Results
    While before the intervention the mean scores of the quality of life of children in the both groups were the same، it was seen a significant difference in their score after the intervention (P<0. 05).
    Conclusion
    Discharge planning designed according to the care needs of children & their parents improved the quality of life of children undergoing heart surgery.
    Keywords: Child, Heart Diseases, Patient Discharge, Quality of Life
  • F. Shobeiri, S. Aghababaie, Z. Masomi, M. Pourhamzed Page 25
    Background
    Menopause is an important event in women''s life. So it is really important for them to be healthy in this stage. The purpose of this study was to determine the socio-economical factors related to age at menopause in Hamadan city.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 400 menopausal women among 40-65 years old who were selected randomly from 5 health centers in Hamedan city during 2012. Data was collected by interview with women and it was analyzed by SPSS/16 using variance and multiple regression.
    Results
    In this study mean and median age at menopause were 49. 60±4. 02 and 50 years respectively. Findings of the study showed a significant statistical relationship between age at menopause and physical activity، family''s income level، family members'' smoking and educational levels of menopausal women and their husbands (P<0. 05). There wasn’t seen any meaningful relationship between women''s smoking and job and their age at menopause (P>0. 05)..
    Conclusion
    Aside from genetic and reproductive factors، socio-economical factors are effective in age at menopause. Due to the increases in life expectancy and it''s relationship with diseases and mortality rate in women، menopause should be considered as an important epidemiological matter.
    Keywords: Hamadan, Menopause, Socioeconomic Factors
  • M. Javadi, M.J. Sepahvand, H. Mahmudi Page 32
    Background
    Paying attention to mental health as an integral part of improving public health is growing worldwide. Nurses due to their special working conditions need to be more powerful in this field. Due to the positive effects of life skills training، this study was conducted to evaluate the impact of training these skills on nurses'' quality of life.
    Methods
    In this quasi-experimental study 64 graduate nurses were randomly selected and then divided into control and case groups، each group contained 32 members. Life skills in 3 fields of self-awareness، communication and stress management were trained to the nurses. Training was done in 14 sessions which were held 3 times a week، every session lasted about 1/5 hours. Data gathering device was SF-36 questionnaire and data was analyzed by SPSS-18.
    Results
    The findings of this study indicated that life skills training causes significant improvement in the nurses'' physical functioning، bodily pain، general health، vitality، social functioning، mental health، physical health and ultimately quality of life (p<0. 0001). There wasnt seen any significant difference between the case and control groups in the realms of emotional and physical roles، respectively with (p=0. 119) and (p=0. 666).
    Conclusion
    Life skills training is effective in improving the quality of life of nurses so it can be considered as a useful measure in this field.
    Keywords: Interpersonal Relations, Nurses, Quality of Life
  • F. Mojdeh, S. Zeighami Mohamadi Page 41
    Background
    Sexual dysfunction is a common problem in women and has negative effects on their quality of life. Several factors affect sexual function. The aim of this study was to determine the relationship between depression and sexual function index among married women.
    Methods
    This is a descriptive- analytical study that was conducted on 200 womenreferred to the health clinic of Hazrat Ali hospital in Karaj on 2009. Samples were selected based on simple randomized method. Data was collected by interview. The used instruments included demographic data form، depression scale of the Center for Epidemiologic Studies (CES-D) and Female Sexual Function Index (FSFI). Data was analyzed by SPSS software، using descriptive statistics، t-test، ANOVA and logistic regression.
    Results
    The findings indicated that the mean score of female Sexual Function Index was 20. 59±5. 10 (1. 2-36 range) and their mean score of depression was17. 61 ±11. 63 (0-60 range). Among the studied women 31. 5% had mild to moderate depression and 98. 5% had sexual dysfunction. The most common sexual problems were sexual arousal disorder 36%، sexual dissatisfaction 20% and orgasm disorder 16. 5%. There were found significant associations between depression and sexual desire (OR 1. 4، 95% CI 1. 6-16. 07) and depression and orgasm (OR 1. 96، 95% CI 0. 02-0. 72).
    Conclusion
    Sexual function is associated with one''s mental status، so paying attention to sexual problems in depressed patients and also assessing and treating depression in patients with sexual disorders are recommended.
    Keywords: Depression, Sexual Function, Sex Disorders, Women
  • E. Baljani, Zh. Rahimi, S. Safari Page 49
    Background
    Nurses، because of their job، are in danger of facing with the consequences of poor lifestyle. This study aimed to determine health nurses promotion needs، stress resources and workplace problems.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive study which was conducted on 232 nurses from 5 hospitals of Urmia City. Participants were selected based on stratified random sampling. Data collection was done by a questionnaire with 5 parts of demographic characteristics، a tool for assessing health promotion needs، cancer screening self exams، evaluation of workplace problems، and sources of stress in workplace. Data was analyzed using descriptive statistics and logistic regression.
    Results
    The results showed that nurses needed to practice health promoting behaviors on the areas of effective stress management (62/8%)، physical activity (61. 2%)، diet (56. 1%)، sleep hours (53%)، low back pain (44. 7%)، effective interpersonal relationship manners (42. 7%)، and weight control (39. 7%). Common workplace stressors were: high work load (68. 9%)، Insufficient sleeps (64. 1%)، inappropriate behaviors of patients or their families (54. 2%)، and managers'' behavior (52. 5%). Only 5. 2% of male nurses and 26. 3% of female ones reported doing regular testicular and breast self examinations. Among female nurses، 15. 5%had the history of Pap smear test.
    Conclusion
    Results showed that nurses face with workplace problems and stress so they need to practice health promoting behaviors. The main predictors of nurses'' stress were improving health in the field of stress management، exercise، and effective interpersonal relationship and preventing back pain.
    Keywords: Health, Nurses, Occupational Health, Stress, Workplace
  • B. Khodakarami, J. Faradmal, S.Z. Asghari, E. Zaini Page 59
    Background
    Behavioral disorders are some common disabling disorders which destroy cause depersonalization and prevent him from progress. The purpose of this study was to find the prevalence of behavioral disorders among students of girl’s guidance schools and its relationship with some factors.
    Methods
    In this cross-sectional study، based on Multi-Stage Cluster Sampling، 400 students were selected from Hamedan city. Data gathering devices were Woodworth questionnaire standardized based on Iranian norms and demographic questionnaire. The gathered data was analyzed by statistical methods like chi-square test.
    Results
    The average age of students was 12. 85T 0. 94 years. Among the subjects of study 26% didn’t show any behavioral disorder while 43/7% had 1 to 4 cases of behavioral disorders and the rest showed more than 4 cases of behavioral disorders. The prevalence of different behavioral disorders was estimated as follows: excitability 49. 1%، obsession 36. 6%، sarcastism30/5%، paranoia 34. 2%، depression 49. 5%، aggression 18. 6%، unstablity15. 3% and antisocial inclinations 2. 4%. A meaningful relationship was found between losing one or both parents and the incidence of excitability (p=0. 018). Also the prevalence of most of the behavioral disorders among the students whose fathers were unemployed، retired or disabled and those، whose families didn’t own a house، was more than the other students.
    Conclusion
    Based on this study، behavioral disorders were highly prevalent in the studied subjects. Because of the bad effects of behavioral disorders on the process of learning and social communications، it is needed for responsible ones، teachers and parents to have a good interaction with each other to find the best way to prevent from the incidence of behavioral disorders
    Keywords: Child Behavioral Disorders, Hamadan, Students, Woodworth
  • N. Mohamadi, M. Hasanian, S.R. Borzou, R. Amini Page 66
    Background
    Assessment is the process of systematic collection، analysis and interpretation of data to achieve the goals. The purpose of this study was to evaluate and compare the quality of educational activities of departments of nursing and midwifery faculty of Hamadan University of medical sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 2009 at the faculty of nursing and midwifery of Hamadan to internally assess the educational status of four departments.. Data was gathered by checklists and questionnaires which based on nine standards. Status of each group in relation standards was detected. We used descriptive and analytical testsand data was processed by SPSS 16 software.
    Results
    The mean score of community health nursing department was 87. 16%، medical surgical nursing department was 86. 92%، pediatric nursing department and management and psychiatric nursing department were 84. 59% and 89. 21% respectievly. The highest score of community health nursing department (%100) was for the standards of courses and curriculum. The highest scores of medical surgical nursing department (97. 6%)، pediatric nursing department (95. 8%) and management and psychiatric nursing department (98. 4%) were for the faculty members’ duties. In all four departments، the lowest score was associated with the standards of graduates (66. 53%- 70. 6%).
    Conclusion
    Status of the studied departments (community health nursing، medical surgical nursing، pediatric nursing and management & psychiatric nursing) in terms of scores gathered on internal assessment was good. However the standards of graduates need more attention in all four departments.
    Keywords: Educational Measurement, Nursing Assessment, Schools Nursing