فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 94 (آبان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/23
  • تعداد عناوین: 13
|
  • غلامحسین حسن شاهی، جلال حسن شاهی، محمد زمانی، الهام حکیمی زاده، منصوره سلیمانی صفحات 2-13
    سابقه و هدف
    ویتامین Cو CoQ10 به عنوان دو آنتی اکسیدان قوی شناخته می شوند. ما نقش محافظتی CoQ10 و اسید اسکوربیک را در برابر ایسکمی- ریپرفیوژن بررسی کردیم. نهایتا تاثیر درمانی این دو را با هم مقایسه کردیم.
    مواد و روش ها
    35 سر موش سوری نر بالغ، نژاد balb-C به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند. شامل گروه سالم، ایسکمی کنترل، شم کنترل، گروه تحت درمان با CoQ10 و گروه تحت درمان با ویتامین C بودند. در گروه های درمان، موش ها قبل از القای ایسکمی، باCoQ10 و ویتامین C به مدت یک هفته درمان شدند. سپس ایسکمی القاء شد و بعد از کاهش التهاب موش ها مجددا به مدت یک هفته تحت درمان با CoQ10 و ویتامین C قرار گرفتند. از رنگ آمیزی نیسل برای شمارش سلول های نکروتیک و از کیت تانل برای بررسی آپوپتوز استفاده شد. در حالی که برای سنجش حافظه کوتاه مدت، تست های حافظه y-maze و شاتل باکس انجام شد.
    یافته ها
    ریت بالای آپوپتوزی سدر گروه ایسکمی دیده شد. در گروه تحت درمان با این دو آنتی اکسیدان، مرگ سلول ها به مقدار قابل توجهی پایین تر ازگروه ایسکمی کنترل بود. بین دو گروه درمان، در گروه تحت درمان با CoQ10 مرگ نورون ها کمتر از گروه تحت درمان با اسید اسکوربیک بود. نتایج تست های حافظه با نتایج تست های بافتی منطبق بود.
    استنتاج
    با توجه به یافته های این مطالعه، مصرف این دو آنتی اکسیدان به مقدار قابل توجهی مرگ سلول ها و از دست دادن حافظه را کاهش داد. اما اثرات آنتی اکسیدانی CoQ10 قوی تر از ویتامین C در این ناحیه از مغز بود.
    کلیدواژگان: هیپوکامپ، ایسکمی، ریپرفیوژن، اثرنوروپروتکتیو، CoQ10، اسید آسکوربیک
  • حسن نیک نژاد، حبیب الله پیروی صفحات 15-26
    سابقه و هدف
    یکی از تکنیک های جدید در نگهداری طولانی مدت سلول های بنیادی به منظور استفاده از آن ها در سلول درمانی، استفاده از داربست های مختلف برای افزایش بازده کرایوپرزرویشن سلولی است. از مشکلات عمده کرایوپرزرویش، کاهش تعداد سلول های زنده و ایجاد تمایزهای ناخواسته در سلول ها می باشد که به منظور بررسی روش های احتمالی کاهش این مشکلات، این مطالعه طراحی شد و در آن سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی با استفاده از داربست پرده آمنیون که داربست طبیعی این سلول ها است کرایوپرزرو شدند.
    مواد و روش ها
    پس از تهیه بافت و جداسازی سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی، این سلول ها در دو گروه بدون داربست و با داربست در 24 حالت مختلف در دمای C° 196- در نیتروژن مایع به مدت 12 ماه نگهداری شدند و پس از آن درصد سلول های زنده و میزان پرتوانی (pluripotency) سلول ها قبل و بعد از کرایوپرزرویشن بررسی شد. نتایج حاصل با روش آماری ANOVA (Tukey Post-Test) مقایسه گردید.
    یافته ها
    تعداد سلول های زنده و درصد بیان Oct-4 در گروه با داربست نسبت به گروه بدون داربست بیشتر بود. تعداد سلول های زنده و میزان پرتوانی در سلول هایی که به همراه داربست کرایوپرزرو شده بودند با سلول های تازه جداشده تفاوت معنی داری نداشت. همچنین حضور گلیسرول در محیط میزان بازده کرایوپرزرویشن را کاهش داد.
    استنتاج
    این مطالعه نشان داد که استفاده از پرده آمنیون به عنوان یک داربست در کرایوپرزرویشن سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی می تواند تعداد سلول های زنده پس از کرایوپرزرویشن را افزایش داده و از ایجاد تمایزهای ناخواسته طی نگهداری طولانی مدت جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: کرایوپرزرویشن، سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی، داربست، پرده آمنیون، پرتوانی
  • پرویز افروغ، محمدرضا پورمند، ندا زینعلی نیا، مسعود یوسفی، زهرا عبدالصمدی، سحر باقرزاده یزدچی صفحات 28-34
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس از مهم ترین عوامل عفونت های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. از منابع مهم عفونت بیماران بستری، پرسنل بیمارستانی حامل استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. در مطالعه حاضر الگوهای ژن spa استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی از بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    نمونه های بالینی از بیماران بستری و سواب حفره بینی پرسنل بیمارستان های مورد مطالعه دانشگاه علوم پزشکی تهران جمع آوری شد. ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس با کمک کشت و روش های بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. الگوهای ژن spa در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی بیماران، با روش PCR معمولی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 9 الگوی مختلف از ژنspa در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس به دست آمد. به ترتیب تعداد هفت و پنج الگوی مختلف از ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی بیماران شناسایی شد.
    استنتاج
    وجود الگوهای مشابه ژن spa بیانگر منبع مشترک عفونت در بخش های بیمارستانی می باشد. تجزیه و تحلیل این الگوها می تواند به شکستن زنجیره انتقال عفونت در بیمارستان کمک کند.
    واژه های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ژن spa
  • علی عباسخانیان، محمد صادق رضایی، جواد غفاری *، امیرحسین عباسخانی دوانلو صفحات 36-42
    سابقه و هدف
    تب و تشنج شایع ترین نوع تشنج و مشکلات نورولوژی دوران کودکی در اطفال است که در 4-3 درصد کودکان زیر 6 سال رخ می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی مشخصات دموگرافیک و اتیولوژیک اولین حمله تشنج ناشی از تب در کودکان بستری شده در بیمارستان بوعلی سینا ساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی، از فروردین 89 لغایت مهر 90 برروی کودکانی که با تشخیص اولین نوبت تب وتشنج بستری شدند صورت گرفت و اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران با نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از تست کای دو و سطح معنی دار 05/0 < p آنالیز شد.
    یافته ها
    از میان 250 کودک مورد مطالعه 134 نفر مذکر و 126نفر مونث بودند و اوج شیوع تب و تشنج بین سنین 1 تا 2 سال بود که شایع ترین علت تب، عفونت های سیستم تنفسی فوقانی بود (58 درصد)، گاسترآنتریت و تب با علل نامشخص در رده های بعدی قرار داشتند. در 3/91 درصد موارد تشنج در فاصله 24 ساعت اول بعد از شروع تب بوده که شایع ترین فرم تشنج، به صورت تونیک کلونیک ژنرالیزه و تب وتشنج ساده بود. رابطه معنی داری بین سن، جنس و نوع تب و تشنج وجود نداشت. همچنین در بررسی های آزمایشگاهی رابطه معنی داری بین سطح سرمی پتاسیم، کلسیم و قند با تب و تشنج وجود نداشت در حالی که 142 بیمار (8/56 درصد) مبتلا به آنمی بودند. فصل زمستان از نظر شیوع فصلی با 4/68 درصد مورد شایع ترین فصل بود.
    استنتاج
    سابقه فامیلی مثبت و زمینه ژنتیک یکی از عوامل مساعد کننده مهم در بروز تب و تشنج در سنین 2-1سال می باشد. استفاده از داروهای تب بر در جلوگیری از بروز تشنج تاثیر معنی داری نداشت. همچنین نتایج بررسی حاضر نشان داد که انجام تست های آزمایشگاهی روتین و سایر درخواست های غیرضروری که در ارزیابی بیماران دچار تب و تشنج بسیار مورد استفاده قرار می گیرد باید با توجه به یافته های بالینی خاص هر بیمار در خواست شود.
    کلیدواژگان: تشنج، تب وتشنج، اتیولوژی، اپید میولوژی
  • ابراهیم صالحی فر، فهیمه فرهادی، قاسم جان بابایی، نعمت الله آهنگر صفحات 43-52
    سابقه و هدف
    هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی نقش 3 پلی مرفیسم مهم، (-1639G>A، 1173C>T و 3730G>A) ژن VKORC1 در میزان نیاز به وارفارین بیماران استان مازندران می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر با 29 بیمار که حداقل 3 ماه تحت درمان با دوز ثابت داروی وارفارین بودند انجام گرفت. DNA استخراج شده از لنفوسیت های خون محیطی بیماران با استفاده از پرایمرهای اختصاصی به روش PCR تکثیر شده و محصولات PCR جهت تعیین ژنوتیپ، تعیین توالی شدند. جهت بررسی ارتباط بین داده های دموگرافیک بیماران، فاکتورهای ژنتیکی و دوز نگهدارنده وارفارین صورت پذیرفت از آنالیزهای آماری استفاده شد.
    یافته ها
    در ناحیه 1639G>A، 25 بیمار (2/86 درصد) ژنوتیپ AA، 2 بیمار (9/6 درصد) ژنوتیپ GA و 2 بیمار (9/6 درصد) ژنوتیپ بودند. میانگین دوز مصرفی در ژنوتیپ AA نسبت به دو ژنوتیپ دیگر کمتر، اما INR آنان بیش از دو ژنوتیپ دیگر بود. در ناحیه 1173C>T، 26 بیمار (7/89 درصد) ژنوتیپ TT، 2 بیمار(9/6 درصد) ژنوتیپ CC و یک 1 بیمار ژنوتیپ CT بودند. در ناحیه 3730G>A، 28 بیمار (5/96 درصد) ژنوتیپ GG و 1 بیمار GA بودند. از پلی مورفیسم های مورد مطالعه، تنها پلی مورفیسم -1639G>A ارتباط معنی داری با دوز مصرفی وارفارین داشت.
    استنتاج
    پلی مورفیسم ژنتیکی در هر سه ناحیه 1639G>A-، 1173C>T و 3730G>A بیماران مشاهده شد. پلی مورفیسم ناحیه -1639 G>A در دوز وارفارین مورد نیاز بیماران موثر بود. ارتباط دوز مورد نیاز وارفارین و INR حاصله با نوع پلی مورفیسم بیماران مطالعه حاضر با دیگر مطالعات همخوانی داشت، اما از نظر درصد ژنوتیپ های مشاهده شده در هر ناحیه تفاوت هایی با سایر جمعیت ها مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: پلی مرفیسم ژنتیکی، وارفارین، VKORC1، INR
  • فاطمه سروری، احمد ابراهیمی عطری، مرتضی سعیدی، مریم خورشید سخنگوی صفحات 53-61
    سابقه و هدف
    خستگی یکی از رایج ترین شکایات ناتوان کننده در بیماران مبتلا به (MS) است. طبق مطالعات اخیر 60 تا 90 درصد بیماران مبتلا به (MS) از خستگی بیش از اندازه رنج می برند. ماهیت خستگی مرتبط با (MS) کاملا از خستگی طبیعی مجزا می باشد. درمان های تکمیلی از جمله فیزیوتراپی، یوگا و تمرین درمانی احتمالا تاثیرات مثبتی بر کاهش خستگی دارند. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرین درآب بر شدت خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر شامل 26 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزس 45- 25 سال با درجه EDSS بین 4-1 بودند که به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (12 نفر) و تجربی (14 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین در آب شامل 8 هفته (3 جلسه در هفته) بود. از پرسشنامه سنجش شدت خستگی (FSS) جهت اندازه گیری خستگی در بیماران MS استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و روش آزمون های t وابسته و t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات شدت خستگی قبل و بعد از مداخله در گروه تجربی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<). همچنین میانگین نمرات پس آزمون شدت خستگی دوگروه کنترل و تجربی تفاوت معنی داری نشان داد (05/0< p) به طوری که میزان خستگی درگروه تجربی پس از دوره تمرینی به طور بارزی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت.
    استنتاج
    تمرین درآب، می تواند باعث کاهش شدت خستگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شود.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، خستگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • انوشیروان کاظم نژاد، سمیرا فرهمند، فرید زایری، مسعود صالحی، جمشید یزدانی چراتی صفحات 63-69
    سابقه و هدف
    بیماری های قلبی و عروقی از اصلی ترین علت های مرگ و میر در جهان می باشد و طبق بررسی های انجام شده، انتظار می رود تا سال 2020 اصلی ترین علت مرگ و میر در جهان باشد. هدف از مطالعه حاضر، تهیه نقشه های جغرافیایی خطر نسبی مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در شهرستان های استان مازندران در سال 1387 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه داده های مرگ و میر ثبت شده بر اثر بیماری قلبی عروقی در شهرستان های استان مازندران در سال 1387 برای محاسبه خطر نسبی مرگ ناشی از این بیماری و تهیه نقشه های جغرافیایی آن مورد استفاده و به کمک نرم افزار آماری winbugs 1.4 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین خطر نسبی برآورد شده در بین زنان به شهرستان جویبار و کمترین به شهرستان نوشهر تعلق دارد و در مردان نیز به ترتیب شهرستان های تنکابن و محمودآباد دارای بیشترین و کمترین خطر نسبی برآورد شده هستند.
    استنتاج
    به طور کلی خطر نسبی مرگ بر اثر این بیماری در کل استان مازندران به طور یکسان پراکنده نشده و در نواحی غربی استان این میزان بیشتر مشاهده می شود. این الگو در زنان و مردان نیز تقریبا مشابه می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی عروقی، خطر نسبی مرگ و میر، نقشه توزیع جغرافیایی
  • سیدمحمود عابدینی، سحر منتظری، جواد خلعتبری صفحات 71-77
    سابقه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) یک بیماری وابسته به سیستم ایمنی با علل ناشناخته است و یکی از مهم ترین بیماری های ناتوان کننده نورولوژیک در بالغین خصوصا جوانان است که بخش میلین سیستم اعصاب مرکزی (CNS) در آن تخریب می شوند. هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه سبک های مقابله با استرس در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم شرق مازندران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش که به روش مورد- شاهدی انجام شد. دوگروه در دامنه سنی 20تا40 سال، شامل 191 بیمار مبتلا به MS و 191 فرد سالم از همراهان بیمار از شرق مازندران که از نظر سن، جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات با یکدیگر همسان بودند انتخاب شدند. پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک و سبک های مقابله با استرس اندلر و پارکر به عنوان ابزارکارمورد استفاده قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل مورد تجزیه تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    میانگین سبک مقابله ای مسئله مدار در بیماران 86/16 و در افراد سالم 60/15 (05/0 > p) میانگین سبک مقابله ای هیجان مدار در بیماران 39/32 در افراد سالم 15/33 (05/0 < p) و در نهایت میانگین سبک مقابله ای اجتنابی در بیماران 05/54 و در افراد سالم 63/32 بود (01/0 > p).
    استنتاج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد بیماران MS دراستفاده ازسبک های مقابله ای مسئله مدار و هیجان مدار در مقایسه با افراد سالم تفاوت معنی داری نداشته و بیشتراز سبک مقابله ای اجتنابی استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سبک های مقابله با استرس، سبک مقابله ای مسئله مدار، سبک مقابله ای هیجان مدار، سبک مقابله ای اجتنابی
  • حسن نصرالله زاده ساروی، رضا پورغلام، حوریه یونسی پور، آسیه مخلوق صفحات 79-90
    سابقه و هدف
    ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) با توجه به سمیت بالای خود از ترکیبات آلی الویت دار آلودگی در جهان شناخته شده است که به عنوان شاخص های آلودگی نفتی در نظر گرفته می شود. با توجه به وجود چاه های نفتی در دریای خزر این ترکیبات یکی از منابع آلوده کننده آن محسوب می گردد. این ترکیبات از آلاینده های اکوسیستم خاکی و آبی به شمار می روند و برای آبزیان بسیار خطرناک و مهلک هستند. هدف از این مطالعه بررسی 16 ترکیب از PAH (آلاینده های شاخص ترکیبات نفتی) در رسوبات سطحی و عضله دو نوع ماهی تجاری سفید و کفال سالینس دریای خزر بوده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تعداد 32 نمونه رسوب از 8 ایستگاه در هشت نیم خط (در عمق 10 متر) طی چهار فصل و همچنین 34 نمونه ماهی سفید و کفال هر یک 17 قطعه در سواحل ایرانی حوزه جنوبی دریای خزر جمع آوری گردید. نمونه ها بر اساس روش استخراج حلال مخلوط (هگزان نرمال و دی کلرومتان) با سیتم سوکسیله آماده سازی شده و سپس به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC-FID، Shimadzu-14 A)و استاندارد مرجع مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه PAH16 رسوبات دریای خزر با مقادیر استاندارد رسوبات NOAA نشان می دهد که مقادیر آن ها در اکثر ایستگاه ها بیشتر از حد مجاز نبوده است. همچنین ترکیبات پلی آروماتیک در رسوبات نیز بیشتر منشاء پیرولیتک داشته است. میزان ترکیبات ترکیبات پلی آروماتیک در ماهی کفال سالینس (62 ± 2460) کمتر از ماهی سفید (56 ± 2710 میکروگرم برکیلوگرم وزن خشک) بود. اما میزان ترکیات فوق در هر دو ماهی از میانگین سالانه آن در رسوبات (33 ± 990 میکروگرم برکیلوگرم وزن خشک) بیشتر گردید. بیشتر بودن غلظت ترکیبات آروماتیک در دوگونه ماهی کفال و سفید از غلظت آن در رسوبات، انعکاسی از میزان قابل توجه تجمع زیستی (Bioavaiablity) بوده است. حداکثر غلظت این ترکیبات در بنادر انزلی، نوشهر و امیرآباد احتمالا ناشی از فعالیت های زیاد کشتیرانی بوده است.
    استنتاج
    الگوی توزیع PAHs در رسوبات و ماهی مشابه بوده است به طوری که ترکیبات دارای حلقه بیشتر (4-6 rings) با پتانسیل سرطان زایی و موتاژنی غالبیت بالایی داشته و همچنین ریسک اکولوژیکی (HQ) نیز در آن ها بالاتر از واحد بوده است.
    کلیدواژگان: ترکیبات پلی آروماتیک، رسوب، ماهی، سواحل ایران، حوزه جنوبی دریای خزر
  • علی اصغر بیانی، منصور رنجبر، علی بیانی صفحات 91-98
    سابقه و هدف
    افسردگی و هراس اجتماعی از اختلالات متداول روان پزشکی اند. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی رابطه بین توانایی حل مسئله اجتماعی با افسردگی و هراس اجتماعی در دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی 403 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر (245 زن و 158 مرد) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از فرم کوتاه پرسشنامه حل مسئله اجتماعی، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه هراس اجتماعی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-13 و همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها حاکی از رابطه توانایی حل مسله اجتماعی با افسردگی و هراس اجتماعی بود (001/0 p). اختلاف معنی داری در میزان افسردگی و هراس اجتماعی دانشجویان دارای توانایی حل مسئله اجتماعی کم، متوسط و زیاد وجود داشت. دانشجویانی که از توانایی حل مسئله اجتماعی بالاتری برخوردار بودند، افسردگی و هراس اجتماعی کمتری داشتند(001/0 p).
    استنتاج
    توانایی حل مسئله اجتماعی بر کاهش افسردگی و هراس اجتماعی دانشجویان تاثیر می گذارد. آموزش این مهارت می تواند منجر به ارتقاء سطح سلامت روانی آن ها گردد.
    کلیدواژگان: حل مسئله اجتماعی، افسردگی، هراس اجتماعی
  • علی عباسخانیان، محمد صادق رضایی، امیر بهاری صفحات 100-103
    انسفالومیلیت حاد منتشر یک بیماری دمیلینیزان مونوفازیک یا مولتی فازیک ناشایع است که سیستم عصبی مرکزی را درگیر می کند. علت بیماری ناشناخته است. برای تشخیص بیماری کرایتریای بالینی مشخص وجود ندارد و تشخیص بر اساس علایم بالینی است اما با استفاده از تست های آزمایشگاهی و رادیولوژی تایید می شود. درمان های رایج مورد استفاده در این بیماری شامل کورتیکواستروئید وریدی، ایمونوگلوبولین وریدی و پلاسمافرز است. معرفی بیمار: پسر 2 ساله ای بدون سابقه هیچ بیماری خاصی در گذشته و با رشد و تکامل نرمال به علت تب و استفراغ و بی قراری های متناوب از دو روز قبل از پذیرش با شک به انواژیناسیون سونوگرافی شکم شد که نرمال بود. بیمار به علت اختلال هوشیاری و تغییرات رفتاری و بی قراری با توجه به سابقه ضایعات هرپسی ازچند روز قبل تحت درمان با آسیکلوویر قرار گرفت. روز بعد دچار ازوتروپی چشم چپ (انحراف چشم چپ به داخل) شد. برای بیمارLP و EEG انجام شد که نرمال بود. برای بیمار MRI درخواست شد که ADEM (Acute Disseminated Encephalomyelitis) گزارش شد. بیمار با IVIG درمان شد و تمام علایم بیمار برطرف شد.
    کلیدواژگان: انسفالومیلیت حاد منتشر، تظاهر غیر معمول، ایمونوگلوبولین وریدی
  • مریم نباتی، کیوان یوسف نژاد، رزیتا جلالیان، مژده دبیریان صفحات 105-111
    Non-compaction ایزوله میوکارد بطن چپ یک کاردیومیوپاتی نادر به دلیل اختلال در شکل گیری اندومیوکارد می باشد. انسیدانس آن در جمعیت کلی 25/0 - 05/0درصد در سال تخمین زده می شود. Non-compaction کاردیومیوپاتی اختلالی در عضله قلبی می باشد که هنوز آن چنان که باید در بین پزشکان شناخته نشد و برای اولین بار در سال 1984 توسط Engberding وbender توصیف شد. اکوکاردیوگرافی متد تشخیصی انتخابی می باشد. ما تجربه اخیرمان را در شش بیمار non-compactionکاردیومیوپاتی که بین شهریور 1390 و فروردین 1391 به بیمارستان ما مراجعه نمودند را در اینجا گزارش می نماییم. سه بیمار به شدت علامت دار، دو بیمار با علایم خفیف و یک بیمار، بدون علامت بود. فالوآپ سریال و درمان دارویی برای بهبود Outcome در این بیماران توصیه می گردد
    کلیدواژگان: non، compaction کاردیومیوپاتی ایزوله بطن چپ، کاردیومیوپاتی عدم تراکم، تشخیص non compaction کاردیومیوپاتی ایزوله بطن چپ
  • علیرضا رفیعی، اکبر هدایتی زاده عمران، فرهنگ بابا محمودی، رضا علیزاده نوایی، رضا ولدان صفحات 113-124
    لپتوسپیروز یکی از بیماری های مشترک انسان و دام می باشد که تقریبا در تمام نقاط جهان به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و همچنین در نواحی گرم و مرطوب شیوع زیادی دارد. در استان های شمالی ایران به ویژه حاشیه دریای خزر، به واسطه دارا بودن آب و هوای معتدل و مرطوب شرایط انتشار این بیماری بیشتر از سایر نواحی کشور فراهم است. امروزه سیر تحولی بیماری لپتوسپیروز از بیماری سنتی روستاییان که موجب افزایش شیوع آن در نزد شالیکاران، ماهیگیران و کشاورزان می شد، تغییر یافته و به عنوان عامل اپیدمی ها در جوامع شهری که از سطح بهداشت مناسبی برخوردار نیستند، تبدیل شده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی اپیدمیولوژی، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری لپتوسپیروز در ایران می باشد. شیوع این بیماری در هر منطقه به وضعیت آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، جمعیت حیوانات اهلی و وحشی و بالاخره به وفور آب های سطحی بستگی دارد. تشخیص آزمایشگاهی برای اثبات لپتوسپیروز اهمیت خاصی داشته آزمون میکروآگلوتیناسیون (MAT) در تشخیص نهایی بیماری با ارزش است. آزمایشات مولکولی از جمله PCR می تواند در تشخیص زود هنگام بیماری به ویژه هنگاهی که آنتی بادی های اختصاصی گونه ایجاد نشده است حائز اهمیت باشد. آزمایش الیزا نیز نقش مهمی در غربالگری اولیه بیماری دارد. پیشگیری از بیماری نیز با افزایش آگاهی افراد در معرض خطر و پرسنل سیستم های بهداشت و درمان منطقه ای و جلوگیری از تماس انسان با مواد آلوده و همچنین واکسیناسیون دام ها و حیوانات امکان پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، اپیدمیولوژی، تب
|
  • Gholam Hossein Hassanshahi, Jalal Hassanshahi, Mohammad Zamani, Elham Hakimizadeh, Mansoreh Soleimani Pages 2-13
    Background and
    Purpose
    Vitamin C and CoQ10 are known as two potentantioxidants. We studied the protective Role of CoQ10 and ascorbic acid against Ischemia-Reperfusion. Finally، we have compared the therapeutic effect of these two together.
    Materials And Methods
    35 male balb-Cwere divided into seven subgroups. Includes five groups: intact، ischemicControl، sham Control and treatment groups with CoQ10 and treatment groups with ascorbic acid. In treatment groups، the mice treated with CoQ10 and vitC as Pre-Treatment for a week. Then، ischemia induced by Common Carotid artery ligation. The mice post-treated with CoQ10and ascorbic acidfor a week. Nissl staining applied to counting necroticCells of hippocampus. TUNNEL kit was used to quantify apoptoticCell death while to short term memory scale، we apply y-maze and shuttle box tests.
    Results
    High rate of apoptosis was seen in ischemic group associated with significantly short-term memory loss. In the treatment groups withthese antioxidants، Cell death was significantly lower than the ischemic Control group. Between treatment groups، group treated with CoQ10 was less neuronal death than the group treated with ascorbic acid.
    Conclusion
    According to the results of this study، ascorbic acid and CoQ10 intake significantly reduced Cell death and decreased memory loss. Butthe antioxidant effect of CoQ10 is stronger than vitamin C in this zone of brain.
    Keywords: Hippocampus, Ischemia, Reperfusion, neuroprotective effect, CoQ10, ascorbic acid
  • Hassan Niknejad, Habibollah Peirovi Pages 15-26
    Background and
    Purpose
    One of the recent techniques for increasing the output of cryopreservation is using different scaffolds in long-term preservation of stem cells for cell therapy. Undesirable differentiation and decrease in the number of viable cells are two major problems in this process. In order to overcome these problems، in this study the human amniotic epithelial cells were cryopreserved using amniotic membrane as their natural scaffold.
    Materials And Methods
    after tissue preparation and amniotic epithelial cells extraction، the cells were preserved for 12 months in two different groups of with and without scaffold in 24 different patterns in -196°C in liquid nitrogen. The percentage of viable cells and thier pluripotency were determined before and after cryopreservation. Results were compared between groups with ANOVA (Tukey Post-Test) statistics method.
    Results
    viablility of cells and percentage of Oct-4 positive cells were higher in with scaffold group comparing to without scaffold. The difference between the number of viable cells and pluripotency wasn’t statistically significant between freshly extracted cells and cells that were cryopreserved with scaffold. In addition، glycerol decreased the output of cryopreservation
    Conclusion
    This study showed that employing of amniotic membrane as a scaffold for cryopreservation of human amniotic epithelial cells could increase the number of viable cells and reduce the amount of undesirable differentiation in the process of cryopreservation
    Keywords: Cryopreservation, human amniotic epithelial cells, scaffold, amniotic membrane, pluripotency
  • Parviz Afrough, Mohammad Reza Pourmand, Neda Zeinalinia, Masoud Yousefi, Zahra Abdossamadi, Sahar Bagherzadeh Yazdchi Pages 28-34
    Background and
    Purpose
    Staphylococcus aureus is the most common causes of hospital and community acquired infections. Nasal carriage of S. aureus in staff provides a source for infection in hospitalized patients. The aim of this study was to evaluate the spa gene patterns of clinical and nasal carriage isolates of S. aureus using polymerase chain reaction.
    Materials And Methods
    Clinical specimens and staff nasal swab were collected from Tehran university hospitals. S. aureus isolates were identified by cultural and biochemical methods. The evaluation of spa gene patterns of S. aureus isolates was carried out from staff nasal carriage and clinical specimens of patients using polymerase chain reaction.
    Results
    A total of nine patterns of spa gene were distinguished. Seven and five different patterns were identified from S. aureus nasal carriage and clinical specimens، respectively.
    Conclusion
    The presence of similar patterns from spa gene may indicate a common source of infection in the hospital wards. Analysis of the patterns may help to break the chain of transmission of infection in hospitals.
    Keywords: Staphylococcus aureus, polymerase chain reaction, spa gene
  • Ali Abbaskhanian, Mohammad Sadegh Rezai, Javad Ghafarri, Amirhossein Abbaskhani Davanloo Pages 36-42
    Background and
    Purpose
    Febrile seizure is the most common convulsive disorder which occurs in 2% - 4% of children. This study determined demographic and etiologic first attack of febrile seizure in children admitted BooALISina hospital Sari، iran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، all children (6 months to 6 years old) that were admitted with the diagnosis of febrile seizure in pediatric department of Boo Ali Sina hospital mazandaran medical sciences، Sari، Iran in March to October 2011 were studied. The obtained data was analyzed by means of SPSS software (version 16) applying chi-square at the significant level of α = 0. 05.
    Results
    Among 250 children studied، 134 males and 126 females، and the peak incidence of fever and convulsions in the age range 1-2 years. The most common underlying causes were respiratory infections (56. 8)، followed by gastroenteritis (22. 4). In% 91. 3 of cases of seizures occurred within the first 24 hours after onset of fever. And the most common form of seizures generalized tonic clonic and simple Febrile convulsion. There was no significant correlation between age، sex and the type of seizure. 5%>p and the seasonal incidence of fever and convulsions common in winter (% 68. 4). no significant relation between the Febrile seizure and electrolyte Disturbances (Na، k، BS، Ca). Anemia was found in (%56. 8) of patients.
    Conclusion
    Positive family history and genetic background one of the important factors in the incidence of febrile seizure at ages 1-2 years and the over use of drugs in the prevention of febrile seizures is ineffective. Routine blood chemistry analysis is not necessary in children with febrile seizures and only should be ordered based on the patient’s condition or medical history.
    Keywords: Seizures, febrile seizure, etiology, epidemiology
  • Ebrahim Salehifar, Fahimeh Farhadi, Ghasem Janbabai, Nematollah Ahangar Pages 43-52
    Background and
    Purpose
    The objective of this study was to determine the influence of 3 vitamin K epoxide reductase complex subunit 1 (VKORC1) polymorphisms (-1639G>A، 1173C>T and 3730G>A) on warfarin dose requirement in patients from Mazandaran province، Iran.
    Materials And Methods
    A total of 29 patients taking warfarin for at least 3 months and had stable dose requirements were enrolled in the study. DNA samples from these patients were genotyped for polymorphisms in VKORC1 gene and statistical analysis was performed to examine the associations between demographic characteristics (eg، age، sex، weight، height and BMI)، genetic factors، and maintenance dose of warfarin
    Results
    In -1639G>A polymorphism، 25 patients (86. 2%) were AA، 2 patients (6. 9%) were GA and 2 patients (6. 9%) were GG genotype. Mean dose of warfarin in patients with AA genotype was lower but their INR was higher than two others genotypes. In 1173C>T، 26 patients (89. 7%) were TT، 2 patients (6. 9%) were CC and one patient (3. 4%) was CT. Mean dose of warfarin in patients with CT genotype was lower but their INR was higher from two others genotypes. In 3730G>A، 28 patients (96. 5%) were GG and only one patient (3. 5%) was GA. INR in this patient was higher than other genotype. Significant correlation was obtained only between -1639G>A polymorphism and warfarin dose requirement
    Conclusion
    In the present study، we observed genetic polymorphism in all 3 regions. -1639G>A polymorphism was important determinants of warfarin dose requirements in our patients. Correlation between dose requirements and INR with polymorphisms was similar to other studies; however، percentage of genotypes in each polymorphism was different from other populations.
    Keywords: Polymorphisms, Warfarin, VKORC1, INR
  • Fatemeh Sarvari, Ahmad Ebrahimi Atri, Morteza Saeedi, Maryam Khorshid Sokhangooy Pages 53-61
    Background and
    Purpose
    Fatigue is one of the most common disabling complaints in patients with multiple sclerosis (MS). According to recently studies، between 60 to 90% of MS suffer of excessive fatigue. The nature of MS related fatigue is clearly distinct from normal fatigue. Complementary therapies probably effect on reduction of fatigue such as physiotherapy، yoga and exercise therapy. The purpose of this research was to evaluate the effect of aquatic exercise program on fatigue in women with Multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    subjects of the research were 26 females with MS، who have age between 25-45 years and EDSS 1-4. And they were divided into two groups، experimental (12) and control (14). Aquatic Exercise program was 8 weeks (3 × weeks). Fatigue Severity Scale (FSS) used for measure fatigue in patients MS. Software SPSS (16) and T-student method used for statically analysis.
    Results
    Results showed that there were a statically difference between pre and post test FSS scores in experimental group (P<0. 05). Also، there were a statically difference between post-test FSS scores in experimental and control groups (P<0. 05). And was observed that fatigue was significantly decrease after investigation
    Conclusion
    Finally، we can state that aquatic exercise program decrease fatigue in people with MS.
    Keywords: Aquatic Exercise, fatigue, multiple sclerosis
  • Anoshiravan Kazemnejad, Samira Faramand, Farid Zayeri, Masoud Salehi, Jamshid Yazdani Cherati Pages 63-69
    Background and
    Purpose
    Vosco-cardiac diseases are among the most Prevalent causes of death in the world. According to the studies it is expected that they become the main cause of death until 2020.
    Materials And Methods
    The aim of this research is preparing the geographical maps of the relative death rate out of Vasco-cardiac diseases in cities of the Mazandaran province in 2008
    Method
    In this research، we have analyzed data related to the registered death rate of Mazandaran province''s cities in 2008 caused by Vasco-cardiac diseases، using statistical winbas software.
    Results
    The highest estimated risk among females related to Juibar town and lowest to Noshahr the highest and lowest risk among males related to Tonekabon and Mahmud Abad respectively.
    Conclusion
    The relative death rate prevalence caused by vasco-cardiac diseases is not symmetric in the whole Mazandaran province، in general. This rate is higher in western areas; but is nearly the same among males and females.
    Keywords: Vasco, cardiac diseases, relative deathrisk, geographical distribution map
  • Seyed Mahmmoud Abedini, Sahar Montazeri, Javad Khalatbari Pages 71-77
    Background and
    Purpose
    Multiple Sclerosis is a disease related to immune system with unknown factors which is considered one of the most important debilitating neurological diseases in adults particularly in youths in which myelin part of Central Nervous System (CNS) is damaged. This study mainly aims to compare styles of coping with stress in people with Multiple Sclerosisand healthy people in the East of Mazandaran.
    Materials And Methods
    in this study performed in case-control method comprised of the age range of 20-40 years، 191 patients with MS and 191 healthy people out of patient''s accompaniers from the east of Mazandaran based on age، gender، marital status and education level matched with each other were selected. Endler and Parker''s questionnaires of demographic characteristics and styles of coping with stress were used as a tool. Data were analyzed using independent t-test.
    Results
    The mean of problem-focused coping style in patients was 16. 86 and the one in healthy people was 15. 60 (P>0. 05). The mean of emotion-focused coping style in patients was 32. 39 and the one in healthy people was 33. 15 (P>0. 05)، and finally the mean of avoidant coping style in patients was 54. 05 and the one in healthy people was 32. 63 (P<0. 01).
    Conclusion
    Results of the study indicated that there was no significant difference between patients with MS in using problem-focused coping styles and emotion-focused compared with healthy people and they use more avoidant coping style.
    Keywords: Multiple Sclerosis, styles of coping with stress, problem, focused coping style, Emotional, focused coping style, avoidant coping style
  • Hasan Nasrollahzadeh Saravi, Reza Pourgholam, Horieh Unesipour, Asieh Makhlough Pages 79-90
    Background and
    Purpose
    Polycyclic aromatic compounds (PAHs) are considered as priority organic compounds pollutants worldwide due to their high toxicity. Presence of oil wells has made petroleum hydrocarbon as one of the sources of pollution in the Caspian Sea. These are the pollutants of soil and water which are very dangerous and lethal for the aquatic ecosystem. The purpose of this study was to determine the 16PAHs (as oil pollution) in the sediments and two commercial fish in the Caspian Sea.
    Materials And Methods
    In this study، 32 sediment samples were collected from 8 stations at eight transects at 10 meter depth during four seasons. Also، 34 samples of Liza saliens (n=17) and Rutilus frisii kutum (n=17) were taken from the south of Caspian Sea. The samples were extracted using Soxhlet execrator with organic solvents and then analyzed using GC-FID (Shimadzu-14 A) instruments.
    Results
    Concentration of 16PAHs in sediment in most stations was lower than critical level (NOAA standard). Applying different PAHs ratios، it was found that PAHs originated predominantly from the pyrogenic source either from the combustion of grass، wood and coal (majority of the samples) or from petroleum combustion (harbor area). The mean concentration of PAHs in Liza. s and R. frisii kutum were observed 2460 ± 60 and 2710 ± 56 µg/kg dw، respectively and 990 ± 33 µg/kg dw for sediment. In general، concentrations of PAHs in edible tissue of two species were higher than their corresponding sediment concentrations reflecting their great bioavailability (242-3880 µg/kg dw). The highest concentrations were observed in some ports of the southern Caspian Sea (Anzali، Nowshahr، and Amirabad)، probably due to intensive shipping activities.
    Conclusion
    The distribution pattern of PAHs was similar for fish and sediments، particularly for sediments characterized by high contamination level، and they were dominated by the high molecular weight PAHs (4-6-rings) which have high ecological risks.
    Keywords: 16PAHs, sediments, fish, Caspian Sea, Iran
  • Ali Asghar Bayani, Mansour Ranjbar, Ali Bayani Pages 91-98
    Background and
    Purpose
    Depression and social phobia are common psychiatric disorders. The main objective of this study was to study of relationship between social problem-solving and depression and social phobia among students.
    Materials And Methods
    In this correlational- descriptive study، 403 (245female and 158 male) from Islamic Azad university، Azadshahr branch were selected through stratified random sampling method. In order to collect the data، were used The Social Problem-Solving Inventory-Revised (Short Form)، Beck Depression Inventory، and Social Phobia Inventory. Data were analyzed through SPSS-13، Pearson''s correlation، t test and analysis of Variance (AN0VA).
    Results
    Data analysis showed significant relationship between social problem solving ability and Social Phobia and depression (P<0. 001). There was a significant difference among the students with low، medium and high social problem- solving ability. The students who had high ability in solving social problems had less depression and social phobia (P<0. 001).
    Conclusion
    Social problem solving ability can decrease the depression and social phobia among university students. Teaching this skill will lead to promoting the level of mental health of university students.
    Keywords: Social problem solving, depression, social phobia
  • Ali Abbaskhanian, Mohammad Sadegh Rezai, Amir Bahari Pages 100-103
    The acute disseminated encephalomyelitis is a rare، monophasic or multi-phasic dismyelinating disease، which affects the central nervous system and that appears shortly after either a exanthematous، non-exanthematous or vaccination. It attacks mainly children and young adults. The prognosis is usually favorable but sequelae are possible. The common therapeutic approach is the use of corticosteroids. Intravenous immunoglobulin (IVIg) has been proposed for relapses، and plasmapheresis for fulminant cases the cause of ADEM is unknown. The diagnosis is based on clinical picture، supported by radiology and laboratory tests. This 24-month-old boy was admitted with fever، vomiting and intermittent irritability preceded by a herpetic gingivostomatitis 10 days earlier. Growth and development were normal. Brain MRI at that time revealed multiple asymmetric، hyperintense and patchy white matter lesions of variable size on T2-weighted images. CSF examination revealed no cells، normal protein and glucose levels، normal IgG index and no oligoclonal bands. Gram’s and Wright’s stains and screening for viral antibodies were negative. Electroencephalography (EEG) was normal. He was started on Intrvenous immunoglobulin (400 mg/kg) intravenously for 5 days. At the end of the treatment he was afebrile with good general condition.
    Keywords: Acute disseminated encephalomyelitis, Unusual, IVIG
  • Maryam Nabati, Keivan Yosef Nejad, Rozita Jalalian, Mozhde Dabirian Pages 105-111
    Isolated non compaction of left ventricular myocardium is a rare cardiomyopathy due to abnormalendomyocardialmorphogenesis. The incidence of non compaction cardiomyopathy in the general population has been estimated at 0. 05% to 0. 25% per year. NCCMP is a heart muscle disorder that is still little known among physicians and was first described in 1984 by engberding and bender. Echocardiography is diagnostic method of choice. We report our recent experience with six NCCM patients who present at our hospital between September2011and April 2012. Three patients were with severe symptoms، two patients with mild symptoms and one patient was asymptomatic. serial follow up and medical management is advisable in these patients for improving out come.
    Keywords: ILVNC, cardiomyopathy, non compaction, diagnosis of ILVNC
  • Alireza Rafiei, Akbar Hedayati Zadeh Omran, Farhang Babamahmoodi, Reza Alizqadeh Navaee, Reza Valadan Pages 113-124
    Leptospirosis is a zoonotic disease in nearly all parts of the world، especially in tropical and subtropical areas and is prevalent in hot and humid areas. Particularly in the northern provinces of Caspian Sea in Iran by having mild and wet weather conditions، this disease is more spread to other parts of the country. Today، with evolution of the Leptospira، disease from traditional village that enhance its prevalence among farmers and fishing، modified to epidemics in urban communities that do not have good health. Thus the purpose of this review is epidemiology، prevention، diagnosis and treatment of leptospirosis. Prevalence of the disease in each zone depends on climate، geography، population، domestic and wild animals، and the abundance of surface water. Laboratory diagnosis of leptospirosis important and Micro Agglutination Test (MAT) in the diagnosis of disease is Valuable. Molecular tests such as PCR can be used in early detection of disease particularly when there are no specific antibodies. ELISA tests are also important in early screening. Disease prevention will be Possible by increasing awareness of the people at risk، regional health systems employees، and prevention from human contact with contaminated materials and vaccination of livestock and animals.
    Keywords: Leptospirosis, epidemiology, fever