فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 48، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/24
  • تعداد عناوین: 17
|
  • شیرین یوسفیان، امید رعنایی سیادت، احسان دهنوی، محمدتقی برجیان بروجنی، فرناز نیکزاد جمنانی صفحات 289-395
    سابقه و هدف
    بتا-گزایلوزیدازها (EC 3.2.1.37)، از مهم ترین آنزیم ها در مجموعه آنزیم های همی سلولازی با پتانسیل کاربرد بالا در صنعت از جمله تولید بیواتانول، از خانواده گلیکوزیدازها بوده که حذف متوالی بقایای بتا-گزایلوزیل را از انتهای غیر احیا کننده ی گزایلوبیوز و گزایلوالیگوساکاریدهای خطی با پیوندهای β-1،4 انجام داده و به همراه بتا-گزایلانازها، برای دپلیمریزه کردن کامل گزایلان ضروری می باشند. هدف از این تحقیق بیان ترشحی ژن بتا-گزایلوزیداز باکتریایی حاوی برچسب هیستیدین در میزبان بیانی پیکیاپاستوریس، جهت رسیدن به افزایش سطح بیان و سپس خالص سازی نسبی آنزیم بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توالی پروتئینی آنزیم بتا-گزایلوزیداز باکتریایی پس از بهینه سازی کدون برای میزبان بیانی Pichia pastoris، و افزودن توالی 6xHis-tag با طراحی پرایمرهای مناسب، به میزبان مخمری انتقال یافت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در کشت فلاسک، تولید U/L 40 آنزیم بتا-گزایلوزیداز نوترکیب با فعالیت ویژه ی U/mg 6/0 را در محیط بیانی BMMY نشان داد.
    نتیجه گیری
    کلونینگ و بیان موفق ژن بتا-گزایلوزیداز باکتریایی جهت به دست آوردن آنزیم فعال و پایدار از سیستم بیانی مخمر، با مقدار بالای بیان آنزیم انجام شد
    کلیدواژگان: مخمرها، گزایلوزیدازها، هیستیدین، بیان ژنی
  • رضا نصر، محمدرضا اکبری عیدگاهی*، آذر سادات رضاپور جوارشک، احمد رضا بندگی، سعید ولی زاده صفحات 382-388
    سابقه و هدف

    هورمون محرک فولیکولی (Follicle stimulating hormone، FSH)، یکی از هورمون های گلیکوپروتئینی هیپوفیز است که از دو زیر واحد آلفا و بتا تشکیل شده است. زیرواحد بتا حاوی 111 اسیدآمینه و یک سیگنال پپتید 18 اسیدآمینه ای و مسئول فعالیت بیولوژیکی هورمون می باشد. هدف از این مطالعه ساخت وکتور بیانی pcDNA3.1-FSHβ به منظور انتقال ژن زیر واحد FSHβ به سلول لاین پستانداران بود.

    مواد و روش ها

    ابتدا یک جفت پرایمر برای ساب کلونینگ زنجیره β از T.vector طراحی گردید تا علاوه بر داشتن نواحی ابتدا و انتهای ژن زنجیره β دارای محل اثر آنزیم های HindΙΙΙ و EcoRΙ باشد. زنجیره بتای آمپلیفیه شده از ناحیه جای گاه دو آنزیم فوق در پلاسمید pcDNA3.1 کلون و پلاسمید نوترکیب به وسیله ترانسفورماسیون وارد سلول E.coli گردید. کلون های تشکیل شده به وسیله PCR مجدد بررسی و پلاسمید تعدادی از کلون های مثبت تخلیص گردید. صحت پلاسمیدهای خالص شده به دو روش هضم آنزیمی و تعیین توالی تایید گردید.

    یافته ها

    آنالیز آنزیمی و تعیین توالی نشان داد که پلاسمید pcDNA3.1-F390β دارای ساختار پلاسمیدی و توالی ژنی صحیح است و تطابق کامل با ژن بتای هورمون FSH گزارش شده در GenBank دارد.

    نتیجه گیری

    این پلاسمید نوترکیب به لحاظ ساختاری صحیح و جهت انتقال ژن به سلول کشت پستان داران و ارزیابی بیان مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: هورمون محرکه فولیکولی، زیر واحد بتا، کلونینگ، سلول لاین پستانداران
  • نیوشا اسفندیاری یگانه، نازنیک گالوستانیان، آیدا نصیرزاده گلجاهی، مریم قدرتی، روبینا بغوزیان، الهام رسولی، الهام عباسی، ارکیده قربان دادرس، مازیار محمد اخوان* صفحات 396-403
    سابقه و هدف

    گزارش های مختلف بیان گر نقش آنتاگونیست های گیرنده آنژیوتانسین II در مهار رشد تومورهای مختلف است. در چند مطالعه اخیر مشاهده شده که آنژیوتانسین II می تواند بیان شدن برخی از فاکتورهای مهم در رشد تومورها را افزایش دهد. علاوه بر این نقش اینتگرین ها در رشد و متاستاز سلول های توموری مختلف اهمیت زیادی دارد ولی نقش آنژیوتانسین II در میزان بیان شدن اینتگرین های سلول تومورال هنوز معلوم نیست.

    مواد و روش ها

    با تزریق سلول های B16-F10 به صورت sc در موش های آزمایشگاهی C57، تومور ملانوما ایجاد گردید. لوزارتان از طریق داخل صفاقی به حیوانات آزمایشگاهی تزریق گردید. علاوه بر آن با کشت سلول های B16-F10، این سلول ها در معرض آنژیوتانسینII با یا بدون حضور لوزارتان برای مدت دو ساعت قرار گرفتند و میزان بیان شدن اینتگرین های αV، α3 و β3 توسط روش وسترن بلات اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در مدل حیوانی، اندازه تومور در حیوانات گروه لوزارتان نسبت به گروه کنترل در دو روز آخر اندازه گیری به صورت معنی داری کوچک تر بود (روز 17و 18 به ترتیب (P= 0.0015، P =0.013. در کشت سلول های B16-F10، آنژیوتانسین II موجب افزایش بیان شدن اینتگرین های مورد مطالعه گردید Integrin αV (P = 0.049)، Integrin α3 (P =: 0.016)، Integrin β3 (P = 0.037). لوزارتان موجب مهار این اثر شد.

    نتیجه گیری

    نقش آنژیوتانسین II در افزایش رشد تومور ملانوما می تواند به دلایلی از جمله افزایش بیان شدن اینتگرین های αV، α3 و β3 بروز نماید که توسط لوزارتان مهار می شود. در مدل حیوانی ملانوما نیز لوزارتان با مهار گیرنده های AT1 موجب مهار رشد تومور گردید. این مطالعه اهمیت استفاده از داروهایی مثل لوزارتان را در کنار درمان های استاندارد تومورها بیان می نماید

    کلیدواژگان: ملانوما، اینتگرین، آنژیوتانسین II، لوزارتان
  • یاسمن رضوی، نجمه کاتبی، شبنم ضیغمی علمداری، شهربانو عریان، فریبا خداقلی، عباس حق پرست* صفحات 404-413
    سابقه و هدف

    تحقیقات پیشین نشان داده اند که مورفین مزمن القا کننده آپوپتوز می باشد. از جمله مراکز اصلی در مدار پاداش ناحیه تگمنتوم شکمی (Ventral tegmental area، VTA) می باشد. تحریک مسیر پاداش در مغز توسط مورفین می تواند از طریق فعال کردن رسپتورهای اپیوئیدی سبب القاء فاکتورهای آپوپتوزی در برخی از مناطق مغزی شود و بیان رسپتورهای مرگ را در سطح سلول افزایش دهد. در این مطالعه تغییر فاکتورهای پروتئینیBax/Bcl-2، PARP، caspase-3 دخیل در آپوپتوز، در پاسخ به دوزهای مختلف مورفین در دوره اکتساب و ترک به مصرف مورفین در حیوان بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    آزمایشات رفتاری و مولکولی بر روی شصت و چهار موش صحرایی نر بالغ Wistar انجام گردید. در بخش رفتاری از مدل ترجیح مکان شرطی (Conditioned place preference، CPP) شد. در این مدل، به حیوانات در طول دوره شرطی سازی در گروه های مختلف، سالین و دوزهایmg/kg 5/0، 5 و 10 مورفین تزریق گردید. هم چنین اثر مورفین (mg/kg 5) در ناحیه VTA در روزهای چهارم و هشتم ترک مصرف مورفین، نیز بررسی گردید. در بخش مولکولی، میزان فاکتورهای آپوپتوزی، با روش وسترن بلاتینگ در هر گروه بررسی شد.

    یافته ها

    داده های به دست آمده در بخش رفتاری نشان داد که مورفین با دوزهای mg/kg 5 و 10 به طور معنی داری سبب ترجیح مکان شرطی می شوند. این در حالی است که در دوره ترک، اثر مورفین موثر (mg/kg 5) در روز چهارم هم چنان معنی دار و در روز هشتم ترجیح مکان شرطی دیده نشد. در بخش مولکولی، فاکتورهای آپوپتوزی در سه گروه تیمار شده به مورفین به طور معنی داری در VTA در دوز mg/kg 5 بیش ترین افزایش را نشان می دهند. در حالی که در دوره ترک هیچ تغییری در روند آپوپتوز دیده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که مورفین در تمامی دوزها سبب آپوپتوز می گردد ولیکن با افزایش دوز درگیری گیرنده های اوپیوئیدی متفاوتی دیده و اثرات نوروپروکتیو مورفین نیز ظاهر می شود

    کلیدواژگان: آپوپتوز، ناحیه تگمنتوم شکمی، مورفین، ترجیح مکان شرطی، وسترن بلات، موش سفید آزمایشگاهی
  • سهیلا خداکریم، حمید علوی مجد*، فرید زایری، مصطفی رضایی طاویرانی، سید محمد طباطبایی، نسرین دهقان نیری صفحات 414-421
    سابقه و هدف

    تحلیل خانواده ژنی داده های ریزآرایه، مسیرهای بیولوژیکی یا خانواده های ژنی که بین فنوتیپ های مورد نظر بیان متفاوتی دارند، را شناسایی می کند. بر خلاف تحلیل مبتنی بر ژن های منفرد، تحلیل خانواده های ژنی دانش بیولوژیکی موجود روی ژن ها را برای بررسی تفاوت بیان ژنی بین فنوتیپ ها به کار می گیرد. در این مطالعه به مقایسه دو روش تحلیل خانواده های ژنی پرداخته می شود.

    مواد و روش ها

    از دو روش طبقه ای و فراموضعی، برای شناسایی خانواده های ژنی با بیان متفاوت به عنوان عامل افتراق بین افراد سالم و بیمار (فنوتیپ) مبتلا به لنفوبلاستیک حاد که دارای کروموزوم BCR/ABL هستند، استفاده شد. در این مطالعه، داده های ریزآرایه ی یک کارآزمایی بالینی لوسمی لنفوبلاستیک حاد مورد استفاده قرار گرفته و برای تحلیل داده ها از نرم افزار R استفاده گردید.

    یافته ها

    از 200 خانواده ژنی بررسی شده، روش فراموضعی 114 خانواده را که بین جمعیت سالم و بیمار بیان متفاوتی داشتند، شناسایی کرد. در حالی که روش طبقه ای تنها موفق به شناسایی 30 خانواده ژنی با بیان متفاوت گردید.

    نتیجه گیری

    در هر یک از دو مجموعه خانواده های ژنی شناسایی شده به وسیله هر روش، تعدادی خانواده ی ژنی موثر در بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد دیده می شود. بنابراین، اگر چه معرفی روش تحلیلی با توان تشخیصی بالاتر بین افراد سالم و بیمار مبتلا به لنفوبلاستیک حاد، نیازمند به مطالعه ای دقیق تر است، اما بررسی خانواده های ژنی مشترک بین دو روش منجر گردید، آخرین یافته های بیولوژیست ها تنها با استفاده از این روش های آماری به دست آید.

    کلیدواژگان: خانواده ژنی، ریزآرایه، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، فراموضعی، طبقه ای
  • فاطمه سالاری اسکر، مهرداد عنبریان، حامد اسماعیلی صفحات 422-430
    سابقه و هدف
    سندرم درد کشککی رانی یکی از شایع ترین مشکلات مفصل زانو است که ورزش کاران و غیر ورزش کاران را تحت تاثیر قرار داده است. استفاده از بریس یکی از روش های درمانی است که به منظور قرار دادن کشکک در راستای طبیعی به کار گرفته می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر بریس حمایت کننده کشکک بر فعالیت میوالکتریکی منتخبی از عضلات اطراف مفصل زانو طی اجرای حرکت فرود تک پا در زنان سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 19 دانشجوی دختر (میانگین سنی: 98/1±6/23 سال، قد: 88/5±5/163 سانتی متر، وزن: 6/3±3/62 کیلوگرم) شرکت کردند. فعالیت میوالکتریکی عضلات بای سپس فموریس، سمی تندینوسوس، واستوس لترالیس و واستوس مدیالیس طی اجرای فرود تک پا در دو شرایط استفاده از بریس حمایت کننده کشکک و بدون بریس جمع آوری شد.
    یافته ها
    استفاده از بریس حمایت کننده کشکک در میزان فعالیت میوالکتریکی سمی-تندینوسوس (668/0=p)، واستوس مدیالیس (915/0=p) و واستوس لترالیس (134/0=p) اثری نداشت در حالی که فعالیت عضله بای سپس فموریس (005/0=p) و نسبت فعالیت عضله واستوس مدیالیس به واستوس لترالیس به طور معناداری افزایش پیدا کرد (045/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از بریس حمایت کننده کشکک طی اجرای حرکت فرود تک پا سبب افزایش فعالیت عضله بای سپس فموریس و نسبت فعالیت عضله واستوس مدیالیس به واستوس لترالیس می شود. مطالعات کینماتیکی و کینتیکی جهت توصیف علل این تغییرات در اثر استفاده از بریس حمایت کننده کشکک مورد نیاز است
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی ‐ رانی، مفصل زانو، وسایل کمکی ارتوپدی، بریس، استخوان کشکک
  • امیر هوشنگ بختیاری، عاطفه امینیان فر، رزیتا هدایتی صفحات 431-438
    سابقه و هدف
    استفاده از کشش استاتیک قبل از تمرینات ورزشی جهت افزایش دامنه حرکتی، کاهش سفتی عضلانی، کاهش درد و افزایش سطح عمل کرد هم واره تاکید شده است، با توجه به وجود نظرات متناقضی در خصوص اثر کشش بر عمل کرد عضلانی و اهمیت کنترل تعادل هنگام تمرینات ورزشی در جلوگیری از آسیب های ورزشی، این مطالعه به منظور بررسی اثر کشش استاتیک کوتاه و بلندمدت بر شاخص های تعادل ایستا و پویا طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    45 دختر سالم و غیر ورزش کار به صورت تصادفی در یکی از 3 گروه آزمایشی: کنترل، کشش 15 ثانیه و کشش 45 ثانیه قرار گرفتند. در گروه کشش تعداد 3 کشش 15 یا 45 ثانیه ای روی عضلات همسترینگ، کوادریسپس و گاستروکنمیوس راست و چپ هم راه با 15 ثانیه استراحت بین هر کشش انجام شد. گروه کنترل هیچ کششی دریافت نکرد. قبل و بعد از تمرینات کششی، شاخص های تعادل ایستا و پویا در جهت های قدامی-خلفی، طرفی و کلی با استفاده از دست گاه سنجش تعادل Biodex SD ارزیابی شد.
    یافته ها
    کاهش شاخص تعادل پویای قدامی-خلفی، طرفی و کلی در گروه کشش 45 ثانیه نسبت به گروه کشش 15 ثانیه (0001/0P<) و گروه کنترل (003/0=P) مشاهده شد. تفاوت معنی داری در شاخص های تعادل ایستا بین گروه ها مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج مطالعه نشان می دهد که انجام کشش های استاتیک بلند مدت می تواند موجب اختلال در عمل کرد تعادل پویای افراد گردد، که می تواند هنگام فعالیت های ورزشی فرد را در معرض آسیب های ورزشی قرار دهد. مطالعات بیش تری لازم است تا نقش اختصاصی کشش های استاتیک را در فعالیت های ورزشی مختلف مورد بررسی قرار دهد
    کلیدواژگان: تمرینات کشش استاتیک، تعادل وضعیتی، آسیب های ورزشی، زنان
  • رز فولادی، رضا رجبی، نسرین ناصری، مهرناز گرانمایه صفحات 439-446
    سابقه و هدف
    پارگی لیگامان متقاطع قدامی (Anterior Cruciate ligament، ACL) از شایع ترین آسیب های اندام تحتانی در زنان ورزش کار است و یکی از دلایل آن تاثیر هورمون های جنسی زنان بر دقت حس وضعیت مفصل زانو می باشد. در مطالعات گذشته تفاوت دقت حس وضعیت مفصل زانوی زنان ورزش کار سالم در زمان های مختلف یک سیکل قاعدگی نشان داده شده است. با توجه به کاهش دقت این حس در زمان منس و آسیب پذیر بودن زانوی زنان ورزش کار در این زمان، لزوم پیدا کردن راه کاری به منظور حمایت از آن و پیش گیری از آسیب دیدگی احساس می شود. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از نوار کینزیولوژیک به عنوان یک محرک پوستی بر دقت و تقویت حس وضعیت مفصل زانوی زنان ورزش کار سالم در زمان های مختلف یک سیکل قاعدگی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 16 زن ورزش کار سالم که دارای سیکل قاعدگی منظم بودند به صورت داوطلبانه شرکت کردند. حس وضعیت مفصل زانوی این افراد در سه نوبت سیکل قاعدگی، بدون استفاده از نوار کینزیولوژیک و پس از استفاده از نوار کینزیولوژیک روی پاتلا در جلوی زانو، در حالت ایستاده و با روش بازسازی زاویه (زاویه هدف ° 30) بررسی شد. در هر سه نوبت به منظور تعیین سطح هورمون استروژن و پروژسترون خون گیری به عمل آمد.
    یافته ها
    میانگین خطای مطلق بازسازی زاویه هدف در سه نوبت سیکل قاعدگی، بدون استفاده از نوار کینزیولوژیک اختلاف معنی داری داشت (025/0=P) ولی این اختلاف بعد از استفاده از نوار کینزیولوژیک بین سه نوبت سیکل قاعدگی دیده نشد (965/0=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصله، دقت حس وضعیت مفصل زانوی زنان ورزش کار سالم در سطوح مختلف هورمون های جنسی، اختلاف معنی دار داشت و این اختلاف پس از استفاده از نوار کینزیولوژیک از بین رفت. بدین معنی که ضعف دقت حس وضعیت مفصل زانوی زنان ورزش کار سالم در زمان منس، با استفاده از نوار کینزیولوژیک از بین رفته است
    کلیدواژگان: ورزشکاران، زنان، حس وضعیت مفصل زانو، دوره قاعدگی، نوار چسب ورزشی
  • محمدحسن آذرسا، آزاده شادمهر، نادر معروفی، حسین باقری، شهره جلایی، سیدمحسن میر صفحات 447-454
    سابقه و هدف
    حرکات ووضعیت غیر طبیعی اسکاپولا زمینه ساز اختلالات عمل کردی شانه می باشد. آزمون لغزش خارجی اسکاپولا جهت تعیین وضعیت اسکاپولا در صفحه کرونال مورد استفاده قرار می گیرد، هرچند مطالعات مختلف نتایج قابل بحثی را برای تکرار پذیری این آزمون در وضعیت ابداکشن 90 درجه نشان داده اند. از آن جا که صفحه اسکاپشن نسبت به صفحه ابداکشن فانکشنال تر بوده و نیز اسکاپشن یک الگوی حرکتی شناخته شده برای ورزش کاران است، در مطالعه حاضر، اسکاپشن 90 درجه به جای ابداکشن 90 درجه استفاده گردیدو سپس تکرارپذیری آزمون اصلاح شده لغزش خارجی اسکاپولا(Modified lateral scapular slide test)(MLSST)مورد ارزیابی قرارگرفت.
    مواد و روش ها
    15 ورزش کارOverhead سالم مذکر20 تا40 سال در این مطالعه فرا خوانده شدند. کم ترین فاصله عمودی بین زاویه تحتانی اسکاپولا و زایده خاری T7، توسط دو آزمون گر در یک جلسه و یک هفته بعد توسط یکی از آزمون گران با استفاده از کالیپر دروضعیت های نوترال (دست ها در کنار بدن)، اسکاپشن 90 درجه والویشن 180درجه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تکرارپذیری دروضعیت نوترال حداکثر بود (ICC83/0 تا 97/0Good-high).دروضعیت اسکاپشن 90 درجه، تکرارپذیری بین گروهی و درون گروهی به ترتیب70/0 تا 75/0 و0/65 تا83/0 بود. در الویشن 180 درجه، تکرارپذیری بین گروهی 58/0 و تکرارپذیری درون گروهی 84/0 تا 89/0 بود.
    نتیجه گیری
    اسکاپشن90درجه و الویشن180درجه به عنوان وضعیت های فانکشنال در ورزش کاران می توانند به عنوان وضعیت انتخابی درآزمون لغزش خارجی اسکاپولا مورداستفاده قرار گیرند
    کلیدواژگان: شانه، کتف، ورزش کاران، تکرار پذیری نتایج پژوهش، مردان
  • مریم بینش، افسون حسنی مهربان، محمد عموزاده خلیلی، حامد قماشچی، درسا حامدی، قربان تقی زاده صفحات 456-465
    سابقه و هدف
    به دلیل پیچیده بودن کنترل وضعیتی و آسیب سیستم های متعدد دخیل در آن به دنبال سکته مغزی روش های مختلف بالینی و آزمایش گاهی برای بررسی کنترل وضعیتی مطرح است. هدف از این مطالعه بررسی هم بستگی میان آزمون های عمل کردی تعادل با پارامترهای نوسان وضعیتی مرکز فشار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ارتباطی 17 بیمار سکته مغزی مزمن با میانگین سنی (88/9) 18/53 سال و متوسط مدت زمان گذشته از ضایعه (03/77) 18/66 ماه به روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده انتخاب شدند. به منظور ارزیابی بالینی عمل کرد تعادلی از آزمون های Functional Reach (FR) و Timed Up and Go (TUG) و جهت سنجش متوسط سرعت جابه جایی، کل مسیر طی شده، حداکثر جابه جایی قدامی- خلفی و داخلی- خارجی نوسان مرکز فشار در تکلیف خم شدن و برداشتن شیء از روی زمین برای هر یک از 6 موقعیت هدف (در 2 فاصله دور و نزدیک و 3 جهت راست، وسط و چپ) از دست گاه صفحه نیرو استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون تعادل عمل کردی TUG هم بستگی معنادار (029/0p<) متوسط تا بالایی (773/0-53/0=r) در تمام موقعیت های هدف به جز هدف راست-دور با متوسط سرعت جابه جایی و در هدف های راست-نزدیک، چپ-نزدیک، وسط-نزدیک و چپ-دور با کل مسیر طی شده نوسان مرکز فشار نشان داد. هیچ گونه ارتباطی میان آزمون تعادل عمل کردی TUG با حداکثر جابه جایی قدامی-خلفی و داخلی-خارجی مرکز فشار و میان آزمون تعادل عمل کردی FR با هیچ یک از پارامترهای مرکز فشار در فواصل و جهات مختلف وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در بررسی ارتباط میان ارزیابی های مختلف تعادل عمل کردی با پارامترهای نوسان وضعیتی در تکلیف خم شدن و برداشتن شیء از روی زمین نتایج متفاوتی به دست آمد
    کلیدواژگان: ارتباط، تعادل عمل کردی، پارامترهای نوسان وضعیتی، همی پارزی
  • محمدرضا مجذوبی، رزیتا امانی، فائزه مجذوبی صفحات 466-473
    سابقه و هدف
    از آن جا که عمل جراحی تجربه ی استرس زایی برای بیماران است و اضطراب جراحی می تواند باعث بروز نشانه هایی هم چون افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون و در نتیجه خون ریزی و عوارض بعد از عمل جراحی گردد، کاربست شیوه های کاهش اضطراب، به ویژه در کودکان، امر مهمی به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر آمادگی روانی بر کاهش علائم اضطراب ناشی از جراحی در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی نیمه تجربی در بیمارستان شهید بهشتی همدان، 30 کودک با سن 6 تا 12 سال شامل 12دختر و 18 پسر با متوسط سنی 17/8 (82/1=SD) که برای یکی از عمل های ارولوژیک آماده می شدند، به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند و برنامه ی آمادگی روانی پاول برای گروه آزمون اجرا گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه ی جمعیت شناختی، پرسش نامه ی اضطراب هامیلتون و برگه ی ثبت علایم حیاتی شامل میزان فشار خون سیستولیکی، دیاستولیکی و تعداد نبض بود.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) نشان داد که آمادگی روانی به طور معناداری باعث کاهش اضطراب جراحی در کودکان شده است. کودکانی که در گروه آزمون بودند نسبت به گروه کنترل، قبل از عمل جراحی اضطراب کم تری داشتند.
    نتیجه گیری
    روش آمادگی روانی برای جراحی می تواند به عنوان شیوه ای موثر در کاهش اضطراب جراحی در کودکان در تمام بیمارستان های کشور به کار گرفته شود
    کلیدواژگان: اضطراب جراحی، آمادگی روانی، کودک
  • الهام قاسمی، ژاله محمدعلیها، فریده باستانی، نیلوفر سمیعی، حمید حقانی صفحات 474-482
    سابقه و هدف
    بیماری عروق کرونر علت عمده مرگ و میر و یک الویت بهداشتی مهم در زنان محسوب می گردد. این بیماری می تواند بر جنبه های جسمی، روانی و اجتماعی سلامتی و درک فرد از خوب بودن تاثیرگذار باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و عوامل مرتبط با آن در زنان مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است که در آن 200 زن مبتلا به بیماری عروق کرونر مراجعه کننده به درمان گاه قلب مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی تهران با استفاده از نمونه گیری در دست رس انتخاب شدند. داده ها به وسیله فرم مشخصات فردی- بالینی و پرسش نامه 12 گویه ای سلامت عمومی (GHQ-12) جمع آوریشد.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) نمره سلامت عمومی زنان مورد مطالعه 32/3±85/5 با دامنه نمرات 12-0 به دست آمد. 5/72% (145 نفر) دارای سلامت عمومی نامطلوب بودند. زنان با سطح تحصیلات پایین تر(004/0=P) و وضعیت اقتصادی ضعیف(001/0P<) از میانگین نمره GHQ بالاتری برخوردار بودند. ارتباط معنی داری بین سلامت عمومی و سایر متغیرها شامل سن، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال، طول مدت تشخیص بیماری و ابتلا به سایر بیماری ها مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با عنایت به این که درصد بالایی از زنان مبتلا به بیماری عروق کرونر دارای مشکل در سلامت عمومی بودند از این رو می بایست ارزیابی روتین سلامت این گروه از بیماران جهت شناسایی افراد در معرض خطر مدنظر قرار گرفته و تیم درمان برنامه های مراقبتی موثری را با هدف ارتقای سلامت عمومی بیماران به ویژه با تحصیلات و وضعیت اقتصادی پایین تر طراحی و اجرا نمایند
    کلیدواژگان: بهداشت، بیماری سرخ رگ کرونر، زنان
  • محمودرضا گوهری، زینب مقدمی فرد، جمیله ابولقاسمی، مهدی محمدی، پریسا مختاری صفحات 483-489
    سابقه و هدف
    شناخت عوامل موثر بر وقوع متاستاز در فرآیند درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه بررسی عوامل پیش آگهی دهنده بروز متاستاز در بیماران سرطان پستان توسط مدل رگرسیونی داده های بازگردنده بود.
    مواد و روش ها
    داده های مورد استفاده در این مطالعه از پرونده بیمارستانی 133 زن مبتلا به سرطان پستان که برای عمل جراحی و درمان طی سال های 1384 تا 1386 به بیمارستان مراجعه نمودند، استخراج گردید. بیماران تا فروردین سال 1390 مورد پی گیری قرار گرفته و آخرین وضعیت آنان ثبت گردید. ابتدا یک مدل اندرسون-گیل تک متغیره برای داده های بازگردنده برازش داده شد. متغیرهای معنی دار در مدل تک متغیره، برای تعیین عوامل پیش آگهی دهنده در مدل اندرسن-گیل چندگانه وارد شدند.
    یافته ها
    در طی 5833 شخص- ماه پی گیری بیماران، 25(8/18%) بیمار فوت کردند و 108(2/81%) بیمار زنده ماندند. بیش ترین متاستاز اول درمغز و کبد(3/5%) و متاستاز دوم عمدتا در مغز(8/3%)رخ داد. متغیرهای معنی دار در آنالیز تک متغیره، درجه بدخیمی تومور، HER2 و درصد گره های درگیر به عنوان عامل پیش آگهی دهنده برای وقوع متاستاز در آنالیز چند متغیره تعیین شدند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    ایجاد زمینه برای غربال گری های سرطان پستان و دادن آگاهی به زنان در مورد اهمیت معاینات دوره ای و تشخیص زود هنگام بیماری عامل مهمی برای درمان قطعی بیماری و پیش گیری از بروز متاستاز در بیماران مبتلا به سرطان پستان است
    کلیدواژگان: سرطان پستان، متاستازسرطان، داده های بازگردنده، مدل اندرسن، گیل
  • حسن اژدری زرمهری، نیما حیدری اورنجقی، ندا سلیمانی، محمد صوفی آبادی صفحات 490-496
    سابقه و هدف
    مطالعات زیادی برای شناخت مراکز عصبی و مکانیسم های کنترل و تعدیل درد در جریان است، بخش سری شکمی-میانی بصل النخاع (Rostral ventromedial medulla، RVM) در اعمال مختلفی از قبیل تعدیل و تشدید درد دخالت دارد. در این مطالعه نقش RVM در آزمون فرمالین به عنوان درد تونیک و آزمون صفحه داغ به عنوان درد حاد به وسیله غیر فعال کردن موقتی آن به وسیله لیدوکائین در موش های صحرایی نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، از موش های صحرایی نر سفید در محدوده وزنی 250- 200 گرم استفاده شد. حیوانات به سه گروه کنترل، شم و آزمون تقسیم شدند. یک هفته پس از انجام جراحی، سالین یا لیدوکائین به RVM تزریق شد و آزمون فرمالین (با تزریق 50 میکرولیتر فرمالین 2٪ به کف پنجه راست حیوان) یا صفحه داغ (تنظیم شده در دمای 1/0±52 درجه) انجام و رفتارهای دردی ثبت شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T-test و ANOVA استفاده گردید و 05/0P< به عنوان معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تزریق لیدوکائین به درون RVM سبب کاهش درد در مرحله نخست آزمون فرمالین شد ولی روی مرحله اینترفاز و فاز 2 آن تاثیری نداشت. هم چنین در آزمون صفحه داغ تزریق لیدوکائین سبب بی دردی در هر 4 دوره زمانی (15، 30، 60 و 90 دقیقه) بعد از تزریق شد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که تزریق لیدوکائین به داخل RVM سبب کاهش درد نوع حاد شده ولی بر درد مزمن تاثیری ندارد. بنابراین می توان احتمال داد که این بخش از سیستم عصبی در فرایند انتقال و یا پردازش درد حاد اهمیت دارد
    کلیدواژگان: اندازه گیری درد، لیدوکائین، بخش سری شکمی، میانی بصل النخاع، موش صحرایی
  • حسن اژدری زرمهری، فیروزه نادری، الهه ارمی، محمد محمدزاده صفحات 497-504
    سابقه و هدف
    صرع یکی از رایج ترین اختلالات عصبی در انسان می باشد که به صورت تشنجات ناگهانی، زودگذر، تکرارشونده و غیر قابل پیش بینی ظاهر می شود. حدود نیم تا یک درصد از جمعیت جهان به بیماری صرع مبتلا هستند. از دیرباز، برای درمان صرع از گیاهان دارویی استفاده شده است. در این مطالعه اثر ضد تشنجی عصاره Salvia Sahendica در موش سوری نر بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    60 موش به طور تصادفی به شش گروه 10 تایی تقسیم شدند. یک گروه (کنترل) دریافت کننده نرمال سالین و 5 گروه دیگر دریافت کننده عصاره (با دوزهای 150، 300، 600، 900، 1200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) بودند. 30 دقیقه بعد از تجویز داخل صفاقی دوزهای مختلف عصاره یا نرمال سالین، پنتیلن تترازول با دوز 85 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم به صورت داخل صفاقی به موش ها تزریق و بلافاصله به قفس مخصوص منتقل شدند و در طی 30 دقیقه بعد پارامترهای تشنجی ارزیابی شد.
    یافته ها
    تزریق عصاره این گیاه به صورت وابسته به دوز باعث تاخیر زمان شروع تشنج کلونیک و تونیک-کلونیک شد. دوز 600 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم بیش ترین اثر را بر کمیت تشنجی مذکور داشت. تجویز عصاره هم چنین باعث کاهش زمان تشنج تونیک کلونیک در حیوانات می شود هم چنین میزان مرگ و میر و تعداد پرش های ناگهانی حیوانات را هنگام تشنج به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که عصاره Salvia Sahendica دارای اثر ضد تشنجی مناسبی بوده و به نظر می رسد مطالعات آینده برای جداسازی و تعیین مواد موثر و شناخت مکانیسم اثر آن ضروری باشد.
    کلیدواژگان: حمله های تشنجی، پنتیلن تترازول، موش ها
  • مجید جدیدی، محمد فیروزآبادی، علی رشیدی پور، بهرام بلوری، یعقوب فتح الهی صفحات 505-511
    سابقه و هدف
    اغلب افراد جامعه به طور ناخواسته تحت تاثیر امواج تولیدی از آنتن های گیرنده/ فرستنده تلفن همراه هستند. این مطالعه in vivo به منظور بررسی نتایج حاصل از تابش امواج 950 مگاهرتز سیستم تلفن هم راه GSM بر تقویت طولانی مدت (Long-term potentiation، LTP) ناحیه Dentate gyrus صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    32 راس موش بزرگ آزمایشگاهی مذکر از نژاد ویستار با سنی حدود 3 ماه و وزن 15±220 گرم، به طور تصادفی به چهار گروه شامل: ثبت LTP بلافاصله پس از تابش گیری کاذب، ثبت LTP بلافاصله پس از تابش گیری با امواج GSM، ثبت LTP سه ساعت پس از تابش گیری کاذب و ثبت LTP سه ساعت پس از تابش گیری با امواج GSM، تقسیم شدند. برنامه تابش دهی شامل 10 جلسه در مدت سه روز بود و حیوانات برای 45 دقیقه در داخل یک محفظه پلاستیکی در معرض میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند (شدت میدان الکتریکی V/m 60). پس از تابش دهی و به منظور القای LTP، بی هوشی انجام شده و پتانسیل های میدانی برای 60 دقیقه ثبت و دامنه PS، شیب EPSP و زمان تاخیری تا بروز اسپایک مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز آماری داده های آزمون، اختلاف معنی داری در دامنه PS و زمان تاخیری تا بروز اسپایک در هنگام ثبت LTP بلافاصله پس از تابش دهی با امواج 950 مگاهرتز نشان نداد، در حالی که این شاخص ها در سیگنال های ثبت شده، سه ساعت پس از تابش دهی با امواج GSM، دارای اختلاف معنی داری بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل بیانگر آن بود که تابش گیری تمام بدن با امواج 950 مگاهرتز سیستم تلفن هم راه GSM، بر شاخص های اندازه گیری LTP هیپوکمپ مغز موش بزرگ آزمایشگاهی موثر است
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، آنتن گیرنده فرستنده، هیپوکمپ، تقویت طولانی مدت
  • منصوره نجار، غلام حسن واعظی، علی رشیدی پور، عباسعلی وفایی صفحات 512-520
    سابقه و هدف
    مطالعات قبلی نشان داده است که تزریق سیستمیک کورتیکوسترون به خاطرآوری و بازتثبیت حافظه ی ترس در انسان و حیوانات آزمایش گاهی را مختل می کند ولی اثرات آن بر حافظه با سن های مختلف روشن نیست. هدف این مطالعه تعیین تاثیر سیستمیک کورتیکوسترون بر به خاطرآوری و بازتثبیت حافظه نزدیک و دور در مدل احترازی غیر فعال در موش سفید کوچک آزمایش گاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موش ها در مدل احترازی غیر فعال پس از سازگاری، آموزش داده شدند (شدت شوک 1 میلی آمپر و به مدت 3 ثانیه). کورتیکوسترون با دوزهای 1، 3 و 10 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن، 30 دقیقه قبل از تست به خاطرآوری حافظه نزدیک (48 ساعت بعد از آموزش) یا حافظه دور (36 روز بعد از آموزش) به موش ها تزریق شد. میزان به خاطرآوری آن ها در یک تست ده دقیقه ای ارزیابی شد. هم چنین کورتیکوسترون با دوزهای فوق بلافاصله بعد از فعال سازی حافظه نزدیک (48 ساعت بعد از آموزش) و حافظه دور (36 روز بعد از آموزش) به موش ها تزریق شد. سپس دو، پنج، هفت و نه روز بعد از فعال سازی حافظه، حافظه موش ها به مدت ده دقیقه اندازه گیری و ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کورتیکوسترون به خاطرآوری و بازتثبیت هر دو حافظه های نزدیک و دور را تضعیف نمود، به طوری که مدت زمان سپری شده قبل از ورود به ناحیه تاریک در گروه های دریافت کننده کورتیکوسترون به طور معنی داری از گروه دریافت کننده حامل کم تر بود. هم چنین، اثرات کورتیکوسترون بر به خاطرآوری و بازتثبیت حافظه دور به دوز بالاتری نیازمند بود.
    نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان می دهد که کورتیکوسترون به خاطرآوری و بازتثبیت هر دو حافظه ترس دور و نزدیک را مختل می کند. هم چنین، اثرات آن بر به خاطرآوری و بارتثبیت حافظه دور، به مقدار بیش تری از کورتیکوسترون نیازمند است
    کلیدواژگان: کورتیکوسترون، به خاطرآوری و بازتثبیت حافظه، سن حافظه، حافظه ترس
|
  • Shirin Yousefian, Omid Ranaei Siadat, Ehsan Dehnavi, Mohammadtaghy Borjian Burojeni, Farnaz Nikzad Jamnani Pages 289-395
    Introduction
    β-D-Xylosidases (EC 3. 2. 1. 37)، one of the most important hemicellulases with high potential industrial application such as bioethanol production، are exo-type glycosidases that catalyze the successive removal of β-xylosyl residues from the non-reducing termini of xylobiose and higher linear β-1،4-xylooligosaccharides and in conjunction with β-xylanases are essential in completely depolymerizing xylan. The aim of this study was secretive expression of bacterial β-xylosidase gene including hexahistidin-tag in Pichia pastoris in order to achieve high level expression and enzyme purification subsequently.
    Materials And Methods
    In this study، after optimizing the sequence of protein encoding bacterial β-xylosidase based on the expression codon usage of Pichia pastoris and addition of 6xHis-tag sequence through suitable designed primers to gene، transformation of recombinant plasmids was performed through electroporation method into the expression yeast.
    Results
    The results showed that the recombinant β-xylosidase production was 40 U/L with 0/6 U/mg specific activity in flask culture.
    Conclusion
    Cloning and successful expression of bacterial β-xylosidase gene was carried out in order to obtain an active and stable enzyme with high level expression from yeast expression system
    Keywords: Yeasts, Xylosidases, Histidine, Gene expressio
  • Reza Nasr, Mohammad Reza Akbari Eidgahi, Azar Sadat Rezapour Javareshk, Ahmad Reza Bandegi, Saeid Valizadeh Pages 382-388
    Introduction

    Follicle stimulating hormone (FSH) is one of the glycoprotein hormones of pituitary gland that consists of two subunits، alpha and beta. Beta subunit has 111 amino acids and a signal peptide، which is consisted of 18 amino acids and it is responsible for biological activity of the hormone. The aim of this study was to construct a pcDNA3. 1FSHβ expression vector in order to transfer FSHβ gene into a mammalian cell line.

    Materials And Methods

    To sub-cloning of beta chain from T. vector، a pair of primer was designed that they had a site for EcoRI and HindIII in addition of the start and stop site of the beta chain gene. Amplified beta chain was cloned in pcDNA3. 1 at the site of the mentioned enzymes anvd the recombinant plasmid was transformed into E. coli cell. The resulting colonies were checked by PCR re-amplification. The plasmid was purified from some positive colonies. The accuracy of purified plasmids were confirmed by both enzyme digestion and sequencing.

    Results

    Enzyme analysis and sequencing demonstrated that pcDNA3. 1-F390β had both correct construction and gene sequence which had an exact correlation with reported FSHβ gene in GenBank.

    Conclusion

    This recombinant plasmid structurally is correct and is proper for transmitting into mammalian cell culture.

    Keywords: Follicle stimulating hormone, β, subunit, Cloning, Mammalian cell line
  • Newsha Esfandiary Yeganeh, Nazenik Galustanian, Aida Nasirzadeh Goljahi, Maryam Ghodrati, Roobina Boghozian, Elham Rasouli, Elham Abbasi, Orkideh Ghorban Dadrass, Maziar Mohammad Akhavan Pages 396-403
    Introduction

    Several reports indicated the role of angiotensin II antagonists in suppression of different tumvors. Some of the recent studies point to the increasing effect of angiotensin II on expression of important factors regarding to the tumor growth. Also the role of integrins in growth and metastasis of tumoral cells is very important but the role of angiotensin II in the expression of integrins is not clear yet.

    Materials And Methods

    Melanoma tumors were induced in C57 mice using S. C. injections of B16-F10 cells. Losartan was I. P. injected to C57 mice. Also B16-F10 cells were cultured and incubated with angiotensin II with or without losartan for two hours and the expression of α3، αv and b3 integrins were studied using western blotting.

    Results

    Our results indicate the suppressing role of losartan on tumor growth (day17، P=0. 013; day18: P=0. 0015). In addition angiotensin II increased significantly the expression of studied integrins in B16-F10 cultured cells (integrin αV: P=0. 049; Integrin α3: P= 0. 016; integrin β3: P= 0. 037)، and losartan completely abolished this effect.

    Conclusion

    The role of angiotensin II in tumor growth may be because of reasons including its role in elevating the expression levels of α3، αv and 3 integrins. In animal model of melanoma، losartan suppressed the tumor growth through AT1 receptors inhibition. The present study indicates the importance of the drugs such as losartan besides the standard therapeutic approach for tumors

    Keywords: Melanoma, Integrin, Angiotesnin II, Losartan
  • Yasaman Razavi, Najmeh Katebi, Shabnam Zeighamy Alamdary, Shahrbanoo Oryan, Fariba Khodagholi, Abbas Haghparast Pages 404-413
    Introduction

    Chronic high doses of morphine inhibit cell proliferation and induce cell death. One of the centers in reward pathway is the ventral tegmental area (VTA). Stimulation of opioid receptors in the reward circuit in the brain by morphine could be enabling a factor induce apoptosis in some brain regions، and expression of death receptors increases on the cell surface. This study was designed to evaluate the effect of morphine on changes in apoptotic factors (Bax/Bcl-2، PARP and caspase-3) in the VTA during the acquisition of morphine-induced conditioned place preference (CPP) and extinction period.

    Materials And Methods

    In this study، in behavioral experiments، the CPP paradigm was done on 64 adult male albino Wistar rats. In saline-control and three doses of morphine (0. 5، 5، 10 mg/kg) experimental groups in acquisition، in addition with effective dose of morphine (5 mg/kg) evaluate extinction period (8 days). Then، in the molecular section the changes in apoptotic proteins assess with western blot technique.

    Results

    We found that apoptotic factors increase in all three experimental groups in response to morphine. However، the most response was significantly occurred at the dose of 5 mg/kg morphine. Additionally، there is no change has been seen in the apoptotic factors during the extinction period.

    Conclusion

    It seems that morphine in all doses cause apoptosis، but quite contrary، by increasing the dose of morphine، the number of receptors involved in apoptosis increases and morphine’s neuroprotective effects are appeared.

    Keywords: Apoptosis, Ventral tegmental area, Morphine, Conditioned place preference, Western blot, Rat
  • Soheila Khodakarim, Hamid Alavi Majd, Farid Zayeri, Mostafa Rezaei-Tavirani, Seyyed Mohammad Tabatabaee, Nasrin Dehghan-Nayeri Pages 414-421
    Introduction

    Gene-set analysis of microarray data determines biological pathways or gene setswith differential expression in a phenotype of interest. In contrast to the analysis of individual genes، gene-set analysis utilizes existing biological knowledge of genes in assessing differential expression. This paper compared the biological performance of two gene-set analysis methods.

    Materials And Methods

    To determinegene sets، which are differentially expressed between acute lymphoblastic leukemia (ALL) with BCR/ABL and those with no observed cytogenetic abnormalities، the real microarray data come from a clinical trial in acute lymphoblastic leukaemia were used in this study. For this reason، we used two GSA methods; GSEA-category and Global test and then the data were analyzedusing by R software.

    Results

    Globaltest identified 114 out of 200 gene sets introduced in KEGG with differentially expressed on comparing the group with BCR/ABL to those with no observed cytogenetic abnormalities. While Category could identify just 30 gene sets of this set.

    Conclusion

    Both of used methods include number of gene sets affecting ALL. So the more thorough study is needed to identify the more metric method. Evaluation of common gene sets among the two methods could identify the latest findings of biologists only by the used statistical methods

    Keywords: Gene set, Microarray, Acute lymphoblastic leukemia, Globaltest, Category
  • Fatemeh Salariesker, Mehrdad Anbarian, Hamed Esmaili Pages 422-430
    Introduction
    Patellfemoral pain syndrome is one of the most common knee joint problems that affect athletes and non-athletes. Knee brace is often used as a treatment method for patellar realignment. The aim of the present study was to determine the effects of a patella support brace on myoelectric activity of selected knee muscles during single leg landing in healthy females.
    Materials And Methods
    19 healthy female students (Mean age: 23. 6±1. 98 years، height: 163. 5±5. 88 cm، weight: 62. 3±3. 6 kg) participated in this study. Myoelectric activity of biceps femoris، semitendinosus، vastus medialis and vastus lateralis were collected during single leg landing in with and without using the patella support brace conditions.
    Results
    Use of the patella support brace had no significant effect on myoelectric activity for the semitendinosus (p=0. 668)، vastus medialis (VM) (p=0. 915) and vastus lateralis (VL) (P=0. 134)، while myoelectric activity for biceps femoris (p=0. 005) and ratio of VM/VL myoelectric activity significantly increased (p=0. 045).
    Conclusion
    Our results revealed that biceps femoris activity and vastus medialis/vastus lateralis ratio increased after using patella support brace during single leg landing. Further studies on kinematic and kinetic variables are needed to describe these changes in muscular activity when using the patella support brace.
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Knee Joint, Orthotic Devices, Braces, Patella
  • Amir Hoshang Bakhtiary, Atefe Aminianfar, Rozita Hedayati Pages 431-438
    Introduction
    Applying static stretch before sport activities has been emphasized to improve range of motion، flexibility and muscle performance and also to reduce pain and muscle stiffness. Regarding to the controversies about the effect of static stretch and the importance of the balance control to prevent injuries during sport activities، this study was designed to investigate the effect of short and long duration static stretch on the static and dynamic balance indices.
    Materials And Methods
    45 young healthy non-athletic females were assigned to one of the three; a) 15 seconds static stretch، b) 45 seconds static stretch and c) control groups. Three set of 15 or 45 seconds static stretch exercise were applied over the Hamstring، Quadriceps and Gastrocnemius muscles of both lower limbs of the experimental groups، while no static stretch was applied for the control group. Before and after the intervention، static and dynamic balance indices including; overall، anterior-posterior and medial-lateral balance indices، were measured in all groups by Biodex SD machine.
    Results
    Our findings showed decreased overall، anterior-posterior and medial-lateral dynamic balance indices in the 45 second stretch group compared to the 15 seconds stretch group (P<0. 0001) and also the control group (P=0. 003)، while no significant differences in balance indices were seen between 15 seconds and control groups.
    Conclusion
    The results may indicate that long duration static stretch exercises may disturb the function of the dynamic balance and so may cause sport injuries in athletics. Further studies are needed to investigate the specific effect of static stretch in the different type of sport activities
    Keywords: Muscle Stretching Exercises, Postural Balance, Athletic Injuries, Women
  • Rose Fouladi, Reza Rajabi, Nasrin Naseri, Mehrnaz Geranmayeh Pages 439-446
    Introduction
    The rate of anterior cruciate ligament (ACL) tearing is more common in female athletes and one of thereasons is the effect of sex hormones. It was illustrated that knee joint position sense (JPS) isaltered across the menstrual cycle and its lowest level is at menses. Therefore، it’s important to find a method to reduce injury risk at menses. Thus، the purpose of this study was to evaluate the effect of taping as a stimulator of skin، on the knee JPS in healthy female athletes across the menstrual cycle with different levels of estrogen and progesterone.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study، 16 healthy female athletes with regular menstrual cycle voluntarily participated. Knee JPS was measured at 3 menstrual cycle phases، before and after patellataping. JPS was evaluated by reproduction of the target angle (30° flexion) in standing position، from full extension. Serum estrogen and progesterone levels were collected in these 3 phases. Knee angles were measured by using a system comprised of skin markers، digital photography، and autoCAD software. Absolute error was considered as a dependent variable.
    Results
    There was a significant difference between the knee JPS in 3 phases of measurement before taping (P=0. 025)، while no significant difference was found between knee JPS in 3 phases after taping (P=0. 965).
    Conclusion
    Findings of this study suggest that healthy female athletes have different levels of knee JPS across a menstrual cycle and its accuracy decreasesat menses. This differencecan be reduced by skin stimulatingmethods، such as taping. Therefore، kinesio taping would improve the knee JPSdeficiency at menses.
    Keywords: Athletes, Women, Knee joint Position sense, Menstrual cycle, Athletic tape
  • Mohammadhassan Azarsa, Azadeh Shadmehr, Nader Maaroofi, Hosein Bagheri, Shohreh Jalaee, Seyyed Mohsen Mir Pages 447-454
    Introduction
    Abnormal scapular movements and position is related to shoulder dysfunctions. Lateral scapular slide test is used to determine scapular position in coronal plane; however، different studies have shown conflicting results for the reliability of the test in position of 90 degrees of abduction. According to the more functionality of scaption compare to the abduction as well as scaption is a familiar task for athletes، in current study، 90 degrees of scaption was used instead of 90 degrees of abduction and then the reliability of modified lateral scapular slide test (MLSST) was evaluated.
    Materials And Methods
    Fifteen healthy overhead sport-men، aged 20 to 40، were recruited in the study. The minimal vertical distance between inferior angle of scapula and spinous process of T7 was measured by two examiners in one session and by one examiner in the next week using a caliper in neutral position (arm is relaxed at the side)، 90 degrees of scaption and 180 degrees of elevation.
    Results
    Reliability in neutral position was maximum (ICC 0. 83 to 0. 97، good to high). In 90 degrees of scaption، inter-rater and intra-rater reliability were 0. 70 to 0. 75 and 0. 65 to 0. 83، respectively. In 180 degrees of elevation، inter-rater reliability was 0. 58 and intra-rater reliability was 0. 84 to 0. 89.
    Conclusion
    90 degrees of Scaption and 180 degrees of elevation، as a functional position in the athletes، may be used as choice positions in lateral scapular slide test
    Keywords: Shoulder, Scapula, Athletes, Reproducibility of results, Men
  • Maryam Binesh, Afsoon Hassani Mehraban, Mohammad Amouzadeh Khalili, Hamed Ghomashchi, Dorsa Hamedi, Ghorban Taghizadeh Pages 456-465
    Introduction
    Because of the complex nature of postural control and impairment of the numerous systems involved in it after stroke، various clinical and laboratory methods have been addressed for postural control assessment. The aim of this study was to investigate the correlation between functional balance tests and postural sway parameters of center of pressure (COP).
    Materials And Methods
    In this correlational study، seventeen chronic stroke patients by mean age of 53. 18 (9. 88) years and the mean time after injury of 66. 18 (77. 03) months were selected by simple non-probability sampling method. Functional Reach (FR) and Timed Up and Go (TUG) tests were used for clinical assessment of functional balance and force platform was used to measure the average COP velocity، total path excursion، maximum COP displacement in anterior-posterior and medial-lateral directions in bending and picking up the object on the floor task for each of 6 target locations (in two near and far distances and 3 right، middle and left directions).
    Results
    TUG functional balance test showed significant (p<0. 029) moderate to high correlation (r= 0. 53-0. 773) with average COP velocity in all target locations except right-far target and with total path excursion of COP in right-near، left-near، middle-near and left-far targets. There was not any significant correlation between TUG and maximum COP displacement in both anterior-posterior and medial-lateral directions as well as between FR and any of COP parameters in different distances and directions.
    Conclusion
    In relationship between different functional balance tests and postural sway parameters in bending and picking up the object on the floor task different results were found
    Keywords: Relationship, Functional balance, Postural sway parameters, Hemiparesis
  • Mohammadreza Majzoobi, Rozita Amani, Faezeh Majzoobi Pages 466-473
    Introduction
    As surgery is a stressful experience for patients and anxiety can lead to sings such as increase of heart rate، hypertension، and bleeding and post-operation symptoms، it is necessary to implement ways to reduce anxiety especially for children. So the purpose of this study was to investigate the effects of psychological preparation on reduction of surgery anxiety signs in children.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study in Shahid Beheshti Hospital in Hamedan (Iran)، 30 children، aged 6-12، including 18 boys and 12 girls aging 8. 17 (SD=1. 82) prepared for a kind of urological surgeries were selected and randomly placed into two groups of experimental and control. The Powell psychological preparation program was conducted for the experimental group. The data collection tools were demographic questionnaire، Hamilton anxiety questionnaire and the observation sheet of vital signs such as systolic، diastolic blood pressure and rate.
    Results
    The data obtained from multivariable variance analysisshowed that psychological preparation leads to significant reduction of surgery anxiety in children. Children in the experimental group showed less anxiety prior to surgery compared with those in the control group.
    Conclusion
    The psychological preparation for surgery can be applied as an effective way to reduce surgery anxiety in children in all hospital of the country
    Keywords: Surgery anxiety, Psychological preparation, child
  • Elham Ghasemi, Jaleh Mohammad Aliha, Farideh Bastani, Niloufar Samiei, Hamid Haghani Pages 474-482
    Introduction
    Coronary artery disease (CAD) is the leading cause of dead and a major health priority among women. It has influence on physical، mental and social aspects of health and individual’s perception of wellbeing. This study aimed to investigate the general health and related factors in women with CAD.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study، 200 women with a diagnosis of CAD who were referred to Shahid Rajaei Cardiovascular Medical & Research Center (Tehran) were selected through convenience sampling method. The data were collected using General Health Questionnaire (GHQ-12).
    Results
    The mean (SD) score of the general health was5. 85±3. 32 (range: 0-12). 72. 5% of patients (n=145) hadunfavorable general health. The women with lower educational level (P=0. 004) andeconomical status (P<0. 001) had higher scores of GHQ. There was no significant relationship between general health and age، marital status، occupational situation، duration of disease and co morbidity.
    Conclusion
    Regarding a considerable proportion of women with CAD had some problem in their general health، routine evaluation of health in this group of patients should be consider to identify those at risk، also clinical team should design and implement effective programs aimed at improving the general health especially in patients with lower educational and economical status.
    Keywords: Health, Coronary artery disease, Women
  • Mahmood Reza Gohari, Zeinab Moghadami Fard, Jamileh Abolghasemi, Mehdi Mohammadi, Parisa Mokhtari Pages 483-489
    Introduction
    Identifying the risk factors in the treatment of metastatic breast cancer patients is a major concern. The aim of this study was to determine prognostic factors for metastasis of breast cancer using a regression model for recurrent data.
    Materials And Methods
    The data used in the study were for the records of 133 women with breast cancer who underwent surgery and treatment at hospital Fayazbakhsh during 2005- 2007. Patients were followed until 2011 April and their final situations recorded. To determine the prognostic factors، a univariate Andersen-Gill model were fitted. Significant factors at univariate model were entered in multiple AG model.
    Results
    During 5833 person-month follow up of patients، 25 patients (18. 8%) died and 108 patients (81. 2%) were alive. The first metastasis mostly shown in brain and liver (5. 3%) and the second one in brain (3. 8%). In univariate analysis، grade، Her2 and LNR were shown as prognostic factors for metastasis of breast cancer in multiple analysis model (P<0. 05).
    Conclusion
    Creating breast cancer screening and knowledge of women about the importance of periodic checkups and early diagnosis is an important factor for the cure and prevention of metastasis of tumors among breast cancer patients.
    Keywords: Breast neoplasms, Neoplasm metastasis, Recurrent events, Andersen, Gill model
  • Hassan Azhdari Zarmehri, Nima Haidari-Oranji, Neda Soleimani, Mohammad Sofiabadi Pages 490-496
    Introduction
    Many studies are being run to understand the mechanisms of pain modulation. Rostral ventromedial medulla (RVM) contributes to pain control by its attenuating and augmentation. In this study، we investigated the role of RVM in chronic and acute pain while RVM inactivated temporarily by lidocaine.
    Materials And Methods
    White rats (weighing 250-200 g) were used in this study. The animals were divided into three groups: control، sham and test group. One week after surgery، saline or lidocaine was injected into the RVM and the hot plate (set temperature 52± 0. 1 °) and formalin test (injection of 50 µL of formalin 2% to the right hindpaw) were performed and nociceptive responses were recorded.
    Results
    The intra-RVM injection of lidocaine reduced pain in the first phase of formalin test، but it had no effect on the interphase or second phase. Also the lidocaine injection caused analgesia in the hot plate test، in all four time period (60، 30، 15 and 90 minutes) after injection.
    Conclusion
    Our results showed that injection of lidocaine into the RVM could affect acute pain model، but it didn’t show any effect on phase 2 formalin as chronic pain. So، it is likely that the RVM has a substantial role on acute pain through pain transferring or processing.
    Keywords: Rostral, ventromedial Medulla, Formalin test, Hot plate test, Rat, Lidocaine
  • Hassan Azhdari Zarmehri, Firozeh Naderi, Elaheh Erami, Mohammad Mohammad-Zadeh Pages 497-504
    Introduction
    Epilepsy is one of most prevalent disorders of central nervous system that causes sudden convulsions، transient، repetitive and unpredictable seizures. It affects about half to one percent of the world population. Historically، herbs have been used to treat epilepsy. In this study، anti-convulsant effect of Salvia Sahendica extract was investigated in mice.
    Materials And Methods
    Sixty mice were randomly divided into six groups (n=10 in each group). Group one (control group) was received normal saline and another 5 groups were received 150، 300، 600، 900، 1200 mg/kg of the extract. Thirty minute after peritoneal injection of different doses of extract or saline، PTZ (85 mg/kg) were injected and they were immediately transferred to a special cage، and the seizure parameters were evaluated for 30 minutes.
    Results
    The injection of the extract had a dose-dependent effect on prolongation of latency to the onset of clonic and tonic-clonic seizures. The greatest effect was observed at the dose of 600 mg/kg. Tonic-clonic seizures time in the treated animals was also reduced. Additionally، it decreased the rate of mortality and the number of suddenly seizures jumping significantly.
    Conclusion
    The obtained result showed that the extract of Salvia Sahendica has anticonvulsant effects. However، more studies are required to understand its action mechanism and to identify the active components.
    Keywords: Mice, Pentylenetetrazole, Seizures, Salvia sahendica
  • Majid Jadidi, Mohammad Firoozabadi, Ali Rashidypour, Bahram Bolori, Yaghob Fathollahi Pages 505-511
    Introduction
    Almost all of populations have involuntary irradiation from waves that emitted by base station antenna. This in vivo study was planned for evaluating the effects of 950 MHz waves of GSM mobile phone system on dentate gyrus long-term potentiation.
    Materials And Methods
    32 naive male Wistar rats (3 month old، 220 + 15 g) randomly divided in four groups: (LTP immediately after sham–exposed، LTP immediately after GSM exposed، LTP 3 hours after sham–exposed and LTP 3 hours after GSM). The exposure program was planned for 10 sessions at 3 days. Animals were exposed to electromagnetic field for 45-min in a circular plastic chamber (mean electric field = 60 V/m). After end exposure، anesthesia was induced for LTP induction. Field potentials were recorded and analyzed using the population spike amplitude، EPSP slope and spike delay time for 60-min.
    Results
    There were no significant differences in population spike amplitude and spike delay time immediately after exposure. But these parameters، three hours after exposure were changed.
    Conclusion
    This experiment provides that rat''s long-term potentiation could be affected by the whole-body exposure to 950 MHz field of GSM mobile phone system
    Keywords: Electromagnetic field, Base station, Hippocampus, Long, term Potentiation
  • Mansoreh Najjar, Gholam Hassan Vaezi, Ali Rashidy-Pour, Abbas Ali Vafaei Pages 512-520
    Introduction
    Previous studies demonstrated that the systemic injection of corticosterone impairs both retrieval and reconsolidation of fear memory in experimental animals. Here، we investigated whether these disrupting effects of corticosterone depend on the age (recent or remote) of the memory in mice.
    Materials And Methods
    Mice were trained and tested in an inhibitory avoidance task (50 Hz، 1mA for 3 S). Corticosterone (1، 3 and 10mg/kg) injected 30 min before of retrieval test of either a two-day recent or 36-day remote memory. Memory retrieval tested during 10 min. For memory reconsolidation experiments immediately after memory reactivation of two-day recent or 36-day remote memories، mice received corticosterone (1، 3 and 10mg/kg) or vehicle. Two، five، seven and nine days after memory reactivation، mice were returned to the context for 10 min، and step-through latency was recorded.
    Results
    For memory retrieval، corticosterone impaired subsequent expression of both recent and remote memories. Similar effect was found on the reconsolidation of both memories. Additionally، a higher dose of corticosterone was needed to impair retrieval and reconsolidation of remote memory. No significant differences were found on the amount of memory deficit induced by corticosterone among memories with different age.
    Conclusion
    Our data indicate that the efficacy of corticosterone in impairing retrieval and reconsolidation of fear memory is not limited to the age of memory
    Keywords: Corticosterone, Memory retrieval, reconsolidation, Memory age, Fear memory