فهرست مطالب

برنامه ریزی منطقه ای - پیاپی 9 (بهار 1392)

فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای
پیاپی 9 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی شکور، حمیدرضا طبیبی، محمدصادق باقرزاده، غلامعباس واحدپور صفحات 1-11
    مقوله ی اسکان جامعه عشایری، مهم ترین بحثی است که در مورد این جامعه در کشور مطرح می باشد. عشایر ایران در اوایل سده ی اخیر، یک بار طعم تلخ اسکان اجباری را که توسط حکومت پهلوی اول بر آنان تحمیل گردید، تجربه نمودند. اما امروزه مقوله ی اسکان در قالب جدیدی جدای از اسکان اجباری و بر اساس دیدگاه گروهی از متولیان و برنامه ریزان امور عشایر کشور مطرح شده است. در این راستا استان فارس به دلیل پیشینه زندگی عشایری محل اجرای یکی از مهم ترین طرح های اسکان در کشور بوده است. هدف از این تحقیق بررسی عوامل اقتصادی- اجتماعی موثر بر اسکان عشایر در استان فارس می باشد. برای بررسی این موضوع کانون های اسکان در استان را به عنوان نمونه انتخاب نموده و با نظرسنجی از طریق پرسشنامه، عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر اسکان خانوارهای عشایری در کانون های خودجوش و هدایتی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که: در بین تاثیرات شاخص های اجتماعی و اسکان عشایر در استان فارس رابطه معناداری وجود دارد. ولی بین تاثیرات عوامل اقتصادی و اسکان عشایر در استان رابطه معناداری وجود ندارد. بنحوی که بین عوامل اجتماعی موثر بر اسکان عشایر در فارس با توجه به وضعیت تاهل جامعه آماری رابطه معنادار وجود ندارد، ولی بین عوامل اقتصادی موثر بر اسکان با توجه به وضعیت تاهل رابطه مستقیمی وجود دارد. همچنین بین عامل های اقتصادی و اجتماعی موثر بر اسکان عشایر در استان با توجه به جنسیت افراد تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عشایر، اسکان عشایر، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، استان فارس
  • علی اکبر عنابستانی، یزدان حاجی پور صفحات 13-26
    با گذشت بیش از سه دهه از تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی در کشور و اندوختن تجربه، لازم است بدانیم که اجرای این گونه طرح ها چه نتایجی به بار آورده و چه پیامدهایی را برای جامعه روستایی ایران در پی داشته است. هدف از تحقیق حاضر این است که اجرای طرح هادی روستایی چه پیامدهایی را در ابعاد اجتماعی و اقتصادی در سکونتگاه های روستایی شهرستان دنا به دنبال داشته است؟ روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تجربی است. برای گردآوری اطلاعات از روش های میدانی و اسنادی کمک گرفته شده و بر اساس آن با توجه به حجم جامعه آماری (975 خانوار)، حجم نمونه خانوارهای مورد پرسشگری بر پایه ی فرمول کوکران برابر 232 خانوار بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که: ضریب همبستگی بین متغیر اثرات اجرای طرح هادی و ایجاد تغییرات اجتماعی در ابعاد زندگی روستاییان با رقم 37/0 و احتمال آزمون برابر 000/0 برقرار است و در بین شاخص های چهارگانه ی اجرای طرح هادی، توزیع خدمات روستایی با ضریب تاثیر 53 درصد بیشترین اثر را بر تغییرات اجتماعی در روستاها داشته است. بین متغیر اثرات اجرای طرح هادی و ایجاد تغییرات اقتصادی در ابعاد زندگی روستاییان همبستگی معناداری مشاهده نشده است. با توجه به یافته های پژوهش راهکارهای اجرایی مانند ظرفیت سازی نهادی و قانونی در جهت تسهیل و افزایش مشارکت عمومی روستاییان، توجه به توانمندی های و توان های طبیعی و انسانی در روستاها، تخصیص اعتبارات کافی و برنامه ی مدون مالی به منظور اجرای کامل طرح ها، بهره گیری از نهادهای محلی، داشتن جدیت و قاطعیت در اجرای طرح و... پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: طرح هادی، پیامدهای اجتماعی، پیامدهای اقتصادی، سکونتگاه های روستایی، شهرستان دنا
  • سیاوش پالیزبان، مجید شمس، رحیم سرور صفحات 27-41
    اقتصاد شهری در کلانشهرهای کشور بویژه تهران، بعلت فقدان یک مکانیسم پویا برای تداوم جریان سرمایه، در چند سال اخیر وابسته به رانت زمین، مسکن و فرصت های نابرابر درآمد گردیده است. این روند در دهه ی اخیر با توجه به افزایش نقدینگی و تقویت سرمایه داری سوداگر، افزایش یافته است. اگر از سال 1340 تا 1370 ه.ش تهران بیشتر یک قطب صنعتی- خدماتی شناخته می شد، در چند سال اخیر روندهای اقتصادی نقشی را القا کرده که تهران را بیشتر به یک قطب ناکارمد تجاری- سوداگری تبدیل نموده است. اگرچه در کوتاه مدت انباشت سرمایه در مقیاسی بی سابقه چشمگیر شده، لیکن افزایش درآمدهای کاذب و انتظاری، معضلات فراوانی از جمله بحران مسکن، تورم، بیکاری و حاشیه نشینی را شدت بخشیده است. هدف از تحقیق حاضر، تحلیل تحولات نظام سرمایه داری ایران در دو دهه ی گذشته و بازتاب آن در فضا و برخی از پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن در استان تهران است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی می باشد، که دارای روندی، توصیفی- تحلیلی می باشد. یافته ها بیانگر آن است که: یکی از حوزه-های تاثیر روابط سرمایه داری ایران، در بیرون از مرزهای رسمی کلانشهرها یعنی در فضاهای پیرامونی تحقق می یابد، فضاهایی که بعد مشروط نامعادلات اقتصادی و روابط قدرت هستند. بررسی تحولات جمعیتی فضاهای مذکور نشان می دهد که جمعیت منطقه شهری تهران بر خلاف تصور رایج، در حال رشد می باشد که این رشد بخوبی در افزایش جمعیت روستایی بصورت اسکان غیررسمی قابل مشاهده است. بنظر می رسد چنانچه استان تهران بعنوان قطب رشد مهم کشور، نتواند سیاست ها و مکانیزم های مناسب جهت انباشت سرمایه را تدوین کند، در آینده ای نه چندان دور علاوه بر روند مهاجرت به استان؛ معضلات بسیاری از طرف فضای دورنی قطب رشد، ماهیت آن را تهدید نماید و ساختار فضایی استان تهران بخوبی این موضوع را در قالب شکل گیری سکونتگاه های خود انگیخته فراوان در حاشیه جنوبی تهران نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اقتصاد رانتی، ساختار فضایی، سکونتگاه های خودانگیخته، استان تهران
  • سعیدرضا اکبریان رونیزی، مرتضی محمدپور جابری صفحات 43-52
    عدم تعادل و نابرابری در نظام سکونتگاهی و لزوم دستیابی به توسعه و تعادل منطقه ای باعث توجه روزافزون به شهرهای میانی بعنوان یکی از راهبردهای جهانی شده است. اگرچه در متون توسعه منطقه ای بر نقش شهرهای میانی بعنوان نوشدارویی در راستای دستیابی به توسعه متعادل منطقه ای تاکید شده است، اما ضرورت دارد تا نقش و عملکرد این شهرها مورد ارزیابی دقیق تری قرار گیرد. از این رو پژوهش حاضر در پاسخ به این سوال است که آیا فسا به عنوان شهر میانی توانسته نقش موثری در ایجاد تعادل جمعیت و اقتصاد منطقه ی فارس ایفا نماید؟ پژوهش از نوع کاربردی و روش انجام آن توصیفی تحلیلی است. برای جمع آوری داده ها از روش های اسنادی و میدانی (تهیه پرسشنامه) و به منظور پردازش داده ها از تکنیک های تحلیل منطقه ای استفاده شده است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که: شهر فسا توانسته در تعادل جمعیتی منطقه ایفای نقش نماید، بطوری که بدون وجود این شهر عدم تعادل افزایش می یابد. ارزیابی عملکرد اقتصادی بیانگر آنست که این شهر از نقش قوی خدماتی برخوردار بوده و می تواند در توسعه و تعادل اقتصاد استان ایفای نقش کند. همچنین بررسی الگوی مراجعات به این شهر نشان می دهد شهر فسا توانسته نقش موثری در زمینه تامین نیازهای مختلف شهرستان های مجاور خود ایفا نماید. در مجموع نتایج این مطالعه نشان دهنده عملکرد موثر شهر فسا در تعادل منطقه است.
    کلیدواژگان: شهر میانی، تعادل منطقه ای، تعادل جمعیتی، اقتصاد منطقه، فسا
  • مهدی مومنی، غلامرضا قهاری صفحات 53-66
    روند تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در دهه های اخیر و گوناگونی بستر جغرافیایی، به شکل گیری نوعی خاص از نظام فضایی استقرارگاه های انسانی در پهنه ی سرزمینی منجر شده است. در این راستا عدم تعادل فضایی در ارائه خدمات و تسهیلات مولد و زیربنایی و همچنین عدم هماهنگی بین رشد و توسعه نواحی و مناطق مختلف موجب برهم خوردن نظم فضایی سکونتگاه ها از یک سو و رشد شتابان و بی رویه ی بعضی از شهرهای درجه اول گردیده است. هدف اصلی این تحقیق، تحلیل روند توسعه یافتگی شهرستان های استان فارس در بازه ی زمانی1380 تا 1390 و بررسی نابرابری های فضایی توسعه در این مناطق می باشد. این پژوهش با به کارگیری تکنیک های آماری تاکسونومی عددی، ضریب ویلیامسون و رگرسیون چند متغیره، سطح توسعه یافتگی شهرستان های استان را با 6 شاخص اصلی و 52 زیرشاخص مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان می دهد که: در طول دوره ی آماری، از تعداد شهرستان های توسعه یافته کاسته شده و بر تعداد شهرستان های محروم افزوده شده است. دلیل اصلی اختلاف توسعه یافتگی در شهرستان های استان، ناشی از عدم توزیع عادلانه خدمات، زیرساختها و شاخص های مرتبط با بخش های کشاورزی و آموزشی- بهداشتی می باشد.
    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، نابرابری فضایی، تاکسونومی عددی، رگرسیون چند متغیره، فارس
  • رحیم غلامحسینی، محسن کلانتری، فرزانه احمدی صفحات 67-75
    گردشگری تاثیر فراوانی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور می گذارد. موفقیت در این امر، مستلزم توجه به ارائه امکانات در جاذبه های گردشگری است که از تاثیرگذارترین آن ها نورپردازی می باشد. نورپردازی شهری با ایجاد ارزش سبب افزایش جذابیت در قابلیت های جذب گردشگری و ایجاد احساس امنیت در گردشگران و شهروندان می شود و تاثیر زیادی در توسعه گردشگری دارد. هدف این مقاله آشنایی با ضرورت های نورپردازی به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر شهری و بررسی تاثیر نورپردازی در امنیت گردشگران کلانشهر شیراز است. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه و توزیع پرسشنامه در بین شهروندان و گردشگران شهر شیراز صورت گرفته و حجم نمونه با توجه به تعداد شهروندان و گردشگران و با استفاده از فرمول کوکران و در نظر گرفتن 80 درصد احتمال وجود صفت و 96.1 درصد احتمال صحت گفتار و 5% درصد خطا 220 نفر برآورد گردیده است. در تحلیل داده ها از نرم افزار Spss استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد بیش از 91 درصد شهروندان و گردشگران شهر شیراز به تاثیر بالای نورپردازی بر افزایش آسایش و امنیت شهروندان و گردشگران و افزایش زمان گردشگری تا ساعات پایانی شب اشاره کرده اند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نورپردازی مناسب جاذبه های شهر شیراز، علاوه بر ایجاد بهبود کیفیت زندگی شهری به توسعه گردشگری در شهر شیراز منجر می شود.
    کلیدواژگان: نورپردازی، امنیت شهری، گردشگری شهری، شیراز
  • سمیه لطیفی، کریم نادری مهدیی، لیلا زلیخایی سیار صفحات 77-87
    امروزه توسعه گردشگری در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به عنوان یک کاتالیزور موثر برای توسعه اقتصادی و اجتماعی روستاها محسوب می شود؛ که موجب بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی روستاها خواهد شد. اما با توجه به نقش مهم این صنعت در توسعه مناطق روستایی همواره موانعی وجود دارد که مانع از توسعه این صنعت می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی موانع توسعه گردشگری در روستاهای هدف گردشگری شهرستان همدان می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی بوده که با استفاده از روش پیمایش انجام گرفته است. از بین روستاهای هدف گردشگری شهرستان همدان سه روستای ورکانه، سیمین ابرو و خاکو به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. جامعه آماری را اعضاء شوراهای اسلامی و تعدادی از سرپرستان خانوارهای روستایی تشکیل می دهند که بر مبنای فرمول کوکران 122 نفر از سرپرستان خانوارهای و 9 نفر از اعضاء شوراهای اسلامی به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه بوده که دقت شاخص ها و گویه های آن یا روایی صوری توسط متخصصان فن مورد تایید قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و استنباطی نظیر فراوانی، درصد، میانگین، ضریب تغییرات و تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی موانع توسعه گردشگری در روستاهای مورد مطالعه نشان می دهد که 4 عامل زیرساختی، فرهنگی، برنامه ریزی و مدیریتی و همچنین اطلاع رسانی و تبلیغاتی در مجموع 17/63 درصد از واریانس را تبیین می کنند. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهادهای به منظور توسعه این صنعت در روستاهای هدف گردشگری در شهرستان همدان ارائه شده است.
    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، موانع گردشگری، روستاهای هدف، همدان
  • مسعود بهشتی راد، محبوبه بهشتی راد صفحات 89-101
    لزوم آمادگی برای تعدیل پدیده خشکسالی جز با تدوین طرح های پهنه بندی خشکسالی محقق نخواهد شد. پدیده خشکسالی یکی از مهم ترین بلایای طبیعی است که بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز بسیاری مشکلات از جمله اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شده است. آگاهی از وضعیت خشکسالی، با پیش بینی و پهنه بندی شدت خشکسالی می تواند خطر زیان-های ناشی از این پدیده را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. در این تحقیق استان کرمان به عنوان منطقه مطالعاتی انتخاب شد. هدف از این پژوهش ارزیابی دقت روش های کریجینگ، کوکریجینگ و معکوس فاصله در تهیه ی نقشه های شدت خشکسالی رخ داده در استان کرمان با استفاده از شاخص درصد بارش نرمال می باشد. بدین منظور 44 ایستگاه هواشناسی که دارای آمار بلند مدت و پایه زمانی مشترک20 ساله بودند، انتخاب گردیدند. سپس شاخص خشکسالی درصد بارش نرمال برای دوره آماری محاسبه گردید. نقشه-های پهنه بندی خشکسالی برای سال های 1367، 1372، 1378، 1379، 1381 و 1384 با استفاده از سه روش کریجینگ، کوکریجینگ و معکوس فاصله تولید شد. از بین سه روش پهنه بندی، روش کریجینگ به دلیل داشتن خطای RMSE پایین تر به عنوان مناسب ترین روش انتخاب گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که: شدیدترین خشکسالی ها در سالهای 1367، 1372، 1378، 1379، 1381، 1384 اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: خشکسالی، پهنه بندی، کریجینگ، کوکریجینگ، معکوس فاصله، استان کرمان
|
  • Pages 1-11
    Nowadays the settlement of tribal society is the most important issue which is brought up in country. In the beginning of recent century، Iran’s tribes are experienced bitter taste of compulsory settlement by the government of Pahlavi Ι. But nowadays settlement issue are debated in a new form different from compulsory settlement. It is based on general outlook of administrators tribes problems. They believe becamped period finish and now it is the time of settlement. Fars province had been performance place of one the most important plans of tribes settlement in country. The purpose of this research is the study of effective social_economic factors on tribes settlement. settlement centers in Fars province are chosen as a sample. The questioners are completed by breadwinners، then effective social_economic factors on tribes settlement are considered in self_sufficient and guideline centers. Result show that there are significant connection between social effects and tribes settlement in Fars، But there are not significant connection between economic effects and tribes settlement. there are not significant connection between social factors on tribes settlement in Fars base on marital status. There are significant connection between economic factors on tribes settlement in Fars base on marital status. There are significant differences between effective social_economic factors on tribes settlement base on sociology.
    Keywords: Nomad, Settled Nomad, Decamped, Settlement, Social, Economic Factors, Fars
  • Pages 13-26
    Over more than three decades of preparation and conducting of rural guidance plan in country and accumulate experience، What results is necessary to know the implementation of these projects led to and has implications for the rural community in Iran. The aim of the present research is that conducting Guidance plans which implementation of the results and consequences of rural economic and social dimensions of rural settlements in parts of the country has? Methods In this study is applied from Goal and experimental from approach، the methods for gathering information from the field and help documents and on the population size (975 households)، households in sample size formula based on questioning the Cochran has 232 households. Research findings indicate that the correlation coefficient between conducting of guidance plan and social change in villagers living with a number in 0. 37 and the probability of the test، 0. 000 is established and the three indicators of social change، among the four indicators of Guidance Plan conducting، rural service delivery by a factor of 53 percent in rural areas has had the greatest influence on social change. The implementation of variable conducting of guidance plan and economic changes in the dimensions of rural life is not significantly correlated. According to these findings، such as institutional capacity building and law enforcement strategies to facilitate and increase public participation in rural، natural and human abilities and powers given to the villages، the allocation of sufficient funds to finance the full implementation of plans and programs written، taking advantage of local institutions، with seriousness and determination in implementing the plan، etc. is recommended.
    Keywords: Guidance Plan, Social consequences, Economical Consequences, Rural Settlements, Dena County
  • Pages 27-41
    Urban Economic in metropolis of Iran such as Tehran، because of lack of the dynamic mechanism for accumulation of capital، related to land rent and inequality in opportunities. According to the increasing of Liquidity and Merchant capitalism Domination polarization of Tehran has been increased. With this differentiation if in 1961-1991 Tehran had a industrial-service function، in servant year this function has transformed to the dysfunctional Merchant- finance pole. In this condition in short time accumulation of capital grow Impressive، but Pseudo and expected income، intense very problems such as: inflation in housing، unemployment and squatter settlement. Methodology of this article is Applied and have a Descriptive- Analytical trend that some results has been shown in ArcGis platform. The results of this research by Analyze capitalism organization of Iran in two late decade and its spatial reflection has shown some Inequality economic and social trend. One of this spatial reflection is accrued out of urban boundary، this spatial is a Conditional dimension of economic and social relationship. Unlike general supposition، Investigation of demographic trends in this places show that population of Tehran province is growing، this growth could be percept in rural population increasing in squatter settlement form. It seems if Tehran couldn’t develop appropriate mechanism for accumulation capital، in near future In addition immigration trend toward Tehran، many problem threat inner space of Tehran province and spatial structure of Tehran province show this trend clearly in spontaneous settlements since 40 kilometer of South Tehran city border.
    Keywords: Power Structure, Institution, Spatial Structure, Tehran province, Spontaneous settlements, Tehran
  • Pages 43-52
    The un-equilibrium and unfairness in the residence system and the necessity of achieving regional development and equilibrium lead to an increasing attention to medium size cities as a favourite strategy. Although regional development textbooks emphasize on the role of medium size cities as a panacea for achieving the regional equal development، it is also necessary to study and evaluate the role and function of these cities. Therefore، this research is to answer the question “Is Fasa as a medium city able to play an effective role in the equilibrium of population and economy of Fars region?” The research is applicable and the method is analytical and descriptive. We used documents and field methods (questionnaire) for data collection and in order to process the data، the regional analytical models are used. Our results show that the Fasa city has a significant role in the regional population equilibrium so that removing it would cause to an increase in non-equilibrium. The evaluation of the economic function shows that the city has a strong service role and it could be role in the economic equilibrium and development of the province. We also study the referring pattern of people to the city and find out that the Fasa city has an effective role in providing various requirements of surrounding counties. Our results altogether show the effective function of the Fasa city in regional equilibrium.
    Keywords: Medium Size Cities, Regional Equilibrium, Population, Economic, Fasa
  • Pages 53-66
    In recent decades، the evolution trend in social، economic and cultural context and geographical foundation deference''s have been caused to creation of a special kind of spatial system in human settlement. Development spatial imbalances have caused disruption of spatial system of settlement and the rapid growth of some cities. The main objective of this study was to analyze the development of Fars province cities in the period 1380 to 1390 and determination of spatial inequalities development. In this research we used statistical techniques of numerical taxonomy، Williamson and regression coefficient، to show the level of development in the Fars province cities، with 6 main criteria and 52 sub criteria. During the statistical period، the developed cities had decreased and unexpanded towns have increased. The results show that the main development reason for the difference between the cities is due to lack of distribution in agriculture and education indicators.
    Keywords: Development, Spatial Inequalities, Numerical Taxonomy, Multiple Regressions, Fars Province
  • Pages 67-75
    Tourism has affluence affected the country economic، cultural and political aspects. Success in this goal requires attention to the tourism attractions that the lighting is one of the effective factors. Urban lighting increases attractiveness of tourism attractions and improves sense of security in tourists and citizens which has a large impact on tourism development. This paper aimed at emphasizing on the lighting as one of the main elements of urban landscape and its effects on the safety of tourists in Shiraz city. This research methods is based on descriptive، analytical and survey and the necessary data has been collected through interviews and questionnaires. Considering the number of the citizens and tourists، number of samples has been estimated 220 using Cochran formula and SPSS software is used in data analysis. Findings show that over 91 percent of citizens and tourists of the Shiraz have pointed out the effect of lighting on increasing the comfort and safety of citizens and tourists and increasing the time of the tourism activities even late at night. So we can conclude that proper lighting city attractions، in addition to improve the quality of urban life leads to the development of tourism in the Shiraz city.
    Keywords: Lighting, Security, Tourism, Shiraz
  • Pages 77-87
    Today، tourism development is as an effective catalyst for economic and social development in rural area in many developing countries that can improve the economic and social rural conditions. But given the important role of tourism industry in the development of rural areas، there are always obstacles that prevent of development this industry. The main purpose of the study was to analyze barriers tourism development in the rural tourism of Hamedan city and a research methodology of surveying was used. Three villages of rural tourism in Hamadan city (Varkanh، Khakv and Ebarow) have been selected and evaluated. Statistical population consisted of members of Islamic councils and the number of heads of rural households in this rural. Of these، 122 samples were selected randomly. The face validity of the questionnaire was verified by a panel of experts as well as to determine reliability of the questionnaire، Cronbach’s Alph coefficient was used، and it was 81 percent. In the data analysis part of this study، factor analysis method was used in order to achieve key elements and factors. Factor analysis of barriers tourism development in rural areas showed that four factors، infrastructural، cultural، program planning and management and information and advertising barriers explained 63. 17% of the total variance. At the end، based on the results some solutions have been presented in regard to development of rural tourism in rural areas.
    Keywords: Rural Tourism, Barriers of Tourism Development, Rural Tourism, Hamadan
  • Pages 89-101
    The necessity of drought preparedness can be verified by assembling drought mitigation scheme. Drought Phenomenon is one of the most important disasters that infect on many of countries. Drought causes many problems as Economic، Social، political and Cultural. Knowledge about drought، prediction and zoning of drought severity can decrease the damages of these phenomena. In this study Kerman province is selected. The aim of this study is the accuracy evaluation of Kriging، Co-kriging and Inverse Distance Weights methods in providing of maps of severity drought in Kerman province by Percentage of Normal Precipitation Index. In do this، 44 meteorological station base time common 20year are selected. Percentage of Normal Precipitation Index computed. Drought zoning maps provide by three methods of Kriging، Co-kriging and Inverse Distance Weights to years 1367، 1372، 1378، 1379، 1381 and 1384. Between of three methods of zoning، Kriging method has the lowest error RMSE so is the best method. Results of this r research was showed most severity drought occur to year 1378 and 1379.
    Keywords: Drought, Zoning, Kriging, Co, kriging, Inverse Distance Weights, Kerman Province