فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:7 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/03/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • احمد برجعلی صفحه 1
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش تعارضات والد- فرزندی بود.
    روش
    پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر سوم راهنمایی آموزش و پرورش تهران بود که در سال تحصیلی 90-89 مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایچند مرحله ای بود. تعداد 28 دانش آموز را که با استفاده از پرسشنامه«تعارض با والدینCT))» نمره بالایی کسب کرده بودند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه 14 نفری آزمایش و گواه گمارده شدند. برای گروه آزمایش 8 جلسه مداخله شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی انجام شد. برای تحلیل داده های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمونANCOVA نشان داد که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی تعارضات والد- فرزندی و ابعاد آن (پرخاشگری کلامی و پرخاشگری فیزیکی) را در دانش آموزان به طور معناداری کاهش می دهد. دیگر یافته ها حاکی از آن است که این درمان در افزایش توانایی استفاده از راهبردهای استدلالی در دانش آموزان به طور معناداری موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های این پژوهش بر اثر بخشی روش درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش تعارضات والد- فرزند تاکید می کند.
    کلیدواژگان: تعارض والد، فرزند، درمان شناختی، ذهن آگاهی
  • مهناز بابایی، مه سیما پورشهریاری صفحه 13
    مقدمه
    در این مطالعه تاثیر درمان کاهش اندیشه پردازی خطر و تکنیک های تقویت حافظه در بهبود حافظه بیماران مبتلا به اختلال وسواس شستشو مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    روش پژوهش به صورت تجربی با طرح پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری آن را دانشجویان دانشگاه_های تهران تشکیل دادند. با استفاده از شیوه غربال گری 600 دانشجوی دختر (2822 ساله) مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از سه دانشگاه تهران در این مطالعه شرکت نمودند. ابزار_های پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه وسواسی-اجباری مادزلی و آزمون حافظه و کسلر. با توجه به نمره برش پرسشنامه وسواسی اجباری مادزلی و پرسشنامه وکسلر 12 دانشجو از میان کلیه دانشجویان واجد شرایط (دارای وسواس شستشو که در آزمون حافظه وکسلر عملکرد ضعیفی داشتند) و به تایید تشخیصی روانپزشک نیز رسیده بودند انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایشی به مدت دو ماه و نیم، هفته ای دو بار در20 جلسه 90 دقیقه ای درمان کاهش اندیشه پردازی خطر و تکنیکهای تقویت حافظه شرکت نمودند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد گروه مورد مطالعه بعد از مداخله درمانی نسبت به گروه کنترل در موقعیت پس آزمون و پیگیری بطور معناداری در آزمون حافظه وکسلر عملکرد بهتری داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به برخی از یافته ها می توان با استفاده از روش درمان کاهش اندیشه پردازی خطر و تکنیک های تقویت حافظه، عملکرد حافظه را در افراد مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، درمان کاهش اندیشه پردازی خطر، تکنیک های تقویت حافظه
  • فهیمه قهوه چی، علی فتحی آشتیانی، پرویز آزادفلاح صفحه 19
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمانگری فراشناختی با شناخت درمانگری در کاهش فرانگرانی دانشجویان مبتلا به اضطراب امتحان انجام گرفت.
    روش
    روش پژهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دختر مقطع کارشناسی ارشد یکی از دانشگاه های تهران بودند که در مرحله اول با استفاده از پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیلبرگر تحت غربالگری قرار گرفتند و از بین آنها 15 نفر از کسانی که دارای ملاک های ورود و خروج بودند به شیوه در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و بصورت تصادفی در سه گروه درمانگری فراشناختی، شناختی و کنترل (در هر گروه 5 نفر) اختصاص داده شدند. گروه های آزمایشی در 8 جلسه تحت مداخلات درمانی قرار گرفتند، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه افکار اضطرابی ولز قبل و بعد از مداخله توسط افراد سه گروه تکمیل شد. داده های به دست آمده در نرم افزار spss نسخه 16 وارد شده و با استفاده از تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از اثربخشی بیشتر درمانگری فراشناختی نسبت به درمانگری شناختی در کاهش فرانگرانی دانشجویان مبتلا به اضطراب امتحان بود، بعلاوه هر دو گروه فراشناختی و شناختی نسبت به گروه کنترل کاهش بیشتری در فرانگرانی نشان دادند. هچنین یافته ها نشان داد اثربخشی درمانگری شناختی نسبت به درمانگری فراشناختی در کاهش نگرانی اجتماعی بیشتر بود و در مورد کاهش نگرانی درباره سلامت نیز اثربخشی درمانگری فراشناختی بیش از درمانگری شناختی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اثربخشی درمانگری فراشناختی بیشتر از درمانگری شناختی در درمان فرانگرانی است، پیشنهاد می گردد درمانگران از این شیوه در درمان فرانگرانی بیشتر استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: درمانگری فراشناختی، درمانگری شناختی، اضطراب امتحان، فرانگرانی
  • الهام اتحادی، شهلا پاکدامن، بهرام صالح صدق پور صفحه 27
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های روانسنجی و هنجاریابی پرسشنامه فرایند هویت من در بین دانشجویان ایرانی انجام شد.
    روش
    در مرحله ارزیابی مقدماتی، پرسشنامه مذکور با 150 نفر از دانشجویان کارشناسی رشته روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی اجرا شد و پس از رفع اشکالات ادبی، برای بار دوم روی 1000 نفر از دانشجویان کارشناسی که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند اجرا شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، ساختار 8 عاملی در دو بعد ایدئولوژیکی و بین فردی تایید شد، اما ساختار 2 عاملی (تعهد و کاوش) تایید نشد. با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی، سه عامل تعهد، عدم تعهد و اکتشاف به دست آمد. روایی عوامل استخراج شده از طریق ضریب روایی سازه، و اعتبار آنها با روش آلفای کرونباخ (715/0) محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی ضرایب اعتبار و روایی رضایت بخش بود. از 32 سوال پرسشنامه، 7 سوال حذف گردید و پرسشنامه 25 سوالی حاصل، مجموعه همگنی را تشکیل داد که از ساختار عاملی مناسبی برخوردار است و واجد شرایط لازم برای کاربرد در پژوهش های روانشناختی و فعالیت های کلینیکی و تشخیصی می باشد.
    کلیدواژگان: هویت من، اعتبار، روایی، هنجاریابی
  • امید شکری، رضا کرمی نوری، محمد نقی فراهانی، علیرضا مرادی صفحه 35
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف آزمون نقش تعدیل کننده بافت های فرهنگی در رابطه بین جنس و استرس تحصیلی در بین دانشجویان دختر و پسر ایرانی و سوئدی انجام شد.
    روش
    212 دانشجو) 112 ایرانی)34 پسر و 78 دختر(و 100 سوئدی)29 پسر و 71 دختر(به پرسشنامه استرس تحصیلی (ASQ) پاسخ دادند. به منظور آزمون نقش تعدیل کننده بافت های فرهنگی در رابطه بین جنس و استرس تحصیلی از دو طرح تحلیل رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج الگوهای تحلیل رگرسیون نشان داد که در بین دانشجویان ایرانی و سوئدی رابطه بین جنس و استرس تحصیلی مثبت و معنادار بود. مقایسه ضرایب رگرسیونی استاندارد شده عامل جنس در تبیین سطوح تجارب تحصیلی استرس زا در بین دانشجویان ایرانی و سوئدی نشان داد که عنصر بافتی فرهنگ در رابطه بین جنس و استرس تحصیلی فاقد نقش تعدیل گری می باشد. با این وجود، نتایج نشان داد که در بین دانشجویان ایرانی در مقایسه با دانشجویان سوئدی جنس در پیش بینی استرس تحصیلی دانشجویان از توان بیشتری برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    با وجود تاکید یافته های پژوهش حاضر بر عدم معناداری آماری نقش تعدیل کننده عامل بافت فرهنگی در رابطه بین جنس و تجارب تحصیلی استرس زا اما، تمایز آشکار در ارزش مقداری ضرایب رگرسیونی پیش بینی کننده استرس تحصیلی از طریق جنس در بین دانشجویان ایرانی و سوئدی تا حدی از آموزه های نظریه تبادلی استرس و نظریه انتطارات نقش جنسی، به طور تجربی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: استرس تحصیلی، تفاوت های جنسی، تفاوت های فرهنگی، الگوی اثرات تعدیل کننده
  • رویا رسولی، حبیب رزمی زاده صفحه 43
    مقدمه
    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی روش آموزش ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش میزان اضطراب و استرس دانشجویان دختر بود.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور کنگان بود. 100 نفر از دانشجویان دختر با روش نمونه در دسترس به دو پرسشنامه اضطراب کتل و نشانگان استرس مسلج پاسخ دادند. 30 نفر از این تعداد که دارای بیشترین میزان اضطراب و استرس بودند به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه آموزش ایمن سازی در مقابل استرس شرکت کردند. در پایان آموزش، از هر دو گروه پس آزمون بعمل آمد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس نشان داد که آموزش ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش میزان اضطراب و استرس دانشجوبان موثر بوده است. همچنین نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که ترکیب خطی متغیرهای وابسته(اضطراب و استرس) منجر به کاهش فرآیند پریشانی که از ترکیب خطی متغیرهای استرس و اضطراب تشکیل می شود، نیز شده است.
    نتیجه گیری
    روش آموزش ایمن سازی در مقابل استرس می تواند به عنوان یک ابزار پیشگیری و درمان برای اضطراب و استرس این گروه سنی بکار رود.
    کلیدواژگان: ایمن سازی در مقابل استرس، اضطراب، استرس، پریشانی، دانشجویان
  • سمیه کمالی، فریبا حسنی صفحه 49
    مقدمه
    با توجه به تاثیر استرس در سلامت روانی و ضرورت مقابله درست با این فشارها، هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه راهبردهای مقابله با استرس و هوش هیجانی با سلامت روانی در دانش آموزان نوجوان شرکت کننده در کلاس های کنکور بوده است.
    روش
    این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای289 نفر از دانش آموزان دختر شرکت کننده در کلاس‎های کنکور منطقه 4 شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته و به پرسشنامه مقابله با شرایط پراسترس، پرسشنامه هوش هیجانی و پرسشنامه سلامت عمومی پاسخ دادند. آزمون های آماری مورد استفاده شامل آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و تحلیل واریانس بود.
    یافته ها
    استفاده از شیوه مقابله ای مساله مدار در دانش آموزان داری هوش هیجانی بالا نسبت به شیوه مقابله ای هیجان مدار و اجتنابی بیشتر است. همچنین، افراد مساله مدار دارای سلامت روانی بیشتری نسبت به افراد هیجان مدار هستند و این در حالی است که تفاوتی در میزان برخورداری از سلامت روانی در افراد اجتنابی نسبت به افراد مساله مدار دیده نمی شود. افزون بر این، سلامت روانی در افراد دارای هوش هیجانی بالا نسبت به افراد دارای هوش هیجانی پایین بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مشغله های تحصیلی و فکری و روانی دانش آموزان نوجوان و استرس ناشی از آن، ضروری است که راهبردهای مناسب مقابله با این فشارها به آنان آموخته شود.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله با استرس، هوش هیجانی، سلامت روانی، دانش آموز، کلاس‎های کنکور
  • سمیه محمدی، محسن دهقانی*، محمود حیدری، مریم صداقت، علی خطیبی صفحه 57
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روانشناختی مرتبط با درد در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی و همسران آن ها بود که به کلینیک تخصصی ارتوپدی مراجعه کرده بودند.

    روش

    از بین بیمارانی که همراه با همسر خود به کلینیک ارتوپدی مراجعه کرده بودند و با توجه به معیارهای ورود و خروج پژوهش، از جمله توانایی خواندن و نوشتن و توانایی استفاده از هر دو دست، 59 زوج انتخاب شدند و از آن ها خواسته شد که به پرسشنامه های مقیاس دیداری شدت درد، مقیاس فاجعه آمیز کردن درد، ترس از حرکت و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس پاسخ دهند. علاوه بر این از شرکت کنندگان خواسته شد آزمون کاوش نقطه تصویری را نیز انجام دهند.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان دهنده عدم وجود تفاوت معنادار در مقیاس هایی همچون ترس از حرکت، نشخوار ذهنی، بزرگ نمایی و تخمین شدت درد در بیماران و همسران آن ها است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد درد های مزمن عضلانی- اسکلتی نه تنها باورها، شناخت ها و رفتارهای بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه مراقبان اصلی آن ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. این تاثیرات می توانند جنبه های مختلف زندگی افراد از جمله وضعیت جسمانی، روانشناختی و اجتماعی مراقبان را متاثر سازد. انتظار می رود ویژگی های روانشناختی مشابه در بین زوجین منجر به ادامه یافتن وضعیت موجود بیمار و زوج شود. این احتمال وجود دارد که زوجین هر یک رفتارهای طرف مقابل را تشدید کنند و منجر به تداوم این رفتارها شوند.

    کلیدواژگان: درد مزمن، عضلانی، اسکلتی، همسران، فاجعه آمیز کردن درد
  • اسفندیار آزادمرزآبادی، کمال مقتدایی، سعید آریاپوران صفحه 67
    مقدمه
    حداقل در نیمی از جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه مشکلات روان شناختی همراه وجود دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر علائم روان شناختی جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر آزمایشی (پیش آزمون پس آزمون پیگیری با گروه کنترل) بود. این پژوهش در سال1391، در بیمارستان شهید رجائی شهر اصفهان بر روی 28 نفر از جانبازان مرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه صورت گرفت که به صورت در دسترس انتخاب و سپس در گروه آموزش ذهن آگاهی و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. داده های پژوهش با کمک پرسشنامه کوتاه نشانه-های روانی دورا و همکاران جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات علائم روان شناختی و ابعاد آن (اضطراب، افسردگی و جسمانی سازی) در گروه آموزش ذهن-آگاهی نسبت به گروه کنترل در پس آزمون و پیگیری به طور معناداری کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    یافته ها از اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر بهبود علائم روان شناختی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه حمایت می کند و تلویحات مهمی در توجه به درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش مشکلات روان شناختی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه دارد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، علائم روان شناختی، جانباز، استرس پس از سانحه
  • احمد امانی، حسین کشاورز افشار، حجت اسفندیاری، فاطمه بازوند، نرمین عبدالهی صفحه 75
    مقدمه
    در صورتی که شکل گیری هویت را در نوجوانان هدایت کنیم، می توانیم حل بحران این دوره را در نوجوان تسهیل کرده و او را در مواجهه با تعارضات هویتی حمایت کنیم. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های هویت نوجوانان شهر سنندج در سال 1390 است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی است. جهت بررسی تعداد 160 نفر از دانش آموزان پایه سوم دبیرستان شهر سنندج به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (EMSS) و سبک های هویت برزونسکی (ISI) پاسخ دادند. داده های بدست آمده از طریق روش همبستگی و رگرسیون گام به گام مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد بین حوزه های طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های هویت رابطه معنادار وجود دارد. همچنین یافته های رگرسیون چند متغیری بیانگر این نکته هستند که حوزه های گوش به زنگی بیش از حد و دیگر جهت مندی بیشترین توان پیش بینی سبک های هویت را دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق با حمایت از نظریه طرحواره های ناسازگار اولیه نشان می دهد این طرحواره ها می توانند پیش بینی کننده مهمی برای سبک شکل گیری هویت نوجوانان باشد. با توجه به یافته های این پژوهش مداخله های مبتنی بر طرحواره ها می تواند روش مفیدی جهت هدایت شکل گیری سبک هویت و حل بحران نوجوانی باشد.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، سبک های هویت، نوجوانان
  • جواد مصرآبادی، سکینه جعفریان، نگار استوار صفحه 83
    مقدمه
    یکی از عوامل مرتبط با مشکلات و نارسایی هایی روانشناختی، اکتساب مفهوم و معنای زندگی است. هدف از این پژوهش بررسی روایی سازه و روایی تشخیصی پرسشنامه معنا در زندگی در بین دانشجویان بود.
    روش
    آزمودنی های این پژوهش 296 نفر ازدانشجویان دانشگاه تربیت معلم آذربایجان بودند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه معنا در زندگی (MLQ) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد. برای اطمینان از روایی سازه پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده شد و برای بررسی روایی تمیزی پرسشنامه معنا در زندگی از تجزیه تابع تشخیص سلسله مراتبی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی به یک مدل دو عاملی مرتبط به هم با شاخص های قابل قبول برازش منجر شد. همچنین پرسشنامه MLQ از توان مناسبی برای تشخیص افراد سالم برخوردار است؛ با این وجود با در نظر گرفتن یک گروه بندی اولیه از افراد در معرض خطر از لحاظ روانشناختی بر اساس نمرات GHQ این ابزار در غربال افراد در معرض خطر از دقت کافی برخوردار نبود. دیگر یافته این پژوهش نشان داد که دختران از میانگین بالاتری نسبت به پسران در مقیاس وجود معنا در زندگی برخوردارند.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه معنا در زندگی از روایی سازه قابل قبولی در یک نمونه از دانشجویان ایرانی برخوردار است؛ هرچند که روایی تشخیصی آن در تشخیص افراد سالم بسیار دقیق تر از تشخیص افراد در معرض خطر است.
    کلیدواژگان: معنا در زندگی، تحلیل عاملی تاییدی، روایی، اعتبار، روایی تشخیصی
|
  • Ahmad Borjali Page 1
    Introduction
    The aim of present study was to assess the influence of mindfulness based on cognitive therapy (MBCT) on reducing the child- parental conflicts in adolescence.
    Method
    The method was experimental with pre- posttest design. Population includes all female in guidance school in Tehran city. 28 girl students that were obtain high score in child- parental conflicts inventory، selected with cluster sampling method and then assigned in tow groups (experimental and control) randomly. Experimental group received 8 sessions intervention based on MBCT. Covariance were used for analyzing data.
    Results
    Analyzing data through Covariance showed that mindfulness has influenced to reduce the child- parental conflicts in adolescence. More results indicated that the MBCT enhanced the reasoning strategies in students significantly.
    Conclusion
    In whole findings indicated the effectiveness of MBCT in reducing child parental conflicts.
    Keywords: Child, Parental Conflicts, Cognitive Therapy, Mindfulness
  • Soodabeh Bassak Nejad, Masoomeh Hatami Sarbrizeh, Yadollah Zargar Page 7
    Introduction
    This present study was an attempt to assess the effectiveness of cognitive behavioral group therapy in thought-action fusion، thought suppression، and guilt feeling in female university students.
    Method
    It was a quasi-experimental study with pretest-posttest design. Initially، 518 female BA students at the University of Chamran، Ahvaz، Iran were randomly selected and were asked to respond to three scales: Thought-Action Fusion Scale، Thought Suppression Scale، and Guilt Feeling Scale. From among participants scoring higher than one standard deviation، 30 were selected and were randomly assigned to treatment and control groups. The treatment group underwent eight 60 minute sessions of cognitive-behavioral therapy.
    Results
    The results of multivariate covariance showed that cognitive behavior therapy could significantly reduce thought-action fusion، thought suppression، and guilt feeling in the experimental group.
    Conclusion
    Cognitive behavior therapy can be helpful in increasing individuals’ awareness and decreasing thought-action fusion، thought suppression، and guilt feeling among female university students.
    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Thought, Action Fusion, Thought Suppression, Guilt Feeling
  • Mahnaz Babaei Page 13
    Introduction
    This study investigated the effect of Danger Ideation Reduction Therapy (DIRT) and the techniques for memory enhancement in patients with Washing Obsessive-Compulsive disorder (OCD).
    Method
    It was an experimental study with a pretest-posttest design. Six hundred female bachelor and master students (aging between 22 and 28) were chosen from among the student population at the Universities of Tehran. Obsessive-Compulsory inventory and Veksler memory test were used to collect data. Based on the results of these tests، 12 participants who had a low score in the memory test and had washing compulsion were selected and randomly assigned to treatment and control groups. The treatment group underwent danger ideation reduction therapy and memory enhancement technique instruction for 10 weeks (2 sessions a week، 90 minutes each).
    Results
    The experimental group showed a significant improvement after the treatment on Veksler memory test at post-test as well as the follow-ups.
    Conclusion
    The findings showed that it is possible to improve functioning of memory in patients with OCD using a combination of suggested DIRT and memory reinforcement techniques.
    Keywords: Washing Obsessive, Compulsory Disorder (OCD), Danger Ideation Reduction Therapy (DIRT), Memory Reinforcement Techniques
  • Fahimeh Ghahvehchi, Ali Fathi, Ashtiani Page 19
    Introduction
    The present study was an attempt to investigate the effectiveness of meta-cognitive therapy and cognitive therapy in reducing meta-worry in students suffering from test anxiety.
    Method
    It was a quasi-experimental study with pretest-posttest design with a control group. The population of study comprised of every graduate female students in Tarbiat Modares University. They were initially screen using Spielberger anxiety questionnaire، and 15 participants who met exclusion-inclusion criteria were selected and randomly assigned to three groups of meta-cognitive therapy، cognitive therapy، and control group (5 in each group). The experimental groups received 8 sessions of meta-cognition and cognition therapy while the control group did not receive any intervention. Wells’ Anxious Thoughts Inventory was used at pretest and posttest. The obtained data were analyzed using an ANCOVA.
    Results
    A significant difference was observed among the three groups in reducing meta- worry in students. The results showed that meta-cognitive therapy was more effective than cognitive therapy in reducing meta-worry in students with test anxiety. Also، both meta-cognitive and cognitive therapy showed greater reduction in meta-worry than the control group. The results showed that cognitive therapy was more effective than meta-cognitive therapy in reducing social worry and meta-cognitive therapy was more effective than cognitive therapy in reducing worry about health.
    Conclusion
    Considering the advantage of meta-cognitive therapy over cognitive therapy in reducing meta-worry، it is recommended that therapists use this method in reducing meta-worry in individuals.
    Keywords: Meta, Cognitive Therapy, Cognitive Therapy, Test anxiety, Meta, worry
  • Elham Etehadi, Shahla Pakdaman, Bahram Saleheseghpor Page 27
    Introduction
    The present study was an attempt to standardize and check the psychometric properties of Ego Identity Process Questionnaire among Iranian students.
    Method
    Initially at pilot stage، 150 students of psychology at Shahid Beheshti University responded to the questionnaire، and after revision it was administered to 100 students who were selected using multi-stage cluster sampling.
    Results
    Using confirmatory factor analysis، the eight factor structure was confirmed with 2 domains: ideological and interpersonal. However، the 2 factor structure of commitment and exploration was not confirmed. Using exploratory factor analysis، three factors were identified: commitment، lack of commitment، and discovery.
    Conclusion
    The reliability and validity coefficients were generally satisfactory. Seven items were omitted from the questionnaire، and the resulted 25-item questionnaire formed a homogeneous collection that had a proper factorial structure and was qualified for being used in psychological research and clinical and diagnostic activities.
    Keywords: Ego Identity, Psychometric Properties, Construct Validity, Standardization
  • Omid Shokri, Reza Kormi Nouri, Mohammad Naghi Farahani, Ali Reza Moradi Page 35
    Introduction
    This study examined the moderating effect of cultural contexts in the relationship between gender and academic stress among male and female Iranian and Swedish university students.
    Method
    The Academic Stress Questionnaire (ASQ) was administered to 212 students (112 Iranian (32 male and 78 female) and 100 Swedish (29 male and 71 female)). Linear Regression analysis was used for data analysis.
    Results
    The results of regression analysis indicated that there was a significant positive correlation between gender and academic stress among Iranian and Swedish students. Results also indicated that the relationship between gender and academic stress was not moderated by cultural context. However، gender was found to be a strong predictor for academic stress for Iranian students in comparison with Swedish ones.
    Conclusion
    Although these findings showed that the relationship between gender and academic stress was not moderated by cultural context، obvious differences in predictive values of standardized regression of academic stress by gender among Iranian and Swedish students support theoretical assumptions underlying transactional theory of stress and expectation theory of sexual role.
    Keywords: Academic Stress, Sexual Differences, Cultural Differences, Moderating Effect Model
  • Roya Rasouli, Habib Razmizade Page 43
    Introduction
    The main purpose of the present study was to determine the effectiveness of stress inoculation training method in reducing anxiety and stress in female students.
    Method
    It was a quasi-experimental study with pretest-posttest design having a control group. The studied population was all female students at the Payam Noor University of Kan-gan، Iran. The sample comprised of l00 participants selected based on convenience sampling. They were required to complete two questionnaires: Cattle Anxiety and Masleg stress syn-drome questionnaires. From among the sample، 30 participants with high levels of anxiety and stress were randomly assigned to treatment and control groups. The treatment group under-went 10 sessions of stress inoculation training.
    Results
    Results showed that stress inoculation training could significantly reduce stress and anxiety in students. The results of MANOVA showed that the linear combination of depend-ent variables (anxiety and stress) can decrease distress.
    Conclusion
    Stress inoculation training can be used as a prevention and therapy method for anxiety and stress in student.
    Keywords: Stress Inoculation Training, Anxiety, Stress, Distress, Female Students
  • Somayyeh Kamali, Fariba Hassani Page 49
    Introduction
    Considering the influence of stress on individuals Mental Health and the necessity of counteracting such pressures، the present study aimed at investigating the relationship of the stress coping strategies and emotional intelligence with mental health.
    Method
    It was a descriptive study using exploring relationship between variables and 289 female students participating in University Entrance Exam preparation courses at the 4th educational district in Tehran were selected using cluster random sampling. They responded to three questionnaires: Confronting Stressful Conditions of Barker & Endler Questionnaire، Shut''s Emotional Intelligence Questionnaire، and General Health Questionnaire of Goldberg & Miller. Pearson correlation، stepwise multiple regression، and analysis of variance were used for data analysis.
    Results
    The use of problem-oriented coping style is more common in students with higher emotional intelligence. Furthermore، problem-oriented students enjoyed a better mental health than emotionally-oriented students. However، there was not a significant difference with regard to mental health between emotionally-oriented students and avoidance-oriented ones. Also، mental health was higher in students with higher emotional intelligence in comparison with students with lower emotional intelligence Conclusion It is necessary for the teenage students to learn how to counteract with educational، cognitive، and emotional stress.
    Keywords: Stress Coping Strategies, Emotional Intelligence, Mental Health, Pre, University Students
  • Somaye Mohamadi, Mohsen Dehghani, M. Heidari, M. Sedaghat, A. Khatibi Page 57
    Introduction

    The goal of the current study was evaluation of the pain related psychological similarities in patients suffering from musculoskeletal chronic pains and their spouses who had visited the orthopedic clinic in Atieh Hospital.

    Method

    Based on the inclusion/exclusion criteria such as the ability to read and write and the ability to work with both hands، 59 couples visiting the clinic were selected and were asked to answer VAS، Tampa Scale of Kinesio phobia، pain catastrophizing questionnaire and DASS-42. Also they were asked to do the Pictorial Dot-Probe task.

    Results

    The results showed no significant differences in TSK، rumination scale، magnification scale، and VAS scores in patients with chronic pain and their spouses.

    Conclusion

    It seems that musculoskeletal chronic pains affect both patients’ and their spouses'' beliefs، cognition، and behaviors. Such influences can interfere with different dimensions of care givers’ life such as their physical، psychological، and social conditions. It is expected that similar psychological characteristics among couples result in continuation of current situation of patients and their spouses. It is possible that couples aggravate each other’s behaviors، which will result in the continuation of such behaviors.

    Keywords: Chronic Pain, Musculoskeletal, Spouse, Pain Catastrophizing
  • Esfandiar Azadmarzabadi, Kamal Moghtadaee Page 67
    Introduction
    At least half the veterans with post-traumatic stress disorder suffer from psychological problems. The present study was an attempt to examine the effectiveness of mindfulness training in improving the psychological symptoms in veterans with Post Traumatic Stress Disorder
    Method
    It was an experimental study with pretest-posttest design including a control group. This study was carried out in 2012 in Isfahan Shahid Rajai Hospital. The available twenty-eight male veterans with Post Traumatic Stress Disorder were randomly assigned to experimental and control groups. Data were collected using Brief Symptoms Inventory of Dura et al.
    Results
    Results indicated that average score for psychological symptoms and its dimensions (anxiety، depression & somatization) significantly improved in the treatment group in both post-test and the follow-up.
    Conclusion
    The Results supported the effectiveness of mindfulness training in improving the psychological symptoms in veterans with Post Traumatic Stress Disorder and have important implications for the role of mindfulness-based therapies in reducing the psychological symptoms in veterans with Post Traumatic Stress Disorder.
    Keywords: Mindfulness, Psychological Symptoms, Veterans, Post Traumatic Stress Disorder
  • Ahmad Amani, Hossein Keshavarzafshar Page 75
    Introduction
    If the identity formation in teenagers is guided، it can help facilitate facing the identity conflicts and overcoming the problems in this period. The present study was an attempt to examine the relationship between early maladaptive schemas and identity styles in teenagers in Sanandaj، Iran.
    Method
    The present study was a correlational descriptive one with 160 third grade high school students selected using multi-stage cluster sampling. Participants were asked to respond to Young’s Early Maladaptive Schema and Berzonsky’s Identity Style questionnaires. The collected data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression statistical tests.
    Results
    The results showed a significant relationship between early maladaptive schemas and identity styles. Also the multiple regression analysis showed that over vigilance/inhibition and other tendencies are having the highest power in predicting identity styles.
    Conclusion
    Supporting the early maladaptive schema theory، the result of this study showed that these schemas could be a good predictor for identity styles in teenagers. As such، interventions based on such schemas can be helpful in guiding the formation of identity styles and resolving identity crisis in teenagers.
    Keywords: Maladaptive Schemas, Identity Styles, Teenagers
  • Javad Mesrabadi, Sakine Jafariyan, Negar Ostovar Page 83
    Introduction
    Acquiring meaning in life is one of the effective factors in psychological problems and disorders. The purpose of this research was investigating discriminative and constructs validity of Meaning in Life Questionnaire.
    Method
    296 students at university of Tarbiat Moallem in Azarbayjan، Iran took part in this study. Meaning in Life Questionnaire (MLQ) and General Health Questionnaire (GHQ) were used for data collection. Confirmatory factor analysis (CFA) was used to ensure construct validity، and a hierarchical discriminative function analysis was used for discriminative validity analysis.
    Results
    Confirmatory factor analysis resulted in a related two-factor model with acceptable fitness indices. The MLQ also showed a high ability in discriminating healthy individuals. Nevertheless، the instrument did not have an adequate accuracy in screening people at risk with regard to an initial grouping based on scores of GHQ. The findings also showed that females had a higher mean score in MLQ in comparison with male participants.
    Conclusion
    The construct validity of MLQ is acceptable for a sample of Iranian students though its discriminative validity was much more accurate in diagnosing healthy individuals than people at risk
    Keywords: Meaning in Life Questionnaire, Confirmatory Factor Analysis, Discriminative Validity