فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات پیشگیری از جرم
پیاپی 24 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی باباییان، ذبیح الله کرمی*، سعید کفراشی صفحات 9-34
    امروزه، نقش و اهمیت آموزش همگانی برای ایجاد امنیت فردی و عمومی در سطح جامعه توسط «نیروی انتظامی» به خوبی درک شده است. نیروی انتظامی می تواند در برنامه ها و اهداف کلی و جزیی خود از راه آموزش و ارتباط های اجتماعی در موارد مختلف از جمله پیشگیری از سرقت، اعتیاد، تخلفات راهنمایی و رانندگی، کلاه برداری، مسائل مختلف تربیتی، اخلاقی و اجتماعی، شیوه ی ارتباط مردم با پلیس، مراقبت از فرزندان و اعضای خانواده و... از همکاری و همیاری مردم استفاده کند. مطالعه ی حاضر با هدف «بررسی میزان تاثیرگذاری شیوه های گوناگون آموزش همگانی در پیشگیری از وقوع جرم» انجام گرفته است. به طور روشن، پرسش اصلی که مطالعه ی حاضر درپی یافتن پاسخی علمی و عملی برای آن بوده است عبارتست از این که «آیا به کارگیری شیوه های گوناگون آموزش همگانی در پیشگیری از وقوع جرم موثر است؟» و گزاره ی «شیوه های گوناگون آموزش همگانی در پیشگیری از وقوع جرم موثر می باشند.» فرضیه اصلی ای است که این مطالعه علاقه مند به آزمون آن است. جامعه ی آماری در این تحقیق، نخبگان و مسئولان ناجا در زمینه ی آموزش های همگانی و شهروندان شهر تهران که به صورت ترکیبی از دو کلانتری 123 نیاوران و 112 ابوسعید که به ترتیب به دو سرکلانتری یکم و هشتم تهران تعلق دارند انتخاب شده اند. حجم نمونه در این تحقیق 384 نفر است که 100 نفر از آنان مسئولان ناجا در زمینه ی آموزش همگانی و 284 نفر مردمی که به صورت تصادفی و بر اساس روش خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده های ابتدایی و نهایی مورد نیاز این پژوهش مصاحبه های حضوری و پرسش نامه های محقق ساخته است که پایایی پرسش نامه ی طراحی شده با آلفای کرونباخ 905/، مناسب ارزیابی می شود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی - آزمون های آماری وابسته (آزمون فیشر، تی.استیودنت) در محیط نرم افزاری SPSS - انجام شده است. در این مطالعه، تجزیه و تحلیل های آماری انجام شده بر اساس داده های جمع آوری شده از میدان حقیقی پژوهش، بیان کننده ی؛ «موثربودن روش اطلاعیه های نوشتاری و بروشور، جزوه و...»، «ناموثر بودن حضور فیزیکی ماموران پلیس در اماکن عمومی»، «ناموثر بودن آموزش های الکترونیکی»، «موثربودن تلویزیون»، «موثر بودن برنامه های رادیویی» در فرایند آموزش همگانی افراد جامعه به منظور پیشگیری موثر از وقوع جرم است.
    کلیدواژگان: آموزش همگانی، جرم، پیشگیری از جرم، مواد مخدر، سرقت، جرم، راهنمایی رانندگی
  • بررسی جغرافیایی کانون های جرم خیز منطقه 17 شهرداری تهران / مورد مطالعه: جرایم مواد مخدر و سرقت
    فرانک سیف الدینی*، محسن کلانتری، سجاد احمدی صفحات 35-58
    تحلیل فضایی جرایم شهری به شناسایی الگوهای رفتار مجرمانه، کشف کانون های جرمخیز و درنهایت به تغییر این شرایط و خلق فضاهای مقاوم در برابر جرم و رفع نابهنجاری های شهری کمک می کند. درواقع توجه به مکان، به عنوان عامل بیواسطه در وقوع جرم، در مقایسه با عوامل فردی یا ساختاری این امکان را محقق می سازد تا راهکارهای عملیتری برای پیشگیری از جرم ارائه شود. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی- تحلیلی و هدف آن، شناسایی جغرافیایی کانونهای جرمخیز جرایم سرقت و مواد مخدر منطقه 17 شهرداری تهران، تبیین عوامل جغرافیایی و کالبدی – فضایی موثر در بروز جرایم ارتکابی و ارائه ی اقدامات و راهکارهای عملی جهت کمینه سازی وقوع جرایم ارتکابی مواد مخدر در محدودهی مورد مطالعه است. نتایج تحقیق نشان میدهد مهمترین کانونهای جرمخیز شهری منطقه 17 در محلات 1712، 1701، 1718 و 1711 واقع شده است که جزء محدوده های پرازدحام و متراکم منطقه و دارای ساختار کالبدی نامناسب است. درواقع بین تراکم نسبی جمعیت و جرایم مرتبط با مواد مخدر با توجه به مقدار ضریب همبستگی پیرسون (511/0)، با اطمینان 95/0 و سطح خطای کوچکتر از 05/0 رابطه ی آماری معنی داری وجود دارد. هم چنین نتیجه ی آزمون پیرسون بین تراکم نسبی جمعیت و جرایم مربوط به سرقت حاکی از آن است که با توجه به مقدار ضریب همبستگی پیرسون (569/0)، با اطمینان 95/0 و سطح خطای کوچکتر از 05/0 رابطه ی آماری مستقیم و قوی وجود دارد، یعنی به تناسب افزایش تراکم نسبی جمعیت، میزان جرایم مرتبط با سرقت نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کانونهای جرمخیز، مواد مخدر، سرقت، منطقه 17 شهرداری تهران
  • جهان آقا غنی زاده*، روح الله بیات رستمی صفحات 59-82
    در سالهای گذشته، بررسی اثرات شهرنشینی بر ارتکاب جرم و جنایت و کج روی های اجتماعی بیش تر مورد توجه جغرافی دانان و محققان قرار گرفته است. این مقاله با هدف بررسی تاثیر بخش مرکزی شهر زنجان در شکلگیری الگوهای بزهکاری در شهر زنجان و تبیین عوامل موثر در بروز بزهکاری در این منطقه انجام شده است. روش تحقیق در مقاله ی حاضر تحلیلی- تطبیقی است و برای شناسایی و درک الگوهای مکانی بزهکاری در منطقه ی بخش مرکزی از مدلهای آماری گرافیک مبنا و تحلیل شبکه ای در محیط سامانه ی اطلاعات جغرافیایی GIS استفاده شده، که اطلاعات مورد نیاز از میزان و نوع جرم به صورت کتابخانه ای از نیروی انتظامی گرفته شده است. یافته های مقاله ی حاضر نشان میدهد که کانونهای جرمخیز در بخش مرکزی شهر زنجان به طور تصادفی توزیع شده است. ازسوی دیگر بالا بودن میزان کاربری تجاری و کمبود یا نبود برخی کاربری های مورد نیاز شهروندان از جمله فضای سبز که نظارت رسمی بر این محدوده ها را بسیار دشوار ساخته، در افزایش توزیع جغرافیایی نوع و میزان جرایم و شکلگیری الگوهای فضایی بزهکاری موثر بوده است. به نظر میرسد با ساماندهی و ارتقای سرانه های تاسیساتی، تجهیزاتی و خدماتی، ایجاد فضاهای تفریحی و فراغتی سالم، تعریض شبکه ی راه ها و مکان یابی مراکز انتظامی برای افزایش نظارت رسمی در این محدوده و اصلاح فیزیکی و کالبدی فضاهای مسکونی این محدوده، میتوان امکان آسیب پذیری این فضاها و میزان وقوع جرایم را کاهش داد.
    کلیدواژگان: تحلیل فضایی، بزه سرقت، الگوهای بزهکاری، بخش مرکزی
  • عیسی برتاو* صفحات 83-116
    چکیدهمطالعات متعدد نشان می دهد که جرایم به طور یکنواخت در فضای شهری پخش نشده اند و تجمع معنی دار آن ها در مکان های کوچک یا کانون های جرم خیز، نیمی از واقعه های بزهکاری را به خود اختصاص می دهند (براگا، 2007: 4). مکان وقوع جرم می تواند دربرگیرنده ی یک منطقه بسیار کوچک مانند گوشه ی خیابان ها، ساختمان ها، ایستگاه های اتوبوس و... باشد. پس، این مقاله با انجام مطالعات کتابخانه ای و بررسی تجربه های جهانی به دنبال فلسفه ی استفاده از این استراتژی در پیشگیری از جرم است که از آن به عنوان فعالیت های پلیسی مکان محور یاد می شود. ابتدا با بررسی اجمالی برخی از تئوری های مکانی جرم به دنبال تبیین نقش مکان در پیشگیری از جرم است. سپس در ادامه، تمرکز پلیس بر مکان های جرم خیز یا به عبارتی رویکردهای مکان محور پیشگیری از جرم، افزون بر این تجربه های جهانی در این خصوص بررسی می شود تا بتوان فلسفه استفاده از این استراتژی را از همه ی جنبه ها به چالش کشید. یافته های این مقاله نشان می دهد علی رغم جابه جایی اندک جرم، استراتژی مکان محور، مهم ترین نوآوری پلیس در چند دهه ی اخیر محسوب می شود. اما برای به کارگیری این استراتژی، نیاز به اشتراک اطلاعات بین نهادهای مختلف و ژئوکدینگ نقاط بزهکاری است تا بتوان با کیفیت بالایی داده های مکانی وقوع بزهکاری را ثبت کرد. در این راستا وجود قوانین جامع بزهکاری برای همکاری بین نهادهای مرتبط با پلیس الزامی است تا از راه قانون، همه ی نهادها را موظف کرد تا در تهیه اطلاعات به منظور کاهش جرم و بی نظمی به پلیس کمک کنند. درنهایت، محققان معتقدند اگر افسران پلیس راهبردهای خود را در چنین مکان هایی متمرکز کنند در کاهش جرم موفق می شوند.
    کلیدواژگان: امور پلیسی مکان محور، کانون های جرم خیز، جابه جایی جرم، CPTED، فضای قابل دفاع، پیشگیری وضعی، ژئوکدینگ
  • تحلیل مکانی مولفه های موثر بر پیشگیری از جرم / مطالعه موردی شهر مرودشت در سال های 1388 و 1389
    سیدعلی عبادی نژاد*، محمدحسین اسکندری، علی اصانلو، سیدامین مرتضوی صفحات 117-136
    مناطق مختلف هر کشور و شهری به لحاظ میزان و انواع جرائم دارای ویژگی های خاصی هستند که بر روی امنیت آن منطقه تاثیر مستقیمی دارند. برای مقابله با جرائم در نخستین گام باید به شناسایی ویژگی های هر منطقه و بررسی عوامل موثر بر امنیت آن پرداخت. یکی از این عوامل، ویژگی های جغرافیایی است که متاسفانه کم تر مدنظر کارشناسان و متخصصان قرار می گیرد. این در حالی است که جغرافیا را علم فضا و مکان نامیده اند و موضوع آن پدیده های طبیعی و انسانی است.
    یکی از شهرهایی که به نظر می رسد عوامل جغرافیایی تاثیر زیادی بر میزان جرایم آن گذاشته است، شهر مرودشت می باشد. در آمارهای ارائه شده از این شهر، جرائمی چون قتل و تجاوز به عنف فراوان به چشم می خورد، درحالی که در برخی شهرهای هم جوار این آمار به طرز محسوسی پایین تر است. به همین دلیل محدوده ی جغرافیایی پژوهش، شهر مرودشت انتخاب شده است.
    در تحقیق پیش رو برای دستیابی به نتایج مطلوب در این زمینه، از طریق پرسش نامه محقق ساخته و با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی نسبت به جمع آوری اطلاعات از بین جامعه ی آماری متشکل از فرماندهان، جانشینان، روسا و پرسنل باسابقه و باتجربه بخش های مختلف نیروی انتظامی شهر مرودشت اقدام گردید.
    نتایج تحقیق نشان می دهد که عوامل جغرافیایی (انسانی و طبیعی) بر امنیت عمومی شهرستان مرودشت تاثیر مستقیمی دارند. از میان عوامل جغرافیایی، عواملی مانند مهاجرت، حاشیه نشینی، وجود اتباع بیگانه، زندگی در بافت فرسوده شهر، رشد شهرنشینی و نبود فرهنگ شهرنشینی متناسب با جامعه موردنظر که جزء عوامل جغرافیایی - انسانی محسوب می شوند، مهمترین عوامل جرم خیز بودن شهر مرودشت تشخیص داده شده اند.
    کلیدواژگان: امنیت عمومی، عوامل جغرافیایی، جرم، شهر مرودشت، جغرافیای انسانی
  • سعیده گروسی*، کوروش احمد یوسفی، زهرا خداپرست صفحات 137-158
    امنیت یکی از بنیانی ترین نیازهای انسانی است و بر همین اساس احساس امنیت می تواند یکی از کارآمدترین عناصر در تامین سلامت و آرامش جامعه و اعضای آن باشد. فضاهای شهری به عنوان فضای عمومی که همه ی ساکنان شهر در آن سهیم هستند، می تواند نقش مهمی در تامین احساس امنیت شهروندان داشته باشد. محله عرصه ای از فضای شهری است که در آن روابط ساکنان به حداکثر ممکن می رسد و بسیاری از نیازهای اجتماعی انسان را پاسخ می دهد. هدف این پژوهش شناخت میزان احساس امنیت ساکنان شهر کرمان و عوامل محیطی موثر بر آن است. این پژوهش به صورت پیمایش در محله های شهر کرمان انجام شد. نمونه شامل 400 نفر از ساکنان شهر بود که با پاسخ به پرسش نامه ی پژوهشگرساخته، میزان احساس امنیت خود را در دو بعد جانی و مالی اعلام نمودند.
    نتایج نشان داد که سطح احساس امنیت مالی و جانی در حد متوسط بوده و عواملی هم چون میزان وابستگی به محله، بی سازمانی و بی نظمی در محله، میزان بروز آسیب ها و انحرافات در محله، وضعیت اقتصادی و اجتماعی محله، شکل فیزیکی محله و نوع نظارت و کنترل پلیس با میزان احساس امنیت در هر دو بعد رابطه ی معنی دار داشته است.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، امنیت جانی، امنیت مالی، محله، شهر کرمان
  • علی افراسیابی*، مسعود یاراحمدی صفحات 159-184
    از اواخر دهه ی 1970 مطالعه ی نقش محیط در وقوع جرم رشد چشم گیری داشته و در عمر کوتاه خود رشته ای جدید تحت عنوان جرم شناسی محیطی را ایجاد کرده است. این مقاله به دنبال پاسخ گویی به دو سوال اساسی است؛ برای پیشگیری محیطی از جرم، از چه راهبردهایی می توان بهره گرفت؟ چگونه می توان نیروهای بالقوه موجود در مکان های اجتماعی را به گونه ای مدیریت کرد که از وقوع جرم پیشگیری شود؟
    در این مقاله، ابتدا به تبیین راهبردهای پیشگیری محیطی از جرم پرداخته شده است. پیشگیری محیطی از جرم، از پنج راهبرد اساسی استفاده می کند: ارتقای میزان نظارت طبیعی شهروندان بر رفتارهای واقع شده در محیط، ارتقای نظارت رسمی، کنترل بر ورودی و خروجی ها و ارتقای حس قلمروداری ساکنان. وجه اشتراک این راهبردها ناظر به این مطلب است که همگی آن ها به دنبال پیشگیری از جرم از گذر تغییر در محیط هستند و تلاش می کنند که در گام نخست میزان مشارکت شهروندان و ساکنان محلی در کاهش جرم را افزایش دهند و در گام دوم، اثربخشی ابزارها، راهکارها و نیروهای بالقوه موجود در مکان را تقویت کنند. این تحقیق، در ادامه به تبیین راهبردهای مدیریت بر مکان برای کاهش نرخ جرایم واقع شده، پرداخته است. مدیریت مکان برای پیشگیری از جرایم واقع شده، مستلزم بهره گیری از راهبردهای مدیریت یعنی برنامه ریزی، سازمان دهی و نظارت است. مدیران مکان های اجتماعی، ابتدا مکان تحت سرپرستی و جرایم واقع شده در آن را مورد مطالعه قرار می دهند. در گام دوم، با استفاده از راهبردهای طراحی و مدیریت، نیروهای بالقوه موجود در محل که به صورت طبیعی می توانند از وقوع جرم پیشگیری کنند را شناسایی کرده و برای ارتقای اثربخشی آن ها برنامه ریزی می کنند. در گام سوم، ابزارها و پتانسیل های پیشگیرانه را برای نیل به هدف موردنظر سازمان دهی می کنند و با چیدمان درست آن ها، نرخ جرایم واقع شده در مکان تحت سرپرستی خود را کاهش می دهند. در گام پایانی، اثربخشی برنامه ها و سازمان دهی ها را ارزیابی کرده و درصورت لزوم، تغییراتی را نسبت به آن ها اعمال می کنند.
    کلیدواژگان: طراحی مکان، مدیریت مکان، نظارت طبیعی، پیشگیری وضعی، جرم شناسی
  • لارنس شرمن ترجمه: سیدبهمن خدادادی، حمیدرضا نیکوکار* صفحات 185-212
    جرم شناسی بعد از آغازی ظفرمند در سایه سار جنبش روشنگری در قرن هجدهم، به عنوان یکی از علوم تجربی و اجتماعی- تحلیلی، به درازای دو قرن به خواب زمستانی فرو رفت. رستاخیز مجدد آن در اواخر قرن بیستم و راه افتادن موج جدیدی از جنایات در آن دوران، موجب شد تا جرم شناسی به ابزاری درخور توجه برای کشف حقایق سودمند و گاه کاربردی، در زمینهی الگوهای جرایم موجود و واکنش به این نوع جرایم تبدیل شود. شاید دلیل کاستی های جرم شناسی در حیطه ی کاربرد و قوام بخشی عدالت روشنگرانه در سایه ی دانش موجود، ناشی از محدودیت در سودمندی جرم شناسی و نبود شواهد جامع برای جهت دهی صحیح به تصمیمات باشد. با این حال دانش مذکور هم چنان به سرعت درحال بالندگی است و جرم شناسی تجربی (به عنوان شاخه ای مجزا از شکل تحلیلی آن) به جایگاهی بسیار مهم بعد از پایه گذاری آن توسط هنری فیلدینگ و روی کارآمدن پلیس دست یافته است. بنابراین، می توان گفت آیندهی جرم شناسی بیش از آن که مشابه اقتصاد باشد به پزشکی شباهت خواهد داشت.
    کلیدواژگان: جرم شناسی، آزمونگری، تاریخ، روشنگری، روش ها، بازدارندگی، حبس، پیشگیری، آزمون کنترل شده ی تصادفی
|
  • Ali Babaian, Zabihollah Karami*, Saeed Kafrashi Pages 9-34
    Nowadays, the role and the importance of general education in providing individual and public security in society are well understood by the police. Police could take advantage of people's cooperation and assistance in its plans and major and minor goals via education and social communications in diverse cases such as theft; addiction; motoring offences; fraud; different educational, ethical and social issues; the way people communicate with police; taking care of children and family members and etc. This study is aimed to "examine the efficacy of different methods of general education in crime prevention". Clearly the study pursues the scientific and practical answer for its main question: Are using different methods of general education effective in prevention of crimes? And the sentence, "different methods of general education are effective in prevention of crimes", is the chief hypothesis that the study seeks to test. The population has been chosen from the elite and authorities of the police in the field of general education and Tehran citizens from two police stations of Niavaran 123 and Abusaeid 112 which belong to the chief stations of the 1st and the 8th. The sample consists of 384 people: 100 from the police authorities in the field of general education and 284 people whom have randomly been chosen through cluster sampling in two stages. The means required for gathering the primary and the final data are face-to-face interviews and researcher-made questionnaires. The reliability of the designed questionnaire is properly valued by a Cronbach alpha of 0/905. Data analysis is done by using descriptive and deductive statistic's indices- dependent statistical tests (Fischer test, T. Student) in SPSS. The conducted statistical analyses carried out according to the collected data from the research real field indicate: "the effectiveness of the written announcements, brochures, pamphlets, and etc."; " ineffectiveness of the physical presence of the police officers in public places"; "ineffectiveness of electronic trainings"; "effectiveness of the T.V." and "effectiveness of radio programs" in the process of general education for members of society in order to prevent crimes.
    Keywords: General education, Crime, Crime prevention, Drugs, Theft, Crimes, Traffic police
  • Faranak Seifodini*, Mohsen Kalantary, Sajad Ahmadi Pages 35-58
    Spatial analysis of urban crimes helps to identify criminal behavior patterns, to discover hot spots and finally to alternate such condition and to create crime resistant spaces and to eliminate urban abnormalities. In fact, paying attention to place as a direct factor in crime occurrence in comparison to individual or structural factors, make it possible to present more practical procedures for crime prevention. This research has benefited from descriptive-analytic method and its aims are the geographical identification of hot spots of theft and drugs related crimes in zone 17 of Tehran municipality, explaining the geographical and physical-spatial factors influencing the appearance of crimes in the region under study. The results show that the main hot spots of zone 17 are in neighborhoods 1712, 1701, 1718 and 1711 which are of crowded and densely populated areas with improper physical structure. There is a meaningful statistical relation between population relative density and drugs-related crimes according to the amount of Pearson correlation coefficient: 0/511, with a reliability of 0/95 and an error level of less than 0/05. There is also a direct and powerful statistical relation between population relative density and theft-related crimes as Pearson test result indicates (Pearson correlation coefficient: 0/569; reliability: 0/95 and error level of less than 0/05). It means that the amount of theft-related crimes rises in proportion to the increase in population relative density.
    Keywords: Hot spots, Drugs, Theft, Tehran municipality, zone 17
  • Jahan Agha Ghanizade*, Rouhollah Bayat Rostami Pages 59-82
    During the recent years, examining the effects of urbanization on committing crime and social deviations has come to the attention of geographers and researchers. The present article is aimed at examining the influence of Zanjan's central district on the formation of crime patterns in Zanjan city and explaining the influential factors in the appearance of crimes in this region. The article is benefited from analytic- comparative method and also graphical-based statistical models and network analysis in Geographic Information System (GIS) to identify and to comprehend the crime spatial patterns in the central district. The required information of the amount and type of crime is received from the police in a library manner. The findings indicate that the hot spots in central district of Zanjan city have been distributed randomly. On the other hand, the high amount of commercial lands and shortage or lack of some lands in need of citizens such as parks which have made the official surveillance of these parts difficult, are efficacious in the increase of geographical distribution of the type and amount of crimes and also in forming crime spatial patterns. It seems that by organizing and enhancing installations, equipment and services per capita, establishing places for appropriate recreation and leisure, widening road network and locating police stations for increasing the official surveillance and physical reformation of residential places in this area, the possible vulnerability of these places and the amount of crime could be reduced.
    Keywords: Spatial analysis, Theft, Crime pattern, Central district
  • Issa Bartaw* Pages 83-116
    Numerous studies show that crimes are not monotonously distributed in the urban atmosphere and their meaningful gathering in small places or hot spots allocate half of crime incidents to itself (Braga, 4:2007). The place where a crime occurs can be a small place like street's corners, buildings, bus stations and etc. So, this article by conducting library studies and examining the global experiences pursues the philosophy of using the crime prevention strategy, namely the police place-oriented activities. With brief examination of some crime place theories, the article seeks the role of place in crime prevention. Then in the continue, the police concentration on hot spots or in other words the place-oriented approach to crime prevention as well as the relevant global experiences are examined in order to challenge the philosophy of using this strategy from all aspects. The findings show that place-oriented strategy in spite of few crimes’ displacement is regarded as the most important police innovation in recent decades. But, for using this strategy there is a need for sharing information between different organizations and geocoding the hot spots in order to record the crime place data with high quality. So, comprehensive crime laws are necessary for organizations dealing with police to cooperate with one another and to be obliged to help the police in preparing information for the reduction of crime and disorder. Finally, researchers believe that by concentrating their strategies in such places, the police officers will be successful in crime reduction.
    Keywords: Police place, oriented activities, Hot spots, Crime's displacement, CPTED, Defensible space, Situational prevention, Geocoding
  • Seyed Ali Ebadinejad*, Mohammad Hossein Eskandari, Ali Osanlu, Seyed Amin Mortazavi Pages 117-136
    Different parts of each state and city have specific features in case of the amount and types of crimes which directly impact on its security. In confronting the crimes, the first step to be taken is to identify the characteristics of each zone and to examine the factors influencing their security. One of these factors is the geographical factor which has been less considered by experts and specialists, while geography is called the science of space and place with natural and human phenomena as its subjects. Marvdasht is one of those cities in which the geographical factor seems to have a great impact. According to statistics, crimes such as homicide and rape are a lot in the city, while in some neighboring cities they are remarkably fewer. For this reason Marvdasht has been chosen as research's geographical district.The following research in order to obtain desirable results has gathered information from a population of commanders, deputies, chiefs and the experienced personnel of different parts of the police of Marvdasht by making use of descriptive-survey method through questionnaire.The findings show that the geographical factors (human and natural) have a direct impact on Marvdasht's public security. Factors such as immigration; suburb dwelling; the presence of foreigners; living in a shabby urban texture; growth of urbanization and lack of an urbanization culture in proportion to the given society are of geographical-human factors identified as the main factors making Marvdasht a hot spot city.
    Keywords: Public security, Geographical factors, Crime, Marvdasht city, Human geography
  • Saeede Garousi*, Kourosh Ahmad Yousefi, Zahra Khodaparast Pages 137-158
    Security is one of the most fundamental needs of human, and based on this, sense of security could be one of the most useful elements in providing safety and peace for society and its members. Urban spaces as public spaces that are shared by all city dwellers can play an important role in providing sense of security for the citizens. Neighborhood is an arena of urban space in which the relations between dwellers reach to the possible maximum and many of the human social needs are met. The purpose of this research is to recognize the amount of sense of security within the citizens of Kerman and the impact of environmental factors on it. This research is a survey study carried out in the neighborhoods of Kerman. The sample consists of 400 Kermani people who announced their sense of security in both physical and financial aspects by answering research-made questionnaires.The results indicated that the level of sense of physical and financial security was about average and the amount of the factors such as dependency to neighborhood, chaos and disorder in neighborhood, the measure of the appearance of damages and deviations in neighborhood, economic and social situation of neighborhood, physical shape of environment and type of police surveillance and control had a meaningful relation with sense of security in both aspects.
    Keywords: Sense of security, Physical security, Neighborhood, Kerman city
  • Ali Afrasyabi*, Masoud Yarahmadi Pages 159-184
    Since late 1970 the study of the role of environment in crime occurrence has remarkably grown and during its short life, it has made a new field of study: environmental criminology. This article seeks to answer two basic questions: Which strategies could be beneficial to environmental prevention of crime? How could the potential powers within social places be managed to prevent crimes?In this article, first environmental prevention strategies are explained. Environmental prevention of crime utilizes five fundamental strategies: promoting the amount of citizen's natural surveillance on behaviors in environment; promoting official surveillance; watching over entrances and exits and promoting the resident's territorial sense. The common factor in these strategies is that all of them are preventing crime with an attitude of making changes in environment. So, they attempt to enhance the amount of citizen's and local resident's participation in crime reduction as the first step and in the second one, to reinforce the efficacy of means, strategies and potential powers of environment. The research then explains the place management strategies of crime reduction. Place management for crime prevention requires the utilization of management’s strategies i.e. planning, organizing and supervision. Social places managers, first of all, study the environment under surveillance and the crimes occurred in it. Secondly, by using design and management strategies identify the potential powers of environment which can naturally prevent crimes and plan to promote their effectiveness. In the third step, they organize preventative means and potentials to reach the mentioned goal and by properly arranging them, they reduce the rate of crimes in environments which are under their surveillance. And finally, evaluate the efficacy of plans and the organized and if needed, render relevant changes.
    Keywords: Place design, Place management, Natural surveillance, Situational prevention, Criminology