فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حبیب الله سالارزهی، طاهر روشندل اربطانی، علیرضا باباغیبی ازغندی* صفحه 1
    مطالعه حاضر تلاش دارد با رویکردی آینده نگارانه ضمن شناسایی و اولویت بندی فناوری ها و جهت گیری های فناورانه مورد نیاز پلیس در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در افق 1404، پلیس را برای حضور در میدان آینده، مواجه با آینده های محتمل و در نهایت رسیدن به نقطه مطلوب حوزه فاوا در افق 1404 آماده کند. روش تحقیق پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش های گردآوری داده ها، توصیفی - تحلیلی از نوع دلفی است. جامعه آماری این تحقیق خبرگان، اساتید و مدیران فعال حوزه فاوا نیروهای مسلح و صاحب نظران آینده نگاری بوده که از بین آنها با روش نمونه گیری غیرتصادفی قضاوتی (هدفمند)، نتایج کلی تحقیق حاکی از آن است که خبرگان کشور نگاه های امیدوارانه زیادی به آینده حوزه فاوای پلیس و سطح فناوری هایی که پلیس در افق 1404 به آنها دست خواهد یافت دارند. این اعتقاد راسخ در بین خبرگان جامعه که پلیس توان لازم برای تبدیل شدن به بهترین پلیس منطقه تا سال 1404 را دارد، نشانه مهمی از اطمینان آنها به پلیس است. در بعد فناوری نیز خبرگان مشارکت کننده در این تحقیق تاکید ویژه ای بر لزوم توجه پلیس به فناوری های مرتبط با امنیت در تمامی زمینه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم مرتبط با مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات، حضور پر رنگ و آشکار پلیس در فضاهای جدید حاصل از پیشرفت های فناوری و آموزش های الکترونیکی راه دور داشتند.
    کلیدواژگان: آینده نگاری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیروی انتظامی، جهت گیری های توسعه، اولویت بندی
  • علی مجیدی، محبوبه شیرزاد، هادی شیرزاد، حامد اقدم*، شادی باقری، ساره صمدی صفحه 35
    یکی از آسیب های مهم مدیریت، توجه نکردن به کیفیت زندگی کاری کارکنان سازمان است. این بی توجهی، اثربخشی و کارایی سازمان را به شدت کاهش می دهد. هدف اساسی پژوهش حاضر، ارائه الگوی ساختاری مدیریت دانش بر اساس کیفیت زندگی کاری در بهداری کل ناجا است. روش تحقیق این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش های گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان بهداری کل ناجا تشکیل می دهند. نمونه مورد مطالعه نیز با روش نمونه گیری تصادفی ساده، به حجم 207 نفر از کارکنان اداره بهداری کل ناجا انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه، پرسشنامه مدیریت دانش سالیس و جونز و پرسش نامه کیفیت زندگی کاری والتون است. نتایج این پژوهش نشان داد که متغیر کیفیت زندگی کاری در مدیریت دانش تاثیر داشته و عامل قانون گرایی در سازمان، از ابعاد کیفیت زندگی کاری بیشترین تاثیر را در مدیریت دانش دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کیفیت زندگی کاری، ساختار مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، راهبرد، قانون گرایی، سرمایه فکری
  • علی جوکار*، علیرضا مرادی صالح صفحه 57
    در عصر دانایی محوری، مدیریت دانش به مهم ترین وظیفه سازمان هایی تبدیل شده که به دنبال استفاده بهینه از این سرمایه ارزشمند و ناملموس هستند. اجرای موفقیت آمیز پروژه های مدیریت دانش در سازمان به ایجاد زمینه ها و شرایط مناسب و تقویت کننده ای نیاز دارد. یکی از سازمان های مهم در عرصه زندگی امروزی سازمان های پلیس هستند. با توجه به نقش مهم این سازمان ها در جوامع امروزی ضروری است که عوامل مهم اثرگذار بر کارکرد آنها بررسی شوند. یکی از عواملی که می تواند نقش بسیار موثری در تسهیل انجام موثر اقدامات مدیریت دانش داشته باشد، زیرساخت انسانی-اجتماعی است. از این رو، در این مقاله نقش سرمایه اجتماعی در اقدمات پلیس دانش بنیان تشریح و بررسی می شود که این سرمایه سازمانی چگونه می تواند رفتارهای توانمندساز مدیریت دانش را در سازمان های انتظامی تقویت کنند. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی واز نظر روش گردآوری داده ها توصیقی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه افسرانی که با اقدامات مدیریت دانش آشنا بودند تشکیل می دهند که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسش نامه محقق ساخته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که سرمایه اجتماعی با تاثیرگذاری بر ایجاد شرایط معادله و ترکیب، توسعه سرمایه اجتماعی را تسهیل می کند و بدین ترتیب خلق و تسهیم دانش را نیز تسهیل می کند. از این رو، سازمان های پلیسی می توانند با تقویت اعتماد، شبکه ها، هنجارهای سازنده، تعهدات دوجانبه بین اعضاء، شرایط لازم برای مدیریت دانش را بهینه سازی کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سرمایه اجتماعی، خلق دانش و تسهیم دانش
  • جهان آقا غنی زاده*، محسن کلانتری صفحه 77
    آسیب شناسی نظم و امنیت در پارک های شهری و سعی در از بین بردن یا به حداقل رساندن این آسیب ها که تسهیل کننده بزهکاری در محدوده های شهری ازمهم ترین ضرورت های شهرسازی نوین است. از این رو در سال های اخیر اصول و راهبردهای نگرش پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی بزهکاری ایمن سازی در فضاهای عمومی و پارک های شهری مورد توجه قرار گرفته است. هدف مفاله تحقیق حاضر بررسی وضعیت امنیت درپارک های شهر تهران با استفاده از اصول و راهبردهای پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است وگردآوری داده ها به دو روش اسنادی و میدانی صورت گرفته است. برای تحلیل های آماری و گرافیکی به صورت ترکیبی از نرم افزارهای سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) و نرم افزار Office/Excel استفاده شده است و جهت تطبیق ویژگی های محیطی، کالبدی پارک بعثت با راهبردهای پیشنهادی پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی (CPTED)، روش میدانی، مشاهده و عکس برداری از محدوده مورد مطالعه صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که از مجموع 116 فقره بزه اتفاق افتاده در منطقه 16 حدودا 30 فقره بزه در پارک بعثت رخ داده است و توزیع فضایی الگوهای بزهکاری در پارک بعثت بسیار متمرکز و خوشه ایاست به نظر می رسد این امر ناشی از طراحی نامناسب عناصر محیطی، کالبدیدرون و اطراف پارک بعثت ناشی شده است. با توجه به راهبردهای پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی در پارک بعثت به نظر می رسد این پارک در مقطع کنونی با مشکلاتی از قبیل عدم حس تعلق و قلمروگرایی، فقدان و کمبود نورپردازی مناسب در اطراف و درون پارک بعثت و کمبود نظارت رسمی و غیررسمی مناسب و یکپارچه مواجه است.
    کلیدواژگان: نظم و امنیت، پیشگیری، جرم، پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی، آسیب شناسی، فضاهای عمومی
  • طوبی زمانی* صفحه 107
    این مقاله به سنجش تاثیر ماهواره بر مولفه های ایجابی و سلبی نظم اجتماعی می پردازد. تماشای ماهواره به عنوان متغیر مستقل و متغیرهای وابسته این تحقیق عبارتند از: مولفه های ایجابی نظم اجتماعی (هویت ملی و رعایت شعائر مذهبی) و مولفه های سلبی نظم اجتماعی (هنجارگریزی فرهنگی و جهان وطنی فرهنگی). روش اجرای این تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده، شیوه نمونه گیری، خوشه ایو حجم نمونه 455 نفر تعیین شد. چارچوب نظری پژوهش، استفاده از نظریه امپریالیسم فرهنگی بوده است. یافته های تحقیق نشان داده که تماشای ماهواره موجب تضعیف هویت ملی و کاهش رعایت شعائر مذهبی به عنوان مولفه های ایجابی نظم اجتماعی است، اما تماشای ماهواره، بر جهان وطنی فرهنگی اثر مثبت داشته که تسهیل کننده نظم نوین جهانی است. بنابراین در این نوشتار، جهان وطنی فرهنگی و هنجارگریزی فرهنگی که به عنوان مولفه های سلبی نظم اجتماعی در نظر گرفته شده اند، تحت تاثیر مستقیم تماشای ماهواره قرار دارند. با توجه به یافته های تحقیق، به منظور تقویت نظم اجتماعی تحت تاثیر نقش ماهواره، باید راهبردها، تدابیر و سیاست های ایجابی و سلبی را به طور همزمان در جامعه به کار برد تا شاهد نظم اجتماعی و امنیت بهتر در جامعه و خانواده بود.
    کلیدواژگان: نظم اجتماعی، امپریالیسم فرهنگی، تماشای ماهواره، هویت ملی، هنجارگریزی فرهنگی، رعایت شعائر مذهبی
  • علی باباییان، علی ملاجان*، ابراهیم کمالی راد صفحه 131
    در بین تمامی عواملی که می توانند به نحوی بر سطح بهره وری یک سازمان تاثیرگذار باشند، روش حسابداری به کارگرفته شده توسط سیستم مالی آن سازمان جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص می دهد. در این ارتباط، سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا به عنوان یکی از سازمان های دولتی در ایران، نیز با استناد به مواد 55 و 59 آیین نامه مالی و معاملاتی سازمان، اجرای سامانه حسابداری تعهدی کامل را در دستور کار خود قرار داده است. هدف اصلی از انجام این پژوهش، شناسایی و تبیین تاثیرگذاری سامانه حسابداری تعهدی کامل بر بهره وری (کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی) فعالیت های سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا است. پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و از نظر روش های جمع آوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارشناسان و مدیران مالی سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا و دانشگاه علوم انتظامی تشکیل می دهند. روش نمونه گیری این پژوهش، طبقه ای است و ابزار اصلی گردآوری داده های آن، پرسش نامه محقق ساخته است. نتایج این تحقیق نشان داد که بهبود کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی فعالیت های گوناگون سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا نیازمند شرایطی است که فراهم سازی آنها بواسطه استفاده از «سامانه حسابداری نقدی» چندان میسر نخواهد بود. در این ارتباط، اجرای سامانه حسابداری تعهدی کامل در سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا می تواند گامی موثر در ارتقای سطح پاسخ گویی سازمان به ذی نفعان و تامین شایسته نیازهای آنان باشد.
    کلیدواژگان: حسابداری تعهدی کامل، سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا، بهروه وری سازمان، کارایی، اثربخشی، صرفه اقتصادی
|
  • Habibollah Salarzehi, Taher Roshandel Arbetani, Alireza Babagheibi Azghandi* Page 1
    hile foresighting means to observe the future possibilities, police forces should identify and adopt the correct decisions on policies and programs so can determine the priorities of requirements in different dimensions for perspective document of the year 1404 as the aim of determined and relevant goals. One critical dimension which has the ever- increasing impact on performance of the wide portion of police's current and next programs is Information and Communication Technology (ICT).This approach attempts to identify and prioritize the future technologies and technological requirements of the police in the field of information and communication technology in 1404, the police in the future fields, and finally to obtain the ideal level in the ICT in the year 1404.Foresight reference model used in this study was the Ben Martin model and the method of survey was Delphi. Active Experts, teachers and administrators in the field of ICT foresight of the armed forces, were the population of research among which 300 persons were chosen with judgment sampling. Total results of the present research has revealed hopeful views of the country's elites for the future of ICT in policing and the level of the technologies which will be reached and used by police in the horizon of the year 1404. The idea among the elites of the society that police has sufficient capabilities to turn into the best level of practice in the region up to 1404, is an important sign of their trust to police. Technology experts participating in the study have emphasized the importance of police-related technologies in all areas of information technologies and communications in security fields, management sciences, ICT, and have revealed a strong presence and technologic advancement of police in the new spaces of E-learning and distance educations.
    Keywords: foresighting, ICT, police (Naja), developmental orientations, prioritization
  • Ali Majidi, Mahbobe Shirzad, Hadishirzad, Hamed Aghdam*, Shadi Bagheri, Sare Samadi Page 35
    ack of attention to quality of business life is one of the most important management deficients. This can decline organizational efficiency and effectiveness. The main goal of this study is presentation of Structural Model of Knowledge Management based on the quality of business life of NAJA’s General Health Department Personnel. The research method in this study is applicative and in methods of data collecting is descriptive from kind of solidarity. Statistical society in this study includes general health department personnel.The number of 207 members has been selected by the method of simple random sampling. In this study, questionnaire of Salis& Jones knowledge management and questionnaire of Walton quality of business life were instruments to use. Result in this research indicated that quality of business life variable is effective in knowledge management and the factor of ruling law in an organization has the most influential impact on the knowledge management.
    Keywords: knowledge management(KM), quality of business life, structure of Knowledge Management, organizational culture, tactic, the rule of law, mind asset
  • A.Jokar*, A.Moradisaleh Page 57
    n the knowledge-based era, knowledge management (KM) is considered as the primary task of organizations that strive to utilize of these potential and valuable intellectual capitals effectively. So, it is vital to understand carefully the appropriate contexts and boosters of knowledge management. Nowadays, one of the most important organizations in every day life is police organizations. According to the crucial role of these organizations in modern societies, it is necessary to study key elements of their function. Human- social infrastructur is the most influential factor that can affect on knowledge management practices effectively. This article tries to explore the effects of the social capital on the effectiveness of knowledge management on knowledge base police practices. It will investigate the way in which this organizational asset can enforce various behaviors required for implementing KM to work effectively in police organizations. Materials and methods in this study are based on data collections and survey- descriptive methods. The population of the research consists of all police officers who well informed of KM practices, which a total of 265 individuals have been selected by using random sampling method. The research instrument in this study was questionnaire. The research findings show that social capital by influence on creation terms of equation and composition will facilitate the development of social capital, creation and knowledge sharing as well. So, police organizations can optimizate requirements for KM by trust reinforcement, networks, constructive norms and mutual obligations between members.
    Keywords: social capital, knowledge management (KM), knowledge creation, knowledge Sharing
  • Jahan Agha Ghanizade*, Dr. Mohsen Kalantari Page 77
    rder and security may consider as the best standards and criteria to determine the healthy situation of a city, as the security will pave the ways to the economic and social development. Pathology of order and security in urban parks and trying to eliminate or minimize the harms that can facilitate doing crimes in urban areas, are important requirements of modern urbanism. As a result, in recent years the principles of crime prevention through environmental design strategies and approaches to crime prevention in public spaces and urban parks have been mainly considered. The research purpose is identifying the security situation of Tehran Parks by using the strategies and the principles of crime prevention through environmental design. The research methods are descriptive –analytical and data gathering has been done in two ways of documental and field research. For statistical and graphic analysis, soft ware's of combined GIS and Office / Excels have been used and to compare the environmental and skeletal features of the Besat Park, with proposed crime prevention through environmental design strategies, field methods of observing and photographing the area have been applied. The results show that about 30 out of total 116crime occurred in the Besat Park, region 16, have special distribution patterns as so focused and cluster. This is, due to the poor design and environmental condition of the park. According to the crime prevention strategies through environmental design at this park, it seems many problems such as the lack of sense of belonging, loss and lack of lighting at or in the park and lack of proper and integrated oversight formally or informally.
    Keywords: order, security, prevention of crime, crime prevention through environmental design, pathology, public spaces
  • T. Zamani* Page 107
    he concern of this essay is the measurement of the satellite programs impact on some of deprival and affirmative variables of social order. These variables are: national identity and observance of religious duties as the affirmative variables, and cultural abnormality, and cultural cosmopolitanism as the deprival variables. The research approach is descriptive, using stratified sampling and the sample size of 455 individual.the theoretical framework of the research is appling of cultural imperialism theory. Based on the finding of the research, watching satellite programs will compromise the national identity and cause negative impacts on observance of religious duties as the affirmative variables.On the other hand, watching satellite programs has the positive impact on cultural imperialism, which can facilitate the new global order. Then in this essay, cultural imperialism and cultural abnormality as deprival components have been affected by watching satellite.So, research findings reveals that to reinforce social order affected by watching satellite programs, we should apply tactics, politices, deprival and affirmative policies at the same time to reach the best level of security and order in the society.
    Keywords: social order, cultural imperialism, watching satellite programs, national identity, cultural abnormality
  • A. Babaeian, A.Mollajan*, E.Kamali Rad Page 131
    mong all factors that may contribute to improve the organizational productivity level, accounting method adopted by that organization is considerably significant. In this regard, I.R.I police’s study and research organization, as a governmental institute, has been committed to implementing the “Accrual Accounting System (A.A.S) according to the articles number 55 and 59 of the organization’s charter. In this regard, the present study is amid at identifying and explaining effects, which may arise from implementing the A.A.S., on the productivity (efficiency, effectiveness, and economic saving) of the I.R.I police’s studies and researches organization. This study is an applied one which has been using explanatory & descriptive research method. The population considered in the study, has consist of academic professors, senior managers, and high ranking and experienced experts out of either “I.R.I Police University” or “I.R.I Police’s Study and Research Organization”, who have graduated with a degree in the financial courses and had a lot of practical experiences in related financial fields. For the purpose of data gathering and information which actually have been required to achieve the goals of the study, many efforts have been made to get 60 participants viewpoints, who were randomly selected through two- step stratified sampling method. The findings of the study indicate that implementing the A.A.S. in the I.R.I Police’s Study and Research Organization may significantly improve the efficiency, effectiveness, and economic saving of the organization activities. Moreover, implementation of the A.A.S. may promote the level of organizational responsibility and pave the way to fulfilling needs of the organization’s stakeholders.
    Keywords: Accrual Accounting System (A.A.S), I.R.I Police's Study, Research Organization, organizational productivity, efficiency, effectiveness, economic saving