فهرست مطالب

مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 54، تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهتاب معمارپور، لیلا بذرافکن، احسان موسوی، مهرداد وثوقی صفحات 260-269
    مقدمه
    عوامل مختلفی در انتخاب رشته ی دندانپزشکی توسط دانشجویان این رشته دخالت دارند. این عوامل در ایجاد علاقه و نگرش دانشجویان نسبت به رشته ی خویش موثر بوده و از عوامل موثر در کیفیت ارائه خدمات توسط آنان نیز می باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر انتخاب رشته دندانپزشکی از دیدگاه دانشجویان دندانپزشکی و تفاوت های احتمالی در گرایش دو جنس انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی برروی دانشجویان دندانپزشکی سطح کشور که در کنگره دانشجویی شرکت نموده بودند، با نمونه گیری تصادفی انجام شد. از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها توسط اساتید تایید شد و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ ارزیابی گردید. پرسشنامه ها با 22 سوال در میان 325 دانشجو توزیع گردید و میزان موافقت دانشجویان با هر سوال در مقیاس لیکرت 7 نقطه ای، سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی -استنباطی نظیر آزمون های t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    نتایج
    در مجموع 283 دانشجو (112 پسر، 171 دختر) با میانگین سنی 04/2±3/22 پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. بر اساس میانگین نمره، عواملی همچون کسب شغل آبرومند از نظر اجتماعی(92/4)، آینده شغلی مطمئن (84/4) و درآمد بالا نسبت به مشاغل دیگر (84/4) مهم ترین دلایل انتخاب رشته دندانپزشکی بودند. در حالی که فرصت برای تحقیق (61/2) و شناخت قبلی از ماهیت رشته دندانپزشکی(65/2) کم ترین اهمیت را داشتند. در بررسی ابعاد موثر بر انتخاب رشته دندانپزشکی بین دو جنس، تنها میانگین بعد «علاقه به دانش دندانپزشکی» در زنان بیشتر از مردان بود (039/0p=). ولی از ابعاد دیگر تفاوت معناداری بین دو جنس مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    از نظر دانشجویان کسب موقعیت قابل قبول اجتماعی، اطمینان از آینده شغلی و درآمد مناسب از عوامل مهم در انتخاب رشته دندانپزشکی بود. از لحاظ مهم ترین عوامل موثر در انتخاب رشته دندانپزشکی، تفاوتی بین دو جنس وجود نداشت. با توجه به هزینه های بالای آموزشی و نیاز به ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی درمانی به نظر می رسد فرهنگ سازی بیشتر و توجه به توانمندی ها و خصوصیات فراشناختی مناسب برای دانشجویان در انتخاب رشته ضروری است.
    کلیدواژگان: آموزش، دانشجویان دندانپزشکی، انتخاب رشته
  • محمدرضا آهنچیان، امیر میرحقی صفحات 270-279
    مقدمه
    افزایش تعداد شرکت کنندگان در آزمون های ورودی مقاطع تحصیلات تکمیلی رقابت را در این زمینه گسترده تر کرده است. فرایند آمادگی شرکت کنندگان برای آزمون ورودی کارشناسی ارشد از چالش های جدی برای داوطلبان و مدیران آموزشی بوده است. این مطالعه بر مبنای نظریه انتظار با هدف تبیین فرایند آمادگی دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری برای شرکت در آزمون ورودی این مقطع انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه کیفی از نوع تجزیه و تحلیل محتوی با رویکرد هدایت شده (بر مبنای نظریه انتظار) و با مصاحبه نیمه ساختار یافته با ده نفر از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد پرستاری صورت گرفت. اطلاعات به دست آمده با تجزیه و تحلیل محتوی مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در پایان تجزیه و تحلیل اطلاعات، چهار درون مایه «خودکارآمدی»، «رایزنی»، «تلاش مداوم» و «حرمت خود» به دست آمد. در رویکرد هدایت شده، انتظار و مطلوبیت پیامد به ترتیب با مفهوم خودکارآمدی و حرمت خود، و همچنین تناسب ابزار با رایزنی و تلاش مداوم در ارتباط بودند. مفهوم «خود» مرکزی ترین مفهوم به دست آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات در رابطه با پیشرفت تحصیلی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نیاز شرکت کنندگان در کسب سطح قابل قبول عملکرد برای قبولی در آزمون ورودی کارشناسی ارشد پرستاری، آموزش گستره ای از مهارت های مورد نیاز برای تقویت مفهوم «خود» در دانشجویان توصیه می شود. در این راستا توجه به سبک های یاددهی- یادگیری دانشجو محور می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: تحصیلات تکمیلی، پرستاری، آزمون ورودی، نظریه انتظار
  • معصومه همتی مسلک پاک، فرزانه باقریه، حمیدرضا خلخالی صفحات 280-290
    مقدمه
    بدون آموزش بالینی، تربیت پرستاران کارآمد و شایسته هدفی دور از دسترس است. دانشجویان پرستاری از دوره آموزش بالینی به عنوان تنش زاترین دوره یاد می کنند. برنامه مربی همتا می تواند یکی از راهبرد های موثر برای کاهش استرس دانشجویان در محیط بالینی باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر اجرای برنامه گروه همتایان بر عوامل تنش زای محیط بالینی دانشجویان پرستاری می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 44 نفر از دانشجویان ترم دوم پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه به صورت سرشماری انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (21 نفر) و مداخله (23 نفر) تقسیم شدند. در گروه مداخله به ازای هر 5-4 نفر یک دانشجوی ترم 7 پرستاری به عنوان داورهمتا نقش راهنمایی و حمایت دانشجویان را بر عهده گرفت. ابزار گردآوری داده ها، نسخه فارسی فرم بررسی عوامل تنش زای محیط بالینی تدوین شده توسط کک و کلی هامر بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، ویلکاکسون، من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمرات عوامل تنش زای بالینی دانشجویان گروه مداخله از 45/50 به 9/41 بعد از اجرای برنامه گروه همتایان کاهش یافت. آزمون آماری ویلکاکسون نیز این اختلاف آماری را معنادار نشان داد (001/0p=). در گروه کنترل میانگین نمرات عوامل تنش زای بالینی دانشجویان قبل و بعد از مداخله را از نظر اختلاف آماری معنادار نشان نداد (06/0p=).
    نتیجه گیری
    آموزش بر اساس برنامه گروه همتایان باعث کاهش عوامل تنش زای محیط بالینی دانشجویان پرستاری می شود. بنابراین پیشنهاد می شود از این روش در آموزش بالینی استفاده شود.
    کلیدواژگان: برنامه گروه همتایان، عوامل تنش زا، آموزش بالینی، محیط آموزشی
  • حامد زمانی منش، اباصلت خراسانی، علیرضا یوزباشی صفحات 291-305
    مقدمه
    بین المللی شدن برنامه های درسی با هدف کسب وجهه بین المللی برای برنامه های درسی دانشگاهی شکل گرفته و امروزه به دغدغه ای مهم برای دانشگاه های برتر جهان تبدیل شده است. هدف اصلی این پژوهش، تعیین راه کارهای موثر در بین المللی شدن برنامه های درسی حوزه پزشکی از دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
    روش ها
    این پژوهش توصیفی-پیمایشی در سال تحصیلی 91-1390 انجام شده است. جامعه آماری شامل 423 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که 118 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا مبتنی بر طیف پنج درجه ای لیکرت بوده که در هفت حیطه طراحی شده است. داده ها در دو سطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تی تک نمونه ای، تی نمونه های مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نمره به دست آمده برای همه راه کارهای پیشنهادی جهت بین المللی شدن برنامه های درسی حوزه پزشکی در سطح (05/0> p) بیش از میانگین نظری پرسشنامه(3m=) بود. بیشترین میانگین به راه کار محتوایی/آموزشی (86/3±590/0) و کمترین میانگین به راه کار ساختاری/دانشگاهی (34/3±658/0) اختصاص داشت. متغیرهای تعدیل کننده جنسیت و مرتبه دانشگاهی، در نمره راه کارها تفاوت معناداری در سطح (05/0>P) ایجاد نمی کردند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که راه کارهای پیشنهاد شده در حیطه های محتوایی/آموزشی، انگیزشی/انسانی، ساختاری/دانشگاهی، اطلاع رسانی/ارتباطی، فرهنگی/اجتماعی، سیاسی/دیپلماتیک و تجهیزاتی/تکنولوژیک برای بین المللی شدن برنامه های درسی حوزه پزشکی قابل قبول است.
    کلیدواژگان: بین المللی شدن، برنامه های درسی، جهانی شدن، سیاست آموزشی
  • عبدالحسین شکورنیا، هوشنگ علیجانی، شهناز نجار، حسین کمیلی، حسین الهام پور صفحات 306-318
    مقدمه
    رویکرد مطالعه و یادگیری یکی از عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی فراگیران است که تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوع سنجش عملکرد فراگیران قرار دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آزمون های چندگزینه ای و تشریحی بر رویکرد مطالعه و راهبردهای آماده شدن برای امتحان دانشجویان پرستاری مامایی انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 124 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ترم اول سال 91-90 انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه دانشجویان مشمول سنجش با سوالات چندگزینه ای یا تشریحی تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه رویکردهای مطالعه (32 سوال) و راهبردهای آماده شدن برای امتحان (28 سوال) بود که روایی و پایایی آنها بررسی و تایید شد. دانشجویان پرسشنامه ها را در دو نوبت، یک بار در اولین جلسه کلاس و بار دوم در پایان ترم تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t زوجی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین نمره رویکرد عمقی مطالعه دانشجویان مشمول روش سنجش تشریحی در ابتدای ترم 37/0±70/3 و انتهای ترم 33/0±75/3 بود که تفاوت معنادار آماری داشت(008/0، p=73/2t=). مقایسه میانگین نمرات رویکردهای مطالعه دانشجویان به تفکیک جنس نشان داد که بین نمره رویکرد عمقی مطالعه دانشجویان دختر مشمول روش سنجش تشریحی در ابتدا (37/0±66/3) و انتهای ترم (34/0±73/3) تفاوت معنادار وجود دارد (001/0، p=50/3-t=). بین میانگین نمرات رویکردهای سطحی مطالعه دانشجویان پسر مشمول روش سنجش چندگزینه ای در ابتدا (46/0±34/3) و انتهای ترم (60/0±63/3) نیز تفاوت معنادار آماری مشاهده شد (05/0، p=3/2t=).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از سوالات تشریحی دانشجویان را به سمت رویکرد عمقی مطالعه سوق می دهد. توصیه می شود اساتید با استفاده بیشتر از سوالات تشریحی به افزایش رویکرد عمقی مطالعه کمک نمایند.
    کلیدواژگان: رویکردهای مطالعه، راهبردهای آماده شدن برای امتحان، سوالات چندگزینه ای، آزمون تشریحی
  • اشرف خرمی راد، شهرام ارسنگ جنگ، هدی احمری طهران، حکیمه دهقانی صفحات 319-330
    مقدمه
    اضطراب امتحان یکی از نگرانی های نظام آموزشی است که منجر به افت عملکرد تحصیلی می گردد. از سوی دیگر امروزه استفاده از منابع معنوی در حل مسایل زندگی و رویارویی با کشمکش ها و رسیدن به اهداف بیش از پیش مورد توجه است. از این روهدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر و ارتباط هوش معنوی بر اضطراب امتحان دانشجویان پرستاری و مامایی بود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 246 دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1391 انجام شد. روش نمونه گیری سرشماری بود. از پرسشنامه هوش معنوی بدیع و همکاران، و پرسشنامه اضطراب امتحان جهت گردآوری اطلاعات و از روش های آماری تحلیل مسیر و ضرایب همبستگی برای تحلیل اطلاعات استفاده گردید.
    نتایج
    ارتباط معنادار و معکوس بین اضطراب امتحان و نمره کل هوش معنوی دیده شد(27/0=r، 002/0p=). همچنین از بین ابعاد هوش معنوی؛ بعد خودآگاهی، عشق و علاقه و پرداختن به سجایای اخلاقی بیش ترین تاثیر را بر اضطراب امتحان داشت و کلیه ابعاد هوش معنوی با نمره کل هوش معنوی ارتباط مستقیم معناداری نشان دادند (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معکوس هوش معنوی با اضطراب امتحان، به نظر می رسد پرداختن به مقوله هوش معنوی در کاهش اضطراب امتحان و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان با ارزش و تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، اضطراب امتحان، ابعاد هوش معنوی، دانشجویان پرستاری و مامایی
  • فاطمه چراغی، فرشید شمسایی، فرزانه شیخ الاسلامی، طیبه حسن طهرانی صفحات 331-340
    مقدمه
    خودکارآمدی و راهبردهای مطالعه و یادگیری، با تسهیل یادگیری عملکرد تحصیلی دانشجو را بهبود می بخشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی با راهبرد های مطالعه و یادگیری دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی همبستگی، کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه های «راهبرد های مطالعه و یادگیری» و «خودکارآمدی عمومی» جمع آوری و با کمک آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    پانصد نفر از دانشجویان پرسشنامه ها را تکمیل کردند(پاسخ دهی 91% بود). بین نمرات خودکارآمدی با هر ده حیطه راهبردهای مطالعه و یادگیری (01/0>P) و بین هر ده حیطه راهبردهای مطالعه و یادگیری (01/0>P) و نیز خودکارآمدی (05/0>P) با معدل ترم گذشته ارتباط مثبت و معنادار آماری دیده شد. تفاوت معنادار آماری در حیطه های نگرش، تمرکز و انگیزش بر حسب جنسیت (05/0>P) دیده شد. نمرات دانشجویان دختر در حیطه های نگرش، تمرکز و انگیزش در یادگیری بهتر بود. ارتباط منفی و معنادار آماری بین ترم تحصیلی با حیطه های اضطراب، پردازش اطلاعات (05/0>P)، نگرش، تمرکز، انگیزش، انتخاب ایده اصلی و راهبردهای آزمون (01/0>P) و همچنین با خودکارآمدی (01/0>P) دیده شد.
    نتیجه گیری
    دانشجویان با خودکارآمدی بالا بیش تر از راهبردهای مطالعه و یادگیری استفاده می کنند. خودکارآمدی موجب پیشرفت تحصیلی آنان می شود و قابلیت یادگیری دانشجویان را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، آموزش پرستاری، راهبرد های مطالعه و یادگیری
  • شهناز کهن، نسترن محمد علی بیگی، مرجان بیگی، محبوبه تائبی صفحات 341-352
    مقدمه
    تفکر انتقادی مهارت و قابلیتی ضروری، برای کسب آگاهی از موقعیت پر خطر مامایی، ارزیابی تصمیمات بالینی و طراحی برنامه مراقبتی صحیح برای حفظ سلامت مادر و کودک می باشد. این مطالعه با هدف تبیین تجارب ماماها از به کارگیری تفکر انتقادی در موقعیت های پرخطر طراحی گردید.
    روش ها
    این مطالعه به شیوه تحلیل محتوی کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان 14 کارشناس مامایی شاغل در اتاق زایمان بودند که با نمونه گیری هدف مند از بین داوطلبین انتخاب شدند. داده ها با روش ضبط مصاحبه فردی جمع آوری و تحلیل گردید. دسته بندی کدهای استخراجی از متون، به طور مکرر با مقایسه گروه های مشابه صورت گرفت و سر انجام 2 طبقه اصلی و 8 طبقه فرعی در این زمینه ظهور یافت.
    نتایج
    تحلیل گفته های مشارکت کنندگان در توصیف به کارگیری تفکر انتقادی منجر به ظهور دو طبقه اصلی شد. طبقه اول «تلاش برای غربال گری موقعیت پرخطر در مراجعین ظاهرا سالم» با پنج طبقه فرعی و طبقه دوم «تلاش برای تشخیص در مواجهه با مادر در موقعیت پرخطر» با سه طبقه فرعی بود. تحلیل یافته ها نشان داد که ماماهای تازه کار در مواجهه با مادران ظاهرا سالم با تکیه بر دانش حرفه ای به جمع آوری و تحلیل اطلاعات به شیوه ای استقرایی برای غربال گری موقعیت پرخطر می پرداختند. در حالی که ماماهای با سابقه، هنگام مواجهه با مادر با موقعیت پرخطر، برای تشخیص صحیح به چارچوب های ذهنی خود که از اداره موارد بیماران بدحال مشابه قبلی شکل گرفته بود، مراجعه می کردند.
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج، بازنگری و اصلاح برنامه آموزش مامایی در جهت تقویت مهارت تفکر انتقادی از طریق دستیابی به دانش حرفه ای مامایی و آموزش به شیوه اداره موردهای پرخطر شایع ضروری است، تا همه ماماها بتوانند مهارت تفکر انتقادی لازم برای غربال گری و تشخیص صحیح موقعیت پرخطر را کسب نمایند.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، موقعیت پرخطر، تحلیل محتوای کیفی، تحقیق کیفی، استدلال بالینی
|
  • Mahtab Memarpour, Lilal Bazrafcan, Ehsan Mosavi, Merdad Vossoghi Pages 260-269
    Introduction
    Students’ choice of dentistry as the discipline of study is influenced by several factors. These factors influence the interest and attitude of these students towards their future career and are the important aspects in the quality of services provided by them. Given the importance of this issue، this study aims to investigate the views of dental students about important factors influencing their choice of dentistry as discipline، and possible differences among the two genders.
    Methods
    This descriptive study was performed nationwide on dental students who had participated in Student Congress using random sampling. Data was collected using a questionnaire which its validity was approved by qualified professors and its reliability was assessed using Cronbach''s alpha test. The questionnaire had 22 questions and was distributed among a random sample of 325 students. Their agreement with each question was measured on a 7-point Likert scale. Data was analyzed using descriptive and inferential statistical tests such as independent t -test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    A total of 283 students (112 males، 171 females) with a mean age of 22. 3±2. 04 completed the questionnaire. Based on the mean scores، factors such as a socially decent career (4. 92)، job security (4. 84) and a high-paying job (4. 84) were the main reasons for choosing dentistry. This is while considering dentistry as an opportunity for research (2. 61) and having information or background about dentistry (2. 65) were the least important factors. Investigating aspects affecting dentistry choice between the two genders، only being keen on the scientific aspect of dentistry was significantly higher in female students than that of males (P=0. 039). Other factors were not significantly different between the sexes.
    Conclusion
    In students’ opinion، acceptable social position، ensured future of the work and proper income were the most important factors in choosing dentistry. Also regarding the most important factors in choosing dentistry، there was not any significant difference between two sexes. Due to the high cost of education and the requirements for providing a high quality of health care، it seems that more attention is required toward the cultural superiorities and cognitive abilities necessary for the students to choose their study courses.
    Keywords: Education, Discipline choice, Career choice
  • Mohammadreza Ahanchian, Amir Mirhaghi Pages 270-279
    Introduction
    Increased volunteers for postgraduate education have expanded competition. It has been a serious challenge for both participants and educational managers to be prepared for postgraduate entrance exam. This study aims to explain the process of preparing for postgraduate entrance exam among nursing postgraduate students based on expectancy theory.
    Methods
    This study used directed qualitative content analysis based on expectation theory by semi- structured interviews. Ten participants among nursing postgraduate students were selected by purposeful sampling. Data analysis was conducted by content analysis.
    Results
    After data analysis، four themes have emerged include self-efficacy، precept، firm effort and self-esteem. In directed approach، self-efficacy and self-esteem were related to expectancy. As well، valence and firm effort and counseling were related to instrumentality. “Self” was the most central concept in data analysis related to educational achievement.
    Conclusion
    Necessity for reaching to the appropriate level of performance in nursing postgraduate entrance exam requires broad instruction for diverse skills critical for enhancing “Self” in student. Therefore student-centered learning approaches are recommended.
    Keywords: Postgraduate, Nursing, Entrance Exam, Expectancy Theory
  • Masumeh Hemmati Maslakpak, Farzaneh Bagherieh, Hamidreza Khalkhali Pages 280-290
    Introduction
    Without clinical education، efficient nursing education is hardly achievable. Nursing Students recall clinical education as their most stressful course ever. Peer mentoring may be one of the strategies to reduce student stress in the clinical environment. The purpose of this study is to examine the effects that a peer mentoring program has on nursing students’ stress factors in clinical environment.
    Methods
    This research is a quasi-experimental study on 44 second-semester nursing students of Urmia Nursing and Midwifery School who were selected through census. They were randomly divided into two groups as control (21) and intervention (23). In intervention group، a 7th semester nursing student mentor took the responsibility of guiding and supporting each group of 4-5 second semester students. The instrument for data collection was the Farsi version of Clinical Experience Assessment from developed by Kack & Kleehammer. Data were analyzed using Chi²، Wilcoxon، and Mann-Whitney test.
    Results
    Clinical Stressor Scores of students in the intervention group declined from 50. 45 to 41. 9. Wilcoxon test also showed a significant statistical difference (P=0. 001). In the control group، no significant difference before and after the intervention (P=0. 06) was seen.
    Conclusion
    Peer mentoring program leads to a reduction in nursing students’ stressors in clinical environment. Therefore، it is recommended to use this method in clinical education
    Keywords: Peer Mentoring Program, Stressful Factors, Clinical Education, Educational Envoronment
  • Hamed Zamani Manesh, Abasalt Khorasani, Alireza Youzbashi Pages 291-305
    Introduction
    Becoming a concern for top universities worldwide، internationalizing the curricula is aimed to provide an international sight for academic curricula of the disciplines in universities nowadays. The purpose of this study is to investigate effective ways of internationalizing the curricula of medical sciences disciplines from the faculty’s viewpoint in Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive survey study was performed during 2011-2012 academic years. The statistical population included 423 faculty members of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. 118 members were selected as the research sample. The research instrument was a questionnaire developed by the researcher using 5-point Likert Scale which covered seven areas. Also its validity and reliability was confirmed. Collected data was analyzed by descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (one-sample t-test، independent t-test، ANOVA and Scheffe’s test).
    Results
    The score attained for all represented solutions for internationalization of medical curricula was significantly (P≤0. 05) more than the scale’s mean (m=3). Content/educational strategies (3. 86±0. 59) had the highest mean and structural/academic strategies had the lowest mean (3. 34±0. 66). There is no significant difference (P≤0. 05) in terms of sex and academic variables.
    Conclusion
    It seems that it is effective to use different solutions including content/educational، motivation/humanistic، structural/academic، informative/communicative، cultural/social، political/diplomatic، and technological/equipment ones in internationalizing medical curricula. Keywords: Internationalization، Curriculum، Globalization، Educational Policy
  • Abdolhussein Shakurnia, Houshang Alijani, Shahnaz Najjar, Hossein Komeili, Hussein Elhampour Pages 306-318
    Introduction
    Utilizing appropriate approaches to study and learning can improve students’ academic performance. Recent studies have shown that students’ learning approaches are influenced by several factors including the type of assessment. The aim of this study is to assess the effect of multiple-choice tests (MCQ) and essay tests on the nursing students’ learning approaches.
    Methods
    This quasi-experimental study was done on 124 students from the School of Nursing & Midwifery of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2011-2012. Subjects were divided into two groups based on the type of exam questions، one group multiple choice questions group and the other essay questions group. In this study، two questionnaires of study approaches (32 items) and exam preparation strategies (28 questions) were used. Validity and reliability of the questionnaires were confirmed. Both groups completed the questionnaires at the beginning and the end of the semester. Statistical analysis was performed by paired sample T test.
    Results
    There was a significant difference between the deep approaches to study scores in students regarding essay type exams (3. 70±0. 37 vs. 3. 75±0. 33، p=0. 008). There was a statistically significant difference in the deep approaches to study in female students regarding essay type exams at the beginning and end of the semester (3. 66±0. 37 vs. 3. 73±0. 34 respectively، p=0. 001); there was a statistically significant difference in the surface approaches to study in male students regarding MCQ exams at the beginning and end of the semester (3. 34±0. 46 vs. 3. 63±0. 60 respectively، p=0. 05).
    Conclusion
    The results showed that the application of essay type tests method for students’ evaluation could lead to a preference for deep approaches to study. It is suggested that this method be used in evaluating students to provide the opportunity to encourage deep approaches to study.
    Keywords: Approaches to Study, Exam Preparation Strategies, MCQ Questions, Essay Questions
  • Ashraf Khoramirad, Shahram Arsangjang, Hoda Ahmaritehran, Hakimeh Dehghani Pages 319-330
    Introduction
    One of the concerns of educational system is test anxiety that impairs academic performance. On the other hand، using the spiritual sources in solving life problems and confronting conflicts and achieving goals is attended increasingly. The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual intelligence and its dimensions with test anxiety among nursing and midwifery students.
    Methods
    This descriptive -analytic study was conducted on a census sample of 246 BS nursing and midwifery students in Qom University of Medical Sciences in 2012. The spiritual intelligence questionnaire developed by Badii et al and the anxiety inventory were used. The Data were analyzed by path analysis and correlation coefficients.
    Results
    There was a significant inverse relation (r=-0. 28، p=0. 002) between spiritual intelligence and test anxiety scores. Among all aspects of spiritual intelligence، self-awareness (Consciousness) and Ability to deal with problems had the most influences on anxiety. There was a significant relation between all dimensions of spiritual intelligence whit its total score (p<0. 0001).
    Conclusion
    According to the inverse relation between spiritual intelligence and test anxiety، it seems that paying attention to spiritual intelligence is valuable and effective in improving educational performance and controlling test anxiety.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Test Anxiety, Dimensions of Spiritual Intelligence, Nursing Student, Midwifery Student
  • Fatemeh Cheraghi, Farshid Shamsaei, Farzaneh Shaikholsalmi, Taibeh Hasantehrani Pages 331-340
    Introduction
    Self-efficacy as well as learning and study strategies improve students’ academic performance through facilitating learning. The present study was conducted to determine the relationship between self-efficacy and learning and study strategies of nursing and midwifery student of Hamedan University of Medical Sciences.
    Methods
    This was a correlation study. All of Hamadan nursing and midwifery students were selected using census method. Data were collected with «Learning and Study Strategies Inventory: LASSI» and «General Self-Efficacy» questionnaires and analyzed with descriptive and analytical statistics.
    Results
    Five hundred students completed the questionnaires (response rate was 91%). There was a significant positive correlation between self-efficacy scores and each of the ten areas of learning and study strategies (P<0. 01) and between each of the ten areas of learning and study strategies (P<0. 01) and also self-efficacy (P<0. 05) with the students’ point averages of the previous semester. There was a significant difference between gender and attitude، focus، and motivation (P<0. 05). Female students had better attitude، focus، and motivation for learning. There was a significant negative relationship between anxiety، information processing (P<0. 05)، attitude، focus، motivation، selecting main ideas، testing strategies (P<0. 01) also self-efficacy (P<0. 01) and semesters spent at the university.
    Conclusion
    Students with high self-efficacy use more learning and study strategies. Self-efficacy can improve their academic achievement and their ability to learn.
    Keywords: Self, Efficacy, Learning, study strategies, Nursing Education
  • Shahnaz Kohan, Nastaran Mohammad Ali Beigi, Marjan Beigi, Mahbobeh Taebi Pages 341-352
    Introduction
    Critical thinking is an essential skill for being knowledgable about riskfull conditions of midwifery، evaluation of clinical decisions، and a proper care planning for mother and child. This study aimed to explore midwives’ experiences of employing critical thinking in high risk situations in labor unit.
    Methods
    Fourteen bachelor midwives working in labor unit participated in this qualitative content analysis study. They were selected through purposeful sampling method. Data was gathered by individual interviews recorded on audiotapes، transcripted and then analyzed. Interview transcriptions were coded through repeated comparisons with similar groups and then classified. Finally two main categories and eight subcategories were emerged.
    Results
    Analysis of participants’ viewpoints and their sayings about employing critical thinking lead to development of two main categories: “trying to screen high-risk situations among apparently healthy patients” with 5 subcategories، and “trying to diagnose when facing a mother in a high-risk situation” having 3 subcategories. Analysis of findings showed that novice midwives screened high-risk situations relying on their professional knowledge and analyzing the information inductively; whereas experienced midwives tried to refer to their intellectual framework deductively based on their previous experiences of managing critical patients.
    Conclusion
    According to the results، it seems necessary to revise and modify the curriculum of midwifery in order to improve critical thinking skill through acquisition of professional knowledge of midwifery and to educate students to manage high-risk cases. Therefore all midwives will acquire critical thinking skill and will be able to screen and diagnose high-risk patients.
    Keywords: Critical Thinking, High Risk Situations, Qualitative Content Analysis, Qualitative Study, Clinical Reasoning