فهرست مطالب

نقد زبان و ادبیات خارجی - سال چهارم شماره 8 (بهار و تابستان 1391)

نشریه نقد زبان و ادبیات خارجی
سال چهارم شماره 8 (بهار و تابستان 1391)

  • بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/07/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سخن سردبیر
  • جلال سخنور صفحه 0
  • الله شکر اسداللهی، وحید نژادمحمد صفحه 1
    در این جستار تلاش بر این است تا با بررسی «اسطوره» و سازه های بنیادین آن، حلقه ی اتصال داستان موندو و داستانهای دیگر اثر ژان ماری گوستاو لوکلزیو، رمان نویس معاصر فرانسوی و اشعار ققنوس و مرغ آمین نیمایوشیج نمایان شود. مجموعه ی داستانهای موندو آمیزه ای از افسانه و ماجراست که در بطن رویاپردازی، نویسنده به حقیقت و فلسفه ی وجودی انسان اشاره می کند. حال آنکه نیمای سیاسی و انقلابی، تفسیر هستی را به زبان نمادها، در بستر شعر نو سپرده و هنجارشکنانه، شعری آزاد و سمبولیک خلق می کند. آشنایی نیمایوشیج با فلسفه و ادبیات معاصر غرب از یکسو و طبیعت گرایی و تاریخ ستایی لوکلزیو از سوی دیگر، هر دو هنرمند را به سوی شناسایی واقعیت انسانی در بستر تاریخی و اجتماعی و پیامدهای آن رهنمون می کند. در نتیجه، مرگ و تولد «ققنوس» و یا به عبارتی اندیشه و ادبیات ققنوس به یک ابزار ذهنی و اصیل در واکاوی اندیشه ی انسان تاریخی، حقیقت انسانی و بیان احوالات اجتماعی تبدیل شده و در پرتو نظم و نثر واقعیت انسان اسطوره ای را بر ملا می کند. و این امر میسر نمی شود مگر به بهای صیقل دادن روح و جسم انسان در بستر «آفرینش های ادبی».
    کلیدواژگان: لوکلزیو، نیمایوشیج، ادبیات، اسطوره، نوگرایی
  • فریبا پرویزی، شیده احمدزاده صفحه 33
    مفهوم «مادری» همواره از چالش برانگیزترین مفاهیم نقد ادبی زن مدار و ادبیات داستانی زنان بوده است. حذف ارتباط میان مادر و فرزند در مباحث روانکاوانه ی زیگموند فروید و ژاک لکان، منتقدان روانکاوی مانند لوس ایریگاری را بر آن داشته است تا به بازخوانی این ارتباط گمشده در دل تاریخ بپردازند. از دیدگاه ایریگاری، بازگشت به مفهوم مادری از روش های ایستادگی در برابر نظام پدرسالار غرب است، اما به دلیل سلطه ی زبان پدرسالاری بر تمامی علوم این بازنویسی تنها از راه محاکات زبان چنین نظام هایی ممکن است. مقاله ی پیش رو به اهمیت مفهوم مادری در نقد فمینیستی و نمونه ای از ادبیات علمی تخیلی زنان می پردازد. ادبیات داستانی زنان همواره سعی در تمرکز بر تاثیرات سرکوب گرانه ی نظام پدرسالار بر مفهوم مادری دارد. شری تپر خالق رمان هایی همچون دروازه ای به سوی سرزمین زنان با ارائه ی تصویری ضد آرمانی از آینده ی در اسارت مادرسالاری به تقلیدی آگاهانه از روانکاوی فروید و نیز واسازی روایات اسطوره ای از ارتباط میان مادر و فرزند دختر دست می زند. می توان گفت آنچه ایریگاری و تپر را به هم نزدیک می سازد خودداری از ارائه ی تصویری معین و قابل توصیف از مفهوم مادری است.
    کلیدواژگان: ادبیات علمی، تخیلی، مفهوم مادری، محاکات، اسطوره شناسی، ایریگاری، شری تپر
  • احمد خاتمی، علی اصغر رحیمی صفحه 53
    سعدی در جای جای آثارش از جمله نخستین باب دو اثر مشهورش، بوستان و گلستان و در بسیاری حکایت های دیگر این دو اثر، و بخش هایی از مجالس اش به حکومت و حکومت داری و حاکمان پرداخته است. از دیگر سو ماکیاولی با کتاب شهریارش نامی آشنا و جریان ساز در تاریخ اندیشه ی سیاسی و حکومت داری و دنیای سیاست بوده است و کمتر پژوهشگری را در وادی سیاست می توان یافت که به آرا و عقاید این اندیشمند ایتالیایی، در مقام رد یا تحلیل و بزرگداشت، نپرداخته باشد. با نگاهی دقیق تر به اوضاع و احوال و شرایط اجتماعی حاکم بر روزگار این دو اندیشمند می توان به شباهت هایی در زندگی آنها دست یافت. سوای نظرگاه فرهنگی که از آن دید فلورانس زمان ماکیاولی و شیراز عصر سعدی هر دو کانون هنر و فرهنگ و ادب زمان خود بوده اند، از نظر شرایط تاریخی اجتماعی نیز می توان شباهت هایی بین این دو گوشه از دنیا در برهه های یاد شده یافت؛ ایران نخستین دهه های پس از حمله ی مغول را سپری می کند و فلورانس نیز در عصر زندگی ماکیاولی به دلیل بی کفایتی حاکمانش سال هاست که دست خوش نا آرامی و آشوب و هجوم حاکمان پیرامونی است. سعدی و ماکیاولی با دیدن درد مردم بر آن اند که الگوی حکومتی مناسبی در پیش نهند که بتواند آرامش و امنیت را برای طبقات مختلف جوامع شان به ارمغان آورد. گرچه ابزاری که برای این منظور به کار می رود متفاوت است، اما به نظر می رسد که دغدغه یکی باشد. این نوشته کوششی است برای نشان دادن گزیده ای از این شباهت ها.
    کلیدواژگان: سعدی، ماکیاولی، کلیات سعدی، شهریار ماکیاولی، نقد تطبیقی
  • امیر رضایی، یحیی گردانی، آرش سحرخیزعربانی صفحه 75
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر روش تدریس مبتنی بر نرم افزار رایانه ای بر انگیزه ی پیشرفت زبان انگلیسی دانش آموزان است. جامعه ی آماری تحقیق شامل 60 نفر دانش آموز پسر سال سوم دبیرستان می باشد، که در سال تحصیلی 90 - 1389 مشغول به تحصیل بودند. نمونه ی مورد مطالعه به روش تصادفی ساده و انتصاب تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. روش تحقیق، روش آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد. در ابتدا پیش آزمونی از هر دو گروه گرفته شد و در ادامه به مدت 8 هفته گروه آزمایش تحت تدریس با روش مبتنی بر نرم افزار آموزشی (ELA، که یک نرم افزار شبیه ساز محیط واقعی است) و گروه کنترل در همان مدت با روش سنتی با همان معلم و کتاب آموزشی مورد تدریس قرار گرفتند. در پایان دوره ی آموزشی پس آزمون انگیزه ی پیشرفت زبان انگلیسی از هر دوگروه به عمل آمد. ابزار تحقیق، آزمون انگیزه ی پیشرفت درسی بوده و روش تحلیل عامل تاییدی و آزمون های باکس و مانوا برای تجزیه و تحلیل ابزار و داده ها بکار رفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد: 1- روش تدریس مبتنی بر نرم افزار برانگیزه ی پیشرفت رغبتی موثر است. 2- روش تدریس مبتنی بر نرم افزار برانگیزه ی پیشرفت اجتنابی موثر نیست. 3- روش مبتنی بر بازی بر نگرش نسبت به زبان انگلیسی موثر است.
    کلیدواژگان: نرم افزار های آموزشی، انگیزه ی پیشرفت زبان، نگرش نسبت زبان
  • کریم صادقی، سیما خضرلو صفحه 91
    پژوهش حاضر به بررسی نقش آموزش راهبردهای فراشناختی زبان در ارتقای سطح آگاهی زبان آموزان ایرانی و استفاده صحیح آنها می پردازد. در این پژوهش 126 دانشجو با دانش زبانی متوسط و پیشرفته در دو گروه آزمایش (تعداد = 69) و کنترل (تعداد = 57) قرارگرفتند. بر خلاف دانشجویان گروه کنترل که هیچ گونه آموزشی را دریافت نکردند، فراگیران در گروه آزمایش، تحت آموزش استفاده از راهبردهای فراشناختی زبان قرارگرفتند. در این پژوهش دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی (آموزش زبان انگلیسی، علوم اجتماعی و فنی مهندسی) به منظور بررسی تاثیر رشته ی تحصیلی بر استفاده از راهبردهای فراشناختی زبان بررسی شدند. بررسی های آماری نشان داد که دانشجویان پس از دریافت آموزش استفاده از راهبردهای فراشناختی، به نحو بهتری از این راهبردها استفاده کردند. براساس نتایج به دست آمده فراگیران رشته های مختلف به گونه ای یکسان از این راهبردها درانواع متون درک مطلب استفاده کردند. براساس این تحقیق می توان توصیه کرد که معلمان زبان انگلیسی میتوانند آموزش صریح راهبردهای فراشناختی را در کلاس ارائه نمایند تا به دانش آموزان کمک کنند گامی در جهت یادگیری مستقل و آگاهانه بردارند.
    کلیدواژگان: راهبرد های فراشناختی، آموزش راهبردهای فراشناختی زبان، آموزش زبان، انگلیسی رشته ی تحصیلی، متون مختلف
  • صدرالدین طاهری صفحه 111
    فئودور میخائیلویچ داستایوسکی را بنیانگذار رمانهای روانشناسانه دانسته اند. گرایشات مذهبی و عرفانی ویژه و دور از واپسگرایی داستایوسکی چهره ادبیات او را رنگی یگانه بخشیده است. این نوشتار نگاهی به بافت هرمنوتیک پخته ترین رمان او دارد که سه ماه پیش از مرگش انتشار یافت، و تلاش دارد با واکاوی زندگی نویسنده به ژرفای نگرش دینی او راه یابد. بازیگران درام برادران کارامازوف شارحان اندیشه های فلسفی زمان وی و نمایندگان گرایشات متضاد درون انسانند. شناخت ژرف داستایوسکی از شریعت عیسی او را به پیچیدن قبایی روسی بر تن کتاب مقدس و نشاندن ردایی از نگرش مسیحی بر شانه روایتش از جامعه روس توانا ساخته. برادران کارامازوف نان طلبیدن کلیسا از دیانت را به چالش می کشد، و همزمان ناتوانی ملحدین را در دستیابی به یوتوپیایی خالی از خدا آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: ادبیات روس، کتاب مقدس، رهبانیت روسی، داستایوسکی، برادران کارامازوف
  • محمدرضا فارسیان، مهشید جعفرزاده باکویی صفحه 127
  • علیرضا فرحبخش، شبنم بزرگی صفحه 139
    الن سیکسو برای خلق گونه ای مستقل از پساساختارگرایی فمینیسم، اجزایی از تفکر فروید و لکان را اقتباس کرد و به تکمیل آنها پرداخت. او که به امکان دگرگونی نظم نمادین پدرسالار خوشبین است، زن را به دریافت تازه ای از خود می رساند و به معانی و ارزش های زنانه ی متفاوتی قطعیت می بخشد. سیکسو به بازنگری وجوه به خصوصی از مناسبات قدرت در جامعه می اندیشد. به عقیده ی او، چگونگی درک یک فرد از هستی مادی خود، پیوسته محل مناقشه است و می تواند بازسازی شود یا تغییر شکل بدهد. او معتقد است که نیل به این درک جدید، نیازمند به کارگیری مفاهیم نوینی است برگرفته از پدیده ها و الگوهای تازه ی جنسی، که او خود به تعریف و تشریح آنها پرداخته است. مقاله ی حاضر دو مفهوم دیگری و زنانه را در داستان مداوای بی بی هالدر از مجموعه ی ترجمان دردها بررسی می کند و به تحلیل شخصیت اصلی داستان در نقش یک زن سیکسویی می پردازد. این مقاله نشان خواهد داد که شخصیت اصلی زن، بی بی، چگونه با به چالش کشیدن بنیان های احلیل محوری در جامعه اش و تجربه ی دیگری و و آبستنی سیکسویی، نقش زنانه ی جدیدی را می پذیرد. در ابتدا ضرورت اسطوره سازی و اسطوره شکنی در تفکر سیکسو بیان می شود، سپس با تحلیل سیر روایی داستان بی بی و یافتن وجوه تشابه این روایت با قصه های اسطوره ای کهن، این مقاله به کاوش در نظریه ی ساختار روایت پراپ می پردازد و شخصیت بی بی را در نقش زنی که قادر است اسطوره ی زنانگی احلیل محورش را بشکند، مورد بررسی قرار می دهد. مقاله ی حاضر به بحث پیرامون این فرض خواهد پرداخت که چنانچه بی بی قادر به شکستن اسطوره ی قصه اش باشد، به یکی از بارزترین ویژگی های زنانگی سیکسویی دست یافته است و یک زن سیکسویی است.
    کلیدواژگان: احلیل محوری، الن سیکسو، جومپا لاهیری، دیگری، زنانگی، فمینیسم پساساختارگرا
  • فرزانه کریمیان صفحه 163
    رمان معاصر مجالی است برای شناسندن ناگفته ها و ناشنیده های متفاوت یا متعارض که از ارزش شناخت شناسی برخوردارست. راویان متعدد در پیشبرد رمان، نه به شکل خطی، که با تناوب، تکثر و تفاوت ایفای نقش می کنند و خواننده با تفسیر و بازسازی خود ارکان به ظاهر منفک و عناصر داستانی را در مجموعه ی واحدی به هم پیوند می دهد. به عبارت دیگر، رمان جمع اضداد و نامتجانس ها درون وحدت یک اثر ادبی می شود. رمان نخبه از این قضیه مستثنی نیست. نانسی هوستن در این اثر از تکثر صداهای گوناگونی که به تناوب در هم تنیده و از هم جدا می شوند، با بهره وری از درونمایه ی بسیار زیرکانه ی موسیقی و بابرقراری هماهنگی میان صدای راویان متفاوت از نقطه های دید مختلف و با ایجاد ضرب آهنگ های پرطنین فضایی کم نظیربرای گفتگومندی شخصیت ها ایجاد می کند. به مثابه ی یک همنوازی هنرمندانه، هر یک از آنها رشته ی کلام را به دست می گیرند و رمان فضای ارتباطی مناسبی برای گفتگومندی های عقیدتی و گفتمانی شخصیت ها به وجود می آورد. مقاله ی حاضر با یافتن راهکارها و شگردهای نویسنده، از زیرعنوان تا فنون روایی با توجه به نکات روایت شناسانه و زبان شناختی در پی نمایاندن هر چه بهتر و بیشتر ویژگی چندصدایی و منطق گفتگویی در این رمان است.
    کلیدواژگان: گفتگومندی، چندصدایی، رمان، نانسی هوستون، نخبه
  • مریم مرادی، علی مداینی اول صفحه 187
    بیان مفهوم تمایل نهاد به عمل یا حالت در جملات مصدری یک رکنی روسیدر زبان فارسیمریم مرادی علی مداینی اول چکیدهدر زبان روسی، ویژگی گزاره ای در یک جمله می تواند توسط مصدر و در یک ساختار یک رکنی بیان شود. از آنجایی که مصدر، یک عمل بالقوه را بیان می کند، بنابراین در ابراز معانی غیرمستقیم کاربرد فراوان خواهد داشت. مصدر در جمله یک رکنی با ساختار تک ظرفیتی می تواند معانی چون: «تمایل به عمل و حالتی که ضروری و مورد نیاز است، تمایل توام با بی صبری نسبت به عمل یا حالت، تمایل به عمل و حالتی که در آینده امکان پذیر هست یا نیست، تمایل به عملی که مفید و مناسب است، ترس و هراس نسبت به عمل یا حالت، تمایل به عدم انجام عمل یا عدم تحقق حالت و تمایل و استعداد دائم شخص نسبت به عمل یا حالت» را برساند. هدف این مقاله توضیح معانی ذکر شده در ساختار جملات مصدری یک رکنی و بررسی بیان آنها در زبان فارسی می باشد. این دسته از جملات مصدری روسی که بیانگر تمایل نهاد نسبت به عمل یا حالت است، در زبان فارسی به صورت التزامی در زمان حال قریب الوقوع یا گذشته بیان می شود. نویسنده برای بررسی این جملات از روش های مقایسه تطبیقی و ترجمه استفاده کرده است.
    کلیدواژگان: ویژگی گزاره ای، مصدر، جمله یک رکنی، مفهوم تمایل، ساختار تک ظرفیتی
  • رضا میرزایی برزکی صفحه 199
    ساختار جملات «Bǎ» یعنی جملاتی که در آن از حرف اضافه ی «Bǎ» استفاده شده، در زبان چینی مدرن، از پیچیده ترین نکات دستور زبان است. به همین دلیل به یکی از مهم ترین موضوعات تحقیقی در داخل و خارج از کشور چین، برای کسانی که در زمینه ی آموزش زبان چینی به دانشجویان خارجی فعالیت دارند در آمده است. ساختار جملات «Bǎ» همواره در طول دوره ی آموزش زبان چینی برای دانشجویان خارجی یکی از نکات دستوری است که تسلط بر آن به سختی امکان پذیر است. از آنجایی که دانشجویان ایرانی نیز از این مسئله مستثنی نیستند، برای هرچه بیشتر پی بردن به آن دسته از اشکالاتی که دانشجویان ایرانی نسبت به کاربرد ساختار جملات «Bǎ» دارند، با در نظر گرفتن ساختار این جملات از زاویه ی دستور زبان «jùfǎ 句法»، کار تجزیه و تحلیل اشتباهات غیرعمدی در کاربرد جملات «Bǎ» انجام شد تا بتواند به اساتید در هنگام آموختن و دانشجویان در حین یادگیری کمک کند.
    کلیدواژگان: دانشجویان ایرانی، جملات Bǎ، تحلیل اشتباهات غیرعمدی
  • محمدرضا نوراللهی، شیده احمدزاده صفحه 227
    مقاله ی پیش رو حاصل پژوهشی در رمان دلبند اثر تونی موریسون است که با هدف بررسی ماهیت بحران و تجزیه و تحلیل راه کارهای ارائه شده از سوی روشنفکران فمینیستی سیاه پوستان آمریکا انجام شده است. راه کارهای ارائه شده عمدتا مبتنی بر دگرشالوده سازی اصول نظام خرد مرکز محوری هستند، نظامی که هسته ی اصلی تفکر روشنفکری را تشکیل داده و تا چند دهه ی پیش موفق به انقیاد توده های بی شماری از اجتماع شده بود. نتیجه ی استیلای این نظام در فرهنگ غرب، هویت بخشی به گروه کوچک طبقه ی حاکم در برابر بی هویت سازی و به دنبال آن استثمار و استعمار بخش های عظیمی از جامعه است. از آنجایی که عناصر سه گانه ی سازنده ی هویت: نژاد، جنسیت و طبقه ی اجتماعی می باشد، لذا شدت و کیفیت استثمار، مرتبط با هویتی است که طبقه ی حاکم برای آنها تعریف می کند. در میان تمامی طبقات جامعه، زنان سیاه پوست کارگر، استثمار را در راستای هر سه محور نژاد، جنسیت و طبقه ی اجتماعی تجربه می کنند. یکی از راه کارهای موثر جهت برون رفت از این بحران دگرشالوده سازی اصول نظام استثمار کننده است. برای روشن تر شدن موضوع بحث و رسیدن به نتیجه ای ملموس، بحران هویت و نحوه ی غلبه بر آن با نگاه دگرشالوده سازی دریدایی در رمان دلبند، اثر تونی موریسون اولین زن سیاه پوست برنده ی نوبل ادبیات مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: هویت، دگرشالوده سازی، نظام خرد، مرکز محوری، تونی موریسون، دلبند، نژاد، جنسیت
|
  • Allahshokr Assadollahi, Vahid Nejadmohammad Page 1
    The purpose of this paper is to reveal the point of connection between the story of “Mondo and other stories”, by Le Clézio, the contemporary French novelist and the poem of “Phoenix and Morghe Amen”, by Nima Yushij. Mondo’s collections of stories are a combination of myth and reality which, in the dream entertainment of the author, points to the reality and philosophy of human life. However, Nima, political and revolutionary, interprets life with the language of symbols in the course of the new poem and iconoclastically creates symbolic and free prose. Nima’s familiarity with contemporary philosophy and literature of west, on the other hand, and their naturalism and historicity, on the other hand, direct them (the two authors) to the identification and study of human history and its consequences. As a result, the death and birth of phoenix has changed to mental and genuine tool in the discovery of thought of historical human and description of social transformations and reveals the reality of mythical human in the course of verse and prose. This does not come to a conclusion unless the soul and body of human is smoothed in the course of literary masterpieces.
    Keywords: Le Clézio, Nima Yushij, literature, myth, mythology, modernism
  • Fariba Parvizi, Shideh Ahmadzadeh Page 33
    Motherhood has always been one of the most challenging themes in both feminist theory and fiction. The sacrifice of the mother/child relation in the corpus of Freud and Lacan’s psychoanalytical theories has initiated feminist critics like the French feminist philosopher and psychoanalyst, Luce Irigaray, to rethink this lost relation through critiques of what she calls the historicity and conservatism of such disciplinary institutions. In this regard, the reclaiming and celebration of the woman-mother is the defining act of resistance to the repressive Western phallogocentric system. Feminist science fiction produced within the framework of patriarchy is conscious to point out how patriarchy influences the act of motherhood. Sheri S. Tepper in the Gate to Women’s Country tries to deconstruct the Greek myths of mother/daughter relationship. The present study attempts to explore the significance of feminist SF in redefining gender through rewriting the concept of motherhood beyond the borderlines of the Western culture. The affinity between Irigaray and Tepper is further demonstrated by the fact that both avoid theorizing motherhood and thus intensify its dynamics.
    Keywords: feminist Science Fiction, Motherhood, Mimicry, Mythology, Luce Irigaray, Sheri.S. Tepper
  • Ahmad Khatami, Ali Asghar Rahimi Page 53
    In the first chapters of both Bustan and Golistan and some other parts of his works, Sa’di comments on the king and governing rules. Machiavelli and the Prince may be considered as one of the rudimentary works in the field of politics. Either accepting or rejecting them, his opinions have been surveyed and analyzed by almost every scholar in the field. An accurate look on the social disorders of their times may reveal some similarities. Putting aside the glorious cultural climate of Shiraz and Florence in their time, one can find so many socio-historical similarities between these two places of the world during the given ages; Iran is just passing the first decades after Mongol's invasion and Florence is undergoing hard and problematic years of invasion, offence, and rage because of the incompetence of the rulers. Both Sa’di and Machiavelli as the eye witnesses of the people’s misery, try to portray a ruler under whose government the people of different social classes can feel a better life. Using different means, these authors have similar worries and goals. This survey aims at unveiling some of these similarities.
    Keywords: Sadi, Machiavelli, Koliyat, e Sadi, the Prince, comparative study
  • Amir Rezaee, Yahya Gordani, Arash Saharkhiz Arabani Page 75
    This study uses an experimental pretest-posttest design with a control group to investigate the effect of a teaching methodology based on computer softwares on English language learners’ achievement motivation. Sixty male students of 3rd grade high school in the educational year of 2010-2011 were selected to participate in the study. The participants were then randomly assigned to two experimental and control groups. The participants in the two groups were administered a pretest on their achievement motivation at the beginning of the educational year. This was followed by eight weeks of instruction based on the ELA language teaching software for the experimental group and the traditional practice of teaching by a teacher and books for the control group. After the course of instruction, the posttest of achievement motivation was administered to both groups. The main research material was the test of achievement motivation and the data were analyzed using confirmatory factor analysis and multiple analyses of variance (MANOVA). The results showed that a teaching methodology based on learning softwares significantly affected mastery type of achievement motivation; however it had no significant effect on the performance type of achievement motivation. Finally, it was found that this type of methodology had a significant effect on learners’ attitude towards the English language.
    Keywords: language learning softwares, achievement motivation, language learning attitude
  • Karim Sadeghi, Sima Khezrloo Page 91
    The present study investigates the role of strategy instruction on the Iranian learners’ use of metacognitve strategies. 126 intermediate and advanced participants took part in the present study. The learners (n=69) in the experimental group were instructed of the use of strategies while the learners (n=57) in the control group did not receive any instruction from the teacher. 44 university language learners in the University of Tehran participated in this study. Non-language learner participants included 39 university learners of Engineering in Azad University and 43 university learners of Social Sciences in the University of Tehran. The results showed that learners employed the strategies more effectively when provided with metacognitive strategy instruction. It was also concluded that the participants’ preferences for strategy use did not differ according to the type of reading passages and their field of study. Based on the results of this paper, it is recommended that English language instructors provide students with explicit metacognitve instruction in order to help them become independent language learners.
    Keywords: Metacognitive strategies, strategy instruction, field of study, English language teaching
  • Sadreddin Tahery Page 111
    Fyodor Mikhailovich Dostoevsky is founding father of psychological novels. We cannot deny the debt Joyce, Kafka & Proust owing him. Also, we easily can recognize his impact on Nietzsche, Gide, and Camus & Faulkner’s works as well as on many writers of the twentieth century. This article tries concentrate on the hermeneutic texture of his best novel published three months before his death. The characters who dramatize “Brothers Karamazov” are explicators of philosophical concepts on his time and exponents of the paradoxical inclination in human thoughts. Dostoevsky’s deep understanding of Christianity has made him able to have a Russian interpretation of the Bible & a Christian narrative of Russian society. Brothers Karamazov, moreover, challenges the church’s profit-seeking spirit, and reveals incapability of the socialist idea in reaching a Godless utopia.
    Keywords: Russian literature, Bible, Russian monasticism, Dostoevsky, Brothers Karamazov
  • Alireza Farahbakhsh, Shabnam Bozorgi Page 139
    MA student-IAU, Central Tehran BranchAbstractTo generate her own form of poststructuralist feminism, Helene Cixous adopted and improved elements of Freud’s and Lacan’s theories. Cixous’ acceptance of Lacanian psychoanalysis is comparatively optimistic about the feasibility of transforming the patriarchal symbolic order by giving women a new sense of themselves and affirming different feminine meanings and values. For Cixous, as for other poststructuralist feminists, the reproduction of specific forms of power relations in society is integral. How the individuals comprehend their material conditions of existence is a source of struggle and these conditions can be either reproduced or transformed. Poststructuralist feminists try to theorize patriarchal thought as misrepresentation of the actual power relations between the sexes in their public life. The present article seeks to observe two Cixousian concepts, namely, “the other” and “the feminine”, in Jhumpa Lahiri’s “The Treatment of Bibi Halder”, one of the stories of the collection Interpreter of Maladies and views the protagonist as an example of Cixousian woman.
    Keywords: Helene Cixous, Jhumpa Lahiri, phallocentrism, feminism, the feminine, the other
  • Karimian Farzaneh Page 163
    The contemporary novel is an opportunity to share the unspoken and non-heard which are not only different but also contradictory. This harmony of voices has an epistemological value. The multiplicity of narrators plays a decisive role in the progression of the novel. Not in a linear manner, but in a multiple form, or even alternative mode. They move forward-- with control and expertise-- the dislocated and disjointed fragments of the novel. The reader interprets, comments and rebuilds the basic elements of the story, which are apparently scattered; and succeed in combining them together in a cohesive set, The novel, therefore, is a place of paradox and heterogeneity within a coherent work. Prodigy is no exception to this rule. Huston uses multiplicity of diverse voices that intertwine and recede alternately, intelligently enjoying the theme of music, establishing a harmony between the diverse voices of narrators with their point of view. Creating resonant rhythms, she develops a unique space for the dialogism of the various characters. Such as a great symphony, each narrator speaks despite differences in gender, generation, culture, tone, etc. In this musical “fugue", the play between a multiplicity of contrapuntal voices, an ideal communication space is built for the ideological and discursive dialogism. This study is an attempt to understand what strategy or tricks the author has used to better show dialogism and polyphony: from the subtitle to narrative techniques, taking into account the principles of narratology and linguistic.
    Keywords: dialogism, Polyphony, Novel, Nancy Huston, Prodigy.
  • Maryam Moradi, Ali Madayeni Aval Page 187
    In Russian language by the use of infinitive in a one-compound structure, one can express the predicative characteristic of a sentence. Infinitives describe potential acts and are, therefore, majorly applied in expressing indirect meanings. Infinitives explain meanings as well, like: tendency to a necessary or required act or state, impatient tendency towards an act or state, tendency to an impossible or possible act or state in future, tendency to a proper and useful act or state, fear of an act or state, tending to an act not to be done or a state not to be occurred, permanent tendency and talent of a person to an act or state” in one-compound sentences with single-component structure. This article aims to explain the given meanings in one-compound infinitive sentences and study their expression in Persian language. Russian infinitive sentences with the meaning of subject’s tendency to acts or states are transformed into the past or near future tenses of the subjunctive mood in Persian. Comparative analysis and translation are used in this article.
    Keywords: the predicative characteristic, infinitive, one, compound sentence, tendency, one, component structure
  • Reza Mirzaei Barzoki Page 199
    The structure of "Bǎ" sentences, i.e., sentences in which the preposition "Bǎ " is used, is among the most complicated grammatical issues in modern Chinese. That is why this structure has turned into one of the most important research problems for researchers in the field of teaching Chinese to speakers of other languages. The structure of such sentences has always served as one of the grammatical issues that are difficult for learners to master. Since Iranian learners are no exception in this regard, their errors in using "Bǎ " structures from the perspective of "jùfǎ 句法" grammar was analyzed, in order to better understand what problems Iranian learners face in dealing with this structure. The results of the study could be useful for both teaching and learning this structure.
    Keywords: Persian students, Bǎ sentence structure, Bias analysis
  • Mohammad Reza Noorollahi, Shideh Ahmadzadeh Page 227
    The present article is the result of an investigation into the crux of identity in Tony Morrison’s Beloved, and its objective is not only to study the nature of the crux, but also to consider the strategies hitherto theorized by Black feminist intellectuals in order to overcome the problem. These strategies are mainly deconstructive so as to facilitate overthrowing the logocentric principles. The logocenteric order constitutes the core of the enlightenment thought that for decades had deprived many minority groups of their identity and, hence, caused their subjugation. The result of such domination has been to dehumanize and, therefore, deprive many people of their identity while the so called dominant class gets constituted despite being a small portion of the society. Since many marginalized groups such as Black women of the laboring class exist at the intersection of identity, they experience oppression in its utmost intensity. It seems that the only way by which these marginalized groups can overcome oppression is through upholding the principles of the system that has caused their oppression. To demonstrate how Black women can jump outside the restrictions and prescriptions founded by the dominant class in order to overcome their oppression, Tony Morrison’s Beloved will be studied, keeping an eye on the strategies and tactics employed by the Black female characters of the novel.
    Keywords: identity, Tony Morrison, Beloved, logocenterism