فهرست مطالب

گیاه و زیست بوم - پیاپی 31 (تابستان 1391)

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 31 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • گیاه شناسی
  • محسن علی اکبری، محمدرضا وهابی، رضا جعفری صفحه 3
    استقرار پوشش گیاهی در طی زمان و مکان، برآیندی از تقابلات میان پوشش گیاهی با عوامل محیطی است. گونه ی علف گندمی کرکدار یکی از گیاهان مرتعی با ارزش در مراتع فریدن اصفهان می باشد که متاسفانه به دلیل بهره برداری بی رویه در معرض تخریب و نابودی قرار گرفته است. در این تحقیق روابط بین گونه ی علف گندمی کرکدار (Agropyron trichophorum) در بخشی از مراتع منطقه ی فریدن اصفهان با عوامل محیطی بررسی گردید و مهم ترین خصوصیات رویشگاهی آن تعیین شد. این تحقیق در 9 مکان مرتعی با شرایط اکولو‍ژیک متفاوت (با وضعیت خوب تا ضعیف) انجام گرفت و شاخص پوشش تاجی و مهم ترین عامل های زیستی رویشگاه های گونه مورد نظر تعیین گردید. برای تعیین عوامل اقلیمی و فیزیوگرافی از سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) استفاده شد. سپس برای بررسی روابط بین پوشش تاجی گونه مورد نظر و عوامل زیستی از فن رج بندی و آنالیز تطبیقی متعارف (CCA) استفاده شد. نتایج بدست آمده از این بررسی نشان داد که به ترتیب عوامل عمق خاک، ازت، رس، شن، اسیدیته، میزان آهک، شیب و حداقل مطلق درجه حرارت از مهم ترین عوامل موثر بر رشد و استقرار گونه ی علف گندمی کرکدار می باشند.
    کلیدواژگان: آنالیز چند متغیره، خوشه بندی، علف گندمی کرکدار (Agropyron trichophorum)، سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS)
  • حسن پوربابایی، مهدی حیدری، مرضیه بیگم فقیر، مکرم نقی لو صفحه 15
    این مطالعه به منظور بررسی رابطه ی تنوع زیستی و غنای پوشش گیاهی زیر اشکوب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک و توپوگرافی در رویشگاه سفید مازوی جنگل های اسالم در استان گیلان انجام شد. ابتدا پارسل های 4، 7، 9 و 10 که نسبت به سایر پارسل های سری 8 لومیر که درختان سفید مازوی بیش تری داشتند، به عنوان پارسل های مورد نظر انتخاب شدند. به علت محدود بودن درختان سفید مازو در این پارسل ها، داده های صحرایی به کمک 30 قطعه نمونه به ابعاد 50× 50 متر بطور انتخابی برداشت شد. برای برداشت پوشش علفی از روش پلات های حلزونی ویتاکر و سطح حداقل استفاده شد و مساحت آن 64 متر مربع به دست آمد. در داخل این قطعه نمونه، درصد پوشش هر گونه ی علفی با استفاده از معیار دومین مشخص شد. در هر قطعه نمونه عوامل توپوگرافی ثبت و نمونه خاک از عمق حدود 0 تا 20 سانتی متری برداشت شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که شاخص تنوع شانون - وینر و سیمپسون با درصد سنگریزه، وزن مخصوص ظاهری، ارتفاع از سطح دریا و شیب همبستگی منفی و با ماده آلی، کربن آلی و ازت کل همبستگی مثبت دارند. غنای مارگالف با سنگریزه، وزن مخصوص ظاهری، ارتفاع از سطح دریا و شیب همبستگی منفی داشتند. شاخص غنای منهینیک نیز با سنگریزه، وزن مخصوص ظاهری همبستگی منفی نشان داد، اما برخلاف شاخص غنای مارگالف با ارتفاع از سطح دریا همبستگی نداشت.
    کلیدواژگان: اسالم، تنوع گونه ای، توپوگرافی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک، گیلان
  • فرهنگ مراقبی، مریم تیموری، بابا خانجانی شیراز، هدی حیدری صفحه 27
    رویشگاه های فندق در نواحی شمال کشور ایران به صورت جنگل های طبیعی وجود دارد. در بسیاری از استان ها هم می توان آن را به صورت دست کاشت مشاهده کرد. از برگ و شاتون فندق به عنوان دارو استفاده می شود. در این پژو هش اثر عصاره ی آبی برگ و شاتون فندق بر روی 8 باکتری باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس سرئوس، استافیلو کوکوس اورئوس، میکرو کوکوس لوتئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، یرسینا انتروکولیتیکا مورد بررسی قرار گرفت. اثر عصاره ها با اثر دو آنتی بیوتیک سفتی زوکسیم و سیپروفلوکساسین مقایسه شد. نتایج نشان داد با تغییر رویشگاه خواص ضد باکتری فندق ها تغییر کرد. برگ ها اثر ضد باکتریایی نشان ندادند اما شاتون ها دارای اثر ضد باکریایی بودند. باکتری های گرم مثبت حساس تر بودند. خواص ضد باکتریایی آنتی بیوتیک ها بیش تر از عصاره ها بود.
    کلیدواژگان: فندق، عصاره آبی، باکتری، آنتی بیوتیک، جنگل
  • زراعت
  • داود ارادتمند اصلی، سید محمدرضا خلخالی صفحه 39
    به منظور بررسی تاثیر سیستم انتقال آوندی محور اصلی سنبله بر اجزای عملکرد جو رقم ریحان آزمایشی در مزرعه آموزشی-تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در سال زراعی 89-1388 انجام پذیرفت. دراین آزمایش نحوه توزیع دستجات آوندی و سایز آن ها در طول محور اصلی سنبله جو و تاثیر آن بر اجزای عملکرد گیاه جو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تعداد و سایز دستجات آوند مرکزی در طول محور سنبله از پایینبه طرف بالا دارای کاهش بوده به طوری که بیش ترین تعداد این کاهش در ابتدای محور سنبله و در محل ورود دستجات آوندی از پدانکل (محل اتصال سنبله به ساقه) به میان گره اول بوده است. این آزمایش نشان داد که سایز و تعداد دستجات آوندی با تعداد و وزن دانه های تشکیل شده در طول محور سنبله جو همبستگی ندارد، به طوری که در قسمت ابتدایی محور سنبله که بیش ترین تعداد و سایز دستجات آوندی وجود داشت (میانگره شماره 1 تا میانگره شماره 3) هیچ دانه ای تشکیل نشد، نتایج حاصل از این آزمایش بیان کننده ی ورود تعداد مساوی از دستجات آوندی از پدانکل به داخل محور سنبله در رقم مورد آزمایش در سنبله های با تعداد سنبلچه های مشخص می باشد.
    کلیدواژگان: محورسنبله، دستجات آوندی، تعداد دانه، وزن دانه، جو
  • رضا رضایی سوخت آبندانی، علی چراتی آرایی، داوود اکبری نودهی، مهدی رمضانی صفحه 51
    به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد ذرت علوفه ای (K.Sc704)، آزمایشی در سال زراعی 88-1387 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلاء (نکاء) اجرا شد. عامل اصلی دور آبیاری در چهار سطح (1I، 2I، 3 و I4 Iکه به ترتیب 75، 100، 125 و 150 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاسA) و عامل فرعی نیتروژن (0، 96 و184 کیلوگرم نیتروژن خالص) می باشند. نتایج نشان داد که کم ترین وزن خشک و وزن علوفه ی تر در هکتار برای دور آبیاری با 150 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A حاصل شد (90/76 و 58/57 تن در هکتار). بیش ترین وزن علوفه ی تر در هکتار وکارآیی مصرف آب ماده ی خشک با دور آبیاری 125 میلی متر (200/79 تن در هکتار و 19/18 کیلوگرم بر میلی گرم) بدست آمد. حداکثر کارآیی بیولوژیک مصرف آب و راندمان مصرف آب تحت تیمارهای دور آبیاری 125 میلی متر و150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A (11/32 و 91/13 کیلوگرم بر میلی گرم) حاصل گردید. ارتفاع بوته، وزن خشک، طول بلال، وزن علوفه ی تر درهکتار، راندمان مصرف آب، کارآیی مصرف آب ماده ی خشک، درصد آب نسبت به وزن خشک و کارآیی مصرف آب با مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن درهکتار بیش ترین بود. حداکثر راندمان مصرف آب با 150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A با مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن درهکتار (91/13 کیلوگرم بر میلی گرم)، درحالیکه وزن خشک با 75 میلی متر تبخیر از تشتک کلاس A با همین مقدار نیتروژن (700/28 تن در هکتار) حاصل گردید.
    کلیدواژگان: ذرت علوفه ای (Zea mays L، )، دورآبیاری، نیتروژن، راندمان مصرف آب، عملکرد علوفه
  • ندا رحیمی، همایون دارخال گندمانی، حسین شمسی محمودآبادی صفحه 69
    به منظور تعیین مناسب ترین تاریخ کاشت برای هیبریدهای مختلف ذرت دانه ای(zea mays)، مطالعه ای در سال زراعی 88-1387 در منطقه ی برخوار اصفهان انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد و تاریخ کاشت (15 خرداد، 30 خرداد، 14 تیر) به عنوان کرت اصلی و 6 هیبرید ذرت [K.sc (260، 320، 500، 647، 704، 720)] به عنوان کرت فرعی منظور گردیدند. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی به روش آزمون چند دامنه در سطح احتمال 5% نشان داد که: تاریخ های کاشت مختلف از نظر عملکرد دانه تفاوت معنی داری در سطح احتمال پنج درصد نشان دادند. تاریخ کاشت های 30 خرداد و 14 تیر به ترتیب با 928/7 و 440/6 تن دانه در هکتار بالاترین و تاریخ کاشت 15 خرداد با 043/5 تن دانه در هکتار کم ترین عملکرد دانه را دارا بودند. هیبریدهای مورد آزمایش نیز از نظر عملکرد دانه تفاوت معنی داری در سطح احتمال یک درصد نشان دادند. هیبرید K.sc-720 با 971/8 تن دانه در هکتار بیش ترین عملکرد و هیبرید K.sc-320با 740/4 تن دانه در هکتار کم ترین عملکرد دانه را به خود اختصاص دادند. اثر تیمارهای مختلف تاریخ کاشت و هیبرید بر وزن هزار دانه، تعداد دانه در ردیف بلال، عمق دانه، ارتفاع بوته و ارتفاع بلال در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. از نظر تعداد ردیف دانه در بلال، اختلاف بین هیبریدها در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود، اما بین تاریخ های کاشت از لحاظ آماری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بین تاریخ های مختلف کاشت و ارقام مختلف از نظر پروتئین دانه تفاوت معنی داری در سطح احتمال یک درصد وجود دارد، در بین هیبریدهای مختلف نیز تمامی هیبریدها به جز K.sc-320از نظر درصد پروتئین در یک سطح آماری قرار داشتند. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایش، هیبرید K.sc-720 در تاریخ کاشت حداکثر تا اواخر خردادماه، برای حصول حداکثر عملکرد کمی و کیفی در شرایط آب و هوایی اصفهان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تاریخ کاشت، ذرت دانه ای، عملکرد، وزن هزار دانه، پروتئین دانه
  • مهرداد خزایی پول، سید اکبر جوادی، حسین ارزانی صفحه 85
    در این تحقیق برخی خصوصیات پوشش گیاهی در مراتع با مدیریت های متفاوت شامل: مرتع تحت چرا (شومجار)، مرتع بلامعارض (هنیسکرود) و مرتع قرق بلندمدت (گلستانک) واقع در حوزه ی آبخیز 42 چالوس رود کجور مطالعه گردید. جهت مطالعه ی پوشش گیاهی در هر مرتع به روش تصادفی سیستماتیک 4 ترانسکت 50 متری مستقر گردید و در هر ترانسکت خصوصیات پوشش گیاهی در10 پلات 1 متر مربعی با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن مقایسه و طبقه بندی گردید. نتایج نشان داد که مرتع قرق بلندمدت بیش ترین درصد تاج پوشش 83 درصد و کم ترین درصد مربوط به مرتع تحت چرا 55 درصد را دارد. همچنین بیش ترین درصد گیاهان کلاس I در مرتع بلامعارض 46 درصد و بیش ترین درصد پوشش گیاهان کلاس III در مرتع قرق 49 درصد بوده است. در این مطالعه با بررسی فرم های رویشی، بیش ترین پوشش فورب ها در مرتع بلامعارض 38 درصد و بیش ترین پوشش گیاهان بوته ای در مرتع قرق بلندمدت 30 درصد بدست آمد که نتایج بدست آمده از نظر آماری در سطح 5 درصد معنی دار می باشد. این تحقیق نشان داد که حذف کوتاه مدت چرای دام در منطقه ی نیمه مرطوب، فرصت لازم را برای رشد گونه های مختلف به خصوص گونه هایی که بیش تر تحت فشار چرای دام بودند را فراهم نموده است. اما با حذف چرای دام در دراز مدت به دلیل انجام رقابت بین گونه ها و ایجاد تعادل در اکوسیستم بعضی از گونه ها حذف شده و تعداد گونه ها نسبت به مراحل اولیه توالی کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: کجور، قرق بلندمدت، قرق کوتاه مدت، مرتع بلامعارض، گلستانک
  • زید احمدی، عبدالناصر اترک چالی صفحه 99
    از بین استراتژی های مختلفی که برای مدیریت اکوسیستم های مرتعی مطرح است، توجه به ارزش و ذخایر غذایی گیاهان مرتعی مهم و اساسی است زیرا آگاهی لازم در مورد کیفیت علوفه گیاهان مرتعی، میزان و محل ذخیره شدن کربوهیدرات های محلول در طول چرخه ی رشد آن ها، ممکن است زمان مناسب برای برداشت و چرای این گیاهان، با هدف دستیابی به یک سطح مطلوب از ترکیبات شیمیایی برای احتیاجات خاص دام و سلامت گیاهان را فراهم سازد. از بین گونه های مختلف مرتعی گونه مرتعی Artemisia aucheriبه دلیل دامنه وسیع پراکندگی در ایران انتخاب و نمونه برداری شد. ارزش غذایی در این مطالعه بر اساس میزان هضم پذیری ماده خشک، انرژی متابولیسمی و پروتئین خام، میزان الیاف شسته شده در اسید و عوامل ذخایر غذایی شامل کربوهیدرات های محلول تخمین زده شد. تغییرات ارزش غذایی در قسمت اندام هوایی و مقایسه ذخایر غذایی در قسمت ریشه و اندام هوایی در طی دوازه مرحله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان هضم پذیری ماده خشک، انرژی متابولیسمی و پروتئین خام با افزایش سن گیاه کاهش و میزان الیاف شسته شده در اسید در طول دوازه مرحله رشد دچار تغییر شده و به جز دو مرحله، تفاوت سایر مراحل معنی دار بود. مقادیر کربوهیدرات های محلول ریشه و اندام هوایی دارای تفاوت معنی داری بود. بر اساس نتایج میزان ذخایر کربوهیدراتی در پایان مرحله ی رشد بیش ترین مقدار را دارا بوده و ریشه بیش ترین سهم از این ذخایر را دارد.
    کلیدواژگان: کربوهیدرات های محلول، چرخه رشد، کیفیت علوفه، ارزش، ذخایر غذایی
  • ژنتیک
  • نورالدین حسین پورآزاد، قربانعلی نعمت زاده صفحه 111
    در کل برای تهیه ی بافر استخراج دی ان ای از مواد مختلفی استفاده می گردد. برخی از این مواد حساس به دما بوده و برخی نیز همانند فنول-کلرفرم از نظر سلامتی برای انسان خطرناک می باشند. علاوه بر این نیازمند استفاده از نیتروژن مایع و آنزیم آر ان آز (RNase) هستند. با استفاده از بافر STE، بسیاری از مواد یاد شده حذف می گردد. همچنین در روش های قبلی به دلیل نیاز داشتن به موادی همچون BSA که علاوه بر داشتن هزینه ی بالا و حساسیت به ازدیاد دما درحین عمل استخراج، نیازمند استفاده از دستگاه سانتریفیوژ با قابلیت سیستم خنک کننده را امری اجتناب ناپذیر می نماید که بسیاری از آزمایشگاه ها فاقد این امکانات هستند، از سوی دیگر روش های معمول نیازمند بکارگیری محلول ها در حجم بالا می باشند که روی هم رفته هزینه استخراج دی ان ای را افزایش می دهند به همین دلیل استفاده از روش های معمول برای استخراج DNA در گل گاو زبان ایرانی مقرون به صرفه نبود. در روش بهینه شده و پیشنهادی، طی آزمایشات مختلف از PVP به جای BSA استفاده گردید این ماده ضمن داشتن مقاومت بالا در برابر افزایش دما، باعث حذف متابولیت های ثانویه بخصوص پلی فنل ها از محتویات سلولی بافت گیاهان می گردد با بکارگیری این ماده زمان شستشوی عصاره ی سلولی با محلول ترکیبی کلروفرم- ایزوآمیل الکل به یک مرحله کاهش می یابد. مجموعه ی عوامل فوق باعث می شوند که این روش نسبت به روش های معمول استخراج DNA در مدت زمان کم تری قابل انجام باشد. همچنین با کاهش مواد مصرفی به میزان یک چهارم نسبت به روش های قبلی، روش STE به عنوان یک روش ساده، سریع و ارزان برای استخراج DNA ژنومی در گل گاو زبان ایرانی بهینه گردید که می توان این روش را در طیف وسیعی از گیاهان دارویی نیز بکار گرفت.
    کلیدواژگان: گل گاو زبان ایرانی، بافر STE، PVP، BSA، استخراج DNA
|
  • Aliakbarim., Vahabim., Jafari, R Page 3
    The Establishment of vegetation during time and in different places demonstrates the contrast between vegetation species and environmental factors. Agropyron trichophorum species is in one of the valuable meadows in Fereidan Isfahan which is because of uncontrolled exploitation is being destructed. In this study the relationships between species (Agropyron trichophorum) in some parts of the grassland areas of Isfahan Fereidan were investigated with environmental factors, and the most important habitat characteristics were determined. In this study, nine different ecological conditions of rangeland (good to poor condition) was performed and the index of canopy cover and most important biological sites were determined. The geographical information system (GIS) was used for detemining the physiographic and climatic factors. The row classification and canonical correspondence analysis (CCA) was applied for investigating the relationship between canopy cover for the desired species and biological factors. Results showed that soil depth factors, respectively, N, clay, sand, pH, lime rate, slope and absolute minimum temperatures are the important factors affecting the development and deployment Agropyron trichophorum species.
    Keywords: Multivariate analysis, Clustering classification, Agropyron trichophorum, Geographical Information System (GIS)
  • Pourbabaeih., Heidarim. *, Faghir Naghilou, M Page 15
    This study was carried out in order to determine the relationship between biodiversity and richness of understory vegetation and chemiophysical soil factors and topography in Quercus iberica Stev. forest site of Asalem, Guilan. First, parcels No. 4, 7, 9 and 10 that had more abundance of Quercus iberica than other parcels in Lomer district No.8 were selected as objective parcels. Since the Quercus iberica population was limited, 30 sampling plots (50×50 m) were randomly taken. In order to record the herbaceous species, the Whitaker’s nested sampling plot method was applied, which resulted in 64 m2 of the minimum plot area. In addition, topographical factors were estimated in each plot. In order to survey herbaceous species, cover percentage for each herbaceous species were recorded in each plot that defined with Domin criterion. The result of Spearman correlation showed that Simpson and Shannon-Wiener indices had negative correlation with gravel, elevation, Bulk density and slope percentage and had positive correlation with organic matter and organic carbon, total nitrogen. Mehinick’s richness index showed negative correlation with gravel and Bulk density, but unlike Margalef index had not correlation with elevation.
    Keywords: Asalem, Biodiversity, Chemiophysical soil attributes, Giulian, Topography
  • Moraghebif. *, Teimourim., Khanjanishirazb., Hidari, H Page 27
    Hazel sites in northern region of Iran as there are natural forests. In many provinces it can be seen in the form of hand planting as well. Leaves and hazel of shaton is used as medicines. In this project the effect of aqueous extract of leaf and shaton of hazel on 8 bacteria Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Staphylococcus Aureus, Micrococcus luteus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Yersinia enterocolitica were studied. The effect of extract with both antibiotics seftyzoxime and ciprophloxacim effect was studied.Results showed that hazel changed with the changes in antibacterial properties. Leaves did not show any antibacterial effect, but shaton had anti-bacterial effects. Gram-positive bacteria were more sensitive. The antibiotics properties were more than extracts.
    Keywords: hazel, aqueous extract, bacteria, antibiotic, forest
  • Eradatmand Aslid. *, Khalkhali, S.M Page 39
    This experiment was carried out in order to investigate the effects of transferring vascular system on components of yield in the main axis of Reyhan spike. This experiment was done in the research farm of Islamic Azad University Saveh Branch in 1388-89. In this study the size and distribution of vascular bundles and their effects on yield components of barley were examined. The results showed that the number and size of central vascular bundles decreased along the axis from proximal to distal part of spike as the highest level of decreasing was in the proximal part of spike in comparison to other parts of spike. This experiment revealed that there was no relationship between decreasing of size and number of vascular bundles and the weight of grains along barley axis. The greatest number and size of vascular bundles (internodes No: 1 to No: 3) detected in the beginning of spike axis. The results showed that all the number of vascular bundles in peduncle of spike was not entering to the spike axis in all the samples with equal number of spikelet. But the number of vascular bundles in this experiment that were entering to the rachis from peduncle side of spike is equaled in all the samples.
    Keywords: spike axis, vascular bundles, number of grain, weight of grain, barley
  • Rezaei Soukht Abandanir. *, Cherati Araeia., Akbari Nodehid., Ramezani, M Page 51
    To study of the effects of different values of irrigation and nitrogen fertilizer on application of silage corn, a test was done in culturing year 2008-2009 as split plot in randomized complete blocks design with 3 replications in agriculture research station biokola (Neka). The main factor for irrigation interval in four levels were (I1, I2, I3 and I4 with the order of 75, 100, 125 and 150mm aggregation evaporation from class A evaporation pan) and sub factor nitrogen (0, 96 and 184 kg purred nitrogen). The results showed that the minimum yield of dried silage and yield of wet silage achieved in each hectare for irrigation interval with 150mm evaporation aggregation evaporation from class A evaporation pan (76.9 and 57.58 T/ha). The maximum yield of wet silage in hectare and efficiency of water consumption of dried material obtained from irrigation interval 125mm (79.200 in each hectare and 18.19 kg/mg). The maximum biologic yield of water consumption and water efficiency consumption obtained under treatments of irrigation interval 125 and 150mm evaporation from class an evaporation pan (32.11 and 13.91 kg/mg). Bush height, yield of dried silage, corn length, yield of wet silage in hectare, water consumption efficiency, water consumption efficiency of dried material, and water percent than to dried weight and water consumption efficiency with consumption 184 kg nitrogen in hectare was the highest rate. The maximum efficiency of water consumption with 150mm from class A evaporation pan with consumption 184 kg nitrogen in hectare (13.91 kg/mg) obtained while dried water with 75mm evaporation from class A pan obtained with identical nitrogen value (28.700 T/ha).
    Keywords: Silage corn, irrigation interval, Nitrogen, Water consumption efficiency, yield of dried silage
  • Rahimin. *, Darkhal Gandomanih., Shamsi Mahmoud Abadi, H Page 69
    The experiment was conducted in to study the effects of planting date on different growth stages of corn hybrids (Late-Mid and Early mature), at Borkhar region–Isfahan province in 2009. The experimental design was a RCBD in split plot arrangement. The main plots were three (5th of June, 20th of June and 5th July); the sub plots were 6 hybrids [K.sc (260, 320, 500, 647, 704, and 720)]. ANOVA result and means comparison of traits with DMRT at p %5 revealed that: Planting dates had significant effects on grain yields (at p %1). The highest grain yield was obtained in 20th of June and 5th July, respectively, with 7.928 and 6.440 ton/ha and the lowest grain yield was obtained in 5th of June with 5.043 ton/ha. The corn hybrids had significant effects on grain yields (at p %1). K.sc-720 and K.sc-320, with 8.971 and 4.740 ton/ha had the highest and the lowest grain yields, respectively. The effect of different planting date and corn hybrids had significant effects on 1000GW,grain number per ear row, grain depths, height of herb and ear height (at p %1). Differences between corn hybrids due to the number of grain rows per ear had significant effect (at p %1), but between the planting dates of statistically significant differences weren’t observed. Planting dates and corn hybrids had significant effects on grain proteins (p =%1), among the different hybrids, all of them were in the same level of statistics due to the protein percent, except K.sc-320 hybrid. Finally result showed that K.sc-720 hybrid and planting date of 20th June can be recommended for the most suitable quality in Isfahan province climatic conditions.
    Keywords: planting date, grain corn, grain yields, weight of thousand grain, grain protein
  • Khazaei Poulm. *, Javadi, S.A., Arzani, H Page 85
    In this research, some of the plant covering in the ranges with different managements including: under grazing range (shomjar), unchallenged range (Hanisakrood), and long term engaged range (Golestanak) located in 42 aquiferous region of Kojur Chalus Roud were studied. To study plant covering in each range randomly-systematic, four 50 meter transects were located and plant covering specifications in ten 1 square meter were classified and compared in each transect by using one-way variance analysis and Dunkan test.Results showed that long-term engaged Range had 87 maximum percent of crown covering and 55 minimum percent related to the under grazing range. Also, the maximum percent of I class plants in the unchallenged range was 49 percent and the maximum percent of III class plant covering in the engaged range was 51 percent. According to the study, it was revealed that short term removal of domesticated animal grazing in the semi-humid region, provided a necessary opportunity for different species growth, specially species that were under-pressure of grazing and didn’t have any presence opportunity.But with the removal of the domesticated animal grazing in the long-term, some of the species eliminated and number of species toward initial steps of a sequence decreased due to the competition among species and balance creation in ecosystem.
    Keywords: Kojur, long term engaged, short term engaged, unchallenged range, Golestanak
  • Ahmadiz. *, Atrakchali, A Page 99
    There are some strategies for rangeland ecosystems, among them, paying attention to the value and nutrition storages of rangeland species are important strategically factors. Having knowledge of forage quality and soluble carbohydrates storage in growth recycle is fundamental for range management because livestock needs and plant health are in relationship with the fit remove time. Artemisia aucheri was studied in this investigation. Samples were collected from highland range of Gorgan. They were dried at last analyzed stage according to the standard methods. Results showed that there were significant differences between the amount of crud protein (CP), acid detergent fiber (ADF), digestible dry matter (DDM), metabolism energy (ME) and soluble carbohydrates (SC) in different phonological stages and life. Roots had high soluble carbohydrates in dry leached stage.
    Keywords: soluble carbohydrates forge quality, growth recycle, value, nutrition storages
  • Hosseinpour Azadn., Nematzadeh, G.* Page 111
    To provide DNA extraction buffer, various materials are used. Some of these materials are sensitive to temperature and others such as phenol-chloroform is dangerous for human health. Moreover, they needed liquid nitrogen and Rnase enzymes, many of the mentioned substances will be removed by using STE buffer. In previous methods, the researchers nedded substances such as BSA, which had high cost and sensivity to increasing of temperature while extraction process made it inevitable to use centrifuge device with cooler system. But most laboratories do not have these facilities. On the other hand, common methods need to employ solutions in high volumes, which altogether increase the cost of DNA extraction. For this reason, using common methods to extract DNA was not economical in the laboratories with fewer facilities. In optimized and proposed method, PVP was used instead of BSA in different experiments. in addition to having high resistance against temperature increasing, it removed secondary metabolites, specially poly phenols from cellular extracts of plant tissues, it also used this substance to reduce cell extract washing time with, component solutions of chloroform- isoamil alcohol to one stage. All the above mentioned factors cause this method to be applicable in a shorter time than common methods of DNA extracting. It also long with decreasing the component to less than a quarter of previous methods, the STE method was optimized as a simple, fast and cheap method to extract genomic DNA in a wide range of medicinal plants.
    Keywords: Echium amoenum, genetic diversity, DNA extraction, STE, BSA