فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آرمین حسینی رضوی، سید مسعود حسینی، پدرام عظیم زاده، سید رضا محبی، مهسا خوان یغما، افسانه شریفیان، آذر صنعتی، محمدرضا زالی صفحه 223
    مقدمه
    عفونت هپاتیت B یک مشکل بهداشتی جهانی است. ویروس هپاتیت B از سیستم ایمنی ذاتی فرار می کند و به طور عمده سیستم ایمنی اکتسابی علیه آن عمل می کند. فاکتور رشد تراریختی? (TGF-?) در پستانداران دارای سه ایزوفورم است. اخیرا مشخص شده که TGF-?1 می تواند همانندسازی ویروس هپاتیت B را مهار کند همچنین بیان زیاد این فاکتور در فیبروز کبدی موثر است. در این مطالعه ارتباط پلی مورفیسم پروموتر TGF-?1 (-509C>T) با هپاتیت B مزمن مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    در این مطالعه مورد- شاهدی 109 فرد مبتلا به هپاتیت B مزمن و 109 فرد سالم بررسی شدند. روش PCR-RFLP به منظور تعیین ژنوتیپ افراد به کار گرفته شد. ابتدا با استفاده از واکنش زنجیره پلی مراز (PCR) توالی مورد نظر تکثیر شد سپس محصول آن مورد هضم آنزیمی Eco81I قرار گرفت و 15 نمونه برای تایید نتایج توالی یابی شد.
    یافته ها
    در جمعیت بیماران فراوانی ژنوتیپ های CC، CT و TT به ترتیب برابر 3/19%، 6/59% و 1/21% و در جمعیت شاهد برابر 3/30%، 3/52% و 4/17% بود. فراوانی آلل های C و T در بیماران (1/49% و 9/50%) و در افراد شاهد (4/56% و 6/43%) تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که بین ژنوتیپ های پلی مورفیسم -509C>T در گروه شاهد و بیمار ارتباط معنی داری وجود نداشت، می توان گفت این پلی مورفیسم به عنوان یک فاکتور پیش آگهی هپاتیت B مزمن در بیماران ایرانی مطرح نیست.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم 509C>T، TGF، ? 1، هپاتیت B مزمن
  • زهره الهی مقدم، مرتضی بهنام رسولی، ناصر مهدوی شهری، الهه خواجویی، رویا حاجی نژاد بشرویه صفحه 232
    مقدمه
    بیماری دیابت با تغییر در برون ده هورمونی غدد اندوکرین سبب بروز اختلالات متابولیک ثانویه می گردد. از طرفی نوروپاتی، شایع ترین عارضه عصبی دیابت است که علاوه بر تاثیر بر سیستم اعصاب محیطی و اتونومیک، با تاثیر بر سیستم نورواندوکرین سبب تشدید وخامت بیماری می شود. تحقیق حاضر به منظور بررسی مقایسه ای اثرات هیپرگلیسمی ناشی از دیابت تجربی القایی نوع یک و نوع دو بر تغییرات میکروآناتومیک غده آدرنال در موش های صحرایی نر نژاد ویستار طراحی و به مورد اجرا گذاشته شد.
    روش
    بدین منظور 18 عدد موش صحرایی نر نژاد ویستار به سه گروه کنترل (سالم)، دیابت نوع یک تجربی(تزریق زیر جلدی آلوکسان 135mg/kg) و دیابت نوع دو تجربی(تیمار با آب آشامیدنی محتوی فروکتوز 10% به مدت 8 هفته) تقسیم شدند. دو ماه پس از مشاهده علائم القای هر دو نوع دیابت، سطوح فاکتورهای بیوشیمیایی خون مانند گلوکز، انسولین، کورتیزول، تری گلیسرید، کلسترول، LDL و HDLمورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. سپس به طور تصادفی یکی از غدد آدرنال موش های صحرایی خارج و پس از آماده سازی بافتی و رنگ آمیزی، تغییرات ساختاری نواحی قشری و مدولای آدرنال به وسیله تکنیک های استریولوژی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز بیوشیمیایی و هورمونی سرم حاکی از وجود تفاوت معنی دار در سطوح گلوکز، تری گلیسرید، انسولین و کورتیزول بین گروه های تجربی با گروه کنترل بود. نتایج حاصل از بررسی حجم آدرنال، افزایش حجم قشر آدرنال در دیابت نوع یک و دو و همچنین کاهش حجم و دانسیته نورونی مدولای آدرنال در دیابت نوع یک را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    در هیپرگلیسمی ناشی از دیابت به علت افزایش فعالیت محور هیپوتالاموسی- هیپوفیزی- آدرنال افزایش ترشح ACTH منجر به افزایش رشد قشر آدرنال و افزایش ترشح هورمون های آن می شود. کاهش حجم و تراکم نورونی ناحیه مدولای آدرنال در شرایط دیابتیک ممکن است ناشی از ایجاد مسیرهای متابولیکی غیرطبیعی همچون استرس اکسیداتیو به واسطه هیپرگلیسمی اتفاق افتاده باشد. در دیابت نوع دو، ظهور دیررس اختلالات عملکردی و ساختاری را می توان به پائین بودن سرعت وقوع هیپرگلیسمی و مقاومت به انسولین نسبت داد لذا عوارض بیماری به میزان زیادی وابسته به طول دوره بیماری است.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، دیابت نوع دو، آدرنال، موش صحرایی
  • محمدرضا ساروخانی، الهه ارمی، صدیقه سادات حسینی، حسن اژدری زرمهری صفحه 244
    مقدمه
    سیستم اوپیوئیدرژیک درون زاد نقش مهمی در بیان حساسیت به درد، ادراک درد و پاسخ به برخی شرایط استرس زا ایفا می نماید. مطالعه حاضر نقش احتمالی سیستم اوپیوئیدرژیک درون زاد را در محرومیت غذایی بر رفتارهای دردی القا شده با فرمالین در موش های بزرگ صحرای جنس نر و ماده مورد بررسی قرار داده است.
    روش
    جهت ایجاد محرومیت غذایی کوتاه مدت، حیوانات از مصرف غذا به مدت 48 ساعت پیش از انجام آزمون فرمالین محروم شدند، در حالی که آب در دسترس آن ها بود. در گروه شاهد حیوانات به غذا و آب آزادانه دسترسی داشتند. تزریق فرمالین در کف پای راست انجام شد. نالوکسان جهت بررسی دخالت سیستم اوپیوئیدرژیک درون زاد بر اثر محرومیت غذایی روی رفتارهای دردی تزریق شد.
    یافته ها
    تزریق فرمالین به کف پای راست حیوان سبب ایجاد رفتارهای دردی در دو فار شد. فاز اول و دوم به وسیله اینترفاز که رفتارهای درد کاهش می یابد از هم تفکیک می شوند. 48 ساعت محرومیت غذایی سبب افزایش رفتارهای دردی در موش های نر و ماده در پاسخ به فرمالین شد، در حالی که رفتارهای دردی در فاز 2 با تاخیر به پایان رسید. تزریق نالوکسان از افزایش رفتارهای دردی در مرحله اینترفاز در موش های نر و مرحله اول در موش های ماده بعد 48 ساعت محرومیت غذایی جلوگیری کرد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که محرومیت غذایی از طریق ایجاد تحمل در سیستم اوپیوئیدرژیک، سبب بروز رفتارهای دردی القا شده توسط فرمالین در مرحله اینترفاز می شود که توسط نالوکسان قابل برگشت است.
    کلیدواژگان: محرومیت غذایی، سیستم اوپیوئیدرژیک، آزمون فرمالین، نالوکسان
  • شقایق برادران قوامی، سید رضا محبی*، حامد ناقوسی، سید محمد ابراهیم طاهایی، پدرام عظیم زاده، بهزاد دماوند، سارا رومانی، شقایق درخشانی، افسانه شریفیان، محمدرضا زالی صفحه 252
    مقدمه

    آلودگی با ویروس هپاتیت C یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری مزمن کبدی می باشد. پاکسازی ویروس هپاتیت C وابسته به سایتوکین ها بوده که خود تحت کنترل ژنتیکی قرار دارند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم LT-A در ناحیه 252+ با حساسیت نسبت به ابتلا به هپاتیت C مزمن بود.

    روش

    در این مطالعه مورد- شاهدی، 120 نفر بیمار مبتلا به هپاتیت C و 120 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. برای تعیین ژنوتایپ، DNA ژنومیک جداشده با استفاده از واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) تکثیر و سپس هضم آنزیمی به روش RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism) بر روی محصولات PCR انجام شد و در نهایت توزیع پلی مورفیسم G>A ژن LTA بین دو گروه مقایسه گردید.

    یافته ها

    فراوانی ژنوتیپ های GG، GA و AA در بیماران به ترتیب 5/45%، 9/47% و 6/6% و در گروه کنترل به ترتیب 2/49%، 8/45% و 5% محاسبه گردید. طبق محاسبات آماری انجام شده، اختلاف معنی داری میان بیماران و گروه شاهد سالم مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم ناحیه 252+ در ژن LT-Aو استعداد ابتلا به بیماری هپاتیت C مزمن به دست نیامد. نتایج این مطالعه نشان می دهد پلی مورفیسم مطالعه شده در ژن LT-A به عنوان عامل پیش آگهی در مورد حساسیت افراد به ایجاد هپاتیت C مزمن در جمعیت ایرانی مطرح نمی باشد.

    کلیدواژگان: ژنوتیپ، هپاتیت C مزمن، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، تومور نکروز فاکتور آلفا، ژنتیکی
  • قاسم صالح پور، سجاد رضایی، مظفر حسینی نژاد صفحه 263
    مقدمه
    مقیاس شدت خستگی (FSS=Fatigue Severity Scale) به دلیل ماهیت ساده و بالینی آن موارد استفاده فراوانی در سنجش سطوح خستگی در بیماران دارد. از آنجا که خستگی یکی از علایم شایع در اختلال مولتیپل اسکلروزیس است، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس شدت خستگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام پذیرفت.
    روش
    مطالعه حاضر، توصیفی و از نوع اعتبارسنجی بود که در آن 162 بیمار به شیوه نمونه گیری پیاپی انتخاب شدند. پایایی همسانی درونی، اعتبار سازه، همزمان و پیش بین این مقیاس ارزیابی گردید. برای این منظور آزمودنی ها مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) و ابعاد فیزیکی پرسشنامه 36 سوالی زمینه یابی سلامت (SF-36) را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    همسانی درونی FSS عالی بود (93/0 = Alpha Cronbach''s). ضریب همبستگی گویه - نمره کل برای هر یک از گویه ها در دامنه 43/0 تا 85/0 به دست آمد. نتایج اعتبار همزمان نشان داد که FSS از همبستگی مناسبی با تمام سازه های مرتبط با ابزارهای پژوهشی، براساس جهات مورد انتظار برخوردار می باشد (0001/0 P<). همچنین نمرات مقیاس خستگی نسبت معنی داری از واریانس نمرات آزمون های افسردگی، اضطراب و ابعاد فیزیکی کیفیت زندگی را حتی پس از کنترل اثرات مخدوش کننده احتمالی سن، جنسیت، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات پیش بینی کرد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی FSS ویژگی های روان سنجی رضایت بخشی دارد و می تواند در موقعیت های بالینی و پژوهشی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس به کار رود.
    کلیدواژگان: خستگی، روانسنجی، مولتیپل اسکلروزیس، اعتباریابی
  • زهره مهدی نیا، رعنا افتخار واقفی، میترا مهربانی، فاطمه نبی پور، نجمه مهدی نیا، سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی * صفحه 279
    مقدمه

    گیاه کلپوره (Teucrium polium L.) از گیاهان دارویی پرمصرف در طب سنتی می باشد. برخی مطالعات حاکی از سمیت کبدی گیاه کلپوره است در حالی که برخی دیگرآن را تایید نکرده اند. مطالعه حاضراحتمال سمیت کبدی فراکسیون پترولئوم اتر کلپوره را در موش آزمایشگاهی بررسی کرده است.

    روش

    فراکسیون پترولیوم اتر کلپوره ابتدا در DMSO حل شد و سپس با سرم فیزیولوژی غلظت های 50، 100، 200 و 400 میلیگرم/ کیلوگرم آن تهیه شد. گروه های ده تایی موش ها 3 نوبت با فاصله 7 روزعصاره گیاه را به شکل داخل صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد مثبت 5 میلیگرم/ کیلوگرم پاکلی تاکسل وگروه شاهد منفی محلول نیم درصد دی متیل سولفوکساید را به همان شکل دریافت کردند. قبل از هر تیمار، وزن موش ها اندازه گیری شد و پس از پایان دوره و بعد از بیهوشی عمیق از بطن چپ حیوانات خون گیری به عمل آمد و سرم خون برای اندازه گیری آنزیم های کبدی، کلسترول، تری گلیسرید و قند جدا شد و لوب چپ کبد نیز به منظور بررسی های آسیب شناسی جدا، تثبیت ورنگ آمیزی شد.

    یافته ها

    افزایش وزن بدن در گروهی که mg/kg400 کلپوره دریافت کرده بود از بقیه گروه ها کمتر بود. نمای هیستوپاتولوژی کبد در گروه های مختلف نزدیک به هم بود و تفاوت معنی داری از نظر میزان سلول های التهابی وجود نداشت. میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، آسپارتات ترانس آمیناز و آلانین ترانس آمیناز تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد منفی نداشتند. درحالیکه مقادیرآلکالین فسفاتاز و گاما گلوتامیل ترانسفراز در برخی گروه ها درمقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی دار داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که تجویزعصاره کلپوره با غلظت بالا باعث کاهش معنی دار وزن بدن و تغییردر برخی آنزیم های کبدی می شود. لیکن این تغییرات در ویژگی های هیستوپاتولوژیکی کبد به وضوح بروز نمی کند.

    کلیدواژگان: کلپوره، فراکسیون پترولیوم اتر، سمیت کبدی، هیستوپاتولوژی کبد
  • فاطمه میرزایی پور، ناهید ازدکی، غلامعباس محمدی، ابراهیم عباسی صفحه 292
    مقدمه
    بر اساس یک مطالعه تجربی، تاثیر روش های مختلف مصرف تریاک بر روی برخی عوامل التهابی و انعقادی سرم را مورد بررسی قرار دادیم.
    روش
    آزمایشات در 30 همستر طلایی نر بالغ انجام شد که در 3 گروه تقسیم بندی شدند: گروه شاهد که تریاک دریافت نکردند، گروه اول که تریاک خوراکی دریافت کردند وگروه دوم که تریاک استنشاقی دریافت کردند. پس از 4 هفته همه هامسترها با اتیل اتر بیهوش شدند و نمونه خون از قلب جهت بررسی آزمایشگاهی گرفته شد.
    یافته ها
    به استثنای hs-CRP (High-sensitivity C-Reactive protein) که در موارد مصرف تریاک خوراکی نسبت به موارد تریاک استنشاقی به طور معنی داری سطح بالاتری را نشان داد، در سایر موارد اختلاف واضحی بین دو گروه وجود نداشت. سطح hs-CRP در دو گروه مطالعه نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. سطح هموسیستئین خون در هر دو گروه مشابه گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    نقش محرک تریاک روی فرآیندهای التهابی بسته به نوع روش استفاده می باشد و به خصوص اثر آن در استفاده خوراکی بیشتر است
    کلیدواژگان: تریاک، اعتیاد، هموسیستئین، فیبرینوژن، High، sensitivity C، Reactive protein، فاکتور انعقادی ll
  • صائمه خلیلی طرقبه، جواد صالحی فدردی، سید امیر امین یزدی، زهره انصاری صفحه 301
    مقدمه
    سوگیری تفسیر یکی از عوامل مهم در آسیب شناسی اختلال اضطراب اجتماعی است که به تازگی مورد توجه رویکردهای درمانی قرار گرفته است. با توجه به اهمیت سوگیری تفسیر در درمان و نظر به ابهام موجود در رابطه سوگیری تفسیر و اضطراب اجتماعی، در این مطالعه سوگیری تفسیر در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی و عادی مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش
    در این مطالعه ی علی- مقایسه ای 60 نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به شیوه نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ترس از ارزیابی منفی، افسردگی و تکلیف رایانه ای سنجش سوگیری تفسیر، جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون های Student-t و Multivariate ANOVA و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که حتی پس از کنترل افسردگی، افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در مقایسه با آزمودنی های گروه شاهد، اطلاعات اجتماعی مبهم را به طور معنی داری منفی تر تفسیر می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در تفسیر اطلاعات اجتماعی مبهم سوگیری تفسیر منفی نشان می دهند و در سوگیری تفسیر مثبت دچار کمبود هستند.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، سوگیری تفسیر منفی، سوگیری تفسیر مثبت، اطلاعات اجتماعی مبهم
  • مهناز صارمی، تارا رضاپور صفحه 312
    آلودگی صوتی، یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی است که به عنوان عاملی زیان آور سلامتی انسان ها را به ویژه در کشور های در حال توسعه در معرض تهدید قرار می دهد. اثرات ناشی از مواجهه با سر و صدا را نباید کم اهمیت انگاشت. مواجهه با سر و صدا نه تنها اثرات زیان باری بر سیستم شنوایی انسان دارد بلکه می تواند در عملکرد سایر سیستم های حیاتی نیز اختلال ایجاد نماید. عوارضی نظیر اختلال خواب، بیماری های قلبی - عروقی، اختلال در ترشح غدد درون ریز، افت عملکرد شناختی و سلامت روانی از جمله مهم ترین فاکتور هایی هستند که در مطالعات پیشین به مواجهه با سر و صدای محیط نسبت داده شده اند. اگرچه مجموعا و در یک نگاه کلی می توان برخی اثرات فوق الذکر را با اطمینان بیشتری به سر و صدا نسبت داد لیکن تاثیرگذاری مستقیم عوامل سایکو فیزیولوژیکی، اجتماعی، شغلی، حساسیت فردی و... موجب گردیده تا در برخی از موارد نیز نکات مبهمی وجود داشته و نتایج مطالعات پیشین فاقد هماهنگی مورد انتظار باشند. تغییرات قلبی-عروقی و شناختی افراد در مواجهه با سر و صدا به ویژه در گروه های مختلف سنی و جنسی هنوز به طور کامل مشخص نیست. از طرفی با توجه به شرایط فعلی خصوصا در شهرهای بزرگ مبنی بر مواجهه همزمان با سر و صدا و سایر آلودگی های محیطی شکل گیری فیلد جدیدی از تحقیقات بر پایه اثرات توام ناشی از مواجهه همزمان با عوامل زیان آور مذکور قابل بررسی است. شرایطی که ادبیات علمی برای پاسخ دهی مطمئن و قطعی به آن نیاز به تکمیل دارد. بنابراین، اهمیت پیامدهای جدی ناشی از مواجهات طولانی مدت با سر و صدای محیط نویسندگان را بر آن داشت تا با مروری جامع بر منابع موجود و جمع آوری شواهد مستدل، جایگاه فعلی دانش امروز را در زمینه عوارض غیر شنیداری مواجهه با سر و صدای محیط تعیین نموده و گامی در جهت تعیین مسیر تحقیقات آتی بردارند.
    کلیدواژگان: محیط زیست، آلودگی صوتی، اثرات زیان آور
  • خدیجه ارجمندی رفسنجانی، قاسم میری علی آباد*، سعید یوسفیان صفحه 326

    ایفوسفاماید یکی از مهم ترین داروهای شیمی درمانی است که در درمان انواع متعددی از بدخیمی ها استفاده می شود. سمیت عصبی یکی از عوارض بالقوه کشنده و تهدید کننده حیات این دارو محسوب می شود. در این مقاله به معرفی یک مورد آنسفالوپاتی شدید ناشی از ایفوسفاماید در یک نوجوان با لوسمی لنفوبلاستیک حاد می پردازیم که درمان با متیلن بلو در این بیمار منجر به بهبودی کامل علایم عصبی شد.

    کلیدواژگان: آنسفالوپاتی، ایفوسفاماید، متیلن بلو، لوسمی لنفوبلاستیک حاد
|
  • Hosseini Razavi A., Hosseini S.M., Azimzadeh P., Mohebbi S.R., Khanyaghma M., Sharifian A., Sanati A., Zali M.R Page 223
    Background and Aims
    Hepatitis B infection is a global health problem. Hepatitis B virus can escape from the innate immune system, however adaptive immune system mainly acts against it. Transforming growth factor? (TGF-?) has three isoforms in mammals. Several studies have recently shown that TGF-?1 suppresses replication of hepatitis B virus. Moreover, high expression of this factor is effective in liver fibrosis. In this study, association of promoter polymorphism of TGF-?1 with chronic hepatitis B was investigated.
    Method
    In this case-control study, 109 patients with chronic hepatitis B and 109 healthy control subjects formed the study population. Genotyping was performed by PCR-RFLP method. First polymerase chain reaction (PCR) was used for amplification and then its product was digested with Eco81I enzyme. Fifteen samples were sequenced to confirm the results.
    Results
    Genotype frequency of CC, CT, TT in patient group were respectively 19.3%, 59.6% and 21.1%. The corresponding values in the control group were respectively 30.3%, 52.3% and 17.4%. The C and T allele Frequencies in the patient group (49.1% and 50.9%) and in the control group (56.4% and 43.6%) showed no significant difference.
    Conclusion
    There was no significant difference in genotypes of -509C>T polymorphism between control and patient groups, therefore, it can be concluded that this polymorphism is not a prognostic factor for chronic hepatitis B in Iranian patients.
    Keywords: Polymorphism, Single nokleotide, TGF, ?1, Chronic Hepatitis B
  • Elahi, Moghaddam Z., Behnam Rassouli M., Mahdavi Shahri N., Khajouee E., Hajinejad, Bashroue R Page 232
    Background and Aims
    Changing the hormonal output of endocrine glands, diabetes leads to the occurrence of secondary metabolic disorders. Neuropathy, on the other hand, is the most common neurological complication of diabetes which affects the neuroendocrine system, in addition to peripheral and autonomic nervous system, contributing to exacerbation of disease severity. In this line, the present study was conducted to comparatively evaluate the effects of hyperglycemia, induced by experimental type 1 and type 2 diabetes, on micro-anatomical changes of adrenal gland in male Wistar rats.
    Methods
    Eighteen male Wistar rats were allocated into three groups including control (healthy), experimental type 1 diabetes (subcutaneous injection of 135mg/kg alloxan), and experimental type 2 diabetes (treated with drinking water containing 10% fructose for 8 weeks). Two months after the induction of both types of diabetes, levels of blood biochemical factors such as glucose, insulin, cortisol, triglycerides, cholesterol, LDL and HDL were measured. One of the adrenal glands was randomly removed from each rat and, following tissue preparation and staining, was evaluated in terms of structural changes of the adrenal cortex and medulla using stereological techniques.
    Results
    Serum biochemical and hormonal analysis indicated a significant difference in levels of glucose, triglycerides, insulin and cortisol between control and experimental groups. The results achieved by the evaluation of adrenal volume showed increased volume of adrenal cortex in type 1 and type 2 diabetes and also reduced volume and neuronal density of adrenal medulla in type 1 diabetes compared with control.
    Conclusion
    Due to increased activity of hypothalamic-pituitary-adrenal axis, enhanced ACTH secretion in diabetes-induced hyperglycemia leads to increased growth of adrenal cortex and secretion of adrenal hormones. Reduced volume and neuronal density of adrenal medulla in diabetic condition may be resulted from the development of abnormal metabolic pathways such as those in hyperglycemia-derived oxidative stress. Late incidence of structural and functional impairments in type 2 diabetes can be ascribed to occurrence rate of hyperglycemia and insulin resistance, and, thus, the disease complications largely depend on the disease duration.
    Keywords: Type 1 diabetes_Type 2 diabetes_Adrenal_Rat
  • Saroukhani Mr., Erami E., Hosseini S.S., Azhdari, Zarmehri H Page 244
    Background And Aims
    It is well-recognized that endogenous opioidergic system plays an important role in pain sensitivity, pain perception, and response to some stressing situations. The present study examined the probable role of endogenous opioidergic system in effects of food deprivation on formalin-induced nociceptive behaviors in male and female rats.
    Methods
    To make short-term food deprivation, the rats did not receive food for 48 hours prior to the formalin test. However, they could freely access water. Afterward, 50 µl formalin 2% was injected into the bottom of the rats’ right paw. Naloxone was injected to evaluate the involvement of the endogenous opioidergic system in effects of food deprivation on formalin-induced nociceptive behaviors.
    Results
    Formalin injection caused nociceptive behaviors in two phases. The first and second phases were separated by a brief interphase where nociceptive behaviors decreased. As a result of 48-hour food deprivation, nociceptive behaviors in male and female rats were increased and the second phase was finished with delay. Naloxone administration blocked the pronociceptive effect of the 48-hour food deprivation in the interphase of male rats and in the first phase of female rats.
    Conclusion
    The present study indicated that food deprivation increased formalin-induced nociceptive behaviors through affecting the opioidergic system.
    Keywords: Food deprivation, Opioidergic system, Formalin test, Naloxone
  • Baradaran Ghavami Sh., Mohebbi S.R., Naghoosi H., Tahaei S.M.E., Azimzadeh P., Damavand B., Romani S., Derakhshni Sh., Sharifian A., Zali M.R Page 252
    Background and Aims

    Hepatitis C virus (HCV) infection is a leading cause of chronic liver disease worldwide. The clearance of the HCV is dependent on cytokines control led by genetic. The purpose of this study was to investigate the impact of Lymphotoxin? (LT-A) polymorphism at +252 in susceptibility to chronic hepatitis C.

    Methods

    In this case-control study, 120 individuals infected by HCV and 120 healthy controls were investigated. The Genotyping was carried out by PCR then PCR products were utilized for RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism). The distribution of LT-A gene +252 G>A polymorphism was compared in the two groups.

    Result

    The Frequency of LT-A gene +252 for GG, GA and AA genotypes was respectively 45.5%, 47.9% and 6.6% in the case group and 49.2%, 45.8% and 5% in the control group. There was no significant difference in genotyping frequency between HCV and healthy control groups.

    Conclusion

    In this study, we observed no significant relationship between +252 polymorphism of the LT-A gene and susceptibility to chronic hepatitis C. Therefore, polymorphism in LT-A gene is not a prognostic factor for susceptibility to chronic HCV in Iranian population.

    Keywords: Genotype, Hepatitis C, Chronic, polymorphism, Single nucleotide, Tumor Necrosis Factor alpha
  • Salehpoor Gh., Rezaei S., Hosseininezhad Page 263
    Background and Aims
    Fatigue Severity Scale (FSS), due to its simple and clinical nature, is frequently used to measure fatigue level in patients. Since fatigue is a common symptom in multiple sclerosis (MS) disorder, the present study aimed at evaluating the psychometric properties of the Persian version of FSS in patients with MS.
    Methods
    This study was descriptive and of a validation type, in which 162 patients were selected by consecutive sampling. Internal consistency reliability and construction, concurrent and predictive validity of this scale were examined. Subjects completed the Depression Anxiety Stress Scale (DASS-21) and Physical Dimensions of 36-item Health Survey Questionnaire (SF-36).
    Results
    Internal consistency of FSS was excellent (Cronbach's Alpha =0.93). Coefficient of item-total correlation for each item was in acceptable range of 0.43 to 0.85. Results of the concurrent validity showed that FSS has a good correlation with all structures associated with research tools, based on the expected directions (P< 0.0001). Also scores of fatigue scale predicted a significant proportion of the variance in scores on measures of depression, anxiety, and physical dimensions of quality of life, even after controlling confounding effects of age, sex, marital status and educational level.
    Conclusion
    Findings suggest that Persian version of FSS has satisfactory psychometric properties and is applicable in research and clinical activities relating to MS patients.
    Keywords: Fatigue, Psychometrics, Multiple Sclerosis, Validation
  • Mehdinia Z., Eftekhar, Vaghefi R., Mehrabani M., Nabipour F., Mehdinia N., Nematollahi, Mahani S., N Page 279
    Background and Aims

    Teucrium polium (TP) is amongst the commonly used remedies in traditional medicine. Some reports have claimed hepatotoxicity of TP but other reports have not supported it. This study was designed to evaluate the probable hepatotoxicity of TP.

    Methods

    Petroleum ether fraction of TP was dissolved in DMSO and the final concentration was adjusted by diluting in physiologic saline. TP was administered intra peritonealy one time a week for 3 weeks at doses of 50, 100, 200 and 400 mg/kg. Five mg/kg Paclitaxel was used in positive control group and 0.5% DMSO was administered in negative control group. The weight gain was assessed every other week. By the end of the treatment period, the animals were deeply anesthetized and blood samples were obtained from the left ventricle for biochemical analyses. Liver function tests as well as triglyceride, cholesterol and glucose was assessed later. The left lobe of the liver was removed, fixed and stained for histopathologic evaluations.

    Results

    Weight gain was significantly lower in animals that received 400mg/Kg TP compared with negative controls. No significant histopathologic changes were detected among the various experimental groups. Also, no significant differences were detected considering inflammatory cells in liver. ALT, AST, glucose, cholesterol and triglyceride was comparable among the groups but gamma-glutamyl transferase (GGT) and ALP differed significantly between control and some treated animals.

    Conclusion

    It can be concluded that high doses of TP affect weight gain and also some liver parameters but do not affect the histologic structure of the liver.

    Keywords: Teucrium, hepatotoxicity, Liver function tests, pathology, Petroleum ether of liver
  • Mirzaeipour F., Azdaki N., Mohammadi G.A., Abbasi E Page 292
    Background and Aims
    Based on an experimental trial, we tried to test the effects of opium addiction through different administration routes on inflammatory and Coagulation Factors.
    Methods
    This study was performed on 30 adult male Syrian golden hamsters allocated to one of three groups: control group which received no opiate; the first study group received oral opiate; and another study group received inhaled opiate. After 4 weeks, all hamsters were anesthetized with diethyl ether and their blood samples were obtained from their hearts for laboratory assessment.
    Results
    The blood level of hs-CRP was significantly higher in group used opium orally compared with the group used opium orally (P < 0.001); other markers were not different between the two experiments groups. The level of hs-CRP was higher in the two study groups than the controls. Blood hemocysteine levels following oral and inhaled opium use were comparable with the controls.
    Conclusion
    Our study confirms the triggering role of opiate dependence through different administration routes on inflammatory process, especially through its oral usage.
    Keywords: Opium, Addiction, hs, CRP, Fibrinogen, Hemosistein, Clotting factor, II
  • Khalili, Torghabeh S., Salehi, Fadradi J., Amin, Yazdi S.A., Ansari Z Page 301
    Background And Aims
    The interpretation bias which is an important factor in the pathology of social anxiety disorder, has been recently considered in therapeutic approaches. Given the importance of interpretation bias in the treatment of social anxiety, and despite the ambiguity in the relationship between social anxiety and interpretation bias, we compared the interpretation bias in individuals with social anxiety and without it.
    Methods
    In this casual-comparative study, 60 volunteer students were selected from the Ferdowsi University of Mashhad. Data was collected using the fear of negative evaluation scale, Depression questionnaire, and computerized interpretation bias assessment task. Data were analyzed via SPSS-19 software.
    Results
    Compared to the controls, individuals with social anxiety interpreted the ambiguous social information significantly more negatively and less positively, even after controlling for the effects of depression.
    Conclusions
    Based on research findings, it can be concluded that individuals with social anxiety showed negative interpretation bias and lack of positive interpretation bias in the interpretation of ambiguous social information.
    Keywords: Social anxiety, Negative interpretation bias, Positive interpretation bias, Ambiguous social information
  • Saremi M., Rezapour T Page 312
    Noise pollution is one of the prominent environmental problems affecting human health especially in developing countries. The impacts of noise on health should not be underestimated. Exposure to acoustical stimuli impairs not only the function of auditory system but also that of many other systems of human body. Previous investigations revealed that noise exposure could result in sleep disturbance, cardiovascular diseases, endocrine disorders, cognitive deterioration and mental health problems. Although in an overall view, some of these effects can be more confidently attributed to the noise, but - in other cases - the influence of psychophysiological, social, occupational, personal characteristics, … is caused to ambiguous points and lack of expected coordination in previous findings. Cardio-vascular and cognitive changes due to noise exposure, particularly in different age and sex groups, are still unclear. Indeed, given the current conditions of simultaneous exposure to noise and other environmental contaminants, especially in large cities, formation of a new field of research based on the potential combined effects should be considered. These serious and chronic non-auditory complaints have recently come under specific scrutiny by investigators. The present study was conducted to review the existed scientific evidences in order to identify the state of the current knowledge about the non-auditory field of noise consequences and to determine the future direction for further researches.
    Keywords: Environment, Noise adverse effects
  • Arjmandi, Rafsanjani Kh., Miri, Aliabad Gh., Yousefian S Page 326

    Ifosfamide is one of the most important chemotherapeutic agents used for the treatment of numerous types of malignancies. Neurotoxicity is one of its life-threatening complications and is potentially fatal. In this paper we present a case of severe ifosfamide- induced encephalopathy in an adolescent with acute lymphoblastic leukemia in whom treatment with methylene blue led to complete improvement of neurologic symptoms.

    Keywords: Encephalopathy, ifosfamide, methylene blue, Leukemia