فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:17 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود حیدری، سیدعبدالله موسوی، شهرام زارع صفحات 197-203
    مقدمه
    آدنوکارسینوم پروستات شایع ترین بدخیمی دستگاه های داخلی بدن و دومین علت مرگ در اثر سرطان پس از سرطان ریه در مردان می باشد. پایه ژنتیکی بسیاری از نئوپلاسم ها با ژنهای سرکوب گر تومور از جمله P53 در ارتباط است. به همین دلیل بر آن شدیم در این مطالعه به بررسی ارتباط شدت رنگ پذیری بافتی توسط P53 و گرید گلیسون بپردازیم.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، بیمارانی که از تاریخ 1385 لغایت 1388 به بخش پاتولوژی بیمارستان شهید محمدی مراجعه کرده بودند و تشخیص آدنوکارسینوم پروستات در آنها تایید شده بود، وارد مطالعه شدند. نمونه ها پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین در صورتی که توسط پاتولوژیست تشخیص آدنوکارسینوم قطعی شد، تحت رنگ آمیزی بافتی ایمونوهیستوشیمیایی مارکر p53 به روش ایمونوپراکسیداز قرار گرفته و شدت آن ثبت گردید. جهت کنترل مثبت از بافت کانسر کولون و کنترل منفی از بافت غیرتومورال پروستات استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری، توسط نرم افزار آماری SPSS 16 و با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    30 بیمار با میانگین سنی 5/8 ±10/77 سال مورد مطالعه قرار گرفتند که سن آنها از 60 سال تا 91 سال متغیر بود. درجه بندی تومور از 2 تا 10 متغیر بود و بیشترین فراوانی درجه بندی مربوط به درجه 7 بود. نتایج مطالعه نشان داد با افزایش درجه گلیسون از درجه پائین به درجه بالا شدت رنگ پذیری بافتی P53نیز افزایش می یابد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاکی از آن است که بین افزایش درجه گلیسون تومور و شدت رنگ پذیری P53 ارتباط مستقیمی وجود دارد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوم، P53، پروستات
  • حمیدرضا قاسمیان مقدم، حسین آیت اللهی، علیرضا سبحانی*، زهرا اطاعتی، شهرام زارع صفحات 205-212
    مقدمه

    هدف از این مطالعه، تطابق یافته های هیستولوژیک ضایعات سرویکس با شناسایی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به وسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) بود.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی، 143 نمونه بیوپسی مورد بازبینی قرار گرفتند و 50 نمونه که معیارهای هیستوپاتولوژیک کافی را داشتند به مطالعه وارد شدند. ارزیابی PCR با استفاده از پرایمرهای GP05/06+ انجام شد و از ژن بتاگلوبین به عنوان کنترل داخلی استفاده شد. یافته های موروفولوژیکی که با نتایج مثبت HPV تطابق داده شد شامل آتیپی کویلوسیتی، چند هسته ای شدن، آکانتوز، پاپیلوماتوز، پاراکراتوز، سلول دیسکراتوتیک، میتوز در یک سوم تحتانی اپیدرم، هیپرپلازی لایه های بازال بودند.

    نتایج

    در 50 نمونه انتخابی تشخیص پاتولوژیک در 37 مورد سرویسیت مزمن (74%) و در 13 مورد نئوپلازی اینترااپیتلیال سرویکس CIN بود. DNA ی HPV جمعا در 6 مورد مثبت شد که شامل 4/5% موارد سرویسیت مزمن (2 مورد)، 8/30% موارد CIN (شامل 3/33% موارد CIN I، 40% موارد CIN II) بود. هیچ یک از معیارهای هیستولوژیک ارتباط بالایی با HPV نشان ندادند. تنها یافته ای که ارتباط مستقل، مستقیم و ضعیفی با HPV نشان میداد، آتیپی کویلوسیتی بود (003/0P= و 296/0 Kappa=) که حساسیت 100% و ویژگی 6/63% نشان می داد. پس از حذف موارد خفیف آتیپی کویلوسیتی این ارتباط تقویت شد (001/0P< و 669/0Kappa=) و حساسیت و ویژگی به ترتیب به 2/93% و 3/83% تغییر یافت. بالاترین ارزش اخباری مثبت و منفی نیز مربوط به وجود کویلوسیتوز بارز بود.

    نتیجه گیری

    با وجود آن که برخی از موارد سرویسیت مزمن ناشی از عفونت HPV می باشد، بین شدت سرویسیت و ابتلا به HPV ارتباطی وجود ندارد. هرچند کویلوسیتوز یک معیار نشانگر خوب برای عفونت HPV می باشد، با این حال محدودیتهایی در زمینه تشخیص هیستولوژیک عفونت HPV سرویکس وجود دارد.

    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، بیوپسی، PCR
  • امیر اسدی فخر، ایرج صالحی، حمید مظفری صفحات 213-220
    مقدمه
    سالمندی از سنین 65-60 سالگی به بعد در نظر گرفته می شود و 35 درصد کل اعمال جراحی مربوط به این گروه سنی می باشد. عوارض جراحی در این بیماران شیوع بالایی دارد و یکی از روش های کاهش این عوارض، بیهوشی همراه با پایش شاخص دو طیفی (BIS) است. این پژوهش کاربرد پایش BIS در ریکاوری بیماران سالمند تحت جراحی داخل شکمی که توسط ایزوفلوران بیهوشی می گردیدند را مورد مطالعه قرار داده است.
    روش کار
    در یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی، 68 بیمار بالای 60 سال، کاندید عمل جراحی داخل شکمی در وضعیت فیزیکی یک تا سه، طبق تقسیم بندی انجمن بیهوشی امریکا به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده بیهوشی همراه با پایشBIS و بدون پایش BIS تقسیم گردیدند. اطلاعات بین دو گروه با آزمون کاپلان - مایر مقایسه گردید.
    نتایج
    بر اساس یافته ها زمان بیدار شدن و ترخیص از ریکاوری گروه تحت پایش BIS سریع تر از گروه شاهد بوده و بین دو گروه دریافت کننده بیهوشی همراه با پایش BIS و گروه شاهد، اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    زمان بیداری و ترخیص از ریکاوری در گروه BIS سریع تر از گروه کنترل بوده و بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری وجود داشته است.
    کلیدواژگان: بیهوشی، جراحی، سالمندان
  • محمد کربلایی، عباس رحیمی، شهرام زارع، محمد وحید حسینی صفحات 221-227
    مقدمه
    در مورد بررسی اثر فشار مثبت ونتیلاتور (PPV) در خارج کردن مطمئن لوله سینه مطالعات اندکی انجام شده است. هدف این مطالعه، بررسی اثر فشار مثبت ونتیلاتور را بر عود پنوموتوراکس پس از خارج کردن لوله سینه(Chest Tube) می باشد.
    روش کار
    مطالعه از نوع مورد – شاهد بود. 122 عدد لوله سینه در 109 بیمار در طی یک دوره یکساله مورد بررسی قرار گرفت. همه بیماران به علت تروما در ICU بستری بوده و همگی تحت حمایت تنفسی مکانیکی بودند. 61 عدد از این لوله ها به صورت تصادفی کلامپ شدند (گروه مورد) و 61 عدد هم بدون کلامپ کردن به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. در هر دو گروه، 6 ساعت بعد اقدام به تهیه CXR پورتابل نمودیم. سپس میزان عود پنوموتوراکس پس از کلامپ کردن لوله سینه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و P<0.05 معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    بروز پنوموتوراکس مجدد در گروه مورد 7 و در گروه شاهد صفر بود که اختلاف آماری معنی داری را نشان می دهد (013/0P=). در 6 بیمار از 7 بیمار دچار عود، اندیکاسیون تعبیه لوله سینه پنوموتوراکس بود. 5 بیمار از 7 بیماری که دچار عود پنوموتوراکس شدند، در طول روزهای بستری در ICU نشت هوا (Airleak) داشتند. بین وجود پنوموتوراکس در CXR اول بیمار در اورژانس با وجود Airleak در سیر بستری در بیمارستان، ارتباط معنی دار آماری بدست آمد (001/0P<). ارتباط آماری معنی داری هم بین نشتی هوا و عود پنوموتوراکس بدست آمد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان 5/11 درصدی پنوموتوراکس مجدد در این مطالعه، کشیدن و خارج کردن لوله سینه در بیماران انتوبه متصل به ونتیلاتور حتی پس از کامل شدن معیارهای جداسازی که با دقت تمام هم بررسی شده باشد، به صورت روتین کار کاملا مطمئنی به نظر نمی رسد. با این حال، همچنان دید بالینی جراح در تصمیم گیری برای خارج کردن یا نکردن لوله سینه بیمار زیر PPV ارجح است.
    کلیدواژگان: فشار مثبت ونتیلاتور - لوله سینه، پنوموتوراکس
  • صادق ستاری فرد، عباسعلی گائینی، سیروس چوبینه، لیلا شفیعی نیک، عطیه اعظمی، ابراهیم ادیب فرد، حجت ایوبی زاده صفحات 229-239
    مقدمه
    فعالیت ورزشی و محیط های استرس زا مثل سرما و گرما باعث تغییر بخش های گوناگون سیستم ایمنی و هورمونی می شوند. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی تغییرات کورتیزول سرم و ایمونوگلوبولین A بزاقی ورزشکاران پس از فعالیت ورزشی در محیط گرم، سرد و طبیعی بود.
    روش کار
    10 مرد جوان ورزشکار در محیط طبیعی (1±22 درصد تعداد، 5±55 درصد رطوبت)، سرد (1±3 درجه سانتی گراد، 5±50 درصد رطوبت) و گرم (1±35 درجه سانتی گراد، 5±50 درصد رطوبت) به مدت یک ساعت با شدت 60 درصد VO2max روی تردمیل دویدند. نمونه های خونی و بزاقی برای اندازه گیری مقادیر کورتیزول سرم و SIgA، قبل، بعد و دو ساعت بعد (استراحت) از فعالیت ورزشی جمع آوری شدند. دمای بدن، میزان آب مصرفی ورزشکاران، تغییرات حجم پلاسما و مقیاس فشار هنگام فعالیت ورزشی محاسبه شدند. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی با سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد.
    نتایج
    مقادیر کورتیزول پس از فعالیت ورزشی در سه محیط در حد معنی داری افزایش نشان داد (0001/0P<) و این مقادیر در محیط گرم نسبت به محیطهای سرد (04/0P=) و طبیعی (031/0P=) افزایش معنی داری داشتند. غلظت sIgA پس از فعالیت ورزشی در هر سه محیط تغییر معنی داری نداشت. با این حال این مقادیر پس از فعالیت در محیط سرد نسبت به محیط طبیعی (021/0P=) و گرم نسبت به محیط طبیعی (035/0P=) در حد معنی داری کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی در هر سه محیط با تحریک محور هیپوتالاموسی هیپوفیزی کلیوی باعث افزایش مقادیر کورتیزول سرم می شود. اما تاثیری بر مقادیر SIgA نداشت. با این حال، با توجه به کاهش معنی دار این مقادیر پس از فعالیت در محیط سرد و گرم نسبت به محیط طبیعی، احتمال خطر ابتلا به عفونت مجاری تنفسی در محیط سرد و گرم وجود دارد
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی - کورتیزول - ایمونوگلوبولین A بزاقی، دما
  • فرح مویدی، علیرضا مویدی، غزال گلی، یعقوب حامدی صفحات 241-247
    مقدمه
    اختلال کمبود توجه – بیش فعالی (ADHD)، اختلالی است که در اوایل کودکی و با علائمی مثل بیش فعالی، تکانشگری و یا بی توجهی ظاهر می شود و این علائم بر روی کارکرد مبتلایان تاثیر می گذارد. با توجه به این که در نقاط مختلف جهان شیوع متفاوتی گزارش شده است و دامنه شیوع این اختلال وسیع می باشد، هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع اختلال در کودکان ابتدایی شهر بندرعباس در سال 1388 می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 1388 بر روی 800 نفر از کودکان دبستانی شهر بندرعباس که به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد بررسی اختلال بیش فعالی و کمبود توجه بر اساس معیارهای DSM-IVبود. یافته ها با استفاده از آزمونهای آماری Chi-square و t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 800 دانش آموز انتخاب شده در پایه اول تا پنجم، 400 نفر پسر و 400 نفر دختر با میانگین سنی 4/1±9 بودند. بر اساس گزارش معلمین 6/11% و بر اساس گزارش والدین 3/12% افرادADHD داشتند. میزان شیوع کلی اختلال بر اساس توافق نظر والدین و معلمین 5/9% بود. شیوع ADHD با جنس و وضعیت عملکردی ضعیف در مدرسه ارتباط آماری معنی داری داشت (001/0>P) در حالی که با سن و پایه تحصیلی ارتباط آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوع ADHD در بندرعباس در مقایسه با سایر مناطق ایران در حد متوسط می باشد. با توجه به پیامدهایی که این اختلال بر افراد می گذارد، غربالگری کودکان دارای عملکرد ضعیف تحصیلی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلال کمبود توجه، بیش فعالی، بندرعباس - دانش آموزان
  • مینو رجایی، حمید حقیقی، سکینه دادی پور، صغری فلاحی، مرتضی سلیمی، مسعود شارقی بروجنی، محمد نادری زاده، سیدعلی علوی، علی اکبر حسام، مجتبی سلیمی صفحات 249-255
    مقدمه
    پیامدهای مثبت رضایت شغلی منجر به افزایش بهره وری، تضمین سلامت فیزیکی و روانی، و افزایش سرعت آموزش های مهارتهای شغلی جدید می شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه استرس شغلی با رضایت شغلی می باشد.
    روش کار
    جامعه آماری در این مطالعه توصیفی کلیه پزشکان متخصص زنان می باشند. با روش نمونه گیری در دسترس، 130 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه 35سوالی استرس بیمارستانی شامل پنج مولفه استرس شغلی (عوامل آرگونومیکی، ابهام، نوبت کاری، عوامل شیمایی و کم باری نقش) و پرسشنامه 45 سوالی رضایت شغلی اسمیت و هیولین بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها مشخص کرد که پنج مولفه های استرس شغلی، می تواند به طور معنی داری رضایت شغلی را پیش بینی کنند که در مجموع 79% از واریانس متغیر رضایت شغلی را تبیین می نمایند. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که از دیدگاه شرکت کنندگان مولفه های رضایت شغلی به ترتیب ویژگی شغل دارای رتبه اول، حقوق و مزایا رتبه دوم، شرایط کار رتبه سوم و ارتقاء شغلی در رتبه چهارم قرار دارند. متخصصان زیر 40 سال از رضایت شغلی بالاتری نسبت به گروه های سنی 41 تا 50 سال و 51 تا 60 سال برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استرس شغلی یکی از عوامل تاثیرگذار منفی در رضایت شغلی در بین پزشکان متخصص زنان می باشد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، رضایت شغلی، پزشکان زنان
  • رویا نیک فر، احسان ولوی*، مجید امین زاده، مهری طاهری، طاهره ضیایی، مازیار مرتضوی، احمد شمسی زاده، محسن حسین زاده، محمدحسن آل طیب، علی احمدزاده صفحات 257-263

    مقدمه یادگیری بر اساس حل مسئله یکی از نوین ترین روش های آموزش پزشکی است. در این روش معمولا دانشجویان در گروه های کوچک بر روی یک مسئله کار کرده و اهداف آموزش را که شامل دانش پایه و دانش بالینی است فرا می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی رضایتمندی دانشجویان و راهنمایان از تدریس به روش یادگیری بر اساس حل مسئله در گروه های بزرگ برای درس کودکان و مقایسه آن با روش سخنرانی بوده است.

    روش کار

    در این مطالعه تحلیلی، کلیه دانشجویان درس تئوری کودکان (40 نفر) به 5 گروه تقسیم شدند و شش جلسه آموزشی به روش حل مسئله در کنار برنامه رایج تدریس تئوری کودکان به روش سخنرانی برای همه دانشجویان برگزارشد. اطلاعات مربوط به میزان رضایتمندی فراگیران و راهنمایان از این دو نوع روش تدریس در طول یک نیم سال تحصیلی جمع آوری شده و داده های بدست آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان داد که دانشجویان در اکثر حیطه های آموزشی، یادگیری بر اساس حل مسئله را به سخنرانی ترجیح دادند (05/0P<). در این مطالعه میزان فعالیت راهنما در دو روش آموزشی تفاوت معنی داری نداشت. همه راهنمایان این شکل از آموزش را به صورت موثر و در زمان تعیین شده اجرا کرده و از روند اجرای این روش ابراز رضایت نموده اند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه ما، این شکل تغییر یافته از روش یادگیری بر اساس حل مسئله می تواند به صورت موفقیت آمیزی در دانشجویان پزشکی به اجرا درآید.

    کلیدواژگان: یادگیری بر اساس حل مسئله، دانشجوی پزشکی، کودکان
  • میترا امینی، راضیه کاظم پور، محسن مقدمی، فرهاد لطفی، الهه ابوالفتحی صفحات 265-272
    مقدمه
    استدلال بالینی نقشی اساسی در توانایی تشخیص و تدبیر پزشکان دارد. در این تحقیق به استفاده از یک ابزار ارزشیابی جدید (آزمون نکات کلیدی) در زمینه حل مسائل کلینیکی پرداخته شده است. مهمترین هدف این تحقیق مقایسه آزمون نکات کلیدی با آزمون های چهار جوابی متداول در بخش داخلی دانشکده پزشکی شیراز بود.
    روش کار
    تمامی دانشجویان سال آخر پزشکی در بخش داخلی دانشکده پزشکی شیراز (تعداد 100 نفر) در این تحقیق شبه تجربی شرکت کردند. پس از برگزاری آزمون چهار گزینه ای، آزمون نکات کلیدی جهت آنان برگزار گردید. همبستگی آزمون نکات کلیدی با آزمون چهارگزینه ای محاسبه شد. پایایی آزمون نکات کلیدی با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد. ضریب دشواری سوالات با روش ویتنی و سابرز تعیین شد و ضریب همبستگی هر سوال با کل آزمون به عنوان شاخص ضریب تمیز، مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    در آزمون نکات کلیدی، حداقل نمره دانشجویان 7/23، حداکثر 2/41 و میانگین نمرات آنان برابر با 9/30 شد. پایایی آزمون نکات کلیدی برابر 68/0، ضریب دشواری سوالات بین 8/0–3/0 و ضریب همبستگی هر سوال با کل آزمون بین 54/0-16/0 شد. ضریب همبستگی بین آزمون نکات کلیدی و آزمون چهار گزینه ای، 25/0 (05/0P<) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سنجش مقوله استدلال بالینی توسط آزمون چهارجوابی امکان پذیر نبوده و استفاده از روش ابزار ارزشیابی جدید در حیطه بالینی از جمله ازمون نکات کلیدی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بخش داخلی، دانشجویان پزشکی، شیراز
  • معصومه دلارام، فرانک صفدری ده چشمه، نسرین اکبری، سارا حسینی، حسین رفیعی صفحات 273-281
    مقدمه
    با اینکه متخصصین در مورد ارزشیابی دانشجو توسط استاد تاکید می نمایند ولی یکی از شیوه های مورد قبول خودارزشیابی است. هدف این مطالعه مقایسه نظرات دانشجویان سال آخر مامائی و در آستانه فراغت از تحصیل و مربیان آنها در مورد مهارتهای فرا گرفته شده در موضوعات بیماری های زنان و بارداری و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بود.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، وضعیت خودارزشیابی 47 نفر از دانشجویان سال آخر مامائی در مورد مهارتهای فرا گرفته شده در طی تحصیل در موضوعات بیماری های زنان و بارداری و زایمان که در امتحان فینال مورد ارزیابی واقع می شوند، با ارزشیابی مربیان آنها با استفاده از چک لیست ارزشیابی، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده و 05/0P< معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار نمره کل ارزشیابی بر مبنای نمره 130 برای 26 آیتم مربوط به موضوع بیماری های زنان و حد اکثر نمره 5 برای هر آیتم برای مربیان 79/7±42/86 و برای دانشجویان 6/12±46/82 بدست آمد و آزمون t زوجها اختلاف معنی داری را نشان نداد. در موضوع بارداری و زایمان، میانگین و انحراف معیار نمره کل بر مبنای نمره 190 برای 38 آیتم و حد اکثر نمره 5 برای هر آیتم برای مربیان 57/10±40/136 و برای دانشجویان 98/27±19/134 بدست آمد و آزمون آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که دانشجویان به طور نسبی می توانند عملکرد خود را همانند اساتید مورد قضاوت قرار دهند. نظرخواهی از دانشجویان برای ارزیابی خود و بکارگیری آن در ارزیابی استاد، می تواند روند ارزشیابی را بهبود بخشد
    کلیدواژگان: خودارزشیابی، مهارت، دانشجویان، شهرکرد
|
  • . Heidari, A. Mousavi, S. Zare Pages 197-203
    Introduction
    Prostatic adenocarcinoma is the most common malignancy of internal system and after lung cancer is the second cause of death in male. Genetic base of many neoplasms is related to suppressor tumor gene such as P53. Therefore, we aimed in this study, to assess the intensity of prostatic adenocarcinoma tissue staining with P53 staining method and its relationship with Gleason grade.
    Methods
    In this cross-sectional study, during 2006 to 2008, all patients attending pathology ward of Shahid Mohammadi hospital with diagnosed prostatic adenocarcinoma enrolled for the study. Samples were stained with H & E staining and if adenocarcinoma was confirmed they stained with P53 stain using immunohistichmistry (IHC) method and severity of staining was recorded. We used colon cancer tissue for positive control and non tumoral prostate tissue for negative control. Data were analyzed using descriptive method and Chi-square test by means of SPSS.
    Results
    30 patients aged between 60 and 91 with mean age of 77.10±8.5 enrolled in the study. Grade of tumors vary from 2 to 10 and the most frequent grade was 7. Results show that with increase in the Gleason grade, intensity of P53 staining also increases. (P<0.001)
    Conclusion
    Results demonstrated that there is a direct relationship between Gleason grade and intensity of P53 staining
    Keywords: Adenocarcinoma, P53, Prostate
  • H.R. Ghasemian Moghadam, H. Ayatollahi, A.R. Sobhani, Z. Etaati, S. Zare Pages 205-212
    Introduction

    This study was carried out to correlate histological findings in cervical lesions to human papilloma virus (HPV), as detected by polymerase chain reaction (PCR).

    Methods

    In this descriptive study, out of 143 cervical biopsies, 50 biopsies, containing sufficient histopathologic criteria, were examined. PCR assay was performed with the primers GP05/06+ and, as control, the beta-globin gene was amplified. The morphological findings were correlated to HPV positivity: koilocytic atypia, multinucleation, acanthosis, papillomatosis, dyskeratotic cell, mitosis in the lower basal third of the epithelium, hyperplasia of basal layers.

    Results

    In 50 selected samples pathologic diagnosis was chronic cervicitis in 37 cases (74%) and cervical intraepithelial neoplasia (CIN) in 13 cases (including CIN I in 6 cases, CIN II in 5 cases, CIN III in 2 cases). HPV DNA was positive in 6 cases, including 5.4% of chronic cervicitis (2 cases) and 30.8% of CINs (including 33.3% of CIN I, 40% of CIN II). The analysis did not indicate any strong relationship between morphological criteria and HPV. The only finding showed an independent, straight and weak correlation between HPV and koilocytic atypia (P value=0.003 & Kappa=0.296) with sensitivity of 100% and a relatively low specificity of 63.6%. By excluding mild koilocytic atypia, this correlation was amplified (P<0.001 & Kappa=0.669) and appear acceptable sensitivity of 83.3% and specificity of 93.2%. The finding with highest positive and negative predictive value was the presence of definite koilocytosis (PPV=62.5% & NPV=97.6%).

    Conclusion

    In spite of association of some HPV infection with chronic cervicitis; there is no correlation between severity of chronic cervicitis and HPV infection. Although koilocytosis is a good indicative criterion for HPV infection; nevertheless, there is some limitations in histological diagnosis of cervical HPV infection

    Keywords: Human Papilloma Virus (HPV), Polymerase Chain Reaction (PCR), Biopsy
  • A. Asadi Fakhr, I. Salehi, H. Mozafari Pages 213-220
    Introduction
    Elderly is considered from 60-65 years old, and 35% of all surgeries related to this age group. Surgical complications in these patients have a high incidence and to reduce these complications Bispectral (BIS) monitoring during the anesthesia can be used. This study was designed to investigate whether BIS monitoring improves clinical anesthetic delivery, recovery profiles in elderly patients undergoing abdominal surgery with general anesthesia compared to standard clinical practice.
    Methods
    In a clinical trial, 68 elderly patients (over the age of 60) having American Society of Anesthesiologists (ASA) physical status of I or III who were scheduled for elective abdominal surgery. Patients were randomly allocated to two groups that receiving general anesthesia with BIS monitoring as cases and without using of BIS monitoring as controls. To compare two groups, Kaplan-Meier test was used.
    Results
    The time to orientation was faster in the BIS group compared to the control group. There were significant differences in the postoperative orientation time between the two groups. (P<0.001)
    Conclusion
    Our findings indicate that, recovery time and discharge from recovery in BIS group was significantly faster than control group.
    Keywords: Anesthesia – Surgery – Elderly
  • M. Karbalaei, A. Rahimi, S. Zare, M.V. Hoseini Pages 221-227
    Introduction
    Few studies is in literature related to evaluation of impact of positive pressure ventilation (PPV) on thoracostomy tube removal in Iran. We decided, in this study, to evaluate the impact of PPV on recurrent pneumothorax (PTX) after removal of thoracostomy tubes (TT).
    Methods
    A case-control study was performed for evaluating 122 chest tubes in 109 mechanically ventilatedtrauma patients during a one year period. 61 chest tubes randomly assigned tobeclamped and the others observed as control group. After 6 hours, portable CXR obtained. All chest radiographs were reviewed to identify recurrent PTX. The collected data was analyzed using SPSS statistical software and P<0.05 was considered significant.
    Results
    Rate of post-clamping PTX was 11.5%, (7 of 61). There was a significant difference between case and control groups in recurrent pneumothorax (P=0.013). 6 of these 7 patients (85%) who their chest tube discontinuation resulted in recurrent pneumothorax, underwent tube thoracostomy for pneumothorax or hemopneumothorax. 5 of these 7 patients had been demonstrated airleak during hospitalization. A significant statistical association between the first CXR in emergency department and presence of airleak in ICU was detected (P<0.001). Moreover, there was a significant association between airleak during admission and incidence of recurrent pneumothorax (P<0.001).
    Conclusion
    Regarding to remarkable incidence of post-clamping pneumothorax (11.5%) in despite of careful patient selection for chest tube discontinuation in this study, chest tube removal for patients on PPV is not a safe method. It has been demonstrated that once discontinuation criteria were met, in patients who undergone tube thoracostomy for pure hemothorax and did not reveal airleak during their hospitalization, thoracostomy tube removal is safe, even on positive pressure ventilation. Nevertheless, the surgeon decision for timing of chest tube removal is superior.
    Keywords: Positive Pressure Ventilation – Chest Tubes_Pneumothorax
  • S. Satarifard, A.A. Gaeini, C. Choobineh, L. Shafiei Neek, A. Azami, E. Adibfard, H. Aubizadeh Pages 229-239
    Introduction
    Exercise and environmental stressors cause alteration in different components of the immune and hormonal systems. Therefore, the purpose of this study was to explore the changes of serum cortisol and salivary IgA of athletes after a single bout of exercise cold, warm and natural environments.
    Methods
    Ten young male athletes who ran on a treadmill for 1 hour at %60 VO2max in environments of natural (22±1˚c, 50±5 RH), cold (3±1˚c, 50±2 RH) and warm (35±1˚c, 50±5RH). Blood and Saliva samples were collected to measure cortisol and SIgA before, after exercise and 2 hours after recovery. In addition, during exercise body temperature, athletes’ consumption water, Plasma Volume Changes, perceived exertion (borg scale) were measured. In order to analyze the data, Repeated Measure and Bonferroni tests at the significant level of P<0.05 were utilized.
    Results
    The cortisol concentration increased significantly after exercise, in three environments (P<0.0001). This increased values were significant in warm in comparison with cold (P=0.04) and natural (P=0.031) environments. SIgA concentrations, in three environments, did not have significant changes after exercise. However, these values reduced significantly after exercise in cold environment compare to natural (P=0.021) and hot environment compare to natural (P=0.035).
    Conclusion
    Exercise in the three environments causes increase serum cortisol as well as stimulating the Hypothalamic-Pituitary-Adrenal (HPA) axis. But, exercise had no effect on the levels of SIgA. However, regard to a significant reductions of these values in cold and warm environments than natural environment after exercise, is possible a risk of respiratory tract infection in cold and warm environments.
    Keywords: Exercise – Cortisol – S IgA_Temperature
  • F. Moayedi, A. Moayedi, G. Goli, Y. Hemedi Pages 241-247
    Introduction
    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is a disorder manifest in early childhood with symptoms of hyperactivity, impulsivity, and inattention. The symptoms affect functioning. ADHD has a wide range of prevalence and different prevalence had been reported in the world. The purpose of this study was to determine prevalence of ADHD in Bandar Abbas primary school students in 2010.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 800 primary students of Bandar Abbas primary schools in 2010. The subjects were selected through a multistage random sampling method. The data were collected using diagnostic criteria from the DSM-IV questionnaire. We analyzed data using statistical tests such as chi-square and t-test.
    Results
    In this study, 400 male and 400 female pupils were under investigation. Average age was 9±1.4 (mean ±Sd). Based on teacher's and parents reports 11.6% and 12.3% of students were found to have ADHD, respectively. ADHD prevalence according to agreement of both parents and teachers was 9.5%. Factors such as gender and poor academic performance had significant association with ADHD (P<0.05), while age and grade had not significant association with that.
    Conclusion
    ADHD in pupils of Bandar Abbas is estimated to have moderate prevalence compared to other regions of Iran. Because of consequences of ADHD in individual, screening children with poor academic performance seems to be necessary.
    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Bandar Abbas, Students
  • M. Rajaei, H. Haghighi, S. Dadipoor, S. Fallaghi, M. Salimi, M. Sareghi Brojeni, M. Naderi Zadeh, S.A. Alavi, A.A. Hesam, M. Salimi Pages 249-255
    Introduction
    Positive consequences of job satisfaction promote prosperity, physical and mental health and increase rate of training and qualifications. The present study intends to evaluate relationship between occupational stress and job satisfaction among obstetrician.
    Methods
    The assessed populations in this descriptive study consist of obstetrician. 130 samples, using convenience sampling, were selected. HSS-35 (Hospital Stress Scale) and Smith Job satisfaction questionnaires were used for evaluation of obstetricians’ stress. The collected data was analyzed by SPSS statistical software.
    Results
    Findings indicated that components and criteria of occupational stress could significantly predict job satisfaction and determine 79% of job satisfaction variations. Friedman test showed that in the opinion of participations, of components of job satisfaction, occupational features are in first stage, salaries in the second, occupational condition in the third and professional stands in the fourth stage. The finding also clarified that 40 years old and younger obstetrician had more job satisfaction in comparison with 41 to 50 and 51 to 60 years old obstetrician.
    Conclusion
    Occupational stress obviously is one of the negative factors which can affect job satisfaction.
    Keywords: Occupational Stress – Job Satisfaction – Obstetrician
  • R. Nikfar, E. Valavi, M. Aminzadeh, M. Taheri, T. Ziaee, M. Mortazavi, A. Shamsizadeh, M. Hoseinzadeh, M.H. Altayeb, A. Ahmadzadeh Pages 257-263
    Introduction

    Problem-based learning (PBL) is possibly one of the most innovative methods in medical education. In this training method, small groups of students work on a subject and learn the educational goals which include basic and clinical sciences. The aim of this study was comparing students’ and facilitators’ satisfaction in teaching pediatric course materials by two methods of large group PBL and lecture-based teaching.

    Methods

    In this analytic study, all pediatric theory course students (40 students) were divided into 5 groups. 6 PBL training sessions was added to regular conventional lectures of pediatric subjects. Students’ and facilitators’ satisfaction data for both methods of teaching were collected during the semester. Finally the data was analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The results of this study indicated that most students preferred PBL over the lecture-based traditional teaching in the most of the aspects (P<0.05). Tutors activity did not show any significant difference in both methods. Tutors managed this form of PBL effectively within time restraints and reported that they enjoyed the process.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, the modified problem based learning methodology can be successfully used with larger groups of students.

    Keywords: Problem, Based Learning, Medical Student, Pediatrics
  • M. Amini, M. Moghadam, F. Lotfi, R. Kazempour, E. Abdolfathi Pages 265-272
    Introduction
    Clinical reasoning skills play a major role in the ability of doctors to make diagnosis and reach treatment decisions. This study is a report of use an innovative assessment tool: key feature exam, in problem solving domain. The main purpose of this study was to compare key feature results with routine multiple choice questions in internal medicine department.
    Methods
    Final year internal medicine students (n=100) of Shiraz medical school participated in this study. They implemented in multiple choice questions exam; then participated in key feature exam. Reliability, item’s difficulty level and item’s total correlation as discriminative index, about key feature exam have been considered.
    Results
    The maximum, minimum and mean scores of the students in key feature exam were 23.7, 41.2 and 30.91, respectively. The reliability of key feature exam was 0.68 (chronbach’s alpha). The item’s difficulty level scores were between 0.3-0.8 in all key feature questions and item’s total correlation was 0.16-0.54. Correlation between key feature exam and multiple choice questions exam was 0.25 (P<0.05).
    Conclusion
    The results of the present study suggest that key feature examination may be a better method for evaluating clinical reasoning skills of medical students
    Keywords: Internal Medicine Department – Medical Students_Shiraz
  • M. Delaram, F. Safdari Decheshmeh, N. Akbari, S. Hoseini, H. Rafiei Pages 273-281
    Introduction
    Although evaluation of students is always stressed by educational specialists, but one of the accepted methods for evaluation, is self assessment. The purpose of this study was to compare the self and instructors assessment in clinical skills of midwifery students who are completing their education in Shahrekord university of medical sciences.
    Methods
    In a cross-sectional study, self assessment of 47 last year midwifery students for clinical skills in gynecology and obstetrics subjects as an evaluation in final examination, was compared with clinical instructors’ assessment. Descriptive and analytic statistics with SPSS was used for data analysis and P<0.05 was considered significant.
    Results
    Mean and standard deviation of the scores for gynecology subjects evaluation based on total score of 130 for 26 items was 86.42±7.79 for the instructors and 82.46±12.60 for the students. This difference was not statistically significant. The same statistics for obstetrics subjects were 136.40±10.57 and 134.19±27.98 out of 190 for 38 items for the instructors and for the students, respectively. This difference was also not statistically significant.
    Conclusion
    The results of study showed that students are able to judge their performance accurately. Assessing and including the student evaluation can improve the processes of evaluation.
    Keywords: Self, Assessment, Skills, Students, Shahrekord