فهرست مطالب

قرآن و طب - پیاپی 4 (زمستان 1391)

نشریه قرآن و طب
پیاپی 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سر مقاله
  • محمد باقر مینایی صفحه 91
  • مقاله های مروری
  • اباصلت حسین زاده کلاگر، ام البنین امجدی سورکی صفحه 94
    زمینه

    در گذشته، مردم از گیاهان برای درمان بسیاری از بیماری های خود استفاده می کردند بدون اینکه اطلاعاتی در مورد ترکیبات موجود در آنها داشته باشند. با توجه به اینکه در گذشته همانند امروزه سرطان یک بیماری نگران کننده ای به شمار می آمد، بنابراین شناخت گیاهانی با خواص ضد سرطانی مهم و حیاتی است. اولین تحقیق درباره ترکیبات ضد سرطان گیاهی در سال 1950 و زمانی انجام شد که وینکا آلکالوئیدها «وینکریستین و وینبلاستین» کشف و پودوفیلوتوکسین های سایتوتوکسیک جداسازی شدند. یکی از این گیاهان که دارای خواص درمانی است، کدو است. در گذشته، فقط بیماران از کدو استفاده می کردند و بعد مشخص شد که همه ی افراد می توانند از آن استفاده کنند و مصرف کدو رواج یافت. در آیات 146-144 از سوره صافات در قرآن کریم خداوند می فرماید: «یونس را در ساحلی بی آب و علف افکندیم در حالیکه او بیمار بود و ما درختی از کدو بر او رویاندیم». در شمال ایران، کدو یکی از گیاهان اصلی و رایج در رژیم غذایی گذشته به شمار می آمد و میزان سرطان به خصوص سرطان های لوله گوارش در شمال ایران از سایر نقاط کمتر بود. صنعت گرایی و تمایل به خوردن غذاهای آماده (فست فود) منجر به کاهش مصرف کدو در رژیم غذایی این مناطق شد و به موازات آن میزان سرطان لوله گوارش در این ناحیه افزایش یافت تا جائیکه استان های شمالی ایران کمربند سرطان لوله گوارش در ایران به شمار می روند. کدو یکی از انواع گیاهانی است که اثری شفا بخش بر انواع سرطان ها بخصوص سرطان لوله گوارش دارد. چنان که تاریخچهی استفاده از کدو نشان می دهد احتمالا بین مصرف کدو و بروز سرطان رابطه عکس برقرار است..
    شواهد: پژوهش اخیر با آگاهی از تاریخچه مصرف کدو و پیشنهاد قرآن، در صدد است شواهد علمی را در زمینه اثر شفا بخش کدو بر سرطان از جمله سرطان لوله گوارش جمع آوری کند. شواهد رابطه عکس بین مصرف کدو و بروز سرطان را ثابت و بیان می کنند که کدو گیاهی ضدسرطان است..

    یافته ها

    کدو سرشار از مواد مغذی از جمله فیتواستروژن، سلنیوم، فیبر، کوکوربیتاسین E، کلسیم، روی، سایر ویتامین ها و مواد معدنی است. این مواد نه تنها از سرطان جلوگیری می کنند، بلکه با توجه به تحقیقات انجام شده درباره نقش موثرشان، در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مقاله مواد مغذی کدو و نقش آن ها را در پیشگیری از سرطان و درمان بیماری ها از طریق مسیرهای انتقال پیام و مکانیزم های مولکولی توضیح می دهد. گیاه کدو دارای گل، برگ، ریشه و دانه است. همهاین بخش ها حاوی مواد مغذی التیام بخش اند. بنابراین می توان ادعا کرد که این گیاه مفید به واقع ضدسرطان است..
    بحث: میوه و اجزای مختلف کدو سرشار از مواد مغذی موثرند. کدو غذایی مقوی برای درمان بسیاری از بیماری ها و سرطان ها به خصوص سرطان لوله گوارش به شمار می آید..

    کلیدواژگان: کدو، مواد مغذی، جلوگیری از سرطان، روده و معده
  • روز ه داری اسلامی یا شیوه صحیح زندگی: بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و ارگان های بدن
    فریده ظفری زنگنه صفحه 106
    زمینه
    تاریخ انسان شناسی بیانگر این حقیقت است که انسان در دوران های گذشته حتی در قبایل بدوی برای رضایت خدایان و در طلب خواسته های خود روزه می گرفته است. روزه، عملی عبادی و البته یک عبادت منحصر به فرد است (لیس کمثله شیء). ماه مبارک رمضان نیز ماهی است که از نظر موقعیت زمانی (نزول قرآن در آن و...)، برنامه عبادی، آثار اجتماعی، سازندگی های فردی، رعایت بهداشت و سلامتی از ویژگی های خاصی برخوردار است..
    شواهد: حاصل مطالعات در باب روزه روزه داری نشان می دهد که القاء یک الگوی خاص یک ماهه می تواند موجب سلامت روح و جسم انسان در طول سال باشد..
    نتایج
    حاصل این بررسی نشان می دهد که روزه داری ماه مبارک رمضان در جهت دستیابی به یک الگوی صحیح در شیوه زندگی (Life style) موثر است، خصوصا که نه فقط اسلام بلکه کلیه ادیان روزه داری را از عبادات موکد می دانند. بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و تاثیر پذیری آن از روزه داری نشان می دهد که تعدیل نوروترانسمیترهای مغزی در روزه داران سبب آرامش روحی آن ها خواهد شد. همچنین تاثیر روزه داری بر دیگر پارامترهای شیمیایی بدن سبب ارتقاء سطح سلامت روزه داران می شود..
    بحث: تصحیح سبک زندگی از جمله عوامل تاثیر گذار بر سلامت افراد به شمار می رود. یک بخش مهم در سبک زندگی افراد که ارتباطی قوی با سلامت و روزه داری دارد، الگوی خواب است. سحرخیزی و به عبارت صحیح تر زمان خواب مناسب یک جنبه روزه داری است و حتی می توان گفت روزه داری با سحرخیزی معنا می یابد. خوب خوابیدن و زمان کافی برای خواب برای داشتن حافظه ای قوی، سیستم ایمنی قوی و نشاط روزانه ضرورت دارد..
    کلیدواژگان: ماه رمضان، روز هداری، پارامترهای بیوشیمیایی
  • مقاله های پژوهشی
  • محمد قاسمی، مریم رضایی نجف آبادی صفحه 113
    مقدمه
    کمردرد یکی از مشکلات شایع و چند علیتی در بین رانندگان حرفه ای است که عوامل مختلف سرشتی، فردی، اجتماعی، روانی و شغلی در بروز و تشدید آن نقش دارند. در مطالعات متعدد انجام شده نقش عوامل روحی معنوی کمتر مورد بررسی قرار گرفته است..
    اهداف
    از انجام این مطالعه تعیین نقش باورهای دینی، دعا و فریضه نماز در رخداد کمر درد در رانندگان حرفه ای بوده است..
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی رانندگان حرفه ای شهرستان کرج در پاییز و زمستان سال 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیرهای مورد بررسی شامل اطلاعات دموگرافیک، سابقه کار، کمردرد مزمن (ابتلا به کمردرد بیش از سه ماه)، شدت درد، گروه شغلی (باری یا مسافری) و نگرش و رفتار مذهبی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات عبارت بود از شرح حال و معاینه پزشکی، پرسشنامه محقق ساز سنجش باورهای مذهبی اسلامی، ذکر دعا و اقامه نماز واجب و شاخص طیف رنگی Visual Analogue Scale (VAS) برای شدت کمردرد دارای طیف عددی 1 تا 10. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو،Student T و آزمونهای رگرسیونی مقایسه گردیدند..
    یافته ها
    تعداد 242 نفر راننده با میانگین سنی 21/5 ± 30/34 سال مورد ارزیابی قرا ر گرفتند که 67 نفر (68/27%) از رانندگان مبتلا به کمردرد مزمن بودند. چهل و دو نفر از این گروه (27/62%) را راننده باری تشکیل می دادند. میانگین شدت درد افراد مبتلا به کمردرد معادل 11/1 ± 36/5 به دست آمد. رابطه شیوع کمردرد با مصرف سیگار و گروه شغلی و نوع نگرش نسبت به نقش دین در سلامت معنی دار به دست نیامد. تفاوت میانگین سنی و سابقه کار در افراد واجد و فاقد کمردرد معنی دار بود. همچنین شیوع کمردرد در افرادی که بیشتر اوقات و همیشه دعا میکردند و نمازهای واجب خود را به جا می آوردند کمتر از دیگران بود و شدت کمردرد نیز در افرادی که نماز را همواره اقامه می کردند از نظر آماری کمتر بود..
    نتیجه گیری
    نیایش و نماز در کاهش شیوع کمردرد در رانندگان نقش دارد. پیشنهاد می گردد ضمن توجه به ارتقای سبک زندگی سالم بین نیروی کار و ارزیابی مشکلات ارگونومیک، به تعالی معنوی و دینی شاغلین توجه ویژه ای صورت گیرد..
    کلیدواژگان: کمردرد، دعا و نماز، رانندگان حرفه ای
  • مرضیه بیگم سیاهپوش صفحه 120
    مقدمه
    حکمای ایرانی در زمینه طب سنتی با هدف حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها شش اصل را وضع کرده و به آن ها «شش اصل ضروری» گفته اند. از آنجا که قرآن کتابی جامع برای بشر است، امور ضروری برای حیات انسان یقینا در قرآن آمده اند. از این رو یافتن اصول فوق در قرآن، مهر تاییدی بر صحت آن ها و مشوقی برای رعایت آن جهت حفظ سلامتی است..
    اهداف
    هدف این مطالعه، آگاهی یافتن از دیدگاه قرآن در رابطه با شش اصل ضروری طب سنتی ایرانی در حفظ سلامتی است..
    مواد و روش ها
    ابتدا از نمونه های مبتنی بر هدف و منتخب از کتب طب سنتی ایرانی مطالب مورد نظر استخراج شد و به طریق مطالعه کیفی از نوع پدیده شناسی، تحت مطالعه عمیق قرار گرفت. سپس داده ها با روش آنالیز محتوا تحلیل شدند. همچنین با استفاده از نرم افزار های معتبر قرآنی، آیات مرتبط با مطالب یافت شده و به ترجمه و در صورت نیاز، به تفسیر آن ها رجوع شد..
    یافته ها
    شش طبقه ی اصلی «محیط زندگی»، «تغذیه»، «حالات روحی»، تحرک بدنی«،»خواب و بیداری«و» استفراغ و احتباس«، و چهار طبقه ی فرعی»اقلیم ها«،» فصل ها«،» مقاربت«و»قاعدگی«، از آنالیز داده ها استخراج شد. این طبقات در قرآن، به سه شیوه»مستقیم«،»غیر مستقیم«و»تلفیقی«، بیان شده اند..
    نتیجه گیری
    اصول ضروریه حفظ سلامتی در طب ایرانی نه تنها در قرآن بیان شده اند، بلکه مورد تاکید قرار گرفته اند..
    کلیدواژگان: طب سنتی ایرانی، قرآن، سلامتی، شش اصل ضروری (سته ضروریه)
  • رسول نوری، فیروزه زارع فراشبندی * صفحه 127
    مقدمه

    پژوهش حاضر عملکرد پژوهشگران مسلمان را در نشر مقالات موجود مرتبط با قرآن کریم در حوزه پزشکی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس از نظر کمیت و میزان استناد به آن ها بررسی کرده است..

    هدف

    ایجاد زمینه جهت تفکر و پرداختن به راه های مهم برای گسترش و نفوذ تعالیم قرآنی خارج از مرز کشورهای اسلامی..

    مواد و روش ها

    این پژوهش کاربردی- توصیفی با روش تحلیل استنادی انجام شده است. جامعه آماری همه مقالات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی اسکپوس مرتبط با قرآن کریم در حوزه موضوعی پزشکی است (77 مورد). جهت تنظیم داده ها از آمار توصیفی و نرم افزار Excel استفاده شده است..

    یافته ها

    پژوهش حاضر نشان می دهدکل استنادات صورت گرفته به 77 مقاله جامعه پژوهش، 180 مورد است. میانگین میزان استناد به هر مقاله در این جامعه 33/2 باراست. از نظر زمانی، استنادهای صورت گرفته به مقالات مورد بررسی، به ترتیب بیشتر مربوط به سال های 2009 با 32 مورد، 2008 با 27 مورد، و 2010 با 25 مورد بوده است. همچنین بیشترین تعداد مقالات در این حوزه در مجله«Journal of Semitic Studies»، 13 مقاله و پس از آن در مجله«Medicine and Law»، 3 مقاله، منتشر شده است..

    نتیجه گیری

    تعداد مقالات مربوط به تعالیم قرآن در حوزه پزشکی در پایگاه اسکوپوس بسیار اندک است. این امر بیانگر آن است که پژوهشگران مسلمان یا آن چنان که باید و شاید در تحقیقات خود از قرآن بهره نگرفته اند یا پژوهش های انجام شده را در حوزه بین المللی منتشر نکرده اند. بنابراین، لازم است جهت بهبود کمی و کیفی تولید علمی در این حوزه و نمایه این پژوهش ها در پایگاه های معتبر علمی، همچنین ترویج هر چه بهتر تعالیم قرآنی در حوزه پزشکی علاوه بر ارتقای مهارت های نگارشی مقالات پژوهشی به زبان انگلیسی، تلاش شود تا کیفیت و کمیت مجلات ارتقاء داده شده و در پایگاه های معتبر بین المللی نمایه شوند..

    کلیدواژگان: قرآن کریم، پزشکی، تحلیل استنادی، پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس، تولید علم
  • بحث
  • اکبر آقایانی چاوشی صفحه 133
    طب از جمله علومی است که در آموزه های دینی بر ارزش و اهمیت آن تاکید فراوان شده است. قرآن کریم در آیات بسیاری مسئله بهداشت و درمان جسم و روح انسان را مطرح کرده است. دسته ای از آیات قرآن به بحث پیشگیری و درمان بیماری های جسمی انسان پرداخته و دسته دیگر پیشگیری و درمان امراض روحی و روانی را مد نظر قرار داده است. بهره گیری از آیات طبی قرآن کریم جهت تامین سلامت جسمی و روحی مسلمانان، مستلزم فهم صحیح و دقیق آیات طبی است. زیرا خطر برداشت های و بی ضابطه از آیات طبی قرآن که گاه ممکن است با انگیزه اثبات اعجاز علمی آیات قرآن صورت پذیرد، تفسیر به رای شمرده می شود و این برداشت های غلط دیدگاه مسلمانان را در مورد آموزه های قرآنی دچار تردید می نماید. تفسیر آیات طبی قرآن به علت در دست نبودن مبانی و روش مدون و کامل، گاه به روش استخراج همه علوم از قرآن استوار بوده است. این روش مرسوم در میان دانشمندان، روشی نامطلوب و ناصواب است. روش رایج دیگر در تفسیر آیات طبی، روش تحمیل یافته های علوم طبی و یا تطبیق آن ها با آیات قرآن است. این روش تفسیری نیز نا پسند و ناصواب است، زیرا قرآن علی رغم پاره ای از اشارات در زمینه علوم مختلف، کتاب علمی محض نیست تا به همه علوم و جزئیات آن ها اشاره کرده باشد. بلکه قرآن کتابی برای هدایت تمامی انسان ها در عالم است. از این رو، راهکار اساسی در امان ماندن از برداشت های نادرست در تفسیر آیات طبی قرآن، به دست دادن روش و معیار صحیح در تفسیر آیات طبی است که این نوشتار به آن پرداخته است..
    کلیدواژگان: قرآن، تفسیر، روش شناسی، طب، آیات طبی
  • نامه
  • محسن نصیری طوسی، محمدرضا شمس اردکانی، محمد باقر مینایی، اسماعیل ناظم، محمد مهدی اصفهانی، ابراهیم خادم صفحه 137
|
  • Mohammad Bagher Minaei Page 91
  • Abasalt Hosseinzadeh Colagar, Omolbanin Amjadi Souraki Page 94

    Context: In the earlier times, many people used plants to cure diseases just by experimental data without knowing anything about its compounds. As regards cancer was the most concerning disease in the past (same as now), so recognizing plants with anticancer agents was vital. The first search for herbal anticancer agents had been done in 1950s when vinca alkaloids (Vinblastine and Vincristine) were discovered and cytotoxic podophyllotoxins were isolated. One of these plants is pumpkin. In the past only sick people used pumpkin and then they found it was edible for everyone, and so pumpkin usage became widespread. In the Holy Quran (Sura 37, As-Saaffat, Verse 144-146), Allah said to Jonah:" But we cast him upon the shore when he was ill, and we made a pumpkin tree grow over him ". In North of Iran, pumpkins was the main dietary food which was ordinarily used by people; interestingly the level of cancers, especially gastrointestinal cancers and some of other diseases, were lower than other regions of Iran. Now because of industrialism and lifestyle changes the presence of pumpkin in the diet of families really has decreased, and in parallel the prevalence of variety of cancers, especially gastrointestinal cancers, has increased. Qua Northern provinces have become the gastric cancer belts of Iran. Pumpkin is one of foods that are well known for its healing effects especially on cancers. As we see from the pumpkin diet history, there is an inverse relationship between its usage and cancer prevalence..Evidence Acquisition: Now by knowing pumpkin’s history and its Quranic reference, we want to collect scientific evidences about healing effect of pumpkin on diseases like cancers, especially gastrointestinal cancer. These evidences prove the truth of this inverse relation and surely declare pumpkin as an anticancer plant..

    Results

    Pumpkin consists of many beneficial nutrients such as phytoestrogen, selenium, fiber, cucurbitacin E, calcium, zinc, other vitamins and minerals, etc. These are not only beneficial for cancer prevention, but also for curing many diseases as many researches and scientific methods prove their effective roles. This article will clarify the existence of certain nutrients in pumpkin and explain their roles in cancer prevention and curing diseases by describing their signaling pathways and molecular mechanisms of action. In addition the pumpkin plant possesses flowers, leaves, roots, and seeds which all have healing nutrients. Therefore we can consider this fruitful plant as a beneficial medicinal herb with certain anticancer aspects..

    Conclusions

    The pumpkin plant with all its parts consists of highly effective nutrients, where it is considered as a super food for many diseases and cancers, especially gastrointestinal cancer..

    Keywords: Pumpkin, Nutrients, Cancers Prevention, Gastrointestinal
  • Islamic Fasting or the Right Life Style: Investigating the Biochemical Parameters of the Body Organs
    Farideh Zafari Zanganeh Page 106
    Context: The history of anthropology suggests that in the past, the human being fasted to satisfy their Gods and request their wishes. Fasting is the ritual activity and is of course a unique pray. “He, who is not alike anything”. Ramadan has the features regarding its time (descent of Quran), worshiping plan, the social effects, individual construction and considering health..Evidence Acquisition: The results of this study suggest that induction of a one-month specific pattern can lead to the body and soul health during a year..
    Results
    The result of this research indicates that fasting in Ramadan is efficient for reaching a right pattern in life style, especially when not only Islam but also other religions emphasize on fasting. Investigating the biochemical parameters and its sufficiency from fasting suggests that balancing the neurotransmitters of brain in fasting persons lead to their tranquility. Hence, the effect of fasting on the other chemical parameters leads to the promotion of fasting persons’ health..
    Conclusions
    Rectifying the life style is one of the most effective factors on the individuals’ health. An important part in the life style of individuals which is related to fasting is sleeping. Early rising, in other words, the optimum time for sleeping is an aspect of fasting and it can be concluded that fasting is meaningful with early rising. Sleeping well and having enough time to sleep for having the boosted memory, the powerful immunity system and daily happiness are essential..
    Keywords: Ramadan, Fasting, Biochemical Parameters
  • Mohammad Ghasemi, Maryam Rezaee Najafabadi Page 113
    Background
    Low back pain (LBP) is the most common and multifactor problem among the commercial drivers and the individual, social, psychological and occupational factors have important role in intensifying this pain. In various studies, the role of spiritual factor was investigated less compared to other factors..
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the effect of religious belief and praying on LBP among the commercial drivers..Patients and
    Methods
    In this cross sectional study, commercial drivers in Karaj, Iran were studied during fall and winter 2010-2011. The variables include demographic data, years of commercial driving, chronic back pain (suffering from back pain for more than three months), pain intensity, job status and the religious belief and behavior. The tools of data collection were medical history, the researcher-made questionnaire about the religious belief, praying and visual analogue scale (VAS) with a numerical range of 1-10 for intensifying the LBP. Data were compared by chi-square 2 and student t and regression tests..
    Results
    Two hundred and forty two drivers with the mean age of 34.30 ± 5.21 investigated and 67 of them (27.68%) had chronic back pain. Forty two of them were truck man. The mean of pain severity for the back pain suffered drivers was 5.36 ± 1.11. The relationship between LBP occurrence and smoking, job group and positive attitude to role of praying in health was not significant. The difference of mean age and the job record in the drivers without back pain was significant. Also the outbreak of back pain in drivers who pray was less than the others and the LBP intensity in patients who pray consistently was less statistically..
    Conclusions
    Praying plays an important role in decreasing LBP. It is recommended to consider the spiritual and religious issues along with regarding the improvement of healthy life style between the work forces and assessment of ergonomic problems..
    Keywords: Back Pain, Praying, Professional Drivers
  • Marzieh Beigom Siahpoosh Page 120
    Background
    The Iranian physicians have proposed six principles in traditional medicine for being healthy and preventing from diseases and they called them “The six essential principles”. As the Quran is a comprehensive book for human beings, the essential efforts are certainly specified in it. That’s why the above mentioned principles in Quran approve their validity and persuade human beings to consider them to be healthy..
    Objectives
    The aim of this study was to find out the viewpoint of Quran about the six essential principles of Iranian Traditional medicine for being healthy..
    Materials And Methods
    First, the required issues were adapted from the samples subjected to the aim and selected from the Iranian Traditional medicine book and were studied deeply by qualitative study of phenology. Then the data were analyzed by content analysis. Also, the verses related to the issues were adapted from Quran software and were translated and interpreted..
    Results
    Six major classifications such as “life environment”, “food”, spiritual status”, “physical activity”, “sleeping and awaking”, “excretion and retention”, and four minor classifications such as” climates”, “seasons”, “sexual intercourse” and “menstruation” were adopted from data analysis. These classifications in Quran were stated by three manners like “direct”, “indirect” and “integrative”..
    Conclusions
    The essential principles of health in Iranian medicine were not only stated in Quran, but also were emphasized..
    Keywords: Iranian Traditional Medicine, Quran, Health, The Six Essential Principles
  • Rasoul Noori, Firoozeh Zare Farashbandi Page 127
    Background

    The current study evaluated the quantitative performance of Muslim researchers to publish existing articles regarding Quran in relation with medical sciences in Scopus Databases and rate of citations..

    Objectives

    To provide the ideas of thinking and studying the main ways of development and penetration of Quran teachings beyond the boundaries of Islamic countries..

    Materials And Methods

    The present study is an applied - descriptive research which has been performed by citation analysis method. Population of the current study includes all the articles regarding the relation of holy Quran and medical sciences (77 records) which have been indexed in Scopus Databases. Descriptive statistics and excel software were used to set the data..

    Results

    The present study showed that the total citations to the 77 articles, as the population of the study, were 180, and an average of citation rate to each article was 2.33. In terms of time, citations to the investigated articles mostly referred to 2009 with 32 cases, 2008 with 27 cases, and 2010 with 25 cases, respectively. Also, "Journal of Semitic Studies" published the highest number of articles in this field, 13 articles, followed by the journal of "Medicine and Law" with 3 articles..

    Conclusions

    The number of articles about the relation of Quran teachings in medical sciences in Scopus Databases was very low. It shows that either the Muslim researchers have not taken enough advantage from Quran in their investigations or they have not published their findings in the international domain. To increase the quality and quantity of scientific productions in this field, to index the findings in reliable websites, and also to promote Quran teachings in medical sciences properly, in addition to improving English writing skills, researchers try to improve the quality and quantity of the articles and index them in reliable international websites..

    Keywords: Holy Quran, Medicine, Citation Analysis, Scopus Databases, Science Production
  • Akbar Aghayani Chavoshi Page 133
    Medicine is the science that has great religious value and its importance has been emphasized. The Holy Quran in many verses has proposed the issue of body and soul sanitary and treatment. Some of the Quran verses have considered the issue of prevention and treatment of diseases of the human body, and other categories, have discussed the prevention, and treatment of mental illnesses. Using verses from the Holy Quran which have medically important role in physical and mental health in Muslims requires accurate understanding of the medical verses, Since the danger of misconception of verses which occasionally is done for the proving of scientific miracle of Quran verses, is equal to interpretation of vote and this can lead the Muslims to be skeptical to Quran Verses. Interpretation of the medical verses of Quran, sometimes, has been based on extracting all science of Quran due to the lack of a systematic and comprehensive method. This method which has been prevalent between scientists is inappropriate and wrong method. Another common method in interpretation of medical verses is imposition of findings in medical sciences or adopting them with Quran verses. This interpretation was also absurd and improper, because the Quran despite some references in the different field of science is not a pure science book to mention all of the science details. This is while Quran is a book of guidance for all the people in the world. Hence, the way to avoid major medical misconceptions in interpreting the verses of the Quran, is obtaining the correct method in interpretation of medical verses that is what has been addressed in this paper..
    Keywords: Quran, Interpretation, Methodology, Medicine, Medical Verses
  • Mohsen Nasiri Toosi, Mohammad Reza Shams Ardekani, Mohammad Bagher Minaie, Ismail Nazim, Mohammad Mehdi Esfahani, Ebrahim Khadem Page 137