فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • مصطفی جعفری صفحات 212-220
    زمینه
    تجمع داخل سلولی آمینوگلیکوزیدهای تجویز شده در کورتکس کلیه باعث ایجاد نفروتوکسیسیتی می شود. هدف این مطالعه، بررسی اثرات محافظتی عصاره هیدروالکلی برگ های گیاه مریم گلی در برابر سمیت کلیوی القاشده توسط جنتامایسین بود.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر رت نر از نژاد اسپراگ-دالی و دامنه وزنی 300-200 گرم به طور تصادفی به 5 گروه 1- کنترل، 2- شاهد که نرمال سالین به مدت یک هفته داخل صفاقی تزریق می شد، 3- گروهی که جنتامایسین (80 میلی گرم بازای هر کیلو وزن در روز) به مدت یک هفته داخل صفاقی تزریق می شد (GEN)، 4- گروه دریافت کننده عصاره مریم گلی (50 میلی گرم به ازای هر کیلو وزن در روز) بعلاوه جنتامایسین با دوز 80 میلی گرم (GEN+SO 50) و 5- گروه دریافت کننده عصاره مریم گلی (100 میلی گرم بازای هر کیلو وزن در روز) به علاوه جنتامایسین با دوز 80 میلی گرم(GEN+SO 50) تقسیم شدند. در طول 6 ساعت آخر دوره، جهت جمع آوری ادرار، رت ها به قفس متابولیک انتقال می یافتند و در انتهای آن پس از بیهوشی عمیق با تیوپنتال، نمونه خون از آئورت گرفته می شد و کلیه چپ جهت بررسی وضعیت استرس اکسیداتیو خارج می شد. آنالیز آماری با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه صورت گرفت.
    یافته ها
    میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) که توسط جنتامایسین کاهش یافته بود به طور نسبی توسط مصرف عصاره مریم گلی بهبود پیدا کرد که منجر به کاهش غلظت کراتینین و اوره- نیتروژن پلاسما گردید. به علاوه، در گروه های GEN+SO میزان دفع نسبی سدیم و پتاسیم کاهش یافت و دفع مطلق پتاسیم زیاد گردید. همچنین میزان استرس اکسیداتیو که توسط جنتامایسین افزایش یافته بود توسط مصرف عصاره مریم گلی به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    عصاره مریم گلی دارای اثرات محافظت کنندگی در برابر آسیب های کلیوی ایجادشده توسط جنتامایسین می باشد که احتمالا بواسطه خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. اما تحقیقات بیشتر برای شناخت مکانیسم دقیق اثر آن لازم است
  • علی الماسی، زهرا بهمن صفحات 221-229
    زمینه
    جمعیت میکروبی غالب در بیورآکتورها عامل موثر در کارایی فرایندهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب است. هدف از این مطالعه، شناسایی و تخمین جمعیت میکروبی غالب در بیوراکتور تلفیقی هوازی-انوکسیک در تصفیه فاضلاب صنعتی بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بوده که در آن، تخریب مواد آلی در مقیاس آزمایشگاهی بیوراکتور هوازی/ انوکسیک با جریان رو به بالا با رژیم هوادهی متناوب ارزیابی شد. مطالعه جمعیت میکروبی بر اساس محیط کشت و تست های مختلف بیوشیمیایی و توده حیاتی در شرایط هوازی-انوکسیک انجام گردید. همزمان با شناسایی و شمارش باکتری های غالب، تغییرات کربن بر مبنای COD و BOD سنجیده شد.
    یافته ها
    فرآیند تصفیه هوازی-انوکسیک، 95-45 درصد حذف BOD و 95-75 درصد حذف CODرا نتیجه داد. باکتری های شناسایی شده به عنوان توده بیولوژیکی بررسی شدند. توده حیاتی تشکیل شده به طور متوسط، جمعیتی بالغ بر cfu/g109را در برداشت که غالبا باکتری های اختیاری و باکتری های بی هوازی نظیر کلی فرم ها، استافیلوکوکوس، استرپتوکوکسی، کلستریدیوم پرفرنجنس و دنیتریفایرها بودند. قسمت کوچکی از جمعیت شناخته شده (کم تر از 10%) نظیر نیتریفایرها به عنوان گونه های هوازی مطلق شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    شرایط انوکسیک، جمعیت میکروبی هوازی را تحت تاثیر قرار می دهد به گونه ای که بعد از خاموش شدن هوادهی نمودی در ساختار جمعیتی بیورآکتور ندارند. در مقابل، باکتری های اختیاری و بی هوازی، توانایی رشد در توده میکروبی موجود در داخل بیوراکتور را داشته و جمعیتی غالب دارند. از مزیت های این بیوراکتور تلفیقی، راندمان مطلوب توام با عدم مشکلات ناشی از تولید لجن می باشد.
    کلیدواژگان: بیوتکنولوژی محیط
  • امیرشرفی، خیرالله صادقی، حبیب الله خزایی صفحات 230-236
    زمینه
    افسردگی یکی از اختلالات شایع روانی است که در ردیف چهارم حادترین مشکلات بهداشت عمومی قرار می گیرد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی دو روش دارودرمانی و شناخت درمانی گروهی بر ابعاد سرشت و منش مبتلایان به افسردگی اساسی انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش 45 بیمار مرد افسرده به صورت تصادفی در سه گروه دارودرمانی، شناخت درمانی گروهی و کنترل قرار داده شدند. سپس پرسشنامه های افسردگی بک II و TCI کلونینجر قبل و بعد از اعمال روش های درمان در مورد آن ها اجرا گردید. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی مقایسه شدند.
    یافته ها
    هردو روش درمانی سبب کاهش نشانه های افسردگی شدند بدون این که تفاوت معناداری بین آن ها وجود داشته باشد. در ابعاد سرشت و منش نیز دو روش سبب کاهش نمره ابعاد آسیب پرهیزی و پاداش وابستگی و افزایش نمره ابعاد نوجویی، پشتکار، همکاری، خودفراروی و خودراهبری شدند.
    نتیجه گیری
    روش های درمانی از نظر تاثیر در بهبود اختلال افسردگی اساسی، تفاوت معناداری با هم نداشتند، ولی می توان آن ها را به این شکل رتبه بندی نمود: 1) دارودرمانی، 2) شناخت درمانی گروهی و 3) کنترل (بدون درمان). هم چنین دو روش درمان سبب ایجاد تغییراتی در ابعاد سرشت و منش شدند که با گروه کنترل به طور معناداری متفاوت بود
  • منصور رضایی، حسین اشتریان صفحات 237-243
    زمینه
    از مشکلات حین ساکشن، وجود ترشحات غلیظ و چسبنده است و یکی از راه های تسهیل خروج ترشحات ریوی، القای نرمال سالین قبل از ساکشن لوله تراشه می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر ساکشن با و بدون نرمال سالین بر شاخص های فیزیولوژیک تنفسی در بیماران تحت جراحی قلب باز می باشد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی تک گروهی است. گروه مطالعه شامل 40 بیمار تحت تهویه مکانیکی بود که به دلیل جراحی عروق کرونر در بخش مراقبت ویژه قلب بستری بودند. هر دو روش ساکشن لوله تراشه در هر بیمار انجام شد. یک دقیقه قبل و سپس یک، پنج و پانزده دقیقه بعد از هر ساکشن، شاخص های فیزیولوژیک تنفسی اندازه گیری و در فرم جمع آوری اطلاعات هر بیمار ثبت شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوج و آنووا با اندازه های تکراری انجام شد.
    یافته ها
    در هر دو روش ساکشن لوله تراشه، شاخص های فیزیولوژیک تنفسی بعد از ساکشن نسبت به میزان پایه تغییر کردند اما در مقایسه روند تغییرات این شاخص ها بین دو روش ساکشن تفاوت معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    القای نرمال سالین حین ساکشن لوله تراشه باعث تغییرات کم تری در شاخص های فیزیولوژیک تنفسی وحتی بهبود تعدادی از مکانیک های ریوی در مقایسه با ساکشن بدون القای نرمال سالین شده در نتیجه القای نرمال سالین حین ساکشن لوله تراشه می تواند باعث افزایش کارآیی و عوارض کم تر شود
  • سهیلا صمد زاده، منصور رضایی * صفحات 244-251
    زمینه

    سندرم تونل کارپال شایع ترین نوروپاتی بدن و یکی از مهم ترین علل ناتوانی شغلی است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه قدرت تشخیصی سونوگرافی Gray Scale و داپلر در تشخیص سندرم تونل کارپال و مقایسه آن ها با مطالعات هدایت عصبی (NCV) می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه تحلیلی، ارزش تشخیصی سونوگرافی داپلر و Gray Scale بر روی 133 بیمار در مقایسه با NCV به عنوان معیار طلایی مقایسه گردید. بیماران با علایم درد و یا پارستزی اندام فوقانی توسط متخصص ارتوپد معرفی شدند. ابتدا از تمام بیماران، بررسی سرعت هدایت عصبی به عمل آمد و سپس سونوگرافیست بدون اطلاع از نتیجهNCV، از بیماران سونوگرافی داپلر و Gray scale به عمل آورد. شاخص های حساسیت، ویژگی و صحت این تست ها بررسی شدند و برای محاسبه بهترین سطح مقطع تشخیصی، از منحنیROC استفاده گردید.

    یافته ها

    تعداد 50 بیمار مبتلا به سندرم تونل کارپال و 83 بیمار غیرمبتلا مورد بررسی قرار گرفتند. از کل این بیماران، تعداد 42 نفر (6/31%) داپلر مثبت و 30 نفر (6/22%) Gray scale مثبت داشتند. حساسیت، ویژگی و صحت سونوگرافیGray scale به ترتیب 58، 99 و 83 درصد و داپلر 80، 97 و 91 درصد بود. مرز تشخیصی سطح مقطع عصب مدین 15/11 میلی متر مربع برآورد شد.

    نتیجه گیری

    سونوگرافی Gray scale و داپلر می توانند جهت تشخیص سندرم کارپال تونل مورد استفاده قرار گیرند. حساسیت سونوگرافی داپلر در مراحل اولیه بیماری بیشتر از سونوگرافی معمولی است ولی هیچ کدام از این روش ها نمی توانند جایگزینNCV گردند.

  • مریم هوشمند صفحات 252-262
    زمینه
    یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی لیپوساکشن است که عوارض خطرناکی به همراه دارد. با توجه به آمار بالا و رو به افزایش متقاضیان لیپوساکشن، احتمال بروز عوارض جدی و تحمیل بار کاری و هزینه زیاد بر سیستم بهداشت و درمان و به خصوص سیستم پرستاری، این سوال مطرح است که چه عواملی باعث روی آوردن افراد به این جراحی می شود؟
    روش ها
    تحقیق حاضر به روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. روش اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه باز نیمه ساختار بود و انجام مصاحبه ها تا زمان رسیدن داده ها به اشباع ادامه یافت. شرکت کنندگان به صورت هدفمند از بین زنان داوطلبی که حداقل سه ماه پیش از مصاحبه، تحت جراحی لیپوساکشن قرار گرفته بودند، انتخاب شدند.
    یافته ها
    سیزده زن 55-30 ساله که بین 5-1 سال پیش تحت جراحی لیپوساکشن قرار گرفته بودند، در تحقیق مشارکت کردند. دو درون مایه اصلی «میل به زیبایی» و «پذیرش خطر» از داده ها استخراج شد. دوران زیبایی، دوران زشتی و میل به بازگشت به دوران زیبایی به عنوان مضمون های فرعی «میل به زیبایی» طبقه بندی شدند. زندگی تحت فشار، تلاش برای جبران، رسیدن به آخر خط و پذیرش خطرات جراحی نیز به عنوان مضمون های فرعی «پذیرش خطر» طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    شرکت کنندگان برای نیل به زیبایی، خطرات انجام جراحی را پذیرفته اند. این امر نشان می دهد که زیبایی ظاهری نقشی اساسی در نیل به کمال و رضایت از زندگی دارد. تحقیق بیشتر در این زمینه به ویژه در مورد تجارب این افراد از پیامدهای انجام این نوع جراحی پیشنهاد می شود.
  • بهمن خالدی پاوه صفحات 263-268
    زمینه
    با توجه به نقش مهم و اساسی خواب در سلامت و عملکرد اجتماعی فرد و همچنین ویژگی های زنان و تغییر الگوی خواب به عنوان اولین شاخص اختلالات خلقی-روانی، این مطالعه به منظور بررسی فراوانی اختلالات خواب در زنان با اختلال ملال پیش از قاعدگی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی، با استفاده از دو ابزار استاندارد بررسی کلی خواب و پرسشنامه برلین، از بین 300 نفر که مورد ارزیابی قرار گرفتند، اختلالات خواب در تعداد 67 نفر از دانشجویان دختر مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی بررسی شد. برای تحلیل موردی و توصیف داده ها از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS 19 استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل پرسشنامه ها و آمار توصیفی نشان داد 25 درصد از نمونه ها اختلال خواب داشتند. خواب آلودگی روزانه با 2/52 درصد، بیشترین فراوانی و خروپف با 3 درصد، کم ترین فراوانی را نشان دادند. یافته های حاصل از پرسشنامه برلین نشان داد 94 درصد دانشجویان دختر، ریسک پایینی برای آپنه خواب داشتند و فقط 4 نفر یعنی 6 درصد، خطر بالای آپنه تنفسی داشتند.
    نتیجه گیری
    مشکلات و اختلال خواب در زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی شایع است و این می تواند زندگی فردی و اجتماعی زنان را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد.
  • گزارش کوتاه
  • همایون بشیری صفحات 269-272
    در یک مطالعه توصیفی-مقطعی و با هدف بررسی توزیع آناتومیک سرطان کلورکتال در یک دوره شش ساله، پرونده بیماران مطالعه و با توجه به داده های مربوط به جنس، سن، محل سکونت، موقعیت آناتومیک تومور و علایم بالینی مورد بررسی، 152 بیمار با توده کولورکتال وارد مطالعه شدند. یافته ها شامل 91 مورد (9/59%) توده آدنوکارسینوم، 54 مورد (5/35%) پولیپ ها و 7 مورد (6/4%) سایر موارد بود. از 91 بیمار با تشخیص آدنوکارسینوم، 61 مورد (67%) مرد و 30 مورد (33%) زن بودند. میانگین سنی برای کل بیماران 82/1±7/52 به دست آمد. 71 درصد بیماران سرطان کولورکتال سمت چپ و 29 درصد بیماران سرطان کولورکتال در سمت راست داشتند که نتایج این مطالعه نزدیک به آمار کشورهای در حال توسعه می باشد.
|
  • Saeed Changizi Ashtiani, Mostafa Jafari, Houshang Najafi, Mahboubeh Ahmadi Pages 212-220
    Background
    The aim of this study was to examine the renoprotective effect of hydro alcoholic sage (Salvia Officinalis: SO) leaves extract against gentamicin-induced nephrotoxicity in rats.
    Methods
    In this experimental study forty male sprague dawley rats weighing 200-300 g were randomly divided into 5 groups; (1) the rats without treatment (control)، (2) intraperitoneally injected with normal saline for one week (sham)، (3) gentamicin 80 mg/kg/day، intraperitoneally for 7 days (GEN)، (4) sage extract at 50 mg/kg/day plus gentamicin (80 mg/kg/day) for one week (GEN+SO 50) and (5) sage extract at 100 mg/kg/day plus gentamicin (80 mg/kg/day) for one week (GEN+SO 100). During the last 6 hours، the rats were transferred to the metabolic cage for urine sampling. At the end of the period، after deep anesthesia with thiopental، blood samples were obtained from aorta and the left kidney were removed for oxidative stress measurement. Statistical analyses were made by one way analysis of variance.
    Results
    The decrease in the amount of glomerular filtration rate (GFR) induced by gentamicin was relatively improved by sage extract administration which leaded to the decrease in plasma creatinine and urea-nitrogen concentrations. In addition، the relative excretion of sodium and potassium decreased and absolute excretion of potassium increased in the GEN+SO groups. The degree of oxidative stress that had increased by gentamicin were also significantly lowered by sage extracts administration.
    Conclusion
    Sage extract exhibits nephroprotective effect in gentamicin induced renal damage probably by its anti-oxidant activity، but further studies on its exact mechanism of action are warranted.
    Keywords: gentamicin, salvia officinalis, oxidative stress, nephrotoxicity
  • Ali Almasi, Mohammad Reza Zolfaghari, Zahra Bahman, Ali Akbar Zinatizadeh Pages 221-229
    Background
    Domination of microbial population is an effective parameter of biological process in the bioreactors. The aim of this study was to identify a domain microbial habitat in a sequential aerobic/anoxic bioreactor for the treatment of industrial waste water.
    Methods
    This study is an experimental one in which the degradation of organic matters was evaluated using laboratory scale aerobic/anoxic up flow bioreactor (UFBR) with an alternatively aeration action in sequence. Bacteriological study was carried out، such as a cultural-based technique، differentiation tests and biomass assessment procedure، detecting domain bacteria in the aerobic/anoxic conditions.
    Results
    The aerobic/anoxic treatment process resulted in the 45-95% BOD and 75-95% COD removal. The identified bacteries were studied as biological mass. The formed mass were found over than 109CFU/g of the flock forming in sludge built up، the majority of enumerated bacteria were facultative and anaerobic bacteria such as coli forms، micrococcaceae، Staphylococcus and Streptococci and Clostridium perfringens. The small portion of the defined population، less than 10% was detected as aerobic genera such as nitrifyers.
    Conclusion
    Anoxic condition affects the aerobic bacteria population in such a way that after aeration switching off they don’t have bioreactor in their structure. In opposite facultative and anaerobic bacteria were able flourish in building existence biomass inside the bioreactor. The benefits of this integrated bioreactor are the optimum efficiency which is coincided with no problem of the sludge build up.
  • Amir Sharafi, Kheirollah Sadeghi, Habibolah Khazaie Pages 230-236
    Background
    Depression is one of the most common psychiatric disorders which has the fourth rank among the most acute problems of public health. This study aims to compare the efficacy of two treatment methods of group Pharmacotherapy and group Cognitive therapy on the temperament and character dimensions of depressed patients.
    Methods
    45 male patients with depression were assigned randomly in three groups including pharmacotherapy، cognitive therapy and control. Then inventories of Beck Depression II، and temperament and character of cloninger before and after interventions were conducted in it. Data were analyzed using One–Way ANOVA and Tukey post hoc tests.
    Results
    The results showed that depressive symptoms reduced in both experimental groups، without significant differences between them. In dimensions of temperament and character، results showed that both treatments after performing post test caused a decrease in scores of Harm Avoidance and Reward Dependence dimensions and increase in scores of novelty seeking، persistence، cooperativeness، self-transcendence and self-directedness dimensions.
    Conclusion
    Methods of treatment in terms of efficacy for improvement of major depression disorder have no significant difference، but they can be ranked in this order 1) pharmacotherapy 2) cognitive therapy 3) control. Also، two methods of treatment caused changes in the temperament and character dimensions and there was significant difference between both groups and control group.
  • Ali Akbar Vaisi, Raygani, Zohreh Jafari, Mansour Rezaei, Abdol Hamid Zokaei, Hossein Ashtarian Pages 237-243
    Background
    Tick and tenacious secretions is one of the problems in suctioning and the instillation of normal saline in airways is one of the ways for removing pulmonary secretions. The aim of this study was to determine the effect of endotracheal suctioning using or not using normal saline on respiratory physiologic parameters in open heart surgery patients.
    Methods
    This study was a one-group clinical approach. The study group consisted of 40 patients receiving mechanical ventilation in the heart ICU after coronary artery bypass graft. Endotracheal suctioning with and without normal saline were carried out on each patient. Respiratory physiologic parameters were measured 1 minute before and 1، 5 and 15 minutes after each suctioning procedure and were recorded in a data collection form. Data was analysed utilizing T test and ANOVA.
    Results
    Respiratory physiologic parameters changed after suctioning in both methods of endotracheal suctioning but no significant difference was found between both methods of suctioning.
    Conclusion
    Suctioning by using normal saline instillation can lead to lower changes in respiratory physiologic parameters compared not using normal saline. Therefore، suctioning with normal saline instillation can increase the procedures efficacy and reduce the possible complication.
  • Soheila Samadzadeh, Mandana Motameni, Mansour Rezaei, Cyrus Rezaei, Javad Faroukhi Pages 244-251
    Background

    Carpal tunnel syndrome (CTU) is the most common neuropathy in the body and one of the most important causes of occupational disability. The aim of the present study was to compare the diagnostic power of Doppler sonography and Gray Scale in diagnosing CTS and their comparison with nerve conduction studies (NCV).

    Methods

    In this analytical study، diagnostic value of Doppler and Gray Scale on the 133 patients was compared and NCV considered as the gold standard. The patientswith pain or upper extremity paresthesia were identified by an orthoped. First of all nerve conduction velocity of patients was performed and the sonographer، unaware of the NCV، performed Gray scale and Doppler ultrasounography. Indices of sensitivity، specificity and accuracy of these tests were used to calculate the best cross-diagnostic ROC curve.

    Results

    50 patients with CTS and 83 non CTU patients were surveied. Of these patients، 42 patients (6/31%) had positive Dopplerand and 30 (6/22%) had Gray scale. Sensitivity، specificity، and accuracy of Gray scale sonography were 58، 99 and 83 percent and those of Doppler were 80، 97 and 91%، respectively. The median nerve cross-border diagnostic was estimated to be 11. 15 mm².

    Conclusion

    Gray scale and Doppler ultrasounography can be used to diagnose carpal tunnel syndrome. Sensitivity of Doppler ultrasound in the early stages of disease is higher than Gray scale but none of these methods can replaced be NCV.

  • Mohsen Adib, Hajbaghery, Maryam Houshmand Pages 252-262
    Background
    liposuction is one of the most common cosmetic surgeries which has dangerous complications. With regard to the increasing number of liposuction clients، probability of developing severe complications، and forcing high working load and expenses on healthcare and specially nursing system، this question comes to the mind that what are the reasons put forward by people to undergo this surgery.
    Methods
    Present study was conducted based on a qualitative content analysis method. The main method of data collecting was semi-structured open-ended interviews، and conducting interviews was continued till the data saturation was achieved. Participants were selected purposefully among female clients who had undergone liposuction at least three months before conducting interviews.
    Results
    Thirteen 30-55 years old women، who had undergone liposuction in the past one to five years، participated in the study. Two main themes including “desire for beauty”، and “risk accepting” were extracted from the data. «beauty era»، «ugliness era»، and «desire for returning to beauty era» were categorized as subthemes of “desire for beauty”; and «living under pressure»، «trying to compensate»، «reaching to the end of line»، and «accepting the risk of operation» were categorized as subthemes of “risk accepting”.
    Conclusion
    The participants accepted the risks to undergo the surgery in order to achieve beauty. This shows that the people''s appearance plays an important role in realizing the integrity and life satisfaction. Further research is suggested about the people''s experiences of the outcomes of such surgery.
  • Behnam Khaledi Paveh, Azita Chehri, Habibolah Khazaie Pages 263-268
    Background
    As sleep has a critical role in health and social function and also، changes in women''s sleep patterns can be the first indicator of mood disorders this study was conducted to investigate the sleep disorders among women with premenstrual dysphoric disorder.
    Methods
    In this study، using standard tools of general sleep questionnaire (GSQ) and Berlin questionnaire، sleep disorders among 67 female students with premenstrual dysphoric disorder were studied. Data was analyzed employing descriptive analysis SPSS software version 19.
    Results
    Statistical analysis of the questionnaires showed that 25% of the sample had sleep disorders. The highest frequency belongs to daytime sleepiness (52. 2%) and the lowest one belongs to snoring (3%). The findings showed that 94 percent of female college students، based on Berlin questionnaire، had low-risk for sleep apnea and only 4 patients (6%) had the risk of respiratory apnea.
    Conclusion
    Sleep disorders are common among women with premenstrual dysphoric disorder which consequently affect the social and personal lives of women to a great extent.
  • Homayoon Bashiri, Ahmad Khoshay Pages 269-272
    In a cross-sectional study aiming to investigate the anatomical distribution of colorectal cancer in a six years period، patients file were studied and 150 patients with colorectal cancer were selected based on age، gender، place of residency، place of anatomical tumor and biological symptom. The findings indicated that 91 (59. 9) of patients had adenocarcinum، 54 (35. 5) pulyp and 7 (4. 6) had other types. Of 91 patients with adenocarcinum، 61 (67. oo) were men and 30 (33.) were women. The mean age of patients was 52. 7%. 71% Of patients had left sided tumor and the rest (29.) had right sided tumor.