فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 4 (پیاپی 148، تیر 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 4 (پیاپی 148، تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • نسرین مقدمی تبریزی، خدیجه ادبی*، عذرا آزموده، سپیده نکویی، بابک دبیر اشرافی، کامیار دبیر اشرافی، بتول قربانی یکتا صفحات 209-215
    زمینه و هدف

    اندومتریوز تخمدانی یکی از بیماری های زنان در سنین باروری است. اثرات سیستکتومی در باروری این بیماران مورد بحث است. در این مطالعه، ما به بررسی اثر جراحی سیستکتومی لاپاراسکوپیک اندومتریوز تخمدانی از نظر پاسخ به تحریک تخمک گذاری در مقایسه با تخمدان مقابل پرداختیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 بیمار مبتلا به اندومتریوما یک طرفه تخمدان که سابقه جراحی سیستکتومی لاپاراسکوپیک به روش Stripping داشتند، از سال 1388 الی 1391 در بیمارستان زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران تحت تحریک تخمک گذاری در سیکل In Vitro Fertilization (IVF) قرار گرفتند. سپس تخمدان سیستکتومی شده با تخمدان مقابل از نظر تعداد فولیکول های تولید شده مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران (4/3±3/32) سال بود. میانگین اندازه کیست اندومتریومای جراحی شده (2/10±4/42) میلی متر بود. میانگین تعداد فولیکول ها در تخمدان های جراحی شده (2/1±5/2) با دامنه (5-1) بود و در تخمدان های کنترل میانگین تعداد فولیکول ها (4/1±9/3) با دامنه (6-1) بود. آزمون آماری نشان داد که اختلاف معنی داری بین تعداد فولیکول ها در تخمدان های جراحی شده در مقایسه با تخمدان های جراحی نشده، وجود داشت به طوری که کاهش معنی دار در ذخیره تخمدانی و تولید فولیکول ها در تخمدان های جراحی شده مشاهده شد (0/6- الی0/2-). 95%CI و (001/0>P).

    نتیجه گیری

    سیستکتومی لاپاراسکوپیک اندومتریوما باعث کاهش پاسخ تخمدان به تحریک تخمک گذاری در سیکل IVF می شود. این کاهش پاسخ تخمدان ارتباط معنی داری با سن، شاخص توده بدنی، اندازه و محل کیست و فاصله زمانی از جراحی تخمدان نداشت.

    کلیدواژگان: اندومتریوما، لاپاراسکوپی، تخمک گذاری، تحریک تخمک گذاری
  • محمود جبل عاملی، محمد رهبر، مهران رادی، حسینعلی هادی صفحات 216-223
    زمینه و هدف
    استئوتومی گوه باز یکی از مهم ترین درمان ها در درمان دفورمیتی تیبیا است که به منظور اصلاح واروس و بهبود علایم و نشانه های بیماران صورت می گیرد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نتایج عمل استئوتومی در بیماران با دفورمیتی واروس است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت یک مطالعه گذشته نگر برروی نتایج عمل 29 بیمار که در فاصله زمانی سال های 83 تا 89 تحت عمل جراحی عمل استئوتومی پروگزیمال تیبیا قرار گرفته اند انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن کم تر از 60 سال، فعالیت فیزیکی زیاد همراه با دفورمیتی واروس و درگیری کمپارتمان داخلی زانو بود. بیماران با وزن زیاد، مبتلایان به درد پاتلوفمورال، سیگاری بودن، آسیب کمپارتمان خارجی، دفورمیتی بیش تر از 20 درجه، محدودیت اکستنشن و دامنه حرکت کم تر از 90 درجه از مطالعه حذف شدند.
    یافته ها
    14 نفر از بیماران زن بودند. سن تمام بیماران کم تر از 50 سال بود (88/10±64/27). مدت زمان پی گیری بیماران 7-2 سال (7/1±33/4) بود. میزان درد در همه بیماران کاهش یافته بود. در تمام بیماران گرافت استخوانی اتولوگ (Autologus) استفاده شده در 15 زانو از گچ گیری (5/41%) و بقیه از T.Buttress plate جهت Fixation شکستگی استفاده شد. به طورکلی اندکس IKDC و Modified Larson در هر دو گروه واروس اولیه و ثانویه نسبت به قبل از عمل جراحی افزایش پیدا کرده بود ولی تفاوت معنی داری بین گروه ها نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    استئوتومی به روش گوه باز می تواند باعث نتایج رضایت بخشی در یافته های کلینیکال بیماران مبتلا به استئوآرتریت دژنراتیو اولیه کمپارتمان داخلی زانو گردد. این روش هم چنین باعث اصلاح دفورمیتی و بهبود علایم رادیولوژیک در بیماران می شود.
    کلیدواژگان: تیبیا، استئوتومی، ژنوواروم
  • رضا پوررشیدی، شروین شریف کاشانی، هاشم شریفیان، حبیب مظاهر، پیمان سلامتی، بتول قربانی یکتا صفحات 224-229
    زمینه و هدف
    جسم خارجی در مری از وضعیت های اورژانسی بوده و علاوه بر اضطرابی که برای بیمار ایجاد می کند باعث عوارض بالقوه خطرناک می گردد. با توجه به مدیریت اورژانس در خروج جسم خارجی از مری و پرهیز از عواقب ناگوار آن، این مطالعه به بررسی هم خوانی سونوگرافی و رادیوگرافی در تشخیص جسم خارجی در مری می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه به شکل مقطعی طراحی شد. نمونه گیری به روش آسان، از 60 بیمار مراجعه کننده مشکوک به جسم خارجی در قسمت فوقانی مری در بخش اورژانس بیمارستان امیراعلم از فروردین تا اسفند 89 انجام شد. ارتباط نتایج رادیوگرافی و سونوگرافی بررسی شد.
    یافته ها
    در 28 مورد (2/48%) بیماران جسم خارجی در دستگاه های گرافی تشخیص داده شد. نتایج رادیوگرافی در بیماران دارای جسم خارجی در 26 بیمار (9/92%) مثبت و در دو بیمار (1/7%) منفی بود. نتایج سونوگرافی در 27 بیمار (4/96%) مثبت و در یک بیمار (6/3%) منفی گزارش شد. ضریب همراهی نتایج رادیوگرافی با سونوگرافی در بیماران با شکایت از جسم خارجی معنی دار بود (001/0P=) و از ضریب توافق خوبی (01/0P= و 896/0kappa=) برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    وجود ضریب بالای همراهی بین نتایج سونوگرافی و رادیوگرافی نشان می دهد که این سیستم های تصویربرداری با توجه به شرایط بیمار و شرح حال بیمار می توانند به جای هم به کار برده شوند.
    کلیدواژگان: جسم خارجی، اولتراسونوگرافی، رادیوگرافی، مری
  • معصومه حاج شفیعها، زهرا یکتا، آرزو تقوی، نازیلا کیارنگ، سیما اشنویی صفحات 230-237
    زمینه و هدف
    از مشکلات عمده در موفقیت روش های لقاح آزمایشگاهی In Vitro Fertilization (IVF) در ایجاد بارداری، شکست لانه گزینی است که علت این مساله می تواند به طور عمده از پیامدهای اثرات استروژن و پروژسترون طی تحریک تخمک گذاری بر روی پذیرش آندومتر باشد. اگرچه نقش پروژسترون در لانه گزینی مراحل اولیه حاملگی نقش کلیدی است ولی نقش استرادیول در فار لوتئال هنوز به خوبی مشخص نشده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر نسبت سطح استرادیول بر پروژسترون در روز انتقال جنین بر پیامدهای تکنیک تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI) می باشد.
    روش بررسی
    در مطالعه هم گروهی حاضر 311 نازای تحت درمان با روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم وارد مطالعه شدند. در روز انتقال جنین از بیماران، پنج میلی لیتر خون جهت تعیین میزان پروژسترون و استرادیول سرم گرفته شده و با استفاده از تکنیک Chemiluminescent“ELICA” اندازه گیری شده و بر اساس پیامد درمان مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی استرادیول به پروژ سترون در روز انتقال جنین به ترتیب در دو گروه سقط شده/ نشده و حامله شده/ نشده به ترتیب 86/23±26/32، 50/26±17/28 و 4/2±58/28، 39/4±09/36 بود. تفاوت معنی داری بین نسبت سطح استرادیول به سطح پروژسترون در دو گروه با توجه به پیامد بارداری وجود نداشت (به ترتیب 5/0 P= و 2/0 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیان گر عدم تاثیر نسبت سرمی استرادیول به پروژسترون روز انتقال جنین بر روی لانه گزینی و سقط در سیکل های تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم می باشد.
    کلیدواژگان: پروژسترون، انتقال جنین، داخل سیتوپلاسم، تزریق اسپرم
  • حسن صیرفی، امیر هوشنگ احسانی، محبوبه سادات حسینی، بهادر سماواتی، فاطمه غلامعلی، پدرام نورمحمدپور صفحات 238-243
    زمینه و هدف
    آلوپسی آره آتا (AA) یکی از دلایل شایع آلوپسی بدون اسکار است که به صورت پچی یا منتشر دیده می شود. اتیولوژی این بیماری هنوز شناخته نشده است اما ارتباط آن و بیماری های اتوایمیون به ویژه اختلالات تیروییدی مورد توجه قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر تعیین شیوع اختلال تست های تیروییدی در افراد مبتلا به AA در مقایسه با جمعیت نرمال بود.
    روش بررسی
    اطلاعات مورد نیاز از پرونده های 100 بیمار (44 مرد و 56 زن با متوسط سنی 16/24 سال) مبتلا به AA توتالیس و یونیورسالیس به عنوان گروه نمونه و 100 فرد نرمال از نظر ابتلا به این بیماری (42 مرد و 58 زن با متوسط سنی 10/26 سال) به عنوان گروه کنترل به دست آمد. در هر دو گروه هیچ گونه علامتی از ابتلا به بیماری تیروییدی در زمان معاینه ثبت نشده بود. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS ویراست 17 آنالیز شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر شیوع کلی اختلال تست های تیروییدی در مقایسه با گروه کنترل 3/10% بود. 8% بیماران اختلال T3 10% اختلال T4، 3% اختلال T3uptake و 11% اختلال TSH داشتند. اختلال T3، T4، TSH در بیماران بیش تر از گروه کنترل دیده شد (05/0P<). اختلال T3uptake در بیماران بیش تر از گروه کنترل بود (05/0P>). شیوع اختلال TSH در انواع مختلف بیماری متفاوت بوده و در نوع توتالیس بیش تر از سایر انواع دیده شد.
    نتیجه گیری
    اختلال پاراکلینیکال تیرویید در بیماران AA بیش تر از جمعیت نرمال بود. ارتباط معنی داری بین این اختلالات با سن، جنس و طول مدت بیماری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: آلوپسی آره آتا، آلوپسی توتالیس، اختلال تیروییدی
  • شیما جوادی نیا، ثمیله نوربخش، آناهیتا ایزدی، فهیمه سهیلی پور، آذردخت طباطبایی، محمدرضا شکرالهی صفحات 244-249
    زمینه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری از عفونت های شایع دهه اول زندگی شیرخواران و کودکان می باشد. این بیماران در معرض عوارضی مانند مختل شدن رشد، هیپرتانسیون شریانی، پروتیینوری و نارسایی مزمن کلیه می باشند. ریزمغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای متابولیسم کارآمد بدن هستند که وجود آن ها برای عملکرد صحیح سیستم های مختلف بدن ضروری می باشد. در این مطالعه ارتباط بین سطح سرم ویتامین A و D و Zn در کودکان مبتلا به عفونت ادراری و گروه کنترل مقایسه شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 25 بیمار مبتلا به عفونت ادراری بستری در بخش کودکان بیمارستان های رسول اکرم (ص) و بهرامی و هم چنین 40 بیمار به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. 72% بیماران مذکر و 28% مونث با میانگین سنی 17/2 بودند. میزان ویتامین A و D و Zn سطح سرم در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان ویتامین A و D در بیماران در مقایسه با کنترل کم تر بود، ولی اختلاف معنی داری نداشت (به ترتیب 4/0P= و 9/0P=). میزان Zn در سرم بیماران در مقایسه با کنترل کم تر و از نظر آماری معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    ویتامین A و D می تواند در استعداد ابتلا به عفونت ادراری نقش داشته باشند. با در نظر گرفتن تفاوت آن در گروه های سنی مختلف بیماران نیاز به بررسی در حجم وسیع تر دارد. اما از آن جا که کاهش سطح سرمی روی با افزایش استعداد ابتلا به عفونت ادراری همراه بود، شاید تجویز روی در عفونت ادراری مفید باشد.
    کلیدواژگان: ویتامین A، ویتامین D، روی، عفونت ادراری
  • محمد کاظم شریفی یزدی، محمد مهدی سلطان دلال صفحات 250-258
    زمینه و هدف
    عفونت ادراری ناشی از استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در حال افزایش در دنیا است. هدف از این تحقیق تعیین حساسیت باکتری های گرم مثبت به ویژه استافیلوکوک اورئوس جدا شده از عفونت ادراری مقاوم به متی سیلین نسبت به ونکومایسین و سایر آنتی بیوتیک ها بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی و طی مدت هشت ماه در بیمارستان امام خمینی (ره) بر روی 300 بیمار مبتلا به Urinary Tract Infections (UTI) با کوکسی های گرم مثبت انجام شد. تمامی ایزوله ها با روش های بیوشیمیایی تعیین هویت و سپس برای تعیین حساسیت ایزوله ها نسبت به آنتی بیوتیک ها از روش کربی بوئر (Kirby-Bauer)، استفاده شد.
    یافته ها
    در بین کوکسی های گرم مثبت مولد عفونت ادراری استافیلوکوک ساپروفیتیکوس با 7/37% بیش ترین و بعد از آن استرپتوکوک با 3/22%، استافیلوکوک اپیدرمیدیس با 22% و استافیلوکوک اورئوس با 18% در مراحل بعدی قرار داشتند. استافیلوکوک های جدا شده از ادرار بیماران در مجموع نسبت به وانکومایسین (100%) به طور کامل حساس بوده و نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین (2/89%)، ریفامپین (6/87%)، آمیکاسین (8/71%) بیش ترین حساسیت را نشان دادند، در صورتی که نسبت به پنی سیلین و آموکسی سیلین (100%) به طور کامل مقاوم بودند. هم چنین استرپتوکوک جدا شده از ادرار بیماران بیش ترین حساسیت را به وانکومایسین با (1/85%) و بیش ترین مقاومت را به پنی سیلین (1/79%) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    ونکومایسین آنتی بیوتیک مناسب برای عفونت های ناشی از استافیلوکوک ها می باشد. اگرچه 6% مقاومت برای انتروکوک ها می تواند زنگ خطری در مصرف این آنتی بیوتیک برای سایر باکتری های گرم مثبت باشد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، استافیلوکوک، انتروکوک، ونکومایسین، تست حساسیت میکروبی
  • گزارش کوتاه
  • مرتضی نوع پرست، سید فرامرز کریمیان، سید رسول میرشریفی، عباس ربانی، فرنوش واعظی صفحات 259-264
    زمینه و هدف
    بیماری عروق محیطی Peripheral Artery Disease (PAD) یک سندرم آتروترومبوتیک است. مطالعات نشان داده اند که سطوح بالای مارکرهای شیمیایی با PAD مرتبط است. مطالعات مختلف نتایج متفاوتی در این رابطه به دست آورده اند. هدف از انجام این مطالعه بررسی عوامل خطر و مارکرهای موثر بر PAD است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال های 1390-1389 در بخش های جراحی بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد به انجام رسید.50 بیمار که با علایم PAD مراجعه کرده بودند تحت CT آنژیوگرافی و اندازه گیری مارکرهای بیوشیمیایی قرار گرفتند. برای مطالعه گروه کنترل در نظر گرفته شد و نتایج به دست آمده در دو گروه با یک دیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    سطح بیومارکرهای جدید شامل CRP و هموسیستیین و FBS در افراد مبتلا به PAD بالاتر از گروه کنترل بود (001/0P<). ولی سطح لیپوپروتیین a در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (22/0P=). شایع ترین عروق درگیر در بیماران مبتلا به PAD به ترتیب شامل فمورال سطحی راست، فمورال سطحی چپ و فمورال مشترک راست بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما تایید کرد که سطوح بالای CRP، هموسیستیین و FBS با بیماری عروق محیطی در ارتباط است. ولی لیپوپروتیین a بین دو گروه مورد و کنترل تفاوتی نداشت.
    کلیدواژگان: بیماری عروق محیطی، هموسیستیین، لیپوپروتیین a
  • مطالعه موردی
  • فریده کی پور، ایلانا ناقی صفحات 265-269
    زمینه
    ترومبوز عروق مغزی به ندرت بعد از سزارین اتفاق می افتد ولی می تواند با مرگ مادر همراه باشد. مهم ترین دلایل این پدیده هیپرکواگولاسیون در پره اکلامپسی، سندرم آنتی فسفولیپید آنتی بادی، ترومبوفیلیا و سپسیس می باشند.
    معرفی بیمار: خانم 31 ساله، در 37 هفته حاملگی متعاقب پارگی کیسه آب، به دلیل پره اکلامپسی و نمایش بریچ با بی حسی اسپاینال سزارین شد. دو روز بعد از سزارین دچار سردرد و استفراغ، پارستزی سمت چپ و تاری دید شد. با MRI ترومبوز سینوس ساژیتال تشخیص داده شد. درمان با هپارین انجام گرفت.
    نتیجه گیری
    ترومبوفیلیا، فشارخون حاملگی و سزارین از ریسک فاکتورهای ترومبوز محسوب می گردند و لازم است آنتی کواگولان پروفیلاکسی تجویز گردد. هپارین تفکیک نشده و انوکساپارین داروهای موثر جهت پروفیلاکسی ترومبوآمبولی می باشند. پیشگیری از ترومبوز عروقی یک راه کار حیاتی و موثر در کاهش مرگ و میر در حاملگی و دوره بعد از زایمان می باشد. توجه به ترومبوز سینوس های وریدی مغزی در موارد مشابه توصیه شود.
    کلیدواژگان: ترومبوز، سینوس ساژیتال، سزارین، داروهای ضدانعقاد، ترومبوفیلی
  • زهرا احمدی نژاد، صدیقه منصوری * صفحات 270-275
    زمینه

    بیماران مبتلا به بدخیمی های خونی در معرض خطر سل پیشرفته هستند زیرا نقص ایمنی سلولی ناشی از خود بیماری و یا درمان آن و یا هر دو سبب افزایش ریسک ابتلا به سل می شود. بیماری مولتیپل میلوما یک بیماری پرولیفراتیو بدخیم پلاسما سل هاست که رده های مختلف سیستم ایمنی را درگیر می کند و نقص ایمنی سلولی و هومورال ناشی از مولتیپل میلوما و نیز داروهای مورد استفاده در آن، زمینه را برای ابتلا به عفونت ها فراهم می کند. ولی هم زمانی تشخیص این در بیماری با هم یک اتفاق نادر است و گزارش ها در این مورد بسیار اندک می باشد.
    معرفی بیمار: در این مقاله یک خانم 60 ساله اهل کرمانشاه مبتلا به اسپوندیلیت که همسرش مبتلا به سل ریوی بود و در بررسی های تشخیصی به طور هم زمان در وی سل ستون فقرات و بیماری مولتیپل میلوما تشخیص داده شد، معرفی می شود.

    نتیجه گیری

    گرچه همراهی مولتیپل میلوما و توبرکلوز چندان شایع نیست ولی نقص ایمنی ناشی از مولتیپل میلوما و نیز سابقه تماس بیمار با فرد مسلول زمینه را برای بروز سل در این بیمار ایجاد کرد که علایم بالینی این دو بیماری بسیار به یک دیگر شبیه هستند و در مناطق اندمیک سل می بایست همواره این بیماری مدنظر باشد زیرا تاخیر در تشخیص منجر به افزایش عوارض و مرگ و میر بیماران می شود.

    کلیدواژگان: سل، ستون فقرات، مولتیپل میلوما، بدخیمی خونی
|
  • Nasrin Moghadami, Khadijeh Adabi, Azra Azmoodeh, Sepideh Nekuei, Babak Dabirashrafi, Kamyar Dabirashrafi, Batool Ghorbani Yekta Pages 209-215
    Background

    Endometrioma of ovary is one of the common diseases during reproductive age and the effect of laparoscopic cystectomy of endometrioma on infertility is still matter of debate. We designed this case control study to evaluate the ovarian response to controlled ovarian hyperstimulation during IVF (In vitro fertilization) cycle following laparoscopic unilateral cystectomy of endometrioma.

    Methods

    In a case control study، we enrolled 30 women with history of unilateral laparoscopic cystectomy of ovarian endometrioma in stripping method who underwent IVF cycle in women Hospital، 2009-2012. The numbers of follicles in response to controlled ovarian hyperstimulation during IVF cycle in the ovary with history of unilateral laparoscopic cystectomy of endometrioma were compared with those from the contralateral ovary.

    Results

    The mean age (±SD) of patients was 32. 3 (±3. 4). The mean (±SD) diameter of excised ovarian endometrioma was 42. 4 (±10. 4) mm. Time since ovarian surgery to induction ovulation was 2. 7 (±2. 6) years. Mean number of follicles in the ovary with history of unilateral laparoscopic cystectomy of endometrioma was 2. 5 (±1. 2) with the range of (1-5) and in the control ovary 3. 9 (±1. 4) with the range of (1-6). There was significant difference in the number of follicles in the ovary with laparascopic cystectomy of endometrioma compared with opposite one (P<0. 001).

    Conclusion

    Laparoscopic cystectomy for unilateral endometrioma is associated with a reduced ovarian response to controlled ovarian hyperstimulation during IVF cycle. We did not find any statistically significant difference in reduced ovarian response with regard to patients age، body mass index، size and location of the cyst، and time duration since ovarian cystectomy.

  • Mahmood Jabalameli, Mohammad Rahbar, Mehran Radi, Hosseinali Hadi Pages 216-223
    Background
    High tibial open wedg osteotomy is one of the most important modality for treatment of varus deformity in order to correct deformity and improving signs and symptoms of patients with primary degenerative osteoarthritis. The aim of this study was to investigate the results of high tibial open wedge osteotomy in patients with varus deformities.
    Methods
    This retrospective study conducted on twenty nine patients (36 knees) undergone proximal tibial osteotomy operation in Shafa Yahyaian University Hospital from 2004 to 2010. Inclusion criteria were: age less than 60 years، high physical activity، varus deformity and involvement of medical compartment of knee. Patients with obesity، smoking، patelofemoral pain، lateral compartment lesion، deformity degree more than 20 degree، extension limitation and range of motion less than 90 degree were excluded. The clinical and radiologic characteristics were measured before and after operation.
    Results
    Fourteen patients were females. All of them were younger than 50 years، with mean (±SD) 27. 64 (±10. 88). The mean (±SD) of follow up time was 4. 33 (±1. 7). All the patients were satisfied with the results of operation. Tenderness and pain decreased in all of them. In all patients autologus bone graph were used، in 15 cases (42. 5%) casting and in the rest T. Buttress plate were used for fixation of fractures. In both groups of primary and double varus the International knee documentation committee (IKDC) and modified Larson indices were improved after operation، but there was no significant difference between two groups.
    Conclusion
    High tibial open wedge osteotomy can have satisfying results in clinical signs and symptoms of patients with primary medial joint degenerative osteoarthritis. This procedure also may correct the deformity and improves the radiologic parameters of the patients.
    Keywords: Genuvarum, osteotomy, tibia
  • Reza Pourrashidi, Shervin Sharifkashani, Hashem Sharifian, Habib Mazaher, Peyman Salamati, Batool Ghorbani Yekta Pages 224-229
    Background
    Detection of retained foreign bodies remains a significant problem in the emergency department. Foreign bodies can go undetected causing infectious complications ultrasonography is too inaccessible and expensive. The purpose of this study is comparison of ultrasonography with radiography for the detection of cervical esophageal foreign bodies
    Methods
    This cross-sectional study evaluated 58 patients referred with suspected upper esophageal foreign body in the Emergency Department، Amir Alam. Patients were evaluated with ultrasonography and x-ray. After surgical exploration، different type of foreign bodies were recorded. The SPSS statistical software was used for analysis. For applicable efficacy outcome measures، a Spearman correlation was used. Differences were significant when P<0. 05. All values were expressed as the frequency and present.
    Results
    Fifty eight patients were studied. 25 patients (43. 4%) were male and 31 patients (56. 9%) were female، in 28 (48. 2%) patients foreign bodies were detected in radiography. 30 patients (51. 8%) were not recorded in techniqe. It was found in patients 22 (78. 6%) organic body، and six cases (21. 4%) non-organic body. radiographic outcomes in patients with foreign bodies were positive in 26 patients (92. 9%) and in two patients (7. 1%) were negative. Ultrasound results were positive in 27 patients (96. 4%) and in one patient (3. 6%) were negative. Association of ultrasound and radiography results were significant in patients with foreign body (Spearman correlation=0. 896، P=0. 001 Kappa=0. 890).
    Conclusion
    These reports suggest that result of ultrasound with radiography for the detection foreign bodies in cervical esophagus have good agreement. The use of ultrasonography in the emergency department to detect and eventually remove foreign bodies by emergency physicians is an important issue because there is not always an ultrasound technologist or radiologist available.
  • Masomeh Hagshafiha, Zahra Yecta, Arezoo Taghavi, Nazila Kiarang, Sima Oshnouei Pages 230-237
    Background
    One of the important problems in fertilization in vitro (IVF) is failure of implantation. This is could be in result of estrogen and progesterone effects in endometrial acceptance during ovulation stimulation. Although progesterone has a vital role in primary phase of pregnancy، but the estradiol role in luteal phase is unknown. The aim of this study is assessment of the ratio of estradiol to progesterone in embryo transfer day on Intracytoplasmic sperm injection (ICSI) outcomes.
    Methods
    This is a cohort study. The subjects were 311 infertile women referred to Urmia Kosar infertility clinic & Urmia reproductive health research center who treated with ICSI method between August-Jan 2011. Five cc blood was drawn for determine of estradiol and progesterone in transfer day. Transfer occurred after a variable in vitro culture period ranging from 48-72 hours after ovulation induction. Chemiluminescent ELICA the level of mention hormones was used to determine the ratio of the progesterone level to the estradiol serum level and was compared based on treatment outcomes.
    Results
    A total of 311 patients، 115 (37%) were pregnant and happened abortion were 18 (5. 8%). The mean ratio of estradiol to progesterone in transfer day in two groups of miscarriage/ non miscarriage and pregnant/ non pregnant was 32. 26±23. 86، 28. 17±26. 5 and 28. 58±2. 4، 36. 09±4. 39 respectively. There is no significant difference between two groups in regard of estradiol on progesterone ratio (P=0. 5، P= 0. 2).
    Conclusion
    The results of this prospective cohort study show that there is no effect of estradiol to progesterone ratio on day of embryo transfer، successful pregnancy in ICSI cycles and abortion rate following of ICSI.
  • Hassan Seirafi, Mirhooshang Ehsani, Mahbobeh Sadat Hosseini, Bahador Samavati, Fatemeh Gholamali, Pedram Noormohammadpour Pages 238-243
    Background
    Alopecia areata (AA) is a common cause of noncicatricial alopecia that occurs as a patchy، confluent or diffuse pattern. Exact etiologic factor of AA not yet recognized. Among many hypothesis، relationship between AA and autoimmune disease، especially thyroid disorders، was more interesting. The objective of this study was to determine the prevalence of thyroid test disorders in the patients with alopecia totalis and universalis in comparison with normal population.
    Methods
    We analyzed medical records of 100 patients، including 44 male and 56 female in Tehran Razi Hospital from 1388 to 1389. The mean age was 24. 1 years. Patients having totalis and universalis form of AA considered as case group while 100 normal person (42 male and 58 female with mean age of 26. 1) who had not any form of AA considered as control group. Both groups had not any sign of thyroid disease at clinical examination according to their available medical records. Collected data were analyzed statistically in SPSS software 17th version.
    Results
    In the majority of patients (54%) the disease was manifested in the first two decades of life. History of atopia was seen in 9. 8% of patient. Presence of the similar disease in first-degree family members was seen in 14. 3% of patients. Abnormal T3، T4 and TSH were significantly higher in case group. Abnormal T3 uptake was higher in case group but not statistically significant.
    Conclusion
    Paraclinical thyroid disorders were significantly higher in the alopecia areata patients than in normal population. There was no significant association between the age، sex and duration of disease and presence thyroid dysfunction.
    Keywords: Alopecia areata, alopecia totalis, thyroid diseases
  • Shima Javadi Nia, Samileh Noorbakhsh, Nahita Izadi, Fahimeh Soheyli Pour, Azardokht Tabatabaei, Mohammad Reza Shokrollahi Pages 244-249
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common infections in infants and children، especially in their first decade of life. These patients are more susceptible to renal scars and other possible complications like growth retardation، arterial hypertension، proteinuria، isostenuria، and finally chronic renal failure. Trace elements like vitamins and minerals are essential for efficient metabolism and proper function of various body systems namely immune system. In this trial we compared the relation between serum levels of zinc، vitamins A and D in children inflicted with UTI and control group.
    Methods
    This was a cross-sectional study on 25 patients with UTI admitted to pediatric wards of Rasul Akram Hospital and Bahrami Hospital. They were compared to 40 other patients admitted in surgical wards for elective surgery. Serum levels of zinc، vitamins A and D were measured in both groups.
    Results
    Seventy two percent of the patients were male and 28% female. The average age was 2. 17. Despite the lower levels of vitamins A and D in cases than controls، the difference was not significant (P=0. 4 and P=0. 9، respectively). However، serum levels of zinc were significantly lower in cases than controls (P<0. 05).
    Conclusion
    Vitamins A and D may play some role in patients’ vulnerability to UTI، but this supposition needs more research on larger samples، considering differences among patients of various age groups and their nutritional status. According to the study، lower levels of zinc were associated with susceptibility to UTI; thence، its administration might be helpful.
  • Mohammad Kazem Sharifi Yazdi, Mohammad Mehdi Soltan Dallal Pages 250-258
    Background
    The role of gram-positive cocci especially Staphylococci species in causing urinary tract infection are well known. Among the Staphylococci species Methicillin Resistance Staphylococcus aureus (MRSA) is the most important. The rate of MRSA is increasing worldwide. This is alarming because the danger of these organism in public health. Therefore the aim of this study was to determine the sensitivity of gram-positive cocci، as well as MRSA to vancomycin and other antibiotics.
    Methods
    This was a descriptive study، and were carried out on 300 patients with urinary tract infections (UTI) caused by gram-positive cocci، referred to Imam Khomeini hospital during eight months. Prior to the antibiotic sensitivity testing all the isolates were identified according to the standard conventional biochemical procedure، and then the antibiotic susceptibility test were carried out according to Bauer-Kirby method.
    Results
    Among the gram positive cocci causing UTI، the most abundant were Staphylococcus saprophyticus (37. 7%)، followed by Staphylococcus epidermidis (22. 3%) and Staphylococcus aureus (18%) respectivley. The sex distribution of patients were 163 female (54. 3%) and 137 male (45. 7%) respectively، and the prevalence rate of urinary tract infections in female was (8. 6%) higher than male. The rate of sensitivity of isolated Staphylococci were as followed، sensitive to vancomycine (100%)، Ciprofloxacin (89. 2%)، rifampin (87. 6%)، and amikacin (71. 8%) respectivley، but were resistant to penicillin and amoxicillin (100%). The antibiotic sensitivity rate of isolated Streptococci was to vancomycine (85. 1%)، ciprofloxacin (50. 7%) and penicillin (79. 1%) respectively.
    Conclusion
    Vancomycin is still a suitable antibiotic for the treatment of Staphyloco-ccus infections. Although 6% rate of enterococci resistance to vancomycin is alarming، and use of this antibiotic in the treatment of other gram-positive bacteria should be done with precaution.
  • Morteza Noaparast, Seyyed Faramarrz Karimian, Seyyed Rasul Mirsharifi, Abbas Rabbani, Farnoosh Vaezi Medicine Pages 259-264
    Background
    The purpose of this study was evaluation of risk factors of peripheral artery disease (PAD) and effective markers on it.
    Methods
    This descriptive-analytical study was done during 2010-2011 in the surgical units of Khorramabad Shohada Hospital. Fifty patients who had symptoms of PAD undergoing CT angiography and biochemical markers for them were measured. The investigated variables were family history، site of arterial obstruction، underlying diseases، smoking history، physical activity and stress level. A control group was considered for the study. The comparison was made between these two groups.
    Results
    Aging showed a significant role in prediction of PAD (70% sensitivity and 64% specificity). Homocysteine had the highest sensitivity (80%) in prediction of PAD، compared with other biomarkers. CRP (74% sensitivity) was the best marker that had positive predictive value for PAD. Fasting blood sugar (FBS) showed a significant role in prediction of true positive cases of PAD (72% sensitivity and 74% specificity). HbA1C with 68% sensitivity and 64% specificity and TG with 50% sensitivity and 44% specificity could be considered as factors related with PAD.
    Conclusion
    The levels of C-Reacative protein، homocysteine، and FBS were correlated with PAD، HbA1C and TG levels were associated with PAD، but lower than the previously named markers. In this study a significant relationship between lipoprotein levels and PAD was also observed. PAD was associated with sex and age.
    Keywords: Homocysteine, lipoprotein(a), peripheral artery disease
  • Farideh Keypour, Ilana Naghi Pages 265-269
    Background
    Cerebral venous thrombosis (CVT) is uncommon after cesarean section. Although it can be a leading cause of maternal mortality. CVT may occur during pregnancy because of hypercoagulable states such as preeclampsia، thrombophilias، antiphospholipid antibody syndrome and sepsis.
    Case Presentation
    A 31 years old woman G2 Ab1 at 37 weeks gestational age with premature rupture of membrane underwent cesarean section because breech presentation and preeclampsia. Spinal anesthesia was done for emergent cesarean section. On the second day after cesarean section، she developed headache، vomiting، focal neurologic deficits، paresthesia، blurred vision. Brain magnetic resonance imaging (MRI) showed thrombosis in anterior half of superior sagittal sinus. Treatment consisted of anticoagulation.
    Conclusion
    Thrombophilias، pregnancy-related hypertension and cesarean section are the predisposing factors for thromboembolism. Unfractionated heparin and low molecular weight heparin (LMWs) are effective drugs for thromboprophylaxis. It is vital to prevent venous thrombosis to reduce mortality during both intrapartum and postpartum periods. Consideration of cerebral venous thrombosis in similar cases is recommended.
  • Zahra Ahmadinejad, Seddighe Mansouri Pages 270-275
    Background

    Patients with hematologic malignancies are at risk of advanced tuberculosis. The prevalence of tuberculosis between these patients is 2. 1- 2. 6 percent. The cellular immune deficiency caused by hematologic malignancies and or its treatment increases the risk of tuberculosis in these patients. Multiple Myeloma is malignant proliferations of plasma cells that involves different classes of immune system. Cellular and humeral immune deficiency due to the Multiple Myeloma and drugs for its treatment results in susceptibility to unusual infections. Infections are of the important factors of morbidity and mortality in patients suffering from multiple myeloma، but coincidence of Multiple Myeloma and tuberculosis is rare and very little has been reported

    Case Presentation

    In this paper a 60-year-old woman from Kermanshah، Iran who is suffering from back pain، weight loss، weakness and sweating will be introduced. Spondylitis was seen in her lumbar imaging. Her husband suffered from pulmonary tuberculosis. In diagnostic studies tuberculose spondylitis and multiple myeloma were diagnosed simultaneously.

    Conclusion

    Although the accompanying of Multiple Myeloma and tuberculosis is not common، but immunodeficiency caused by a hematologic malignancy as well as a history of close contact with a patient with tuberculosis resulted in tuberculosis of spine in this patient. Clinical features of abovementioned diseases are very similar. But in endemic area for tuberculosis، this disease should be considered because delay in diagnosis leads to increment in mortality and morbidities. Diagnosis of tuberculos spondylitis is based on radiologic and histologic features of the disease and on the response to treatment because the sensitivity of definitive diagnostic tests such as culture and PCR is low in extra pulmonary tuberculosis.

    Keywords: Hematologic neoplasms, multiple myeloma, spondylitis, tuberculosis