فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 16 (آذر و دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • خانم ناهید اتقیا صفحات 13-36
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت کیفی دوره های تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در 22 دانشکده و گروه تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق 563 دانشجوی دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی)، 95 عضو هیئت علمی این دوره ها و 43 مدیر دوره های تحصیلات تکمیلی بود. اهداف پژوهش، شناسایی موارد زیر بوده است: 1) میزان روشن بودن اهداف و رسالت های دوره های تحت بررسی؛ 2) کیفیت فعالیت های آموزشی که مشتمل بر روش های تدریس، محتوای آموزشی، مدیریت کلاس ها و ارزیابی آموزشی است؛ 3) ارتباط با محیط خارج از دانشگاه؛ 4) کیفیت مدیریت و برنامه ریزی این دوره ها؛ 5) کیفیت فضاهای کالبدی، تجهیزات و امکانات آموزشی؛ 6) کیفیت جو سازمانی؛ 7) کیفیت فعالیت های پژوهشی و 8) نمادهای انگیزشی در درون دانشگاه ها. ابزار جمع آوری اطلاعات سه پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه ها با نظرخواهی از 13 عضو هیئت علمی با گرایش مدیریت ورزشی و مدیریت و برنامه ریزی در آموزش عالی تایید و اصلاحات لازم اعمال شد. با توجه به حجم محدود سه جامعه تحت مطالعه، شیوه نمونه گیری سرشماری (تمام شماری) بود. روش تحقیق این مطالعه، توصیفی از نوع پیمایشی بود و برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری S-plus و SPSS استفاده شد و به اقتضای مراحل تحلیل از آماره های آلفای کرونباخ برای بررسی پایایی شاخص ها و سوالات ابزار جمع آوری اطلاعات (در مرحله پیش آزمون)، از همبستگی برای پایایی و همچنین تبیین ارتباط بین متغیرها و از آمار توصیفی برای توضیح وضعیت کیفیت دوره ها استفاده شد. همچنین، برای بررسی تفاوت معنی دار بین گروه های مختلف تحقیق از آزمون t دو نمونه ای و آنالیز واریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد از نظر شاخص های آگاهی از اهداف و رسالت ها، کیفیت فعالیت های آموزشی، کیفیت ارتباط با محیط، کیفیت مدیریت و برنامه ریزی، کیفیت تجهیزات و فضاهای آموزشی، کیفیت پژوهش و کیفیت نمادهای انگیزشی تفاوت معنی داری در سطح 99% اطمینان میان سه گروه تحقیق وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت، تحصیلات تکمیلی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه های دولتی کشور، دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران تحصیلات تکمیلی
  • مهدی سلیمی، محمد سلطان حسینی، مسعود تقوایی صفحات 37-62
    امروزه در ایران مکان یابی برای ساخت اماکن ورزشی، بیشتر به صورت سنتی و سلیقه ای انجام می شود که در بسیاری از موارد به دلیل پیش بینی نشدن مسائل ضروری به بهره وری نامناسب و اتلاف بودجه های هنگفت منجر می شود. هدف پژوهش حاضر ارائه الگوهای علمی و عملی به منظور یافتن بهترین اراضی برای ساخت انواع اماکن ورزشی روباز است که در این الگوها، به معیارهای توزیع فضایی عادلانه اماکن، امنیت و سلامتی بیشتر و دسترسی آسان تر شهروندان، سازگاری مکان ورزشی با سایر عناصر شهری و حداکثر مطلوبیت و کارآیی توجه شد. در این تحقیق بخش جنوبی شهر اصفهان (دو منطقه 5 و 6) با مساحتی برابر 12500 هکتار و بافت متراکم شهری به عنوان نمونه مطالعاتی در نظر گرفته شد. برای الگوسازی از فناوری GIS استفاده شد که بر اساس آن، پس از گردآوری داده های مکانی و توصیفی، پایگاه اطلاعاتی تشکیل و برای هر معیار نقشه ای تهیه شد. در نهایت، با جمع بندی نقشه ها، اراضی محدوده به پنج طیف با درجه مطلوبیت بسیار مناسب، مناسب، متوسط، نامناسب و کاملا نامناسب برای ساخت انواع اماکن ورزشی روباز تقسیم شد. برای زمین های روباز چمن %3، استخرهای روباز %21، پیست های اسکیت %26 و زمین های تنیس %20 از اراضی محدوده در وضعیت بسیار مناسب قرار داشتند. پس از مشاهده میدانی این اراضی مشخص شد که آن ها در مناطقی قرار دارند که مسیرهای ارتباطی، تراکم جمعیتی و عناصر شهری سازگار نسبت به عناصر شهری ناسازگار در مقایسه با سایر مناطق بیشتر و تراکم اماکن ورزشی هم نوع کمتر بود.
    کلیدواژگان: مکان یابی، اماکن ورزشی روباز، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان بهینه، منطقه های 5 و 6 اصفهان
  • ناهید طالبی، فاطمه عبداللهی صفحات 63-78
    هدف این تحقیق تعیین ارتباط بین رفتار رهبری مربی، انسجام گروهی و عملکرد تیم های والیبال لیگ برتر زنان است. در این تحقیق همبستگی 76 والیبالیست زن از تیم های لیگ برتر در سال 1388 با میانگین سن 26/4 ± 96/24 سال، سابقه ورزشی 74/4 ± 71/9 سال و سابقه عضویت در تیم های حرفه ای 73/3 ± 55/6 سال پرسشنامه اطلاعات فردی، مقیاس رهبری در ورزش (چلادورای و صالح، 1980) و پرسشنامه انسجام گروهی (کارون و همکاران، 1985) را تکمیل کردند. از ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چندمتغیره در سطح معنی داری 05/0 و نرم افزار آماری SPSS برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد سطح کلی انسجام گروهی ارتباط معنی داری با ابعاد آموزش و تمرین، رفتار دموکراتیک، رفتار آمرانه، حمایت اجتماعی، بازخورد مثبت و سطح کلی رفتار رهبری دارد (05/0 ≥ p). همچنین عملکرد تیم های والیبال لیگ برتر زنان با ابعاد آموزش و تمرین، رفتار دموکراتیک، رفتار آمرانه، حمایت اجتماعی، بازخورد مثبت، سطح کلی رفتار رهبری، انسجام وظیفه ای، انسجام اجتماعی و سطح کلی انسجام گروهی ارتباط معنی داری دارد (05/0 ≥ p). در ادامه، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد رفتارهای دموکراتیک و آمرانه نقش معنی داری در تبیین انسجام وظیفه ای (56%)، انسجام اجتماعی (63%) و سطح کلی انسجام گروهی (73%) دارند، در حالی که علاوه بر این رفتارها، بعد بازخورد مثبت نیز از رفتار رهبری تعیین کننده انسجام اجتماعی در تیم های والیبال لیگ برتر به شمار می آید (05/0 ≥ p). در خصوص عملکرد، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد هنگامی که رفتار رهبری و ابعاد انسجام گروهی به طور همزمان وارد تحلیل رگرسیون می شوند، تنها رفتار رهبری شامل آموزش و تمرین، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت قادر به پیش بینی عملکرد تیمی است. یافته های این تحقیق اهمیت رفتار رهبری مربی در تبیین انسجام گروهی و عملکرد تیمی را تایید می کند.
    کلیدواژگان: رفتار رهبری مربی، انسجام گروهی، عملکرد تیمی، والیبال
  • سحر احمدی، میرمحمد کاشف، مهرداد محرم زاده صفحات 79-96
    این پژوهش در چهارچوب طرحی توصیفی- تحلیلی انجام شد که به مقایسه برنامه سوم و چهارم توسعه استان آذربایجان غربی و تحلیل آن با متدولوژی مهندسی ارزش پرداخته است. در این تحقیق 15 شاخص برنامه توسعه، 4 شاخص در بخش عمرانی و 11 شاخص در بخش ورزش قهرمانی با هدف شناسایی ضعف ها و قوت های برنامه و ارائه راه کار بررسی شد. نتایج پژوهش نشان می دهد استان در شاخص مدال های جهانی با درصد رشدی برابر (760%) بهترین عملکرد را داشته و در شاخص دعوت شده به تیم ملی با درصد رشدی منفی برابر (73/207-%) عملکرد ضعیفی داشته است و در دیگر شاخص ها: مساحت فضاهای سرپوشیده (73/41%)، مساحت فضاهای روباز (60/37%)، سرانه فضاهای سرپوشیده (58/41%)، سرانه فضاهای روباز (55/37%)، ورزشکاران سازمان یافته (92/65%)، مقام های کشوری (14/53%)، تیم های حاضر در لیگ های کشوری (69/45%)، رشته های ورزشی فعال (9/19%)، کلاس های آموزشی داوری و مربیگری (24/126%)، میزبانی کشوری (42/231%)، مدال های آسیایی (88/8%)، اعزام به قهرمانی کشور (73/122%) درصد رشد را در برنامه چهارم، در مقایسه با برنامه سوم نشان می دهند و در شاخص مدال های بین المللی با رشد (03/13-%) رشدی منفی در برنامه چهارم، در مقایسه با برنامه سوم مشاهده شد. در مجموع، برنامه چهارم، در مقایسه با برنامه سوم رشد داشته، اما با توجه به تحلیلی بر مبنای متدولوژی کارکردگرای مهندسی ارزش دارای نقاط ضعفی است.
    کلیدواژگان: مقایسه، تحلیل، برنامه سوم و چهارم توسعه، مهندسی ارزش
  • سردار محمدی، رضا عطارزاده حسینی صفحات 97-112
    نقش ورزش به عنوان یکی از مظاهر فردی و اجتماعی در حفظ و بقای سلامت روحی و جسمی افراد جامعه بر کسی پوشیده نیست. تنها با شناخت و آگاهی از نگرش و گرایش مردم به فعالیت های حرکتی و ورزش می توان به پیش بینی، طراحی و برنامه ریزی صحیح برای این امر مهم پرداخت؛ بنابراین به منظور تبیین نگرش و گرایش مردم استان کردستان به فعالیت های حرکتی و ورزشی، 1000 نفر از مردان و زنان بالای 16 سال استان کردستان، با استفاده از نمونه گیری طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به پرسشنامه های محقق ساخته پاسخ دادند. برای تعیین روایی صوری - محتوایی از نظرات متخصصان، روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و پایایی از آلفای کرونباخ (پرسشنامه نگرش 91/0 = α، گرایش 87/0= α) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (کروسکال والیس و آزمون فرضیه ها) مناسب، با به کارگیری نرم افزار «LISREL» و «SPSS» نسخه 52/8 و16 استفاده شد. براساس یافته های تحقیق، کسب نشاط و شادی و تقویت جسم و روان از مهم ترین انگیزه های شرکت در فعالیت های حرکتی و ورزشی است. همچنین نگرش به فعالیت های حرکتی و ورزشی با متغیرهایی مانند جنسیت، وضعیت تاهل، تعداد اعضای خانواده، مدرک تحصیلی، نوع شغل، درآمد ماهانه، هزینه ماهانه ورزش، گرایش و عدم گرایش به فعالیت های حرکتی و ورزشی، جلسات تمرین در هفته، مدت زمان تمرین، رفاه و ایمنی محل تفاوت معنی دار (05/0 p<) دارد، ولی این تفاوت با ویژگی های دیگری همچون سن، هزینه خانوار، مداومت در ورزش و سابقه ورزشی معنی دار نیست (05/0 p >). گرایش به فعالیت های حرکتی و ورزشی با ویژگی هایی همچون جنسیت، سن، وضعیت تاهل، هزینه ماهانه کل خانوار و میزان هزینه ماهانه ورزش رابطه معنی دار (05/0 p<) دارد، ولی با ویژگی های دیگری همچون تعداد اعضای خانواده، سطح تحصیلات، نوع شغل و میزان درآمد ماهانه رابطه معنی داری ندارد (05/0 p >).
    کلیدواژگان: نگرش، گرایش، فعالیت های حرکتی و ورزشی، استان کردستان
  • جعفر خوشبختی، محمد کشتی دار، مهدی زنده بودی صفحات 113-130
    هدف این پژوهش تعیین ارتباط سبک رهبری خدمتگزار و تعهد سازمانی کارکنان هیئت های ورزشی است که به روش همبستگی و به شکل میدانی در میان تمام کارکنان هیئت های ورزشی استان بوشهر شامل 308 نفر اجرا شد. از این تعداد، براساس جدول مورگان و به شیوه نمونه گیری تصادفی 169 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش دو پرسشنامه رهبری خدمتگزار (SLQ) و تعهد سازمانی مایر و آلن بود که ضمن تایید روایی، پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 862/0 و 792/0 محاسبه شد. برای تحلیل یافته ها، از روش های آمار توصیفی و نرم افزارهای SPSS و Excel و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون) استفاده شد. نتایج نشان دهنده وجود رابطه معنی دار بین سبک رهبری خدمتگزار و متغیرهای تعهد سازمانی، عاطفی و هنجاری است، اما بین این سبک و تعهد مستمر رابطه معنی دار وجود ندارد (05/0> p). از میان ابعاد تعهد، بعد عاطفی علاوه بر همبستگی زیاد با رهبری خدمتگزار، بیشتر وفاداری کارکنان را به هیئت ورزشی نشان می داد. به طور کلی سطح رفتارهای رهبری خدمتگزار در هیئت های ورزشی نسبتا مطلوب است، اما تعهد سازمانی در حد متوسط است. با توجه به نتایج، مدیران هیئت های ورزشی برای اجرای موفق سبک رهبری خدمتگزار باید ضمن توجه به عواطف کارکنان، به ارتقای بلوغ سازمانی و رشد شغلی و فردی در تمام سطوح هیئت توجه داشته باشند.
  • محسن احمدی، هاشم کوزه چیان، شعبان الهی صفحات 131-142
    پژوهش حاضر به بررسی پایایی و روایی پرسشنامه عدالت ورزشی به عنوان ابزاری برای سنجش وضعیت ابعاد عدالت در میان جوانان ورزشکار طراحی و اجرا شده است. با مطالعه پیشینه پژوهش، پرسشنامه ای 34 سوالی برای اندازه گیری ابعاد عدالت طراحی شد و روی نمونه آماری پژوهش اجرا شد. نمونه آماری شامل 304 نفر دانشجوی عضو تیم های ورزشی فوتبال (106 نفر)، والیبال (79 نفر)، کشتی (62 نفر) و رزمی (57 نفر) از دانشگاه های مختلف بودند که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی و غیرهدفمند از هفت دانشگاه کشور انتخاب شده بودند. در این مطالعه برای بررسی روایی از روش روایی محتوا (با استفاده از روش CVR)، روایی سازه (با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و پایایی از روش همسانی درونی (با استفاده از آلفای کرونباخ) استفاده شد. به منظور تحلیل نتایج نرم افزار SPSS و AMOS نسخه 16 به کار گرفته شد. نتایج نشان داد ضریب CVR در هر یک از سوالات بیش از 7/0 بود. همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده چهار عامل عدالت (توزیعی، رویه ای، مراوده ای و حق مدار) با تبیین 47 درصد واریانس و شاخص کیسن مایر الکین 94 ٪ بود. این عوامل نیز به وسیله تحلیل عاملی تاییدی تصدیق شد (068/0 P_value=). پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ 92/0 گزارش و تایید شد.
    کلیدواژگان: عدالت، ورزش، عدالت توزیعی، عدالت مراوده ای، عدالت رویه ای، عدالت حق مدار، پرسشنامه
  • ندا سلامت، ابوالفضل فراهانی، محمود گودرزی صفحات 143-156
    این تحقیق با هدف بررسی رضایت مندی مشتریان باشگاه های بدن سازی خصوصی و دولتی شهر گرگان انجام شد. ادامه حیات هر یک از سازمان های ورزشی در دنیای پررقابت امروز در گرو رضایت کامل مشتریان آن هاست. رضایت مشتری عامل تعیین چگونگی موفقیت سازمان هایی است که با مشتری ارتباط دارند؛ از این رو اندازه گیری آن خیلی مهم است. تحقیق حاضر علی- مقایسه ای است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن تایید شد و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ 56/91 تعیین شد. جامعه آماری مورد بررسی در این تحقیق، مشتریان باشگاه های بدن سازی خصوصی و دولتی شهر گرگان بودند که دست کم شش ماه سابقه فعالیت ورزشی داشتند. نمونه آماری 390 نفر از مشتریان بودند (175 مرد و 215 زن) که به طور تصادفی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و در آمار استنباطی از آزمون t، ANOVA، ضریب همبستگی کندال، کای اسکوئر و من ویتنی یو برای آزمون فرضیه ها و در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد تفاوت معنی داری در رضایت کلی مشتریان باشگاه های بدن سازی خصوصی و دولتی وجود دارد (001/0= p). همچنین در رضایت مشتریان از تجهیزات و محیط فیزیکی، شهریه و دسترسی به باشگاه و کیفیت کارکنان نیز تفاوت معنی داری وجود دارد (001/= p)، (001/0= p)، (03/0= p) به طوری که رضایت مشتری در خصوص این عوامل در باشگاه های خصوصی بیشتر از باشگاه های دولتی است. در رضایت مشتریان از عوامل سلامت، اجتماعی و برنامه های تمرینی در باشگاه های بدن سازی خصوصی و دولتی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین در هیچ یک از عوامل رضایت تفاوت معنی داری بین زنان و مردان مشاهده نشد و تنها اختلاف معنی دار بین دو گروه مردان و زنان هدف و انگیزه آنان از شرکت در باشگاه های بدن سازی بود که هدف مردان بیشتر آمادگی جسمانی (%9/30) و قهرمانی (%1/21) بود، ولی هدف زنان سلامتی (%74) و کنترل وزن(%74)، آرامش (%8/42) و اجتماعی شدن (%9/27) بود.
    کلیدواژگان: بازاریابی، رضایت مندی مشتری، باشگاه بدن سازی خصوصی و دولتی
  • رسول نظری، محمد احسانی، فریده اشرف گنجویی صفحات 157-174
    یکی از فرض های اساسی رفتار سازمانی، شناخت ویژگی های فردی و ارتباطی افراد به منظور دسترسی به بهره وری بیشتر و تحقق اهداف سازمانی است؛ از این رو هدف این تحقیق بررسی اثرات مهارت های ارتباطی و ارتباطات بین فردی و نقش آن بر اثربخشی مدیران سازمان های ورزشی است. تحقیق از نوع توصیفی است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را 670 نفر از مدیران ورزشی سازمان های ورزش ایران تشکیل می دادند که از میان آن ها 245 نفر به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های مهارت های ارتباطی بارتون جی، ارتباطات بین فردی گراهام، اثربخشی سازمانی هسو با پایایی (81/0، 86/0 و 90/0) بود. با استفاده از روش آماری استنباطی و مدل یابی معادلات ساختاری به بررسی اثرات متغیرهای مشاهده شده بر متغیرهای مکنون پرداخته شد. یافته های این پژوهش نشان داد بین مهارت های ارتباطی، ارتباطات بین فردی با بالادستان و زیردستان و اثربخشی سازمانی مدیران ورزشی ارتباطی معنی دار در سطح () وجود دارد؛ از این رو نتایج اجرای مدل های اندازه گیری برای تحلیل مسیر مهارت های ارتباطی، ارتباطات بین فردی بالادستان و زیردستان و اثربخشی سازمانی مدل های مفهومی پژوهش را تایید نمود. به طور کلی می توان گفت ویژگی های شخصیتی به عنوان شاخصی مناسب، نقشی موثر در پیش بینی مهارت های ارتباطی و ارتباطات بین فردی و اثربخش سازمانی مدیران ورزشی دارد. ضمن اینکه مهارت های ارتباطی مدیران ورزشی در سطح بین فردی و اثربخشی سازمانی متوسط و ضعیف ارزیابی می شود؛ بنابراین مسئولان باید راهبردهای مدیریتی مناسبی را به منظور رسیدن به سطح بهینه این شاخص، پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: مدیران ورزشی، مهارت های ارتباطی، ارتباطات بین فردی، اثربخشی سازمانی
  • مهدی بخششی، مجید جلالی فراهانی، ساجد پورحسن صفحات 175-188
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه کارآمدی مربیگری و انسجام گروهی در تیم های والیبال لیگ برتر مردان ایران و پیش بینی انسجام گروهی بر اساس ابعاد کارآمدی مربی است. آزمودنی های پژوهش حاضر 123 نفر از والیبالیست های نخبه لیگ برتر ایران بودند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه پنج ارزشی کارآمدی مربی (میر و همکاران، 2005) و پرسشنامه انسجام گروهی (کارون و همکاران، 1985) بود. همچنین از معادله (vargas - tonsing) برای بررسی همبستگی گروهی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از ضریب پیرسون و مدل رگرسیون خطی چندمتغیری استفاده شد (05/0 ≥α). نتایج پژوهش نشان داد بازیکنان کارآمدی مربی و انسجام گروهی تیم های خود را به ترتیب در حدود 76 و 6/68 درصد می دانند. همچنین از میان ابعاد کارآمدی مربیگری و انسجام گروهی، تنها بین ابعاد کارآمدی شخصیت سازی و جاذبه گروهی فردی - اجتماعی رابطه معنی دار وجود ندارد (162/0< P). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد ابعاد کارآمدی مربیگری می تواند انسجام گروهی تیم های والیبال را پیش بینی کند (001/0> P) و کارآمدی انگیزشی (382/0= β)، کارآمدی تاکتیکی (839/0= β)، کارآمدی تکنیکی (453/0-= β) و کارآمدی شخصیت دهی (269/0-= β) پیش بینی کننده های مهم انسجام گروهی تیم ها هستند؛ بنابراین پیشنهاد می شود مدیران تیم ها به منظور دست یابی به انسجام تیمی بهتر به شاخص های کارآمدی مربیان تیم های خود توجه ویژه ای داشته باشند و برنامه ریزی های لازم را انجام دهند.
    کلیدواژگان: کارآمدی، انسجام گروهی، مربیگری
  • رسول نوروزی سیدحسینی، حسن فتحی، سعید صادقی بروجردی صفحات 189-206
    هدف از این پژوهش تعیین اثر درک رفتارهای رهبری مربیان بر تعهد ورزشی، انگیزش پیشرفت و رضایت مندی جودوکاران لیگ برتر ایران بود که با روش پژوهش توصیفی – زمینه یابی و به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه جودوکاران لیگ برتر به تعداد 162 نفر تشکیل می دادند. در این پژوهش نمونه برابر با جامعه (162n=) در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های مقیاس رهبری در ورزش(95/0=α)، تعهد ورزشی (86/0=α)، ورزش گرایی (90/0=α) و رضایت مندی ورزشکار (94/0=α) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و به منظور تعیین اثر از مدل یابی معادلات ساختاری با تاکید بر نرم افزار Amos18 استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد رفتارهای رهبری مربیان بر تعهد ورزشی، انگیزش پیشرفت و رضایت مندی ورزشکاران اثرگذار است (05/0p<). همچنین تعهد ورزشی و انگیزش پیشرفت نیز بر رضایت مندی ورزشکاران اثرگذارند (05/0p<).
    کلیدواژگان: رفتار بازخورد مثبت، رقابت گرایی، تعهد، رضایت مندی، جودو
  • رحیم رمضانی نژاد، الهام میرجمالی، فرهاد رحمانی نیا صفحات 207-224
    هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل استرس زا در داوران بین المللی و ملی ایران است؛ بنابراین از میان کلیه داوران ملی و بین المللی شش رشته تیمی و پنج رشته انفرادی (723 N=)، 605 داور (83 درصد) در این تحقیق شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه زمینه یابی استرس داوران (SOSS) استفاده شد. این پرسشنامه 29 سوال را در بر می گیرد که برای روایی آن از اظهار نظر تخصصی 15 عضو هیئت علمی دانشگاه استفاده و ثبات درونی آن روی 30 داور تایید شد (93/0 α=). داده ها با آزمون فریدمن، یومن ویتنی و کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0 P≤ تجزیه تحلیل آماری شد. یافته ها نشان داد از شش عامل استرس زا در داوران به ترتیب عوامل ترس از اشتباه داوری، عملکرد فردی و فنی و ارزیابی عملکرد در بالاترین اولویت قرار دارند. با اینکه تفاوت معنی داری در اولویت عوامل استرس زای داوران ملی و بین المللی مشاهده نشد، داوران ورزش های تیمی استرس بیشتری را در عامل تعارضات میان فردی و شرایط زمانی و داوران ورزش های انفرادی استرس بیشتری را در عامل ارزیابی عملکرد، مشکلات شخصی و عملکرد فنی گزارش کردند (05/0 P≤). ضمنا داوران جوان (کمتر از 40 سال) استرس بیشتری در عامل مشکلات شخصی و تعارضات میان فردی داشتند.
    کلیدواژگان: استرس، داور، عملکرد فنی، ترس از اشتباه، ارزیابی عملکرد
|
  • Ms Nahid Atghia Pages 13-36
    The current research was conducted in 22 physical education faculties and departments of state Universities with the aim of quality investigation during the postgraduate years. The subjects of this research were 563 postgraduate students (M.A. and Ph.D. students of physical education and sport sciences), 95 faculty members, and 43 managers of these courses. The objectives of this research were recognition of the following items: 1. the clarity of the goals and aims of these courses under study, 2. the quality of academic activities such as teaching methods, syllabus, classroom management and assessment, 3. communication outside the university, 4. the management and planning quality of these courses, 5. the quality of structural spaces and educational facilities and equipment, 6. the quality of organizational atmosphere, 7. The quality of research activities, 8. motivational factors inside the universities. The instruments were three types of questionnaires which were organized based on the researchers’ studies about the quality of assessment during the higher education, and the variables were also included. The validity of the questionnaires was confirmed by 13 faculty members majoring in sport management, planning and management of higher education. Due to the limitation of the three under study population, the total sampling was conducted. The research method was descriptive and SPSS and S-plus were used to analyze the data. Cronbach Alpha was used in order to check the reliability of the variables and the questionnaires’ questions (pre-test stage), the descriptive statistics was used to describe the quality of the courses. To check whether the difference between the different groups is meaningful, the two sampling T-test and Variation analysis was run. The research results has shown that about difference between the three groups of the students, faculty members and managers based on the variation analysis, there was a significant difference with the 99% of confidence interval in awareness of the goals and aims, the quality of academic activities, quality of the communication outside the university, quality of the management and planning, quality of the educational facilities and equipment, quality of research and motivational factors. There was no significant difference among other variables.
    Keywords: Quality, Postgraduate, Physical education, sport sciences, State Universities of the country, Postgraduate students, Faculty members, managers
  • Mr Mahdi Salami, Mr Mohammad Soltanhoseini, Mr Masoud Taghvayi Pages 37-62
    Nowadays in Iran, site selection for building sport facilities is performed with traditional and customary methods which in many cases, due to improper site location and lack of imperative foresights, so many costs are wasted. The purpose of this study was to present scientific and practical patterns for selection the best spots for building different kinds of outdoor sport facilities that in these patterns were attended to impartial spatial distribution, citizens’ healthy, safety and access, compatibility between sport places and other urban elements and maximum efficiency and exploitation. The district of study was the south regions (5&6th of the regions) of Isfahan city with compact urban texture and 12500 Hectares area. Used GIS technology for patterning that collected local and descriptive data, then data base was obtained and one map was designed for each criterion. Ultimately by gathering these maps, district lands were divided into 5 parts with “very improper, improper, middle, proper and very proper” grades for building different kinds of outdoor sport facilities separately. For outdoor lawn lands 3%, outdoor pools 21%, skating places 26% and for tennis grounds 20% lands of the selected area were in very good condition. After observation of this lands was determined that they located in areas where the routes of communication, population density and compatible urban elements had been more than other regions. Also, there were few the same sport facilities.
    Keywords: Site Selection, Outdoor Sport facilities, Geographical Information System, Optimal place, 5, 6th the Regions of Isfahan City
  • Ms Nahid Talebi Fatemeh Abdollahi Pages 63-78
    The purpose of this study was to determine the relationships between Coaching leadership behavior, group cohesion, and performance of Iranian women's prologue volleyball teams. In this correlational study, 76 female volleyball players (age 24.96±4.26 yrs, athletic experience 9.71±4.74 yrs, and membership experience in professional teams 6.55±3.73 yrs) from prologue teams in 2009 completed individual characteristics questionnaire, Leadership Scale in Sport (LSS; Chelladurai & Saleh, 1980), and Group Environment Questionnaire (GEQ; Carron et al., 1985). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression model at the 0.05 significant levels. Results showed that total level of group cohesion is significantly related to training and instruction, democratic behavior, autocratic behavior, social support, and positive feedback, and total level of leadership behavior (p≤0.05). Also, performance of women's prologue volleyball teams is significantly related to training and instruction, democratic behavior, autocratic behavior, social support, and positive feedback, total level of leadership behavior, task cohesion, social cohesion, and total level of group cohesion (p≤0.05). Results of regression analysis showed that democratic and autocratic behavior have significant contribution in prediction of task cohesion (56%), social cohesion (63%), and total level of group cohesion (73%), however, positive feedback also was significant predictor for social cohesion in women's prologue volleyball teams (p≤0.05). About team performance, regression analysis showed when the both of leadership behavior and group dimensions are entered together to the analysis, only leadership behavior included training and instruction, social support, and positive feedback can predict team performance (p≤0.05). Findings of this study confirm the importance of coaching leadership behavior in prediction of group cohesion and team performance.
    Keywords: Coaching Leadership Behavior, Group Cohesion, Team Performance, Volleyball
  • Ms Sahar Ahmadi, Mr Mirmohamad Kashef, Mr Mehrdad Moharamzade Pages 79-96
    This research in the form of a description –analytica form, which is about comparing 3rd and 4th national development plan in sport in West Azarbaijan based on Value Engineering Methodology. In this study, 15 indicators including 4indicators in constructive section and 11 indicators in championship section were analyzed in order to find the advantages and disadvantage of the plan and to present solutions. The result showed that West Azarbaijan has had an excellent growth rate in gaining international medals, which was(%760), but has had a negative growth rate in the athletes being invited to national teams with(%-207.73), and in other section like: indoor complex area (%41.73), outdoor complex area (%37.60), share of indoor complex areas (%41.58), share of outdoor complex areas(%37.55), organized athletes (%65.92), nationals titles (%53.41), number of the teams in the country's leagues (%45.69), active fields of sport(%19.9), refree and coach training classes (%126.24), hosting in country (% 231.42), Asian medals (%8.88), athletes dispatched national championships (%122.73), 4th national development plan shows an increase in comparison to 3rd plan, and in international medals (%-13.3), shows a decrease in 4th national development plan. But totally, 4th national development plan in comparison to 3rd national development plan has an increase, but according to an analysis based on Value Engineering methodology has some weak points.
    Keywords: Comparison, analysis, 3rd, 4th national development plans, Value engineering
  • Mr Sardar Mohammadi, Mr Reza Attarzadeh Pages 97-112
    Sport role as one of individual and society manifestations is significant for all to keep martial and spiritual health of community whole. Only with recognition and awareness of attitudes and tendency of people to exercise and sport activities can to forecast, to design and planning sport activities. Therefore in order to explain attitudes and tendency to exercise and sport activities of Kurdistan province people were selected randomly 1000 males and females over 16 years from all the people of Kurdistan and responded to the researcher-designed questionnaire. To determine the face and content validity (panel of experts), constract validity (exploratory and confirmatory factor analysis) and reliability (alpha cronbach α =0/91; α = 0/87) were used. Descriptive and statical statistics (Kruskal-walis, Test of Hypothesis) using appropriate software «LISREL» and «SPSS» Version 8/52 and 16 were used. Results showed acquiring well-bing and happiness and body reinforcement was the important factor of participating in exercise and sport activities. Also between the Attitudes of exercise and sport activities in people with different specifications such as age, married or not married, family members, job type, having intention to exercise and sport activities or not having, there was significant difference. Between the attitudes of exercise and sport activities in people with specifications such as sex, married ness, graduation level, number of family members, Job type, family expenditure, monthly sport expenditures, Tendency and nontendency exercise and sport activities, weekly activity sessions the time of exercise for each session, security of sport places, there was significant differences (P<0/05). But between the Attitudes of exercise and sport activities in people with specifications age, monthly in come, continuance in sport, exercise background there was no significant differences (P>0/05). Between the tendency to exercise and sport activities in people with specifications sex, age, marriedness, monthly exercise expenditures and total monthly family expenditures there was significant differences (P<0/05). There were not any significant differences between the tendency to exercise and sport activities with specifications number of family members, educational levels, job type, monthly in come (P>0/05).
    Keywords: Attitude, Tendency, exercise, sport activities, Kurdistan province
  • Mr Jafar Khoshbakhti, Mr Mohammad Kashtidar, Mr Mahdi Zendeboodi Pages 113-130
    The purpose of present study was to determinate the relationship between servant leadership and organizational commitment among the sport boards employees. The method of research was correlation, through conducted a field study on all the employees in Bushehr province sport boards include 308 peoples. Furthermore, 169 subjects selected as sample by using the Morgan table and random sampling. The study used tow questionnaires, namely servant leadership (SLQ), organizational commitment (Allen and Mayer), that in addition to confirm the validity, also calculated Cronbach's alpha coefficient for these questionnaires 0/862 and 0/792 respectively. The descriptive statistical methods and SPSS and EXCELL software also inferential statistics (Pearson correlation) used for analysis of results. The significant correlation obtained between servant leadership and organizational commitment. Moreover, the same result was showed between servant leadership and affective and normative components. Although, no significant correlation obtained between servant leadership and continuous component (P<0/05). Overall servant leadership behaviors in Bushehr sport boards are favorable relatively, but organizational commitment reported average. Among the dimensions of organizational commitment, affective component indicated more associate with servant leadership also indicated the employees’ loyalty to their sport board for a higher percentage. Due to results, the directors for success in servant leadership should consider to emotional motivations and enhance employees’ organizational maturi t y and personal and career growth at all levels of board.
    Keywords: Servant leader, Affective commitment, Continuous commitment, Normative commitment, Sport board employees
  • Mr Mohsen Ahmadi, Mr Hashem Kozechiyan, Mr Shaban Elahi Pages 131-142
    The purpose of this study was to evaluate the validity and reliability of a questionnaire, as a means of measuring the various aspects of sport justice dimensions among young sportsmen. Regarding the literature, a questionnaire including 34 queries was proposed to measure various dimensions of sport justice. A random sample of 304 sportsmen students was selected from 7 Iranian universities around the country. They were members of different sports teams consisting of 106 soccer players, 79 volleyball players, 62 wrestlers, and 57 taekwondo players. The validity of the proposed questionnaire was evaluated by means of both internal consistency (using CVR =Content Validity Ratio) and construct validity (using analytical discovery and approval factors). In addition, the reliability of the questionnaire was assessed by means of internal consistency (using Cronbach's alpha). All the statistical procedures were performed by SPSS and AMOS (version 16). The results showed the CRV values were above 0.7 for each query. Furthermore, the analytical factor results indicated 4 dimensions of justice (i.e., distributive, procedural, intercourse, and righteous) with a 0.47 variance and 94% Kaser-Meyer-Olkin index. These factors were also proven by analyzing the approval factor (P = 0.068). Cronbach's alpha was 0.92, indicating the reliability of the questionnaire. Therefore, it can be applied in similar studies.
    Keywords: sport student, Justice, Distribution, procedure, Interaction, Questioneair
  • Ms Neda Salamat, Farahani, Goodarzi Pages 143-156
    The purpose of this study was to determine customers’ satisfaction in private and public body building clubs in Gorgan. Survival of sport organizations in today’s competitive world depends on their customer’s satisfaction. Measuring customer satisfaction is very important as a determinant of successful organizations that are associated with customers. This study was causes-comparison. For collecting data were used from questionnaires that its validity was confirmed and reliability by the Cronbach's alpha were determined 91/56. The statistical society included customers of private and public body building clubs in Gorgan that at least 6 months had sport background. A total of 390 sample, 175 men and 215 women were selected with random sampling. In descriptive statistics used from percentage, frequency, mean and standard deviation for analyzing data. Chi-square test, t-test, mann-whitney U test and ANOVA and Kendall correlation coefficient were used to determine differences between groups (α=0.05). The results of this study indicated that there was significant difference between the overall customer satisfaction in private and public body building clubs (p=0.001), And also significant difference existed between the customer satisfaction from equipment, fee, accessibility factors and staff quality, (p=0.001), (p=0.001), (p=0.03). So that regarding these factors customer satisfaction in private body building clubs was higher than public body building clubs. But no significant difference observed between customer satisfaction from health and social and training programs factor in private and public body building clubs. Also no significant difference in satisfaction factors between men and women was observed (p=0.001). men’s purpose and motivation to participate in the club were fitness(30.9%) and champion(21.1%) but the woman’s goal of participating in clubs was health(74%), weight management(74%), peace building(42.8%) and socialization(27.9%) and the differences was statistically significant.
    Keywords: marketing, customer satisfaction, private, public body building clubs
  • Mr Rasool Nazari, Mr Mohammad Ehsani Farideh Ashraf Gangoei Pages 157-174
    One of the Basic assumptions fundamental organizational behaviors is cognition and communication features individual People productivity gain access to organizational goals. Hence the purposes of this study are the effects of relationship skills and interpersonal communication and its role on the organizational effectiveness between Iranian sport managers. Descriptive study that was conducted through a survey. The study populations were of 670 sport managers. The sample survey selected by stratified random, totally statistical sample was 245 sport managers. The questionnaires include Barton J communication skills, Graham interpersonal communication and Hsu organizational effectiveness with reliability respectively (0.81, 0.86 and 0.90). Inferential statistical methods and structural equation models (SEM) were investigated to access variables observed effects on the latent variables. The results showed that there are significant relationship between communication skills, interpersonal communication with subordinates and upper management and organizational effectiveness in sport (). Hence the implementation of research results measurement model confirmed for path analysis conceptual models of communication skills, interpersonal communication upper and subordinates and organizational effectiveness. Generally acknowledged that the feature set personality as a good index, predicted role in relation skills, interpersonal communication and organizational effectiveness, sport manager relation skills while by between interpersonal communication and organizational effectiveness will be assessed moderate and weak, so top manager must planning application appropriate management strategy that order to achieve optimal levels of these indicators.
    Keywords: Sport Manager, Relation Skills, Interpersonal Communication, Organizational effectiveness
  • Mr Mahdi Bakhsheshi, Mr Majid Jalali Farahani, Mr Sajed Pourhassan Pages 175-188
    The purpose of present study was investigation of coaching efficacy and team cohesion Relationship among teams of Iran volleyball super league and predicting team cohesion based on coaching efficacy dimensions. Participants of this study were 72 elite volleyball players of Iran super league. Measurement instruments used in this research were three questionnaires of personal information, five-scale coaching efficacy questionnaire (Mayer et al, 2005) and team cohesion questionnaire (karven at al, 1985). Also, vargas-tonsing was used in order to assessing team cohesion. In order to statistical analysis, Pearson correlation coefficient and multi-variable linear regression model were used (P ≥ 0.05). Finding of this study showed that players understand their coach efficacy, and team cohesion respectively 76 and 68.6 percent. In addition, among coaching efficacy and team cohesion dimensions, only there wasn’t significant correlation between character making efficacy and group-individual-social attraction dimension (P>0.162). Results of regression analysis indicated that coaching efficacy dimensions can significantly predict volleyball team's cohesion (P<0.001); and motivational efficacy (β=-0.453), tactical efficacy (β=0.839), technique efficacy (β=-0.453), and character-giving (β=-0.269) are important predictors of regression equation. Based on present study results it is suggested that we should emphasis on coaching efficacy to improve male volleyball team's cohesion.
    Keywords: Efficacy, Coaching, Team cohesion
  • Mr Rasool Norouzi Seyed Hosseini, Mr Hassan Fathi, Mr Saeed Sadegiberojerdi Pages 189-206
    The purpose of this study is to understand the effect of perceived leadership behavior of coaches on sport commitment, achievement motivation and athlete’s satisfaction of Iranian pro league judokas, which was carried out by a descriptive field method. The statistical population of this study comprised the entire Judokas of pro League (162 judo player) in Iran. Population and the sample was same considered (n=162). In order to collect information Leadership Scale for Sport (=α 0. 95), Sport commitment Questionnaire (=α 0. 86), Sport orientation Questionnaire (α =0. 90) and Athlete's Satisfaction Questionnaire (=α 0. 94) were used. Descriptive methods were used to analyze the data and In Order to determine the effects use of structural equation modeling through software of Amos 18 was. Data analysis results showed that leadership behavior of coaches is effect on sport commitment, achievement motivation and athlete’s satisfaction (p<0.05). Also sport commitment and achievement motivation are effect on athlete’s satisfaction (p<0.05).
    Keywords: Positive Feedback Behavior, competitiveness, Commitment, satisfaction, Judo
  • Mr Rahim Ramzaninezhad Elham Mirjamali, Mr Farhad Rahmaninia Pages 207-224
    The purpose of this research was to identify the stressful factors on international and national referees. The subjects of the research include of (N=723) Iranian international and national referees which 605 of them participated in the study. The SOSS questionnaire was used to collect information that included 29 questions and statements of 15 faculty members were used to identify its validity and its internal consistency was proved on 30 referees (r=0.93). Data were analyzed by Friedman Test and U-Man Whitney tests & analyze of variance in the significant level of P≤ 0.05. The results indicated that among six stressors were higher the fear of failure, personal and technical performance, and evaluation of performance respectively. There were not significant differences between ranking of stress factors on international and national referees, but the group sports referees have high stress on interpersonal conflict and time condition problems, and the factor of evaluation of performance, personal problems and technical performance have the most effect to cause stress. Also low background has a high percentage of stress which related to personal & interpersonal conflict factor.
    Keywords: Stress, Referee technical performance, Fear of failure, Performance evaluation