فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل - سال پنجم شماره 1 (بهار 1392)

فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل
سال پنجم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مژگان عرفانی، فاطمه شهابی زاده، مرجان عرفانی، مهناز رضایی، اسلام خرازی نژاد، علیرضا نخعی صفحه 9
    مقدمه
    اضطراب امتحان در صورت شدید بودن می تواند، مشکلات جسمانی را برای افراد ایجاد کند. یکی از عواملی که می تواند در بروز مشکلات جسمانی در شرایط اضطرابی نقش داشته باشد، عدم تعادل آنتی اکسیدان ها و اکسیدان های بدن است. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت آنتی اکسیدانی/اکسیدانی سرم در شرایط اضطراب امتحان است.
    روش پژوهش: این مطالعه که از نوع قبل و بعد است، در دو مرحله بر روی 48 دانشجو انجام شد. در هر مرحله کورتیزول، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و اکسیدان های تام در سرم اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون t زوجی یا آزمون رتبه ای ویلکوکسون مقایسه شدند. ارتباط شاخص ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد آنالیز قرارگرفت و 05/0P< از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    غلظت کورتیزول و اکسیدان های تام سرم در دوره امتحانات به طور مشخصی بیشتر از دوره پس از تعطیلات بود (001/0P<). در حالیکه ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و ضریب استرس اکسیداتیو در دوره امتحانات در مقایسه با دوره پس از آن به طور مشخصی کمتر بود (001/0P<). بین غلظت کورتیزول و آنتی اکسیدان تام در دوره امتحانات ارتباط منفی و معنی داری وجود داشت (42/-0r= و 01/0P<). ولی بین غلظت کورتیزول و اکسیدان تام ارتباطی وجود نداشت (275/0r= و 05/0P>).
    نتیجه گیری
    بالا بودن میزان کورتیزول سرم در دوره امتحانات در مقایسه با پس از تعطیلات نشان دهنده وجود اضطراب امتحان در دانشجویان است. بالا بودن اکسیدان های توتال و پایین بودن ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و ضریب استرس اکسیداتیو در ایام امتحانات در مقایسه با دوره بعد از آن دلالت بر وقوع استرس اکسیداتیو در دوره اضطراب امتحان دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، استرس اکسیداتیو، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، اکسیدان تام
  • عباسعلی رمضانی، ایرج شهرامیان، خلیل شهریاری، محمود فاطمی، مصطفی دهمرده صفحه 19
    مقدمه
    ایمن سازی یکی از مهمترین شاخصهای هزینه-اثربخشی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری و مرگ و میر است.. لذا این مطالعه به منظور تعیین پوشش ایمن سازی و علل قطع یا تاخیر آن در کودکان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل در سال 1388 طراحی و اجرا گردید.
    روش پژوهش: دراین مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه کودکان 26-15 ماهه در مناطق شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل در زمان پرسشگری بود که تعداد 630 کودک در قالب 90 خوشه 7 نفری با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو سیستماتیک انتخاب و با استفاده از روش مصاحبه با مادران و یا قیم و سرپرست اصلی کودک و همچنین بررسی کارتهای واکسیناسیون کودکان مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار تحلیلی و آزمون آماری Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج مطالعه از مجموع تعداد 630 کودک مورد بررسی تعداد 595 نفر (4/94 درصد) بطور کامل تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته بودند. مهمترین علل قطع یا تاخیر ایمن سازی کودکان به ترتیب مربوط به عدم آگاهی از نیاز به دوزهای بعدی واکسن، عدم آگاهی از نیاز به واکسیناسیون، عدم دسترسی و نبودن واکسن، به تعویق انداختن نوبتها به دلیل عدم انگیزه و نبودن فرد واکسیناتور گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش وضعیت پوشش ایمن سازی کودکان در حد مطلوب قرار داشت و با توجه به علل ناقص بودن واکسیناسیون، لزوم برگزاری کلاسهای آموزشی برای مادران در خصوص برنامه ایمن سازی و تامین امکانات و خدمات مورد نیاز، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایمن سازی، کودکان، علل قطع یا تاخیر ایمن سازی
  • حسین لکزایی، حسین شهدادی، عبدالغنی عبدالهی محمد، مصطفی دهمرده صفحه 27
    مقدمه
    اضافه بار آهن که ناشی از جذب زیاد آهن در اثر فعالیت زیاد اریتروپوئیتز یا نتیجه تزریق مکرر خون است، مهمترین عوارض را در بتا تالاسمی ایجاد می کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی سطح فریتین سرم در بیماران تالاسمی ماژور و کفایت مصرف دسفرال در این بیماران انجام شد.
    روش پژوهش: این مطالعه توصیفی مقطعی در بخش تالاسمی بیمارستان امیرالمومنین زابل انجام شد. نمونه های پژوهش شامل 117 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور با سن 4 تا 21 سال بودند. تمام بیماران ماهانه و به طور منظم جهت تزریق خون و پیگیری روند بیماری به بیمارستان مراجعه و به طور متوسط روزانه 50-25 میلی گرم به ازای هر کیلو وزن بدن، دسفرال دریافت می کردند. فریتین سرم با روش ELISA اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تمامی بیماران از نظر بار آهن نتیجه قابل قبولی داشته اند و میزان فریتین سرم آنها بین 300 تا 2000 میکرو گرم در لیتر بوده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه مشخص کرد که بیماران مبتلا به تالاسمی شهرستان زابل از نظر بار آهن در مرحله قابل قبولی قرار دارند اما با آموزش خود مراقبتی و تنظیم میزان دسفرال می توان به نتایج بهتری دست یافت.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، فریتین سرم، زابل
  • حامد علیزاده، مهدی رهنما، شهرزاد نصیری سمنانی، محسن اجلی، رزا رستمخانی صفحه 32
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل ایجاد عفونت های پوستی است. مقاومت این باکتری نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف روز به روز در حال افزایش است. مطالعات نشان داده است که عصاره های اتانولی و استونی دانه به و همچنین نانوذرات نقره می تواند از رشد استافیلوکوکوس اورئوس جلوگیری کند. در این مطالعه اثر عصاره اتانولی و استونی به دانه و نانوذرات نقره علیه عفونت های سوختگی پوستی استافیلوکوکوس اورئوس در مدل حیوانی بررسی شده است.
    روش پژوهش: ابتدا، نانوذرات نقره و عصاره های اتانولی و استونی به دانه تهیه گردید. سپس، برروی کتف 36 سر موش سوری نر زخم پوستی ناشی از سوختگی ایجاد و سپس محل سوختگی با استافیلوکوکوس اورئوس عفونی شد. سپس موش ها به 6 گروه 6 تایی تقسیم شدند. و هر گروه با پماد مخصوص خود (پماد های نانوذرات نقره، اتانولی به دانه، استونی به دانه، موپیروسین، وازلین و گروه فاقد تیمار) تحت تیمار قرار گرفتند. وضعیت زخم و میزان بهبودی هر روز تا یازده روز مورد بررسی قرار گرفت و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه تیمار شده با عصاره های اتانولی و استونی به دانه بیشترین تاثیر را در بهبود زخم نشان دادند و اثر آن ها بهتر از موپیروسین و نانوذرات نقره گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که می توان از عصاره های به دانه در بهبود زخم های پوستی آلوده به عفونت استافیلوکوکوس اورئوس استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سوختگی، به دانه، نانوذرات نقره، عفونت پوستی
  • فردوس کرد مصطفی پور، ادریس بذرافشان، غلامرضا ابراهیم زاده، محمدرضا رضایی کهخا، عباسعلی رمضانی صفحه 39
    مقدمه
    دریاچه ها و مخازن بطور طبیعی به دلیل ورود مواد آلی و گل و لای در معرض تغییرات قرار دارند. ورود درشت مغذی ها (نیتروژن و فسفر)، مواد معدنی و آلی به مخازن و دریاچه ها، منجر به تغییرات درکیفیت آب می شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین پارامترهای ارزیابی کیفیت آب منابع چاه نیمه زابل در سال 1390 طراحی و اجرا گردید.
    روش پژوهش: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در سال 1390 بر روی مخزن آب شماره 3 چاه نیمه شهرستان زابل انجام پذیرفت. برای انجام مطالعه هر پانزده روز یکبار نمونه ها از اعماق مختلف مخزن با استفاده از بطری نانسن تهیه و پارامترهای، دما، کدورت، اکسیژن محلول، فلزات سنگین، فسفر، میزان باکتری های کلی فرم در محل آزمایشگاه مطابق با روش های استاندارد مورد سنجش قرار گرفتند. با استفاده از سکی دیسک، پارامتر SDT اندازه گیری شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار spss و با استفاده از آمارهای توصیفی و تحلیلی و بوسیله آزمون آماریone sample t test تجزیه و تحلیل گردید و p < 0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد میانگین غلظت نیترات، فسفات، COD و غلظت اکسیژن محلول به ترتیب برابر 17/11،02/0،13/21 و 7/8 میلی گرم در لیتر بود. میانگین جامدات محلول، سولفات، نیترات و سختی کل بترتیب 43/450، 41/138، 17/11، 40/199 میلی گرم در لیتر برآورد گردید. میانگین کل باکتری های کلی فرم و کلیفرم گرماپای 5/27و 1/1 بود و رابطه معنی داری بین کلیه پارامترهای شیمیایی آب با مقادیر استاندارد مشاهده گردید (p<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، کلیه پارامترها در محدوده استاندارد و از مطلوبیت لازم جهت شرب برخوردار بودند، همچنین برآورد شاخص کیفیت آب نشان داد آب مخزن چاه نیمه3 نیاز به اجرای برنامه های مدیریتی جهت حفاظت بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: مخزن آب، کیفیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب، زابل، چاه نیمه، ارزیابی پارامتر ها
  • عفت هاتف نیا، شمس الدین نیکنامی صفحه 47
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی شناخته شده بین زنان 50-35 ساله به حساب می آید. سالانه در دنیا بالغ بر 500000 مرگ در اثر این بیماری اتفاق می افتد و میزان بروز سرطان پستان در زنان ایرانی 7000 مورد در سال می باشد.با توجه به عدم شناخت علت سرطان پستان، تشخیص زودرس آن با ماموگرافی، جهت بهبود بقاء یک امر ضروری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل تعیین کننده انجام ماموگرافی با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی در زنان شاغل 35 سال به بالا می باشد.
    روش پژوهش: این مطالعه مقطعی، از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که بر روی 320 زن شاغل انجام گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه استاندارد چمپیون و کدگذاری آنها، آنالیزاطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t-testو آنالیز رگرسیون لوجستیک صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که بین گروهی که ماموگرافی انجام دادند (27 درصد از کل افراد مورد بررسی) و گروهی که انجام ندادند، در میانگین نمرات حساسیت درک شده (0001/0 P<)، منافع و موانع درک شده)001/0>p) و خودکارآمدی)003/0 P<) اختلاف معنا داری وجود دارد. همچنین آنالیز رگرسیون لوجستیک نشان داد که منافع و موانع درک شده پیش بینی کننده های معنا دار رفتار ماموگرافی می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده مبنی بر پیش بینی کننده های انجام ماموگرافی که منافع و موانع حاصل از این رفتار می باشند زنان، آن زمان به انجام ماموگرافی مبادرت می کنند که از ادراک بالاتری نسبت به منافع رفتار ماموگرافی و از موانع درک شده پایین تری برخوردار باشند.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، ماموگرافی، سرطان پستان، زنان شاغل
  • مصطفی دهمرده، سید محمد معتمد الشریعتی صفحه 57
    مقدمه
    گرچه رخداد سوختگی در خانمهای حامله ناشایع می باشد، اما مشکلات درمانی خاص از بابت مادر و جنین متولد نشده را در بر دارد. استرس ناشی از حاملگی می تواند توسط سوختگی به حدی تشدید یابد، که خارج از حد تحمل مادر باشد.
    روش پژوهش: ازآنجا که اطلاعاتی در ارتباط با خانم های باردار بستری در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا وجود نداشت، در یک دوره 18 ماهه بیماران فوق را مورد بررسی قرار دادیم)1390-1391). اثبات وجود حاملگی با استفاده از تست گراویندکس و سوتوگرافی انجام شد. در تمام خانهای باردار بستری شده در بخش سوختگی معاینه ژنیکولوژیک و بررسی با سونوگرافی به صورت دوره ای انجام شد. درمان سوختگی مشابه با بیماران غیر بار دار انجام شد.
    یافته ها
    در این دوره یک و نیم ساله 17 بیمار باردار در بخش سوختگی بستری شدند و این در حالی بود که در مجمع1260 بیمار بستری در دو بخش زنان و مردان داشتیم که از تعداد 548 بیمار در بخش زنان بستری شدند. شایعترین علت سوختگی شعله بود و متوسط اقامت بیمارستانی بیماران باردار 34 روز بود. درصد سوختگی بین 15 تا 100 درصد بود. در هیچ مورد نیاز به سزارین به منظور نجات جان جنین وجود نداشت و هم چنین در هیچ موردی نیاز به ختم حاملگی در جهت نجات جان مادر و جنین وجود نداشت. در نهایت 3 مادر و 5 جنین فوت نمودند. در همه مواردی که جنین فوت نمود درصد سوختگی بالاتر از 70 درصد بود.
    نتیجه گیری
    اختلاف انسیدانس حاملگی در سوختگی بین سری ما و گزارشات موجود در نوشت جات پزشکی وجود دارد که احتمالا مربوط به موارد تشخیص داده نشده حاملگی می باشد.توصیه می کنیم در تمام خانمهای در سن باروری تست حاملگی به صورت روتین انجام شود. از آنجا که تمام موارد فوت در سوختگی بالاتر از 70درصد و درجه 3 بود به نظر می رسد که فوت مادر و جنین تحت تاثیر شدت سوختگی قرار داشته است.
    کلیدواژگان: سوختگی، حاملگی
|
  • Moghgan Erfani, Fatemeh Shahabizadeh, Marjan Erfani, Mahnaz Rezaei, Eslam Kharazi Negad, Alireza Nakhaee Page 9
    Introduction and
    Objective
    Exam anxiety, if it be severe can also cause health problems for the individuals. The one of mechanisms that is involved in nxiety-related physical diseases is imbalance of antioxidants and oxidants. The aim of this study was to investigate total antioxidants and oxidants in exam anxiety condition.
    Materials And Methods
    The present study is a before and after research that was conducted on 48 female students and performed in two stage. In each stage 4ml of blood was taken from each individual. Cortisol, total antioxidants and oxidants were determined in serum. Mean markers of proteins in two stages were compared using paired t-test or Wilcoxon rank test. Correlations between parameters were examined by Pearson Correlation test. The minimal level of significance was set at P<0.05.
    Results
    Cortisol and total oxidants levels were significantly higher during the exam period than after vacation (P<0.001). The level of total antioxidants and oxidative stress index were significantly lower during exam period compared with the post exam period (P<0.001). In exam period, there was a negative correlation between serum total antioxidant levels and cortisol concentration (r = -0.42, P<0.01). We found no significant correlation between serum cortisol level with total oxidants in exam period (r=0.275, P<0.05).
    Discussion
    High serum cortisol level in exams period compared with after vacation is indicated that the students experience the anxiety during exam. The high level of total oxidants and low level of total antioxidants during the exam period compared with non-exam period denoted occurrence of oxidative stress in exam anxiety.
    Keywords: Exam anxiety, Oxidative stress, Total antioxidant, Total oxidant
  • Ramazani Abbas Ali, Shahramiyan Iraj, Shahreyari Khalil, Fatemi Mahmood, Dahmarde Mostafa Page 19
    Background
    vaccination is one of the most important effectiveness cost indexes for prevention of affliction δ mortality. So this study designed and performed in order to estimating exact children vaccination coverage and determining stop or delay causes in zabol university medical of sciences on 2010.
    Methods
    in this analytical cross-sectional study Statistical society consisted of all 15-26 months children in resident families in urban and rural under coverage areas in question erring time that were examined with cluster and systematic sampling method. In aforesaid areas 630 numbers of children in the frame of 90 clusters 7per person were examined. Usable information were collected with referring to mentioned households and using of interviewing method with mothers or guardian of child and also checking children vaccination cards. The data were analyzed by using descriptive and analytical statistics.
    Results
    children vaccination coverage was evaluated totally 94.4% complete. The most important causes of its stop or delay according to the child’s mother or guardian, s statement in order was related to the lack of information to the need of next vaccine doses, lack of information to the need of doing vaccination and lack and unavailable of vaccine.
    Conclusions
    According to the research findings the conditions of children vaccination coverage was in optimum level. According to defection causes of vaccination the need of holding some specific educational classes about vaccination for all mothers and recruiting required services and facilities it seems to be necessary.
    Keywords: vaccination, children, stop or delay Immunization causes
  • Lakzai Hossein, Shadadi Hossein, Abdollahimohammad Abdolghani, Dahmardeh Mostafa Page 27
    Introduction
    The most serious complications in beta-thalassemia are related to iron overload, which result of erythropoiesis and frequent blood transfusions. The aim of this study is to examine the efficacy of serum ferritin levels and desferrioxamine in bet- thalassemic patients.
    Methods
    In this cross-sectional study, 117 beta- thalassemic patients were participated. They aged between 4 and 21 years. All patients followed-up monthly to check for the trend of disease and blood transfusions. The patients were treated with deferoxamine with an average dose of 25-50 mg/kg/day. The serum ferretin was measured using ELISA method.
    Results
    The serum ferritin level was in a desirable range in all patients, which was between 300-2000 µg/L.
    Conclusion
    This study revealed that iron overload in thalassemic patients in Zabol was acceptable but with self-care teaching regarding deferoxamine adjustment the result may improve.
    Keywords: serum ferritin, thalassemia major
  • Alizadeh Hamed, Rahnema Mehdi, Nasiri Semnani Shahrzad, Ajalli Mohsen, Rostamkhani Roza Page 32
    Introduction
    Staphylococcus aureus is one of the most important causes of skin infections. The resistance of this bacterium to antibiotics is increasing every day. Studies have shown that the ethanolic and acetonic extracts of Quince seeds and silver nanoparticles can prevent the growth of S. aureus. In this study, the effect of ethanolic and aceonic extract of Quince seed's and silver nanoparticles investigated against skin burns infection due S. aureus in animal model.
    Methods
    First, the ethanolic and acetonic extract of Quince seeds and silver nanoparticle were prepared. Then, on the shoulders of 36 male mice burn wound was created. Wheal was infected with S. aureus. The mice were divided into 6 groups of 6. And each group were treated with its special ointment (ointment of silver nanoparticles, ethanol yield acetonic extract of Quince, mupirocin, vaselin, and no treatment group, respectively). Every day until eleven day the condition of wound healing rate was measured and compared.
    Results
    The results showed that the group treated with ethanolic and acetonic extracts of Quince seed's had the greatest impact on wound healing. And its effects better than mupirocin and silver nanoparticles reported.
    Conclusion
    The results showed that the Quince seeds extracts can be used in healing skin infections caused by S. aureus.
    Keywords: Staphylococcus aureus, burns, Quince seeds, silver nanoparticles, skin infection
  • Kord Mostafapour Ferdos Bazrafshan Edris, Ebrahimzadeh Ghaem, Kahkah Rezaee Mohammad Reza, Ramazani Abbas Ali Page 39
    Introduction
    Because of entering organic material and mud, lakes and reservoirs are naturally subject to change. Entrance of macro nutrients (nitrogen and phosphorus) into reservoirs and lakes, leading to the changes in the quality of water. Therefore, this study aimed to determine the parameters of water quality assessment was conducted in 2012 in Zabul of Chahnimeh.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study that was performed for eight months, from early April to October 2012, on water reservoir of Chahnimeh 3 of city of Zabol. At present study every 15 days, samples were collected from the bottom of the reservoir using Nansn bottle and then temperature, turbidity, dissolved oxygen, heavy metals, phosphorus and coliform bacteria levels were measured in the laboratory according to standard procedures. Also, SDT parameter was measured by secci disk. Data collected by spss software using descriptive and analytical statistics were analyzed by statistical tests, one sample t test, and p <0.05 was considered as significant.
    Results
    The mean concentrations of nitrate, phosphate, COD and dissolved oxygen concentration were 11.17, 0.02, 21.13 and 8.7 mg/L, respectively. Average total dissolved solids, sulfate, nitrate and total hardness, respectively, 450/43, 138/41, 11/17, 199/40 mg /l, respectively. Average total coliform and E.coli coliform bacteria in 27/1and 1/1, and a significant relationship between water chemistry values were observed for all parameters (p <0.05).
    Conclusion
    The mean results for all parameters in the standard range and Utility were of drinking. The estimation of reservoir water showed water quality management plan for the protected Chahnimeh 3 requires further.
    Keywords: Chahnimeh NO:3, water reservoir, Physical, chemical, biological water quality, Evaluation of Parameters
  • Effat Hatefnia, Shamsaddin Niknami Page 47
    Objective
    Breast cancer is the most common malignancy among women 50-35 years old. More than 500,000 deaths annually in the world, the disease occurs. The incidence of breast cancer in Iranian women’s is seven thousand cases per year. Due to the lack of knowledge about etiology of breast cancer, early detection of disease by mammography as the most accurate tool is necessary. The aim of this study was to investigate the factors determining the use of mammography in women 3 years and older based on health belief model.
    Methods
    This cross-sectional study is a descriptive analysis that was conducted on 320 employed women. he information gathered by the questionnaire Champion and code them, analyzed using statistical tests:T-test and Logistic regression.
    Results
    e results of the study show that there are significant differences in average scores on perceived susceptibility, perceived benefit, perceived barrier and self efficacy between the group that did mammography(27%) and the group that did not mammography. Logistic regression analysis showed that significant predictors of perceived benefits and Perceived barriers to mammography behavior
    Conclusion
    The results show that perceived benefits and barriers to mammography behavior are predicted Mammographic screening of women at the time of conception is higher than the benefits of ammography behavior and has lower perceived barriers.
    Keywords: Health belief model, breast cancer, employed women
  • Dahmardeh Mostafa, Motamed Shariati Seyed Mohammad Page 57
    Introduction
    Although Thermal injury sustained during pregnancy is not frequent it presents special management problems for both the gravid woman and her unborn child. Burn can exhaust mother who are under stress of pregnancy.
    Material And Method
    Because of lack of available data the results of the management of pregnant burns patients, admitted in Imam Reza burn center during an 18-month period, (1390-91). were analysed. pregnancy was established by the use of ultrasonography and urine gravindex test Obstetric support and Periodic ultrasonic examination was started for all burned pregnant patients. Burn wound management was the same as other groups.
    Result
    17 pregnant patients have been treated with burns over a period of 1.5 years. During this period total admissions to the burn unit were 1260. There were 321women of child-bearing age, with burns ranging between 15 and 100 per cent TBSA Mean hospital stay was 38 days and The most frequent mechanism of burn was flame There was no need to perform a Caesarean section to salvage a near-term foetus. Urgent delivery was not necessary to save mother or fetus In term of outcome 3 of mothers and 5 of fetus died as a result of burns. All mother with fetal deathhad TBSA of more than 70%
    Conclusion
    As reported rates of burn in pregnant women vary widely across studies there must be undiagnosed cases. we suggest routine screening of pregnancy in all adult burn female group. As percentages of TBSA were more than 70% in all died cases and all of them had third degree burns it seems that maternal and fetal death in our study was affected by severity of burns.
    Keywords: Burns, pregnancy