فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:17 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نعمت الله غیبی، محمد صوفی آبادی*، المیرا قاسمی، صدیقه خسروی، مریم هادی پور صفحات 4-10
    زمینه

    امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از زندگی، اثرات زیستی مختلفی را ایجاد می کنند.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین اثر شبه امواج تلفن همراه بر تشنج ناشی از تزریق پنتیلن تترازول در موش انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 75 راس موش سوری نر با وزن تقریبی 25 تا 30 گرم انجام شد که به 5 گروه 15 تایی تقسیم شدند. به جز گروه شاهد بقیه گروه ها تحت امواج مغناطیسی با بسامد 950 مگاکیلوهرتز و چگالی توان آنتن 3 یا 6 میلی وات بر سانتی متر مربع و نوسان (مدولاسیون) 100 یا 217 کیلوهرتز به مدت یک هفته قرار گرفتند. در پایان، به تمام موش ها 75 میلی گرم بر کیلوگرم پنتیلن تترازول تزریق و زمان شروع حمله تشنج و طول زمان تشنج تونیک و تونیک- کلونیک و زمان کل (از شروع تا پایان تشنج) اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس یکطرفه و تعقیبی توکی تحلیل شدند.

    یافته ها

    زمان شروع تشنج در گروه های تحت امواج مغناطیسی نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت. زمان تشنج تونیک به ویژه در گروه دریافت کننده اشعه با توان 6 میلی وات بر سانتی متر مربع و نوسان 100 کیلوهرتز (01/0> P) و تشنج تونیک- کلونیک بخصوص در گروه دریافت کننده اشعه با توان 6 میلی وات بر سانتی متر مربع و نوسان 100 کیلوهرتز افزایش معنی داری یافت (05/0> P). همچنین افزایش معنی داری در زمان کل تشنج در گروه های دریافت کننده امواج با توان 6 میلی وات بر سانتی متر مربع و نوسان 217 کیلوهرتز مشاهده شد (01 /0> P).

    نتیجه گیری

    امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه ممکن است باعث افزایش طول مدت تشنج شوندکه در این روند، تاثیر افزایش توان، بیش از تاثیر افزایش نوسان است. بنابراین بهتر است افراد مستعد تشنج تا حد امکان تماس خود را با این امواج به حداقل کاهش دهند.

    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، تلفن همراه، تشنج، صرع، پنتیلن تترازول
  • تقی ناصرپورفریور، محمد نادری، خانم پوران جوهری صفحات 11-16
    زمینه
    ژن NRAMP-1 پروتئینی را کد می کند که باعث مرگ مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می شود. وقتی موتاسیون در این ژن رخ دهد استعداد ابتلای فرد به سل می تواند تحت تاثیر موتاسیون های این ژن قرار گیرد.
    هدف
    مطالعه به منظورمقایسه فراوانی پلی مورفیسم ژن NRAMP-1 در افراد مسلول و سالم شهر زاهدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه همه گیرشناسی مولکولی در سال 1391 بر روی تمام بیماران مسلول تایید شده (82 نفر) و150 نفر از افراد سالم انجام شد که به دلیلی غیر از بیماری سل به بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کردند. پس از انجام PCR، محصولات حاصله با آنزیم های با اثر محدود AvaII، FokI، ApaI تیمار شدند و از پلی مورفیسم طولی قطعه های حاصله (RFLP) برای تعیین پلی مورفیسم ژن NRAMP-1 استفاده شد. برای تجزیه تحلیل آماری از آزمون های فیشر و آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    الگوی هتروزیگوت در INT4، D543 و 3’UTR افراد سالم شایع تر از بیماران و الگوی هموزیگوت این نواحی در بیماران شایع تر از افراد سالم بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد افراد با موتاسیون نوع هموزیگوت نسبت به افراد هتروزیگوت، شانس بیش تری برای ابتلا به سل دارند.
    کلیدواژگان: سل، پلی مورفیسم، NRAMP، 1
  • فاطمه ملکشاهی بیرانوند، جواد صالحی، جعفر جعفر حسنی، سعید ممتازی صفحات 17-23
    زمینه
    فرضیه نقص در حافظه یا فراموشی در بیماران دارای اختلال وسواسی- اجباری از فرضیه هایی است که برای تبیین پایداری رفتارهای تکراری در این بیماران استفاده می شود. با این حال، اغلب مطالعه های انجام شده در مورد حافظه این بیماران نتایج متفاوت و حتی متناقضی داشته است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه ظرفیت حافظ کاری زنان مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری با زنان سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1390 بر روی 52 نفر در شهر زنجان انجام شد. 26 زن بیمار در گروه مورد و 26 زن سالم در گروه شاهد قرار گرفتند. این افراد از نظر سن و سطح تحصیلات با هم همتا شدند و با استفاده از مصاحبه تشخیصی جامع بین المللی (CIDI) و آزمون حافظه کاری دینمن و کارپنتر بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران وسواسی از نظر ظرفیت کلی و ظرفیت پردازشی ضعیف تر از همتایان سالم خود بودند (001/0> P). تفاوت آماری معنی داری از نظر ظرفیت اندوزشی بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد رفتارهای تکرار شونده این افراد نتیجه ناتوانی آن ها در یادآوری رفتارهای قبلی و نیز ناتوانی در سرکوب افکار مزاحم عودکننده در مورد تکرار رفتارهای وسواسی است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، حافظه کاری، ظرفیت اندوزش، ظرفیت پردازش، زنان
  • فرحناز محمدی، آمنه ستاره فروزان صفحات 24-31
    زمینه
    مشارکت اجتماعی یکی از مولفه های اساسی برای ارتقای سلامت و توسعه پایدار جوامع به حساب می آید.
    هدف
    مطالعه به منظور تبیین عوامل تسهیل گر و بازدارنده مشارکت اجتماعی شهروندان تهرانی در ارتقای سلامت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوایی در سال 1389در منطقه دو شهر تهران اجرا شد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند و بحث گروهی متمرکز با شرکت 35 نفر از شاغلین سازمان های دولتی و مردم نهاد که در حوزه ارتقای سلامت و رفاه جامعه تلاش می کردند و همچنین چند نفر از ساکنین محله ستارخان انجام شد. داده ها به وسیله رویکرد تحلیل محتوای درونی تحلیل شدند.
    یافته ها
    براساس تحلیل کیفی داده ها 337 کد در 4 طبقه اصلی «ویژگی های فردی مشارکت جویان»، «ویژگی های فردی مسوولین و کارکنان سازمان ها»، «زمینه های وقوع مشارکت» و «سیاست ها و عملکرد سازمان ها» استخراج شد. این طبقه ها عوامل مرتبط با مشارکت اجتماعی در ارتقای سلامت را در بر داشت.
    نتیجه گیری
    با ایجاد و توسعه فرهنگ مشارکت اجتماعی از بستر خانواده ها تا مدارس و جامعه، آموزش موثر و ارتقای آگاهی عمومی، تربیت افراد مشارکت جو و مشارکت طلب، ایجاد ساختار و سازمان هایی که با برنامه ریزی و سیاست گذاری زمینه مشارکت اجتماعی را تسهیل کنند، می توان سبب مشارکت اجتماعی در ارتقای سلامت شد.
    کلیدواژگان: مشارکت اجتماعی، ارتقای سلامت، تحقیق کیفی
  • مهناز عباسی، زهره یزدی*، مجتبی دیزانیها صفحات 32-38
    زمینه

    آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن با درگیری ارگان های متعدد و با علت ناشناخته است. شکایت های خواب در بیماری های مزمن مانند بیماری های روماتولوژیک شایع هستند که می تواند در اثر درد، عدم فعالیت و مصرف داروها باشد.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین رابطه کیفیت خواب با بیماری آرتریت روماتوئید و شدت بیماری انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد- شاهدی 85 نفر بیمار آرتریت روماتوئید و 85 نفر از افراد سالم بررسی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای شامل اطلاعات جمعیتی و پرسش نامه پیتزبورگ (Pittsburg Sleep Quality Index) بود. شدت درد براساس معیار VAS و شدت بیماری برحسب DAS28 محاسبه شد. داده ها با آزمون های آماری تی و کای دو تحلیل شدند.

    یافته ها

    در هر دو گروه 10 نفر مرد و 75 نفر زن بودند. میانگین سن بیماران 1/12 ± 5/49 سال و گروه سالم 4/12 ± 8/48 سال بود. تفاوت آماری معنی دار بین دو گروه از نظر متغیرهای سن و شاخص توده بدنی وجود نداشت. کیفیت خواب بیماران بدتر از گروه سالم بود (8/2 ± 5/7 در گروه بیماران و 1/3 ± 6/4 در گروه شاهد). میانگین DAS28 در گروه بیماران با کیفیت خواب خوب 21/1 ± 62/2 و در گروه بیماران با کیفیت خواب بد 22/1 ± 33/3 بود و این تفاوت از نظر آماری معنی داری بود.

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها توصیه می شود در معاینه دوره ای بیماران آرتریت روماتوئید، کیفیت خواب نیز بررسی شود.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، اختلال های خواب، شدت بیماری، پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبورگ
  • رضا سلطانی شال، حمیدرضا آقا محمدیان شعرباف، علی غنایی چمن آباد صفحات 39-46
    زمینه
    سلامت و بهداشت روانی و جسمی دانشجویان از مهم ترین اهداف هر جامعه به شمار می رود؛ چرا که سلامتی آن ها تضمین کننده ارتقای سطح علمی و پیشرفت هر جامعه خواهد بود. کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سلامت عمومی متغیرهای ی هستند که در سازماندهی بهینه اجتماعی-جسمانی و روانشناختی انسان نقش بسیار مهمی دارند.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور تعیین اثربخشی ورزش بر سلامت عمومی، کیفیت خواب و کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی مداخله ای، تعداد 48 دانشجو (24 پسر و 24 دختر) به شیوه نمونه گیری در دسترس در سال 89-1388 از میان دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شدند و در چهار گروه (12 دختر و 12 پسر گروه های آزمایش-12 دختر و 12 پسر گروه های شاهد) به صورت تصادفی قرار گرفتند. دانشجویان گروه های آزمایش قبل و بعد از مدت زمان سه ماه و هر هفته 3 جلسه ورزش، پرسش نامه های کیفیت خواب پتزبورگ، سلامت عمومی و کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت را تکمیل کردند. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی و واریانس یک راهه تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های چه ا رگانه آزمایش و شاهد قبل از مداخله تفاوت معنی داری در سلامت عمومی، کیفیت خواب و کیفیت زندگی مشاهده نشد. اما بعد از سه ماه مداخله، تفاوت بین گروه های آزمایش و شاهد در هرسه متغیر از نظر آماری معنی دار بود (05/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود دانشجویان به رفتارهای ارتقادهنده سلامتی بپردازند و از مسوولین نیز انتظار می رود فضاهای ورزشی و امکانات رفاهی دانشجویی را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: ورزش، سلامت عمومی، خواب، کیفیت زندگی، دانشجو یان
  • مریم شعبانی، رحیم حبیبی، زهرا سلطانی خیمه سری، مهین شفیع خانی، فریبا هاشمی حفظ آباد صفحات 47-53
    زمینه
    ضدعفونی و سترون سازی مطلوب نه تنها از نظر پزشکی اجتناب ناپذیر است، بلکه از نظر کنترل هزینه و کاهش مرگ و میر هم دارای نقش حیاتی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه دو روش آموزش حضوری و غیرحضوری بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی در کارکنان اتاق عمل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای 3 گروهی (شاهد، آموزش حضوری و آموزش غیرحضوری) در سال 1391 بر روی 60 نفر از پرستاران اتاق عمل انجام شد، هر سه گروه، قبل از مداخله، یک ماه بعد از مداخله و دو ماه بعد از مداخله پرسش نامه خودساخته بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی را تکمیل کردند. داده ها با آزمون های آماری کراسکال والیس و من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین سه گروه، یک ماه بعد از مداخله از نظر میزان آگاه ی، نگرش و دو ماه بعد از مداخله از نظر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در گروه آموزش حضوری دو ماه بعد از مداخله افزایش آماری معنی داری را نسبت به سایر گروه ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    آموزش به خصوص به صورت تدریس حضوری (چهره به چهره) تاثیر به سزایی بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی کارکنان اتاق عمل داشت.
    کلیدواژگان: ابزار جراحی، ضدعفونی، اتاق عمل، بیمارستان ها
  • عباس سلمانی، محمدرفیع بذرافشان * صفحات 54-61

    امروزه با افزایش شیوع افسردگی در جوامع، محققان توجه بیش تری نسبت به اثرات ناشی از استفاده طولانی مدت داروهای ضد افسردگی بر روی باروری و عملکرد جنسی معطوف داشته اند. مطالعه در محیط آزمایشگاه نشان داده است که داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند ایمیپرامین و نورتریپتیلین، تحرک اسپرم را مهار می کنند. داروهای ضد افسردگی سروتونرژیک مانند فلوکسیتین و وینلافاکسین نیز به صورت غیرمستقیم، با تاثیر بر میل جنسی، قابلیت نعوظ و ظرفیت پرتاب منی، بارور ی مردان را کاهش می دهند. البته مکانیسم داروهای ضد افسردگی در تغییر عملکرد اسپرم شناسایی نشده است. فقط عوامل هورمون ی درون ریز عصبی با تنظیم فعالیت واسطه های شیمیایی می توانند نقش موثری در عملکرد جنسی مردانه داشته باشند. بسیاری از واسطه های شیمیایی بر محور هیپوتالاموسی- هیپوفیزی- گنادی اثر می کنند و بدین طریق بر اسپرماتوژنز مردان تاثیر می گذارند. این داروها با کنترل سمپاتیک و پاراسمپاتیک، بر تحریک جنسی، نعوظ، انزال، ارگاسم و حتی به واسطه اثرات جانبی داروها بر گیرنده های کولینرژیک و آدرنرژیک می توانند بر باروری نیز تاثیر داشته باشند. در این مطالعه ارتباط بین استفاده از داروهای ضد افسردگی و توانایی تولید مثل مردانه، تاثیر داروهای ضد افسردگی بر عملکرد جنسی مردانه و تاثیر داروهای ضد افسردگی بر سطح اندروژن بررسی خواهد شد.

    کلیدواژگان: داروهای ضد افسردگی، باروری، عمل کرد جنسی مردان، آندروژن، تستوسترون
  • ابوالفضل باقری فرد، ابوالفضل نوری صفحات 62-66
    شکستگی های اطراف آرنج کودکان اغلب به دنبال زمین خوردن کودک رخ می دهد و یکی از نادرترین انواع آن ها، شکستگی همزمان کندیل خارجی انتهای استخوان بازو و اوله کرانون است. در این گزارش پسر 6 ساله ای معرفی می شود که به دنبال زمین خوردن حین بازی با درد و تورم آرنج چپ به بخش فوریت های بیمارستان شفایحیائیان مراجعه کرده بود. بیمار از نظر معاینه عصبی، عروقی و پوست سالم بود. عکس های رادیوگرافی، شکستگی جابه جا و همزمان کندیل خارجی انتهای استخوان بازو و اوله کرانون چپ را نشان داد. بیمار تحت جااندازی باز و ثابت سازی با پین با برش جراحی خلفی- خارجی قرار گرفت و سپس آتل بلند گرفته شد. پس از 5 هفته پین ها خارج شد و 7 هفته بعد از جراحی، حرکت آرنج بیمار در تمام جهت ها کامل و بدون درد بود.
    کلیدواژگان: شکستگی هومروس، شکستگی اوله کرانون، جااندازی باز، ثابت سازی داخلی شکستگی
  • علی اکبر رهبری منش، جواد هاتفی، پیمان سلامتی صفحات 67-70
    این مطالعه توصیفی در سال 1388 بر روی183 کودک 5 تا 15 ساله مراجعه کننده به مرکز فوریت های بیمارستان کودکان بهرامی تهران با شکایت از گلو درد چرکی به منظور تعیین الگوی حساسیت استرپتوکوک پیوژن انجام شد. کلونی های مجزای استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه A بیماران جدا و حساسیت به پنی سیلین و اریترومایسین با روش انتشار دیسک تعیین شد. از 45 کودک با کشت استرپتوکوک بتا همولیتیک A، (24 نفر (%3/53) دختر و 21 نفر (%7/46) پسر با میانگین سنی 19/2 ± 02/8 سال بودند. اکثر کودکان (%3/53 موارد) در فصل زمستان و بهار (%1/31 موارد) مراجعه کرده بودند. تنها 3 بیمار (%7/6) به پنی سیلین و 8 بیمار (%8/17) به اریترومایسین مقاوم بودند که نشان می دهد می توان پنی سیلین را بدون نیاز به بررسی نتایج آنتی بیوگرام در درمان فارنژیت باکتریایی به کار برد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک پیوژن، پنی سیلین ها، اریترومایسین، آزمون های حساسیت میکروبی، گلو درد
|
  • Na. Ghaibi, M. Sofiabadi, E. Ghasemi, S. Khosravi, M. Hadipour Pages 4-10
    Background

    Electromagnetic waves of cell -phone as an integral part of life make different biological effects.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the effect of cell- phonelike waves on a mouse epilepsy model induced by pentylenetetrazole.

    Methods

    This experimental study was conducted on 75 male mice (weighing 25-30 g) that were divided to 5 groups (n=15). Except for control group، they were exposed to 950 MHz magnetic waves with an antenna power density of 3 or 6 mW/cm2 and modulation of 100 or 217 KHz for a week. Then، 75mg/Kg of pentylenetetrazole was injected intraperitoneally to all mice. Seizure onset، duration of tonic and tonic-clonic seizures and total seizure duration (from start to finish of the seizure) were measured. Data were analyzed by ANOVA and Tukey test.

    Findings

    The seizure onset in treatment groups was not significantly different from control group. The duration of tonic seizures was significantly increased in the group which was exposed to 6 mW/cm2–100 KHz waves (P<0. 01). The duration of tonic-clonic seizures was significantly increased in the group which was exposed to 6 mW/cm2-217 KHz waves (P<0. 05). The total seizures duration was also significantly increased in the groups which were exposed to 6 mW/cm2 and 217 KHz waves (P<0. 01).

    Conclusion

    Electromagnetic waves of cell phone may increase duration of seizures. In this process، the effect of wave''s power is more than wave''s modulation. It is recommended for those prone to seizure to minimize their exposure to electromagnetic waves.

    Keywords: Electromagnetic Radiation, Cellular Phone, Seizures, Epilepsy, Pentylenetetrazole
  • Dr Taghi Naserpour Farivar, Dr Mohammad Naderi, Mrs. Pouran Johari Pages 11-16
    Background
    The natural resistance-associated macrophage protein 1 (NRAMP-1) gene encodes a protein which finally kills Mycobacterium tuberculosis. Susceptibility to tuberculosis may be influenced by mutations in this gene.
    Objective
    The aim of this study was to compare the frequency of NRAMP-1 gene polymorphisms among tuberculosis patients and control group in Zahedan.
    Methods
    This molecular epidemiologic study was conducted on 82 tuberculosis patients and 150 healthy controls referred to Booali Hospital in Zahedan، during 2012. After Polymerase chain reaction (PCR)، PCR products were treated by AvaII، FokI and ApaI restriction enzymes and were evaluated by restriction fragment length polymorphism (RFLP) to determine the NRAMP-1 gene polymorphisms at INT4، D543 and 3'' UTR loci. Data were analyzed by Fisher Exact test and descriptive statistics.
    Findings
    The heterozygote patterns at INT4 (G/C)، D543 (G/A) and 3''UTR (+/del) loci were more prevalent in the controls than in patients while the homozygous patterns at these loci were more prevalent in patients.
    Conclusion
    This study showed that individuals with homozygous type mutation have an increased risk of developing tuberculosis compared to heterozygote ones.
    Keywords: Tuberculosis, Polymorphism, Natural Resistance, Associated Macrophage Protein 1
  • F. Malekshahi Biranvand, J. Salehi, J. Hasani, S. Momtazi Pages 17-23
    Background
    The memory deficit or forgetfulness hypothesis of obsessive-compulsive disorder (OCD) has been used to explain the maintenance of repetitive behaviors in patients، yet the majority of studies focusing on memory show inconsistent results.
    Objective
    The aim of this study was to compare the working memory capacity of women with OCD and control group.
    Methods
    This case-control study was conducted on 52 subjects in Zanjan، 2010. 26 female patients and 26 healthy controls were entered the study and were matched for sex، age and educational level. They were examined using Composite International Diagnostic Interview (CIDI) and Daneman & Carpenter''s working memory test. Data were analyzed using descriptive statistics and independent T-test.
    Findings
    Obsessive-compulsive patients were weaker in processing capacity and total capacity of the working memory compared to the control group (P<0. 001). No significant differences were found between two groups in terms of storage capacity.
    Conclusion
    It seems that repetitive behaviors of Obsessive-compulsive patients are the result of their inability to remember previous behaviors and the inability to inhibit recurrent intrusive thoughts.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder, Working Memory, Storage Capacity, Processing Capacity, Women
  • F. Mohammadi, As. Foruzan Pages 24-31
    Background
    Community participation is considered as one of the essential determinants of the health promotion and sustainable development in communities.
    Objective
    The aim of this study was to determine the facilitating and hindering factors of the community participation in the health promotion in Tehran citizens.
    Methods
    This qualitative study was conducted by content analysis approach in the second region of Tehran municipal، during 2009-2010. Data were collected by semi structured in-depth interviews and focus group discussions. 35 employees of governmental and non-governmental organizations (that were active in the field of health promotion and social welfare) and residents of Sattar-Khan region were participated in the study. Data were analyzed by latent content analysis approach.
    Findings
    Based on the qualitative analysis of the data، 337 codes were derived in four main categories، consist of: “participants’ attributes “، “attributes of the organization al stakeholders”، ” contextual conditions “and” policies and functions of the organizations”. These categories included the factors related to the community participation in the health promotion.
    Conclusion
    The Community participation in the health promotion can be achieved through establishing and improvement of community participation culture from the family to school and community context، effective public education and improvement of public awareness، training participating people، establishment of organizations and structures that facilitate community participation by effective planning and policymaking.
    Keywords: Social Participation, Health Promotion, Qualitative Research
  • Mahnaz Abbasi, Zohreh Yazdi, Mojtaba Dizaniha Pages 32-38
    Background

    Rheumatoid arthritis is a chronic systemic inflammatory disease of unknown cause. Sleep complaints are common in chronic diseases like rheumatologic diseases. Sleep disturbances may be due to pain, inactivity and medication. Sleep quality disturbances in turn can aggravate physical, behavioral and psychological problems and can cause interpersonal problems.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the relationship between sleep quality and severity of rheumatoid arthritis.

    Methods

    In this case-control study 85 rheumatoid arthritis patients and the same number of healthy controls were studied. Data were collected using a questionnaire comprised of two parts: demographic data and Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). Pain and disease severity were assessed by the Visual Analogue Scale (VAS) and DAS28, respectively. Data were analyzed by T-test and Chi-square test.

    Findings

    There were 10 males and 75 females in each group. The mean age of patient and control groups was 49.5 ± 12.1 years and 48.8 ± 12.4 years, respectively. There were no significant differences between the two groups in terms of age and Body Mass Index (BMI). According to PSQI, sleep quality was poor in the patient group compared to healthy controls (7.5±2.8 in patients and 4.6±3.1 in controls). The mean DAS28 score was 2.62 ± 1.21 in patients with good sleep quality and 3.33 ± 1.22 in patients with poor sleep quality and this difference was statistically significant.

    Conclusion

    It is recommended that sleep quality assessment should be performed in follow-up examinations of patients with rheumatoid arthritis.

    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Sleep Disorders, Disease Severity, Pittsburg Sleep Quality Index
  • R. Soltani Shal, H. Aghamohammadian Sharbaf, A. Ghanaei Chamanabad Pages 39-46
    Background
    Mental health and physical health of students are of important objectives of every society، because their health ensures scientific progression and development. Quality of life، quality of sleep and general health are variables that have an important role in optimal social-physical-psychological organization of human.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of exercise on general health، quality of sleep and quality of life in Ferdowsi University of Mashhad students.
    Methods
    In this quasi-experimental study، 48 students (24 female and 24 male) were selected by convenience sampling method from Ferdowsi university of Mashhad students during 2009-2010. They were randomly allocated to 4 groups (12 male and 12 female in 2 experimental groups - 12 male and 12 female in 2 control groups). Experimental groups exercised at least three sessions per week for three months. Data were collected using Pittsburg quality of Sleep Index، General Health and WHOQOL-BREF questionnaires before and after the intervention. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient، independent T-test and one way Analysis of Variance.
    Findings
    There were no significant differences between four groups in terms of general health، quality of life and quality of sleep before intervention. Three months after intervention، differences between experimental and control groups were statistically significant (p<0/05).
    Conclusion
    With regards to the results، it is recommended that students participate in health promoting behaviors. The authorities are also expected to increase student sports facilities and welfare facilities.
    Keywords: Exercise, General Health, Sleep, Quality of Life, Stude nts
  • Maryam Shabany, Rahim Habibi, Zahra Soltani Kheimesari, Mahin Shafikhani, Fariba Hashemi Hefz Abad Pages 47-53
    Background
    Not only favorable disinfection and sterilization are inevitable in terms of medicine، but are crucial in controlling costs and reducing mortality.
    Objective
    The aim of this study was to compare face-to-face and distance learning methods on knowledge، attitude and practice of washing and disinfection of surgical instruments among operating room staff.
    Methods
    This interventional study was conducted on 60 operating room staff that were allocated to three groups (control، face-to-face learning and distance learning) in 2012. All 3 groups completed a self-developed questionnaire to assess knowledge، attitude and practice of washing and disinfection of surgical instruments before، one month and two months after intervention. Data were analyzed by Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests.
    Findings
    One month after intervention، the differences between three groups were statistically significant in terms of knowledge، attitude. Two months after intervention، the differences between three groups were statistically significant in terms of knowledge، attitude and practice. Two months after intervention، mean scores of knowledge، attitude and practice was increased significantly in face-to-face learning group compared to other groups.
    Conclusion
    Face-to-face learning had a great influence on knowledge، attitude and practice of washing and disinfection of surgical instruments in operating room staff.
    Keywords: Surgical Instruments, Disinfection, Operating Rooms, Hospitals
  • Abbas Salmani, Mohammadrafi Bazrafshan Pages 54-61

    Nowadays، with the increased prevalence of depression in the societies، researchers have focused more attention on the long term effects of antidepressant medications on reproduction and sexual function. In vitro studies have shown that tricyclic antidepressants such as imipramine and nortriptyline impair sperm motility. Also، Serotonergic antidepressants such as fluoxetine and venlafaxine reduce male reproduction indirectly via effects on sexual desire (libido)، erection and ejaculatory ability. Mechanisms of antidepressants are still unknown for changes in sperm function. Only neuroendocrine factors regulating the activity of the chemical mediators may have an effective role in the male sexual function. Most of the chemical mediators affect on hypothalamic-hypophyseal-gonadal axis and influence the spermatogenesis in men by this way. They can affect sexual arousal، erection، ejaculation and orgasm by sympathetic and parasympathetic regulation control and may influence fertility by their side effects on cholinergic and adrenergic receptors. In this review، the relationship between antidepressant medications and male reproduction، effects of antidepressant medications on the male sexual function and androgens levels will be discussed.

    Keywords: Anti Depressive Agents, Reproduction, Male sexual function, Androgens, Testosterone
  • A. Bagherifard, A. Noori Pages 62-66
    Fractures around the elbow joint in children often occur following falling down but concomitant fractures of distal humerus lateral condyle and olecranon are rare. In this report، a six–year–old boy referred to emergency department of Shafa yahyaian hospital is presented who suffered from pain and swelling of the left elbow following falling down. The neurological، vascular and skin examination was normal. Radiographic images showed displaced and concomitant fractures of left distal Humerus lateral condyle and Olecranon. The patient was treated by open reduction and pin fixation with posterolateral approach and then was immobilized with a long-arm splint. After 5 weeks، pins were removed. After 7 weeks، the patient had a painless elbow with full range of motion.
    Keywords: Humeral Fracture, Olecoranon Fracture, Open Reduction, Internal Fracture Fixation
  • Ak. Rahbarimanesh, J. Hatefi, P. Salamati Pages 67-70
    This descriptive study was conducted on 183 children with bacterial pharyngitis aged 5-15 years old referred to Bahrami hospital emergency in 2010. The aim of this study was to determine the antibiotic susceptibility pattern of streptococcus pyogenes. Group A β-hemolytic streptococci colonies were isolated from the patients and penicillin and erythromycin susceptibility tests were carried out by disk diffusion method. Of 45 group A β-hemolytic streptococcus-positive children، 24 (53. 3%) were female and 21 (46. 7%) were male with mean age of 8. 02±2. 19 years. Most of them were admitted in winter (53. 03%) and in spring (31. 1%)، respectively. Only 3 patients (6. 7%) were resistant to penicillin and 8 patients (17. 8%) were resistant to erythromycin which shows that penicillin can be prescribed in the treatment of bacterial pharyngitis without need to wait for antibiogram result.
    Keywords: Streptococcus Pyogenes, Penicillins, Erythromycin, Microbial Sensitivity Tests, Pharyngitis