فهرست مطالب

Dental School - Volume:31 Issue: 1, 2013

Journal of Dental School
Volume:31 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهشید محمدی بصیر، محمد باقر رضوانی، نسیم چینی فروش، زهره مرادی* صفحات 1-5
    سابقه و هدف
    امروزه بلیچینگ به عنوان یک روش درمانی محافظه کارانه بطور گسترده ای در دندانپزشکی زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیسم بلیچینگ به کمک لیزر واکنشی است فتوشیمیایی که به تولید رادیکال آزاد اکسیژن منجر شده و توانایی برطرف کردن تغییر رنگ های دندانی را دارد.هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه اثر آماده سازی سطحی با لیزرهای Er:YAG، Nd:YAG، CO2 و آسکوربات سدیم بر مینای تازه بلیچ شده با لیزر و مشاهده اثر آن با میکروسکوپ الکترونی روبشی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر بر روی 15 عدد دندان مولر سوم کشیده شده انسان که بدون پوسیدگی بودند، انجام گرفت. نمونه ها با پودر Heydent JW فعال شده با لیزر دیود 810 نانومتری بلیچ شدند. پس از 7 روز مراحل بلیچینگ همانند مرحله اول دوباره تکرار شدند. سپس نمونه ها به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم گردیدند. نمونه های گروه اول تحت تابش با لیزرNd:YAG با توان 1 وات قرار گرفتند. نمونه های گروه دوم با لیزر Er:YAG با توان 5/0 وات، گروه سوم با لیزر CO2 با توان 5/0 وات تابش داده شدند و گروه چهارم با محلول آسکوربات سدیم 10 درصد آماده شدند. گروه پنجم بعنوان شاهد درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    لیزر YAG:Nd باعث بروز نواحی ذوب شدگی بر روی سطح دندان گردید. لیزر Er:YAG موجب ناصافی و تخلخل های سطحی و لیزر CO2 باعث ذوب لایه سطحی سوبسترای دندان و ایجاد ترک های میکرونی شد. آسکوربات سدیم تغییری بجز آنچه که در اثر بلیچینگ بوجود آمده بود، ایجاد نکرد.
    نتیجه گیری
    آماده سازی سطح با لیزرهای CO2،Er:YAG، Nd:YAG بر دندان های بلیچ شده به کمک لیزر می تواند باعث بهبود استحکام باند مواد رزینی به مینای تازه بلیچ شده شود.
    کلیدواژگان: لیزر Er:YAG، لیزر Nd:YAG، لیزر CO2، آسکوربات سدیم، میکروسکوپ الکترونی روبشی
  • سید جلیل صدر، علی فیاض، مینو مهشید*، ابوالفضل صبوری صفحات 6-14
    سابقه و هدف
    اخیرا تنوع فراوانی در ارائه تورک هدف توسط محدودکننده های مکانیکی تورک از نوع فنری(Mechanical Torque Limiting Devices، MTLDs) گزارش شده است. تاکنون تاثیر دفعات کارکرد بردقت این وسایل به صورت مستقل مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین این تحقیق با هدف تعیین تاثیر دفعات کارکرد بر دقت محدودکننده های مکانیکی تورک از نوع فنری صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی (In vitro) 15 عدد (MTLDs) جدید از نوع فنری، از سه گروه سازنده مختلف انتخاب شدند. جهت ثبت دقت، میزان تورک نهایی (Peak torque value) 10 بار متوالی و در 10 نوبت توسط گیج تورک تونیچی(قبل و بعد از 1000 بار کارکرد) اندازه گیری شد. علاوه بر محاسبه ضریب تکرارپذیری ICC، آزمون واریانس داده های تکراری دو طرفهRepeated-measures ANOVA two wayجهت ارزیابی قدر مطلق خطا در میان سه گروه مورد آزمون بکار رفت.
    یافته ها
    محدوده قدر مطلق خطای محاسبه شده برای گروه 3i Ncm) 3 تا 5/3-)، برای گروه ITI، Ncm)1 تا 5/2-) و برای گروه Nobel Biocare Ncm) 2+، 4-) بود که با دو گروه دیگر اختلاف معنی داری داشت (05/0P<). تمامی نمونه ها در گروه ITI در محدوده خطای10% قرار داشتند. در گروه Nobel Biocare در حدوده 5% اندازه گیری ها (4/11% حداکثر) و در گروه 3i در حدود 9% اندازه گیری ها (53/14% حداکثر) خطای بیش از 10% نشان دادند.
    نتیجه گیری
    دفعات کارکرد دقت محدودکننده های تورک از نوع فنری را کاهش می دهد. میزان و روند کاهش دقت درگروه های مختلف متفاوت است.
    کلیدواژگان: تورک، ایمپلنت های دندانی، Aging، دفعات کارکرد، محدودکننده های مکانیکی تورک، نوع فنری، دقت
  • سوده طهماسبی، لادن اسلامیان*، مسعود سیفی، محمدعباس عبدالصمدی، شیده اسلامی یامچی صفحات 15-21
    سابقه و هدف
    خارج کردن دندان های پره مولر را در رویش دندان های مولر سوم موثر می دانند. هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه ای تغییرات زاویه دندان مولر سوم در درمان ارتودنسی همراه با کشیدن دندان های پره مولر اول یا پره مولر دوم مندیبل و یا بدون کشیدن دندان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک تحقیق historical cohort می باشد. در این مطالعه سه گروه درمان شامل کشیدن پره مولرهای اول مندیبل، کشیدن پره مولرهای دوم مندیبل و بدون کشیدن مورد مطالعه قرار گرفتند. هر گروه 30 دندان مولر سوم را شامل می شد. سن بیماران بین 11 تا 19 سال و درجه تکاملی دندان عقل بین مراحل 6 تا 8 طبقه بندی نولا بود. رادیوگرافی های پانورامیک قبل و بعد از درمان آنالیز شدند.
    یافته ها
    زاویه بین مولر سوم مندیبل و پلان مندیبل در گروه کشیدن پره مولرهای اول 2/2±7 درجه و در گروه کشیدن پره مولرهای دوم 2/5 درجه افزایش پیدا کرد که این افزایش در هر دوگروه معنادار بود (05/0P<). تغییرات این زاویه در گروه بدون کشیدن از لحاظ آماری معنادار نبود(05/0P<). زاویه میان مولر سوم و مولر اول نیز در گروه درمانی کشیدن پره مولرهای اول 3/0± 83/6 درجه کاهش یافت که این کاهش معنادار بود(05/0P<).
    نتیجه گیری
    در درمان های ارتودنسی همراه با کشیدن دندان در مقایسه با درمان بدون کشیدن، مولر سوم به سمت مستقیم شدن پیش می رود که می تواند احتمال نهفته ماندن آن را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ارتودنسی، مولر سوم، پره مولر، کشیدن دندان، مندیبل، زاویه دندان
  • مریم معزی زاده، هانیه نوجه دهیان، هاله ولی زاده حقی * صفحات 22-30
    سابقه و هدف
    یک مشکل کلینیکی در استفاده از ساختارهای زیرکونیایی، دستیابی به اتصال مناسب با سوبستراهای مختلف است. هدف مطالعه حاضر ایجاد پوشش بیوگلاس و سیلیکا بر روی سوبسترای زیرکونیایی و بررسی تاثیر این لایه در استحکام باند ریز برشی سمان رزینی به زیرکونیای تتراگونال بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت تجربی آزمایشگاهی بر روی دیسک های زیرکونیایی انجام شد. 120 نمونه بر روی دیسک های زیرکونیای (Zirconzahn) YTZP تهیه شده، بر حسب تغییرات سطحی به 8 گروه 15 تایی تقسیم شدند. این 8 گروه عبارت بودند از: 1)گروه کنترل، 2)سندبلاست 3)پوشش پودر بیوگلاس و اچ 4)پوشش پودر بیوگلاس، اچ و کاربرد سایلن 5)پوشش slurry بیوگلاس و اچ 6)پوشش slurry بیوگلاس، اچ و کاربرد سایلن 7)پوشش سلیکای کلوئیدی و کاربرد سایلن 8)پوشش سیلیکای کلوئیدی، اچ و کاربرد سایلن. نمونه ها تحت آزمون استحکام باند ریزبرشی قرار گرفتند. در گروه های دارای پوشش، ضخامت لایه پوشش اندازه گیری شد. آنالیز آماری بر حسب مورد توسط آزمون های Kruskal-Wallis و ANOVAو جهت مقایسه های دو به دو، توسط آزمون های Dunnett و Mann Whitney انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین استحکام باند با پوشش سیلیکا به طور معنی داری کمتر از سندبلاست بود (001/0P<). در مقابل تفاوت معنی داری بین میانگین استحکام باند با پوشش های مختلف گلاس و سندبلاست وجود نداشت و در حقیقت از نظر استحکام باند تفاوتی بین سندبلاست و انواع مختلف پوشش گلاس وجود نداشت. ضخامت لایه پوشش در گروه slurry به طور چشمگیری کمتر از گروه های دیگر بود.
    نتیجه گیری
    پوشش بیوگلاس در افزایش استحکام باند سمان رزینی به زیرکونیا در کوتاه مدت موثر است.
    کلیدواژگان: زیرکونیای تتراگونال، سمان رزینی، استحکام باند ریز برشی
  • ساعده عطارباشی مقدم*، مهدی پورمهدی بروجنی، مهدی غلامیان، هوتن پدرام، فاضله عطارباشی مقدم صفحات 31-36
    سابقه و هدف
    E- cadherin یک کادهرین کلاسیک بوده، نقشی کلیدی در اتصالات چسبندگی بین سلول های اپی تلیالی بازی می کند. این پروتئین به عنوان مولکول سرکوب گر پرولیفراسیون و تهاجم مطرح است. مطالعات اندکی پیرامون بروز E- cadherin در نئوپلاسم های بزاقی موجود می باشند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی بروز E-cadherin و نقش احتمالی آن در پیشرفت و تهاجم نئوپلاسم های بزاقی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در پژوهش مقطعی و گذشته نگر حاضر 15 نمونه پلئومورفیک آدنوما و 9 نمونه موکواپیدرموئید کارسینوما برای نشانگرE- cadherin با استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی رنگ آمیزی شدند. وسعت رنگ پذیری بر اساس درصد سلول های مثبت رنگ گرفته به صورت غشایی در حداقل 1000 سلول نئوپلاستیک محاسبه شد.
    یافته ها
    در غدد بزاقی نرمال رنگ پذیری شدید غشایی در دور آسینی های موکوسی، سروزی و داکت ها مشاهده شد. سلول های میواپیتلیال منفی بودند. در پلئومورفیک آدنوما رنگ پذیری شدید در طول غشاء سلول های متصل به هم تشکیل دهنده داکت ها، جزایر، طناب ها و صفحات سلولی دیده شد اما سلول های میواپی تلیالی تشکیل دهنده استروما منفی بودند. در موکواپیدرموئید کارسینوما سلول های اپیدرموئید و اینترمدیت رنگ پذیری شدید غشایی نشان دادند. سلول های موکوسی نیز رنگ پذیری غشایی نشان دادند. پس از انجام آزمون آماری، درصد سلول های مثبت در موکواپیدرموئید کارسینوما و پلئومورفیک آدنوما به ترتیب66/11±56/82 و24/7±4/67 بود که از لحاظ آماری این تفاوت معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بروز E- cadherin در افتراق پلئومورفیک آدنوما از موکواپیدرموئید کارسینوما کمک کننده نبوده، با فنوتیپ سلولی در ارتباط می باشد.
    کلیدواژگان: E، cadherin، کدهرین، ایمونوهیستوشیمی، آدنوما پلئومورفیک، کارسینوما موکواپیدرموئید، نئوپلاسم غدد بزاقی
  • نیلوفر جنابیان، علی اکبر مقدم نیا، یلدا عبداللهی، امیر کیاکجوری * صفحات 37-43
    سابقه و هدف

    تجویز آموکسی سیلین و مترونیدازول به همراه Scaling and Root Planning (SRP)، درمان کمکی موثری در پریودنتیت مزمن می باشد.علاوه بر این مطالعات نشان داده اند که مصرف آزیترومایسین نیز در درمان پریودنتیت مزمن موثر است. تحقیق حاضر با هدف مقایسه اثر رژیم کوتاه مدت و بلندمدت آزیترومایسین، با رژیم آموکسی سیلین و مترونیدازول در درمان پریودنتیت مزمن متوسط بزرگسالان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 75 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن متوسط 50-35 ساله که واجد حداقل یک پاکت با عمق 6-4 میلی متر و Attachment loss به میزان 4-3 میلی متر در هر کوادرانت بودند، انجام پذیرفت. شاخص های لثه ای Loe & Silness (GI)، خونریزی از پاپیلای(MPBI) Barnett، پلاک Loe & Silness (PLI)، عمق پروب پاکت (PPD) و از دست رفتن چسبندگی (AL)، در روز صفر و هفته های 2، 4 و 6 و ماه های 2 و 3 پس از درمان محاسبه شد. بیماران تحت درمان SRP قرار گرفته، در 3 گروه 1- مترونیدازول (250 میلی گرم)- آموکسی سیلین (250 میلی گرم) 3 بار در روز به مدت 7 روز؛ 2- آزیترومایسین (500 میلی گرم) 2 بار در روز به مدت 7 روز و 3- آزیترومایسین (250 میلی گرم) 1 بار در روز به مدت 1 ماه قرار گرفتند. داده ها با آزمون های ANOVA و Repeated measures مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    پارامترهای PLI، MPBI، GI، PPD و AL بین جلسات مختلف درمان کاهش های معنی داری در تمامی گروه ها نشان دادند (05/0>P). کاهش پارامترهای BI، GI و PLI در گروه 3 نسبت به گروه های 1 و 2 بیشتر بود (05/0>P) ولی بین گروه های 1و2 تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از نظر مقادیر PPD در گروه های 2 و 3 نسبت به گروه 1 کاهش بیشتری مشاهده شد(05/0>P) و پارامتر AL تنها در جلسه آخر کاهش معنی داری در گروه 3 نسبت به گروه های 1و2 تجربه کرده بود(042/0=P).

    نتیجه گیری

    رژیم های درمانی آنتی بیوتیک همگی در درمان پریودنتیت مزمن موثر بودند ولی میزان بهبودی در گروه آزیترومایسین بلندمدت نسبت به گروه های دیگر بیشتر بود.

    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، مترونیدازول، آموکسی سیلین، آزیترومایسین کوتاه مدت، آزیترومایسین بلندمدت، درمان کمکی پریودنتال
  • مینا مطلب نژاد، مهدی پورامیر، علی اکبر مقدم نیا، لیلا قاسمی، لاله سلیمانی* صفحات 44-51
    سابقه و هدف
    به دنبال استعمال دخانیات به صورت passive یا active، اکسیدانها و آنتیاکسیدانهای متعددی تولید میشوند که عوارض متعددی بر سلامتی داشته، سیستم ایمنی فرد را تضعیف میکنند. همچنین، تولید رادیکالهای آزاد در استعمال دخانیات افزایش پیدا میکند. هدفاز این تحقیق، تعیین اثرات passive smoking بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان بزاق و سرم موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 18 موش صحرایی با محدوده سنی11-7 هفته و وزن 200-160 گرم انتخاب و 9 راس از آنها روزانه 3 بار و هربار به مدت 8 دقیقه در معرض دود سیگارت قرار گرفتند. حیوانات کنترل (9 راس) در معرض دود سیگارت واقع نشدند. نمونه گیری سرم و بزاق از حیوانات گروه اکسپوژر و گروه کنترل در روزهای صفر، 15 و 30 پس از تزریق میدازولام (mg/kg 2/0) و پیلکارپین (mg/kg 5/0) انجام شد. کوتینین سرم نمونه ها با کیت الایزا تعیین و ظرفیت تام آنتیاکسیدان (TAC) بزاق و سرم با روش FRAP (ferric reducing acid antioxidant power) اندازهگیری شد. مقادیر TAC در زمانهای مختلف در هر گروه با آزمون آنالیز واریانس مقادیر تکراری و در میان دو گروه با آزمون t از نظر آماری مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در ابتدای مطالعه، تفاوتهای معنی داری میان دو گروه از نظر مقادیر غلظت کوتینین سرم وجود نداشت ولی در روزهای 15 و 30؛ غلظت کوتینین در نمونه های گروه exposure به میزان آشکاری افزایش یافته بود. علاوه بر این، در روزهای صفر و 30، تفاوت معنی داری بین حیوانات دو گروه passive smoker و non-smoker از نظر مقادیر TAC سرم وجود نداشت ولی در روز 15مقادیرTACدر نمونه های گروه exposure به صورت معنی داری افزایش یافته بود. همچنین، مقادیرTAC در گروه passive smoker نسبت به گروه non smoker در روزهای صفر و 15 به صورت معنی داری بیشتر بود ولی در روز 30ام، تفاوت دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    براین اساس تغییرات ظرفیت تام آنتیاکسیدان بزاق و سرم حیوانات به دنبال قرار گرفتن در معرض دود سیگار توسط سیستم ایمنی حیوان تعدیل شده بود؛ هرچند همچنان به بررسی های بیشتر در این زمینه نیاز است
    کلیدواژگان: Passive smoking، ظرفیت تام آنتیاکسیدان، بزاق، کوتینین، سیستم ایمنی، رادیکال های آزاد
  • یگانه معماری، علی گویا* صفحات 52-57
    سابقه و هدف
    دنچر فوری کامل قبل از اینکه تمام دندان های بیمار کشیده شوند، ساخته می شود. از مزایای آن برای بیمار می توان به حفظ ظاهر بیمار، توان عضلانی، صحبت کردن نرمال و کاهش دردهای پس از جراحی اشاره کرد. هدف از این مطالعه، توصیف روشی است که در آن از پروتز ثابت بیمار برای ساخت دنچر فوری در یک جلسه استفاده می شود.
    مورد: در این مطالعه با استفاده از پروتز پارسیل ثابت فک بالای موجود بیمار، یک پروتز موقت فوری در همان جلسه مراجعه بیمار ساخته و پس از خارج کردن دندان های بیمار، به وی تحویل داده شد.
    نتیجه گیری
    با صرف زمان اندک برای ساخت پروتز موقت فوری برای بیمار می توان اکلوژن، ارتفاع عمودی صورت و ظاهر بیمار را تا هنگام ساخت پروتز نهائی، حفظ کرد.
    کلیدواژگان: دنچر فوری، Jiffy Denture، دنچر فوری موقت، پروتز پارسیل ثابت، دنچر فوری معمولی، دنچر کامل
|
  • Dr. Mahshid Mohammadi Basir, Dr. Mohammad Bagher Rezvani, Nasim Chiniforoush, Dr. Zohreh Moradi * Pages 1-5
    Objective
    The aim of this study was to evaluate and compare the effect of dental surface treatment with Er:YAG, Nd:YAG, CO2 lasers and sodium ascorbate to recently laser bleached enamel by scanning electron microscope (SEM).
    Methods
    15caries-free extracted human third molars were selected for this study. The samples were bleached by Heydent JW power activated by diode laser 810 nm. After 7 day, the bleaching procedure was repeated as same as first time. Then, the samples were divided to five groups randomly as follow: Group 1: treated using Nd:YAG laser with output power of 1 W, Group 2: treated using Er:YAG laser with output power of 0.5 W, Group 3: treated using CO2 laser with output power of 0.5 W, Group 4: sodium ascorbate 10%, Group 5: no surface treatment. After treatments, the surfaces were evaluated using Scanning Electron Microscope (SEM) analysis.
    Results
    The surfaces treated by Nd:YAG laser showed some melting area but the surface treated by Er:YAG laser showed irregular and micro porous surface. CO2 laser treatment of surfaces resulted in melting of superficial layer of dental substrate and micro cracks. Sodium ascorbate did not change the surface except changes raised from bleaching.
    Conclusion
    Laser conditioning of laser-bleached teeth can be beneficial for enhancing bond strength of resin material to recently bleached enamel.
    Keywords: Er:YAG laser, Nd:YAG laser, CO2 laser, Sodium ascorbate, Scanning Electron Microscope
  • Dr. Jalil Sadr, Dr. Ali Fayyaz, Dr. Minoo Mahshid*, Dr. Abolfazl Saboury Pages 6-14
    Objective
    Recently, a wide variation has been reported in delivery of the target torque by spring-style mechanical torque limiting devices (MTLDs) but the effect of aging on their accuracy has not been independently evaluated. The purpose of this study was to determine the effect of aging on the accuracy of spring-style MTLDs.
    Methods
    In this in-vitro experimental study, 15 new spring-style MTLDs were selected of three different manufacturers. To measure their accuracy, the peak torque was measured in 10 sequences by a Tohnichi torque gauge before and after 1000 times of use. In each sequence, 10 repetitions of peak torque values were registered. The intra-class correlation coefficient (ICC) was calculated and Repeated Measures ANOVA and two-way ANOVA were applied to calculate and compare the absolute error values between the three understudy groups.
    Results
    The absolute error value was in the range of -3.5+-3 Ncm for 3i group, -2.5+1 Ncm for ITI and -4-+2 Ncm for Nobel Biocare group. The latter value showed a significant difference with the two former values (P<0.05). All samples in the ITI group had error values within 10% of the clinically acceptable range. About 5% of measurements (maximum of 11.4%) in Nobel Biocare and 9% of measurements (maximum of 14.53%) in the 3i group showed error values greater than the 10% range.
    Conclusion
    Aging decreased the accuracy of spring-style MTLDs. The magnitude and trend of reduction in accuracy were variable among different groups.
    Keywords: Torque, Dental implant, Aging, Application times, Mechanical torque limiting devices (MTLDs), Spring, style, Accuracy
  • Dr. Soodeh Tahmasbi, Dr. Ladan Eslamian*, Dr. Massoud Seifi, Dr. Mohammad Abbas Abdolsamadi, Dr. Shideh Eslamy Yamchi Pages 15-21
    Objective
    Extraction of premolars is believed to affect the eruption of third molars. This comparative study aimed to assess the change in angulation of third molars following first/second premolar extraction versus non-extraction orthodontic treatments.
    Methods
    This historical cohort study was conducted on patients assigned to three treatment groups: extraction of mandibular first premolars (group A), extraction of mandibular second premolars (group B) and non-extraction orthodontic treatment (group C). Each group included 30 third molars. Patients were in the age range of 11-19 years and the third molars were in Nolla’s6-8 stage of tooth development. Pre- and post-treatment panoramic radiographs were analyzed.
    Results
    The angle between the long axis of the mandibular third molar and mandibular plane increased by 7±2.2° in group A and 5.2°in group B and the increase in both groups was statistically significant (P<0.05). Angular changes in group C were not statistically significant (P>0.05). The angle between the long axes of mandibular first and third molars decreased by 6.83±0.3° in group A. This reduction was statistically significant (P<0.05).
    Conclusion
    In extraction orthodontic treatments (versus non-extraction treatments), mandibular third molars tend to straighten up and become upright so the risk of their impaction may be decreased.
    Keywords: Orthodontics, Third molar, Premolar, Tooth extraction, Mandible, Tooth angulation
  • Dr. Maryam Moezzyzadeh, Dr. Hanieh Nojehdehyan, Dr. Haleh Valizadeh Haghi * Pages 22-30
    Objective
    A clinical challenge of using zirconia frameworks is to achieve adequate bond with different substrates. This study aimed to evaluate the effect of bioglass and silica coating of zirconia substrates on microshear bond strength of resin cement to tetragonal zirconia.
    Methods
    This laboratory experimental study was conducted on zirconia discs. A total of 120 YTZP zirconia (Zirkonzahn) discs were fabricated and based on surface treatments were categorized into 8 groups of 15 including 1. Control, 2.Sandblast, 3. Etch + bioglass powder coating, 4. Silane + etch + bioglass powder coating, 5. Etch + bioglass slurry coating, 6. Silane + etch+ bioglass slurry coating. 7. Silane + colloidal silica coating, and 8. Silane + etch + colloidal silica coating. Samples were subjected to microshear bond strength testing. In coated groups, thickness of the coating was measured as well. Kruskal Wallis test and ANOVA were applied for intragroup statistical analysis and Dunnett’s test and Mann Whitney U test were used for pairwise comparisons.
    Results
    The mean bond strength of silica-coated samples was significantly lower than the sandblasted specimens (P<0.001). No significant difference was detected in the mean bond strength between specimens with different glass coatings and sandblasted samples. In other words, bond strength of sandblasted and different glass-coated samples was not significantly different. The thickness of coating in the slurry group was significantly less than in other groups.
    Conclusion
    Bioglass coating could effectively increase the bond strength of resin cement to zirconia in short-term.
    Keywords: Tetragonal zirconia, Resin cement, Microshear bond strength
  • Dr. Saedeh Attarbashi Moghadam *, Dr. Mahdi Pourmahdi, Mahdi Gholamian, Hootan Pedram, Dr. Fazeleh Attarbashi Moghadam Pages 31-36
    Objective
    E-cadherin is a classic cadherin that plays a key role in epithelial cell adhesion. This protein is being referred to as the suppressor of proliferation and invasion. Limited studies have investigated E-cadherin expression in salivary gland neoplasms. This study sought to assess the expression of E-cadherin and its possible role in progression and invasion of salivary gland neoplasms.
    Methods
    In this retrospective cross-sectional study, 15 samples of pleomorphic adenoma (PA) and 9 samples of mucoepidermoid carcinoma (MEC) were immunohistochemically stained for evaluation of E-cadherin expression. Degree of staining was calculated as the percentage of positively stained cell membranes out of a minimum of 1000 neoplastic cells.
    Results
    In normal salivary gland specimens, intense membrane staining was observed around the acinar mucous and serous cells as well as the ductal cells. Myoepithelial cells were negative. In PA, intense staining was noted along the membrane of attached cells forming the ducts, islands, cellular cords and cellular sheets but the stromal myoepithelial cells were negative. In MEC, epidermoid and intermediate cells showed intense membrane staining. Mucous cells also showed membrane staining. After statistical analysis, the percentage of positive cells was found to be 82.56±11.66 and 67.4±7.24 in MEC and PA, respectively. This difference was not statistically significant (P>0.05).
    Conclusion
    E-cadherin expression was not a suitable marker for differentiation of PA from MEC. It was only correlated with cell phenotype.
    Keywords: E, cadherin, Cadherin, Immunohistochemistry, Pleomorphic adenoma, Mucoepidermoid carcinoma, Salivary gland neoplasms
  • Dr. Niloofar Jenabian, Dr. Ali Akbar Moghadamnia, Dr. Yalda Abdollahi, Dr. Amir Kiakojouri Pages 37-43
    Objective

    Administration of amoxicillin and metronidazole along with scaling and root planning (SRP) is an effective adjunctive therapy for chronic periodontitis. Studies have shown that administration of azithromycin is also effective for treatment of chronic periodontitis. This study aimed to compare the effect of short-term and long-term azithromycin regimen with amoxicillin and metronidazole for treatment of moderate chronic periodontitis in adults.

    Methods

    This experimental study was carried out on 75 patients with moderate chronic periodontitis aged 35-50 yrs. with at least one pocket with a probing depth of 4-6 mm and attachment loss of 3-4 mm in each quadrant. Loe and Silness Gingival Index (GI), Modified Papillary Bleeding Index (MPBI) of Barnett, Loe and Silness Plaque Index (PLI), Probing Pocket Depth (PPD) and Attachment Loss (AL) were calculated at 0, 2 and 4 days, 6 weeks and 2 and 3 months after therapy. The patients underwent SRP and assigned to three groups. Group one received 250 mg metronidazole plus 250 mg amoxicillin 3 times a day for 7 days. Group 2 received 500 mg azithromycin twice daily for 7 days and group 3 received 250 mg azithromycin once a day for one month. Data were analyzed using ANOVA and Repeated Measures ANOVA.

    Results

    PLI, MPBI, GI, PPD and AL parameters showed a significant reduction in all groups at all understudy time points (P<0.05). The reduction in BI, GI and PLI parameters was greater in group 3 compared to groups 1 and 2 (P<0.05); but, no significant difference was observed between groups 1 and 2 in this respect. A greater reduction in PPD was noted in groups 2 and 3 compared to group 1 (P<0.05). AL showed a significant reduction in group 3 compared to groups 1 and 2 only in the final follow-up session (P=0.042).

    Conclusion

    Antibiotic therapy regimens were all effective for treatment of chronic periodontitis but the magnitude of improvement was greater in long-term azithromycin group compared to others.

    Keywords: Chronic periodontitis, Metronidazole, Amoxicillin, Short, term azithromycin, Long, Adjunctive periodontal therapy
  • Dr. Mina Motalebnejad, Dr. Mahdi Pouramir, Dr. Ali Akbar Moghadamnia, Dr. Leila Ghasemi, Dr. Laleh Soleimani * Pages 44-51
    Objective
    Active and passive smoking lead to the production of a number of oxidants and antioxidants with various adverse health effects compromising the immune system. Tobacco use increases the production of free radicals as well. The purpose of this study was to determine the effects of passive smoking on total antioxidant capacity (TAC) of serum and saliva in rats.
    Methods
    This experimental study was conducted on 18 rats with an age range of 7-11 weeks weighing 160-200 g; 9 of them were exposed to cigarette smoke 3 times daily for 8 minutes. The 9 controls were not exposed to cigarette smoke. After injection of 0.2 mg/kg midazolam and 0.5 mg/kg pilocarpine, serum and saliva samples were taken from subjects in the exposure and control groups at 0, 15 and 30 days. Serum cotinine was measured using ELISA kit. TAC of saliva and serum was measured using ferric reducing antioxidant power (FRAP) assay. TAC values at different time points were statistically analyzed in each group using Repeated Measures ANOVA and compared between the two groups using t-test.
    Results
    At baseline, no significant difference existed between the two groups in terms of serum cotinine concentration but at days 15 and 30, cotinine serum concentration significantly increased in the exposure group. At baseline and 30 days, no significant difference existed between the two groups of passive smoker and non-smoker in terms of serum TAC values but at day 15, serum TAC values were significantly higher in the exposure group. Also, TAC of salivawas significantly higher in the passive smoker group at baseline and at day 15 but at day 30, the difference in this respect between the two groups was not statistically significant.
    Conclusion
    Based on the obtained results, changes in TAC of serum and saliva in rats due to exposure to cigarette smoke were compensated by their immune system activity. However, further investigations are still required in this respect.
    Keywords: Passive smoking, Total antioxidant capacity, Saliva, Cotinine, Immune system, Free radicals
  • Dr. Yeganeh Memari, Dr. Ali Gooya * Pages 52-57
    Objective
    An immediate complete denture is fabricated before the extraction of all teeth. It has several advantages such as preservation of esthetics, muscular tone, normal speech and reduction of post-operative pain. This report describes a method of using patient’s current fixed partial denture (FPD) for single-appointment construction of interim immediate denture. Case: We used patient’s existing maxillary FPD for single-appointment fabrication of an interim immediate denture; which was delivered to the patient after the extraction of his remaining maxillary teeth.
    Conclusion
    Within a short time, an interim immediate denture can be fabricated for patients to preserve occlusion, vertical facial height and facial appearance until the fabrication of final prosthesis.
    Keywords: Immediate denture, Jiffy denture, Interim immediate denture, Fixed partial denture (FPD), Conventional immediate denture, Complete denture