فهرست مطالب

نشریه علوم دانشگاه خوارزمی
سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر آذرین، محمدرضا ایمانپور صفحات 501-508
    در این تحقیق با توجه به ارزش غذایی گاماروس ها به بررسی کیفیت و اجزای غذایی گاماروس پرداخته شده است. به همین منظور در این آزمایش، گاماروس های جمع آوری شده از ساحل جنوبی دریای خزر در ناحیه بندرانزلی به سه تیمار شاهد، خشک شده و فریز شده تقسیم شدند. تیمار ها در سه فاز زمانی بعد از یک هفته، دو هفته و یک ماه از نظر صفات کیفی یعنی پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت در آزمایش گاه از نظر بیوشیمیایی بررسی شدند. هر اندازه گیری با سه بار تکرار همراه بود. نتایج تجزیه واریانس عوامل بررسی شده نشان داد که تیمارهای مختلف، تفاوت های معنی داری در میزان پروتئین، خاکستر و رطوبت دارند، اما در مورد چربی بین اثرات متقابل زمان و نحوه نگه داری اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقایسه میانگین شاخص های ارزیابی شده با آزمون دانکن نیز نشان داد که بیش ترین مقدار پروتئین (13/43 درصد)، بیش ترین مقدار چربی (78/5) و بیش ترین مقدار خاکستر (25/23 درصد) در نمونه خشک شده مشاهده شد. در صورتی که بیش ترین مقدار رطوبت (67/75 درصد) در نمونه شاهد اندازه گیری شد. کم ترین مقدار خاکستر (82/5)، کم ترین مقدار چربی (41/0 درصد) و کم ترین مقدار پروتئین (36/12 درصد) در نمونه شاهد مشاهده شد درصورتی که کم ترین مقدار رطوبت (52/13 درصد) در نمونه خشک شده اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: گاماروس، خشک کردن، فریز کردن، پروتئین، چربی، رطوبت، خاکستر
  • منصور افشار محمدیان، بهروز گلعین، زهرا خسروی لرگانی صفحات 509-522
    مرکبات از محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری است. مشکل اصلی پرورش مرکبات در آب و هوای نیمه گرمسیری، خطر سرما و یخ بندان است. با توجه به تقارن فصل برداشت میوه مرکبات با ایام سرد سال، تحقیق بیش تر روی اثرات فیزیولوژیکی آسیب های سرمایی تنش دمای پایین این گیاه ضروری است. در این تحقیق بخش فلاودو میوه پنج رقم مرکبات شامل پرتقال خونی، لیموترش مازندرانی، پرتقال والنسیا، نارنگی انشو و پرتقال محلی از شمال کشور به منظور تعیین میزان فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیس موتاز(SOD)، آسکوربات پراکسیداز(APX) کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POD) در دمای کنترل (C ̊15~) و تیمارهای دمایی 3، 0، 3- و 6- درجه سانتی گراد در دو مرحله قبل از رسیدگی و رسیدگی کامل میوه ارزیابی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فعالیت آنزیم SOD نسبت به سایر آنزیم ها در بافت فلاودوی همه ارقام تحت تاثیر سرما بیش تر بود که می تواند نشان دهنده این باشد که آنزیم SOD اولین خط دفاعی میوه ها است. در بافت فلاودوی پرتقال خونی در هر دو مرحله رسیدگی کامل و قبل از رسیدگی، فعالیت CAT در همه تیمارهای دمایی بیش تر بود. ارقام نارنگی انشو و پرتقال محلی به ترتیب بیش ترین و کم ترین میزان فعالیت آنزیم APX را در هر دو مرحله برداشت دارا بودند. در ضمن، در ارقام نارنگی انشو، پرتقال خونی و لیمو ترش مازندرانی با کاهش دما، افزایش معنی داری در فعالیت آنزیم POD دیده شد.
    کلیدواژگان: سرمازدگی، سوپر اکسید دیس موتاز، آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و پراکسیداز
  • عاطفه پایز، فائزه قناتی، پرویز عبدالمالکی، بهاره ناهیدیان صفحات 523-532
    با وجود مطالعات متعدد بر روی تاثیر میدان های مغناطیسی مختلف بر گیاهان، مکانیسم دقیق این اثرات هنوز مشخص نشده است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر میدان های مغناطیسی مختلف بر جوانه زنی و رشد اولیه بذرهای گندم بوده است. بدین منظور بذرهای گندم (Triticum aestivum L.) به دو صورت خیسانده شده و خشک تحت تیمار میدان مغناطیسی ایستا (SMF 30 میلی تسلا) و متناوب (EMF 10 کیلو هرتز) به مدت 4 روز، هر روز 5 ساعت قرار گرفتند. میزان آبگیری، درصد و سرعت جوانه زنی بذرها، رشد دانه رست، هدایت الکتریکی پوست دانه و غشای دانه رست اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در مقایسه با نمونه های شاهد در گروه گندم تر، تیمار میدان مغناطیسی اثر معنی داری بر درصد جوانه زنی بذرها نداشت، ولی سرعت جوانه زنی، وزن تر، وزن خشک و شاخصvigor II را افزایش داد. میدان مغناطیسی بر طول دانه رست حاصل از بذرهای خشک اثر مثبت داشت و در بقیه موارد اثرات افزایشی مشاهده نشد. تیمار با میدان مغناطیسی سبب کاهش نشت الکتریکی پوست دانه و غشای دانه رست گردید، ولی در عین حال سبب افزایش آبگیری دانه نشد. لذا افزایش سرعت جوانه زنی و رشد بهتر دانه رست ها احتمالا بدلیل افزایش تمامیت غشا و پوست دانه، افزایش میزان یا فعالیت آنزیم های دخیل در جوانه زنی بذرها و یا آنزیم های آنتی اکسیدانت بوده است. در مقام مقایسه، اثرات میدان بر بذرهای تر گندم بسیار بهتر از بذرهای خشک بوده وهمچنینSMF نسبت به EMF اثرات بهتری بر جوانه زنی و رشد دانه رست ها داشته است.
    کلیدواژگان: درصد جوانه زنی، گندم، میدان مغناطیسی ایستا، میدان مغناطیسی متناوب، وزن تر، وزن خشک
  • ابراهیم حسین نجدگرامی، مهران جواهری صفحات 533-540
    نور از عوامل مهم محیطی موثر در زندگی ماهیان به شمار می رود. در تحقیقی تاثیر رژیم نوری بر شاخص های رشد و بقا در لارو و بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان در 4 تیمار نوری (24 L: 0D، 16 L:8D، 8L:16D، 0L:24 D) بررسی و مقایسه شد. در این تیمارها L و D به ترتیب برابر طول مدت روشنایی و تاریکی بودند. نتایج آزمایش اول نشان داد که لاروها در تیمار 24 ساعت روشنایی دارای بیش ترین رشد، افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه بودند که اختلاف معنی دار با 24 ساعت تاریکی داشت (05/0P<). واکنش بچه ماهیان نیز نسبت به تغییرات نوری معنی دار و بیش ترین رشد، افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه در تیمار 8 ساعت روشنایی مشاهده شد که با 24 ساعت تاریکی و روشنایی اختلاف معنی دار داشت. تاثیرات رژیم نوری بر روی بقا و ضریب تبدیل غذایی در لاروها و بچه ماهیان معنی دار نبود (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد که تاثیر رژیم نوری در ماهی قزل آلای رنگین کمان به مرحله تکاملی این ماهی بستگی دارد و لاروها برخلاف بچه ماهیان در دوره های نوری طولانی دارای رشد بهتری هستند.
    کلیدواژگان: رژیم نوری، تغذیه، قزل آلای رنگین کمان، لارو، بچه ماهی
  • فرزانه زندی، رامین حسینی، ندا سلطانی، رحیم حداد، نبا النجار صفحات 541-552
    آلودگی های نفتی ناشی از مصرف روزافزون نفت در زندگی بشر، تاثیرات مختلفی را روی اکوسیستم های آبی و خاکی و نیز میکروفلور آن ها گذاشته است. در این تحقیق، تنوع فیزیولوژیکی سویه های فلور سیانوباکتریای جدا شده از مناطق آلوده و غیرآلوده به مواد نفتی با استفاده از عوامل میزان کلروفیل، فیکوبیلی پروتئین ها، میزان فتوسنتز و میزان رشد آزمایش شد. بدین منظور سویه های مختلف سیانوباکتریایی از مناطق آلوده و غیرآلوده جدا و خالص شدند. سویه های خالص شده در محیط مایع مناسب کشت شد و در فاز لگاریتمی آزمایش شدند. میزان کلروفیل و فیکوبیلی پروتئین ها از روش جذب نوری، مقدار فتوسنتز با کمک دستگاه اکسی ویو و مقدار رشد با محاسبه وزن خشک سنجیده شد. مقدار کلروفیل و فتوسنتز در شرایط یک سان آزمایشگاهی در سویه های مناطق آلوده به طور معنی داری نسبت به سویه های مناطق غیرآلوده کم تر بود. با وجود این، سویه های مناطق آلوده میزان رشد بیش تری نسبت به سویه های غیرآلوده نشان دادند و این تفاوت معنی دار است. هم چنین تفاوت معنی داری بین رنگیزه های فیکوبیلی پروتئینی در دو گروه مشاهده نشد. به طور کلی، نتایج نشان می دهد که سویه های سیانوباکتریایی جدا شده از مناطق آلوده به نفت با افزایش زیست توده خود، آسیب ناشی از کاهش مقدار فتوسنتز و کلروفیل ناشی از تنش نفت را جبران کرده و در مقابل این تنش مقاومت می کنند. این پاسخ منجر به تغییر فلورسیانوباکتریایی به سمت سویه های مقاوم و میکسوتروف است که علاوه بر فتوسنتز قادر به استفاده از هیدروکربن های نفتی به عنوان منبع انرژی است و در نتیجه با غلبه بر افت انرژی ناشی از کاهش فتوسنتز و حتی افزایش بهره وری کسب انرژی نسبت به گونه های مناطق غیرآلوده، انرژی لازم برای رشد و گسترش خود را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: فتوسنتز، فیکوبیلی پروتئین، کلروفیل، نرخ رشد، نفت خام
  • رویا کرمیان، مصطفی اسدبیگی، مسعود رنجبر صفحات 553-568
    جنس مریم گلی1 از جنس های مهم تیره نعنائیان2 است که اغلب گونه های آن ارزش غذایی و دارویی دارند. در این پژوهش محتوای فنل و فلاونوئید کل و نیز فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی گونه سالویا اتیوپیس3 ارزیابی شد. اجزای موجود در روغن های ضروری این گونه به صورت کمی و کیفی باGC و GC-MS آنالیز شد. هم چنین فعالیت ضد باکتریایی عصاره متانولی روغن های ضروری گونه بررسی شده به ترتیب در برابر شش و دو سویه باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونه سالویا اتیوپیس دارای محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چشم گیری است. در بررسی ترکیبات روغن های ضروری گونه بررسی شده 11 ترکیب شناسایی شد که آلفا-کوپاین با مقدار 48/33% فراوان ترین ترکیب روغن های ضروری بود. عصاره گونه بررسی شده در زمینه فعالیت ضد باکتریایی پتانسیل مهاری بسیار زیادی را در برابر باکتری پروتئوس ولگاریس4 نشان داد؛ هرچند روغن های ضروری آن فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود.
    کلیدواژگان: مریم گلی، فنل، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد باکتریایی کلیدواژگان
  • محمد نبیونی، عبدالحسین شیروی صفحات 569-580
    بند ناف از مهم ترین منابع سلول های بنیادی مزانشیمی است. این سلول ها در صورتی که تحت شرایط خاص قرار گیرند، توان تمایز به بافت های مختلف را دارند. در پژوهش های گذشته اثر تمایزی ویتامین D3 بر روی سلول های بنیادی استخوان اثبات شده است. هم چنین نشان داده شده است که زهر زنبور (BV) سبب تمایز سلول های سرطانی می گردد. در بررسی حاضر اثر تمایزی BV و ویتامین D3 بر روی سلول های بنیادی بند ناف استئوبلاست بررسی شد. برای انجام این تحقیق بافت های بند ناف حاصل از 12-10 جنین موش پس از هضم آنزیمی در محیط DMEM کشت داده شدند. برای اثبات بنیادی بودن این سلول ها فاکتور OCT4 جنینی و برای اثبات مزانشیمی بودن آن ها حضور مارکرهای سطحی CD29، CD44 و CD73 به روش فلوسیتومتری بررسی شد. نتایج بیان بالای فاکتور های فوق را در این سلول ها نشان داد. پس از پاساژ دوم، برای بررسی تمایز، سلول ها با غلظت های مختلف BV، ویتامین D3 و هم افزایی این دو ترکیب به مدت 21 روز تیمار شدند. در ابتدا برای به دست آوردن دوز های مناسب BV، اثرات کشندگی آن بر سلول ها با روش MTT بررسی شد و مشخص شد که BV در غلضت های بیش تر از μg/ml6 موجب مهار رشد سلول های مزانشیمی می گردد. سپس سطح کلسیم سلول ها توسط رنگ آمیزی آلیزارین رد بررسی شد. علاوه بر این میزان آلکالین فسفاتاز به عنوان یک مارکر استخوانی اندازه گیری شد. با استفاده از رنگ آمیزی آلیزارین رد و تست آلکالین فسفاتاز اثبات شد که BV با غلظت های غیرسمی (μg/ml2، μg/ml4و μg/ml6) موجب تمایز اندکی در سلول های بنیادی بند ناف به سمت استخوان موجب می شود. در صورتی که استفاده توام BV با ویتامین D3 موجب افزایش قدرت تمایزی این ویتامین می گردد. در نتیجه، پیشنهاد می شود سلول های بنیادی بند ناف در صورتی که تحت تیمار هم زمانBV و ویتامین D3 قرار بگیرند توانایی تمایز به سمت سلول های استخوان ساز را داشته و در نتیجه می توانند در سلول درمانی کاربرد داشته باشند
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، زهر زنبور عسل، ویتامین D3، استئوبلاست
  • فرزانه نجفی، رمضانعلی خاوری نژاد، فرزانه محمدی صفحات 581-600
    در این پژوهش، اثرات ایندول استیک اسید بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در بذرهای گیاه سویا1 تحت تنش آلومینیوم کلرید بررسی شده است. بذرها پس از استریل شدن در ظروف پتری حاوی آب مقطر کشت شدند. سپس گیاهک های 6 روزه به گلدان های حاوی شن شسته شده منتقل شدند و با محلول غذایی هوگلند در شرایط کنترل شده (16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی، دما C ̊25 در روز C ̊18 در شب) آبیاری شدند. گیاهان 20 روزه با غلظت های مختلف آلومینیوم کلرید (0، 50، 100، 200 و 300 میکرومولار) و ایندول استیک اسید (0، 50 و 100 میکرومولار) تیمار شدند و برداشت گیاهان 15 روز بعد انجام گرفت. گیاهان با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم، کاهش محتوای نسبی آب برگ ها و میزان پروتئین، قندهای محلول، کلروفیل های a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز را نشان دادند، اما میزان تنفس و نقطه جبران CO2در آن ها افزایش یافت. با افزودن ایندول استیک اسید به محیط کشت، گیاهان کاهش بیش تر میزان قندهای محلول، کلروفیل های a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز و افزایش بیش تر دیگر عوامل را نشان دادند. هم چنین با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم در محیط کشت در هر دو حالت بدون اکسین و با اکسین افزایش میزان قندهای نامحلول، پرولین و پراکسیداسیون لیپید ریشه مشاهده شد. با افزودن هورمون اکسین اگرچه در برخی موارد اثرات تنشی آلومینیوم افزایش یافت، اما با افزایش هر چه بیش تر میزان پرولین ها و برخی آنتی اکسیدانت ها بردباری گیاه سویا را در شرایط تنش کمی تعدیل بخشید.
    کلیدواژگان: ایندول استیک اسید، کلرور آلومینیوم، پراکسیداسیون لیپیدها، پرولین، Glycine max (L، ) Merr
|
  • Pages 501-508
    In this study، gammaruses were collected from southern coast of Caspian Sea in Bandar Anzali. Samples were divided into three groups; control، dried and frozen. These treatments were examined with several experiments such as protein، fat، sah and moisture in three time; after a week، two weeks and a month in three replications. The results showed that the Analyze- Variance among the groups had significant differences in the average amount of protein، ash and moisture، but for fat no significant difference interaction between time and maintenance. In additional، by comparing of these factors by the Duncan test، in the dried samples greatest amount of protein (43/13%)، fat (5/78%) and ash (23/25 %) were higher than those of in control samples، (protein: 12/36%، fat: 0/41%، ash: 5/82% and moisture: 75/67%) while control samples had higher moisture than dried samples. In all samples، control treatment had lowest fat (0/41%) and protein (12/36%)، while dried samples had lowest moisture.
    Keywords: Pontogammarus maeoticus, Drying, Freesing, Protein, Fat, Ash, Moisture
  • Mansour Afshar Mohammadian, Behroz Goleen, Z. Khosravi Lorgani Pages 509-522
    Citrus fruits are tropical and sub-tropical crops. The main problem in sub-tropical area is chilling and frost damage. Regarding the sensitivity of citrus fruit to low temperature and the conjunction of the fruit harvest season with low temperature، the investigation of the physiological impacts of low temperature treatments are very important. In this study، flavedo tissue of five cultivars of citrus fruit was examined to compare some enzymatic antioxidants activities including Superoxide dismutase (SOD)، Ascorbate peroxidase (APX)، peroxidase (POD) and Catalase (CAT) under various cold treatments، i. e. control (~15)، 3، 0، -3 and -6 °C in two stages of before and after ripening of the fruits. The high activity of SOD enzyme in the flavedo tissue of the examined cultivars indicated that this tissue is the first defensive line of the fruits facing low temperatures treatments. The activity of CAT enzyme in the flavedo tissue of Sanguinello before and after ripening stages was higher in all low temperature treatments compared with other cultivars. Unshiu and Local Orange had maximum and minimum activity of APX enzyme، respectively in both stages. Also، Unshiu، Sanguinello and Local lemon showed increasing activity of POD enzyme by decreasing temperature
    Keywords: Cold stress, Ascorbate peroxidase, Catalase, Peroxidase, Superoxide dismutase
  • P. Abdolmaleki, B. Nahidian Pages 523-532
    There are many reports on the effects of magnetic fields on the plants، but the exact mechanisms of these effects are poorly understood. In this study we compared the effects of different magnetic fields on the germination and early growth of wheat seeds. The seeds of wheat (Triticum aestivum L.) in two groups، dry and imbibed، were treated with static magnetic field (SMF 30mT) and electromagnetic field (EMF 10KHz) for 4 days and 5 hour for a day. After treatment، seed water uptake، the percent and speed of germination، early growth characteristics and electrolyte leakage of seeds coat and seedlings root membrane were estimated. The results showed that treatment with SMF and EMF had not significant effect on the germination percent of imbibed wheat seeds، but accelerated the speed of germination، fresh and dry weight and vigor index II، compared to control groups. In dry wheat group only positive effect of magnetic field had seen on the length of seedlings. Magnetic field treatment decreased the electrolyte leakage of seeds coat and seedlings root membranes; however had not increased the water uptake of seeds. So elevated speed of germination and growth of seedlings probably was due to increase of membrane integrity، content or activity of the germination enzymes or antioxidant enzymes. In general، effects of magnetic field on the imbibed seeds is better than dry seeds and SMF had better effect than EMF on the germination and early growth of wheat seedlings.
    Keywords: Key words: dry weight, electromagnetic field, fresh weight, germination percent, static magnetic field, wheat
  • Ebrahim Hossein Najdegerami, Mehran Javaheri Pages 533-540
    Light is one of the most important environmental factors in fish life. The effect of photoperiod on the growth performances and survival of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae and fingerlings was investigated in two consecutive experiments. In both experiments fish were exposed to four treatments (light: dark، L: D) (24L/0D، 16L/8D، 8L/16D، 0L/24D) in three replicates. The results of the first experiment indicated that photoperiod affected the growth performances in larval stage of rainbow trout. The best weight gain and specific growth rate was observed in 24L: 0D and 16L: 8D without significant differences between them and the lowest rates was achieved in 0L: 24D. Also in second experiment، the effect of photoperiod on the growth performances had significant difference and the highest growth rate and specific growth rate was observed in 8L: 16D and the lowest in 24L: 0D and 0L: 24D. Results showed that the effect of photoperiod on rainbow trout، depends on developmental stage and larvae unlike fingerlings have better growth in longer light phases.
    Keywords: photoperiod, rainbow trout, larvae, juvenile
  • Farzaneh Zandi, Ramin Hossini, Neda Soltani Pages 541-552
    Oil pollutions as a consequence of increasing consumption of petroleum، have a tremendous effect on water and soil ecosystems and their microflora. In this study the diversity in physiological parameters، including growth rate، photosynthesis، chlorophyll-a and phycobiliproteins content، between cyanobacterial strains flora isolated from oil-polluted and non-polluted areas، were assessed. To this end، strains were isolated and purified. The experiments were carried out on logarithmic phase cultures of the isolates in suitable liquid media. The chlorophyll and phycobiliproteins contents were determined using a colorimetric method. Photosynthesis was measured by Oxyview apparatus. Growth rates were calculated based on dry weights. Under laboratory conditions، the photosynthesis activity and the chlorophyll content of isolates from oil-polluted sites were significantly lower than non-polluted isolates. On the other hand، the growth rate average of strains from oil-polluted sites was significantly higher than non-polluted strains. Also despite the higher phycobiliproteins content in non-polluted isolates، there was no significant difference in any of these pigments between the two groups. Altogether the results showed that in response to petroleum stress، the cyanobacteria restore the decrease in their chlorophyll content and photosynthesis activity by increasing their biomass. In fact the response is the reflects of restructuring cyanobacterial flora from sensitive autotrophic species to oil-pollution resistant mixotrophic species in the polluted ecosystems that in addition to photosynthesis are able to use crude oil as an energy source for their growth requirements، hence overcome the energy loss due to reduction of photosynthesis and even increase growth rate than non-oil-pollution isolates.
  • M. Asadbigi, M. Ranjbar Pages 553-568
    Salvia L. is one of the important genera of the Lamiaceae family، that most of its species have nutritious and medicinal values. This study aimed to examine the total phenol and flavonoid contents and the antioxidant activities of S. aethiopis using spectrophotometric method. The essential oil of this species was analyzed using GC and GC/MS methods. In addition، antibacterial activities of the essential oil and methanolic extract were evaluated against six gram positive and negative bacteria، respectively. Results showed that the extract has high content of phenolic compounds with high antioxidant activity. From GC analysis، 11 different compounds were indentified in which α-copaene was the most abundant compound with 33. 48%. The extract of the species showed a high antibacterial activity against Proteus vulgaris. However، the essential oil of S. aethiopis had no effect on examined bacteria.
    Keywords: Salvia L, phenol, flavonoid, antioxidant activity, antibacterial activity
  • Pages 569-580
    Umbilical cord (UC) is an important source of multipotential mesenchymal stem cells (MSCs). MSCs can be differentiated into different types of cells if they cultured under specific conditions. It has been proved that vitamin D3 can cause differentiation of stem cells in to osteoblast. Also، it has been observed that bee venom (BV) is effective in differentiation of cancerous cells. In this study differentiating potential of BV and vitamin D3 on MSCs to osteoblast was examined. Furthermore، our hypothesis was that BV could increase differentiating potential of vitamin D3. The cells obtained from UC tissues of 10-12 mouse embryos which were digested enzymatically and suspended in DMEM medium. For approving of stem cells، embryonic Oct4 marker was checked and the mesenchymal character of these cells was proven by surface markers including CD73، CD29، CD44. The flowcytometric analysis revealed high levels of these markers. After the second passage، in order to induce osteogenic differentiation، cells were cultured for 21days in DMEM medium containing different concentrations of BV، vitamin D3 separately and BV/vitamin D3 together. At first، cytotoxic effects of BV on MSCs were tested by MTT assay، which were shown that BV inhibited MSCs growth at higher concentrations than 6μg/ml. Following the treatment، calcium’s level in the cells was determined by Alizarin red staining. Also، as an osteogenic marker، alkalin phosphatase level was measured in treated and non-treated cells. By Alizarin red staining and alkalin phosphatase assay، we found that BV With non-toxic concentrations (2µgr/ml، 4µgr/ml and 6µgr/ml) can cause a few osteogenic differentiation of MSCs. Whereas، usage of BV/vitamin D3 together، caused increasing the differential effects of vitamin D3. In conclusion we suggest that if MSCs were treated with bee venom and vitamin 3 at the same time، these components able to differentiate MSCs to osteoblast، therefore، they could be useful in cell therapy.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Bee venom, Vitamin D3, Osteoblast
  • R. Khavarinejad, F. Mohammadi Pages 581-600
    In the present study، the effects of indole acetic acid (IAA) on certain physiological and biochemical parameters in Glycine max (L.) Merr under aluminum chloride (AlCl3) stress were studied. Seeds were sterilized and cultured in petri-dishes. Six days old seedlings were transferred to pots، and then they were irrigated with Hoagland solution in a growth chamber (with 16 h light period per 24 h، with day / night temperatures of 25/18 ºC respectively). Twenty days old plants were treated with different concentrations of AlCl3 (0، 50، 100، 200 and 300 µM) and IAA (0، 50 and 100 µM). Plants were harvested 15 days after treatment. The plants exhibited decline in the relative water content (RWC)، protein، soluble sugars، the chlorophylls a and b، carotenoids contents and photosynthetic rate with increase of aluminum chloride concentration، but the respiration rate and CO2 compensation concentration were increased. With addition of IAA to culture solutions containing aluminum، the plants showed further decrease in the amount of soluble sugars، chlorophylls a and b، carotenoids and photosynthetic rate and further increase in other parameters. With ncreasing of aluminum concentration to culture solutions with and without IAA unsoluble sugars، proline and lipid peroxidation increased.
    Keywords: indole acetic acid, aluminum chloride, lipid peroxidation, Proline, Glycine max (L.) Merr