فهرست مطالب

تاکسونومی و بیوسیستماتیک - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 14، بهار 1392)

نشریه تاکسونومی و بیوسیستماتیک
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 14، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیل ایگدری، اسماعیل اسماعیل زادگان، عالیه مداح صفحات 1-8
    هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات شکل بدن جمعیت های مختلف ماهی خیاطه در حوضه دریای خزر با استفاده از ریخت سنجی هندسی بر پایه لندمارک است. نتایج تحقیق حاضر می تواند به درک بهتر الگوی تغییر پذیری ریختی و تکامل در حال پیشرفت این ماهیان در توده های آبی سیستم های رودخانه ای مختلف حوضه خزر کمک نماید. تعداد 260 نمونه ماهی خیاطه از چهار رودخانه گرگانرود در بخش شرق، رودخانه ولمرود در بخش میانه و دو شاخه رودخانه سفیدرود در بخش غرب حوضه دریای خزر نمونه برداری شد. از سمت چپ سطح جانبی نمونه ها عکس برداری گردید. تعداد 18 نقطه لندمارک بر روی تصاویر دو بعدی حاصل، تعیین گردید، سپس، با نرم افزار TpsDig2 بر روی آنها قرار داده شد. داده های حاصل پس از آنالیز پروکراست، با روش های آماری چند متغیره PCA، CVA و آنالیز خوشه ایتحلیل شدند و سپس الگوهای تغییر شکل هر جمعیت نسبت به شکل اجماع (میانگین همه جمعیت ها) در شبکه تغییر شکل مصورسازی گردید. تفاوت معنی داری بین شکل بدن جمعیت های مطالعه شده ماهی خیاطه به جز دو جمعیت متعلق به رودخانه سفیدرود یافت شد (05/0>P). نتایج جدایی ریختی وابسته به زیستگاه، تغییرپذیری ریختی و تکامل در حال پیشرفت شکل بدن جمعیت های مختلف و تا حدودی ارتباط بین فاصله جغرافیایی و تمایز ریختی ماهی خیاطه را تحت تاثیر شرایط محیطی رودخانه های محل زیست در حوضه دریای خزر نشان داد. از این رو، نتایج نشان می دهد که هر جمعیت این گونه باید به عنوان یک ذخیره ژنتیکی و ریخت شناختی مجزا در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تغییرپذیری ریختی، ریخت سنجی هندسی، سفیدرود، گرگانرود، ولمرود
  • زهرا قصاب شیران، سالار درافشان*، یزدان کیوانی صفحات 9-16

    سیچلید ایرانی (Iranocichla hormuzensis)، تنها عضو خانواده سیچلیده در ایران، پراکنش نسبتا وسیعی در حوضه هرمز از جمله رودخانه های مهران و چشمه خورگو دارد. مقایسه تنوع ژنتیکی ذخایر سیچلید ایرانی در چشمه خورگو و رودخانه مهران در استان هرمزگان با استفاده از چهار جفت آغازگر ریزماهواره OS64)، OS7، OS25 و (OS7R انجام شد. تمامی جایگاه های بررسی شده چندشکل بودند. میانگین تعداد آلل مشاهده شده در جمعیت چشمه خورگو 5 و در جمعیت مهران 75/5 بود. میانگین هتروزیگوسیتی مشاهده شده و مورد انتظار در جمعیت چشمه خورگو 78/0 و 71/0 و در جمعیت مهران 60/0 و 68/0 بود. نتایج، انحراف از تعادل هاردی-واینبرگ در تمامی جایگاه ها به جز جایگاه OS7 در ناحیه چشمه خورگو و جایگاه های OS25 و OS7 در ناحیه مهران را نشان داد. تمایز ژنتیکی پایین بین جمعیت ها (3 درصد) و تنوع ژنتیکی بالای درون جمعیت ها (97 درصد) به همراه وجود جریان ژنی قابل توجه بین دو ناحیه (76/10 فرد در هر نسل) از دیگر نتایج این پژوهش بود. نتایج این تحقیق برای نخستین بار اطلاعاتی را در خصوص ساختار ژنتیک جمعیت سیچلید ایرانی ارایه نمود که می تواند به منظور حفاظت و بهره برداری از ذخایر این گونه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، سیچلید ایرانی، Iranocichla hormuzensis، ریزماهواره، هرمزگان
  • حسین مرادیان، سعید کیوان شکوه*، مصطفی محقق دولت آبادی، عین الله گرجی پور صفحات 17-34

    در این پژوهش، با استفاده از اختلافات موجود میان خصوصیات کیفی اسپرم مولدین قزل آلای رنگین کمان، تاثیر شاخص های: تعداد و مدت زمان تحرک اسپرم بر موفقیت رقابت پذیری اسپرم بررسی شد. برای اجرای آزمایش تعداد سه قطعه ماهی نر و یک قطعه مولد ماده نیاز بود که این مولدین از میان گله مولدین چهار ساله انتخاب شدند. نسبت لاروهای حاصل از مولدین نر مختلف با استفاده از تجزیه و تحلیل جایگاه های ریزماهواره (دو جایگاه) مشخص گردید. لاروهای حاصل از نر شماره 2 در این آزمایش غالب بودند. میزان مشارکت این مولد در تولید نتاج حاصله بر اساس آنالیز فراوانی آللی دو جایگاه OMM1036 و Ocl8 به ترتیب 56 و 48 درصد بود. انگشت نگاری DNA با استفاده از ریزماهواره ها نشان داد که مدت زمان تحرک اسپرم عامل تعیین کننده ای در موفقیت رقابت اسپرم ها بود. هیچ گونه ارتباطی میان میزان موفقیت لقاح و تعداد نسبی اسپرم و مدت زمان تحرک اسپرم مشاهده نشد. همبستگی بین تراکم اسپرم با میزان مشارکت مولدین در تولید نتاج منفی و معنی دار بود (30=n، 915/0=r، 01/0=P). نتایج نشان داد که مدت زمان تحرک اسپرم به عنوان عاملی کلیدی در موفقیت رقابت اسپرم در قزل آلای رنگین کمان مطرح است. در هر دو گروه تیمارهای تک والدی و مختلط، زمانی که میزان مناسب اسپرم به ازای تخمک ها (107) استفاه شد، درصد موفقیت لقاح بالا (95%<) بود و موفقیت لقاح به استفاده از اسپرم یک یا چند ماهی نر بستگی نداشت (05/0

    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، رقابت اسپرم، ریزماهواره ها، قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، لقاح
  • حلیمه رضایی، زهرا فاضلی عطار، مرجان مجتبوی نایینی، صادق ولیان بروجنی * صفحات 35-40

    ژن GJB2 کانکسین26 را که یک پروتئین رابط بین سلولی مهم در پوست است، کد می کند. کانکسین 26 یک پروتئین سرتاسری غشاء است که در مسیر بازسازی یون پتاسیم در گوش داخلی نقش دارد. در این مطالعه، آزمون های خنثی (neutrality) بر روی اطلاعات ژنوتیپی به دست آمده از سه نشانگر چندشکلی SNP1245، D13S141 و D13S175 واقع در ناحیه ژن GJB2 اجرا شد. مجموعه برنامه های کامپیوتری آنالیز ژنتیک جمعیت، PyPop و Popgene32، برای آنالیز اطلاعات به دست آمده از جمعیت ایرانی استفاده شد. ارزش Fnd سه نشانگر SNP1245، D13S141 و D13S175 در جمعیت ایرانی به ترتیب 5980/0-، 0155/1- و 6457/0- ولی بدون ارزش معنی دار P تخمین زده شد که بیانگر تاثیر انتخاب متعادل بر روی نشانگرهای چندشکلی در ژن GJB2 است. در جمعیت مطالعه شده، ارزش F هر سه نشانگر چندشکلی در داخل ناحیه L95 و U95 ارزش F مورد انتظار واقع شده است که نشان دهنده عدم تاثیر ناکارآمدی (hitchhiking) ژنتیکی بر روی نشانگرهای ناحیه ژنی GJB2 است. نتایج به دست آمده از این مطالعه بیانگر آن است که چندشکلی این سه نشانگر در ژن GJB2 به واسطه ارزش سازگاری بالاتر هتروزیگوت ها در جمعیت ایرانی حفظ شده است.

    کلیدواژگان: آزمون neutrality، انتخاب متعادل، جمعیت ایرانی، ژن GJB2
  • مریم حائری نسب، پیمان آقایی صفحات 41-52
    Trifolium resupinatum و T. fragiferum دو گونه زراعی مهم تیره باقلائیان هستند. T. fragiferum به عنوان بخشی از خزانه وراثتی T. resupinatum در نظر گرفته شده است. در این مطالعه، ضمن بررسی انتقال پذیری زوج آغازگرهای T. pratense و T. repens به ژنوتیپ این دو گونه و معرفی نشانگرهای SSR (ریزماهواره های) جدید برای این گونه ها، میزان شباهت ژنومی آنها با استفاده از نشانگرهای SSR، به روش تاکسونومی عددی ارزیابی شد. نتایج حاصل از این مطالعه، حاکی از سطح بالای انتقال پذیری و چندشکلی ریزماهواره های معرفی شده برای T. pratense و T. repens به گونه های T. fragiferum و T. resupinatum بود. مطالعات نشان داد که در این گونه ها تنوع بین جمعیتی زیاد بوده، دو گونه در خوشه هایی با شباهت بسیار اندک دسته بندی شدند که نشانگر تفاوت ژنومی آنها در جایگاه های ژنی SSR آزموده شده است. این مطالعه نشان داد که ریزماهواره ها می توانند ابزار مفیدی برای بررسی تنوع ژنتیکی در این گونه ها باشند. نتایج این بررسی پیشنهاد می کند تا زمانی که جفت آغازگرهای SSR اختصاصی برای این دو گونه طراحی نشده است، می توان با ضریب اطمینان بالایی از آغازگرهای SSR به دست آمده از T. pratense و T. repens، برای تحلیل ژنوم در این گونه ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شبدر ایرانی (Trifolium resupinatum)، شبدر توت فرنگی (T، fragiferum)، SSR، تحلیل تاکسونومی عددی، ایران
  • محمدرضا کنعانی، محمدرضا رحیمی نژاد رنجبر، شاهرخ کاظم پور اصالو، ولی الله مظفریان صفحات 53-66
    جنس کما (Ferula L.) متعلق به تیره چتریان (Apiaceae)، قبیله Scandiceae شامل حدود 170- 187 گونه است. در این مطالعه، وضعیت فیلوژنی این جنس در ایران و در مفهوم وسیع با استفاده از تحلیل کلادیستیک (تبارشناسی) داده های ریخت شناختی کدبندی شده و به روش تحلیل امساکی (Maximum Parsimony) و با استفاده از نرم افزار Win-PAUP* نسخه 4.0b10 بررسی شد. به علاوه، روند تکاملی 33 صفت ریخت شناختی این جنس با استفاده از برنامه MacClade 3.01 Macintosh OS مطالعه شد. نتایج ما تک نیایی بودن جنس کمای ایران را نشان داد. مقایسه و ارزیابی درخت اجماع داده های مولکولی و ریخت شناختی نشان داد که دو گونه از جنس Leutea در ایران بایستی به جنس کما منتقل گردند و بر این اساس دو ترکیب جدید به گونه های کمای ایران اضافه شد. اگر چه جنس Dorema نیز در شاخه کما قرار گرفت اما انتقال قطعی آن نیاز به بررسی های بیشتر دارد. همچنین، دو ترکیب جدید Ferula nematoloba (Rech. f.) Kanani وFerula avicennia (Mozaff.) Kanani به گونه های کمای ایران اضافه شد.
    کلیدواژگان: ایران، چتریان، ریخت شناختی، کلادیستیک، کما (Ferula L، )
  • عاطفه صابری، زهرا حسن آبادی، سید منصور میرتاج الدینی، وحیده ناظری صفحات 67-78
    در این بررسی، گیاهان خودروی منطقه ریسه و پاقلعه از توابع شهرستان شهربابک واقع در استان کرمان جمع آوری و شناسایی شد. این منطقه در حدود 60 کیلومتری شمال شرق شهربابک و 300 کیلومتری غرب شهر کرمان قرار گرفته است. مساحت این منطقه در حدود 40000 هکتار و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 2300 متر است. همچنین، این منطقه از مناطق خشک و کوهستانی محسوب می شود و در ناحیه ایرانی-تورانی قرار دارد و از نظر سیمای پوشش گیاهی، استپ یا بوته زاری و گیاه غالب آن، درمنه دشتی است. حدود 1000 نمونه گیاهی از این منطقه جمع آوری و شناسایی گردید. در مجموع، 205 گونه گیاهی متعلق به 41 تیره و 151 جنس تشخیص داده شد که از این میان 37 تیره، 132 جنس و 182 گونه متعلق به دولپه ای ها و 4 تیره، 19 جنس و 23 گونه مربوط به تک لپه ای ها بودند. بزرگترین آنها تیره کاسنی با 33 گونه و بزرگترین جنس، جنس گون با 16 گونه بود. همچنین، 9 گونه نادر، 33 گونه بوم زاد و 13 جنس تک گونه ای در این منطقه شناسایی شد. 86 درصد گونه های مطالعه شده از نظر جغرافیای گیاهی متعلق به ناحیه ایرانی-تورانی هستند. اشکال زیستی این منطقه 5/45 درصد همی کریپتوفیت، 5/34 درصد تروفیت، 5/9 درصد کامفیت، 5/5 درصد ژئوفیت و 5 درصد فانروفیت هستند.
    کلیدواژگان: ریسه و پاقلعه، شکل زیستی، شهربابک، فلور، کرمان
  • آزاده شاهین پی، محمد علی آموزگار، عباس اخوان سپهی صفحات 79-100
    تالاب گمیشان یک اکوسیستم طبیعی در 35 کیلومتری شمال غربی گرگان، در جوار غربی شهر خواجه نفس و گمیشان واقع است. نمونه برداری از سه موقعیت جغرافیایی مختلف، در دو نوبت فصل خشک و بارش، منجر به جداسازی 224 جدایه شد. از بین جدایه ها، 57 سویه برای بررسی رفتارهای نمک دوستی و تحمل کنندگی نمک و همچنین، بهینه و محدوده رشد در اسیدیته و دماهای مختلف بررسی شدند. بیشتر سویه های نمک دوست نسبی و تحمل کننده نمک قادر به رشد بهینه در اسیدیته 5/8-9 بودند و محدوده دمای رشد 0-40 درجه سانتیگراد را نشان دادند. سویه ها از نظر تولید آنزیم های هیدرولازی مطالعه شدند. فعالیت لیپازی در اغلب جدایه ها مشاهده شد و به ترتیب 15، 7 و 3 سه سویه از کل سویه ها آمیلاز، پروتئاز و DNase تولید کردند. این آنزیم ها در برخی فرآیندهای صنعتی می تواند سودمند باشد. بررسی فیلوژنتیک ترادف 16S rDNA برای 55 سویه انجام شد. این سویه ها از نظر فیلوژنتیک در 22 جنس مختلف Achromobacter، Aeromicrobium، Altererythrobacter، Bacillus، Caenispirillum، Cyclobacterium، Erythrobacter، Halobacillus، Halomonas، Idiomarina، Jonesia، Marinobacter، Martelella، Nesiotobacter، Paenibacillus، Planococcus، Pseudomonas، Rheinheimera، Saccharospirillum، Stappia، Thalassospira و Vibrio قرار گرفتند. 23 درصد از این سویه ها باکتری های نمک دوست قلیادوست بودند که به جنس های Bacillus، Halobacillus، Halomonas، Idiomarina و Marinobacter تعلق داشتند. این بررسی، نخستین مطالعه بر روی باکتری های قابل کشت تالاب گمیشان، یک اکوسیستم قلیایی شور-دریایی مهم، است.
    کلیدواژگان: تالاب گمیشان، تحمل کننده نمک، نمک دوست، 16S rDNA
|
  • Soheil Eagderi, Esmaeil Esmaeilzadegan, Alieh Maddah Pages 1-8
    The objective of this study was to determine the body shape variation among riffle minnows (A. eichwaldii) populations in the Caspian Sea basin using landmark-based geometric morphometrics. A total of 260 specimens were sampled from four streams of Gorganroud River, Valamroud River and two streams of Sefidroud River. The left side of each specimen was photographed using digital camera and eighteen landmark points were digitized on two-dimensional images using TpsDig2. Landmark data after generalised procrustes analysis were analyzed using PCA, CVA and cluster analysis and the patterns of body shape differences among the studied populations were illustrated in deformation grids in relation to consensus configuration of all specimens. CVA analysis displayed significant differences among all populations except two populations sampled in Sefidroud River (P<0.05). Results also showed habitat-associated morphological divergence, phenotypic plasticity and evolutionary process of body shape change among various populations and also, a relationship between the geographical distance and the degree of morphological divergence among populations in response to environmental factors in their habitat. The results also could be taken as evidence to consider the populations as separate stocks.
    Keywords: Phenotypic plasticity, Landmark, based geometric morphometrics, Sefidroud, Gorganroud, Valamroud
  • Zahra Ghasabshiran, Salar Dorafshan, Yazdan Keivany Pages 9-16

    The Iranian cichlid, Iranocichla hormuzensis, the only member of cichlidae family in Iran is widely distributed in Hormuz basin such as Mehran and Khorgo spring. The genetic diversity of Iranian cichlid was investigated using microsatellite techniques. In this study, 30 specimens of Iranian cichlid were collected from each location, Mehran River and Khorgo spring. DNA was extracted using ammonium acetate method and PCR amplification was performed using four pairs of microsatellite primers (OS7R, OS25, OS7 and OS64). PCR products were electrophoresed on 12% acrylamide gel and stained with silver nitrate. The results showed that all loci were polymorphic. Average number of the observed alleles in Khorgo spring and Mehran river were 5 and 5.75, respectively. The mean of the observed heterozygosity (Ho) in Khorgo spring and Mehran river were 0.78 and 0.60, respectively. The mean of expected heterozygosity (He) in Khorgo spring and Mehran river were 0.71 and 0.68, respectively. The results showed deviation from Hardy-Weinberg equilibrium at five (OS7R, OS25 and OS64 loci in Khorgo spring and OS7R and OS64 loci in Mehran river) out of four studied loci. Low genetic segregation (3%) between population, high genetic diversity (97%) within population and high (10.76) noticeable gene flow between two populations could be concluded. The results of the present study provided valuable information and more insight from genetic structure of Iranian cichlid which may use in conservation as well as operation of this species.

    Keywords: Genetic diversity, Iranian cichlid, Iranocichla hormuzensis, Microsatellite, Hormozgan
  • Hossein Moradyan, Saeed Keyvanshokooh, Mustafa Muhaghegh Dolatabady, Einollah Gorjipour Pages 17-34

    In this research, the variation of spermatozoa traits among three male rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) was used to examine how the relative influences of sperm density and duration of sperm motility account for sperm competition success. Sperm competition trial was conducted to study the fertilization ability of sperms from three male rainbow trout. The proportions of larvae sired by different males were quantified using DNA microsatellite analysis. Larvae sired by male number 2 dominated the offsprings; this male sired 56% and 48% of the offspring checked in the paternity test using OMM1036 and Ocl8 loci respectively. Microsatellite DNA fingerprinting revealed that duration of sperm motility was conducive to sperm competition success. There was no significant relationship between fertilization success and either relative sperm count or duration of sperm motility; sperm count showed an inverse relationship with competition success (P<0.01, r=-0.915, n=30). Therefore, the results showed that under the experimental conditions for rainbow trout gametes, duration of sperm motility was a key spermatozoa character affecting sperm competition success. In the both control (paired mating treatments) and mixed milt fertilization groups, fertilization rates were high (>95%) when sufficient numbers (107) of spermatozoa per egg were used. Therefore, the fertilization success did not depend on whether sperm from one, or from a mixture of more males were used.

    Keywords: Genetic variation, Sperm competition, Microsattelites, Rainbow trout, Oncorhynchus mykiss, Fertilization
  • Halimeh Rezaei, Zahra Fazeli Attar, Marjan Mojtabavi Naeini, Sadeq Vallian Boroujeni Pages 35-40

    GJB2 gene encodes connexin 26 which is an important skin-expressed gap junction protein. Connexin 26 is a transmembrane protein that is involved in the potassium ion recycling pathway in the inner ear. In this study, the neutrality tests were performed on genotyping data obtained from three polymorphic markers SNP1245, D13S141 and D13S175, located within the GJB2 region. The population genetics analysis packages, PyPop and Popgene32, were used for the analysis of the data obtained from Iranian population. Fnd value of three markers, SNP1245, D13S141 and D13S175, in Iranian population was estimated -0.5980, -1.0155 and -0.6457, respectivelybut without significant P values. The results indicated the influence of balancing selection on polymorphic markers at GJB2 gene. In the studied population, the F value of three markers lied inside L95 and U95 region of expected F value which showed no effect of genetic hitchhiking on markers located within GJB2 region. The results obtained from this study indicated that the polymorphism of these three markers in GJB2 gene was maintained by higher adaptive value of heterozygotes in Iranian population.

    Keywords: Neutrality test, Balancing selection, Iranian population, GJB2 gene
  • Maryam Haerinasab, Peyman Agahei Pages 41-52
    Trifolium resupinatum and T. fragiferum are two important crop species among the legumes. T. fragiferum is considered as one of the gene pools of T. resupinatum. In this study, the transferability of SSR markers from T. pratense and T. repens to genotypes of these two species was evaluated and new microsatellite loci for these species were obtained. Their genomic similarity was studied using the SSR markers and phenetic analysis. The results of this study indicated a high level of transferability and polymorphism for microsatellites from T. pratense and T. repens to genotype of T. resupinatum and T. fragiferum. Studies also showed that the genetic diversity was high among the populations and the studied populations were grouped in the low levels of similarity. Also, T. resupinatum and T. fragiferum were grouped in clusters with very low similarity that indicated genomic differences between them in tested SSR loci. This study showed that microsatellites can be useful tools to evaluate genetic variation in these species. The results suggested that as long as specific SSR primers for these two species were not designed, SSR primers of T. pratense and T. repens could be used with high reliability for genomic analysis of these species.
    Keywords: Trifolium resupinatum, T. fragiferum, SSR, Phenetic analysis, Iran
  • Mohammad Reza Kanani, Mohammad Reza Rahiminejad Ranjbar, Shahrokh Kazempour Osaloo, Valiollah Mozaffarian Pages 53-66
    The genus Ferula L. belongs to Apiaceae family and tribe Scandiceae with Persian name Koma, Barijeh and Anghouzeh consisting of about 170-187 species worldwide. This genus is the largest member of Apiaceae in Asia and ranks third place in the world. In this study, for the first time, phylogenetical position of the genus of Iranian Ferula s. l. were investigated through cladistics analyses of morphological data based on maximum parsimony method by Win-PAUP* 4.0b10 software. In addition, evolutionary process of the 33 morphological characters of this genus was examined by MacClade 3.01 Macintosh OS program. Most of the investigated species were collected and determined from wild habitats. Comparison and evaluation of consensus tree of molecular and morphological data showed that 2 species of Iranian Leutea Genus must be transferred to Ferula genus. Although Dorema genus was placed in Ferula clade, verified transfer to Ferula needs more investigations. Also, according to this two comb nova. Ferula nematoloba (Rech. f.) Kanani and Ferula avicennia (Mozaff.) Kanani were added to Iranian Ferula.
    Keywords: Iran, Apiaceae (Umbelliferae), Morphology, Cladistics, Ferula
  • Atefeh Saberi, Zahra Hasanabadi, Seyed Mansour Mirtadzadini, Vahideh Nazeri Pages 67-78
    In this project, the wild plants of Riseh-Paqale area which is located about 60 km in northeast of Shahrebabak and 300 Km in west of Kerman city were identified. Total area is about 40000 hectars and with average altitude about 2300 meters from the sea level. This mountainous and arid area belongs to Irano-Turanian region. More than 1000 specimens were collected and indentified from the area. According to this study, 205 plant species which belonged to 41 families and 151 genera were identified. 37 families, 132 genera and 182 species belonged to dicotyledons and 4 families, 19 genera and 23 species belonged to monocotyledons. The biggest family was Asteraceae with 33 species and the biggest genus was Astragalus with 16 species. Meanwhile, there were 9 rare species, 33 endemic species and 13 monospeciefic genera in the studied area. Phytogeographically, 54% of the studied plant species belonged to Irano-Turanian region. Biological types of this area included: hemicryptophytes 45.5%, therophytes 34.5%, chamaephytes 9.5%, geophytes 5.5% and phanerophytes 5%.
    Keywords: Riseh, Paqale, Biological forms, Shahrebabak, Flora, Kerman
  • Azadeh Shahinpei, Mohammad Ali Amoozegar, Abbas Akhavan, Sepahi Pages 79-100
    Gomishan wetland is a natural ecosystem located in 35 km north west of Gorgan, in the west vicinity of Khajeh Nafas city and Gomishan. Twice sampling from 3 different geographic positions in dry and rainy seasons, led to the isolation of 224 isolates. For 57 isolates, halophilic and halotolerant behaviors and also optimum and growth range in different pH and temperatures were determined. Most of the moderately halophilic and halotolerant strains were capable of growing optimally in media with pH 8.5-9 and optimum growth temperatures ranging from <4 to 40 °C. The isolates were examined for hydrolytic enzymes production. Most of the isolates showed lipase activites and a total of 15, 7 and 3 strains produced amylases, proteases and DNases, respectively. The enzymes could be useful in some industrial processes. 16S rDNA phylogenetic analysis were done for 55 strains. According to this analysis, strains were placed in 22 different genera: Achromobacter, Aeromicrobium, Altererythrobacter, Bacillus, Caenispirillum, Cyclobacterium, Erythrobacter, Halobacillus, Halomonas, Idiomarina, Jonesia, Marinobacter, Martelella, Nesiotobacter, Paenibacillus, Planococcus, Pseudomonas, Rheinheimera, Saccharospirillum, Stappia, Thalassospira and Vibrio. 23% of these strains were haloalkalophilic bacteria and belonged to the Bacillus, Halobacillus, Halomonas, Idiomarina and Marinobacter. This was the first study on the culturable bacteria at Gomishan wetland, an area of considerable alkaline thalassohaline ecosystem.
    Keywords: Gomishan wetland, Halophile, Halotolerant, 16S rDNA