فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:4 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/17
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد جواد خدایار، هدی نانوازاده، علیرضا جهانگیری، نادره رهبر، عبدالعظیم بهفر صفحات 175-182
  • شهرام نوری ثمرین، فریده نرگسی صفحات 183-192
    زمینه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی الکسی تیمیا با احساس تنهایی و مقایسه ی آنها در دانشجویان دختر و پسر بود.
    روش
    280 دانشجو (135 پسر و 145 دختر) با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای انتخاب و به وسیله مقیاس الکسی تیمیای تورنتو و احساس تنهایی اجتماعی _ عاطفی بزرگسالان مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها از طریق روش های رگرسیون چندگانه و همبستگی و تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین الکسی تیمیا و مولفه های آن (دشواری در شناسایی احساسات، دشواری در توصیف احساسات و تفکر عینی) و احساس تنهایی رابطه مثبت معنادار (01/0 > r = 0/47، p) وجود داشت. بر اساس تحلیل رگرسیون چندگانه، ابعاد سه گانه ی الکسی تیمیا (به ترتیب شناسایی احساسات (3/0= β) تفکر عینی (241/0= β) و توصیف احساسات (226/0=β) می توانند احساس تنهایی را به طور معنادار پیش بینی کنند. علاوه براین، بین دانشجویان دختر و پسر به لحاظ الکسی تیمیا و احساس تنهایی تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    الکسی تیمیا و زیر مقیاس های آن توانستند، احساس تنهایی را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، الکسی تیمیا، دانشجویان
  • سمانه مهرابیان، حسین طهماسبی، حسن ممتاز، شرمین فرهمندی، هادی منجی، کیوان فرهمندی، زینت داوودی جونقانی صفحات 193-202
    زمینه
    اسهال در سراسر جهان 4 درصد از تمام مرگ و میرها و 5 درصد از موارد فقدان سلامتی که به از کار افتادگی منجر می شود را ایجاد می کند. اشریشیاکلی های تولید کننده ی شیگاتوکسین می توانند اسهال آبکی خفیف تا کمپلکس های جدی از قبیل کولیت هموراجیک و سندروم اورمی همولیتیک تا حتی مرگ ایجاد نمایند. این مطالعه به منظور ردیابی اشریشیاکلی های حامل ژن های تولید کننده ی شیگاتوکسین (stx1 و stx2) در اشریشیاکلی های جداسازی شده از بیماران مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد.
    روش
    110 جدایه ی اشریشیاکلی از بیماران مبتلا به اسهال در سال 1390 از نظر ژن های stx1، stx2 و eaeA به وسیله ی آزمون واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه (Multiplex PCR) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    میزان ژن های stx1 و eaeA در جدایه های اشریشیاکلی به ترتیب 7/2 درصد (3 از 110) و 8/1 درصد (2 از 110) بود. ژن stx2 در هیچ کدام از جدایه ها یافت نشد. جدایه های اشریشیاکلی که واجد ژن stx1 بودند، حامل ژن eaeA نبودند. ژن های حدت در هیچکدام از اشریشیاکلی های جداسازی شده از زنان یافت نشدند. در اشریشیاکلی های واجد ژن های حدت، بیشترین میزان مقاوت آنتی بیوتیکی نسبت به آنتی بیوتیک های آمپیسیلین و تریمتوپریم و کمترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به جنتامایسین و کلرامفنیکل وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان می دهد که عوامل عفونی دیگری ممکن است نقش اصلی را در ایجاد اسهال در نمونه های مورد بررسی، خصوصا در میان زنان ایفا کنند. مطالعات تکمیلی در مورد علل ایجاد اسهال توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اسهال، اشریشیاکلی، شیگاتوکسین، ژن، PCR
  • محمد جواد طهماسبی بیرگانی، ناهید چگنی، منصور ذبیح زاده Other Author، شعله آروندی، ساسان رزمجو قلایی، فاطمه سیف صفحات 203-215
    زمینه
    توزیع دوز نقش بسیار مهمی در الگوریتمهای به کار رفته در طراحی درمان پرتودرمانی ایفا می کند. لذا یک مدل مستقل از بیمار برای محاسبه ی پروفایل به صورت تعدیل یافته مورد نیاز می باشد.
    روش
    بر اساس مفهوم مربع معادل برای محاسبه ی پروفایل برای هر شکل میدان تابشی اعم از با و بدون وج، با و بدون شیلد در شرایط نامتقارن و یا متقارن ارائه شده است. ابتدا درصد دوز عمقی برای تعدادی میدان مربعی در هر انرژی و وج o45 انجام شد. برای بررسی دقت این روش در محاسبه پروفایل، پروفایل برای چندین میدان تابشی و در چندین عمق اندازه گیری شد.
    نتایج
    مقایسه انجام شده بین دوزیمتری و محاسبات با استفاده از شاخص گاما نشان می دهد که در ناحیه با گرادیان دوز کم خطا در محدوده ی 3% و انتقال منحنی هم دوز برای ناحیه ی نیم سایه mm3 می باشد.
    نتیجه گیری
    این روش محاسباتی یک الگوریتم سریع و دقیق برای محاسبه توزیع دوز هر میدان تابشی در پرتودرمانی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: توزیع دوز، میدان معادل، میدان نامتقارن، میدان نامنظم، طراحی درمانی
  • لیلا گل پسندحق، فرامرز زکوی، شبنم امیرپور، فاطمه محمدی، مریم سعدی نژاد صفحات 217-224
    زمینه
    این مطالعه به منظور مقایسه میزان برداشت رنگدانه خارجی دندانی توسط سه خمیردندان سفید کننده ایرانی، خمیردندان سفیدکننده خارجی و خمیردندان معمولی خارجی صورت گرفته است.
    روش
    75 شرکت کننده در این مطالعه به سه گروه 25 نفری تقسیم شدند.خمیر دندانها به صورت تصادفی در اختیار سه گروه قرار گذاشته شد. شرکت کننده ها روزی دوبار (صبح و شب) از خمیر دندان مربوطه با استفاده از مسواک یکسان به مدت دو دقیقه برای مسواک زدن استفاده کردند. محل و شدت رنگدانه ها با استفاده از ایندکسLobene تغییر یافته در ابتدای مطالعه 4 و 6 هفته بعد ثبت شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش کراسکال والیس و بون فرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    75 نفر مطالعه را به پایان رساندند. خمیر دندانهای سفید کننده ی ایرانی و خارجی معمولی نسبت به خمیر دندان کنترل در حذف رنگدانه ها از تمام سطوح دندانی موثرتر بوده و اختلاف معناداری بین دو گروه خمیر دندان سفیدکننده معمولی و ایرانی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که خمیر دندان سفید کننده ی ایرانی و خارجی در حذف رنگدانه های دندانی نسبت به خمیر دندان کنترل موثرتر عمل می کنند.
    کلیدواژگان: رنگدانه خارجی، خمیر دندان سفیدکننده
  • رفعت محبی فر *، مهران علیجان زاده صفحات 225-233
    زمینه

    کیفیت زندگی به عنوان پاسخ اشخاص به اثرات اجتماعی، روانی و جسمانی تعریف شده است، که این عوامل بر رضایت از زندگی اثرگذار است. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت زندگی دانشجویان دختر رشته ی پرستاری و مامایی و رابطه ی آن با نحوه ی پوشش آنها می باشد.

    روش

    مطالعه فوق به صورت توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی بود که در سال 1390 صورت گرفت. جامعه ی مورد مطالعه، کلیه دانشجویان دختر رشته ی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بوده است که با استفاده از روش سرشماری 186 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه استاندارد WHOQOL BREF بوده است.

    نتایج

    میانگین کیفیت زندگی دانشجویان معادل 97/13 در 24 مولفه بود. قلمرو سلامت جسمانی بالاترین میانگین را با مقدار 91/14دارا بود و قلمروهای روانی، اجتماعی و محیطی به ترتیب میانگین 91/13، 29/13 و 27/13 داشتند. بالاترین همبستگی بین قلمروهای جسمی و روانی با مقدار 631/0 مشاهده شد. سایر بعدها نیز دارای همبستگی مثبت با یکدیگر بوده اند. دانشجویان رشته مامایی در قلمروهای روانی و محیطی دارای میانگین کیفیت زندگی بالاتری بودند که این مقدار معنادار بود. (P<0.05) دانشجویان دارای پوشش چادر دارای میانگین کیفیت زندگی 33/14 و دانشجویان دارای پوشش مانتو دارای میانگین 58/13 بودند، که رابطه نوع پوشش با کیفیت زندگی معنادار بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    با استفاده از بررسی کیفیت زندگی می توان از قلمروهای با میانگین پایین در دانشجویان آگاهی یافت و در جهت رفع آن تلاش نمود. آگاهی صحیح به دانشجویان در زمینه استفاده از پوشش مناسب و اطلاع رسانی از فواید نحوه ی پوشش صحیح، به سلامت اجتماع کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت دانشجویان، پوشش
  • فروغ ریاحی، سکینه ایزدی مزیدی، نیلوفر خواجه الدین، محمد صالحی ویسی صفحات 235-244
    زمینه
    کیفیت کارآموزی روانپزشکی ممکن است تاثیر مهمی را بر نگرش دانشجویان نسبت به روانپزشکی داشته باشد. در پژوهش حاضر هدف بررسی تاثیر افراد درگیر در آموزش دوره روانپزشکی بر نگرش دانشجویان پزشکی نسبت به روانپزشکی بود.
    روش
    103 نفر از دانشجویان دانشکده ی پزشکی جندی شاپور اهواز که از بهار87 تا بهار 89 وارد دوره ی روانپزشکی شدند، مورد مطالعه قرار گرفتند. شرکت کنندگان پرسش نامه دموگرافیک و پرسش نامه نگرش نسبت به روانپزشکی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و همبستگی پیرسون و کندال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میزان علاقه مندی به انتخاب رشته ی روانپزشکی، نگرش نسبت به روانپزشکی و نگرش نسبت به هر یک از مولفه های دوره آموزشی، پس از گذراندن کارآموزی روانپزشکی ارتقاء یافت. همبستگی مثبت معنا داری بین مولفه های داشتن بیمار اعصاب و روان در خانواده، مراجعه شخصی به روانپزشک با نگرش به دوره آموزشی روانپزشکی در دوره طب (03/0=p) و با میزان علاقه مندی به انتخاب رشته روانپزشکی (04/0=p) وجود داشت. بین نگرش نسبت به روانپزشکی و میزان علاقه مندی به انتخاب رشته روانپزشکی نیز همبستگی مثبت و معناداری در سطح 02/0= p وجود داشت. بین مولفه های دانشجویان پزشکی، اتندینگ سایر رشته های پزشکی تخصصی، دستیاران سایر رشته های تخصصی و آشنایی نزدیک با یک روانپزشک با نگرش به دوره ی آموزشی روانپزشکی در دوره ی طب همبستگی منفی وجود داشت که در سطح 05/0 > pمعناداری بود.
    نتیجه گیری
    دوره کارآموزی روانپزشکی نگرش دانشجویان را به سمت یک نگرش واقع بینانه تر تغییر می دهد، به علاوه باعث افزایش در تعداد دانشجویانی می گردد که تمایل دارند روانپزشکی را به عنوان یک رشته انتخاب کنند.
    کلیدواژگان: دوره آموزشی، کارآموزی روانپزشکی، نگرش نسبت به روانپزشکی
  • سالار فرامرزی، عباسعلی تقی پور جوان، مصطفی دهقانی، محمدرضا مرادی صفحات 245-254
    زمینه
    پژوهش با هدف بررسی و مقایسه ی سبک های دلبستگی و شیوه های فرزندپروری مادران دانش آموزان پسر عادی و با اختلال یادگیری مقطع ابتدایی شهر طبس صورت گرفت.
    روش
    این مطالعه به صورت پس رویدادی (علی- مقایسه‎ای) انجام شد. بدین منظور 30 نفر از مادران دانش آموزان عادی و30 نفرازمادران دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری با توجه به ملاک های ورود به پژوهش به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی سبک های دلبستگی هازن و شیور، و پرسشنامه ی شیوه های فرزندپروری بامریند استفاده شد. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد در دو سبک دلبستگی ایمن و ناایمن دوسوگرا بین دو گروه عادی و با اختلال یادگیری تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین در دو شیوه ی فرزندپروری سهل گیرانه و مقتدرانه بین دو گروه عادی و با اختلال یادگیری تفاوت معناداری دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که سبک دلبستگی ایمن مادران گروه عادی و سبک دلبستگی ناایمن دو سوگرای مادران گروه با اختلال یادگیری بالا بود. همچنین مادران گروه عادی در شیوه ی فرزندپروری مقتدرانه و مادران گروه اختلال یادگیری در شیوه ی فرزندپروری سهل گیرانه نمرات بالاتری کسب نمودند. لذا می توان گفت که در آموزش و مشاوره به خانواده ها و این کودکان باید به ویژگی های روانشناختی مادران نیز توجه نمود
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، شیوه های فرزندپروری، اختلال یادگیری
  • رفعت محبی فر، گلرخ عتیقه چیان، سجاد غلامعلی پور * صفحات 255-262
    زمینه

    نظام آموزش عالی به عنوان نظامی پویا، دارای دو بعد کمی و کیفی، که توسعه ی پایدار آن مستلزم رشد موزون و متناسب هر دو بعد کمی و کیفی به موازات یکدیگر است. مدل Servqual یکی از مدلهایی است که با تحلیل شکاف بین انتظار و ادراک مشتری سعی در سنجش کیفیت خدمات دارند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی شکاف ادراکات و انتظارات دانشجویان دانشکده ی بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با استفاده از مدل Servqual در سال 90 انجام گرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر به صورت مقطعی در سال 1390 انجام گرفت. جمعیت مورد مطالعه (256نفر)، دانشجویان سال دوم و بالاتر دانشکده ی بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ی استاندارد Servqual است. جهت تحلیل داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS از آمارهای توصیفی و آزمون های تحلیلی (آزمون ANOVA و فریدمن) استفاده شده است.

    نتایج

    در هر پنج بعد خدمات آموزشی، شکاف کیفیت منفی وجود دارد. کمترین میانگین شکاف در بعد ملموس بودن (71/5-)، و بیشترین میانگین شکاف در بعد پاسخگویی (71/9-) مشاهده شد. مقایسه ی بین ادراک و انتظار دانشجویان در هر پنج بعد خدمت، تفاوت معناداری را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    ضرورت برنامه ریزی در جهت کاهش و یا حذف کاستی های موجود، بازبینی فرآیندها، در ارائه خدمات آموزشی دانشگاه احساس می گردد. ضمنا نیاز سنجی های آموزشی از دیدگاه های مختلف و بسترسازی لازم برای ارتقای وضعیت موجود و لحاظ نمودن نظرات دانشجویان می تواند در راستای بهبود عملکرد خدمات آموزشی موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: آموزش، کیفیت، SERVQUAL، قزوین
  • فریدون فرهی، مصطفی فقهی، محمد نوروززاده صفحات 263-269
    زمینه
    صدمات نفوذی چشم یکی از علل اندوفتالمیت میباشد که بروز آن بر اساس عوامل خطرساز احتمالی میتواند متغیر باشد. با شناسایی و کاهش تاثیر این عوامل ویا درمان بیماران در معرض خطر میتوان به بهبود پیش آگهی کمک کرد. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی بروز اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم و شناخت بیشتر عوامل خطرساز آن می باشد.
    روش
    این مطالعه بصورت گذشته نگر با بررسی 154 پرونده بیمارانی که بدلیل صدمات نفوذی چشم در دوره زمانی یکساله از ابتدای سال 1389 تا ابتدای سال 1390 در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز بستری شده اند انجام شد. بروز اندفتالمیت و عوامل خطرساز احتمالی از جمله جنس، سن، فاصله زمانی بین زمان حادثه و ترمیم اولیه، محل وقوع صدمات نفوذی چشم و وجود جسم خارجی داخل چشمی استخراج و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    در این مطالعه بروز اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم 9/3% بود. بین اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم و تاخیر در ترمیم اولیه بیش از 12 ساعت ارتباط معنی داری وجود داشت (P=0.029). همچنین اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم با حدت بینایی قبل از ترمیم ارتباط معنی داری داشت (P=0.00). اما بین سن، جنس، محل وقوع صدمات نفوذی چشم و جسم خارجی داخل چشم با شیوع اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بروز اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم قابل توجه است. با کم کردن فاصله زمانی وقوع صدمات نفوذی چشم تا انجام عمل جراحی ترمیمی و همچنین توجه ویژه از جمله تزریق پیشگیرانه ی آنتی بیوتیک داخل ذجاجیه به مواردی مانند حدت بینایی کمتر در بدو مراجعه میتوان به کاهش بروز اندوفتالمیت پس از صدمات نفوذی چشم کمک کرد.
    کلیدواژگان: اندوفتالمیت، صدمات نفوذی چشم، عوامل خطرساز
  • پریسا لموچی، الهام عالی پور، هاله میربهرسی صفحات 271-276
    زمینه
    بیماری ها و وضعیتهای بیماری زا یا صدماتی که مستقیما منجر به مرگ شده اند و یا در ایجاد مرگ سهیم بوده اند، جزء علل مرگ محسوب می شوند. هدف از این پژوهش تعیین میزان ارتباط بین علل مرگ در گواهی فوت است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی مقطعی است که در سال 1389 انجام شد. جامعه ی پژوهش، 111 گواهی فوت صادر شده توسط پزشکان بیمارستان مربوط به افرادی است که بعد از بیست و چهار ساعت اول بستری در سال 88 و شش ماهه اول سال 89 در بیمارستان ابوذر فوت نمودند، می باشد. کلیه گواهی فوت ها بررسی شد. ابزار جمع آوری داده ها سیاهه وارسی بود که با مطالعه کتابخانه ای و با توجه به گواهی فوت پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی و گواهی فوت سازمان ثبت احوال ایران توسط محققان طراحی شد. پژوهشگران با مراجعه به بخش مدارک پزشکی بیمارستان و مشاهده ی گواهی فوت ها مبادرت به جمع آوری داده ها نمودند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، قوانین و دستورالعمل های کدگذاری مرگ و میر سازمان بهداشت جهانی در زمینه ارتباط و توالی بین علل مرگ در گواهی فوت و نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بیشترین میزان ثبت مربوط به علت مستقیم مرگ با 58/85 درصد و بیشترین ارتباط علل مرگ بین علل مستقیم و حد واسط با 55/49 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    علل مرگ در گواهی فوت های بیمارستان ابوذر به صورت کامل ثبت نشده و ارتباط بین علل مرگ به صورت درست در نظر گرفته نشده است.
    کلیدواژگان: علل مرگ، گواهی فوت، بیمارستان
|
  • Mohammad Javad Khodayar, Hoda Nanvazadeh, Alireza Jahangiri, Nadereh Rahbar, Abdolazim Behfar Pages 175-182
    Background
    This study aimed to determine the total mercury (T-Hg) concentration in the common Carp muscles (Cyprinus carpio) fish species and surface water where they are collected.
    Methods
    The fish and water samples were collected from Azadegan Aquaculture complex in Khuzestan، Iran during November of 2011 and the concentration of T-Hg was determined by Direct Mercury Analyzer-80.
    Results
    The mean T-Hg concentration in Cyprinus carpio was 0. 52±0. 25 μg T-Hg/kg for wet weight fish tissue. Average T-Hg concentrations for water sample from tree point of the pond were 2. 10 ±0. 001 μg/kg، 2. 12±0. 003 μg/kg and 2. 11±0. 08 μg/kg correspondingly.
    Conclusion
    The results demonstrated that the levels of T-Hg in fish tissues were lower than water samples which is below the standards for human health screening levels proposed by the WHO، FDA and EPA (for water samples) and that bioaccumulation of mercury did not occur in fish in this aquaculture complex.
    Keywords: Mercury, Common Carp, Water, bioaccumulation, Khuzestan
  • Shahram Noori Samarin, Farideh Nargesi Pages 183-192
    Background
    The aim of current research was to investigate the relationship of alexithymia with loneliness and comparison of them in male and female students.
    Methods
    A sample of 280 students (145girls and 135 boys) were selected through multistage cluster sampling method and then were assessed by the Torento Alexithymia Scale and the Social and Emotional Loneliness Scale. Collected data were analyzed by multiple regression، correlation methods and multivariation.
    Results
    The results indicated that alexithymia and dimensions of it (difficulty identifying feelings، difficulty describing feelings and externally oriented thinking) with loneliness have a significant correlation. Multiple regression analysis showed that three dimensions of alexithymia (difficulty identifying feeling، externally oriented thinking and difficulty describing feeling) can predict loneliness in the meaningful manner. Morevere، There was a significant discrepancy between male and female students in loneliness and alexithymia.
    Conclusion
    Alexithymia and dimensions of it (difficulty identifying feelings، difficulty describing feelings and externally oriented thinking) with loneliness have a significant correlation.
    Keywords: Loneliness, Alexithymia, Students
  • Samaneh Mehrabian, Hossein Tahmasebi, Hassan Momtaz, Sharmin Farahmandi, Hadi Monji, Keivan Farahmandi, Zinat Davoudi Jounghani Pages 193-202
    Background
    Diarrhea causes 4% of all deaths and 5% of health loss lead to disability world-wide. Shiga-toxin-producing Escherichia coli can cause mild watery diarrhea to more serious complications from hemorrhagic colitis، and hemolytic uremic syndrome to even death. Present study was conducted to detect E. coli carrying Shiga toxin genes (stx1 and stx2) in E. coli isolated from patients with diarrhea in Hajar Hospital، Shahrekord، Iran.
    Methods
    A total of 110 E. coli isolates collected from patients with diarrhea in 2011 were evaluated to investigate stx1، stx2 and eaeA genes by multiplex PCR.
    Results
    The rate of stx1 and eaeA-positive E. coli isolates were 2. 7% (3/110) and 1. 8% (2/110)، respectively. However، stx2 gene was not found in any isolate، eaeA was not also present in stx1-positive E. coli isolates. Virulence Genes were not found in E. coli isolated from Women. The most antibiotic resistance rates of isolated virulence genes-positive E. coli were to Ampicillin and Trimethoprim and lowest antibiotic resistance was observed against Gentamicin and Chloramphenicol.
    Conclusion
    The present study indicates that other infectious agents may play major role in the cause of diarrhea in the tested samples، especially in the women. Further studies on the causes of diarrhea are recommended.
    Keywords: diarrhea, Escherichia coli, Shiga toxin, gene, PCR
  • Mohammad Javad Tahmasebi Birgani, Nahid Chegeni, Mansour Zabihzadeh, Sholeh Arvandi, Sasan Razmjoo Ghalaee, Fatemeh Seif Pages 203-215
    Background
    The dose distribution plays an importance role in the commercial treatment planning algorithm; therefore، a patient-independent model is needed to calculate the modulated profile.
    Methods
    A general formula has been proposed to calculate the profiles for any field shape in the wedged and non-wedged، blocked and non-blocked fields under symmetry and asymmetry photon beam conditions. Percentage depth doses (PDDs) are measured for a large number of square fields for both energies، and 45º wedge. Accessing the accuracy of the model for profile prediction، several measurements were carried out for some special treatment fields.
    Results
    Comparison between measurements and calculation showed that using the γ-index in the range of 3% error in the low dose gradient region and a 3mm isodose shift in the penumbra region.
    Conclusion
    This analytical approach provides a general fast and accurate algorithm to calculate dose distribution for any treatment field in conventional radiotherapy.
    Keywords: dose distribution, equivalent field, asymmetric field, irregular field, treatment planning
  • Leila Golpasand Hagh, Faramarz Zakavi, Shabnam Amirpour, Fatemeh Mohammadi, Maraym Sadinejad Pages 217-224
    Background
    This study was performed comparing the degree of extrinsic dental stain removal for three dentifrices: (1) an Iranian (2) commercially available whitening dentifrice and (3) commercially Regular.
    Methods
    A total of 75 participants were contribute into the study and stratified into 3 groups and randomly assigned to use one of the three dentifrices. Participants were instructed to brush their teeth twice daily (morning and night) for 2 minutes with their assigned dentifrice and available toothbrush. Stain area and intensity was assessed using a modification of the Lobene indexin the beginning of study،4 and 6 weeks intervals. Collected data analyzed using Kruskal Walis and BonFerroni method.
    Results
    A total of 75 patients were contributed in this study. Iranian whitening toothpaste and commercially were more effective than control toothpaste in removal of stain from all sites. There was no significant difference between two groups of commercially and Iranian dentifrice.
    Conclusion
    This study showed that Iranian and commercially whitening dentifrice had a significant effect on reducing tooth staining.
    Keywords: Extrinsic Stain, Whitening toothpaste
  • Rafat Mohebifar, Mehran Alijanzadeh Pages 225-233
    Background

    Quality of life characterization is as people perception to the social، psychological and physical illness on their daily life. The study purpose was to evaluate the relationship of female quality of life and their coverage type for nursing and midwife student.

    Methods

    A descriptive - cross sectional analytical study was carried out on 186 nursing and midwifery students from Qazvin University of Medical Sciences using a questionnaire WHOQOL BREF.

    Results

    The average Results showed that the average life quality of students was 13. 97 for constituents. Physical realm and territories had the highest average of 14. 91 along with the psychological، social and environmental mean of 13. 91، 13. 29 and 13. 27 respectively. The highest correlation value was the amount 0. 631 of physical and psychological realms. Others were later positively correlated with each other for psychological and environmental essentials of nursing students in areas with higher significant than average life quality (p<0. 05).

    Conclusion

    Using quality of life can be learned from students in areas with low average. Accurate knowledge to students in the use of appropriate coverage and benefits of information covering، will help the community''s health.

    Keywords: quality of life, student health, coverage type
  • Forough Riahi, Sakineh Izadi-Mazidi, Niloofar Khajeddin, Mohammad Salehi Veysi Pages 235-244
    Back ground: The psychiatric clerkship quality maybe one of the effective factors on students'' attitude toward psychiatry. The present study was aimed to investigate the effect on the attitude of the people involved in the psychiatric clerkship education of medical students toward psychiatry.
    Methods
    A total of 103 Medical students of Ahwaz Jondishapur University who entered psychiatric clerkship between spring 2007 and spring 2010 were assigned to study. Participants completed a demographic form and an attitude towards psychiatry questionnaire. Data was analyzed using descriptive statistics and Spearman and Kendall correlation coefficient.
    Results
    Considering psychiatry as a future career، the rate of interest for attitude towards psychiatry and attitude towards the effect of clerkship components improved، after the clerkship. There were significant positive correlation between the factors such as personal، familial or patient-care-related experiences and attitude toward psychiatry (p=0/03) and interest in pursue psychiatry as a field (p=0/04). There was also positive correlation between attitude toward psychiatry and interest in psychiatry as a field (p=0/02). A significant negative correlation was observed between the influence of factors such as Medical students، Attending physicians in other disciplines، Residents in other disciplines and Close familiarity with a psychiatrist and attitude toward psychiatry clerkship (p<0/05).
    Conclusion
    The extracted results concluded that psychiatry clerkship changed the students’ attitude towards a more realistic attitude; moreover there was an increase in the number of students who wished to select psychiatry field for their future career.
    Keywords: psychiatry clerkship, Curriculum, attitudes toward psychiatry
  • Salar Faramarzi, Abbas Ali Taghipour Javan, Mostafa Dehghani, Mohammad Reza Moradi Pages 245-254
    Background
    This study has been conducted with the purpose of investigation and comparison between the attachment styles and mothers of child rearing in ordinal elementary students and the elementary students with learning disorder in the city of Tabas.
    Methods
    The current study has been carried out in causal-comparative (reason-comparative) way. Mothers of 30 ordinal students and 30 mothers of students with learning disorder were selected with the consideration of research purpose and multi-level sample methodology. Data was collected using questionnaire of attachment styles of Hazen and Shiver، and the questionnaire of child rearing styles of Bamerind have been implemented. The obtained data have been analysed in statistical Multivariate Analysis of Variance.
    Results
    the results of the study indicated that in two secure and unsecure styles of ambivalent attachments between two groups of ordinal students and the students of learning disorder، there is a significant difference. There is a significant difference in two styles of easy-going and confident child rearing between two groups of ordinal and learning-disorder students as well.
    Conclusion
    the results of the study shows that the secure attachment style of ordinal mothers and the unsecure attachment style of ambivalent mothers of learning disorder were high. Besides، the mothers of ordinal group in confident child-rearing style and the mothers of learning disorder group in easy-going child rearing style have obtained high scores. In summary it can be claimed that in training and counseling of families and these children، the psychological factors of mothers should be considered.
    Keywords: attachment styles, child rearing styles, learning disorder
  • Rafat Mohebbifar, Golrokh Atighechian, Sajad Gholamalipoor Pages 255-262
    Background

    The higher education system is a dynamic system، with both quantitative and qualitative. Servqual model is one of the models through which the gap between customer expectations and perceptions are trying to be measured the quality of services. This study examined students’ perceptions and expectations contents gaps from Qazvin University of Medical Sciences using servqual model which was conducted in 2011.

    Methods

    A cross sectional study was developed among Health and paramedical students to evaluate educational services quality. A total of 256 students from second year and higher education were participated in this research from Qazvin University of Medical Sciences. A valid and reliable questionnaire was developed to measure the quality gap in 5 dimensions of service، and proved to be valid and reliable using for data collection. The data of this study was analyzed and described statistically using SPSS software. The statistical methods were used descriptive statistics and analytical tests (ANOVA and Friedman test) delete please.

    Results

    According to findings there was a negative quality gap in all five aspects of educational services. The smallest gap with mean of -5. 71 belonged to tangibility dimension and the largest gap belonged to responsibility dimension with mean of -9. 71. There was statistically a significant difference in the quality gap between five dimensions of educational services.

    Conclusion

    According to the result of the current study، the need to reduce or eliminate the shortcomings of existing planning، review of processes، gain competitive advantage in providing educational services، in this university is essential.

    Keywords: Education, Quality, SERVQUAL, Qazvin, Iran
  • Feraidoon Farrahi, Mostafa Feghhi, Mohammad Norozzadeh Pages 263-269
    Background
    Penetrating eye injury is a cause of endophthalmitis. Incidence and prognosis of it depends on potential risk factors. Identifying these risk factors and reducing their effects can improve prognosis. Thus this study was designed to identify the incident of post traumatic endophthalmitis and its risk factors.
    Methods
    This study retrospectively reviewed the records of 154 patients with penetrating eye injuries who were admitted to Imam Khomeini Hospital from 2010 to 2011 and underwent repair operation. Incidence of endophthalmitis and possible risk factors such as sex، age، time interval between the accident and primary repair، location of trauma and intraocular foreign body were evaluated and compared.
    Results
    In this study، the incidence of culture positive post-traumatic endophthalmitis was 3. 9%. The delay of repair more than 12 hours and post traumatic endophthalmitis was statistically significant (P=0. 029). Also poor visual acuity prior to primary repair was associated with higher rate of post traumatic endophthalmitis (P=0. 00). In our study، sex، age، intraocular foreign body and location of trauma had no statistically significant relationship with post traumatic endophthalmitis.
    Conclusion
    Incidence of post traumatic endophthalmitis is significant. By reducing delay of primary repair and special consideration such as prophylactic intravitreal antibiotic injection to high risk cases including low visual acuity on admission can help to improve the prognosis.
    Keywords: endophthalmitis, post traumatic, risk factor
  • Parisa Lamoochi, Elham Aalipour, Haleh Mir Behresi Pages 271-276
    Background
    Diseases and statuses born diseases or injuries that directly resulted to the death and/or participate in create death included for causes of death. The research proposed to determine causes of death and death certificate connection.
    Methods
    A descriptive، cross-sectional study was carried out in 2010. A total of 111 death certificates documented by hospital physicians for cases that hospitalized after first 24 hour and died in Aboozar Hospital in 2009 and March-September 2010. Collected data instrument was checklist that researchers designed according to library-based study and death certificate recommended by WHO and National Organization for Civil Registration of Iran. Data collection was carried out by researchers using hospital medical records for death certificates. Descriptive statistics methods was developed to determine mortality by coding guidelines and rules of WHO for causes death and death certificate to analyze data through Excel software
    Result
    The research documented that the most rate of death was direct causes with % 85/58 and the most correlation was between direct and intermediate causes with %49/55.
    Conclusion
    It was concluded that the causes of death were not fully recorded in Aboozar Hospital and death causes were not correctly documented in Hospital Medical Record Center.
    Keywords: Death causes, death certificate, hospital