فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال نهم شماره 3 (پیاپی 38، امرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله های پژوهشی
  • احسان مومنی، نادر نوابی، سید امین آیت اللهی موسوی، پیام خزائلی، عباس پرداختی دوخانی صفحه 207
    مقدمه
    درمان کاندیدیازیس دهانی با استفاده از دهان شویه ضد قارچ مزایای زیادی را به همراه دارد. هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر نوعی دهان شویه فلوکونازول بر قارچ کاندیدا آلبیکانس و مقایسه آن با دهان شویه نیستاتین بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، دهان شویه فلوکونازول 10 با طراحی یک سیستم سوسپانسیون در پایه آبی، فرموله و تهیه شد. تعیین اندازه ذره ای، تغییرات شکل و اندازه ذره ای برای فرمولاسیون سوسپانسیون تهیه شده توسط ویسکومتر بروکفیلد انجام و روند انحلال سوسپانسیون تهیه شده خارجی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از سوسپانسیون دهانی نیستاتین 100000 واحد بر میلی لیتر موجود در بازار جهت مقایسه استفاده شد. سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس با PTCC5027 از کلکسیون های قارچ ها و باکتری های صنعتی عفونی ایران تهیه شد. نمونه های بالینی کاندیدا آلبیکانس تحت اثر داروهای ضد قارچ سوسپانسیون فلوکونازول و نیستاتین به روش فلوسیتومتری و ماکرودیلوشن قرار گرفتند. نتایج آزمایش ها ثبت و با استفاده از روش توصیفی- مشاهده ای آنالیز شدند. حداقل غلظت مهاری برای هر دو سوسپانسیون فلوکونازول و نیستاتین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سوسپانسیون نیستاتین و سوسپانسیون فلوکونازول 10 میلی گرم بر میلی لیتر قادر به از بین بردن میکروارگانیسم های کاندیدا آلبیکانس می باشند. حداقل غلظت مهاری نیستاتین 1 به 40 و حداقل غلظت مهاری فلوکونازول 1 به 30 بود.
    نتیجه گیری
    سوسپانسیون های فلوکونازول و نیستاتین در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر، هر دو قادر به از بین بردن و جلوگیری از رشد کاندیدا آلبیکانس می باشند. در عین حال با توجه به نتایج حداقل غلظت مهاری به دست آمده، نیستاتین در رقت کمتر دارای اثر قوی تری نسبت به فلوکونازول بود و فلوکونازول از این نظر برتری خاصی نسبت به نیستاتین نداشت.
    کلیدواژگان: سوسپانسیون ها، نیستاتین، فلوکونازول، کاندیدا آلبیکانس
  • حوریه موسوی، حمیده محمدی پور، آزاده غلامی صفحه 216
    مقدمه
    در هنگام استفاده از مواد سفید کننده، ممکن است آن ها در تماس با ترمیم های آمالگام قبلی قرار گرفته و موجب تغییراتی در ساختار آمالگام بشوند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر ری باندینگ و بلیچینگ بر آزادسازی یون های فلزی و ریز ساختار آمالگام های دندانی کروی و مخلوط بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به روش تجربی- آزمایشگاهی، 96 حفره کلاس پنج (5/3 میلی متر طول، 2 میلی متر عمق و عرض) بر روی پرمولرهای سالم انسانی تراشیده شده و با آمالگام های دارای ذرات کروی و مخلوط ترمیم شدند. در نیمی از نمونه های هر نوع آمالگام مراحل ریباندینگ با ادهزیو اسکاچ باند مولتی پرپس و سیلانت رزینی (Guardian seal) انجام شد. سپس نیمی از ترمیم های آمالگام با و بدون ریباندینگ، در معرض ژل کارباماید پراکساید 30 درصد قرار گرفتند (12 = n). میزان آزادسازی یون های فلزی آمالگام ها با استفاده از اسپکترومتری جذب اتمیک تعیین گردید. توپوگرافی و ترکیبات سطحی دو نمونه از هر گروه زیرمیکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده گردید. داده ها با آزمون های t و آنالیز واریانس چند عامله تجزیه و تحلیل آماری شدند (05/0 = α).
    یافته ها
    ژل کاربامید پراکساید 30 درصد، موجب آزاد سازی چشمگیر جیوه از آمالگام ها در گروه های فاقد ریباندینگ شد (001/0 > p value). مقدار آزاد شدن یون ها در دو نوع آمالگام کروی و مخلوط تفاوت معنی داری نداشت (73/0 = p value). کاربرد ریباندینگ سبب کاهش معنی دار در آزادسازی جیوه گردید (007/0= p value).
    نتیجه گیری
    قرارگیری آمالگام کروی و مخلوط در معرض ژل کاربامید پراکساید 30 درصد و بدون ریباندینگ، مقدار جیوه آزاد شده از آن ها را افزایش داده و تغییراتی در ریزساختار آمالگام ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: آمالگام دندانی، بلیچینگ، جیوه، نقره
  • مژده مهدی زاده، نازی بنیانیان صفحه 226
    مقدمه
    یکی از مزایای تصویر دیجیتال این است که می تواند به وسیله نرم افزارهای کامپیوتری پردازش شود و قدرت تشخیص افزایش یابد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر حذف نویز (Noise) از رادیوگرافی های دیجیتال اصلاح شده در نرم افزار Scanora بر ارزیابی تحلیل های اپیکالی ریشه دندان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی بر روی 60 دندان پرمولر کشیده شده فک پایین انسان با ریشه سالم انجام شد. دندان ها در مندیبل خشک انسانی جهت تهیه تصویر ثابت گردیدند. قبل و بعد از ایجاد ضایعات مصنوعی با فرز روند 4/1 در ناحیه مزیالی 3/1 اپیکالی ریشه، تصاویر دیجیتال تهیه شد و به نرم افزار Scanora منتقل گردید و تصاویر دو مرتبه به فاصله زمانی یک هفته توسط یک رادیولوژیست با و بدون قابلیت حذف نویز مشاهده شد و در 2 گروه فاقد تحلیل با نمره صفر و دارای تحلیل با نمره یک، درجه بندی شدند. تحلیل ها به وسیله پروب ویلیامز اندازه گیری شد و به عنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته شدند. سپس داده های به دست آمده از رادیوگرافی های دیجیتال پردازش شد و مقادیر استاندارد طلایی وارد نرم افزار SPSS نسخه 5/11 گردید و توسط آزمون های Cochran و Mc-Nemar آنالیز شدند (05/0 = α).
    یافته ها
    بین توزیع فراوانی تشخیص تحلیل ریشه در 3 گروه (استاندارد، پردازش شده با قابلیت حذف نویز و پردازش شده بدون قابلیت حذف نویز) تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0 > p value). بین گروه با قابلیت حذف نویز و گروه بدون قابلیت حذف نویز تفاوت معنی دار وجود نداشت (774/0 = p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، استفاده از قابلیت حذف نویز در نرم افزار Scanora از تصاویر دیجیتال در تشخیص ضایعات پری اپیکال ریشه تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال، تحلیل ریشه، نویز، پردازش تصویر
  • معصومه مهدی پور، حسین اسلامی، علی تقوی زنوز، زهره بابالو صفحه 232
    مقدمه
    لیکن پلان یک بیماری پوستی- مخاطی مزمن و نسبتا شایع است که مخاط دهان را تحت تاثیر قرار می دهد. اتیولوژی و پاتوژنز این بیماری به خوبی شناخته نشده است. برخی شواهد پیشنهاد می کنند که سیستم ایمنی هومورال ممکن است در تشکیل و پیشرفت لیکن پلان نقش داشته باشد. این مطالعه به منظور بررسی سطوح ایمونوگلوبولین های سرمی (G، M، A) در لیکن پلان زخمی و غیر زخمی و مقایسه آن با گروه کنترل انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 25 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی زخمی و 25 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی غیر زخمی و 25 نفر فرد سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. ایمونوگلوبولینهای سرمی اندازه گیری شد و برای مقایسه تفاوت میانگین ها از تست آنالیز واریانس یکطرفه و نرم افزار آماری SPSSویرایش 16استفاده گردید. (05/0 = α)
    یافته ها
    مطابق آزمون تحلیل واریانس یکطرفه میانگین سطح ایمونوگلوبولین G در گروه زخمی 76/1± 10/14، در گروه غیرزخمی 67/1 ± 79/9 و در گروه شاهد 95/0 ± 48/8 به دست آمد که میانگین ایمونوگلوبولین G در گروه زخمی بیشتر از گروه غیرزخمی و شاهد بود (001/0>P). میانگین سطوح ایمونوگلوبولین M و ایمونوگلوبولین A در بین گروه های مختلف تفاوت معنی داری نداشت. (05/0p>)
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، در حالیکه سطح ایمونوگلوبولین G سرم در بیماران دارای ضایعات زخمی لیکن پلان افزایش می یابد، مقادیر سرمی ایمونوگلوبولین های M و A در انواع زخمی و غیرزخمی لیکن پلان و افراد سالم تفاوتی ندارد.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، ایمونوگلوبولین ها، سرم
  • احسان حکمتیان، امیرسالار سیدیاحسین صفحه 242
    مقدمه
    عصب دندانی تحتانی، مسوول عصب دهی حسی دندان ها و استخوان فک پایین است. داشتن اطلاعات دقیق از محل سوراخ مندیبل بسیار مهم است. این محل علاوه بر داشتن اهمیت در ایجاد بی حسی در عصب مذکور، در بسیاری از جراحی های دهان و فک در معرض آسیب است. هدف مطالعه حاضر، بررسی دقت رادیوگرافی پانورامیک در تعیین موقعیت سوراخ مندیبل بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی و بدون جهت، 50 رادیوگرافی پانورامیک ولترال سفالومتری از افراد بین سنین 30-25 ساله مراجعه کننده به کلینیک افضل شهر اصفهان در بهار سال 1391 جمع آوری گردید. با استفاده از کولیس فاصله مرکز سوراخ مندیبل تا پلن اکلوزال و لبه قدامی راموس تعیین شد. داده ها توسط آنالیزهای آماری t و ضریب پایایی در نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تجزیه و تحلیل شد (05/0 = α).
    یافته ها
    آزمون t نشان داد که میانگین فاصله سوراخ مندیبل تا پلن اکلوزال (004/0 = p value) و فاصله آن تا لبه قدامی راموس (001/0 > p value) در رادیوگرافی پانورامیک نسبت به مقادیر واقعی به دست آمده از رادیوگرافی لترال سفالومتری به طور معنی داری بیشتر است. بین فاصله سوراخ مندیبل تا پلن اکلوزال در رادیوگرافی پانورامیک و مقادیر واقعی به دست آمده از رادیوگرافی لترال سفالومتری مشابهت وجود داشت (0001/0 > p value، 8315/0 = r). همچنین بین فاصله سوراخ مندیبل تا لبه قدامی راموس در رادیوگرافی پانورامیک و مقادیر واقعی به دست آمده از رادیوگرافی لترال سفالومتری مشابهت وجود داشت (0001/0 > p value، 9126/0 = r).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه می توان بیان نمود که رادیوگرافی پانورامیک در هر دو بعد افقی و عمودی نتایج مشابهی با تکنیک استاندارد لترال سفالومتری دارد و با رعایت اصول می توان برای تعیین محل سوراخ مندیبل از آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مندیبل، رادیوگرافی پانورامیک، عصب دندانی تحتانی
  • زهرا سید معلمی، شادی مرادی صفحه 251
    مقدمه
    هدف این مطالعه، بررسی نگرش و عملکرد نسبت به رفتارهای پرخطر و ایمن و ارتباط آن با آسیب های فک و صورت در موتور سواران شهر اصفهان در سال 1390 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 385 موتور سوار که به طور تصادفی از پنج میدان پر تردد انتخاب گردیدند، انجام گرفت. اطلاعات از طریق مصاحبه جمع آوری شد که شامل فاکتور های زمینه ای، سابقه تصادف و آسیب، نگرش در زمینه استفاده از کلاه ایمنی و خطرات موتور سواری، عملکرد در زمینه استفاده از کلاه ایمنی و تخلفات موتور سواری بودند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 5/11، شاخص های توصیفی و آنالیز 2χ تحلیل گردید (05/0 = α).
    یافته ها
    نگرش موتور سواران در زمینه های مورد بررسی مثبت بود، اما تاثیری بر کاهش میزان حوادث و آسیب های ایجاد شده و افزایش استفاده از کلاه ایمنی نداشت. فقط 22 درصد افراد استفاده منظم از کلاه ایمنی را گزارش کردند. گروه های سنی بالاتر، متاهل، دارای فرزند و با تخلف کمتر استفاده بیشتر از کلاه ایمنی را گزارش کردند (05/0 > p value). مشاهده فردی که در اثر تصادف دچار آسیب به سر شده بود مهم ترین عامل برای شروع به استفاده از کلاه ایمنی و گرما، تهویه نامناسب و محدودیت دید، مهم ترین عوامل عدم استفاده از کلاه ایمنی بودند. افراد با سابقه تخلفات بیشتر، حوادث و آسیب های بدنی از جمله آسیب های سر و صورت بیشتری داشتند (001/0 > p value).
    نتیجه گیری
    با وجود داشتن نگرش مثبت، تعداد کمی از موتور سواران از کلاه ایمنی استفاده می کنند. بررسی عوامل انگیزشی در استفاده از کلاه ایمنی و نیز عوامل منفی تاثیر گذار بر عدم استفاده از کلاه ایمنی در برنامه ریزی های آموزشی و ارتقای سلامت و ایمنی ضروری است.
    کلیدواژگان: کلاه ایمنی، آسیب، موتور سیکلت، نگرش، تصادفات، ایمنی
  • وحید رخشان، رامین کاویانی، سید علیرضا مکی نژاد صفحه 259
    مقدمه
    مطالعات بسیار کمی در مورد آنومالی تارودونتیسم در جامعه ایرانی انجام شده است. هدف از این مطالعه توصیفی، بررسی فراوانی وقوع تارودونتیسم در بیماران دندان پزشکی مراجعه کننده به دو مرکز رادیولوژی در شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی- مقطعی، رادیوگرافی های پانورامیک 150 مرد و 150 زن از دو مرکز رادیولوژی واقع در شهر تهران جمع آوری شد و فراوانی تارودونتیسم در این افراد توسط یک دندان پزشک بررسی شد. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری 2χ مورد بررسی آماری قرار گرفتند (05/0 = α).
    یافته ها
    شیوع تارودونتیسم در این مطالعه، 7/5 درصد (7/6 درصد در زنان و 7/4 درصد در مردان) بود. آزمون 2χ نشان داد که بین مرد و زن اختلافی از نظر شیوع این آنومالی وجود ندارد (623/0 = p value). اختلاف بین فکین نیز از نظر آماری معنی دار نبود (098/0 = p value). همچنین اختلاف بین فراوانی تارودونتیسم در میان دندان ها از نظر آماری معنی دار نبود (060/0 = p value).
    نتیجه گیری
    شیوع تارودونتیسم در جمعیت مطالعه حاضر، مشابه معدود فراوانی های گزارش شده توسط محققین ایرانی و سایر تحقیقات نژاد سفید بود.
    کلیدواژگان: تارودونتیسم، شیوع، دندان مولر
  • احسان حکمتیان، سید وحید جلایی اسفندآبادی صفحه 266
    مقدمه
    دانشجویان ترم آخر دندان پزشکی به عنوان افرادی که کلیه واحدهای دروس عملی و نظری لازم برای تشخیص پوسیدگی را گذرانده اند، تلقی می شوند. رادیوگرافی بایت وینگ داخل دهانی، دقیق ترین رادیوگرافی در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین توانایی دانشجویان ترم آخر دندان پزشکی در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی بر اساس رادیوگرافی بایت وینگ بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش نمونه گیری آسان، تعداد 551 سطح بین دندانی در رادیوگرافی های بایت وینگ به دست آمد و نقاط پوسیدگی از دید افراد مجرب مشخص گردید. سپس رادیوگرافی ها به 42 نفر از دانشجویان (19 مرد و 23 زن) نشان داده شد و موارد گزارش هر فرد ثبت شد. نتایج حاصل شده از دانشجویان در نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و با روش های آماری توصیفی و Kappa، Cohen، ICC (Intraclass correlation coefficient) و آزمون Paired t و محاسبه حساسیت و ویژگی تجزیه و تحلیل شد (05/0 = α).
    یافته ها
    مقدار ضریب همبستگی Kappa برای بررسی شباهت پاسخ ها بین دانشجویان و موارد صحیح برابر با 22/0 (01/0 = p value) و مقدار ضریب همبستگی حاصل از آزمون Paired t برای بررسی اثر جنسیت روی صحت پاسخ ها برابر با 31/0 (001/0 = p value)، حساسیت 234/0، ویژگی 969/0، مثبت کاذب 3 درصد و منفی کاذب 5/76 درصد بود. میانگین درصد تشخیص صحیح پوسیدگی در مینا 22 درصد و در عاج 23 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، بیشتر دندان هایی که نیازمند ترمیم و یا اقدامات مراقبتی از دید رادیوگرافی هستند مورد تشخیص توسط دانشجویان ترم آخر دندان پزشکی قرار نمی گیرند. در عین حال بیشتر دندان های سالم از دید رادیوگرافی نیز مورد تشخیص اشتباه قرار نمی گیرند.
    کلیدواژگان: پوسیدگی های دندانی، رادیوگرافی بایت وینگ، دانشجویان
  • مقاله مروری
  • حمید مقدس، امید مقدس صفحه 273
    مقدمه
    کاربرد فاکتورهای رشدی در زمینه درمان های رژنراتیو مورد بررسی قرار گرفته اند و این عوامل بر تکثیر، کموتاکسی، تمایز و سنتز ماتریکس خارج سلولی و سلول های موثر در التیام زخم نقش داشته و در نتیجه باعث تسهیل ترمیم انساج پریودنشیوم و رژنراسیون آن ها می شوند. هدف مطالعه حاضر، مروری بر مطالعات موجود در مورد تاثیر کاربرد پلاسمای غنی از پلاکت در کنار مواد پیوندی متفاوت در حضور و عدم حضور غشاء در درمان های رژنراتیو ضایعات داخل استخوانی بود.
    شرح مقاله: جستجوی الکترونیکی در PubMed و Medline برای مطالعات کارآزمایی بالینی کنترل شده با حداقل دوره پیگیری 6 ماهه که از پلاکت تغلیظ شده در درمان ضایعات داخل استخوانی استفاده کرده بودند، صورت گرفت. مقالات تا پایان ماه آوریل سال 2011 جمع آوری شدند. معیارهای ورود در مطالعات مورد بررسی شامل حداقل عمق ضایعه استخوانی 3 میلی متر و حداقل از دست رفتن چسبندگی 5 میلی متر بود. تعداد 20 مقاله واجد شرایط شناخته شده مورد تایید و بررسی قرار گرفتند. پارامترهای مورد بررسی شامل تغییرات عمق پروب، پر شدن ضایعه استخوانی و افزایش حد چسبندگی بود.
    نتیجه گیری
    در محدوده مطالعات انجام شده در این رابطه، کاربرد پلاسمای غنی از پلاکت اثر مضاعفی را در بهبود پارامترهای کلینیکی در درمان های رژنراتیو در ضایعات داخل استخوانی به هنگام کاربرد غشا نداشته است، اگرچه در عدم کاربرد غشاء، کاربرد پلاسمای غنی از پلاکت در همراهی با مواد پیوند استخوانی اثرات مثبتی را به دنبال داشته است.
    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، پلاسمای غنی از پلاکت، کارآزمایی بالینی
  • گزارش مورد
  • پرویز دیهیمی، محمدرضا امجدی، سمانه شیرانی، مهسا کلانتری، مریم جعفری صفحه 284
    مقدمه
    تولید بیش از حد هورمون پاراتیروئید، بیماری هیپر پاراتیروئیدیسم را ایجاد می کند که به سه دسته اولیه، ثانویه و ثالثیه تقسیم می شود. هیپر پاراتیروئیدیسم ثالثیه به ندرت در تعدادی از بیماران مبتلا به هیپر پاراتیروئیدیسم ثانویه به دنبال بیماری های کلیوی طولانی مدت و مزمن و متعاقب هیپرپلازی خود به خود یا آدنوم یک یا چند غده پاراتیروئید ایجاد می شود. علایم سه گانه کلاسیک بیماری هیپر پاراتیروئیدیسم شامل سنگ های کلیوی، تغییرات استخوانی و زخم های دوازدهه در این نوع نیز مشاهده می شود. گاه برخی از ضایعات ژانت سل فکین با هیپر پاراتیروئیدیسم در ارتباط است.
    شرح مورد: بیمار خانمی 56 ساله بود که با شکایت از وجود یک ضایعه برجسته در تنه فک پایین مراجعه کرده بود. سابقه پزشکی بیمار نشان داد که مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است. با توجه به یافته های بالینی، آزمایشگاهی، رادیوگرافی و بافت شناسی، تشخیص ژانت سل گرانولوما مرتبط با هیپر پاراتیروئیدیسم ثالثیه مطرح گردید.
    نتیجه گیری
    در هیپر پاراتیروئیدیسم ثانویه که در بیماران کلیوی یا بیمارانی که مدت های طولانی تحت درمان دیالیز قرار داشتند ایجاد می شود، میزان کلسیم خون طبیعی یا کمتر از میزان معمول بوده است و میزان فسفر و آلکالین فسفاتاز افزایش می یابد. در هیپر پاراتیروئیدیسم ثالثیه، مشابه با هیپر پاراتیروئیدیسم اولیه، میزان کلسیم و آلکالین فسفاتاز افزایش و میزان فسفات کاهش می یابد. در همه انواع هیپر پاراتیروئیدیسم، تغییرات استخوانی که مهم ترین آن ها ضایعه ژانت سل گرانولوماست، روی می دهد.
    کلیدواژگان: ژانت سل گرانولوما، هیپر پاراتیروئیدیسم، آلکالین فسفاتاز
|
  • Nader Navabi, Ehsan Momeni, Amin Ayatollahi, Payam Khazaeli, Abbas Pardakhti Page 207
    Introduction
    Treatment of oral candidiasis with mouthwashes has several advantages. The aim of the present study was to evaluate the clinical efficacy of a new fluconazole suspension on the Candida albicans and compare its effects with those of nystatin.
    Materials And Methods
    In the present in vitro study 10-mg/mL fluconazole mouthwash was formulated in an aqueous suspension. Brookfield viscometer was used to determine particle size and shape for the suspension formulation prepared and the dissolution process of foreign suspension was evaluated. Nystatin suspension (100،000 U/mL) available on the market was used in this study. PTCC5027 standard strains of Candida albicans were provided by the Iranian Collection Center for Infectious Bacteria and Fungi. Clinical samples of Candida albicans were exposed to fluconazole and nystatin suspensions by flow cytometry and macrodilution methods. Experimental results were recorded and analyzed by descriptive-observational method. MICs for both fluconazole and nystatin suspensions were measured.
    Results
    The results showed that 10-mg/mL nystatin and fluconazole suspensions are able to eliminate Candida albicans. MICs for fluconazole and nystatin suspensions were and respectively.
    Conclusion
    Both fluconazole and nystatin suspensions were able to eliminate Candida albicans at a concentration of 10-mg/mL but the results of MIC showed that nystatin had a more potent effect at lower concentrations compared to fluconazole and fluconazole had no particular superiority over nystatin in this respect.
    Keywords: Candida albicans, Fluconazole, Nystatin, Suspensions
  • Horieh Mousavi, Hamideh Mohammadipour, Azadeh Gholami Page 216
    Introduction
    During application of bleaching materials، they may come into contact with existing amalgam restorations resulting in changes in amalgam structure. The aim of the present study was to evaluate the influence of rebonding and bleaching on the release of metallic ions and microstractures of admixed and spherical amalgams.
    Materials And Methods
    This experimental in vitro study was performed on 96 Class V cavities (3. 5 mm in length، 2 mm in width and depth) prepared on sound human premolars and restored with amalgams containing spherical and admixed particles. In half of the samples of each amalgam type rebonding procedure was carried out with Scotchbond Multi-purpose adhesive system and Guardian Seal resin sealant. Then half of the amalgam restorations، with or without rebonding، were exposed to 30% carbamide peroxide (n = 12). The amount of metallic ions released from amalgams was determined by atomic absorption spectrometry. Surface topography and compositions of two samples in each group were observed under a scanning electron microscope (SEM). Data were analyzed by t-test and multivariate ANOVA (α = 0. 05).
    Results
    30% carbamide peroxide gel caused a significant increase in Hg released from amalgams in non-rebonded groups (p value < 0. 001). There was no significant difference in ion release from spherical and admixed amalgams (p value = 0. 73). Rebonding resulted in significant reduction in Hg release (p value = 0. 007).
    Conclusion
    Exposure of spherical and admixed amalgams to 30% carbamide peroxide gel، without rebonding، caused a significant increase in Hg release from amalgam and changed amalgam microstructure.
    Keywords: Bleaching, Dental amalgam, Mercury, Silver
  • Mojdeh Mehdizadeh, Nazi Bonyanian Page 226
    Introduction
    One of the benefits of digital radiographs is the ability to process the image with software programs and increase the accuracy of diagnosis with image processing options. The present study was aimed at evaluating the effect of noise reduction on assessment of apical root resorption in enhanced digital radiographs processed by SCANORA software.
    Materials And Methods
    In the present experimental study، 60 extracted lower premolars with sound roots were used. The teeth were fixed in a dry human mandible for radiographic evaluation. Digital radiographs were taken before and after artificial external root resorption on the mesial side of the apical third by a #¼ round bur and transferred to SCANORA software. Then all the radiographs were examined by one radiologist twice، with and without the option of noise reduction، with a one-week interval between the readings. The radiographs were scored in two groups: 0 and 1، without and with root resorption، respectively. Resorptions were measured by Williams probe and considered as the gold standard. Data collected from the digital radiographs were processed and the gold standard values were analyzed by SPSS 11. 5 using McNemar and Cochran tests (α = 0. 05).
    Results
    There were significant differences in frequencies of detection of root resorption between the three groups (standard، processed with the noise reduction option and processed without the noise reduction option) (p value < 0. 001). There were no significant differences between the group processed with the noise reduction option and the group processed without the noise reduction option (p value = 0. 774).
    Conclusion
    Based on the results of this study application of noise reduction option in SCANORA software has no effect on the diagnosis of periapical lesions.
    Keywords: Digital radiography, Image processing, Noise, Root resorption
  • Masoumeh Mehdipour, Hosein Eslami, Ali Taghavi Zenooz, Zohreh Babaloo Page 232
    Introduction
    Lichen planus (LP) is a relatively common chronic dermato-mucosal disease that affects the oral mucosa. The etiology and pathogenesis of LP is not fully understood. Some evidence indicates that humoral immunity may play a part in the development and progression of LP. This study was undertaken to evaluate the serum levels of immunoglobulins (IgG، IgM and IgA) in ulcerative and non-ulcerative OLP and compare them with a control group.
    Materials And Methods
    In the present study 25 patients with ulcerative OLP، 25 patients with non-ulcerative OLP and 25 healthy individuals as the control group were evaluated. Serum levels of immunoglobulins were determined and one-way ANOVA was employed to compare mean differences، using SPSS 16 (α = 0. 05).
    Results
    According to one-way ANOVA mean levels of IgG in the ulcerative، non-ulcerative and control groups were 14. 10 ± 1. 76، 9. 79 ± 1. 67 and 8. 48 ± 0. 95، respectively، with higher levels of IgG in the ulcerative group compared to non-ulcerative and control groups (p value < 0. 001). The mean IgM and IgA levels were not significantly different between the different groups under study (p value > 0. 05).
    Conclusion
    Based on the results of the present study، although increased levels of serum IgG were seen in patients with ulcerative lesions، there were no significant differences in serum levels of IgM and IgA between patients with ulcerated and non-ulcerative LP and healthy individuals.
    Keywords: Immunoglobulins, Oral lichen planus, Serum
  • Ehsan Hekmatian, Amirsalar Sayedyahossein Page 242
    Introduction
    Inferior alveolar nerve is responsible for the sensory innervation of the mandible and its teeth. Knowledge about the exact location of mandibular foramen is very important due to its important role in the success of mandibular block injection and possibility of nerve injuries during oral and maxillofacial surgeries. The aim of this study was to evaluate the accuracy of panoramic radiographs in determining the location of mandibular foramen. Materials and M
    Methods
    In this random cross-sectional study 50 panoramic and lateral cephalometric radiograms were collected from patients، 20‒50 years of age، referring to Afzal Dental Clinic in Esfahan in spring 2012. Measurements were taken by a caliper from the center of the foramen to the occlusal plane and anterior border of ramus. Data was analyzed by t-test and intraclass correlation coefficient (ICC) using SPSS 11. 5 (α=0. 05).
    Results
    According to t-test، mean distances from the center of the foramen to the occlusal plane (p value = 0. 04) and to the anterior border of ramus (p value < 0. 001) on panoramic radiographs were significantly greater than the actual distances measured on lateral cephalograms. In addition، there were similarities between the distances from the mandibular foramen to the occlusal plane (p value < 0. 001، r = 0. 8315) and the anterior border of ramus (p value < 0. 001، r = 0. 9126) on panoramic radiographs and the actual distances measured on lateral cephalograms.
    Discussion
    Under the limitations of the present study، it can be concluded that measurements on panoramic radiographs are similar to those on lateral cephalograms in both anteroposterior and vertical dimensions and on the condition that radiographic principles are observed they can be used to determine the location of mandibular foramen.
    Keywords: Inferior alveolar nerve, Mandible, Panoramic radiography
  • Zahra Saied Moallemi, Shadi Moradi Page 251
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate motorcyclists’ attitudes and performance in relation to high-risk and safe behaviors and their relationship with maxillofacial injuries in Isfahan، Iran in 2011.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 385 motorcyclists randomly selected from 5 high-traffic circuses in Isfahan. Data were collected through interviews and included background factors، history of accidents and injuries، motorcyclists’ attitude toward crash helmets and motorcycling risks، and breaking traffic rules. Data were analyzed with SPSS 11. 5، using descriptive statistics and chi-squared test.
    Results
    The motorcyclists had positive attitudes toward the factors evaluated; however، such attitudes had no effect on reducing accidents and injuries and increasing use of crash helmets. Only 22% of the subjects reported regular use of crash helmets. Older motorcyclists، married ones، those who had children، and those with lower rate of traffic offences reported greater use of crash helmets (p value < 0. 005). Seeing someone involved in an accident، causing head injury، was the most important motivational factor for motorcyclists to start using crash helmets، whereas heat، poor ventilation، and limited visibility were the most important factors for not wearing crash helmets. Generally، motorcyclists who reported more traffic violations had more accidents and maxillofacial traumas.
    Conclusion
    Despite positive attitudes، only a small number of motorcyclists use helmets. It is necessary to evaluate motivational factors involved in the use of crash helmets and negative factors precluding their use to promote health and safety.
    Keywords: Accidents, Attitude, Crash helmet, Motorcycle, Safety, Trauma
  • Vahid Rakhshan, Ramin Kaviani, Sayed Alireza Mackinejad Page 259
    Introduction
    Few studies have assessed the prevalence of taurodontism in Iranian populations. The aim of this descriptive study was to investigate the frequency of taurodont teeth among dental patients attending two radiology centers in Tehran، Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study، panoramic radiographs of 150 men and 150 women were obtained from two radiology centers in Tehran، and the prevalence of taurodontism was evaluated in those radiographs by a dental practitioner. Data were statistically analyzed by SPSS 16 using chi-squared test (α = 0. 05).
    Results
    Prevalence of taurodontism was 5. 7% in this study (6. 7% in women، 4. 7% in men). Chi-squared test did not show significant differences in the prevalence of this anomaly between men and women (p value = 0. 623). The difference between jaws was not significant either (p value = 0. 098). In addition، the difference in the prevalence of taurodontism among molars was not statistically significant (p value = 0. 060).
    Conclusion
    The prevalence of taurodontism in the population under study was similar to that reported by researchers in Iran and others in white populations.
    Keywords: Molar tooth, Prevalence, Taurodontism
  • Ehsan Hekmatian, Sayed Vahid Jalaie Esfandabadi Page 266
    Introduction
    Senior students of dentistry are known as those students who have finished all the theoretical and practical courses required to be able to detect carious lesions. Intraoral bite-wing radiographs are the most accurate radiographs for detecting interproximal carious lesions. The aim of the present study was to evaluate the ability of senior students of dentistry to detect carious lesions on conventional bite-wing radiographs.
    Materials And Methods
    In this study descriptive/analytical study easy sampling technique was employed to select 551 interproximal surfaces on bite-wing radiographs. Two experienced dental practitioners detected carious lesions on the radiographs. Then the radiographs were assessed by 42 senior dentistry students (19 males and 23 females) and their reports were recorded. The results of assessments made by the students were evaluated by SPSS 11. 5 using descriptive statistics، Cohen''s kappa، paired t-test and ICC، and sensitivity and specificity values were determined (α = 0. 05).
    Results
    Kappa correlation coefficient for inter-student agreement and correct diagnoses was 0. 22 (p value = 0. 01); paired t-test correlation coefficient for the effect of gender on correct diagnosis was 0. 31 (p value = 0. 001); sensitivity was 0. 234 and specificity was 0. 969; false positive and false negative results were 3% and 76. 5%، respectively. Mean percentages of correct diagnoses in the enamel and dentin were 22% and 23%، respectively.
    Conclusion
    Under the limitations of the present study، it was concluded that the majority of teeth requiring restoration or other care measures based on radiographic evaluations are overlooked by senior dental students. On the other hand، the majority of sound teeth from a radiographic viewpoint are not erroneously diagnosed.
    Keywords: Bitewing radiography, Dental caries, Students
  • Hamid Moghaddas, Omid Moghaddas Page 273
    Introduction
    Use of growth factors has been evaluated in regenerative treatments and it has been shown that they are effective in proliferation، chemotaxis، differentiation، and synthesis of extracellular matrix and cells responsible for wound healing، enhancing the repair and regeneration of the periodontium. The aim of this literature review is to evaluate the effects of platelet-rich plasma (PRP) in combination with different graft materials، with and without membranes، in regenerative therapy of intrabony defects. Review of Report: Electronic search was carried out in PUBMED and MEDLINE for randomized clinical trials which have used platelet-rich plasma in the treatment of intrabony defects with a minimum follow-up period of 6 months. Articles were collected until the end of April 2011. Inclusion criteria in the evaluated research studies consisted of defects at least 3 mm in depth and pockets at least 5 mm in depth. Twenty articles were confirmed and evaluated in this review. The parameters evaluated were probing depth changes، defect fill and an increase in clinical attachment level.
    Conclusion
    Within the limitations of studies carried out in this respect it can be concluded that use of PRP has not exert a positive adjunctive effect on improving clinical parameters in regenerative treatments of intrabony defects when used in combination with membranes; however، when it has not been used with a membrane، use of PRP along with bone grafts has led to positive results.
    Keywords: Clinical trial, Periodontal disease, Platelet, rich plasma
  • Parviz Deyhimi, Mohammadreza Amjadi, Samaneh Shirani, Mahsa Kalantari, Maryam Jafari Page 284
    Introduction
    Excessive secretion of parathyroid hormone results in hyperparathyroidism which is classified into primary، secondary and tertiary categories. Tertiary hyperparathyroidism develops rarely in some patients with secondary hyperparathyroidism due to long-term and persistent renal disease and consequently autonomous hyperplasia or adenoma of one or more parathyroid glands. Classic triad signs of hyperparathyroidism، including renal stones، osseous changes and duodenal ulcers are also observed in this type. Sometimes giant cell granulomas of jaws are related to hyperparathyroidism. Case report: The patient was a 56-year-old female complaining of a prominent lesion in the left mandibular body. The medical history of the patient indicated chronic renal disease. Based on clinical، laboratory، radiographic and histopathological findings، a diagnosis of giant cell granuloma related to hyperparathyroidism was suggested.
    Conclusion
    In secondary hyperparathyroidism that develops in renal patients or patients undergoing long-term dialysis، blood calcium levels are normal or below normal، but phosphorus and alkaline phosphatase levels increase. In tertiary hyperparathyroidism، similar to primary hyperparathyroidism، calcium and alkaline phosphatase levels increase but phosphorus levels decrease. In all types of hyperparathyroidism، osseous changes occur، the most significant of which is giant cell granuloma.
    Keywords: Alkaline phosphatase, Giant cell granuloma, Hyperparathyroidism