فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 92، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی حداد زاده، محمدحسن عبداللهی، سید خلیل فروزان نیا، آزاده سیف الدینی صفحات 265-270
    مقدمه
    مصرف مواد اپیوئیدی یکی از مشکلات اصلی اجتماعی و بهداشتی در بسیاری از نقاط دنیا بخصوص ایران می باشد. اطلاعات اندکی در مورد اثرات مصرف مواد مخدر (اعتیاد) بر عوارض کوتاه مدت پس از عمل بای پس عروق کرونر (CABG) و میزان خونریزی وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین اعتیاد و عوارض کوتاه مدت و میزان خونریزی بعد از عمل می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که در آن 100 بیمار مرد که تحت عمل (OPCAB: Off-Pump CABG) در بیمارستان افشار یزد قرار گرفتند، طی 3 ماه جهت بررسی عوارض کوتاه مدت پیگیری شدند. میزان Hb، Plt، PT و PTT، قبل و بعد از عمل و میزان خونریزی و میزان خون دریافتی پس از عمل ثبت شد. در نهایت داده ها به دست آمده توسط آزمون های Chisquare، Fisher و Exact مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    در این مطالعه از100 بیمار مورد بررسی (به صورت متوالی)، 30 نفر مصرف کننده و 70 نفر غیرمصرف کننده مواد مخدر بودند. افراد دو گروه همه مرد بوده و از نظر شاخص هایی چون فشار خون، دیابت، چربی خون بالا، سابقه فامیلی بیماری قلبی، استفاده از رگ LIMA و NYHA functional class قبل از عمل مشابه بودند. افراد مصرف کننده مواد مخدر سن کمتری نسبت به افراد غیرمصرف کننده داشتند (001/0p=)، همچنین اغلب افراد مصرف کننده مواد مخدر سیگاری بودند (00/0p=). از نظر رژیم غذایی و دارویی پس از عمل، گروه مصرف کننده مواد مخدر به طور معنی داری کمتر از گروه غیرمصرف کننده رعایت می کردند (00/0p=). بعد از عمل، عوارض ریوی (016/0p=)، عصبی (007/0p=) و عفونی (050/0p=) در گروه مصرف کننده مواد مخدر به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه و سایر مطالعات مشابه، مصرف مواد مخدر در بیماران قلبی عروقی قابل توجه است و با توجه به پیامدهای پس از عمل در مصرف کنندگان آنها لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، جراحی بای پس عروق کرونر، پمپ قلبی ریوی، خونریزی، عوارض
  • شهربانو کیهانیان، امیرهومن قریشی، زهرا فتوکیان، ملودی عمرانی نوا، فرزاد جاسمی زرگانی، محمد منصور ساروی صفحات 271-280
    مقدمه
    بیماری کبد چرب با رسوب قطرات چربی در کبد بیماران مشخص می شود. عوامل خطر سرطان پستان نیز شاخص توده ی بدنی، میزان چربی دریافتی از غذا و زیاد بودن چربی مرکزی است، بنابراین به نظر می رسد فراوانی کبد چرب در بیماران مبتلا به سرطان پستان بیشتر از افراد عادی باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، تمام بیماران مبتلا به سرطان پستان که طی سال های 1387 تا 1390 به بیمارستان امام سجاد(ع) شهرستان رامسر مراجعه کرده اند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از بررسی اولیه، 100 بیمار وارد مطالعه شدند. بیماران تحت شیمی درمانی، یک بار قبل و یک بار بعد از اتمام شیمی درمانی تحت سونوگرافی شکمی قرار گرفتند. بیمارانی که علاوه بر شیمی درمانی، تاموکسیفن دریافت کردند، 6 ماه بعد از مصرف تاموکسیفن نیز تحت سونوگرافی شکمی قرار گرفتند. سپس ارتباط بین شیمی درمانی و تاموکسیفن با بروز کبد چرب در بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بعد از انجام شیمی درمانی، 30% افراد دچار کبد چرب شدند. از میان 70 نفری که بعد از انجام شیمی درمانی دارای کبد چرب نبودند، 62 نفرتاموکسیفن دریافت کردند که 2/45% آنان بعد از دریافت تاموکسیفن دچار کبد چرب شدند. نتایج نشان داد که بین ابتلاء به کبد چرب بعد از دریافت تاموکسیفن با هیپرلیپیدمی (011/0p=) و اضافه وزن (017/0p=) رابطه آماری معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    درمان سرطان پستان بخصوص با تاموکسیفن با افزایش خطر بروز کبد چرب مخصوصا در زنان دارای چربی خون بالا و اضافه وزن همراه است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، کبد چرب، شیمی درمانی، تاموکسیفن
  • محمد بهرامی، زهرا افشاری، فرشته احمدی، محمد جواد محیطی اردکانی، بمانعلی جلالی خان آبادی، علی مرادی صفحات 281-290
    مقدمه
    ترکیبات فنلی به عنوان متابولیت های ضروری برای رشد و تولیدمثل گیاهان و همچنین مواد محافظت کننده در برابر عوامل آسیب زا نقش دارند. این ترکیبات منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها هستند که به عنوان مواد احیاء کننده و دهنده هیدروژن عمل می کنند. مصرف میوه ها، سبزیجات و گیاهان غنی از ترکیبات پلی فنولی با کاهش مشخصی در خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، سرطان و بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد. Curcuma longa یا زردچوبه (turmeric) گیاه منطقه استوایی است که به صورت بومی در جنوب و جنوب شرقی آسیا می روید. این گیاه به عنوان ادویه و داروی گیاهی در طب سنتی هندوستان استفاده شده است. اخیرا تحقیقات فراوانی در مورد خواص درمانی این گیاه انجام شده و در حال انجام است. زردچوبه دارای طیف گسترده از اثرات بیولوژیکی و فارماکولوژیکی شامل خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و اثرات ضدسرطانی می باشد. به نظر می رسد خواص فارماکولوژیکی آن مربوط به ترکیبات پلی فنلی موجود در این گیاه باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی و با چند بار تکرار روی عصاره آبی الکلی استخراج شده از ریشه زردچوبه انجام شده است و نتایج به صورت میانگین± انحراف معیار گزارش شد. در این مطالعه با استفاده از استاندارد اسید تانیک محتوای پلی-فنولی عصاره زردچوبه ارزیابی شد.
    نتایج
    یافته های این مطالعه نشان داد که محتوای پلی فنولی هر میکروگرم از عصاره آبی الکلی استخراج شده برابر 051/0±59/0 میکرومول اسید تانیک می باشد.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد محتوای پلی فنلی عصاره آبی الکلی زردچوبه قابل توجه می باشد و به نظر می رسد محتوای پلی فنولی آن به دلیل وجود ترکیبات کورکومینوئیدی موجود در گیاه زردچوبه باشد.
    کلیدواژگان: زردچوبه، پلی فنول ها، کورکومینوئیدها
  • سمیرا قباد زاده، علی شمس، گیلدا اسلامی، سیدعلی میرغنی زاده صفحات 291-299
    مقدمه
    گیرنده NKG2D یکی از گیرنده های فعال کننده سلول های سیستم ایمنی می باشد. دو نوع پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی r s1049174G>C) (در هاپلوتایپ های ژن NKG2D مشخص شده است. پلی مورفیسم GG سبب افزایش میل ترکیبی گیرنده NKG2D برای لیگاندهای آن روی سلول های مختلف می شود. در حالی که پلی مورفیسم CC یا CG سبب کاهش میل ترکیبی سلول های سیستم ایمنی و تحلیل قدرت کشندگی این سلول ها می گردد. در این مطالعه نوع آلل ها در ژن NKG2D در بیماران مبتلا به سرطان پستان مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی تعداد 108 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 108 فرد سالم از مراکز درمانی شهر یزد انتخاب شدند. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن NKG2D تکثیر گردید و ژنوتیپ rs1049174G>C این ژن با روش PCR-RFLP تعیین شد.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های هموزیگوت GG و CCدر بیماران مبتلا به سرطان پستان به ترتیب 4/44% و 13% به دست آمد. در حالی که فراوانی این ژنوتیپ ها در گروه زنان سالم مورد مطالعه به ترتیب برابر با 31/71% و 5/6% بود. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که در فراوانی این ژنوتیپ ها بین افراد سالم و بیماران تفاوت معنی داری وجود دارد. از طرفی ژنوتیپ هتروزیگوت GC با فراوانی 6/42% در زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با فراوانی 2/22% در زنان سالم نیز تفاوت معنی داری نشان داد (0001/0>(p. با محاسبه خطر نسبی مشخص گردید که وجود آلل C نسبت به عدم وجود آلل C شانس ابتلا به سرطان پستان را 7/1 برابر افزایش می دهد (24/2-31/1 95%CI =).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان می دهد که زنان دارای ژنوتیپ هموزیگوت CC شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان در جامعه یزد دارند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پلی مورفیسم، ژنNKG2D، سلول های سیستم ایمنی
  • امیر داداش پور، رسول محمدی، علی داداش پور صفحات 300-310
    مقدمه
    جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش می باشد و کیفیت خواب یکی از شایع ترین مشکلاتی است که سالمندان با آن روبرو هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک دوره تمرین در آب بر کیفیت خواب مردان سالمند بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 30 مرد سالمند به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. ابتدا تمامی شرکت کنندگان پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ را تکمیل نمودند. سپس گروه تجربی به مدت 6 هفته (سه جلسه در هفته) پروتکل تمرین در آب را اجرا کردند و گروه کنترل فعالیت معمول روزانه خود را اجرا نمودند. بعد از مداخله تمرینی، هر دو گروه مجددا پرسشنامه را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و وابسته تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بین دو گروه تجربی و کنترل در پیش آزمون در میزان نمرات کیفیت خواب تفاوت معنی داری مشاهده نشد (648/0p =) اما در پس آزمون تفاوت معنی دار بود (001/0p<). نتایج آزمون t همبسته نیز اختلاف معنی دار در نمرات کیفیت خواب، بین پیش و پس آزمون گروه تجربی نشان داد(001/0p<). در حالی که بین پیش و پس آزمون گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نگردید(55/0p =).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد تمرین در آب بر بهبود کیفیت خواب مردان سالمند موثر است و می تواند به عنوان یک روش مداخله ای و غیر دارویی موثر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، کیفیت خواب، مردان سالمند
  • فرنگیس غلامی، جواد محیطی اردکانی، علی مرادی، فهیمه دانش پویا صفحات 311-318
    مقدمه
    گلوکز خون که در بیماران دیابتی بالا می باشد، از دو روش مجزا از خون برداشته می شود. مسیر وابسته به انسولین فسفواینوزیتید 3 کیناز (PI3 K) و مسیر مستقل از انسولین AMPK (AMP-Activated protein kinase). مسیر اول در بیماران دیابتی نوع 2 دچار نقص بوده ولی مسیر دوم فعال است. عصاره زردچوبه که حاوی درصد بالایی کورکومین است دارای اثر ضددیابتی بوده ولی مکانیسم دقیق آن مشخص نمی باشد. در این مطالعه به بررسی اثر کورکومین در فعال سازی مسیر با اهمیت AMPK در سلول های C2C12 پرداخته شد.
    روش بررسی
    سلول های C2C12 بعد از رشد و تمایز به میوبلاست های عضلانی، یک ساعت در معرض غلظت 40 میکرومولار کورکومین (مورد آزمایش) و 1/0% DMSO (کنترل) قرار گرفتند. پس از جمع آوری و لیز سلول ها با روش وسترن بلاتینگ، پروتئین های p-AMPK و p-ACC شناسایی شدند. اطلاعات با کنترل داخلی β-Actin نرمال شده و هر باند در مقایسه با کنترل به صورت عدد نسبی محاسبه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون Student t-test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میزان فسفریلاسیون آنزیم ها که نشان دهنده فعال شدن آنها می باشد برای p-AMPK در حضور کورکومین (6/1±23) نسبت به کنترل (5/0±3) و برای p-ACC در حضور کورکومین (2±7/31) در مقابل کنترل (4/0±7/1) به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان می دهد که اثر ضددیابتی کورکومین می تواند از طریق فعال سازی مسیر AMPK/ACC صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کورکومین، AMPK، مسیر مستقل از انسولین، ضد دیابت، C2C12
  • زهره حلوایی پور، فرهاد خرمایی، مصطفی خانزاده، مهدی نصرت آبادی صفحات 319-329
    مقدمه
    اختلال وسواسی- جبری (OCD) به عنوان یک اختلال نادر و کمیاب دوران کودکی در نظر گرفته شده است. با این حال پژوهش ها از شیوع قابل توجه این اختلال در دوران کودکی حکایت دارند. تئوری های شناختی، نقشی مهم برای باورهای بدکارکرد در این اختلال قائل شده اند. نظر به شیوع این اختلال در کودکان و پیشبرد مطالعات در این حوزه، پژوهش حاضر درصدد بررسی روایی و اعتبار مقیاس وسواس کودک (OBQ-CV: Obsessive Beliefs Questionnaire-Child Version) است.
    روش بررسی
    به این منظور، 547 دانش آموز مقطع دبیرستان دامنه سنی 18-15 سال با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از بین مناطق چهارگانه آموزش و پرورش شهر شیراز انتخاب شدند و به نسخه فارسی این مقیاس پاسخ دادند. داده های پژوهش با روش تحلیل عامل تاییدی و با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این تحلیل، ساختار چهار عاملی پرسشنامه وسواس کودک (4 خرده مقیاس کمال گرایی اطمینان جویی، اهمیت کنترل فکر، مسئولیت پذیری، برآورد خطر) در گروهی از نوجوانان ایرانی را مورد تایید قرار داد. همچنین اعتبار مرکب برای هر چهار عامل نیز در حد مطلوبی گزارش شد (72/0تا 87/0).
    نتیجه گیری
    این نتایج به طور کلی نشان می دهند که پرسشنامه در جمعیت ایرانی، مطابق ساختار اصلی پرسشنامه از یک ساختار چهار عاملی تشکیل شده است و نسخه فارسی آن دارای روایی و اعتبار قابل قبول برای استفاده در جمعیت کودکان و نوجوانان می باشد. البته انجام پژوهش های بیشتر برای تایید این یافته های در نمونه های بالینی ضروری است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس، اجباری، مقیاس وسواس کودک، تحلیل عامل تاییدی، روایی، اعتبار
  • مهدیه مجیبیان، سید مصطفی شیریزدی، فریبا بینش، عادله سادات سجادنیا صفحات 330-335
    تومور دسموئید اسپورادیک، در موارد افزایش میزان استروژن مانند بارداری یا در زمینه اسکارهای جراحی (شکمی و توراسیک) ایجاد می شود به عنوان فیبروماتوزیس شناخته می شود. مورد گزارش شده، خانم باردار 30 ساله با سابقه سزارین قبلی است که در سونوگرافی 4 ماهگی توده 7×5 سانتی متر در سگمان تحتانی رحم (لیومیوم) تشخیص داده می شود و تا زمان ترم به توده ای بزرگ در حد20 سانتی متر رسید. سزارین به صورت برش عمود یپوستاز بالای ناف تا زیر جناغ سینه و برش رحم به صورت عمودی از فوندوس به سمت پایین انجام شد. پس از خروج جنین، توده ای به صورت مجزا از رحم و واقع در جدار شکم خارج شد و در بررسی پاتولوژی تشخیص تومور دسموئید داده شد.
    کلیدواژگان: تومور دسموئید، حاملگی، سزارین
|
  • M. Hadadzadeh, Mh Abdollahi, Kh Forozannia, A. Seyfaddini Pages 265-270
    Introduction
    Opioid abuse is a major social and health problem in many parts of the world especially in Iran. There are not much information about effect of drugs (addiction) on short-term complications and bleeding after CABG. This study aimed to assess the relationship between addiction with short-term complications and bleeding after CABG.
    Methods
    This is a descriptive study in which 100 male patients who underwent off-pump CABG in Afshar hospital in yazd were followed during 3 months to investigate their short-term complications. preoperative and post-operative Hb، Plt، Pt، Ptt، bleeding and packed cells after operation were recorded. Then، collected data was analyzed by chi-square، fisher and exact test.
    Results
    In this study، 30 patients were addicts and 70 male patients were non-addicts. All patients were males and similar in preoperative characteristics such as HTN، DM، HLP، CAD، LIMA usage and NYHA FC. Addicted patients were younger than non-addicts and most of them were cigarette smokers. Regarding medical and dietary recommendation after operation، addicted patients observed these recommendation significantly less than non-addicted patients. After operation، pulmonary، neurologic and infective complications were significantly more common in addicted patients.
    Conclusion
    According the study results and other similar studies، drug use in patients with cardiovascular disease is noticeable. Moreover، regarding the postoperative outcomes in addicted patients، more studies needs to be conducted in this field.
    Keywords: Addiction, Bleeding, CABG, Cardiopulmanory Pump, Complications
  • Sh Keyhanian, Ah Ghoreishi, Z. Fotoukian, M. Omrani-Nava, F. Jassemi-Zergani, Mm Saravi Pages 271-280
    Introduction
    Fatty liver disease is characterized by deposition of fat droplets in the liver of patients. According to some epidemiological studies; BMI، amount of fat intake from foods and high central fat are risk factors of breast cancer. This issue is one of the factors that cause high incidence of fatty liver in patients with breast cancer.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study، all patients with breast cancer were evaluated who referred to Imam Sajjad hospital of Ramsar during 2008 - 2011. After initial review، 100 patients were enrolled. Those who were treated by chemotherapy underwent abdominal Sonography for evaluation of fatty liver. Also، those patients who also received tamoxifen in addition to chemotherapy، underwent abdominal ultrasonography 6 months after taking tamoxifen. After that، relationship between treatment of breast cancer and fatty liver in studied patients was evaluated based on obtained information.
    Results
    The study results revealed that after chemotherapy، 30 (30%) patients were reported to have fatty liver. Out of 70 people that after chemotherapy did not have fatty liver، 62 patients received tamoxifen; and after taking tamoxifen، 45. 2% developed fatty liver. Using Chi Square test، there was a significant relationship between fatty liver after receiving tamoxifen، hyperlipidemia (p=0. 011) and getting overweight (P =0. 017).
    Conclusion
    As the findings indicated، treatment of breast cancer especially with tamoxifen is associated with increased risk of fatty liver، especially in women who have hyperlipidemia and are overweight.
    Keywords: Breast cancer, Chemotherapy, Fatty Liver, Tamoxifen
  • M. Bahrami, Z. Afshari, F. Ahmadi, Mj Mohiti, Ba Jalali-Khanabadi, A. Moradi Pages 281-290
    Introduction
    Phenolic compounds have an important role as essential metabolites for plants growth and reproduction، as well as protecting agents against pathogens. These compounds are important sources of antioxidants which act as reducing agents and hydrogen donors. Consumption of fruits، vegetables and plants rich in poly phenols is associated with the reduced risk of certain cancer، cardiovascular، diabetes and Alzheimer’s diseases. Curcuma langa or Turmeric is a tropical plant that natively grows in South and Southeast Asia. This plant has been used as a spice as well as a herbal drug in traditional medicine in India. Recently، many studies have been conducted on the medical effects of this plant and still some researches are ongoing. Turmeric possesses a wide range of biological and pharmacological activities including antioxidant، anti-inflammatory and anti-carcinogenic effects. It seems that pharmacological activities of turmeric is related to poly phenolic compounds existing in this plant.
    Methods
    This study was performed on the hydroalcoholic extract of the turmeric rhizome experimentally with a repetition of several times. Results of this study were presented via means±SD. In the present research poly phenolic contents of turmeric extract was evaluated using tannic acid standard.
    Results
    The study findings demonstrated that 1µg hydroalcoholic extract contains 0. 59±0. 051µmoleTAE of poly phenolic compounds.
    Conclusion
    This study revealed that phenolic contents of turmeric hydroalcoholic extraction is noticeable and it seems that phenolic contents are caused by curcuminoids compounds that exist in this plant.
    Keywords: Curcuminoids, Polyphenolic Compounds, Turmeric
  • S. Ghobadzadeh, A. Shams, G. Eslami, A. Mirghanizadeh Pages 291-299
    Introduction
    NKG2D receptor is one of the activator receptors of immune cells. In humans، NKG2D gene has two single nucleotide polymorphisms (SNP) (rs1049174G>C). According to other studies، GG SNP makes a high affinity receptor for NKG2D ligands whereas، CC polymorphism reduces NKG2D affinity for their ligands. The present study investigates NKG2D SNPs in patients with breast cancer in Yazd for the first time.
    Methods
    In this Case-Control study، 108 patients with breast cancer and 108 healthy women were selected from health Care centers of Yazd. Using specific NKG2D primers the gene proliferated and rs1049174G>C polymorphisms were determined by RFLP procedure.
    Results
    according to our statistic analysis، frequency of CC and GG genotypes in the patients were 44. 4% and 13% respectively whereas، in the healthy donors the frequency was 71. 3% and 6. 5%. The difference between the frequency in healthy and patient groups was significant. On the other hand، the frequency of GC genotype in patients was considerably higher than the healthy women (PV، 0. 0001). When the relative risk in the patients was determined، it was revealed that women with CC genotype have more susceptibility for breast cancer in comparison with healthy women (CI=95%، 1. 31-2. 24، OD=1. 7).
    Conclusion
    The present study results showed that women with homozygote CC genotype have more chance of breast cancer in Yazd population.
    Keywords: Breast Cancer, Immune Cell System, NKG2D, Polymorphism
  • A. Dadashpoor, R. Mohammadi, A. Dadashpoor Pages 300-310
    Introduction
    Elderly population is growing in developing countries and sleep quality is one of the most common problems facing the elderly. The present study investigated the effect of an aquatic exercise on sleep quality in male elders.
    Methods
    Thirty elderly male subjects randomly participated in this study. The subjects were randomly divided in two control and experimental groups. First، all subjects completed Pittsburgh Quality of Sleep Questionnaire; then، experimental group participated in aquatic exercise three days a week for six weeks. The control group were asked to continue their daily activity. After the training، both groups again completed the Pittsburgh Questionnaire. Data analysis was performed by paired and independent samples t-test. (P≤0/05).
    Results
    The results showed that aquatic exercise had significant effect on sleep quality of the experimental group (P<0/001)، while in the control group who had not participated in aquatic exercises، no significant changes were observed (P=0/55). The results also showed that there is a significant difference (P<0/001) between the average score of mental general health of experimental and control group after the exercise while in the pre test no significant changes were observed (P = 0/648).
    Conclusion
    As the study results reveal، it appears that aquatic exercise is effective in improving sleep quality in older men and can be considered as an effective intervention.
    Keywords: Male Elders, Sleep Quality, Water Exercise
  • F. Golami, J. Mohiti Ardakani, A. Moradi, F. Daneshpouya Pages 311-318
    Introduction
    Blood glucose is high in diabetic patients. It is taken from blood by two separate pathways: Insulin-dependent pathway of phosphoinositide 3 kinase (PI3K) and insulin-independent pathway AMPK (AMP-Activated protein kinase). The first pathway is impaired in type 2 diabetic patients، but the second pathway is active. On the other hand، curcuma longa extract containing a high percentage curcumin has Anti-diabetic effects، but its exact mechanism is not clear. Therefore، this study intends to investigate the effect of curcumin on the activation of the critical pathway AMPK in C2C12 cells.
    Methods
    C2C12 cells، after growth and differentiation to muscle myoblast، were exposed to 40 µM concentrations of curcumin (test group) and 0. 1%DMSO (control) for one hour. Then cells were collected، lysed and p-AMPK and p-ACC proteins were identified by Western blotting technique. Data were normalized with the β-Actin internal control and each band was calculated as arbitrary number compared with the control. Significant results were determined by using SPSS statistical software and student t-test.
    Results
    Phosphorylation of enzymes، that indicates their activation، significantly increased for p-AMPK (23±1. 6) and for p-ACC (31. 7±2) in presence of curcumin Compared to the control (3±0. 5; 1. 7±0. 4) (p-value <0. 05).
    Conclusion
    The results demonstrated that anti-diabetic effects of curcumin could be done through the activation of AMPK / ACC.
    Keywords: AMPK (AMP, activated protein kinase), C2C12, Curcumin
  • Z. Halvaiepour, F. Khormaei, M. Khanzadeh, M. Nosratabadi Pages 319-329
    Introduction
    Obsessive-compulsive disorder is considered as a rare disorder at childhood period، However studies have indicated a high prevalence of this disorder in this group. Cognitive theories of this disorder attribute a central role to dysfunctional beliefs. Given prevalence of this disorder among children and adolescents as well as further investigation in this field، the present study intends to investigate the psychometric properties of a Persian version of this scale.
    Methods
    The OBQ-CV Persian version was completed by 547 high school students aged 15-18 years from the Shiraz city. Subjects were selected by multistage cluster sampling and data were analyzed with confirmatory factor analysis by using Lisrel software.
    Results
    The results revealed satisfactory Composite Reliability Index (ranging from 0/72 to0/87). Moreover، in the present study four-factor structure found in original scale was confirmed by a confirmatory factor analysis representing responsibility، perfectionism/ certainty، importance/ control of thoughts، threat estimation.
    Conclusion
    The study results supported the reliability and validity of the Persian OBQ-CV in Iranian adolescents and satisfactory Psychometric properties obtained to examine obsessive belief in none-clinical samples of adolescents. However، future research is needed to confirm these findings in a clinical sample.
    Keywords: Confirmatory factor analysis, Obsessive Beliefs Questionnaire, Child Version, Obsessive, compulsive disorder, Reliability, Validation
  • M. Mojibian, M. Shiryazdi, F. Binesh, A. Sajadnia Pages 330-335
    Increased risk of sporadic desmoid tumor occurs in increased estrogen level (pregnancy) and surgical incisions (abdominal and thorasic). The frequency of desmoid tumors in the general population is 2. 4 to 4. 3 cases. The case is 30 year old woman with history of previous cesarean section. In fourth month of pregnancy،ultrasonography revealed a 5×7 cm mass in lower segment of the uterus (leiomyoma). The tumor diameter was 20 cm in term gestation. The time of cesarean، incision of skin was done above the umbilicus and below the sternum and incision of uterus was done from fondus vertically down. After delivery، the mass which was separated from uterus and located in the abdominal wall was extracted. The histological investigation diagnosed a desmoid tumor.
    Keywords: Casarean Section, Desmoid Tumor, Pregnancy