فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 5 (امرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجتبی سلطانلو، تورج عنبرا، قربان تقی زاده، ثریا رهبر رحیم زاده، حسین کریمی صفحات 295-301
    Print
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش حاضر اختلالات شناختی را که یکی از مشکلات بیماران همی پلژی است، بررسی می کند. شناخت از حوزه های مختلفی تشکیل شده است که برخی از آن ها شامل جهت یابی، ادراک بینایی- فضایی، پراکسی حرکتی، سازماندهی بینایی- حرکتی و اعمال فکری می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی تعداد 20 نفر از بیماران همی پلژی راست بزرگسال پس از تشخیص آسیب مغزی، مورد بررسی قرار گرفتند. محدوده ی سنی افراد شرکت کننده در پژوهش 65- 45 سال بود که حداقل مدت 6 ماه از زمان سکته آن ها گذشته بود و به طور غیرتصادفی از چند مرکز توان بخشی در سطح شهر تهران انتخاب شدند. برای به دست آوردن داده ها از تست تعادل برگ و تست شناختی LOTCA استفاده شد. ضریب همبستگی داده ها نیز با آزمون پیرسون به دست آمد.
    یافته ها
    تعادل عملکردی بیماران همی پلژی راست بزرگسال با خرده آزمون های درک بینایی، درک فضایی، سازماندهی بینایی- حرکتی و برنامه ریزی حرکتی آزمون LOTCA ارتباط معنی دار دارد (05/0>p) و این ارتباط با خرده آزمون برنامه ریزی حرکتی ضعیف تر از سایر خرده آزمون ها می باشد (47= r و 05/0> p). در ضمن تعادل عملکردی بیماران همی پلژی راست بزرگسال با خرده آزمون آگاهی و روند تفکر ارتباط معنی داری ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از آزمون برگ و LOTCA از میزان همبستگی سطح بالایی برخوردار بودند. با توجه به یافته های فوق پیشنهاد می شود تا به دوره های توان بخشی شناختی در درمان بالینی بیماران همی پلژی بیشتر توجه شود تا توانایی های تعادلی که نیاز به عملکردهای شناختی نیز دارند، در آن ها بهبود بیشتری یابد. همچنین ارزیابی عملکردهای شناختی می تواند در بررسی تعادل عملکردی لازم جهت فعالیت های روزمره زندگی مفید باشد.
    کلیدواژگان: نقایص شناختی، تعادل عملکردی، همی پلژی، تعادل برگ، LOTCA
  • بهزاد یثربی، علیرضا عندلیب، نسیم سیفی، فاطمه افشاری صفحات 302-308
    پیش زمینه و هدف
    یکی از روش های تحلیل توزیع فشار پا استفاده از آنالیز حرکت با دستگاه های مجهز است. این روش علاوه بر هزینه های بالای آن، نیاز به فضای کافی برای استقرار تجهیزات و در پاره ای موارد اتصال لوازم جانبی به بیمار دارد که در حرکت بیمار محدودیت ایجاد می کند. هدف از این تحقیق استفاده از روشی غیرتهاجمی با هزینه کم و امکان آزادی عمل زیاد برای بیمار به همراه نتایجی کیفی و کمی با دقت بالا و هم زمان در دو حالت ایستایی و حرکتی است.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق از ابزاری غیرتهاجمی مشتمل بر 16 حسگر FSR و ارسال اطلاعات بی سیم با ماژول RF بر روی بیماران ACL استفاده گردید. جامعه مورد مطالعه 18 مرد بالغ در 3 گروه شامل 6 فرد سالم به عنوان گروه کنترل، 6 فرد دارای بیماری ACL پای راست و 6 فرد دارای بیماری ACL پای چپ بود. پس از پوشیدن کفش حاوی حسگرهای FSR توسط افراد، اطلاعات حسگرها در نقاط فشاری کف پای آن ها در حالت ایستایی و حرکتی به یک پردازشگر و سپس به صورت بی سیم به کامپیوتر منتقل گردید. اطلاعات دریافتی به نرم افزار طراحی شده با CSharp منتقل و پس از پردازش در آن، رنگ بندی نواحی فشار مشخص شده در تصویر کف پای راست و چپ ایجاد شده بر روی صفحه نمایشگر، متناسب با میزان فشار اعمالی بر حسگرها تغییر نموده و بعد از گذشت 5 ثانیه تغییرات رنگی مربوط به هر یک از حسگرهای دو پای راست و چپ به صورت نمودار به تصویر درآمد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که از لحاظ آماری هیچ اختلاف معنی داری بین میانگین فشارهای پای راست و چپ گروه کنترل در حالت ایستایی و حرکتی وجود ندارد (0.05 P>). از طرفی با مقایسه میانگین فشاری حسگرهای نظیربه نظیر پای راست و چپ در دو گروه بیماران ACL پای چپ و بیماران ACLپای راست و نیز مقایسه میانگین فشاری پای راست و چپ آن ها در حالت ایستایی و حرکتی اختلاف معناداری مشاهده شد (05/0P<). هم چنین با مقایسه میانگین فشاری پای چپ دو گروه بیماران ACL پای چپ و کنترل و نیز مقایسه میانگین فشاری پای راست دو گروه بیماران ACL پای راست و کنترل در حالت ایستایی و حرکتی اختلاف معناداری مشاهده گردید (05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده چنین به نظر می رسد که با استفاده از ابزار فوق بتوان بیماری ACL را به طور غیرتهاجمی با هزینه کم و آزادی عمل زیاد بیمار از طریق نمایش نتایج و اطلاعات دقیق به صورت لحظه به لحظه و تحلیل هم زمان مورد ارزیابی قرار داد.
    کلیدواژگان: FSR، میکروکنترلر، آنتن RF، توزیع فشار کف پا، ACL
  • مسعود انتظاری اصل، خاطره عیسی زاده فر صفحات 309-317
    پیش زمینه و هدف
    رخداد لرز پس از عمل جراحی بسیار شایع است و سبب افزایش مصرف اکسیژن، افزایش فشارخون، فشار داخل جمجمه و فشار داخل چشم و درد پس از عمل می شود. بنابراین جلوگیری از لرز مخصوصا در افراد مسن و بیماران قلبی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه اثربخشی پتیدین و دگزامتازون و دارونما برای پیشگیری از لرز پس از عمل جراحی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 120 بیمار کاندید عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی اردبیل انجام شد. بیماران واجد شرایط به طور تصادفی بلوک بندی شده به سه گروه دارونماa، دگزامتازون b و پتیدین c تقسیم شدند. روش القاء و حفظ بیهوشی در همه بیماران یکسان بود. درجه حرارت مرکزی و محیطی بیماران هر 5 دقیقه یک بار اندازه گیری شد. پس از القای بیهوشی، به بیماران گروه c پتیدین، به بیماران گروه b دگزامتازون و به بیماران گروه a نرمال سالین تزریق شد. کلیه اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS و تست های Chi-square و ANOVA مورد آنالیز قرار گرفتند. 05/0 P-value < معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    بین سه گروه بیماران از نظر سن، جنس، میانگین مدت عمل و ریکاوری تفاوت معنی داری وجود نداشت. بروز لرز در گروه نرمال سالین 19 مورد (5/47%)، در گروه دگزامتازون 4 مورد (10%) و در گروه پتیدن 15 مورد (5/37%) بود و در نتیجه از نظر بروز لرز تفاوت معنی داری بین گروه نرمال سالین با دگزامتازون (001/0= p) و پتدین (08/0= p)وجود داشت و گروه دگزامتازون کمترین میزان لرز و گروه شاهد بیشترین میزان لرز را داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که هر دو داروی پتیدین و دگزامتازون در پیشگیری از لرز پس از عمل جراحی موثرند و اثر دگزامتازون در پیشگیری از لرز بهتر از پتیدین است و با توجه به عدم وجود عوارض همودینامیک و کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل در استفاده از دگزامتازون، می توان از تجویز دگزامتازون پس از القای بیهوشی به عنوان جایگزینی برای تجویز پتدین (به عنوان روش متداول پیشگیری و درمان لرز بعد از عمل) مخصوصا در بیماران دچار عدم ثبات همودینامیک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، جراحی، دگزامتازون، لرز، پتیدین
  • مهرداد خدادوست، علیشا اکیا، سید منصور آل طه، شیرین اداباقر صفحات 318-328
    پیش زمینه و هدف
    عفونت مجاری ادراری (UTI) یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی است و اشریشیاکلی از حدود 75 تا 90 درصد از موارد UTI جدا شده است. از طرفی وقوعUTI کسب شده از جامعه ناشی از جدایه های E.coli مولد بتالاکتاماز با طیف گسترده (ESBL) به ویژه CTX-M به صورت جهانی در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، فراوانی جدایه های مولد ESBL و نیز ژن CTX-M در جدایه های اشریشیاکلی جدا شده از عفونت ادراری بیماران سرپایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از نمونه ادراری بیماران سرپایی، 140 جدایه اشریشیاکلی جدا شد. تست تعیین حساسیت نسبت به 10 آنتی بیوتیک منتخب توسط روش انتشار از دیسک در محیط جامد انجام گرفت. سپس با استفاده از آزمون فنوتیپی جدایه های تولید کننده ESBL شناسایی گردیدند. در نهایت با استفاده از روش PCR، ژن blaCTX-M در جدایه های تولید کننده ESBL مشخص شد.
    یافته ها
    از 140جدایه، به ترتیب 43/81 و 13/62 درصد آن ها به آمپی سیلین و کوتریموکسازول مقاوم بودند، اما 100 درصد جدایه ها نسبت به ایمیپنم حساس بودند. همچنین 34 جدایه (28/24 % از جدایه ها) تولید کننده ESBL بودند. در آزمایش PCR، ژن blaCTX-M در 30 (88 %) جدایه های مولد ESBL یافت شد.
    نتیجه گیری
    مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف بتالاکتام به خصوص سفالسپورین های نسل سوم یک نگرانی جدی است. تولید ESBL به ویژه در جدایه های بیماران سرپایی، تهدیدی بزرگ برای مصرف سفالسپورین های طیف گسترده است. با توجه به حضور ژن CTX-M در درصد بالایی از این جدایه ها، مطالعات بیشتر مولکولی و اپیدمیولوژیکی در باکتری های پاتوژن در این منطقه لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، اشریشیاکلی، CTX، M
  • بهروز ایلخانی زاده، علی نهالی مقدم، معصومه حاجی شفیع ها، مهرزاد صدقیانی، فریبا نانبخش، یعقوب دلدار، ناهید اسدی، نازیلا کیارنگ، ویدا سعیدی صفحات 329-338
    پیش زمینه و هدف
    غلظت مواد مختلفی در مایع فولیکولی تخمدان ممکن است با نتیجه درمان کمک باروری ارتباط داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی مارکرهایی از مایع فولیکولر است که بتوانند لانه گزینی جنین را پیش گویی کنند.
    مواد و روش ها
    غلظت هورمون ها و سیتوکین ها و فاکتورهای رشد انتخابی مایع فولیکولی در طی درمان کمک باروری، روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) اندازه گیری شده و با نتیجه درمان مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت 17- بتا استرادیول (E2)، پرولاکتین (PRL) و فاکتور رشد شبه انسولینی (IGF-I) به طور چشمگیری در گروهی از بیماران که به حاملگی موفق دست یافتند بالاتر از گروهی بود که به حاملگی دست نیافتند. هورمون لوتئینئزه کننده (LH)، هورمون رشد (GH)، پروژسترون و اینتر لوکین 1 (IL-1) در دو گروه با حاملگی موفق و ناموفق تفاوت معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه درمان ICSI با سطوح E2، PRL و IGF-I ارتباط دارد ولی LH، GH، IL-I و پروژسترون مارکرهای بیانگر موفقیت درمان نیستند.
    کلیدواژگان: لانه گزینی، هورمون، سیتوکین، مایع فولیکولی و تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)
  • علی عیسی زادگان، سیامک شیخی، محمد حافظ نیا، علی خادمی صفحات 339-346
    پیش زمینه و هدف
    متناسب با سبب شناسی افسردگی در بین بیماران مبتلا به سرطان شیوه های درمانی مختلفی شناخته شده است که یکی از آن ها گروه درمانی شناختی-رفتاری است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر درمانی گروهی بر کاهش افسردگی بیماران مبتلا به سرطان است.
    مواد و
    روش
    مطالعه حاضر یک طرح شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه شاهد می باشد. در این پژوهش از بین کلیه مراجعه کنندگان به بیمارستان امید شهر ارومیه، 20 بیمار که در طرح های آزمایشی کفایت می کند به روش نمونه گیری در دسترس و 20 نفر از افراد غیر مبتلا به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه مداخله و شاهد اختصاص داده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه افسردگی بک بود. اعضای گروه مداخله در 12 جلسه 90 دقیقه ای گروه درمانی شناختی-رفتاری شرکت کردند و گروه شاهد هیچ درمانی دریافت نکردند. برای مقایسه میانگین نمرات از آزمون کواریانس(آنکوا) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه مداخله و شاهد تفاوت معنا داری وجود دارد. بدین معنی که شناخت درمانی گروهی موجب کاهش میانگین نمره افسردگی بیماران در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر مشخص می کند که شناخت درمانی گروهی می تواند علایم افسردگی بیماران سرطانی را کاهش دهد. لذا از این یافته می توان در راستای برنامه ریزی یا استفاده از چهار چوب نظریه شناختی در کاهش و یا جلو گیری از افزایش افسردگی بیماران سرطانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی گروهی، افسردگی، بیماران سرطانی
  • سریه گل محمدلو، طاهره بهروزی لک، راضیه جعفری، سیما اشنویی، سروین پاشاپور صفحات 347-354
    پیش زمینه و هدف
    واژینوز باکتریال (BV) شایع ترین علت ترشحات غیر طبیعی واژن و یکی از علل مراجعه به کلینیک های زنان می باشد. با توجه به اهمیت عوارض جانبی ان در دوران بارداری، فراوانی شیوع عفونت و عوامل موثر بر آن در زنان با حاملگی زیر 20 هفته مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و
    روش
    در کل 198زن باردار با سن حاملگی کمتر از 20 هفته مراجعه کننده به کلینیک زنان بیمارستان مطهری وارد مطالعه شدند. اطلاعات مرتبط با مصاحبه از خانم های باردار جمع آوری شد. با استفاده از معیار Nugent، بیماران در سه گروه، مثبت، منفی و متوسط از نظر واژینوز باکتریال طبقه بندی شده و از نظر عوامل مرتبط مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس معیار Nugent، 151 نفر از نظر ابتلا به واژینوز باکتریال با امتیاز کمتر از چهار، منفی (76/26%)، 23 نفر با امتیاز بین 6-4، حد واسط (11/61%) و 24 نفر با کسب امتیاز بالای 6، مثبت (12/12%) بودند. از نظر سن، نمایه توده بدنی، میانگین تعداد دفعات آمیزش جنسی در 3 ماهه اول بارداری، سطح سواد بین سه گروه زنان باردار تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بیماران مبتلا به واژنوزیس بیشتر از گروه منفی از IUD استفاده می کردند و هیچ کدام از کاندوم استفاده نمی کردند. رابطه ی معنی داری بین واژینوزیس و نوع پیشگیری از حاملگی وجود داشت. (01/0 P =).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که شیوع واژینوز باکتریال در منطقه ی ما (2/12%)بوده و در حد متوسط است. استفاده از نوع وسیله پیشگیری از بارداری با ابتلا به واژینوز باکتریال ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: واژینوزباکتریال، بارداری، معیارNugent
  • پیمان عبدالله زاده، رضا شاپوری، شهرزاد نصیری سمنانی صفحات 355-363
    پیش زمینه و هدف
    بروسلوزیس یک بیماری مشترک انسان و دام با گسترش جهانی بوده که توسط بروسلاها ایجاد می شود. آن ها پاتوژن های داخل سلولی اختیاری بوده که در داخل ماکروفاژها و سلول های فاگوسیت کننده غیر حرفه ای تکثیر می یابند. مشاهدات نشان می دهند که گیاهان دارویی می توانند به طور موفقیت آمیز در درمان بیماری های باکتریایی بکار برده شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات باکتری کشی عصاره های اوکالیپتوس بر روی بروسلا آبورتوس 99S درون ماکروفاژی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه عصاره های آبی، اتانولی و استونی برگ های اوکالیپتوس تهیه شدند. سپس اثر عصاره ها بر بقای داخل ماکروفاژی بروسلا آبورتوس 99S با کشت سلولی از ماکروفاژهای صفاقی موش Balb/c مطالعه گردید. به این منظور پس از لیز ماکروفاژها، با تهیه رقت های سری و انجام کشت بر روی محیط مولر هینتون آگار، تعداد کلنی های رشد کرده مورد شمارش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که عصاره های اوکالیپتوس دارای فعالیت ضدمیکروبی بر روی بروسلا آبورتوس 99S درون ماکروفاژی بعد از مدت زمان 24 ساعت می باشند.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج کشت سلولی نشان داد که عصاره های اوکالیپتوس دارای فعالیت باکتری کشی بر روی بروسلا آبورتوس 99S درون ماکروفاژی بوده و عصاره اتانولی بیشترین فعالیت ضد میکروبی موثر بر روی بروسلای درون ماکروفاژی دارد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد باکتریایی، بروسلا آبورتوس 99S، عصاره های اوکالیپتوس، کشت سلولی
  • حسین داداش زاده، اصغر ارفعی، شلاله موسوی کیا، امینه علیزاده * صفحات 364-372
    پیش زمینه و هدف

    اختلالات خلقی از جمله افسردگی اساسی و اختلال خلقی دوقطبی از جمله شایع ترین مشکلات روان پزشکی در جوامع مختلف به شمار می روند. کیفیت زندگی متغیر مهمی در ارزیابی کارایی درمان در این دو دسته از بیماری محسوب می گردند. هدف از مطالعه فعلی، بررسی و مقایسه کیفیت زندگی در این دسته از بیماران در مرحله بهبودی با گروه سالم است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی، 20 بیمار با تشخیص افسردگی اساسی در مرحله بهبودی نسبی، 20 بیمار با تشخیص اختلال دوقطبی در مرحله بهبودی نسبی و 20 فرد سالم در مرکز آموزشی-درمانی رازی تبریز طی مدت 12 ماه بررسی شدند. افراد با نمره افسردگی بالای 18 (براساس پرسشنامه افسردگی بک-2) از مطالعه کنار گذاشته شدند. کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    افراد سه گروه از نظر سن و جنس همسان بودند. متوسط نمره افسردگی بک-2 در گروه افسردگی اساسی به طور معنی داری بیشتر از دو گروه دیگر بود. متوسط نمره کیفیت زندگی در حیطه سلامت جسمانی در گروه افسردگی اساسی به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. متوسط نمره کیفیت زندگی در حیطه سلامت روان در گروه افسردگی اساسی به طور معنی داری کمتر از گروه اختلال خلقی دوقطبی بود. در سایر موارد تفاوت معنی دار آماری بین سه گروه مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، سطح کیفیت زندگی در برخی حیطه های خاص در گروه افسردگی اساسی در مرحله بهبودی نسبی کمتر از گروه شاهد و گروه با اختلال خلقی دوقطبی در مرحله بهبودی نسبی می باشد. کیفیت زندگی در گروه مبتلا به اختلال خلقی دوقطبی در مرحله بهبودی نسبی تفاوتی با افراد سالم ندارد.

    کلیدواژگان: افسردگی اساسی، اختلال خلقی دوقطبی، کیفیت زندگی
  • مهدی امیرنیا، فرحناز زینعلی صفحات 373-378
    هیالن فیبروماتوزیس جوانان بیماری نادری است که با بروزندول و تومورهای متعدد روی پوست، فلکشن کنتراکچر مفاصل وهیپرتروفی لثه تظاهر میکندو کمتر از 70 مورد از آن در دنیا گزارش شده است.
    در این گزارش یک مورد از این بیماری در پسر 14 ساله اردنی معرفی می شود که با تابلوی علایم فوق مراجعه کرده، دربررسی های رادیولوژیکی وجود ضایعات استئولیتیک و اروزیون واسکلروتیک مارژین وتوده های نسج نرم در انتهای فالنگس دیستال انگشتان پا مشاهده شد ودر بررسی پاتولوژیکی وجود کلاژن وفیبروبلاست ها در زمینه ماتریکس هیالینی وتوزیع وسیع و جاگیری فیبروبلاست ها در یک ماتریکس ائوزینوفیلی بیشکل مشاهده شد و تشخیص JHF مسجل گردید. علی رغم نادر بودن این بیماری، در موارد وجود ندول و تومورهای متعدد به همراه کنتراکچر مفصلی باید به این بیماری فکر کرد.
    کلیدواژگان: هیالن فیبروماتوزیس جوانان، ندولهای متعدد، هیپرتروفی لثه، کنتراکچر مفصل، استرومای هیالینی
|
  • Mojtaba Soltanlou, Tooraj Anbara, Ghorban Taghi-Zadeh, Soraya Rahim-Zadeh Rahbar, Hosein Karimi Pages 295-301
    Background and Aims
    We investigated the association between cognitive deficits and the presence of functional balance problems in right adult stroke patients in order to elucidate a potential role of cognitive deficits in ADL complications،
    Material and Methods
    This study was conducted on a total of 20 patients with right adult stroke patients between 45-65 years old passing at least 6 months from their CVA were recruited through the outpatient clinic at rehabilitation faculty in Shafa hospital. To study the association between cognitive deficits and functional balance problems، we assessed the correlation. Functional balance was measured using Berg Balance Scale (BBS) and cognitive abilities were measured by Lowenstein Occupational Therapy Cognitive Assessment (LOTCA).
    Results
    There were meaningful correlation between visual perception، spatial perception، visuomotor organization، motor praxis، and functional balance (p<0. 05). There was no meaningful correlation between orientation، thinking operations، and functional balance (p>0. 05).
    Conclusion
    There was a significantly positive correlation between cognitive deficits and functional balance problems in right adult stroke patients، especially in visual perception، spatial perception، and visuomotor organization. Further، our findings suggest that assessment of cognitive abilities may be used as a prognostic factor for functional balance problems in ADL activities in right adult stroke patients.
    Keywords: Cognitive deficit, Functional balance, Stroke, BBS, LOTCA
  • Behzad Yasrebi, Ali Reza Andalib, Nasim Seifi, Fateme Afshari Pages 302-308
    Background and Aims
    One of the methods for abnormalities motion is the gait analysis using the analysis of plantar pressure distribution. This method is not only very costly but also it needs the adequate space to locate the equipment; in some cases connection of the accessories to the patient leads to the limitation of the patient’s motions. The aim of this study was to recognize the ACL disease using a non-invasive and cost-efficient method with less limitation for the patient. This method can also provide accurate qualitative and quantitative results for both static and moving conditions.
    Materials and Methods
    In this research، a non-invasive device with 16 FSR sensors and the capability of wireless transmission of data via RF module was applied on the ACL patients. The study was carried out on 18 mature males in 3 group including: 6 healthy persons as the control group، 6 patients with ACL in right leg، and 6 patients with ACL in the left leg. After wearing the shoes equipped with FSR sensors the data from sensors under pressure points of patients soles in static and moving conditions were transmitted to a processor and then to the wireless computer. Received data were sent to the software developed by C Sharp and then processed. The color of under pressure areas on the images of the right and left legs sole illustrated on the monitor were changed according to the applied pressure on the sensors. After 5 seconds، the color changed for each one of the sensors in the right and left legs were plotted in the form of a graph.
    Results
    The results showed that there was no statistically significant difference between the average pressures of the right and left legs in the control group in both static and motion conditions (P>0. 05). However comparing the average pressure of the corresponding sensors in the left and right legs for two categories of ACL patients and the average pressure of right and left legs in static and moving conditions، a significant difference was detected (P<0. 05). In addition، comparing the average pressure of the left legs in left Leg ACL patients and control category and the average pressure of the right legs in right leg ACL patients and control category in static and motion conditions a significant difference was detected (P<0. 05).
    Conclusions
    Considering the results، it seems that this device is able to evaluate the ACL disease with a non-invasive and cost-efficient method with less limitation for the patient through real-time and simultaneous illustration of the results and accurate information.
    Keywords: FSR, microcontroller, RF antenna, Plantar pressure, ACL
  • Masood Entezariasl, Khatereh Isazadehfar Pages 309-317
    Background and Aims
    Post-operative shivering is very common and it is usually followed by many problems such as an increase in oxygen consumption، blood pressure، intracranial and intraocular pressure، and post-operation pain. Therefore، it is very important to prevent shivering especially in the elderly and ischemic heart disease patients. The goal of this study was comparing the effect of Pethidine (Meperidine)، Dexamethasone، and Placebo in prevention of shivering.
    Materials and Methods
    This double blind clinical trial study was carried out on 120 patients who were candidates for surgery under general anesthesia. The patients were randomly divided into three groups including those who received placebo (a) Dexamethasone (b) and Pethidine (c). Induction and maintenance of anesthesia for all patients were similar. Central and peripheral temperature of patients was measured every 5 minute interval. After induction saline normal، Dexamethasone and Pethidine were respectively injected to groups a، b، and c. In recovery، all patients were controlled for visible shivering: The data were statistically analyzed by SPSS software and ANOVA and chi square tests.
    Results
    There were no significant differences among three mentioned groups regarding of gender، age، duration of surgery، and recovery time. Nineteen cases (47. 5%) in group a had post-operative shivering. Whereas، in group b only 4 cases (10%) had shivering and the difference between 2 groups was significant (P value = 0. 001). Also in group c، 15 cases (37. 5%) had shivering that the difference with placebo group was significant (P value = 0. 08).
    Conclusion
    The present study showed that pethidine and dexamethasone are effective drugs for preventing post-operative shivering in elective surgery. And the effect of dexamethasone in preventing the post-operative shivering is better than Pethidine. Dexamethasone can be administered after induction of anesthesia as an alternative to administration of Pethidine (as a common method of prevention and treatment of postoperative shivering) particularly in patients with hemodynamic instability.
    Keywords: Surgery, General anesthesia, Shivering, Dexamethasone, Pethidine
  • Mehrdad Khodadoost, Alisha Akya, Seyed Mansour Ale Taha, Shirrin Adabagher Pages 318-328
    Background and Aims
    One of the most prevalent bacterial infections is urinary tract infection (UTI); and Escherichia coli has been isolated from 75-90 percent of UTI cases. On the other hand، the rate of community acquired UTI caused by extended spectrum beta-lactamase producing E. coli، in particular blaCTX-M is increasing worldwide. Therefore، this study aimed to assess the pattern of antibiotic resistance، ESBL frequency، and blaCTX-M gene in E. coli isolated from UTI of out-patients.
    Materials and Methods
    This study was carried out on the urinary samples of out-patients and 140 E. coli strains isolated. Then the susceptibility of isolates to 10 selected antibiotics was tested using disc diffusion method. Later، the ESBL producer strains were confirmed using combined discs method. Finally، the blaCTX-M gene was determined in ESBL producer isolates using PCR.
    Results
    Of 140 isolates، 81. 43 % and 62. 13% showed resistance to ampicillin and Co-trimoxazole، respectively، but 100% were sensitive to imipenem. Moreover، 34 (24. 28%) isolates were ESBL producers. PCR showed that 30 (88%) of ESBL producer isolates contained CTX-M gene.
    Conclusion
    Resistance to various beta-lactam antibiotics in particular the third generation of cephalosporins is a serious concern. The production of ESBL، in particular in isolates of out-patients، is a big threat for use of the broad spectrum cephalosporins. Given the presence of CTX-M gene in the high proportion of the isolates، more molecular and epidemiological studies on pathogenic bacteria in this region is required.
    Keywords: Urinary tract infection, Escherichia coli, CTX, M
  • Behrouz Ilkhanizadeh, Ali Nahali Moghaddam, Masomeh Hajishafiha, Mehrzad Sadaghiani, Fariba Nanbakhsh, Yaghob Deldar, Nahid Asadi, Nazila Kiarang, Vida Saidi Pages 329-338
    Background and Aims
    Concentrations of certain substances in follicular fluid (FF) may related to fertilization outcome. The study aim was to identify FF markers with which to predict embryo implantation potential.
    Materials and Methods
    Concentrations of selected hormones، cytokines and growth factors in FF samples obtained during assisted reproduction treatment، Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI) method were related with treatment outcomes.
    Results
    Mean concentrations of 17beta-estradiol (E2)، prolactin (PRL) and insulin-like growth factor (IGF) -I were significantly higher، in treatment attempts leading to a clinical pregnancy as compared with those in which no pregnancy was established. LH، growth hormone (GH)، progesterone، and interleukin-1 (IL-1) concentrations are similar in successful and unsuccessful attempts.
    Conclusions
    Fertilization outcomes were related to FF levels of PRL، E2 and IGF-I. But LH، growth GH، progesterone، and IL-1 are not markers of success.
    Keywords: Implantation, Hormone, Cytokine, Follicular fluid, ICSI
  • Ali Issazadegan, Siamak Shiekhi, Mohammad Hafeznia, Ali Khademi Pages 339-346
    Background and Aims
    Many methods have been established for the treatments of depression among cancer patients depending on its etiology، and cognitive therapy is one of them. This research aimed to investigate the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy on decreasing depression level of patients with cancer.
    Materials and Methods
    This pretest-posttest quasi-experimental study was conducted on 20 cancer patients that were selected by available sampling method and were randomly divided into two experimental and one control groups. The measurement tool was Beck Depression Inventory (BPI-II). The experimental group participated in 12 sessions of cognitive therapy، while the control group did not receive any treatment. The mean scores of the two groups were compared through analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    The results of the study showed the significant differences between the mean scores of the pre-test and post-test of the experimental and control groups; cognitive group therapy had reduced the depression mean score in the experimental group.
    Conclusion
    The findings of the study indicate that cognitive group therapy can reduce the depression among cancer patients. Therefore، it is an effective method for encountering and coping with negative life events or prevent depression among cancer patients.
    Keywords: Cognitive group therapy, Depression, Cancer patients
  • Sarie Golmohammadlou, Tahere Behrooz Lak, Razie Jafari, Sima Oshnui, Sarvin Pashapoor Pages 347-354
    Background and Aims
    Bacterial vaginosis is the most common reason of abnormal vaginal discharge and one of the common causes of referring to gynecology clinics. Due to its importance in pregnancy، this study aimed to evaluate the frequency and related factors of bacterial vaginosis in pregnant women with gestational age less than 20 weeks. Matherials &
    Methods
    A total of 198 pregnant women with gestational age less than 20 weeks were enrolled in the study in Motahhari Hospital، Urmia. Information related factors were collected by interviewing the pregnant woman. Using Nugent’s criteria، patients were divided to three groups، positive، negative، and intermediate and were compared based on related factors.
    Results
    According to Nugent’s criteria، 151 patients with score less than 4 were negative (76. 26. %)، 23 patients with score 4-6 were intermediate (11. 61%)، 24 patients with score more than 6 were positive (12. 12%). There was no significant difference in age، BMI (Body Mass Index)، Sexual behavior، educational level، and parity between the three groups. Patients with bacterial vaginosis used IUD significantly higher than negative group and none of them used condom as a contraceptive. There was a significant relation between vaginosis and type of pregnancy prevention (p=0. 01).
    Conclusion
    Our results showed the prevalence of bacterial vaginosis was 12. 12% in this area with intermediate level of infection. Type of contraception method is possibly correlated with bacterial vaginosis in pregnancy.
    Keywords: Bacterial vaginosis, Pregnancy, Nugent criteria
  • Peyman Abdolahzadeh, Reza Shapouri, Shahrzad Nasiri Semnani Pages 355-363
    Background and Aims
    Brucellosis is a worldwide zoonotic disease that caused by Brucella spp. They are facultative intracellular pathogens which replicate inside macrophages and in non professional phagocytes cells. The experiences show that medicinal plants can be used successfully to treat bacterial diseases. The aim of this study is evaluation of bactericidal effects of Eucalyptus globulus extracts on intramacrophage Brucella abortus S99.
    Material and Methods
    In this study aquatic، ethanolic and acetonic extracts of Eucalyptus globulus leaves prepared. Then effect of extracts on intramacrophge surviving of B. abortus S99 studied on cell culture of Balb/c mice peritoneal macrophages. Therefore، after lysis of macrophages، preparation of serial dilution and culture on Muller-Hinton Agar media، number of grown CFU counted.
    Results
    Results indicated that Eucalyptus globulus extracts have antimicrobial activity on intramacrophage B. abortus S99 after 24h.
    Conclusion
    Overall cell culture results indicated that Eucalyptus globulus extracts have bactericidal activity on intramacrophage B. abortus S99 and ethanolic extract has the most effective antimicrobial activity on intramacrophage brucellae.
    Keywords: Antibacterial activity, Brucella abortus S99, Eucalyptus globulus extracts, Cell culture
  • Hossein Dadashzadeh, Asghar Arfaei, Shalaleh Mousavikia, Amineh Alizadeh Pages 364-372
    Background and Aims

    Mood disorders including major depression (MD) and bipolar mood disorders (BMD) are among the most frequent psychological problems all over the world. Quality of life (QOL) is an important endpoint to assess the efficacy of treatment in these two conditions. This study aimed at evaluating and comparing the QOL in these two groups in the partial recovery phase with normal counterparts. Methods & Materials: In the analytic-descriptive cross-sectional setting، 20 patients with MD in partial recovery phase، 20 patients with BMD in partial recovery phase and 20 healthy subjects were recruited in Tabriz Teaching Razi Centre in a 6-month period of time. Cases with depression score>18 (according to the Beck depression inventory-2; BDI-2) were excluded. The QOL was assessed by the (World health organization quality of life (WHOQOL-BREF) questionnaire.

    Results

    The three groups were matched for age and gender. The mean BDI-2 score was significantly higher in the MD group than that in the two others. The mean score of physical health domain was significantly lower in the MD group comparing with that in the controls. The mean score of psychological domain was significantly lower in the MD group comparing with that in the BMD group. The other scores were comparable between the three groups.

    Conclusion

    Based on our findings، the QOL was lower in the MD group in partial recovery phase in some domains comparing with the BMD group in the partial recovery phase and the controls. The QOL was not significantly different between the BMD group in the partial recovery phase and the controls.

    Keywords: Major depressive disorder, Bipolar mood disorder, Quality of life
  • Mehdi Amirnia, Farahnaz Zeinali Pages 373-378
    Juvenile hyaline fibromatosis is a rare genetic disease that is characterized by multiple papulonudular skin lesions، gingival hypertrophy and joint contracture. According to our knowledge، less than 70 cases with features suggesting the diagnosis have been reported. It is an autosomal recessive disease that is usually detected in infancy or early childhood. We report a 14-year old boy، who presented skin colored to erythematous painless rubbery nodules on the scalp، face، hand، and feet and flexion contracture on both elbow and gingival hypertrophy. Radiological findings showed erosion at the end of distal phalanxes with marginal sclerosis and soft tissue masses on toes. Pathological finding were an increased number of fibroblasts embedded in an amorphous eosinophilic hyalinized matrix. Some stoma cells were observed in the lacuna-like spaces (chondroid cell) within this material. For our patient، the diagnosis of JHF was based on the presence of typical tumoral lesions، gingival hyperplasia، joint contracture، and the characteristic histopathological findings. The presence of amorphous hyaline material in the dermis supported our diagnosis of JHF.
    Keywords: Juvenile hyaline fibromatosis, Multiple nodules, Gingival hypertrophy, Joint contracture, Hyaline matrix