فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:14 Issue: 2, Spring 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/24
  • تعداد عناوین: 14
|
  • هادی آتشی، محمد جواد ضمیری، امیر اخلاقی، محمد دادپسند، محمد باقر صیادنژاد، علیرضا عبدالمحمدی صفحات 88-93
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر پارامترهای منحنی شیردهی بر فاصله گوساله زایی و بررسی اثر فاصله گوساله زایی بر پارامترهای منحنی شیردهی در گاوهای هلشتاین ایران بود. برای تشریح منحنی شیردهی، 5754428 رکورد روز آزمون تولید شیر مربوط به 766108 دوره شیردهی در 315634 گاو در 2448 گله با استفاده از تابع گامای ناقص تجزیه شدند. نتایج نشان داد، گاوهایی که در اوایل دوره شیردهی (120 روز نخست) تولید بیشتری داشتند، فاصله گوساله زایی کمتری نیز داشتند، اما فاصله گوساله زایی طولانی تر، تولید شیر 305 روز را افزایش داد (P<0.01). تولید شیر بیشتر در روز اول شیردهی، شیب بیشتر مرحله افزایشی و مرحله کاهشی منحنی شیردهی، با کاهش فاصله گوساله زایی همراه بود (P<0.01). به ازای هر کیلوگرم افزایش تولید شیر در اوج شیردهی، فاصله گوساله زایی (12/0) 73/2 روز افزایش یافت. اثر تداوم شیردهی بر فاصله گوساله زایی معنی دار بود و تداوم شیردهی با کاهش فاصله گوساله زایی، کاهش یافت (P<0.01).
    کلیدواژگان: عملکرد تولید مثلی، منحنی شیردهی، گاوهای شیری هلشتاین
  • مرتضی زنده دل، کسری مختار پوریانی، وهاب باباپور، مریم پور رحیمی، فرشید حمیدی صفحات 94-99
    مطالعه حاضر برای بررسی اثر تزریق داخل بطنی-مغزی کتانسرین (آنتاگونیست گیرنده 5-HT2a) و SB242084 (آنتاگونیست گیرنده 5-HT2c) بر مصرف آب و غذای ناشی از هارمالین در جوجه های گوشتی 24 ساعت محروم از غذا انجام گرفت. در ابتدا کانول راهنما در بطن جانبی راست جوجه ها قرار گرفت. در آزمایش اول، پرندگان به صورت داخل بطن مغزی تحت تزریق 0، 25، 50 و 100 میکروگرم هارمالین قرار گرفتند. در آزمایش دوم، جوجه ها 10 میکروگرم کتانسرین را قبل از تزریق هارمالین دریافت کردند. در آزمایش سوم، پرندگان پس از 3 میکروگرم SB242084 تحت تزریق هارمالین قرار گرفتند و مقدار مصرف غذا و آب تجمعی تا سه ساعت پس از تزریق مشخص گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که هارمالین باعث کاهش مصرف غذا و افزایش مصرف آب در جوجه های گوشتی 24 ساعت محروم از غذا می شود (P≤0.05). اثر هارمالین بر مصرف غذا و آب به صورت معنی داری با پیش درمانی کتانسرین و SB242084 تضعیف شد (P≤0.05). این نتایج پیشنهاد می کند که یک تداخل عمل بین هارمالین و سروتونین (از طریق گیرنده های 5-HT2a و 5-HT2c) در رفتار تغذیه ای جوجه ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: هارمالین، سروتونین، پاسخ تغذیه ای، جوجه
  • گوآنگ ژی هی، شو زوآن دنگ، وی یی تیان صفحات 100-105
    این مطالعه با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز، زمان واقعی (real time PCR) اختصاصی سرووار سالمونلا انتریتیدیس جهت شناسایی DNA ژنومی آن در غازهای تخمگذار پس از انجام واکسیناسیون زیر جلدی در زمان های مختلف انجام گرفت. جهت افزایش اعتبار نتایج، از روش فلوئورسنت آنتی بادی غیر مستقیم و ایمنوهیستوشیمی استفاده گردید. نتایج نشان داد که سالمونلا انتریتیدیس به طور ثابتی در همه نمونه ها وجود دارد. واژن و رحم در زمان 20 ساعت پس از واکسیناسیون مثبت بودند و آخرین اندامی که یک نتیجه مثبت نشان داد، بزرگترین فولیکول قبل از تخمگذاری در زمان 32 ساعت پس از واکسیناسیون بود. تعداد کپی DNA سالمونلا انتریتیدیس در هر بافت در فاصله 30 تا 60 ساعت پس از واکسیناسیون به حد بالایی می رسید به نحوی که واژن و رحم دارای غلظت بالاتری نسبت به سایر بافت ها بودند. با این وجود تعداد باکتری ها در فاصله 3، 4 و 6 روز شروع به کاهش کرد و غلظت DNA سالمونلا انتریتیدیس در بافت ها به جز واژن پایین تر از حد تشخیص رسید. آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان واقعی، در یک سری از بافت ها برای بررسی بیشتر مکانیسم محافظت واکسن و بهینه کردن روش واکسیناسیون از نظر کاربرد دارای اهمیت فراوان می باشد.
    کلیدواژگان: سالمونلا انتریتیدیس، اندام های تولید مثلی، جمعیت، غاز
  • نوید قوی حسین زاده، اردشیر محیط، ناهید آزاد صفحات 106-112
    رکوردهای زایش از آوریل 1996 تا دسامبر 2005 مشتمل بر 31863 رکورد زایش از 1173 گاو شیری در یک گله بزرگ تجاری شیری برای ارزیابی آثار تنش حرارتی، با استفاده از شاخص درجه حرارت-رطوبت (THI)، بر تولید و ترکیب شیر و عملکرد تولید مثلی گاوهای هلشتاین تحت شرایط آب و هوایی رشت در ایران استفاده شده بود. مقادیر THI به 6 گروه تقسیم بندی شدند: 40-30 (THI1)، 50-41 (THI2)، 60-51 (THI3)، 70-61 (THI4)، 80-71 (THI5) و 90-81 (THI6). گاوهای شیری در THI6 تولید شیر و چربی کمتری نسبت به گروه های دیگر THI داشتند، ولی گاوهایی که در THI1 و THI2 بودند بیشترین مقادیر تولید شیر و چربی را داشتند (P<0.05). در هر حال، گاوهای شیری در گروه دوم THI به طور معنی داری دارای درصد چربی کمتری نسبت به گروه ششم THI بودند (P<0.05). گاوهایی که در بهار زایش کرده بودند به طور معنی داری روزهای باز طولانی تری نسبت به گاوهایی که در فصول دیگر زایش کرده بودند داشتند (P<0.05). همچنین، گاوهای زایش نموده در تابستان به طور معنی داری دارای تعداد زیادتر دفعات سرویس به ازای آبستنی بوده و دارای نرخ های آبستنی کمتری نسبت به گاوهای زایش کرده در سایر فصول بودند (P<0.05). گاوهای شیری که در گروه پنجم THI بوده و در فصل بهار و یا در فاصله سال های 2004 تا 2005 زایش نمودند دارای بیشترین روزهای باز بودند (P<0.05). گاوهایی که در گروه دوم THI بودند به ترتیب دارای بیشترین تعداد تلقیح منجر به آبستنی و کمترین نرخ آبستنی در مقایسه با سایر دسته های THI بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که تنش حرارتی تابستان به طور منفی بر تولید و ترکیب شیر و عملکرد تولید مثلی اثر می گذارد. بنابراین، استفاده از راهکارهای مدیریتی برای کاهش آثار افزایش حرارت بر عملکرد گاوهای شیری می تواند در دوره های معینی از سال تحت شرایط آب و هوایی مطالعه حاضر مورد نیاز باشد.
    کلیدواژگان: دما، رطوبت، تولید مثل، گاو
  • امیر سجاد باقری سروستانی، علی نیازی، محمد جواد ضمیری، محمد دادپسند طارمسری صفحات 113-119
    پرولاکتین یک هورمون پلی پپتیدی تک زنجیره است که در سلول های لاکتوتروپ غده هیپوفیز ساخته می شود. مهمترین کنش پرولاکتین در پرندگان ایجاد و تنظیم فرآیند کرچی است. ناحیه پروموتر ژن پرولاکتین، مدل مناسبی برای بررسی های نسخه برداری و تنظیم هورمونی فعالیت ژن در بافت ها است. به علت بسامد بالای کرچی در مرغ های بومی فارس، همبستگی بین چند شکلی پروموتر ژن پرولاکتین و تولید تخم مرغ در جمعیت ماکیان مرکز مطالعات مرغ بومی فارس، بررسی شد. ژنوتیپ 100 مرغ بومی بر اساس نواحی دارای موتاسیون نقطه ای C-2161G و C-2402T و حذف و اضافه شدن 24-bp (indel) در ناحیه منفی 358 ژن انجام شد. سه ژنوتیپ در جایگاه C-2161G GG)، CG و (CC، سه ژنوتیپ در جایگاه C-2402T TT)، CT و (CC و همچنین سه ژنوتیپ در جایگاه حذف و اضافه شدن 24-bp (indel) II)، ID و (DD شناسایی شدند. آنالیز آماری، همبستگی معنی داری را بین ژنوتیپ های دارای موتاسیون نقطه ای و حذف و اضافه شدن (indel) با تولید تخم مرغ نشان داد (P<0.01). امکان کاربرد این یافته ها در گزینش ژنتیکی برای تولید تخم مرغ نیازمند بررسی های بیشتر است.
    کلیدواژگان: پرولاکتین، چند شکلی ژنی، مرغ بومی فارس، کرچی، تولید تخم مرغ
  • راضیه حسینی، حمید رجاییان، علی حاجی محمدی، سعید نظیفی، الهام خلیجی، شیدا اسماریان صفحات 120-125
    سالینومایسین یک آیونوفور پلی اتر مونوکربوکسیلیک با خاصیت ضد میکروبی است که به عنوان محرک رشد در نشخوارکنندگان و کوکسیدیواستات در طیور به جیره غذایی اضافه می شود. آیونوفورها به طور انتخابی با یون های مشخصی باند می شوند و باعث اختلالات بیوشیمیایی داخل و خارج سلولی می شوند علائم بالینی مسمومیت با آیونوفورها غیر اختصاصی و در همه گونه ها شبیه به هم است و شامل افزایش ضربان قلب، لرزش عضلات، بی قراری، از دست رفتن اشتها، عدم تعادل، ضعف عضلانی و له له زدن مداوم می باشد. مسمومیت حاد با آیونوفور (mg/kg 5/0داخل وریدی) در 6 راس گوسفند ماده از نژاد مخلوط ایجاد شد. در گروه شاهد (6 راس گوسفند ماده) نیز به همان حجم محلول سالین استریل به صورت داخل وریدی تزریق شد. نمونه های خون قبل از آزمایش و همچنین در فواصل زمانی مختلف بعد از تجویز سالینومایسین جمع آوری گردید. آنزیم های ALT، AST، CK، LDH و میزان پروتئین تام در سرم نمونه ها با روش های معمول آزمایشگاهی اندازه گیری شد. در هر دو گروه، سمع صداهای قلب و اخذ (ECG) انجام شد. مسمومیت با سالینومایسین باعث افزایش معنی داری در سطح آنزیم های ALT، AST، CK و LDH در گوسفندان مورد آزمایش شد. بر اساس یافته های به دست آمده از الکتروکاردیوگراف (ECG) تعداد ضربان قلب در گروه شاهد به صورت معنی داری کمتر از تعداد ضربان قلب در گروه مورد آزمایش بود. ریتم قلب در گروه شاهد جز مواردی از تاکیکاردی سینوسی (3 مورد) و آریتمی سینوسی (2 مورد) طبیعی بود. در گروه مورد آزمایش مواردی از تاکیکاردی سینوسی (11 مورد)، انقباض زودرس بطنی (2 مورد) و معکوس شدن موج T (3 مورد) گزارش شد. به نظر می رسد مسمومیت حاد با سالینومایسین باعث رخداد آریتمی های مختلف در گوسفندان مورد آزمایش شده است که این امر ممکن است به علت اثرات پاتولو‍‍‍ژیک آیونوفور روی میوکارد قلب باشد.
    کلیدواژگان: سالینومایسین، گوسفند، ECG، آریتمی، پارامترهای بیوشیمیایی
  • خدیجه اسماعیل پور بزنجانی، مهدی عباس نژاد * صفحات 126-132

    مطالعات قبلی نشان داده اند آسکوربیک اسید به عنوان یک ویتامین و تعدیل کننده عصبی در مغز پستانداران یافت می شود. شواهد فراوانی نشان می دهند سیستم دوپامینی و آسکوربیک اسید بر حافظه و یادگیری موثرند. به علاوه ویتامین C به عنوان یک آنتاگونیست دوپامین عمل می کند. هدف تحقیق حاضر ارزیابی عملکرد توم آسکوربیک اسید و بروموکریپتین به عنوان یک آگونیست انتخابی D2 در هسته آکومبنس بر یادگیری و حافظه فضایی می باشد. موش های صحرایی نر در دیگ موریس مورد ارزیابی قرار گرفتند تزریق داخل هیپوکامپی از طریق کانول گذاری در منطقه CA1 انجام شد حیوانات به 12 گروه 7 تایی به شرح ذیل تقسیم گردیدند: کنترل، آسکوربیک اسید (μg/rat 48 و 24، 12، 6)، بروموکریپتین (μg/rat 5/2 و 2، 1، 5/0)، آسکوربیک اسید و بروموکریپتین (μg/rat 24 و 2)، دروغین آسکوربیک اسید و بروموکریپتین. نتایج نشان دادند تزریق آسکوربیک اسید در هیپوکامپ باعث کاهش یادگیری و حافظه فضایی هر دو شد. بروموکریپتین به تنهایی و همراه با آسکوربیک اسید در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش یادگیری و حافظه فضایی شد. این یافته ها نشان دادند که آسکوربیک اسید در CA1 اثر آگونیستی گیرنده های D2 را بر حافظه فضایی و یادگیری تخفیف می دهد.

    کلیدواژگان: CA1، آسکوربیک اسید، یادگیری و حافظه فضایی، گیرنده D2، موش صحرایی
  • بهرام فلاحتکار، سبحان رعنای اخوان، محمدحسین طلوعی گیلانی، علیرضا عباسعلیزاده صفحات 133-139
    از آنجایی که ماهیان خاویاری هیچ گونه ویژگی و نشانه خارجی جنسی را نشان نمی دهند، تعیین جنسیت و مرحله رسیدگی جنسی این ماهیان به وسیله مشاهده مستقیم گنادها انجام می شود. مطالعه حاضر به توصیف بیوپسی و مشاهدات بافت شناسی گنادها در فیل ماهیان جنس نر و ماده در کلاسه های مختلف سنی می پردازد. 226 فیل ماهی در این مطالعه مورد تعیین جنسیت قرار گرفتند و جنسیت و مرحله رسیدگی جنسی آن ها از طریق بیوپسی و مشاهدات بافت شناسی سنجش گردید. شکاف 20 تا 25 میلی متر به وسیله اسکالپل تیز در ناحیه وسطی شکم بین باله های سینه ای و شکمی مشاهده گنادها را امکان پذیر نمود و تعیین جنسیت و مرحله رسیدگی با موفقیت در تمامی ماهیان انجام شد. نسبت جنسی ماده ها به نرها در شرایط پرورشی 84/1:0 بود. اکثر ماهیان نر و ماده این مطالعه به ترتیب در مرحله میانه اسپرم سازی و پیش از زرده سازی قرار داشتند. هیچ گونه علایم بیماری و عفونت که مرتبط با جراحی و بیوپسی گناد باشد مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان داد که جنسیت این ماهیان را می توان در سن 3 سالگی تعیین نمود و هر چه سن ماهیان بیشتر شود دقت این عمل بالاتر می رود. توانایی انجام جراحی بدون ایجاد مشکلی در سلامت این ماهیان ارزشمند به عنوان یک ابزار ساده و با ارزش در مدیریت آبزی پروری و حفاظت آن ها تلقی می گردد.
    کلیدواژگان: تعیین جنسیت، ماهی خاویاری، بیوپسی
  • عزیزاله خداکرم تفتی، آیدا داوری صفحات 140-144
    تشخیص موارد غیر طبیعی مادرزادی و اکتسابی دستگاه تولید مثل میش ها معمولا از طریق معاینه بالینی امکان پذیر نمی باشد. به همین منظور موارد غیر طبیعی مورفوپاتولوژیک تعداد 739 دستگاه تولید مثل میش ها در کشتارگاه های استان فارس مورد مطالعه قرار گرفت. از این تعداد، 648 دستگاه غیر آبستن بودند که مورد بررسی ظاهری قرار گرفتند. در آزمایش ماکروسکوپی، 3/12% از دستگاه ها آبستن تشخیص داده شد. از دستگاه های غیر آبستن، 6/16% موارد غیر طبیعی پاتولوژیک داشتند که در بررسی هیستوپاتولوژیک، اندومتریت 93/2%، متریت 4/0%، پیومتر 15/0%، هیدرومتر 15/0%، هیپرپلازی پاپیلر بافت پوششی اندومتر 15/0%، اندومتریوز 3/0%، تغییر چربی سلول های میومتر 3/0%، هموسیدروز چند کانونی تا منتشر 23/1%، کیست های فولیکولی 85/1%، کیست های لوتئینی-فولیکولی 6/0%، کیست های پارا-اوارین 9/0%، التهاب تخمدان 6/0% و کیست های سیستی سرکوس تنیوکولیس 15/0% مشاهده شد. اندومتریت به انواع حاد و مزمن طبقه بندی شد. اندومتریت حاد در 75/0% و اندومتریت مزمن در 18/2% موارد تشیخص داده شد. در مجموع اندومتریت و کیست های تخمدانی از شایع ترین موارد غیر طبیعی میش های کشتار شده به شمار می روند.
    کلیدواژگان: مورفوپاتولوژی، دستگاه تولید مثل، کشتارگاه، میش های غیر آبستن
  • اکبر نیکخواه، سید مهدی کریم زاده صفحات 145-149
    هدف این آزمایش، بیان کمی و نمره دهی ویژگی های ساختار شناختی گردن رحم گاوهای شیرده توسط یک فن آوری مقرون به صرفه بود. گردن رحم 4 گاو هلشتاین طی تمامی روزهای دوره فحلی شامل زیر دوره های ایستا فحلی، پرواستروس، مت استروس و دای استروس روزانه فیلم برداری شد. فن آوری شامل دستگاه رکورد برداری از دیواره رحم، انتقال رکوردها به رایانه، نرم افزار پردازش تصاویر گردن رحم، و نمره دهی صفات ظاهری-ساختاری تصاویر بود. ساختار شناسی گردن رحم طی روزهای ایستا فحلی و غیر ایستا فحلی به طور کمی و از 1 تا 5 نمره دهی شد تا مورد مقایسه آماری با روش های نافراسنجه ای و تجزیه واریانس قرار گیرد. نتایج ثابت نمود که ناحیه گردن رحم در مواقع ایستا فحلی به طور معنی داری دارای ترشحات مخاطی بیشتر، حرکات کمتر، وضعیت مرکزی تر، و وضوح شفاف تری نسبت به مواقع غیر ایستا فحلی بود. گردن رحم در مواقع غیر ایستا فحلی، ناموزون و پیچان مشاهده گردید، به طوری که وضوح دهانه گردن رحم محرز نبوده و یا به سختی محرز بود. در حالی که دهانه گردن رحم در مواقع ایستا فحلی به روشنی و سهولت متمایز می شد. در نتیجه، مشاهدات کمی قویا نشانگر توان مزرعه ای و کاربردی فن آوری و نوآوری توسعه یافته در آزمایش حاضر است.
    کلیدواژگان: گردن رحم، گاو، فحلی، ساختار شناسی، تولید مثل
  • بیژن اسمعیل نژاد، موسی توسلی، سیامک عصری رضایی، بهرام دلیر نقده، کریم مردانی، فرهاد فرهنگ پژوه، سید میثم ابطحی صفحات 150-154
    مطالعه حاضر جهت تعیین الگوی الکتروفورتیک پروتئین های سرم در بزهای آلوده به با بزیا اویس انجام شد. محاسبه مقدار پروتئین کل سرم و الکتروفورز پروتئین های سرم 15 بز آلوده و سالم انجام شد. آلودگی به با بزیا اویس با استفاده از آزمایش میکروسکوپی مشخص گردید. تایید تشخیص آلودگی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و یک جفت پرایمر اختصاصی با بزیا اویس انجام شد. مقدار متوسط پروتئین کل و قطعات آلفا و گاما گلوبولین در گروه آلوده نسبت به گروه سالم به طور معنی داری بالاتر بود (P<0.05).
    کلیدواژگان: پروتئین های سرم، الکتروفورز، با بزیا اویس، بز، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • سید شهرام شکرفروش، سید مصطفی رضوی، مریم عباس والی صفحات 155-157
    هر چند که میزان آلودگی گاو به گونه های میکروسکوپیک سارکوسیست در ایران بسیار زیاد است، بر اساس اطلاعات ما تاکنون گزارشی مبنی بر تشخیص گونه های ماکروسکوپیک این انگل در گاو وجود ندارد. در مطالعه حاضر سارکوسیستیس هیرسوتا برای اولین بار از یک راس گاو کشتار شده در کشتارگاه شیراز جدا شد. در هنگام بازرسی کشتارگاهی، کیست هایی به طول 3 تا 5 میلی متر در عضلات اسکلتی به خصوص عضلات بین دنده ای و دیافراگم لاشه یک راس گاو نر دو ساله مشاهده شد. در مطالعه میکروسکوپی، زوئیت های دوکی شکل در کیست ها مشاهده گردید و در مطالعه میکروسکوپ الکترونی دیواره کیست ها برجستگی های مخروطی شکل که اختصاصی گونه سارکوسیستیس هیرسوتا است، مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: سارکوسیستیس هیرسوتا، گاو، ایران
  • تنویر اختر، ابول حسنات، اسماء وحید قورشی صفحات 161-164
    در این تحقیق 10389 حلزون، از نوامبر 2005 تا اکتبر 2006 از چهار منطقه مورد مطالعه در پنجاب جمع آوری گردید. بیشترین فراوانی به ترتیب در ایندوپلانوربیس (38%)، (17%)، بلامیا (3/10%)، ژیرلوس (10%)، لیمنه آ(2/9%) و انکوملانیا (9%) مشاهده شد و کمترین فراوانی در جنس بولینوس (7/6%) دیده شد. تنها حلزون های ایندوپلانوربیس از نظر سرکر شیستوزوما بویس مثبت تشخیص داده شدند. همبستگی معنی داری بین عفونت در حلزون ها و فاکتورهای هواشناسی از قبیل رطوبت نسبی (%) و بارندگی (mm) مشاهده گردید (P<0.05) در حالی که برای فاکتورهایی مانند درجه حرارت (Co) و تبخیر (mm) همبستگی معنی داری دیده نشد.
    کلیدواژگان: فراوانی، حلزون، سرکر شیستوزوما، پنجاب، پاکستان
  • سیف الله دهقانی ناژوانی، علیرضا رعایت جهرمی، مهرزاد فرود*، ناصر وصال، فربد هومن صفحات 165-166

    یک گرگ سه ساله خاکستری با سابقه تصادف در جاده به درمانگاه آموزشی دانشکده دامپزشکی شیراز ارجاع شد. ارزیابی رادیوگرافی نشان دهنده شکستگی قسمت فوق کندیلی ناحیه پایینی استخوان ران پای راست بود. آرام بخشی و القای بیهوشی به ترتیب توسط آسپرومازین و ترکیب کتامین–دیازپام اعمال شد و بیهوشی با هالوتان به صورت استنشاقی ادامه یافت. دو لبه شکستگی در مقابل هم قرار داده شد و یک پین داخل استخوانی بر اساس انحنای استخوان ران حالت داده شد و از سمت اپی کندیل خارجی به صورت راش پین به سمت بالا رانده شد. سپس پین دوم از سمت داخلی به صورت کراس پین کار گذاشته شد. برای تثبیت بیشتر، یک پلاک 4 سوراخه در سطح خارجی ناحیه پایینی ران مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت کپسول مفصلی و ناحیه برش بسته شد. رادیوگراف بعد از عمل، نشانگر اصلاح مناسب و کارگذاری صحیح ایمپلنت ها بود. به مدت هشت هفته حیوان در قفس نگهداری شد و فعالیت های آن محدود شد. پیگیری های بعد از عمل بیانگر نتیجه بخشی جراحی بود و حیوان بعد از چهار ماه به حیات وحش خود منتقل شد. در نتیجه به نظر می رسد با وجود وزن بالا و حرکت زیاد حیوانات حیات وحش، ترکیب روش های مختلف تثبیت به ترمیم موفق شکستگی در این حیوانات منجر می شود.

    کلیدواژگان: شکستگی ران، پلاک استخوانی، پین داخل استخوانی، گرگ وحشی خاکستری
|
  • H. Atashi, M. J. Zamiri, A. Akhlaghi, M. Dadpasand, M. B. Sayyadnejad, A. R. Abdolmohammadi Pages 88-93
    This study was carried out to investigate the relationship between early lactation curve parameters and calving interval in Holstein cows of Iran. In order to describe the lactation curve, the incomplete gamma function was fitted to 5,754,428 test-day milk records corresponding to 766,108 lactations on 315,634 cows in 2,448 herds. Cows with higher milk yield during early lactation had shorter calving intervals; however, longer calving intervals increased the 305-d milk production (P<0.01). Cows with higher yield at the beginning of lactation, steeper ascending, and steeper descending slope had shorter calving intervals (P<0.01). Calving interval was increased by 2.73 (±0.12) d for every extra kg of milk at peak lactation (P<0.01). The calving interval was directly impacted by the persistency of milk yield, but milk yield persistency was reduced in cows with shorter calving intervals (P<0.01).
    Keywords: Reproductive performance, Lactation curve, Holstein cow
  • M. Zendehdel, K. Mokhtarpouriani, V. Babapour, M. Pourrahimi, F. Hamidi Pages 94-99
    This study was designed to examine the effects of intracerebroventricular (ICV) injection of ketanserin (5-HT2a receptor antagonist) and SB242084 (5-HT2c receptor antagonist) on harmaline induced feeding and drinking response in 24-h food-deprived (FD24) broiler cockerels. At first، guide cannula was surgically implanted in the right lateral ventricle of chickens. In experiment 1، birds were injected intracerebroventriculary with 0، 25، 50 and 100 μg of harmaline. In experiment 2، chickens received 10 μg ketanserin prior to the injection of harmaline. In experiment 3، birds were administered with harmaline after 3 μg SB242084 and the cumulative food and water intake was determined at 3 h post injection. The results of this study showed that harmaline decreases food consumption and increases water intake in FD24 broiler cockerels (P≤0. 05). The effect of harmaline on food and water intake was significantly attenuated with ketanserin and SB242084 pretreatment (P≤0. 05). These results suggest that there is an interaction between harmaline and 5-HT (via 5-HT2a and 5 HT2c receptors) on eating response in chicken.
    Keywords: Harmaline, 5, HT, Eating response, Chicken
  • G. Z. He, S. X. Deng, W. Y. Tian Pages 100-105
    Serovar-specific real-time PCR for Salmonella enterica serovar Enteritidis (S. Enteritidis) was conducted to detect the genomic DNA of S. Enteritidis from laying goose after subcutaneous vaccination at different time points. Indirect fluorescent antibody (IFA) technique and immunohistochemical localization were employed to validate the results. The results showed that S. Enteritidis was consistently detected in all the samples. Vagina and uterus were positive at 20 h PI، and the last organ to show a positive result was the largest and third largest preovulatory follicle، at 32 h PI. The copy numbers of S. Enteritidis DNA in each tissue reached a peak at 36-60 h PI، with the vagina and uterus containing higher concentrations than other tissues. However، the number of bacteria started decreasing by 3-4 d، and by 6 d، the concentration of S. Enteritidis DNA was below the detection limits of the PCR assay، except the vagina. The real-time PCR analysis of a variety of tissues is significant for further investigation of the mechanism of vaccine protection and the optimization of vaccination regimes.
    Keywords: Salmonella Enteritidis, Reproductive organs, Population, Goose
  • N. Ghavi Hossein, Zadeh, A. Mohit, N. Azad Pages 106-112
    Calving records from April 1996 to December 2005 comprising 31863 calving events of 1173 dairy cows in a large commercial dairy herd were used to evaluate the effects of heat stress، using temperature-humidity index (THI) on milk yield and composition and reproductive performance of Holstein dairy cows under humid climatic conditions of Rasht in Iran. THI values were grouped into six groups: 30-40 (THI1)، 41-50 (THI2)، 51-60 (THI3)، 61-70 (THI4)، 71-80 (THI5) and 81-90 (THI6). Dairy cows in THI6 had lower milk and fat yields than other groups of THI، but cows in THI1 and THI2 had the greatest amounts of milk and fat yields، respectively (P<0. 05). However، dairy cows in the second group of THI had lower percentages of fat than the sixth group of THI (P<0. 05). Spring-calved cows had longer days open than cows calved in other seasons (P<0. 05). Also، summer-calved cows had greater number of services per conception and lower conception rates than cows calved in other seasons (P<0. 05). Dairy cows within the THI5 which calved in spring and/or calving years 2004-2005 had the longest days open (P<0. 05). Cows in the second group of THI had the greatest and the lowest number of inseminations and conception rates compared with other groups of THI، respectively. The results of the present study indicated that summer heat stress negatively affected milk yield and composition and reproductive performance of dairy cows. Therefore، application of management interventions to ameliorate the effects of heat load on the performance of dairy cows could be needed in certain periods of the year under the climatic conditions.
    Keywords: Temperature, Humidity, Reproduction, Cattle
  • A. S. Bagheri Sarvestani, A. Niazi, M. J. Zamiri, M. Dadpasand Taromsari Pages 113-119
    The induction and regulation of broodiness is of the most important role of prolactin in avian species. The promoter region of the prolactin gene is an appropriate model for studying tissue-specific and hormonally-regulated activation of gene transcription. In this study، the association between prolactin promoter region alleles and egg production in Fars native chickens was investigated. In total، 100 laying hens، randomly selected from the flock of the Breeding Center for Fars Native Chicken، were genotyped for two single nucleotide polymorphisms (C-2161G and C-2402T)، one 24-bp insertion-deletion at the site -358. The observed genotypic frequencies in the C-2161G site were CC (0. 437)، CG (0. 435) and GG 0. 101). Two alleles were found for the SNP of C-2402T with frequency of 0. 34 for T and 0. 66 for C. The 24-bp insertiondeletion at the site -358 was shown to be polymorph in the studied sample، with the observed genotyping frequency of 0. 417 in II، 0. 457 in ID and 0. 126 in DD. Significant relationship was found between the SNPs and insertion-deletion genotypes with egg production (P<0. 01).
    Keywords: Prolactin, Polymorphism, Fars native chickens, Broodiness, Egg production
  • R. Hosseini, H. Rajaian, A. Hajimohammadi, S. Nazifi, E. Khaliji, S. Asmarian Pages 120-125
    alinomycin is a monocarboxylic polyether ionophore with antimicrobial properties. It is a dietary dditive used as a growth promoter for ruminants and as a coccidiostat in chickens. The echanism of action f ionophores at the cellular level is to selectively bind certain ions creating intra and extracellular iochemical disturbances. Clinical signs of ionophore intoxication are non specific and similar in all pecies nd include tachycardia، muscle tremor، restlessness، loss of appetite، incoordination، muscular eakness and continual panting. The present study was conducted to determine the changes in CG parameters and ossible arrhythmias and their types due to experimental salinomycin toxicosis in sheep. Acute oxicity with he ionophore (0. 5 mg/kg; intravenously) was induced in 6 mixed breed female sheep. A orresponding olume of sterile saline was intravenously injected in each control sheep (n=6). Blood samples ere collected before and at various time intervals after the administration of either salinomycin or saline solutions. Following centrifugation، serum biochemical parameters (ALT، AST، CK، LDH and total protein) were measured using conventional laboratory methods. In both groups، the heart sounds of sheep were carefully monitored and the electrocardiogram (ECG) was recorded. Salinomycin caused a significant (P<0. 05) increase in the levels of ALT، AST، LDH and CK in the experimental animals. The mean heart rate in the control group was significantly lower than that in the experimental sheep. Numerous arrhythmias such as sinus tachycardia (11 cases)، ventricular premature contraction (2 cases) and T-wave inversion (cases) were recorded in the experimental sheep. Acute salinomycin intoxication seems to cause numerous arrhythmias in sheep which might be due to the pathological effect of the ionophore on the myocardium.
    Keywords: Salinomycin, Sheep, ECG, Arrhythmia, Biochemical parameters
  • Kh. Esmaeilpour, Bezenjani, M. Abbasnejad Pages 126-132

    Previous studies have shown that ascorbic acid (AA) plays a crucial role in mammalian brain as a vitamin and neuronal modulator. There is increasing evidence indicating that dopaminergic system and AA could affect learning and memory processes. In addition، vitamin C acts as a dopamine antagonist in the brain. The aim of the present study was to evaluate the intra-hippocampal co-administration of AA and bromocriptine (Br)، a dopamine D2 receptor agonist، on spatial memory and learning. Adult male rats were trained in Morris Water Maze task. Intra-hippocampal injection was performed through an implanted cannula in the CA1 region. Animals were divided into 12 experimental groups (n=7) including: control، AA 6، 12، 24 and 48 μg/rat)، Br (0. 5، 1، 2 and 2. 5 μg/rat)، AA plus Br (24 and 2 μg/rat)، AA and Br related sham. The results showed that injection of AA caused a significant decrease in both learning and spatial memory. However، administration of Br alone or concomitant with AA caused a significant increase in learning and spatial memory as compared to the control and AA groups. These findings indicate that AA could attenuate the effects of D2 dopamine receptors agonist on spatial memory and learning.

    Keywords: CA1, Ascorbic acid, Spatial learning, memory, D2 receptors, Rats
  • B. Falahatkar, S. R. Akhavan, M. H. Tolouei Gilani, A. Abbasalizadeh Pages 133-139
    Since sturgeons have no external sexual dimorphism and there are no external markers to determine sex، internal examination of the gonads should be used to sex identification. The present study describes the biopsy method and histological observations of the gonads of great sturgeon (Huso huso) in both sexes at different age classes. Sex and maturity stages of 226 great sturgeons were identified through gonadal biopsy and histological observations. A 20-25 mm incision was made with a sharp scalpel through the ventral midline between pectoral and pelvic fins، that allowed gonads to be viewed. Determination of sex and maturity stage was successfully performed in all fish. The sex ratio under culture conditions was 1:0. 84 (female: male). Most males and females were at mid-spermatogenesis and pre-vitellogenesis stages، respectively. No apparent mortality and infection was observed after surgery and gonad biopsy in fish. Results of this study showed that sex could be identified by this method when fish are 3-year-old or more. Therefore، biopsy technique is a simple and cost-effective tool in sturgeons and has an important role in aquaculture management and conservation benefits.
    Keywords: Sex identification, Sturgeon, Biopsy
  • A. Khodakaram, Tafti, A. Davari Pages 140-144
    Congenital and acquired abnormalities of the reproductive tract of female sheep resulting in subfertility، infertility or sterility cannot easily be detected by routine clinical examination. Morphopathological abnormalities of the reproductive tract of ewes were studied by examining a total of 739 genital tracts in abattoirs of Fars province، Iran. From these، the 648 non-pregnant genitalia were examined grossly. In gross examination، 12. 3% of the tracts were pregnant. Out of non-pregnant tracts، 16. 6% exhibited abnormalities. Histopathologic examination of these tracts revealed endometritis 2. 93%، metritis 0. 3%، pyometra 0. 15%، hydrometra 0. 15%، papillary hyperplasia of endometrial epithelium 0. 15%، endometriosis 0. 3%، fatty change of myometrial cells 0. 3%، multifocal to diffuse hemosiderosis 1. 23%، follicular cysts 1. 85%، luteinizedfollicular cysts 0. 6%، paraovarian cysts 0. 9%، oophoritis 0. 6% and Cysticercus tenuicolis cysts 0. 15%. Endometritides were classified as acute or chronic. Acute purulent endometritis and chronic endometritis was diagnosed in 0. 75 and 2. 18% of the cases، respectively. It was concluded that endometritis and ovarian cysts were the most common abnormalities in the slaughtered ewes.
    Keywords: Morphopathology, Reproductive tract, Abattoir, Non, pregnant ewes
  • A. Nikkhah, S. M. Karimzadeh Pages 145-149
    The objective was to quantify and compare cow cervical morphology on oestrus vs. non-oestrus days using a new farm technology. The cervical tissues were videotaped using a cervixscope involving new camera equipment in four Holstein cows on multiple oestrus and non-oestrus days to score tissue morphology as altered by oestrus. The non-oestrous days were in diestrus phases. The videotaped records were processed in a computer installed with an image processing software. Cervix central positioning، movements، mucosal secretions، and clarity in the captured images were scored visually، each on a 5-point basis. Cervical regions were significantly more discrete، more mucosal، more central، and more stable on standing oestrus days than on non-oestrus days. During standing oestrus، the cervix was lucidly visible and rigidly positioned in the central end of vagina، whereas non-oestrus cervices were unstable and hardly separable from surrounding tissues. Findings demonstrate the on-farm feasibility of the novel inexpensive cervixscope as a farm management tool for quantifying cervix morphology.
    Keywords: Cervix, Cow, Oestrus, Morphology, Reproduction
  • B. Esmaeilnejad, M. Tavassoli, S. Asri, Rezaei, B. Dalir, Naghadeh, K. Mardani, F. Farhaghpajouh, S. M. Abtahi Pages 150-154
    This study was conducted to determine the electrophoretic pattern of serum protein in goats infected with Babesia ovis. Serum total protein was calculated and serum electrophoresis from 15 goats naturally infected with B. ovis as well as same number of healthy goats was performed. Microscopic examination of Giemsastained peripheral blood smears revealed B. ovis infection. The parasitological diagnosis was confirmed using polymerase chain reaction (PCR) assay by using a pair of B. ovis-specific primers. Mean values total protein and α and γ globulin fractions in infected goats were significantly higher (P<0.05) than those observed in the healthy group.
    Keywords: Serum protein, Electrophoresis, Babesia ovis, Goats, PCR
  • S. S. Shekarforoush, S. M. Razavi, M. Abbasvali Pages 155-157
    Although the high infection rate of microscopic sarcocyst occurs in cattle، to the best of our knowledge، there is no report about the identification of macroscopic sarcocyst in Iran. In this work، Sarcosystis hirsuta was first isolated from slaughtered cattle. In a 2-year-old slaughtered cattle، morphological examination revealed 3-5 mm in length cysts distributed in different striated muscles، particularly intercostalis and diaphragm. In electron microscopy study، ultramicroscopic structure of primary cyst wall based on the presence of cone-shaped villar protrusions confirmed the occurrence of S. hirsuta.
    Keywords: Sarcosystis hirsute, Cattle, Iran
  • S. Niaz, T. Akhtar, A. Hasanat, A. W. Qurashi Pages 161-164
    Overall 10389 snails were collected from four study areas of Punjab from November 2005 to October 2006. The highest prevalence (38%) was found for Indoplanorbis followed by Physa (17%)، Bellamaya (10. 3%)، Gyraulus (10%)، Lymnaea (9. 2%)، Oncomelania (9%) and the lowest was found for Bulinus (6. 7%). Only Indoplanorbis snails were found to be positive for Schistosoma bovis cercaria. Correlation between snails’ infection and meteorological factors like relative humidity (%) and rainfall (mm) were significant (P<0. 05) while this correlation was not significant for temperature (°C) and pan evaporation (mm).
    Keywords: Prevalence, Snails, Schistosome cercaria, Punjab, Pakistan
  • S. Dehghani Nazhvani, A. R. Raayat Jahromi, M. Foroud, N. Vesal, F. Hooman Pages 165-166

    A 3-year-old wild gray wolf was referred to the Department of Veterinary Clinical Sciences of Shiraz University with a history of car accident. The radiographic examination showed supracondylar distal femoral fracture in right leg. The wolf was pre-medicated by acepromazine followed by induction of anesthesia using a combination of diazepam and ketamine. Anesthesia was maintained by halothane. The fracture was reduced، the first pin was bent based on anatomical curvature of the femoral shaft and inserted from lateral epicondyle and drove proximally. The second one was inserted from medial epicondyle as a cross pin. For further stabilization، a bone plate was contoured to curve from the shaft onto the condyle and applied on lateral surface of the distal femur. The joint capsule and incision site was closed. Postoperative radiograph showed good pin placement and bone reduction. Cage rest and restricted activity was accomplished for 8 weeks. Postoperative follow up revealed no complication and the wolf was allowed to return to its domain area of wilderness four months after surgery. In conclusion، using a combination of different fixation techniques can result in successful fracture repair in wild animals.

    Keywords: Femoral fracture, Bone plate, Intramedullary pin, Gray wild wolf