فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق پزشکی
پیاپی 9 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا کریمی سبزوار صفحه 11
    راهیابی به ژرفای ماهیت انسان یکی از مهم ترین دغدغه ها و نیازهای اساسی همه عصرهاست که نه تنها عرصه شناخت انسان از خویشتن را به گونه ای جدی متاثر می سازد که عرصه شناخت جهان بزرگ هستی و آفرینشگر بی مثال آن را نیز در ذهن و ضمیر جستجوگر آدمی روشنایی می بخشد. دین آسمانی از آن جهت که پیام هدایتگر خداوند مهربان به آدمیان و برگرفته از دریای بی کران علوم خداوندی است، همواره به عنوان منبع اصیل، جامع و مطمئن در پاسخگویی به نیازهای معرفتی و معیشتی انسان ها، مورد توجه اندیشمندان جهان قرار داشته است. بررسی قرآن کریم نشان می دهد که خداوند تاکید زیادی بر سلامتی بندگان خود دارد و چون افراد سالم توانایی رسیدن به کمال را دارند و جامعه سالم از افراد سالم تشکیل می شود از این رو بر آن شده تا گریزی کوتاه بر قرآن بزنیم و پژوهشی مختصر در رابطه با بهداشت و طب در قرآن کریم داشته باشیم. مقاله ای که پیش روی شماست متشکل از چند موضوع است ابتدا: طب را در لغت و در اصطلاح تعریف کرده و سپس به بیان اهمیت طب در قرآن و روایات پرداخته، آنگاه چند آیه پزشکی قرآن را به عنوان شاهد مثال بیان کرده است. البته این نکته را یادآور شویم به دلیل در دسترس نبودن منابع اصیل علمی و محدود بودن مکان ها و کتبی که در این رابطه است نتوانسته ایم آن طور که شایسته است به بررسی این موضوع بپردازیم. به همین دلیل امکان دارد بعضی از مطالب مطرح شده در این مقاله از نظر علمی دلیل موجهی نداشته باشد.
  • بهداشت فردی و محیط در فرهنگ اسلامی ایرانی
    حسین علی یوسفی صفحه 47
    بهداشت و پاکیزگی در فرهنگ اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و این پاکیزگی نه تنها رعایت نکات بهداشتی و دوری از آلودگی فردی بلکه تمام جنبه های زندگی انسانی و آلودگی های محیط زیست را نیز شامل می شود. بنابراین، جلوگیری از آلودگی ها که امروزه جزء اهداف بهداشت محیط است، از قرن ها پیش، از وظائف فرد با ایمان بوده است. تمام این اعمال همراه با دعایی است تا عمل به یاد خدا انجام شود و عبادت محسوب گردد. در این مطالعه آیات قرآنی و روایات مرتبط با بهداشت فردی و محیط مورد بررسی قرار گرفته است.
    مطالعه توصیفی کتابخانه ای با استفاده از منابع در دسترس شامل قرآن و تفاسیر و کتاب های معتبر حدیث بحارالانوار، نهج البلاغه، خصال، صحیفه سجادیه، اصول کافی، مجمع البیان و سایر نشریات موجود فیش برداری و جمع بندی شده است.
    آیات قرآن و همچنین احادیث مربوط به بهداشت فردی، به تفکیک دهان و دندان، مو و ناخن، لباس و بهداشت محیط به صورت موضوعی آب، مسکن، زباله، مواد غذایی و محیط زیست ارائه شده است.
    امروز در راستای احیاء تفکر دینی، مبانی اعتقادی و عملی بهداشتی فرهنگ غنی اسلامی می تواند به عنوان یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در اقدامات اجتماعی نقش موثری داشته باشد و در افزایش آگاهی، آموزش بهداشت و بهبود فرهنگ بهداشتی سرلوحه تلاش های فرهنگی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بهداشت محیط، قرآن، حدیث، فرهنگ اسلامی
  • مجید دانشگر صفحه 73
    از آنجایی که در دین مبین اسلام تاکیدات زیادی بر آیین همسرداری و زندگی زناشویی شده است، اما با این حال هنوز تعداد بسیاری از انسان ها اعم از مسلمان و غیرمسلمان با آیین همسرداری آشنایی ندارند. یکی از مهم ترین بخش های زندگی زناشویی مربوط به روابط جنسی زوجین می باشد، رابطه ای که آشنایی با آن می تواند به حل بسیاری از مشکلات جسمی و روحی ختم گردد و بی توجهی به آن منجر به بروز بسیاری از بیماری های جسمی و روحی شود. از این رو پژوهشگر سعی دارد تا برای اثبات علمی بودن اعجاز قرآن به بررسی نقش بهداشت در روابط جنسی زندگی زناشویی از دیدگاه قرآن و طب (پزشکی) بپردازد. همچنین در پایان، این مقاله بنابر مسائل ذکر شده در بخش روابط جنسی زوجین، با دیدگاهی کاملا علمی به بررسی دلایل نهی اکید قرآن از فحشاء، که شامل زنا و لواط می باشد می پردازد.
    کلیدواژگان: بهداشت فردی، بهداشت زناشویی، روابط جنسی، قرآن، طب
  • زهرا محتشم امیری، عباس جعفری شکیب صفحه 93
    زمینه و هدف
    قرآن کریم به عنوان مهمترین رکن معارف اسلامی علیرغم اینکه قانون اساسی دین اسلام بوده و کمتر وارد جزئیات شده است طی چند آیه مساله شیر مادر را مطرح فرموده است. در این مقاله سعی شده که فوائد شیر مادر از جنبه طب پیشگیری مورد بحث قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    با مراجعه به منابع و بانک های اطلاعاتی مختلف همانند Ovid، Cochran، Medline کلیه مقالات چاپ شده در دسترس در رابطه با اثرات شیر مادر در پیشگیری از بیماری ها مورد بررسی قرارگرفت.
    نتایج
    در مقالات گوناگون شیر مادر از زوایای مختلف اعم از ترکیب شیر در طی زمان ها و شرایط مختلف، میزان ترشح با توجه به نیازهای کودک، تاثیر طول مدت شیردهی بر آینده کودک و مادر و همچنین اثرات آن بر بیماری های عفونی و غیرعفونی و مسائل مختلف دیگر مورد تحقیق واقع شد که در مجموع می توان آنها را در دو دسته کلی تاثیر شیر مادر بر کودک وتاثیر آن بر مادر تقسیم بندی کرد که در تمامی مقالات بر تاثیرات مثبت شیر مادر اشاره گردیده است.
    نتیجه گیری
    شیر مادر غذای کامل، بی رقیب و مناسب برای تمامی کودکان در شرایط مختلف و روش پیشگیری مناسبی برای شایع ترین بیماری های واگیر منجر به مرگ در کودکی و بیماری های غیرواگیر منجر به مرگ در بزرگسالی می باشد.
    کلیدواژگان: شیر مادر، قرآن، پیشگیری
  • محمود غلامرضا میرزایی صفحه 111
    طب سنتی پایه گذار طب نوین موجود، قدمتی چندین هزار ساله و سابقه ای دیرینه به قدمت عمر بشر دارد و چینیان از حدود 300 سال قبل از میلاد سنگ نوشته هایی در مورد طب سنتی دارند.
    علیرغم اینکه طب جدید امروزه جهان شمول می باشد ولی در هر جای آن ردپایی از طب سنتی مشاهده می شود به خصوص اینکه داروها اکثرا ریشه گیاهی دارند.
    انسان های متفکر و فیلسوف به عنوان پزشک، پیش کسوتان این طب بوده اند و با آمدن ادیان الهی، پیام آوران این ادیان خود جایگاه طبیب را نیز داشته اند.
    قرآن که کامل ترین راهنمای بشریت و علی الخصوص مسلمین می باشد در چندین مورد از سلامتی و درمان به عنوان «شفا» یاد کرده است. درمان جزئی از شفا و جهت گرفتن شفا مهمترین شرطش داشتن ایمان و اعتقاد راسخ به دین مبین اسلام و قرآن است و این اساس طب نبوی یا طب اسلامی می باشد. چرا که ارتباط تنگاتنگی بین روح و جسم آدمی از نگاه دینی وجود دارد. در علوم پزشکی جدید هم داشتن اعتقاد به درمان و بهبودی (شفا) و پزشک، جزء اصول اولیه درمان توصیه می شود. کما اینکه بقراط می گوید: پزشکان بایستی بیماران را از نیروی درونی خودشان آگاه نمایند تا آنها از درد رهایی یابند. این نیروی درونی چیزی به جز اعتقاد و ایمان نیست.
    لذا به قرآن ایمان واقعی داشته باشیم که شفادهنده هر دردی است و دارو و پزشک تنها وسیله این شفا می باشند و داشتن باورهای مذهبی قوی می تواند منجر به کاهش مرگ و میر بیماران و بالا بردن میزان سلامت جامعه باشد.
    کلیدواژگان: قرآن، آیه، شفا، ایمان
  • عبدالحسن کاظمی، فرزانه نمدیه صفحه 123
    با استفاده از معنی ظاهری آیه سوم سوره قیامت و تفسیر آیه در تفسیر نمونه و همچنین نتایج پژوهش ها و نظرات دانشمندان برجسته و صاحب نام جهانی در حوزه علوم ژنتیک مولکولی و مولکولار بیولوژی با استفاده از پایگاه علمی[i] PubMed به عنوان یکی از جامع ترین پایگاه های اطلاعات علمی پژوهشی در زمینه علوم پزشکی، مطالعه ای تطبیقی و مفهومی در مورد معنی آیه سوم سوره قیامت و تفسیر آیه فوق با یافته های علمی پژوهشی ظریف در حوزه علوم ژنتیک مولکولی و مولکولاربیولوژی انجام گردید. به نظر می رسد که مفهوم احیاء مجدد سرانگشتان دست مردگان که در آیه سوم سوره قیامت مورد تاکید قرار گرفته است؛ از مفهوم ظاهری و تصور خام مربوط به شکل گیری مجدد انگشتان بسیار فراتر رفته و عمق و ژرفای حیرت انگیزی پیدا می نماید و با توجه به وجود سلسله اسباب و علل در جهان آفرینش به عنوان مجاری ظهور اراده و قدرت الهی، در احیاء مجدد انگشتان دست مردگان اسباب و علل ژنتیکی و کروموزمی شکل دهنده به این انگشتان نیز با ظرایف و پیچیدگی های حیرت آور خود به صورت مجدد و با قدرت الهی احیاء می شوند و این قسمت اخیر است که ظرافت، عمق و گستردگی مفهوم احیاء مجدد را به نحو بارز و برجسته ای آشکار می سازد و بر عظمت قدرت پروردگاری گواهی می دهد.
  • ناصر میرازی صفحه 133
    قرآن کتاب هدایت است که از طرف پروردگار عالمیان برای بشر توسط رسول مکرم (ص) اسلام فرستاده شده است. در بطن هر کدام از آیات الهی قرآن، حقایقی از مشیت های الهی نهاده شده است که پی بردن به آن برای انسان به سادگی امکان پذیر نمی باشد. استفاده از ابزارهایی مانند علم، هر چند کمک بسیار زیادی برای فهم و درک این حقایق خواهد نموده است، اما بی شک این وسیله به تنهایی قدرت و توان کافی برای پی بردن به ذات اصلی و آشنا شدن با رموز آن حقیقت را ندارد. یکی از دستورات اکید قرآن کریم در خصوص حرمت مجامعت با همسر حائض می باشد. به طوری که در آیه 222 سوره بقره بر دوری جستن از زن حائض تاکید شده است. ویسالونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض ولا تقربوهن حتی یطهرن فإذا تطهرن فاتوهن من حیث امرکم الله إن الله یحب التوابین ویحب المتطهرین. در شرایط فیزیولوژیک ایجاد شده در زن حائض، دلائل بسیار زیادی، علاوه بر آنچه قرآن کریم می فرماید، در جهت حرمت و دوری جستن از آمیزش وجود دارد که تاکید قرآن بسیار بجا و مهم می باشد. با بررسی های علمی و مطالعات انجام شده مشخص شده است که در این شرایط انجام آمیزش جنسی نه تنها موجب اذیت و آزار زنان (حتی مردان) می شود، بلکه امکان بروز آلودگی و بیماری در دستگاه تناسلی زن و مرد و همچنین ایجاد ناهنجاری های روحی روانی در زنان به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده در زن می گردد. بنابراین دستور قاطع قرآن کریم بر جلوگیری از مجامعت در هنگام حائض بودن زن، امری بسیار عالمانه و تخصصی و مطابق با آخرین یافته های علمی روز می باشد. هرچند آنچه که ما از قرآن می فهمیم تنها بخش ناچیزی است از کل حقیقتی که شارع حکیم برای بندگانش در نظر گرفته است.
    کلیدواژگان: مجامعت جنسی، محیض، قاعدگی، اختلالات روحی، روانی
  • اکرم جهانگیر صفحه 151
    دعا یک فرآیند شفابخش است که در سال های اخیر تاثیر آن و نحوه های مختلف برگزاری آن در درمان بیماری ها به طور جدی توسط پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه تعیین رویکردهای موجود به دعا در متون اسلامی و مقالات و مستندات پزشکی روز می باشد.
    روش ها
    برای این مطالعه، مقالات موجود درpub med با کلیدواژهintercessory prayer مورد جست و جو قرار گرفت. در عین حال، متون اسلامی همچون قرآن کریم، صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان جست و جو شد و حالات و آدابی که برای دعا وارد شده است بررسی شد.
    یافته ها
    یکی از نکات جالبی که در ادعیه ما به چشم می خورد اشاره به گذاشتن دست در موضع بیماری و دعا خواندن بر آن است. مکانیسم تاثیر این روش در تکنیک های جدید دعا درمانی به اثبات رسیده است. ضمنا مضامین موجود در ادعیه ما به بیمار یادآوری می کنند بیماری و حتی مرگ آخر و نهایت زندگی نیست. این امر برای انسان معتقد، نوعی ابزار حمایتی برای برخورد و تحمل با بیمار فراهم می آورد.
    افزایش علاقه و توجه دانشمندان علوم پزشکی به بررسی اثر دعا در درمان بیماری ها از یک سو حاکی از دردمندی جسم و روح بشر است و از طرف دیگر اعتراف پژوهشگران علوم پزشکی را می رساند که بی توجهی به چنین فرصت و امکانی یعنی استفاده از دعا و روحانیت برای درمان بیماری ها را بیش از این پذیرفتنی نمی بینند.
    کلیدواژگان: دعا، درمان، دعادرمانی، اسلام
  • منیره جهانیان، محمود فرهودی صفحه 163
    بحث در مورد مرحله ثم انشاناه خلقا ءاخر سوره مبارکه مومنون، نفخ فیه من روحه سوره مبارکه سجده می باشد، که در چه مرحله از رشد جنین، روی می دهد و اصطلاحا به عنوان «ولوج روح» نیز مشهور شده است. مرحله انشاء یا برقرار شدن «ولوج روح» برای اکثریت پزشکان متخصص زنان و نیز داخلی و سایر همکاران محترم به درستی شناخته شده نیست. با بررسی و دقت در آیات مربوطه از سوره های مبارکه (مومنون و سجده) می توان این گونه استنباط کرد که پس از انشاناه خلقا آخر که جنین شکل کاملی پیدا می کند ثم سواه ونفخ فیه من روحه دمیدن (روحی از خداوند) در او انجام می شود. و چنین به نظر می رسد که زمان چهار ماه یا شانزده هفته بعنوان زمان «انشاناه خلقا آخر» «و نفخ فیه من روحه» که اصطلاحا به (ولوج روح) مشهور شده است، زمان مناسبی باشد و از نظر پزشکی قانونی نیز رسیدگی و کامل شدن جنین بعد از تشکیل استخوان پاشنه پا، هفته شانزده تا بیست حاملگی می باشد.
    کلیدواژگان: ولوج، روح، جنین
  • علی رزاقی صفحه 171
    برخورداری از امنیت غذایی و غذای سالم و کافی ابتدایی ترین حق از حقوق هر انسانی است که متاسفانه در جهان امروز بسیاری از آن بی بهره اند. با توجه به اینکه بر دامنه این بحران در دهه های پیش رو افزوده خواهد شد، در این مقاله سعی شده است تا نگاه قرآن کریم به مفهوم امنیت غذایی مورد واکاوی قرار گیرد. برای نیل به این هدف ابتدا، تعریف «امنیت غذایی» در مجامع معتبر علمی غرب آورده شده است و سپس با بررسی آیات قرآنی مرتبط با مفاهیم تغذیه وکشاورزی تلاش گردیده است تا تعریفی براساس آیات قرآن برای آن ارائه گردد. تعریف قرآنی ارائه شده در این مقاله از این قرار است: «تولید آگاهانه و مدبرانه انواع غذاهای طیب و حلال در جامعه اسلامی بدون وابستگی به غیرمسلمانان و توزیع عادلانه آن به طوری که تمام افراد جامعه، دسترسی دائم به غذا داشته و از تامین آن در آینده نیز مطمئن باشند و از آن بدون اسراف مصرف کنند.»شاید بتوان این تعریف را به نظام اقتصادی نیز تعمیم داد با این بیان که نظام اقتصاد اسلامی برمبنای تولید مدبرانه، توزیع عادلانه و مصرف بدون اسراف بنیان نهاده شده است.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، توسعه کشاورزی، رزق، طیب، حلال، تنوع تغذیه، اسراف
|
  • Zahra Karimi Sabzevar Page 11
    Progression into the depths of human nature has always been one of the most important concerns and basic needs of every generation that not only creates human understanding of the self, but also creates understanding of the large world we live in and enables us to keep our inimitable creator in our minds. In terms of steering into God’s merciful message to the people, the holy religion is retrieved from the boundless ocean of God’s science, always as an original source, and its comprehensive and reliable response to the awareness and life needs of its people has captivated the interest of scholars all over the world. Different studies on their holy Quran show that there is great emphasis on the health and wellbeing of God’s believers, and since healthy people are able to reach a sense of completeness, and a healthy society is composed of healthy people, we decided to have a quick look at the Quran and do a brief research related to health and medicine in the light of verses from the holy Quran. This paper consist a few issues, first: Medicine defined in words and terms, the importance of medicine in the Quran and Hadith, and then a few medical verses from the Quran to be used as proof. However, we reiterate this point that because of the unavailability of original sources and the limited places and scientific writings, we are unable to study this topic as much as it deserves. Therefore, it is possible that some materials presented in this paper do not have scientifically justifiable explanations.
    Keywords: Quran, Medicine, Health
  • Personal & Environmental Health in Iranian Islamic culture
    Hossein Aliyusefi Page 47
    Hygiene and cleanliness has always been of great importance in Islamic culture. Hygiene is not only observing the hygienic rules and to avoid personal contamination but also includes all aspects of human life and environmental contaminations. Therefore to avoid contamination which is considered as one of the major targets of environmental hygiene today has been considered as an obligation for a believer of Islam since decades. Though all these activities must be followed with prayer to god for the acts are done in remembrance of god to be accepted as pure worship. In this article, different Quran ayahs (Verses) and narratives relating personal and environmental hygiene are taken into consideration.
    Methods
    Descriptive library survey has been collected and compiled using at hand resources including Quran, Tafseer, reliable books of Hadith, Behar-ol-Anwar, Nahj al-Balaghe, Qesal, Sahife sajadie, Osole Kafi, Majma'-al.Bayan and other existing publications.
    Results
    Quran ayahs and all Hadith narrations regarding personal hygiene are presented separately for mouth & teeth, hair and nail, clothing and environmental hygiene, water, residence, garbage, nutrition and environment. The current discussion can play a very important and effective role in social actions in terms of renewal of religious thoughts, ideological and practical healthcare principles of the rich culture of Islam and can help to increase the level of awareness, healthcare trainings and to promote the health culture leading all cultural efforts.
    Keywords: Environmental health, Quran, Hadith, Islamic culture
  • Maid Daneshgar Page 73
    Since in the pure religion of Islam, great emphasis has been put on regulations about understanding your spouse and marriage in general, however many people both Muslim and Non-Muslim are still not familiar with these regulations. One of the most important aspects of marriage is in regards to sexual relations; familiarity to which can solve many physical and mental problems and ignorance to which can cause many physical and mental disorders. Hence, researchers are trying to prove the scientific miracle of the Quran by noting viewpoint of the Quran and Medicine on marital health and sexual relations. Also in the end, this paper explores issues in regards to sexual relations with a completely scientific viewpoint about why the Quran strictly forbids prostitution, adultery, and sodomy.
    Keywords: Personal Health, Marital Health, Sexual Relations, Quran, Medicine
  • Zahra Mohtasham Amiri, Abbas Jafari Shakib Page 93
    Background
    The most important pillar of Islam is the teachings of the Holy Quran, and although the rules and regulations of Islam haven’t had detailed emphasis, there are many verses in the Quran about the role of a mother’s breast milk. In this paper, the benefits of breast milk as a type of preventative medicine are discussed.
    Methods
    With reference to resources and various databases such as Ovid, Cochran, Medline all available published articles were studies about the effects of breastfeeding in prevention of diseases.
    Results
    In different articles breast milk was studied from different angles including the composition of milk during different conditions and different times, the rate of secretion based on the need of children, the impact of the duration of breastfeeding on the future of the child and the mother, and also it’s effects o infectious and non-infectious diseases and other issues that research can total them into two categories: the effect of mother’s breast milk on the child and the impact on the child’s mother; all of which have been mentioned in the articles.
    Conclusion
    breast milk is considered as a complete, indisputable and appropriate food for all children no matter their condition, and a suitable method for prevention of common fatal contagious diseases in childhood and non-contagious fatal diseases in adulthood.
    Keywords: Breast Milk, Quran, Prevention
  • Mahmoud Gholamreza Mirzai Page 111
    Traditional medicine as the basis of the current modern medicine has a history of more than several millenniums or better to say as long as the age of human being and Chinese have had inscriptions relating to traditional medicine since 300 BC. Although modern medicine is highly widespread today, traces of traditional medicine can be found in every aspect of it in a way that the majority of drugs are still produced with herbal origins. Scholars and philosophers played the role of physicians and have been the pioneers of the current medicines in the past, though with appearance of divine religions, the messengers of these religions have also been placed in the position of physicians.Quran which is the most perfect guide for all human being and specially for Muslims has remarked the treatment and health as "Shafa'' (that is to say cure by the power of god) in some cases. In fact cure is considered as a part of shafa and the most important issue to gain shafa is to trust and believe in Islam and Quran firmly. This is the main basis of prophetic or Islamic medicine since there is a very close relationship between the heart and soul of the human being according to the religious viewpoint. To believe in treatment, cure, shafa and also physician is considered as one of the initial principles of treating activities even in the modern medicine; As Hippocrates famously said: physicians must inform the patients of their internal energies for they can get rid of pains. This internal energy is nothing but faith and trust.Thus let us believe in Quran trustfully which is the only cure for all diseases and physicians and drugs are just the tools of this cure. Having strong religious beliefs can lead to a decrease in mortality rate and to an increase in the level of health in society.
    Keywords: Quran, Ayah, Shafa, Faith
  • Abdolhasan Kazemi, Farzaneh Namadieh Page 123
    Using the obvious meaning of the third verse in Resurrection Sura and interpreting that verse and also the results and comments of leading scientists in the field of Molecular Genetics and Molecular Biological Sciences using Pub Med's database as one of the most comprehensive scientific databases- research in medical sciences and the comparative study on the conceptual meaning of the third verse of the Resurrection Sura and interpreting the above verse with scientific findings- fine science research in the field of Molecular Genetics and Molecular Biology. It seems that the concept of rehabilitation is at the tip of the fingertips of the deceased, which in the third verse, Allah has emphasized Resurrection; from the concept and raw imagination of the formation of this finger and the breathtaking depths show the series of tools in the world of creation and the emergence of this fountain of tools as a divine will and power. In the Resurrection of the fingers of the deceased genetic tools and causes, the chromosome that impacts the formation of these fingers, the astonishing and precise complexities, and the power of God, this will be revived. The preciseness and breathtaking depths of resurrection show the greatness and holiness of our God.
    Keywords: Resurrection Sura, Rehabilitation, Molecular Biology
  • Naser Mirazi Page 133
    The Quran is a guide book from the God of world we live in for us by Prophet Mohammad (S) to send out the message of Islam. Within each of the diverse verses of the Quran, it has been established that the reality of the divine message is beyond comprehension of humans. Although with the use of scientific tools we can improve our level of understanding, undoubtedly it is not enough to clarify and understand the actual fact and und familiarize ourselves with the secret. One of the strict laws in the Holy Quran is in regards to sexual intercourse during menstruation. So strict that it is specifically mentioned in verse 222 in Sura Baqara to stay away from a woman when she is menstruating. ﴿وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُواْ النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلاَ تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىَ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ﴾In addition to the physiological symptoms of menstruation, respecting the Quran and withholding from having sexual intercourse is very important. With scientific information and research done on this topic it is understood that not only does sexual intercourse during menstruation bothers women (and even men), the possibility of infection and disease in the male and female reproductive organs and also psychological problems in women can arise because of the hormonal changes in the body. Therefore, the final command of the Holy Quran, withholding from sexual intercourse during menstruation is something special and very wise and it agrees with the latest scientific findings. However, what we understand from the Holy Quran is only a small part of the whole truth that our wise creator has considered for his creation.
    Keywords: Sexual Intercourse, Menstruating Woman, Menstruation, Mental Disorders
  • Akram Jahangir, Mojgan Karbakhsh, Somayeh Jafari Page 151
    Introduction
    prayer is regarded as a curative procedure that a lot of attention has been paid to it by the researchers in the recent years, in terms of its effects and different ways of praying concerning the disease treatments. This article is generally aimed at determining the current approaches of prayer in the Islamic texts, articles and the most updated medical documentations.
    Methods
    In order to make the study, many articles from Pub Med were studied with the keyword of “intercessory prayer”. Other Islamic texts like Quran, Sahife-Sajadie and Mafatih- al-Janan were also studied and different tempers and morals regarding the prayer were considered as well.
    Findings
    One of the remarkable points in our prayer culture is to lay the hand on the exact place of the pain or disease and to pray for it right after. The mechanism for the effect of this method has been ratified in the new prayer-treatment techniques. In addition, the intentions of our prayer notify the patients that the disease and even death is not considered as the ultimate and final end of the human life. Such contemplation will indeed play the role of a support tool for real believer to tolerate the disease.Discussion &
    Conclusion
    The high concentration of medical science intellectuals to the study of the effect of prayer on curing the diseases displays a kind of pain in the body and soul of the human being on one hand, and conveys the opinion of the medical science researchers that “ignoring such opportunity that is to make use of prayer and ethereality for curing the diseases is no more acceptable” on the other hand.
    Keywords: Prayer, treatment, prayer treatment, Isla
  • Monireh Jahanian, Mahmud Farhudi Page 163
    Discussion about the stages of ﴿ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقاً ءَاخَرَ﴾ sura Momenun and ﴿نَفَخَ فِيهِ مِن رُوحِهِ﴾ sura Sejde that in which stage the birth of the soul in fetal development is well known. The establishment of the birth of the soul for many Gynecologists, specialists of internal medicine and other esteemed colleagues is not completely recognized. By carefully examining the relevant verses of the holy Suras (Momenun and Sejde) it can be inferred that (familiarity with resurrection) which happens in a fully developed embryo is something that is fully controlled by God. And it seems that stating that familiarity with resurrection (birth of the soul) occurs in the first 16 weeks or 4 months is an appropriate time frame in terms of forensic science, fetal maturity, and complete heel bone development.
    Keywords: Infusion, Soul, Fetus
  • Ali Razaghi Page 171
    Nutritious safety and Using safe and enough food is one of the basic rights of every human being which, unfortunately, a lot of people are deprived of nowadays. Regarding this fact that such a crisis will increase in the coming decades; this writing tries to study the viewpoint of the holy Qur’an in this regard. To reach this aim, first a definition of “nutritious safety” was given; the one which is usual in western Valid communities. Then, the author tried to define it though studying the verses of the holy Qur’an which are related to the concepts of feeding and agriculture. The definition which is based on the verses of Qur’an is as follows: “producing kinds of delightful and legitimate food in Islamic society without dependence on Non-moslems so that all people of the society have access to food and be sure to provide it in the future and use it without wasting it”.
    Keywords: Nutritious safety, development of agriculture, sustenance, delightful, legitimate, variety in feeding, wasting