فهرست مطالب

گیاه و زیست بوم - پیاپی 33 (زمستان 1391)

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 33 (زمستان 1391)

  • ویژه نامه 1- 33 گی اهان داروی ی
  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدعلی موحدی، ساسان فرهنگیان کاشانی، رضا منعم، محمد رحیم لی، میثم ادیب‎دوگاهه، صالح مولازاده صفحه 3
    آزمایشی به منظور بررسی اثر تنش شوری بر جوانه‎زنی و رشد گیاهچه پنج گونه دارویی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل پنج گونه دارویی گل راعی (Hypericum perforatum L.)، رازیانه(vulgare L. Foeniculum)، زیره سبز (Cuminum cyminum L.)، بابونه (Anthemis persica L.) و بومادران(L. Achillea millefolium) در چهار سطح شوری صفر، 50، 100 و 150 میلی‎مولار نمک کلرید سدیم آزمایشگاهی به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با 4 تکرار اعمال شد. صفات مورد ارزیابی شامل تعیین درصد جوانه‎زنی، سرعت جوانه‎زنی، طول ریشه‎چه، طول ساقه‎چه، طول گیاهچه، نسبت S/R، وزن تر و خشک گیاهچه و تعیین بنیه یا انرژی رویشی بذور بود. آنالیز آماری صفات بررسی شده در مرحله‎ی جوانه‎زنی و رشد گیاهچه ها نشان داد که با افزایش شوری، کلیه گونه ها کاهش معنی‎دار (01/0>P) در تمامی صفات مورد مطالعه داشت در حالی که صفت S/R در سطح 05/0 معنی‎دار شد. بیش‎ترین درصد و سرعت جوانه‎زنی به ترتیب متعلق به بومادران و بابونه بود و در بین سطوح شوری نیز کم‎ترین اثرشوری بر درصد و سرعت جوانه‎زنی مربوط به غلظت 50 و شاهد بود. سایر نتایج در خصوص طول ساقه‎چه، طول ریشه‎چه و طول گیاهچه مشخص نمود که در غلظت‎های 50 و 150 میلی‎مولار این کاهش بیش‎تر از غلظت 100 میلی‎مولار بود در حالی که سطح شوری 100 میلی‎مولار پایین‎ترین میزان S/R را داشته است.
    کلیدواژگان: شوری، جوانه‎زنی، گل راعی، رازیانه، بابونه، زیره سبز، بومادران
  • مه‎لقا قربانلی، فصیحه لیوانی، آرین ساطعی صفحه 16
    تمشک برگ نارونی (Rubus anatolicus (Focke) Focke ex Hausskn.) از تیره‎ی گل سرخیان و زیرتیره رزوئیده می‎باشد به صورت خودرو و فراوان در منطقه استان گلستان می‎روید. در طب سنتی به عنوان یک ضدالتهاب و ضدعفونی کننده‎ی قوی استفاده می‎شود. در این پژوهش میوه تمشک به دو صورت رسیده و نارس به طور تصادفی از دو منطقه‎ی مختلف جغرافیایی در استان گلستان (روستای حسن آباد جلین و روستای لیوان غربی بندرگز) برداشت شده است. مقدار فنل‎های کل با معرف فولن- سیکالتو و فلاونوئیدهای کل با روش رنگ‎سنجی کلرید آلومینیوم، در عصاره های متانولی، اتانولی و آبمیوه تمشک با دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین شدند. از لحاظ نموی مقدار هر دو ترکیب فنلی در تمشک‎های رسیده نسبت به نارس بیش‎تر بود. از لحاظ اختلاف مکانی در فنل‎ها فقط بین تمشک‎های نارس در عصاره متانولی اختلاف معنی‎دار مشاهده شد اما در فلاونوئیدها در هر دو عصاره متانولی و آبمیوه بین هر دو تمشک شاهد اختلاف معنی‎دار (P<0.05) بودیم. مقدار فنل‎های کل در عصاره متانولی و فلاونوئیدهای کل در عصاره اتانولی نسبت به دو عصاره دیگر بیش‎تر بود.
    کلیدواژگان: تمشک رسیده و نارس، فنل‎های کل، فلاونوئیدهای کل، متانول، اتانول، آبمیوه
  • معصومه سنچولی، رضا باقری، شهریار جابری انصاری، سعید محمدی، زهرا خدنگی بارانی صفحه 27
    این تحقیق به منظور مقایسه‎ی ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه، برگ و میوه گونه‎ی علف مار در مزرعه و رویشگاه انجام گردید. بعد از رشد کامل گیاه (رسیدن میوه) نمونه‎برداری از ریشه، برگ و میوه این گیاه از مزرعه و همزمان از رویشگاه طبیعی آن در منطقه ی دارزین واقع در استان کرمان انجام گردید. اسانس نمونه ها به روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر استخراج و تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس نمونه های مربوط به رویشگاه و مزرعه به وسیله‎ی دستگاه های GC و GC/MS صورت پذیرفت. در مجموع در اسانس ریشه، برگ و میوه مزرعه به ترتیب 37، 39 و 42 ترکیب و در اسانس ریشه، برگ و میوه رویشگاه 24، 31 و 29 ترکیب شناسایی شد. ترکیب غالبی که در همه‎ی نمونه بیش‎ترین درصد اسانس ترکیب ها را دارد Sulphour mol می باشد. تعداد 19 ترکیب در میوه، 16 ترکیب در برگ و 11 ترکیب در ریشه نمونه های دو محیط کشت مشترک می باشد. همچنین ترکیب‎های مشترک که در همه ی نمونه ها مشاهده گردیدند شامل (2buten-1-one 1-(2،6،6 trimethyl-1،3 cyclohexadien،Tetracontane 3،5،24 trimethyl، 1،2-benzene dicarboxylic acid (بنزن دی کربوکسیلیک اسید)، Decanedioic acid (دی کاندوئیک)Methyl متیل و Esters (استرها) هستند. نتایج نشان می دهد که در نمونه های مزرعه بازده ی اسانس نسبت به رویشگاه بیش‎تر، ولی درصد هر ترکیب در نمونه های رویشگاه بیش‎تر و درصد ترکیب های عمده در مزرعه کاهش یافت. این پدیده می تواند به دلیل مسیر مشترک تشکیل این ترکیب ها در گیاهان وابسته باشد که به دلیل اختلاف شرایط آب و هوایی و محیط کشت متفاوت سبب بروز تغییر در ترکیب های اسانس ها می شود.
    کلیدواژگان: Capparis spinosa، ترکیب های شیمیایی، Sulphour mol، مزرعه
  • آرامه زند سیلاخور، محمدتقی درزی، محمدرضا حاج‎سید ‎هادی صفحه 41
    به منظور بررسی کارایی کود زیستی حل کننده فسفات و تراکم بوته بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی انیسون پژوهشی به صورت آزمایش‎های فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‎های کامل تصادفی با سه تکرار، در بهار سال 1388 در مزرعه تحقیقات کشاورزی ورامین انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کودزیستی حل کننده‎ی فسفات در سه روش مصرف: شاهد (عدم تلقیح)، بذر مال و مصرف در دو زمان بذر مال و سرک. عامل تراکم بوته در چهار سطح (67، 34، 23 و 17 بوته در هر متر مربع‎)‎ بودند. صفات مورد بررسی شامل عملکردهای بیولوژیک، دانه و اسانس، شاخص برداشت، وزن خشک دانه و بوته بودند. نتایج نشان داد، کود زیستی حل کننده فسفات و اثر تراکم بوته برای صفت‎های عملکرد دانه و اسانس همچنین اثر متقابل کود زیستی حل کننده فسفات در تراکم بوته برای صفت‎های عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، وزن خشک بوته و دانه در سطح 1% معنی‎دار شده است. نتایج مقایسه میانگین نشان داد، تراکم 67 بوته در هر مترمربع و استفاده از کود زیستی حل کننده فسفات در دو مرحله (بذر مال و سرک) بیش‎ترین تاثیر مثبت را بر صفات ذکر شده دارد.
    کلیدواژگان: انیسون، کود زیستی حل کننده فسفات، تراکم بوته، اسانس
  • سحر کیوان‎راد، بابک دلخوش، امیر‎حسین شیرانی‎راد، پیمان زندی صفحه 53
    اثر سطوح مختلف تراکم و نیتروژن بر برخی صفات زراعی گیاه خردل هندی، در آزمایشی به صورت کرت‎های یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان تاکستان در سال زراعی89-1388 مطالعه شد. در این آزمایش تراکم در سه سطح شامل 80، 100 و 120 بوته در مترمربع، در کرت‎های فرعی و سطوح مختلف نیتروژن به صورت خالص در پنج سطح شامل 0، 50، 100، 150، 200 کیلوگرم در هکتار در کرت‎های اصلی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که تراکم گیاه اثر معنی‎داری بر عملکرد دانه، عملکرد روغن، وزن هزار دانه، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک و درصد روغن دارد. همچنین سطوح مختلف نیتروژن نیز بر تمام صفات عنوان شده تاثیر معنی‎داری داشت. بیش‎ترین میزان عملکرد دانه و عملکرد روغن در تراکم 80 بوته در متر مربع و استفاده از 200 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار به ترتیب با میانگین 2961 و 1159 کیلوگرم در هکتار بدست آمد.
    کلیدواژگان: خردل هندی، کود نیتروژن، تراکم، عملکرد، اجزای عملکرد، درصد روغن، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک
  • محمدرضا حاج‎سید ‎هادی، محمدتقی درزی، غلامحسین ریاضی، زهره قندهاری صفحه 67
    به منظور بررسی تاثیر ورمیکومپوست و محلول‎پاشی اسیدهای آمینه بر عملکرد گل بابونه (Matricaria chamomilla L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‎های کامل تصادفی، در سه تکرار در بهار 1389 در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی البرز وابسته به موسسه تحقیقات جنگل‎ها و مراتع کشور در منطقه کرج واقع در طول جغرافیایی 51 درجه و 19 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 35 درجه و 48 دقیقه شمالی انجام گرفت.‎ تیمارهای آزمایش شامل 5 سطح ورمی کمپوست (صفر، 5، 10، 15 و 20 تن در هکتار) و محلول‎پاشی اسید آمینه در سه سطح (‎مرحله‎ی‎ قبل از گلدهی، مرحله‎ی گلدهی کامل و مرحله‎ی قبل از گلدهی+ مرحله گلدهی کامل) بودند. نتایج نشان داد که ورمی کمپوست و محلول‎پاشی اسیدهای آمینه تاثیر معنی‎داری بر کلیه‎ی صفت‎های مورد بررسی داشته‎اند. بیش‎ترین ارتفاع (8/41 سانتی‎متر)، عملکرد گل تازه 7/3335 کیلوگرم در هکتار) و گل خشک در هکتار (8/653 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد 20 تن ورمی کمپوست در هکتار بدست آمد. همین روند در سطح سوم محلول‎پاشی (مرحله قبل از گلدهی+ مرحله گلدهی کامل) حاصل گردید. نتایج اثرات متقابل نشان دهنده‎ی آن بود که کاربرد توام 15 تن ورمی کمپوست و دوبار محلول‎پاشی بهترین نتیجه را از نظر عملکرد گل تازه و خشک داشته است.
    کلیدواژگان: Matricaria chamomilla، ورمی کمپوست، اسید آمینه، عملکرد
  • رضا باقری، حمید خوارزمی، شهریار جابر انصاری صفحه 80
    این تحقیق با نگرشی بوم شناسانه، به منظور تعیین عوامل محیطی تشکیل دهنده‎ی زیستگاه های طبیعی و ارتباط آن ها با پوشش تاجی و تراکم گونه‎ی Artemisia persica Boiss در استان کرمان انجام شد. پس از تهیه نقشه رویشگاه های این گونه، چهار رویشگاه معرف جهت مطالعه عوامل توپوگرافی، اقلیمی، خاکی و شاخص های پوشش گیاهی انتخاب شد. داده-های شیب جهت و ارتفاع این سایت ها از نقشه توپوگرافی رویشگاه ها با مقیاس 25000/1 در محیط نرم‎افزاری Arc-GIS 9.3 تعیین شد. شاخص های دمایی و بارندگی ماهانه هر رویشگاه استخراج گردید. مولفه های تراکم و فراوانی درمنه ترکی در رویشگاه ها با رولوه و مولفه پوشش تاجی گونه های گیاهی با روش ترانسکت خطی- تماسی ارزیابی شدند. نمونه برداری خاک در قالب بلوک های به طور کامل تصادفی در هر سایت با سه تکرار از عمق 50-0 سانتی متری انجام شد و این پارامترها با روش مقایسه‎ی میانگین چند دامنه دانکن در محیط نرم‎افزاری SPSS مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت به منظور شناخت عوامل موثر مذکور بر درصد پوشش و تراکم گیاه درمنه ترکی از مدل رگرسیون گام به گام کمک گرفته شد. نتایج مطالعه ها نشان داد که این گونه کوهسری در طبقه ارتفاعی 3546 – 2547 متر از سطح دریا، شیب‎های 85/62-76/35 درصد و کلیه جهت‎های جغرافیایی حضور دارد. میانگین بارندگی سالانه در این رویشگاه ها 500– 250 میلی‎متر و دمای متوسط سالانه 9/10 – 17/5 درجه‎ی سانتی‎گراد است. خاک رویشگاه های این گونه به طور عمده بسیار کم عمق و بافت آن سبک و سنگریزه دار است و از نظر برخی خصوصیت‎ها از قبیل درصد آهک، سیلت، نیتروژن و میزان پتاسیم قابل جذب دارای اختلاف معنی دار می باشد. پوشش تاجی این گونه 7/11 – 25/2 درصد و تراکم 2020- 423 پایه در هکتار و فراوانی 90 – 58 درصد می‎باشد. با استفاده از آنالیز رگرسیون چند متغیره مشخص شد که این گونه در بسترهای آبراهه-های مناطق کوهستانی که میزان رس و آهک بالا و سنگریزه کم هستند، بیش‎ترین درصد پوشش و تراکم را به خود اختصاص می دهد.
    کلیدواژگان: آت اکولوژی، درمنه ترکی، رویشگاه، کرمان
  • فرزانه نقیبی، ندا فیاضی، داریوش فرخانی، بهناز کرامتیان صفحه 91
    هدف از این پژوهش بررسی و شناسایی ترکیب های موثر و فعال دو گیاه دارویی سرخار گل (Echinacea purpurea) و گیاه خارخر (Ononis spinosa) می‎باشد. اندام هوایی این گیاه دارای کرک‎های شاخه‎ای می‎باشد که مقداری ترشحات چسبناک داراست. در بررسی های انجام گرفته، این ترشحات حاوی ترکیب های فلاونوئید است. زیر گونه‎ای از گیاه به نام Ononis spinosa subspleiosperma)) در بسیاری مناطق ایران اعم از اصفهان، کهکیلویه و مرکزی مشاهده می‎شود و گیاه مورد مطالعه از منطقه ی دشت استان مرکزی در اواخر اردیبهشت جمع آوری گردیده است. پس از انجام مراحل استخراج عصاره گیاه (O.spinosa) و انجام فرکسیون‎های جداسازی توسط ستون کروماتوگرافی و TLC و HPLC، وجود ترکیب های روتین، هایپروزید و کلروژنیک اسید که از دسته ترکیب های فلاونوئید می‎باشد، در این جنس و گونه بومی ایران ملاحظه گردید و از نظر کمی در مقایسه با گیاه سرخارگل بسیار مورد توجه است.
    کلیدواژگان: فلاونوئید، گیاه خارخر (Ononis spinosa)، گیاه سرخارگل(Echinacea purpurea)، کلروژنیک اسید
  • فرهنگ مراقبی، مریم تیموری، هدی حیدری، بابا خانجانی شیراز صفحه 103
    فندق (corylus avellana) بومی اروپا، آسیای صغیر و قفقاز است. پرورش درخت فندق از زمان های قدیم معمول بوده و کشت آن در اروپا از قرن چهاردهم میلادی رو به توسعه گذاشته و به تدریج در مناطق حوزه ی مدیترانه متداول شده است. رومی ها و یونانی ها فندق را برای درمان استفاده می کردند و ارزش غذایی آن را می دانسته اند. کشت درخت فندق در ایران از زمان های بسیار قدیم متداول بوده و پیدایش آن را از نظر گیاه شناسی به عصر نیولیتیک زمین شناسی نسبت می-دهند ولی تاریخ دقیق کشت آن مشخص نیست.
    در این پژوهش اثر عصاره اتانولی برگ و شاتون فندق بر روی هشت باکتریBacillus subtilis، Bacillus cereus، luteus، Staphylococcus aureus، Pseudomonas aeruginosa Micrococcus، Escherichia coli، Klebsiella pneumonia وYersinia enterocolitica بررسی شد. اثر عصاره ها با اثر دو آنتی بیوتیک سفتی زوکسیم و سیپروفلوکساسین مقایسه شد. نتایج نشان داد که فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی شاتون و برگ رویشگاه های مختلف اثرات متفاوت دارد. عصاره برگ ها دارای خواص ضد میکروبی بیش تری نسبت به شاتون بودند. پایه های دست کاشت دارای خواص ضد میکروبی بیش تری نسبت به پایه های جنگلی بودند.
    کلیدواژگان: اثر ضد میکروبی، برگ، شاتون، عصاره اتانولی و فندق
|
  • M.A.Movahedi, S.Farhangian Kashani*, R.Monem, M.Rahim Lee, M.Adib Dogahe, S.Molla Zadeh Page 3
    For investigating the effects of salinity on the germination and growth of five medicinal species, an experiment carried out in 2010. Five medicinal species including Hypericum perforatum, Foeniculum vulgare, Cuminum cyminum, Anthemis persica and Achillea millefolium were analyzed at four levels of salinity (0, 50, 100 and 150 mM of sodium chloride in Petri dish) using a completely randomized, factorial design with four replications. The traits under analysis included the percentages and rate of germination, the length of root and shoot, the length of seedling, S/R (shoot/root), the fresh and dry weights of the seedling, and the vigor index. The statistical analyses at germination and seedling growth levels indicated that an increase in salinity significantly decreased all of the traits at P<0.01 and S/R at P<0.05 in the five species under analysis. The highest percentage and rate of germination belonged to Anthemis persica and Achillea millefolium, and the lowest effect of salinity on the percentage and speed of germination was observed in 50 mM and control concentrations. The obtained results regarding the length of root, shoot, and seedling indicated that this decrease was more in 50 and 150 mM concentrations in comparison to 100 mM one. It must be noted that the 100 mM salinity level had the lowest amount of S/R.
    Keywords: Salinity, Germination, Hypericum Perforatum, Foeniculum Vulgare, Cuminum Cyminum, Anthemis Persica, Achillea Millefoliu
  • M.Ghorbanli, F.Livani *, A.Sateyi Page 16
    Elm-leaf blackberry or Rubus anatolicus (Focke, i.e. Focke ex Hausskn.) belongs to the Rosaceae family and Rosoiedeae subfamily. It is a wild plant which grows in abundance in Golestan region. It is used as a strong anti-inflammatory and antiseptic substance in conventional medicine. In this study, un/ripe elm-leaf blackberries were randomly gathered from two different regions of Golestan (i.e. Hasan Abad village of Jelin and Livan-e-gharbi village in Bandargaz). The total amounts of polyphenol and flavonoid in the methanol and ethanol extractions and the bramble juice were respectively determined using the folin-ciocalteu reagent and the aluminum chloride colorimetric procedure by means of a Spectrophotometer. The amounts of the two phenol compounds were higher in the ripe brambles in comparison to the unripe ones. Considering the regional differences, there was only a significant difference among the unripe brambles regarding the methanol extraction in the phenol content. However, there was a significant difference (P<0.05) between the two types of brambles, regarding the flavonoids obtained from both of the methanol extractions and the juice. Respectively, the total amounts of phenol and flavonoid in the methanol and ethanol extracts were generally higher than the other two extractions.
    Keywords: Un, ripe Bramble, Total Phenols, Total Flavonoids, Methanol, Ethanol, Juice
  • M.Sancholi*, R.Bagheri, S.Zaberi Ansari, S.Mohammadi, Z.Khadangi Barani Page 27
    This experiment was carried out in an attempt to compare the chemical compounds in the root, leaf, and fruit essences of the capparis sponisa in the farm and in its natural habitat. Once the plant was fully grown and the fruits were ripe, root, leaf, and fruit samples were simultaneously gathered from the farm and the natural habitat of the plant in Darzin area of Kerman. The essence of the samples was extracted using water distillation procedure. The analysis and identification of the compounds comprising the sample essences, which were obtained from the habitat and cultivation farm, were carried out by means of GC and GC/MS instruments. Generally speaking, 37, 39, and 42 compounds were respectively identified in the root, leaf, and fruits essences of the cultivated farm and 24, 31, and 29 compounds were found in the essences obtained from the habitat. The dominant compound, which had the highest percentage in all of the essences, was Sulphour mol. From among the identified compounds, 19 fruit, 16 leaf, and 11 root compounds are the same in the samples obtained from the farm and the habitat. In addition, similar compounds including 2buten-1-one, 1-(2, 6, 6 trimethyl-1, 3 cyclohexadien), tetracontane 3, 5, 24 trimethyl-1, 2-benzene dicarboxylic acid, decanedioic acid‌, methyl, and esters were observed in all of the samples. The results indicated that the essence yield obtained from the farm sample was more in comparison to the one from the habitat, but the percentage of each compound was higher in the sample obtained from the habitat and the percentage of the main compounds in the farm sample decreased. This phenomenon might be due to the similarities between the plants regarding the formation of these compounds that due to the differences in the climate and cultivation conditions caused changes in the compounds of the essences.
    Keywords: Capparis Spinosa, Chemical Compounds, Sulphour mol, Farm
  • A.Zand*, M.Darzi, M.Hajsedhadi Page 41
    For investigating the effect of phosphatic bio-fertilizers and plant density on the the quantitative and qualitative characteristics of essence of anise (Pimpinella anisum), an experiment was carried out in Varamin Agricultural Research Station in the spring of 2009. The study was carried out in 4 replications following a random-full-block factorial design. The experimental treatments included the phosphate solubilizing bacteria which was applied in three ways, i.e. control (non-inoculation), inoculation, and application at two different times (inoculation with seed and with plant base). The plant density was analyzed at four levels (67, 34, 23 and 17 plants per square meter). The analyzed traits included the biological yield, seed and essence, harvest index, and dry seed and plant weights. The results indicated that the phosphate solubilizing bio-fertilizers and plant density significantly affected the seed and essence yeilds at P<0.01. Similar resutls was obtained regarding the interaction effect of phosphate solubilizing bio-fertilizer and plant density on the biological yield, harvest index, and plant and seed dry weights. The results of the mean comparison revealed that the density of 67 plants per square meter and the phosphate solubilizing bio-fertilizers used during inoculation (with seed and with plant base) had the highest positive impact on the aforementioned traits.
    Keywords: Anise, Phosphate Solubilizing Bacteria, Plant Density, Essence
  • S.Keivanrad*, B.Delkhosh, A.Shirani Rad, P.Zandi Page 53
    The effect of different levels of plant density and the amount of nitrogen on some of the agronomic characteristics of the Indian mustard was analyzed in a split-plot study based on the randomized, complete block design (RCB) with three replications during 2009-2010 in the Agricultural Research Station of Takestan. In this experiment, the plant density in the subplots was analyzed at three levels of 80, 100, and 120 plant per square meter and different amounts of nitrogen fertilizer in the main plots were also investigated at five levels including 0, 50, 100, 150, and 200 kilogram per hectare. The results obtained from the variance analysis indicated that the plant density and different amount of nitrogen had significant effects on the seed and oil yields, 1000 seed weight, the harvest index, the biologic yield, and the percentage of the oil. The highest seed and oil yields (2961 and 1159 Kg/ha respectively) were obtained from the density of 80 plants per square meter and use of 200 Kg/ha nitrogen
    Keywords: Brassica Juncea, Nitrogen Fertilizer, Density, Yield, Yield Components, Oil Percentage, Harvest Index, Biologic Yield
  • M.Haj Seyed Hadi*, M.Darzi, G.Riazi, Z.Ghandehari Page 67
    For investigating the effects of vermicompost and amino acids on flower yield of chamomile (Matricaria chamomilla L.), an experiment based on randomized complete blocks (RCB) factorial design was carried out in with three replications in the Alborz Medicinal Plant Research Station in Karaj in the Spring of 2010. The experiment treatment included 5 levels of vermicompost (0, 5, 10, 15 and 20 ton/ha) and amino acid spraying at 3 levels (i.e. the budding stag, the flowering stage, and the budding plus flowering stage). The results indicated that the vermicompost and amino acid spraying had a significant effect on all of the traits under analysis. The highest plant height (41.8 cm), fresh flower yield (3335.7 kg/ha), and dried flower yield (653.8 kg/ha) were obtained by using 20 tons vermicompost per hectare. Similar results were obtained from the third level of amino acid spraying (i.e. the budding plus flowering stage). The interaction effects indicated that the simultaneous application of 15 ton/ha of vermicompost and two times spraying with amino acids (at budding plus flowering stage) resulted in the highest fresh and dried flower yield
    Keywords: Matricaria Chamomilla, Vermicompost, Amino Acid, Yield
  • R.Bagheri*, H.Kharazmi, S.Jaberi Ansari Page 80
    This present ecological research was carried out in an attempt to determine the environmental factors comprising the natural habitats and their relation to the canopy and density of Artemisia Persica Boiss in Kerman. After developing the maps of the habitats of this species, four well known habitats were selected for investigating the climate, the topographical and edaphical factors, and the vegetation indexes. Information regarding the slope, direction, and the height of these habitats were determined in the topographical maps (1:25000 scale) using Arc-GIS software (version 9.3). The temperature and monthly rainfall indexes were measured for each site. The parameters of density and frequency of the Artemisia Persica Boiss in the habitats were analyzed by relevee. The canopy cover parameter was investigated using the transect procedure. The soil samples were collected in each site from the 0-50 cm depth using a randomized complete blocks (RCB) design. These variables were analyzed using Duncan’s mean comparison method by means of the SPSS package. For identifying the ecological factors influencing on the canopy coverage and plant density of Artemisia Persica Boiss a stepwise regression was carried out. The results indicated that this tragocanth species grows in all of the geographical directions in areas at 2547 to 3546 meters above the sea level with 35.76-62.85 % slops. The average annual rainfall and temperature in these habitats were 250-500 mm and 5/17-10/9 Cº, respectively. The depth of the soil in these habitats is usually very shallow with a light texture filled with gravel. There was a significant difference between the habitats regarding a number of parameters including the percentage of the lime, silt, nitrogen, and absorbable potassium. The canopy cover, density and frequency of this plant were 2.5-11.7%, 423-2020 n/ha, and 58-90%, respectively. The regression analysis indicated that this plant had the highest canopy and density percentage in watercourses of the mountainous regions where the amount of clay and lime is very high and there is very little gravel.
    Keywords: Autecology, Artemisia Persica Boiss, Habitat, Kerman
  • F.Naghibi, N.Fayyazi*, D.Farkhani, B.Keramatian Page 91
    The purpose of this research is the analysis and identification of the effective components in two kinds of medicinal plants, i.e. Echinacea purpurea and Ononis spinosa. The aerial parts of this plant possess branch-shaped trichoms, which have adhesive secretions containing flavonoid combinations. The subspecies of this plant, called Ononis Spinosa Subspleiosperma, grows in many regions of Iran such as Isfahan, Kohkeloyeh, and Markazi. The plants analyzed in this study were gathered in June from Dasht region in Markazi. After extracting the essence and conducting the separation fractions by the chromatography column based on TLC and Hplc; the rutin, hyperosid, and chlorogenic acid compounds (forms of flavonoid compounds) were identified in this plant which is considered an indigenous species of Iran. The quantity of the identified materials was significant in comparison to Echinacea Purpurea.
    Keywords: Flavonoid, Ononis Spinosa, Echinacea Purpurea, Chlorogenic Acid
  • F.Moraghebi *, M.Teimouri, H.Hidari, b.khanjani Shiraz Page 103
    Hazelnut (corylus avellana) is native to Europe, Asia Minor and the Caucasus. Hazelnut tree cultivation have been common since ancient times Its cultivation has has developed in Europe from the fourteenth century and gradually extended in Mediterranean countries. Romans and Greeks were aware of its therapeutic properties and nutritional value. Hazelnut tree cultivation has benn common in Iran from old time. It is originated in Neolithic geological age but the exact time of culture is unknown. In this study effect of ethanol extract of leaf and shaton of hazel on eight bacteria including Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Micrococcus luteus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumonia and Yersinia enterocolitica were studied and compared to ceftizoxime and ciprofloxacin. Results showed differences among different habitats. Leaf extracts had more antimicrobial activity. The planted trees had more antimicrobial properties than plants belonged to natural habitats.
    Keywords: Antimicrobial activity, Ethanol extract, Hazel, Leaves, Male flower