فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • محسن اکبرپور* صفحه 1
    زمینه و هدف
    مطالعات اخیر در مورد عملکرد غدد درون ریز، پیچیدگی های پاتولوژیکی زیادی را در خصوص چاقی و بیماری های متابولیک آشکار ساخته است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی بر سطح سرمی ادیپوکاین ها (آدیپونکتین، لپتین) و شاخص های التهابی بیماری قلبی - عروقی مردان چاق صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش که به روش نیمه تجربی انجام شد، 20 مرد چاق غیرورزشکاربه صورت تصادفی در 2 گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی پروتکل تمرین مقاومتی دایره ای را سه جلسه در هفته به مدت 12 هفته اجرا کردند، در حالی که گروه کنترل از انجام برنامه تمرینی در مدت زمان اجرای پژوهش منع شدند. ml5 خون سیاهرگی در آغاز دوره هفته ششم و پایان هفته دوازدهم جهت سنجش لپتین، آدیپونکتین، CRP IL-6 و TNF-α، از آزمودنی ها جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های گولموگروف - اسمیرنوف، واریانس مکرر، تی وابسته و مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت، و سطح معنی داری 05/0>α در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تمرین مقاومتی موجب کاهش CRP (002/0=p)،IL-6 (001/0=p) و لپتین (002/0=p)، و افزایش آدیپونکتین (001/0=p) در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شد. همچنین میزان TNF-α پس از 12 هفته تمرین مقاومتی در گروه تجربی کاهش نشان داد، که از لحاظ آماری این کاهش معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد تمرینات منظم مقاومتی، به واسطه بهبود مقادیر آدیپونکتین، لپتین، CRP وIL-6 پلاسما، خطر بالقوه ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهد و می توان از آن به عنوان درمان غیردارویی موثر برای جلوگیری از این بیماری ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، ادیپوکاین ها، شاخص های التهابی، بیمارهای کرونر، مردان چاق
  • شادمهر میردار*، آنا عرب، مهدی هدایتی، اکبر حاجی زاده صفحه 11
    زمینه و هدف
    کادمیوم یکی از مهم ترین آلاینده های زیستی است که مصرف آن در دوران بارداری موجب بیماری و ناهنجاری های بسیاری در مادر و نوزاد می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات منظم شنا و مصرف خوراکی کادمیوم در دوران بارداری بر سطوح فاکتور القایی هایپوکسی (HIF-1α) ریه نوزادان موش انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 32 سر موش ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی g20±200، پس از 2 هفته آشنایی با محیط جدید و باردار شدن به 4 گروه 8 تایی، شامل: 1- کادمیوم؛ 2- شنا؛ 3- شنا – کادمیوم؛ 4- گروه کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شنا از روز اول بارداری شروع و یک بار در روز (5 روز در هفته) تا روز زایمان ادامه داشت. دوز کادمیوم دریافتی mg/l400 محلول در آب آشامیدنی بود. غلظت HIF-1α ریه با استفاده از روش آنزیم لینک ایمنواسی (ELISA) تعیین شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و هالم- سیداک در سطح معنی داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن نوزادان گروه کادمیوم حاکی از کاهش معنی دار (001/0p<) آن در مقایسه با گروه کنترل بود. همچنین سطوح HIF-1α ریه نوزادان در گروه تمرین شنا به طور معنی داری (001/0p<) افزایش نشان داد و در گروه کادمیوم نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از تاثیر تمرینات شنا بر افزایش سطوح HIF-1α ریه نوزادان مادرانی بود که در دوران بارداری به طور منظم شنا می کردند، لذا به نظر می رسد تمرین ورزشی شنا زیربیشینه با جبران کاهش HIF-1α ناشی از کادمیوم می تواند تاثیرات منفی آن را در ریه جنین تعدیل کند.
    کلیدواژگان: کادمیوم، شنا، فاکتور القایی هایپوکسی
  • گیتی ازگلی*، زینب آریامنش، فراز مجاب، حمید علوی مجد صفحه 21
    زمینه و هدف
    با توجه به دردناک بودن زایمان و اضطراب ناشی از آن، همچنین عوارضی نظیر اختلال عملکرد رحم، افزایش طول مدت زمان زایمان و خاطرات ناخوشایند، مطالعه حاضر با هدف تاثیر رایحه نعناع فلفلی بر سطح درد و اضطراب مرحله اول زایمان در زنان نخست زا صورت گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی تصادفی روی 128 نفر از زنان نخست زا به صورت دو گروه (64 نفر در گروه رایحه درمانی و 64 نفر در گروه کنترل) انجام شد. در گروه رایحه درمانی مخلوط های حاوی ml2/0 اسانس نعناع و ml2 نرمال سالین به گاز آغشته شده و در گروه شاهد تنها ml2 نرمال سالین آغشته به گاز به یقه لباس نمونه ها متصل شد، و هر 30 دقیقه تجویز تکرار گردید. میزان اضطراب در دیلاتاسیون های 4-3 و cm10-8 و شدت درد در دیلاتاسیون های 5-4، 7-6 و cm10-8 اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و مامایی، چک لیست مشاهده، معاینه و پرسشنامه اضطراب Spielberger و مقیاس عددی اندازه گیری درد جمع آوری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه سن، شغل، تحصیلات و سن حاملگی، همچنین سطح اضطراب قبل از مداخله در دو گروه یکسان بود، اما پس از مداخله سطح اضطراب در گروه آزمون به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد (001/0p<). میانگین نمره درد در دیلاتاسیون های 5-4، 7-6 و cm10-8 در گروه مداخله نسبت به کنترل کاهش یافت (در تمام موارد 0001/0p<).
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی با اسانس نعناع فلفلی جهت کاهش درد و سطح اضطراب هنگام زایمان با توجه به ارزانی، سادگی اجرا و غیرتهاجمی بودن آن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، درد زایمان، اضطراب، فاز فعال، نعناع فلفلی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • مرضیه کرمی، نور امیرمظفری*، منیر دودی صفحه 28
    زمینه و هدف
    استفاده گسترده از آنتی بیوتیک های بتالاکتام موجب توسعه مقاومت به این گروه از آنتی بیوتیک ها در باکتری های بیماریزا از طریق تولید آنزیم بتالاکتاماز می شود. این مطالعه با هدف بررسی جداسازی کلبسیلاهای تولیدکننده ESBLو تاثیر نانو ذرات نقره بر روی آنها انجام شد.
    روش بررسی
    تعداد 61 ایزوله بالینی کلبسیلا از نظر تولید آنزیم بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBLs) با استفاده ازآنتی بیوتیک های سفتازیدیم، سفتریاکسون و سفیکسیم، همچنین مهارکننده بتالاکتاماز به نام کلاولانیک اسید به روش دیسک دیفیوژن، شناسایی و میزان MIC این آنتی بیوتیک ها به روش رقت در آگار بررسی شد. سپس با استفاده از دیسک های ESBL جهت بررسی آنزیم بتالاکتاماز به روش DDT (Double Disk Approximation Test)، وجود بتالاکتاماز وسیع الطیف در انواع مقاوم تعیین شد. در ادامه، تاثیر محلول های نانوسیلور با غلظت های مختلف بر روی باکتری های جداسازی شده مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون تی تست استفاده شد.
    یافته ها
    از 61 مورد کلبسیلای جداسازی شده دارای مقاومت دارویی چندگانه، 51 مورد کلبسیلا پنومونیه (8/60%)، 10 مورد کلبسیلا اوکسی توکا (2/39%)، شناسایی شدند. تمامی نمونه ها در بررسی با روش Double Disk برای اثبات ESBL مثبت و نسبت به محلول نانوسیلور با غلظت ppm500 حساس بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد افزایش غلظت محلول های نانوسیلور با قطر هاله های عدم رشد کلبسیلاهای مولد ESBL در شرایط in vitro و کاملا آسپتیک، رابطه مستقیم دارد. در صورت دریافت نتایج عدم توکسیک بودن محلول های نانوسیلور تحت شرایط in vivo می توان از محلول های نانوسیلور به عنوان یک جایگزین جدید و موثر به جای آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، کلبسیلا اوکسی توکا، بتالاکتامازهای SHV، 5، نانوسیلور
  • نوشین بزازی*، سیامک اکبرزاده، سعادت ترابیان، معصومه تقی زاده صفحه 35
    زمینه و هدف
    گلوکوم یکی از علل مهم نابینایی است و افزایش فشار داخل چشمی عمده ترین ریسک فاکتور آن است. اندازه گیری فشار داخل چشمی، یک معاینه اساسی در بیماران مبتلا به گلوکوم جهت تشخیص و پیگیری درمان محسوب می شود. این مطالعه با هدف مقایسه و تعیین دقت عملکرد دو نوع تونومتر مرسوم جهت اندازه گیری فشار داخل چشمی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی پس از انجام معاینات چشم پزشکی کامل، فشار داخل چشمی 142 بیمار (284 چشم) با هر دو دستگاه Goldmann و keeler در دو نوبت و با فاصله 5 دقیقه اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده ازآزمون آماری تی وابسته و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    میانگین فشار داخل چشمی افرادی که در محدوده فشار نرمال (mmHg21<) قرار داشتند با تونومتر گلدمن برابر mmHg35/2±03/14 و با تونومتر Keeler برابر mmHg05/3±28/14 به دست آمد. متوسط اختلاف دو روش 70/0±25/0 (015/0p=) و ضریب همبستگی دو روش اندازه گیری، 83/0 محاسبه شد (0001/0p<). در محدوده فشار داخل چشمی بالا (mmHg213)، میانگین فشار داخل چشمی با تونومترGoldmann برابر mmHg14/5±16/26 و با تونومتر Keeler برابر mmHg58/5±92/26 به دست آمد. متوسط اختلاف دو روش 44/0±76/0 (003/0p=) و ضریب همبستگی دو روش اندازه گیری، 97/0 محاسبه شد (0001/0p<).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، هر دو روش تونومتری مورد استفاده در محدوده فشارهای طبیعی از دقت قابل قبولی برخوردارند، ولی در شرایط پر خطر مانند گلوکوم استفاده از تونومترGoldmann به عنوان استاندارد طلایی ارجح می باشد.
    کلیدواژگان: آب سیاه، اندازه گیری فشار چشم، فشار داخل چشم
  • مهشید شکوری*، آرش رشیدی، زهره امیری صفحه 43
    زمینه و هدف
    برخی از مطالعات نشان داده اند چگونگی توزیع چربی در بدن، نسبت دور کمر به باسن (WHR) که متمایز کننده چاقی ژنوئید (سرینی) و آندروئید (شکمی) است، در مقایسه با نمایه توده بدنی، نقش مهم تری در شناسایی خطر بیماری ها دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط نوع چاقی با میزان تغییر شاخص های چاقی متعاقب پیروی از رژیم غذایی کاهش وزن صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تحلیلی روی 301 زن با اضافه وزن 25BMI> و چاقی 30BMI> انجام شد که با توجه به معیار WHR سنجش چاقی شکمی، این افراد به سه گروه تقسیم شدند: 1- 102 نفر با 8/0>WHR، زنان با عدم ابتلا به چاقی شکمی و دارای چاقی سرینی (ژنوئید)؛ 2- 105 نفر با 85/0
    یافته ها
    با پیروی از این رژیم، کاهش قابل توجهی در وزن (007/0>p)، کاهش BMI (005/0>p) و کاهش دور کمر (002/0>p) در افراد با چاقی شکمی مرزی و شدید (آندروئید) نسبت به افراد با چاقی سرینی (ژنوئید) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اجرای رژیم کاهش وزن با نسبت ثابت درشت مغذی ها در این مطالعه نشان داد کاهش وزن و سایز با نوع چاقی افراد ارتباط دارد؛ بدین معنی که هرچه چاقی شکمی بیشتر باشد، این تفاوت بیشتر است.
    موضوع
    کلیدواژگان: چاقی شکمی، دور کمر، نسبت کمر و لگن، چاقی، رژیم غذایی
  • مرضیه اکبرزاده*، زهرا مرادی، نجف زارع، محمد جواد هادیان فرد، اعظم جوکار صفحه 54
    زمینه و هدف
    تسکین دهنده های درد، یک بخش مهم از مراقبت های مامایی نوین را تشکیل می دهند. یکی از روش های در دست تحقیق، تاثیر طب فشاری بر کاهش طول مدت مراحل زایمانی است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه تاثیر طب فشاری یک مرحله ای در دو نقطه شش طحالی (SP-6) و کیسه صفراوی 21 (GB- 21) بر طول مراحل و نوع زایمان و آپگار نوزاد در زنان نخست زا صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی روی 150 زن نخست زا انجام شد. زنان به طور تصادفی در سه گروه مساوی شامل: طب فشاری کیسه صفرا 21، طب فشاری 6 طحالی و کنترل تقسیم شدند. مداخله در دو گروه اول به مدت 20 دقیقه و در دیلاتاسیونcm 4-3 سرویکس انجام شد. در گروه کنترل، تماس بدون اعمال فشار در نقاط طب فشاری و با همان شرایط گروه مداخله انجام گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از تست های آماری تی زوجی، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی، طول فاز فعال زایمان در گروه های مداخله کمتر از گروه کنترل بود (05/0p<)، اما در دو گروه مداخله، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>). همچنین طول مدت مرحله دوم لیبر در گروه کنترل بیش از دو گروه آزمایش بود، اما این تفاوت اختلاف معنی داری نداشت (05/0p>). سه گروه از نظر آپگار دقیقه پنجم، اختلاف آماری معنی داری نداشتند (05/0p>). تعداد سزارین ها در گروه های مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، طب فشاری در دو نقطه 6 طحالی و کیسه صفراوی 21 (SP-6، GB-21)، در مداخله یک مرحله ای در کاهش طول فاز فعال زایمان موثر و یکسان بوده است.
    کلیدواژگان: طب فشاری، زایمان، مرحله دوم زایمان، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • مژگان پیرمرادیان*، احمد علی پوربابایی، مقصود قاسمی سنگی، ناصر کلهر صفحه 62
    زمینه و هدف
    حدودا 5% از بیماران تحت عمل جراحی، دچار عفونت محل جراحی (SSI) می شوند که خود باعث افزایش اقامت در بیمارستان، به مدت 7/9 روز می شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی ابزار استریل با استافیلوکوکوس اورئوس، در جراحی های طولانی مدت ارتوپدی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر به صورت یک مطالعه آینده نگر، از 245 نمونه ابزار استریل، نمونه برداری شد. نمونه های آلوده در هر ساعت، از بین نمونه های ساعت بعدی کنار گذاشته شدند. سپس حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس به روش انتشار دیسک، توسط 14 آنتی بیوتیک و با رعایت اصول CLSI تعیین گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک متی سیلین به روش میکرودایلوشن بررسی و PCR برای ژن mecA انجام گرفت. دا ده ها و نتایج با استفاده از آزمون آماری مربع کای دو تجزیه و تحلیل شدند و سطح معنی داری 05/0> pدر نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از مجموع 110 نمونه ای که بلافاصله پس از باز شدن پوشش استریل گرفته شد، 5 کشت مثبت (54/4%) به دست آمد. برای 91 نمونه گرفته شده یک ساعت پس از عمل، 10 (98/10%)، برای 32 نمونه؛ 2 ساعت پس از عمل 5 (62/15%) و برای 12 نمونه؛ 3 ساعت پس از عمل، یک آلودگی (33/8%) ثبت شد. در آنتی بیوگرام انجام شده، بیشترین مقاومت سویه ها به سفتازیدیم (71/85%) بود، و تمامی آنها به ونکومایسین حساس بودند (100%). در آزمون MIC، 38/52% سویه ها نسبت به متی سیلین مقاوم و در روش PCR، 66/66% سویه ها، دارای ژن mecA بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای آلودگی با S. aureus در ابزار استریل، پیشنهاد می شود که پوشش سینی های حاوی ابزار استریل تا زمانی که به صورت اختصاصی به آنها نیاز نیست، باز نشوند.
    کلیدواژگان: جراحی ارتوپدی، عفونت زخم های جراحی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • ثارالله شجاعی، طاهره دهداری*، کرامت نوری جلیانی، بهناز دوران صفحه 71
    زمینه و هدف
    نوجوانان عمده ترین مخاطبان بازی های رایانه ای هستند. فن آوری جذاب این بازی ها، چهره های مجازی را در نظر مخاطبان خود به گونه ای واقعی جلوه می دهند. در این بازی ها، گرایش زیادی به نشان دادن صحنه های خشن و مرگ بار وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل پیش بینی کننده میزان پرخاشگری در کاربران نوجوان بازی های رایانه ای خشن در شهر قم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، 100 نوجوان کاربر بازی های رایانه ای خشن مراجعه کننده به گیم نت های شهر قم به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، میزان پرخاشگری و نگرش نسبت به خشونت را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی، آنالیز واریانس یک طرفه و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن نوجوانان مورد بررسی 6/1±2/14 سال بود. نتایج نشان داد سه متغیر نگرش نسبت به خشونت، تعداد ساعات بازی در هفته و معدل آخرین مقطع تحصیلی، قادر به پیش بینی 43% تغییرات پرخاشگری کاربران نوجوان بازی های رایانه ای خشن بوده است(0001/0p<، 6/6f=، 43/0=2r).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، برنامه های آموزش رسانه بیشتر باید بر تغییر نگرش مثبت نوجوانان به پرخاشگری و کاهش تعداد ساعات بازی در هفته تمرکز داشته باشد. همچنین به کارگیری راهبردهای ترغیب کننده در جهت پیشرفت تحصیلی می تواند تعداد ساعات بازی با این رسانه را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، خشونت، بازی های رایانه ای، نوجوان
  • مقاله مورد
  • جمشید وفایی منش، محمد باقرزاده، احمد کچویی* صفحه 80
    زمینه و هدف
    لوله تغذیه ای ژژنوستومی در مواردی که فرد توانایی تغذیه از راه دهان را ندارد، به عنوان یک روش مورد قبول در تغذیه روده ای مطرح است. با وجود تمام مزیت های تعبیه لوله ژژنوستومی، در بیماران دارای لوله ژژنوستومی عوارضی مانند مکانیکال، عفونی، معدوی– روده ایی و متابولیک دیده می شود. یک عارضه نادر در این بیماران ورود خود به خودی لوله ژژنوستومی به داخل روده است که به تعداد محدود گزارش شده است. این اتفاق بیمار را در معرض خطر انسداد روده قرار می دهد، بنابراین، روش درمان این عارضه مورد بحث می باشد.
    معرفی مورد: در این مقاله به معرفی یک مورد مهاجرت خود به خود لوله ژژنوستومی به روده باریک، که 2 ماه پی از تعبیه در یک زن 61 ساله با سابقه سرطان مری رخ داده بود، پرداخته شده است، بیمار بعد از 15 روز درمان حمایتی، لوله را دفع کرد.
    کلیدواژگان: ژژنوستومی، ابزار، ژژنوستومی، عوارض، درمان حمایتی
|
  • Mohsen Akbarpour* Page 1
    Background And Objectives
    Recent studies on endocrine function have revealed many pathological complications in relation to obesity and metabolic diseases. Thus, the present study was carried out with the aim of investigating the effect of 12-week resistance training on the serum levels adipokine (adiponectin and leptin) and inflammatory markers of cardiovascular diseases in obese men.
    Methods
    In this semi-experimental study, 20 non-athlete obese men were randomly assigned to two groups of experimental and control. The experimental group performed the resistance training protocol, three sessions per week for 12 weeks, while the control group was prohibited to do training program during the research implementation. Five ml of venous blood was taken from the participants at the beginning of the sixth week and at the end of the twelfth week to measure leptin, adiponectin, CRP, IL-6, and TNF-α. The significance level was considered to be >α0.05.
    Results
    Resistance training caused decrease in CRP (p=0.002), IL-6 (p=0.001) and leptin (p=0.002), and increase in adiponectin (p=0.001) in the experimental group compared to the control group. Also, TNF-α level showed a decrease in the experimental group after 12 weeks of resistance training, which was not statically significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that regular resistance trainings reduce the potential risk of cardiovascular diseases via improvement of the plasma levels of adiponectin, leptin, CRP, and IL-6, and it can be used as an effective nonpharmacological treatment to prevent these diseases.
    Keywords: Resistance Training, Adipokine, Inflammatory Markers, Coronary Diseases, Obese Men
  • Shadmehr Mirdar*, Ana Arab, Mahdi Hedayati, Akbar Hajizadeh Page 11
    Background And Objectives
    Cadmium is one of the most important biological contaminants that its intake in pregnancy causes disease and malformations in the mother and baby. This study was done with the aim of evaluating the effect of maternal regular swimming training and oral cadmium intake during pregnancy on the levels of lung hypoxia inducible factor-1α (HIF-1α) in pups.
    Methods
    In this study, 32 female wistar rats weighting 200±20g, after 2 weeks of familiarity with the new environment and pregnancy were divided into four groups of 8, including: 1- cadmium, 2- swimming, 3- cadmium-swimming, and 4- control. Swimming training started from the first day of pregnancy and continued once a day (5 days per week) until delivery day. Intake dose of cadmium was 400mg/l in drinking water. HIF-1α concentration of Lung was determined with enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method. The data were analyzed by one-way analysis of variance and Holm-Sidak tests at significance level of p<0.05.
    Results
    The mean weight of pups in cadmium group showed a significant decrease (p<0.001) compared to the control group. Also, the pup's lung HIF-1α levels significantly (p<0.001) increased in the swimming group and significantly (p<0.001) reduced in cadmium group compared to control group.
    Conclusion
    These results indicated the effect of swimming training on the increase of lung HIF-1α levels in pups that their mothers were swimming regularly in pregnancy. Accordingly, it seems submaximal swimming training in pregnancy can modify its negative effects on the fetal lungs through compensating of cadmium-induced decrease in HIF-1α.
    Keywords: Cadmium, Swimming, Hypoxia, inducible Factor 1
  • Giti Ozgoli*, Zeinab Aryamanesh, Faraz Mojab, Hamid Alavi Majd Page 21
    Background And Objectives
    Considering the painfulness of labor and its resulting anxiety, and also, complications such as uterine dysfunction, prolonged labor, and unpleasant memories, the present study was performed aimed to investigate the effect of peppermint aroma on the level of pain and anxiety in the first stage of labor in nulliparous women.
    Methods
    This research was done as a clinical trial study on 128 nulliparous women assigned into two groups (64 subjects in aromatherapy group and 64 subjects in control group). In aromatherapy group, mixtures containing 0.2ml essence of peppermint and 2ml normal saline impregnated gauze, and in the control group, only 2ml normal saline impregnated gauze were attached to their dress collar, and the administration was repeated every 30 minutes. Level of anxiety was measured in dilatations 3-4 and 8-10cm and the intensity of pain in dilatations 4-5, 6-7, and 8-10cm. The data were collected through demographic and obstetric questionnaire, observation checklist, spielberger anxiety questionnaire, and pain numerical rating scale.
    Results
    In this study, the age, job, education, and gestational age were the same in both groups. Also, the level of anxiety was the same in both groups before the intervention, but after the intervention, anxiety level decreased in intervention group compared to control group (p<0.001). The mean pain score in the dilatations 4-5, 6-7, and 8-10cm decreased in intervention group compared to control group (p<0.001 for all).
    Conclusion
    Aromatherapy with peppermint essence is recommended for the reduction of pain and anxiety level during labor due to its inexpensiveness, ease and non-invasiveness.
    Keywords: Aromatherapy, Labor Pain, Anxiety, Active Phase, Mentha Piperita, A Randomized Clinical Trial
  • Marzieh Karami, Nour Amirmozaffari*, Monir Dody Page 28
    Background And Objectives
    Wide use of beta-lactam antibiotics increases bacterial resistance to these groups of antibiotics in pathogen bacteria through production of beta-lactamase enzyme. The present study was carried out with the aim of evaluating the isolation of ESBL producing Klebsiella spp. in clinical specimens and investigating the effect of silver nanoparticles on them.
    Methods
    A total of 61 clinical Klebsiella isolates were examined in terms of production of extended spectrum beta-lactamase (ESBL) through disk diffusion method using the antibiotics cefixime, ceftriaxone, ceftazidime, as well as beta-lactamase inhibitor clavulanic acid, and the antibiotics’ minimal inhibitory concentration (MIC) values were determined by agar dilution method. Then, ESBL production was examined using standard ESBL disk for detection of deta-lactamase through DDT (double disk approximation test) method. Subsequently, the effect of different concentrations of nanosilver solution on isolated bacteria was studied. Student t-test was used for analysis of the data.
    Results
    Out of 61 multidrug resistant Klebsiella isolates, 51 (60.83%) Klebsiella pneumonea and 10 (39.16%) Klebsiella oxytoca were recognized. All samples were demonstrated to be positive in double disk method for proving ESBL production, and were sensitive to the nanosilver solution with a concentration of 500ppm.
    Conclusion
    The obtained findings showed that increase in the concentration of nanosilver solutions had a direct correlation with inhibition zone diameter of ESBL producing Klebsiella spp in vitro and in completely aseptic condition. If it is proved that nanosilver solutions are non-toxic in vivo, they could be used as a new effective alternative to antibiotics.
    Keywords: Klebsiella pneumonea, Klebsiella oxytoca, Beta, lactamase SHV, 5, Nanosilver
  • Noushin Bazzazi.*, Siamak Akbarzadeh, Saadat Torabian, Masoumeh Taghizadeh Page 35
    Background And Objectives
    Glaucoma is one of the leading causes of blindness, and its major risk factor is elevated intraocular pressure. Intraocular pressure measurement is a major examination in patients with glaucoma for diagnosis and treatment follow-up. This study was carried out with the purpose of comparing the accuracy of two types of conventional tonometers for measuring intraocular pressure.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, after complete ophthalmologic examinations, intraocular pressure was measured in 142 patients (284 eyes), two times at 5-minute intervals using both Goldmann and Keeler tonometers. The obtained results were analyzed with paired t-test and Pearson’s correlation test.
    Results
    Mean intraocular pressure in subjects that were in normal pressure range (<21mmHg) was obtained 14.03±2.35mmHg with Goldmann tonometer, and 14.28±3.05mmHg with Keeler tonometer. The mean difference of the two methods was 0.25±0.70 (p=0.015) and the correlation coefficient between two methods was calculated 0.83 (p<0.0001). Mean intraocular pressure in high intraocular pressure range (³21mmHg) was obtained 26.16±5.1mmHg with Goldmann tonometer, and 26.92±5.58mmHg with Keeler tonometer. The mean difference of the two methods was 0.76±0.44 (p=0.003), and correlation coefficient between two methods was calculated 0.97 (p<0.0001).
    Conclusion
    Based on the results of this study, both used tonometry methods had acceptable accuracy in normal intraocular pressure range, but in high-risk cases such as glaucoma, Goldmann applanation tonometer is preferred as the gold standard.
    Keywords: Glaucoma, Tonometry, Intraocular Pressure
  • Mahshid Shakouri*, Arash Rashidi, Zohreh Amiri Page 43
    Background And Objectives
    Some studies have shown that body fat distribution pattern, and waist-to-hip ratio (WHR), which differentiate between gynoid (hip) and android (abdominal) obesity, have a more important role in identification of diseases’ risk compared to body mass index (BMI). This study was conducted aiming at determining the association between type of obesity and level of changes in obesity indices following weight-loss diet.
    Methods
    This study was performed on 301 women with overweight (BMI>25) and obesity (BMI>30), and according to WHR criteria for measuring abdominal obesity, the subjects were divided into three groups: 1) 102 subjects with WHR<0.8, women with no abdominal obesity and with hip obesity (gynoid), 2-105 subjects with 0.80.85, women with severe abdominal obesity (android). Then, the effect of one month diet with a fixed ratio of macronutrients was assessed on the changes of obesity indices, including weight, BMI, waist circumference (WC), and hip circumference (HC). To investigate obesity indices in the three groups, one-way analysis of variance test was used. The level of significance was considered 0.05.
    Results
    By following this diet, significant decreases were seen in weight (p<0.007), BMI (p<0.005), and waist circumference (p<0.002) in subjects with severe abdominal boundary obesity (android), compared to those with hip obesity (gynoid).
    Conclusion
    In this study, weight loss diet with a fixed ratio of macronutrients showed that weight loss and body size is associated with type of obesity, this means that the higher is the abdominal obesity, the greater is this difference.
    Keywords: Obesity, Abdominal, Waist Circumference, Waist, Hip Ratio, Obesity, Diet
  • Marzieh Akbarzadeh*, Zahra Moradi, Najaf Zare, Mohammad Javad Hadianfard, Azam Jowkar Page 54
    Background And Objectives
    Sedatives constitute an important part of modern obstetric care. One of the under-investigation methods is the effect of acupressure on reduction of the duration of labor stages. This study was performed aiming at comparison of the effects of one-step acupressure of spleen point 6 (SP-6) and gall bladder 21 (GB-21) on the duration and type of delivery and Apgar of newborne in nulliparous women.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 150 nulliparous women. Women were randomly assigned to three groups, including gallbladder 21 acupressure, spleen point 6 acupressure, and control. In first two groups, pressure was performed at 3-4cm cervical dilatation for 20 minutes. In the control group, contact with no pressure was done on the acupressure points and with the same condition of the intervention group. The collected data was analyzed using paired t-test, independent t-test, and one-way variance analysis.
    Results
    In this study, the duration of the active stage of labor in the intervention group was less than control group (p<0.05), but no significant difference was observed in the two intervention groups (p>0.05). Also, duration of the second stage of labor in the control group was more than two experimental groups, but the difference was not significant (p>0.05). The three groups, had no significant difference in the fifth minute Apgar score (p>0.05). The number of cesarean sections in the intervention groups were more than control group (p<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, the acupressure in SP-6 and GB-21 points, in the one-step intervention was equally effective in reducing the duration of active stage of labor.
    Keywords: Acupressure, Labor, Obstetric, Labor Stage, Second, A Randomized Clinical Trial
  • Mojgan Pirmoradian*, Ahmad Pourbabaei, Maghsoud Ghasemi Sangi, Naser Kalhor Page 62
    Background And Objectives
    Approximately 5% of patients undergoing surgery develop surgical site infections (SSI), which prolong the length of hospital stay to 9.7 days. This study was performed aimed to determine the amount of contamination of sterile surgical instruments with Staphylococcus aureus during long time orthopedic surgeries.
    Methods
    In This study done as a prospective study, 245 sterile surgical instruments were sampled. The contaminated samples at every hour were excluded from samples of next hour. Then, antibiotic susceptibility of Staphylococcus aureus strains was tested by 14 antibiotics using disk diffusion method according to the recommendations of CLSI. The MIC of the strains towards methicillin was tested through microdilution method, and PCR was done on mecA gene. Data and results were analyzed by chi-square statistical test and significance level was considered to be p<0/05.
    Results
    Out of a total of 110 specimens obtained immediately after opening the sterile covering, 5 cultures were positive (4.54%); 10 (10.98%) in 91 samples taken after surgery; 5 (15.62%) in 32 samples taken 2 hours after surgery; and 1 (8.33%) 1 in 12 samples taken 3 hours after surgery. The highest resistance of the isolates was against ceftazidime (85.71%), and all strains were sensitive to vancomycin (100%). In MIC test, 52.38% of the strains were resistant to methicillin, and 66.66% of the strains had mecA gene in the PCR method.
    Conclusion
    Considering high contamination rate of surgical instruments with S. aureus, it is recommended that the covering of the sterile trays should not be opened until they are specifically needed during the procedure.
    Keywords: Orthopedic, Surgery, Surgical Wound Infection, Staphylococcus aureus
  • Sarallah Shojaei, Tahereh Dehdari*, Keramat Noori Jelyani, Behnaz Dowran Page 71
    Background And Objectives
    Adolescents are the main audiences of video games. Attractive technologies of these games make virtual faces seem real characters to their audiences. There is a high tendency to show violent and deadly scenes. The present study was done with the purpose of determining the predictors of the amount of aggression in the adolescent users of violent video games in Qom city.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 100 adolescent users of violent video game referring to game-nets of Qom city were selected by random sampling method and filled out the questionnaires of demographic information, aggression scale, and attitude toward violence scale)ATVS). The data were analyzed using correlation, one-way analysis of variance, and regression analysis tests. The significance level was considered p<0.05.
    Results
    The mean age of adolescents was 14.2±1.6 years. The results showed that three variables of attitudes toward violence, number of hours of playing per week, and the average grade of the last educational level have been able to predict 34% of variance of aggression among the adolescent users of violent video games (r2=0.43, f=6.6, p<0.0001).
    Conclusion
    According to the results of this study, Media educational programs should more focus on changing positive attitudes toward violence and reducing the number of playing hours per week. Also, applying encouraging strategies in order to academic achievement can reduce hours of play with this media.
    Keywords: Aggression, Violence, Video Games, Adolescent
  • Jamshid Vafaeimanesh, Mohammad Bagherzadeh, Ahmad Kachoie* Page 80
    Background And Objectives
    Jejunostomy tube (JT) insertion is an approved method for enteral feeding in patients who cannot feed orally. In spite of all advantages of JT placement, some complications may occur, including mechanical and metabolic complications as well as gastrointestinal infections. Spontaneous enteral migration of JT is a rare complication in these patients that only a limited number has been reported. This event predisposes patient to bowel obstruction; therefore, treatment method of this complication is discussed. Case Report: In this article, we will describe a case of spontaneous migration of JT into small intestine, 2 months after placement in a 61 years old woman with the history of esophageal cancer. The patient excreted the tube after 15 days of supportive treatment.
    Keywords: Jejunostomy, Instrumentation, Jejunostomy, Adverse Effects, Conservative Treatment