فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 11 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیلر قاسم کریمی، حسن محمدزاده جهتلو، فاطمه حسینی صفحات 5-21
    تداخل زمینه ای به عنوان تداخل در عملکرد و یادگیری تعریف می شود که از تمرین کردن یک تکلیف در یک زمینه از دیگر تکالیف بوجود می آید. تمرین انتقالی نوعی از آرایش تمرین است که با بسته های تمرینی بزرگ مسدود شروع شده و کم کم با کوچکتر شدن بسته های تمرینی به تمرین تصادفی تبدیل شده و با تمرین کاملا تصادفی پایان می یابد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر «آرایش تمرین انتقالی» بر تداخل زمینه ای در یادگیری مهارت های سه گانه بدمینتون بود. روش پژوهش حاضر بصورت نیمه تجربی و از یک طرح شامل سه گروه تجربی استفاده شد. آزمودنی ها 30 دانشجوی دختر رشته تربیت بدنی دانشگاه ارومیه (سن3/1 ±19) که بصورت داوطلبانه در طرح شرکت کردند. آزمودنی ها سه مهارت بدمینتون: سرویس بلند(فورهند)، ضربه فورهند بالای سر (تاس دفاعی) و ضربه بک هند بالای سر (بک هند تاس) را طی ده جلسه تمرین کردند. هر فرد، در هر جلسه 15 تلاش از هر مهارت و جمعا 45 کوشش را تمرین کرد. گروه مسدود تمام کوشش ها را به صورت مسدود تمرین کردند. گروه تصادفی به صورت تصادفی از هر سه مهارت به شکلی که در یک ردیف دو مهارت مشابه، پشت سر هم تکرار نشود، تمرین کردند. گروه آرایش تمرین انتقالی در سه جلسه اول بصورت مسدود، سه جلسه دوم بسته های 5 تایی تصادفی و سه جلسه سوم بسته های 3 تایی تصادفی و یک جلسه آخر را به صورت کاملا تصادفی تمرین کردند. عملکرد گروه ها در هر جلسه ثبت شد. در پایان، آزمون های ملاک شامل یادداری آنی و به فاصله 48 ساعت بی تمرینی یادداری تاخیری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، تحلیل شدند. نتایج نشان داد در دوره اکتساب تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود (48/0 = P)، اما کنش متقابل (جلسات تمرینی × گروه ها) معنی دار بود (001/0 = P). در آزمون یادداری آنی، فقط تفاوت بین گروه های مسدود و تصادفی با برتری مسدود، معنی دار بود (005/0 = P). در آزمون یادداری تاخیری هر دو گروه تصادفی و انتقالی به طور معنی داری عملکرد بهتری نسبت به گروه مسدود داشتند (001/0 = P). گروه انتقالی عملکرد بهتری نسبت به گروه تصادفی داشت و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (043/0 = P).
    کلیدواژگان: آرایش تمرین انتقالی، تمرین مسدود، تمرین تصادفی، سرویس بلند(فورهند)، ضربه فورهند بالای سر (تاس دفاعی)، ضربه بک هند بالای سر (بک هند تاس)
  • حمید صالحی، احمدرضا موحدی، جلیل مرادی صفحات 23-38
    هدف این پژوهش، یافتن پاسخ این سوال بود که آیا تمرین در شرایط بینایی ویژه مزیتی برای یادگیری دقت اجرای مهارت پرتاب آزاد بسکتبال ایجاد می کند یا نه؟ شرکت کنندگان 28 پسر نوجوان داوطلب با میانگین سن 75/0± 14/17 سال بودند که در دو گروه: با نور معمولی (گروه کنترل) و شرایط روشنایی ویژه متمرکز روی حلقه بسکتبال (گروه تجربی) به مدت 15 جلسه تمرین کردند. ده روز پس از آخرین جلسه تمرین، گروه ها در شرایط بینایی معمولی و ویژه ارزیابی شدند. براساس نتایج، در مرحله تمرین بهبود دقت پرتاب های هر دو گروه مشابه بود. در آزمون با شرایط بینایی معمولی، دقت پرتاب های آزاد گروه تجربی به مقدار معناداری کمتر از گروه کنترل بود. بنابراین مزیت تمرین در شرایط بینایی ویژه تایید نشد. براساس نتایج، تنها وقتی آزمون در شرایط بینایی ویژه انجام گرفت برتری با گروه تجربی بود. در مجموع نتایج نشان داد که تنها وقتی می توان انتظار داشت یک وضعیت تمرینی خاص موجب یادگیری بهتر مهارت های ورزشی (مانند پرتاب آزاد بسکتبال) شود که شرایط حسی – حرکتی و پردازشی مشابه بر تمرین و آزمون حاکم باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی حسی - حرکتی، ویژگی پردازشی، بسکتبال، بینایی، یادگیری
  • فرناز ترابی، کیا رنجبر، زهرا سوری صفحات 39-53
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر عامل مداخله گر بیرونی (انواع موسیقی) بر شاخص های آمادگی جسمانی در پسران نوجوان است. به این منظور 30 پسر 9 تا 12 ساله با میانگین و انحراف استاندارد قد 40/2±8/133 سانتی متر، وزن 97/2±6/35 کیلوگرم و شاخص توده بدنی (BMI) 21/1±9/19 انتخاب شدند و با استفاده از روش تعادل مخالف در سه مرحله اجرا در شرایط موسیقی ریتم تند، کند و کنترل (بدون موسیقی) به اجرای آزمون ها پرداختند. از آزمون های استقامت عضلانی، آزمون های هماهنگی، چابکی و توان انفجاری استفاده شد. همچنین از موسیقی با ضرباهنگ تند (bpm140- 135) و ضرباهنگ کند (bpm120-115) استفاده شد. براساس تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی بانفرنی تغییرات نتایج آزمون های استقامت عضلانی شامل شنای سوئدی، دراز و نشست و پرس سینه در هر سه مرحله معنی دار است (05/0P<). نتایج شنای سوئدی در مرحله موسیقی تند و کند نسبت به مرحله کنترل بهبود معنی داری را نشان داد (74/237=26و1F). در مورد نتایج آزمون دراز و نشست (12/528=26و1F) و استقامت قدرتی (60/81=26و1F) در هر دو گروه مداخله نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0P<). تغییرات نتایج آزمون هماهنگی در مراحل آزمون معنی دار است (01/0=P). آزمودنی ها در مرحله کنترل و شرایط بدون موسیقی نسبت به دو مرحله تجربی عملکرد بهتری را نشان دادند (05/0P<). در آزمون چابکی تفاوت معنی داری بین سه مرحله موسیقی کند، تند و کنترل مشاهده نشد (05/0P>). آزمون توان انفجاری در مرحله موسیقی تند نسبت به مرحله کنترل و موسیقی کند تغییرات معنی داری را نشان داد (38/553=26و1F و 05/0P<). در نهایت گوش دادن به موسیقی هنگام اجراهای استقامتی و قدرتی موجب افزایش کارایی اجرا می شود. احتمالا موسیقی ریتم تند نیز در جلوگیری از بروز خستگی مرکزی موثر است. از سوی دیگر با توجه به نتایج تحقیق حاضر، موسیقی از هر نوع بر اجرای آزمون هماهنگی اثر منفی می گذارد و بر چابکی تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: موسیقی تند و کند، پسران نوجوان سالم، فاکتورهای آمادگی جسمانی
  • احمد فرخی، ابراهیم متشرعی، رسول زیدآبادی، سمیرا آقاسی، غلامرضا پارسا صفحات 55-76
    کمال گرایی، یک صفت یا ویژگی شخصیتی و به منزله تمایل پایدار فرد به تعیین معیارهای کامل و دست نیافتنی و تلاش برای تحقق آنهاست و تاثیرات روانی و رفتاری مثبت و منفی در بین ورزشکاران به ویژه ورزشکاران رقابتی دارد. هدف از تحقیق حاضر، تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه کمال گرایی ورزشی دان و همکاران (2006) بود. به این منظور و برای تایید روایی سازه پرسشنامه 393 ورزشکار (230 مرد و 163 زن) با سطوح مختلف مهارتی (مبتدی، غیرنخبه و نخبه) در 10 رشته ورزشی تیمی و انفرادی، به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه ها را تکمیل کردند. روش اجرا به این شکل بود که ابتدا با استفاده از روش ترجمه - باز ترجمه، پرسشنامه کمال گرایی ورزشی توسط سه متخصص روانشناسی ورزش و سه متخصص آموزش زبان انگلیسی، به فارسی ترجمه شد. سپس روایی صوری و محتوایی نسخه فارسی تایید شد (93/0CVR=، 89/0CVI=). در ادامه و برای تعیین روایی سازه پرسشنامه ها از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، برای تعیین همسانی (ثبات) درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی زمانی (ثبات پاسخ) سوالات از ضریب همبستگی درون طبقه ای به روش آزمون - آزمون مجدد با دو هفته فاصله، استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل اولیه مقیاس کمال گرایی ورزشی، بیانگر عدم برازش مطلوب و در نتیجه عدم تایید روایی سازه مدل اندازه گیری اولیه (30 سوالی) بود. اما پس از حذف 3 سوال مشکل ساز، مدل دوم اندازه گیری با 27 سوال، از شاخص های برازندگی (08/0RMSEA=، 87/0= CFI)، همسانی درونی (معیارهای شخصی 76/0، اهمیت دادن بیش از اندازه به اشتباه 73/0، ادراک فشار والدین 75/0، ادراک فشار مربی 74/0 و کل پرسشنامه 79/0) و پایایی زمانی (معیارهای شخصی 81/0، اهمیت دادن بیش از اندازه به اشتباه با 83/0، ادراک فشار والدین 84/0 و ادراک فشار مربی 79/0 و کل پرسشنامه82/0) قابل قبولی برخوردار شد، که بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی تعدیل شده (27 سوالی) مقیاس کمال گرایی ورزشی است. در نتیجه از نسخه فارسی مقیاس کمال گرایی ورزشی (مدل تعدیل شده 27 سوالی) می توان به عنوان ابزاری برای مطالعه و ارزیابی ویژگی های صفات شخصیتی ورزشکاران ایرانی بهره برد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی ورزشی، روایی سازه، پایایی زمانی
  • ربابه رستمی، غلام حسین ناظم زادگان، سوسن جباری صفحات 77-93
    با اینکه سودمندی آثار موسیقی در ورزش زمینه های تحقیقاتی خاصی را به خود اختصاص داده است، در زمینه شناسایی تاثیر موسیقی روی بازیابی حرکات تحقیقات کمی وجود دارد. تحقیق حاضر، به منظور شناسایی اثر موسیقی انگیزشی بر بازیابی اطلاعات حین اجرای یک توالی مهارتی در ورزش کشتی انجام گرفت. 24 آزمودنی پسر ورزشکار با سن (9/ (± 6/21 سال، قد (1/6(± 4/176 سانتی متر و وزن (4/8(± 5/67 کیلوگرم طی 8 هفته، هر هفته 2 جلسه هر جلسه 100 دقیقه در مرحله اکتساب،30 مهارت کشتی آزاد را آموزش دیدند. پس از 5 روز در آخرین جلسه اکتساب، فهرستی از 10 مهارت با قطعه بندی مشخص (1 – 3 – 2 – 3 – 1) براساس اصول بازیابی سریالی و کدبندی شده به آزمودنی ها ارائه و از آنان خواسته شد پس از 2 دقیقه فهرست را بازیابی و آن را اجرا کنند. آزمونگر نمره اجرای آزمودنی را نسبت به قطعه بندی فهرست ارزیابی کرد و نمره ای به توالی اجرای آزمودنی تخصیص یافت. در مرحله بعد آزمودنی ها به طور کاملا تصادفی در دو گروه آزمون و گواه قرار گرفتند. در پس آزمون فهرست دیگری با قطعه بندی اولیه به آزمودنی ارائه شد با این تفاوت که متغیر مستقل موسیقی، برای گروه آزمایشی همزمان با اجرا (براساس فرم BMRI و با انتخاب آزمودنی ها) پخش می شد. فرمت موسیقی mp3، کیفیت 192، ضرباهنگ بالاتر از 120 و حجم صدا 50% max سیستم صوتی بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی در گروه های مستقل و وابسته (05/0(α= به این نتیجه گیری منجر شد که گروه آزمایشی، بازیابی بهتری در فنون کشتی آزاد نسبت به گروه کنترل داشتند (007/ =P). بنابراین موسیقی می تواند به عنوان یک عامل انگیزشی در بازیابی توالی های مهارتی، طی اجرای فنون ورزش کشتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: موسیقی انگیزشی، بازیابی، کشتی، توالی اجرا
  • علی اکبر جابری مقدم، اکرم ماشا الهی، فرهاد قدیری، مسعود سلیمانی صفحات 95-114
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی پسران فلج مغزی 13 تا 18 ساله فعال و غیر فعال شهر تهران بود. به این منظور، از بین 150 نفر دانش آموز فلج مغزی مقاطع راهنمایی و دبیرستان، 28 نفر به شکل تصادفی انتخاب و بر اساس پرسشنامه فعالیت بدنی در دو گروه فعال (14 نفر) و غیرفعال (14 نفر) طبقه بندی شدند. از پرسشنامه غربالگری کودکان، شامل 10 خرده مقیاس بهزیستی جسمی، بهزیستی روانی، احساسات و خلق و خو، خودپنداره، خودمختاری، روابط با والدین و خانه، حمایت اجتماعی و همسالان، محیط مدرسه، پذیرش اجتماعی و منابع مالی برای آزمون فرضیات استفاده شد، روایی و پایایی این ابزار مورد تایید قرار گرفت (85/0p=). برای تجزیه و تحلیل داده ها، از تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد، پسران فلج مغزی فعال از کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی بهتری برخوردارند (05/0P<). در سطح خرده مقیاس ها نیز افراد فعال در بهزیستی بدنی، احساسات و خلق وخو، بهزیستی روانی، منابع مالی و حمایت اجتماعی و همسالان از پسران فلج مغزی غیر فعال برتر بوده (05/0P<)، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه در خرده مقیاسهای خود پنداره، خود مختاری، پذیرش اجتماعی، محیط مدرسه، و روابط با والدین و خانه مشاهده نشد (05/0P>). نتایج تحقیق حاضر نشان داد، دیدگاه مثبت کودکان فعال نسبت به خود ناشی از فعالیت بدنی مستمر بوده است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، فعالیت بدنی، فلج مغزی
  • علی ثقه الاسلامی، محمود شیخ، ناصر نقدی، الهه عرب عامری، نبی الله نامور اصل صفحات 115-138
    افزایش عملکرد شناختی و حرکتی از اهداف مهم است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر دویدن روی تریدمیل بر یادگیری فضایی و فعالیت حرکتی رت های نر بود. به این منظور 24 رت نر سالم از نژاد آلبینو- ویستار به طور تصادفی در دو گروه کنترل و فعالیت قرار گرفتند. رت های گروه فعالیت، به مدت یک هفته به فعالیت شدید (دویدن روی تریدمیل) پرداختند. پس از پایان دوره فعالیت، آزمون های ماز آبی موریس و open-field، به ترتیب برای سنجش یادگیری فضایی و فعالیت حرکتی رت ها استفاده شد. شاخص های مدت زمان تاخیر و مسافت طی شده تا پیدا کردن سکی پنهان برای سنجش یادگیری و حافظه فضایی و شاخص های مسافت طی شده، مدت زمان حرکت و سرعت حرکت برای سنجش فعالیت حرکتی رت ها استفاده شد. برای توصیف آماری متغیرهای تحقیق از میانگین و خطای معیار میانگین (SEM±M) و برای تحلیل استنباطی داده ها در روزهای اکتساب از آنالیز واریانس مرکب (2: گروه × 3: روزهای اکتساب) و t مستقل استفاده شد. در عملکرد شناختی، گروه فعالیت در آزمون های اکتساب (شاخص های مسافت طی شده برای یافتن سکو (578/6=44و2F، 003/0= P) و مدت زمان تاخیر در یافتن سکو (550/10=F2،44، 000/0=P) و در آزمون بدون سکو (probe) شاخص زمان سپری شده در ربع هدف (534/2=22t، 019/0=P) و در یادداری شاخص مسافت طی شده برای یافتن سکو (651/2=22t،015/0= P) بطور معنی داری بهتر بودند، ولی در شاخص های فعالیت حرکتی، دو گروه تفاوت معنی داری نشان ندادند. یافته ها نشان داد که یک دوره فعالیت کوتاه مدت به طور معنی داری موجب بهبود یادگیری فضایی می شود، ولی بر فعالیت حرکتی رت های نر اثر معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: فعالیت حرکتی، حافظه فضایی، یادگیری، رت، تریدمیل
  • رزا رهاوی*، زهرا استیری صفحات 139-154
    هدف از اجرای این تحقیق، بررسی میزان تداخل حاصل از شیوه تمرینی خودتنظیم با توجه به نوع تکلیف بر اکتساب و یادداری تکالیف ردیابی موقعیتی، با تاکید بر آزمون نظریه های فراشناختی (پدیده های شناختی و فراشناختی) است. به این منظور 24 دانشجوی راست دست دختر و پسر دانشگاه یزد که به لحاظ مقیاس پرسشنامه ظرفیت خودتنظیمی (SRQ)، از ظرفیت بالای خودتنظیمی برخوردار بودند، به صورت تصادفی به 2 گروه تکالیف ردیابی موقعیتی ساده و پیچیده با مشخصات تجربی 12 نفر (در هر گروه) با میانگین سنی 7/1± 22 سال تقسیم شدند. روش تحقیق، نیمه تجربی بود. تکلیف مورد استفاده در این تحقیق، نوعی تکلیف ردیابی موقعیتی است که به صورت نرم افزاری طراحی شده و هدف از اجرای آن ردیابی موقعیتی مسیر با سرعت ممکن و حداقل خطاست. معیارهای اکتساب تکلیف زمان حرکت، خطای حرکت و تعداد تغییر الگو منظور شد. آزمودنی ها در مرحله اکتساب 8 بلوک 16 کوششی را تمرین کردند، سپس در مرحله یادداری فوری و مرحله یادداری تاخیری (پس از 72 ساعت) یک بلوک 16 کوششی را تمرین کردند. داده ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و t مستقل به ترتیب برای مرحله اکتساب و آزمون های یادداری استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی خودتنظیم در دو نوع تکلیف در مرحله اکتساب و یادداری فوری و تاخیری زمان حرکت وجود ندارد. درحالی که این تفاوت در رابطه با خطای حرکت در مرحله اکتساب مشاهده شد (05/0 P<)، در مرحله یادداری فوری و تاخیری مشاهده نشد. بین گروه های تمرینی خودتنظیم در دو نوع تکلیف در مرحله اکتساب در مورد تعداد تغییر الگو تفاوت معنی داری مشاهده شد؛ به عبارتی گروه تمرینی تکلیف ردیابی موقعیتی پیچیده تعداد تغییر الگوی کمتری را خواستار بودند. همچنین نتایج تحلیل آزمون t مستقل برای مقایسه تعداد تغییر الگو در بلوک اول و بلوک هشتم از تکالیف ردیابی موقعیتی ساده تفاوت معنی داری نشان داد، ولی برای تکالیف ردیابی موقعیتی پیچیده تفاوت معنی داری مشاهده نشد. این یافته نشان می دهد افراد خودتنظیم با توجه به درکی که از نوع تکلیف دارند، سطوحی از تداخل زمینه ای را ایجاد می کنند و سپس با ادامه تمرین میزان تداخل زمینه ای را کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، پیچیدگی تکلیف، تداخل زمینه ای
|
  • Shiler Ghasem Karimi, Hasan Mohammadzadeh Jahatlo, Fateme Hosseni Pages 5-21
    Contextual Interference is defined as interference in performance and learning that arise from practicing one task in the context of other tasks. Transitional practice is a kind of practice sequence that starts out with trials of large blocks; then moves to smaller random blocks، and eventually finishes with complete randomization. The aim of this study was to investigate the effect of ‘transitional practice schedule’ on contextual interference in learning three badminton skills. The research was quasi-experimental with three experimental groups. The subjects were 30 female students of physical education (age: 19±1. 3) from Urmia University who voluntarily participated in the study. They practiced three badminton skills (long service، forehand toss and backhand toss strokes) for ten sessions. In each session، each subject practiced 15 trials for each skill and totally 45 trials. The blocked group practiced in a blocked format. The random group practiced all three skills randomly in a way that no two similar skills would be repeated one after the other in each sequence. The transitional practice group practiced the first three sessions in a blocked format، the next three sessions with five random trials، the next three sessions with three random trials and the last session in an entirely random format. The groups'' performances were recorded in each session. After the ten sessions، the immediate retention test and after 48 hours with no practice، the delayed retention test was conducted. The data were analyzed by one-way analysis of variance with repeated measures (ANOVA). The results showed that in the acquisition stage، group differences were not significant (p=0. 48)، but the mutual reaction (practice sessions x groups) was significant (p=0. 001). In immediate retention test، only the difference between the block and random groups was significant (p=0. 005) and the blocked group performed better than the random group. In delayed retention test، both random and transitional groups performed significantly better than the block group (p=0. 001). Transitional group performed better than the random group and this difference was significant (p=0. 043).
    Keywords: Contextual Interference, Transitional Practice Schedule, Block Practice, Random Practice, Long Service, Forehand Toss, Backhand Toss
  • Hamid Salehi, Ahmad Reza Movahedi, Jalil Moradi Pages 23-38
    The aim of the present study was to find out whether training in a specific visual condition was an advantage in learning the accuracy of skill performance in the basketball free throw shooting. 28 boys (mean age: 17. 14+0. 75 years) voluntarily participated in the study and practiced in two groups: with normal light (control group)، and in a specific visual condition (focusing light on rim of basketball) (experimental group) for 15 sessions. Ten days after the last session of training، the groups were evaluated in normal and specific visual conditions. According to the results، both groups improved the accuracy of the throws in the training phase. In the normal visual condition test، the accuracy of the free throws of experimental group was significantly lower than the control group. Thus، the advantage of training in specific visual condition was not verified. The experimental group had an advantage only when the test was carried out in the specific visual condition. In conclusion، a specific training condition will improve learning of sport skills (e. g. the basketball free throws) only if similar sensory-motor and processing conditions govern the training and the test.
    Keywords: Sensory, Motor Specificity, Processing Specificity, Basketball, Vision, Leaning
  • Farnaz Torabi, Kia Ranjbar, Zahra Soori Pages 39-53
    The aim of this study was to investigate the effect of external intervention factor (types of music) on physical fitness factors in adolescent boys. 30 adolescent boys (9-12 years old، MSD height، weight and BMI: 133. 82. 40 cm، 35. 62. 97 kg، and 19. 91. 21 kg/cm2)، were selected and performed the tests in three stages (fast music، slow music، control) with Counter Balance method. In each stage، the muscular endurance، coordination، agility and muscular power tests were used. Also، fast rhythm (135-140 bpm) and slow rhythm (115-120 bpm) were used. Data were analyzed one-way analysis of variance (ANOVA) and Bonferroni post hoc test. The results showed that the changes in the results of muscular endurance tests including push up، sit-up and pull up were significant in all three stages (P<0. 05). The results of push up significantly outperformed those of control group in fast and slow music stages. There was a significant difference in sit-up and endurance strength between both intervention groups and control group (P<0. 05). In each stage، the changes in the results of coordination tests were significant (P=0. 01). The subjects outperformed in the control stage (no music) compared with the other stages (P<0. 05). The agility results showed no significant difference among the three stages (P>0. 05). The explosive power results showed significant differences in the fast music stage than control and slow music stages (P<0. 05). Finally listening to the music during strength and endurance performances increases the efficiency of performance. Fast music maybe more effective in preventing central fatigue. On the other hand، every kind of music has negative effects on performance of coordination test and has no effect on performance of the agility test.
    Keywords: Slow, Fast Music, Healthy Young Boys, Physical Fitness Factors
  • Ahmad Farrokhi, Ebrahim Motesharee, Rasool Zeyd Abadi, Samira Aghasi, Gholam Reza Parsa Pages 55-76
    The aim of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of sport perfectionism scale of Dun et al. (2006). To determine the construct validity of the questionnaire، 393 (230 male and 163 female) athletes with different skill levels (novice، non-elite and elite) in 10 team and individual sports were selected by random sampling method and then completed the questionnaire. For this purpose، three sport psychologists and three English teaching experts translated the questionnaire into Persian by translation - back translation method. Then، content and face validity of the Persian version was confirmed (CVI=0. 89، VCR=0. 93). Confirmatory factor analysis (CFA) based on structural equations model was used to determine the construct validity of the questionnaire; Cronbach alpha coefficient was used to determine internal consistency of the questionnaire and intra-class correlation coefficient under test-retest method with a 2-week interval was used to study temporal reliability of items. The results showed that the primary model of sports perfectionism scale did not support the favorable fit and thus did not confirm the construct validity of the primary model (30 questions). But after eliminating three problematic questions، the second model with 27 questions had acceptable fit indexes (RMSEA=0. 08، CFI=0. 87)، internal consistency and temporal reliability indicating good validity and reliability of the modified Persian version (27 items) of sport perfectionism scale. Therefore، the Persian version of the sport perfectionism scale (modified model of 27 questions) can be used to study and evaluate the personality traits of Iranian athletes.
    Keywords: Sport Perfectionism, Construct Validity, Temporal Reliability
  • Robabeh Rostami, Gholam Hosein Nazem Zadegan, Sousan Jabbary Pages 77-93
    Although many researches have investigated the benefits of music in sport، few researches have studied the effect of music on movement recall. Thus، this study aimed to identify the effect of motivational music on information recall during the performance of a wrestling skill sequence. 24 male athletes (mean age 21. 6±0. 9 yr، height 176. 4±6. 1 cm and weight 67. 5±8. 4) were trained in 30 skills of free style wrestling during 8 weeks (2 sessions/week، 100min/session) in the acquisition phase. After 5 days of acquisition، a list of 10 skills with (1-3-2-3-1) chunk based on serial coded recall procedures were presented to the subjects and they were asked to recall and perform the list after 2 minutes. The subjects’ scores of performance were evaluated based on the main list and a score was allocated to performance sequence. Then، subjects were divided into two groups randomly. In posttest، another list was presented to the groups with the similar chunk but the only difference was that experimental group had music (BMRI form selected by subjects، MP3، 192، tempo>120، volume 50% max of player system) concurrently with their performance. Data were analyzed by t student tests (dependent and paired and α=0. 05). Findings showed that experimental group achieved higher scores in recall phase of freestyle wrestling techniques than the control group (p=0. 007). It can be concluded that music as a motivational factor in recalling skill sequences can influence the performance of wrestling techniques when
    Keywords: Motivational Music, Recall, Wrestling, Performance Sequence
  • Ali Akbar Jaberi Moghadam, Akram Mashalahi, Farhad Ghadiri, Masoud Soleimani Pages 95-114
    The aim of the present study was to compare the health-related quality of life between active and inactive boys with cerebral palsy (CP) aged between 13 and 18. For this purpose، out of 150 CP students of guidance and high schools، 28 subjects were selected randomly. The subjects were divided into two groups of active (14 boys) and inactive (14 boys) according to physical activity questionnaire. The kid screen questionnaire with 10 subscales of physical well-being، psychological well-being، mood and emotions، self-perception، autonomy، relationship with parents and home، peer and social support، school environment، social acceptance and financial resources was used to test the proposed hypotheses. The reliability and validity of this instrument was confirmed (p=0. 85). Multivariate analysis of variance (MANOVA) was used to analyze the data. The results showed that active cerebral palsy boys have higher health-related quality of life (p<0. 05). In subscales، active students were better in physical well-being، mood and emotions، psychological well-being، financial resources and peer and social support than inactive students (P<0. 05) but in self-concept، autonomy، social acceptance، school environment and relationship with parents and home، no significant difference was observed between the two groups (P>0. 05). The results of this study indicated that positive attitudes of active children towards themselves related to their regular physical activity.
    Keywords: Health, Related Quality of Life, Physical Activity, Cerebral Palsy
  • Ali Seghatoleslami, Mahmood Shaikh, Naser Naghdi, Elahe Arab Ameri, Nabiollah Numvar Asl Pages 115-138
    It is important for people to improve cognitive and motor performance. The purpouse of this study was to investigate the effect of running on treadmill in spatial memory and learning and motor performance. 24 Albino-Wistar healthy male rats were randomly divided into control and activity groups. Activity group ran 7 days on treadmill (speed 22m/min 30 minutes a day). After the end of activity period، Morris Water Maze and open-field tests were done to respectively assess spatial learning and motor performance. It was used latency time، and distance moved to find platform to assess spatial learning، and distance moved، mobility duration، and movement speed to assess motor activity. It was used SEM±M and analyze variance (2groups*3days) and independent-t tests to analyze data. Results indicated that In spatial learning، activity group was significantly better in acquisition (distance moved F2،44=6/578 p=0/003 and latency time F2،44=10/550، p=0/000)، probe (time spend in target quarter t22=2/534، p=0/019)، and retrieval tests (distance moved t22=2/651، p-0/015) than control group. In motor activity there was no significant difference between two groups. The results of this study show that the forced running of rats on treadmill for a week can improve learning and memory.
    Keywords: Motor Activity, Spatial Memory, Learning, Rat, Treadmill
  • Roza Rahavi, Zahra Estiri Pages 139-154
    The aim of this research was to determine the effect of contextual interference derived from self-regulation practice with regard to type of task on acquisition and retention of tracking tasks with an emphasis on meta-cognition hypotheses (cognition and meta-cognition phenomena). For this purpose، 24 right handed male and female students of Yazd University (mean age: 22± 1. 7) were selected via self-regulation questionnaire as high self-regulated subjects. They were randomly assigned to two different groups: simple tracking (n=12) or complex tracking (n=12). The method was quasi-experimental. The tracking tasks used in this study were designed by software whose aim was tracking with highest speed and lowest error. The movement time and movement error (click) as well as the number of pattern switches were assigned as scores in different groups. The subjects practiced 8 blocks of 16 trails per session; then، they participated one block of 16 trials in the immediate and delayed (after 72 hours) retention phases. The data were analyzed by ANOVA with repeated measures and t test in acquisition phase and retention tests. Results showed no significant difference between the two groups in two types of tasks in acquisition and immediate and delayed retention phases of movement time. A significant difference was observed in movement error in the acquisition phase (P<0. 05) while this difference was not observed in immediate and delayed retention phases. There was a significant difference between the groups in the two types of tasks in the acquisition phase of the number of pattern switches، that is، the complex tracking group asked for lower number of pattern switches. Also، t test results showed a significant difference between the first and eighth block of simple tracking task to compare the number of pattern switches while no significant difference was observed in the complex tracking task. Thus، the finding suggested that self-regulated subjects with a perception of task complexity created levels of contextual interference and then reduced it through continuing the practice.
    Keywords: Self, regulation, Task Complexity, Contextual Interference