فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 13 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا استیری، الهه عرب عامری، رسول حمایت طلب، محمود شیخ، الهه حجازی، رزا رهاوی، علی چشمی صفحات 5-25
    بی شک بازخورد افزوده نقش موثری در بهینه سازی یادگیری دارد، ولی آنچه چالش برانگیز است، محتوای آن است. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه اثر بازخورد به کوشش های موفق و ناموفق در تکالیف ردیابی ساده و پیچیده است. به این منظور 48 آزمودنی دختر و پسر راست دست با میانگین سنی 8/1± 23 سال از جامعه آماری دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری که واحد تربیت عمومی را انتخاب کرده بودند، انتخاب شدند و به طور تصادفی در چهار گروه بازخورد به کوشش های موفق و ناموفق در تکالیف ساده و پیچیده قرار گرفتند. تکلیف مورد استفاده در این تحقیق تکلیف ردیابی موقعیتی بود که به صورت نرم افزاری در دو سطح ساده و پیچیده طراحی شد و هدف از اجرای آن، ردیابی سریع با حداقل خطا بود. آزمودنی ها طی مرحله اکتساب، هر جلسه 7 دسته کوشش 6 تایی را طی 8 جلسه اکتساب انجام دادند و از هر دسته کوشش 6تایی برای 2 کوشش بازخورد آگاهی از نتیجه دریافت کردند. روش تحقیق نیمه تجربی بود و به منظور تحلیل داده ها، از تحلیل واریانس عاملی مرکب و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون های تعقیبی بونفرونی در سطح 05/0 P< استفاده شد. نتایج نشان داد در آزمون اکتساب در زمان حرکت، اثر اصلی روزهای تمرینی و پیچیدگی تکلیف معنادار و اثر هیچ کدام از مولفه ها در خطای حرکت و تعامل آنها معنادار نبود. در آزمون یادداری فوری در زمان حرکت، اثر نوع تکلیف و نوع بازخورد معنادار و اثر هیچ کدام از مولفه ها در خطای حرکت و تعامل آنها معنادار نبود. آزمون یادداری تاخیری در زمان حرکت و خطای حرکت، فقط اثر نوع تکلیف را معنادار نشان داد. در آزمون انتقال در زمان حرکت، اثر نوع بازخورد و نوع تکلیف معنادار بود و در خطای حرکت هیچ کدام از عوامل و تعامل آنها معنادار نبود. براساس این یافته ها می توان گفت که اثر نوع بازخورد و نوع تکلیف هر کدام می تواند به عنوان عاملی مستقل در یادگیری موثر باشد و اثرگذاری نوع بازخورد و نوع تکلیف در مولفه زمان حرکت موثرتر است.
    کلیدواژگان: بازخورد آگاهی از نتیجه، یادگیری حرکتی، پیچیدگی تکالیف، فرضیه هدایت
  • احسان خواجوی راوری، احمد فرخی، امیر عباسقلی پور، نفیسه کارشناس نجف آبادی، سعید سهیلی پور صفحات 27-40
    رنگ ها تاثیر زیادی بر حالات خلقی و روانی انسان دارند و از آنجا که انسان پیوسته با رنگ ها در ارتباط است، رنگ ها اهمیت بسیاری پیدا می کنند. ورزش نیز با رنگ های مختلف در ارتباط است و در محیط با رنگ های متفاوت انجام می گیرد. همچنین یکی از عوامل اثرگذار و مهم در موفقیت ورزشکاران، زمان پاسخ به محرک ارائه شده است. از این رو با توجه به اهمیت رنگ و زمان واکنش، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر رنگ محیطی بر زمان واکنش ساده به صدا در بین ورزشکاران پرادخته است. جامعه آماری را دانشجویان پسر با میانگین سنی 2/22 دانشگاه تهران تشکیل می دهد که از این بین 50 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پس از مشخص شدن پژوهش و انتخاب نمونه، زمان واکنش ساده به محرک شنیداری دانشجویان با استفاده از دستگاه YB-1000 ثبت شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که کوچک ترین انحراف معیار و میانگین زمان واکنش ساده به صدا مربوط به محیط آبی رنگ بوده و همچنین زمان واکنش بین محیط آبی، با تمام محیط ها به غیر از محیط سفید رنگ تفاوت معنادار است (05/0p<). نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که، قرار گرفتن در محیط آبی رنگ می تواند موجب افزایش سرعت پردازش اطلاعات شنیداری در سیستم پردازش اطلاعات انسان شود.
    کلیدواژگان: رنگ محیطی، زمان واکنش ساده، ورزشکار
  • سمانه ایمانی پور، پروانه شفیع نیا، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی، احمد قطبی ورزنه صفحات 41-59
    سیستم کنترل وضعیت، سیستم پیچیده حرکتی است که براساس تعامل بین فرایندهای پویا و مختلف شکل گرفته است و بسیاری از تکنیک های آزمایشگاهی با استفاده از دامنه وسیعی از علائم و نشانه های عصب شناختی به تشخیص اختلالات عملکردی می پردازند. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی پایایی معیارهای متداول تعادل کلینیکی و تعیین اثر سن، قد، وزن و شاخص توده بدن در اجرای آزمون های تعادل کلینیکی انجام گرفت. به این منظور 133 شرکت کننده در دامنه سنی 59 -18 سال که در هفته حداقل سه جلسه فعالیت ورزشی داشتند، در این تحقیق شرکت کردند. آزمون های تعادل کلینیکی مورد استفاده شامل رساندن انگشت اشاره به بینی، ایستادن روی یک پا، ایستادن پاشنه – پنجه و آزمون بلند شدن از روی صندلی و راه رفتن بود. یافته ها نشان داد که اولین اجرا در هر سه کوشش آهسته تر انجام پذیرفت. ارتباط بین برخی فاکتورها و آزمون های تعادلی نیز مشخص شد. نتایج آشکار کرد که آزمون های عملکرد تعادلی رساندن انگشت اشاره به بینی و بلند شدن از روی صندلی و راه رفتن و به ویژه آزمون دوم، باثبات ترین آزمون در ارزیابی آسیب ورزشی ضربه به سر هستند.
    کلیدواژگان: کنترل وضعیت، پایایی، آزمون های عملکرد حرکتی، آسیب های ورزشی ضربه به سر، زمان
  • سیده وحیده حسینی، منیره انوشه، عباس عباس زاده، محمد احسانی صفحات 61-77
    خانواده تاثیر بسزایی بر رفتارهای مرتبط با فعالیت بدنی در کودکان و نوجوان دارد، گرچه نحوه این تاثیر هنوز مشخص نیست. پژوهش حاضر به منظور شناسایی نقش خانواده در شکل گیری رفتار فعالیت بدنی در دختران نوجوان طراحی شده است. این پژوهش با رویکرد کیفی و به شیوه تحلیل محتوا انجام گرفته است. به منظور جمع آوری داده ها مشارکت کنندگان این پژوهش (شامل 16 دختر نوجوان، 2 پدر و 7 مادر) مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختاری قرار گرفتند. کلیه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت از طریق تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل شد. طی تجزیه و تحلیل این پژوهش، مضامینی با عنوان شروع کننده (استعدادیابی، ایجاد علاقه)، تقویت کننده (فراهم کردن، همراهی، تشویق) و نگهدارنده (تلاش به منظور رفع موانع، تلاش برای کسب رضایت عضو مخالف در خانواده) به عنوان نقش خانواده در شکل گیری رفتار فعالیت بدنی در دختران نوجوان به دست آمد. این پژوهش درک بهتری از نحوه تاثیر خانواده بر شکل گیری رفتار فعالیت بدنی دختران نوجوانان فراهم کرد. شناسایی نقش خانواده در این زمینه می تواند به طراحی مداخلات موثرتر مبتنی بر خانواده به کارکنان بهداشتی و مربیان تربیت بدنی کمک کند، ضمن اینکه به این وسیله حوزه های مورد نیاز برای تحقیق بیشتر آشکار می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، دختران نوجوان، نقش خانواده، تحلیل محتوا
  • سیدکاوس صالحی، داود حومینیان، مهدی ضرغامی، صادق ستاری فرد صفحات 79-102
    یادگیری تکالیف حرکتی یکی از مولفه های اساسی تجربیات بشر و مجموعه ای از فرایندهای حسی، شناختی و حرکتی می باشد. بسیاری از رفتارهای پیچیده حرکتی بر اساس نوعی ترتیب یا توالی انجام می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تفاوت های رشدی تکاملی در یادگیری توالی حرکتی در سه نمونه مقطعی از کودکان با دامنه سنی 7، 8 و 10 سال و یک گروه گواه از بزرگسالان بوده است. برای این منظور، ابتدا نرم افزار تخصصی ارائه محرک های متوالی، ثبت زمان و خطای پاسخ در محیط برنامه نویسی C++ طراحی شد. در این تحقیق 48 نفر آزمودنی راست دست(سه گروه12 نفری از کودکان و یک گروه گواه 12نفری از بزرگسال)، سالم از نظر سیستم عصبی و بدون تجربه قبلی با تکلیف مورد نظر شرکت داشتند. کل مداخله شامل 10 مرحله بود که 8 مرحله به اکتساب توالی ها و دو مرحله به آزمون یادداری اختصاص داشت. عملکرد با بررسی تغییرات در دقت و هماهنگی پاسخ اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس عاملی و آزمون کولموگروف- اسمیرنف تجزیه و تحلیل شد. نتایج یک پیشرفت رشدی در یادگیری توالی حرکتی برای گروه ها را نشان داد. به طور قابل توجهی در دو جزء دقت پاسخ و هماهنگی پاسخ، مسیرهای رشدی متفاوتی نشان داده شد. برای مولفه دقت پاسخ، در دو گروه 7و 8 ساله ها در مرحله اکتساب نسبت به بزرگسالان و 10 ساله ها تفاوت معنی دار وجود داشت، اما بین بزرگسالان و ده ساله ها تفاوت معنی دار وجود نداشت. برای مولفه هماهنگی پاسخ، بزرگسالان هماهنگ تر از همه گروه ها و 10 ساله ها از 6 ساله ها سریعتر به محرک ها پاسخ دادند. در آزمون یادداری نیز برای دقت پاسخ 10 ساله ها مشابه بزرگسالان و برای هماهنگی پاسخ بزرگسالان از همه گروه ها هماهنگ تر بودند اما گروه 7ساله ها نسبت به بقیه گروه ها تاخیر در هماهنگی پاسخ داشتند. به طور کلی تفاوت مشاهده شده بین گروه ها در دقت و هماهنگی پاسخ در این تحقیق با نظریه ای منطبق است که بیان می کند دقت ممکن است متکی بر مسیرهای قشری باشد که بیشترین بالیدگی آنها بین سنین 7 تا 10 حاصل می شود، هماهنگی ممکن است متکی بر مسیرهای زیرقشری باشد که تا نوجوانی و جوانی، تکامل آنها ادامه دارد. با توجه به یافته ها از یک طرف یادگیری حرکتی متاثر از جنبه های مختلف رشد حرکتی است و از طرف دیگر در یادگیری اجزاء مختلف یک تکلیف، پارامترهایی که به لحاظ کنترل حرکتی دشوارترند (مانند هماهنگی پاسخ) در یک پروسه طولانی تر یادگرفته و یادآوری می شوند.
    کلیدواژگان: یادگیری مهارت های حرکتی، کودکان، دوره های بحرانی، زمان عکس العمل متوالی
  • حکیمه اکبری صفحات 103-118
    مهارت های حرکتی بنیادی، پایه و اساس مهارت های تخصصی هستند. علاوه بر بالیدگی غنی سازی محیط نیز می تواند بر توسعه این مهارت ها اثرگذار باشد. هدف از این تحقیق، بررسی و مقایسه تاثیر برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد و برنامه حرکتی اسپارک به عنوان تجربه های حرکتی بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان 6 تا 8 ساله بود. به این منظور 120 کودک 6 تا 8 ساله از بین مدارس ابتدایی شهر تهران به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. آنها در سه گروه برنامه اجرای حرکتی اسپارک، برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد و گروه کنترل بعد از اجرای پیش آزمون (آزمون مهارت های حرکتی درشت – ویرایش دوم اولریخ) و به شیوه همتاسازی قرار گرفتند. برنامه ها به صورت یکساله در گروه ها (36 هفته و هر هفته یک جلسه و هر جلسه 30 دقیقه) انجام گرفت. در هفته سی وهفتم پس آزمون اجرا شد. در این آزمون برای آزمون فرضیه از روش استیودنت وابسته و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج نشان داد که دو گروه برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد و برنامه حرکتی اسپارک در مهارت های بنیادی و جابه جایی نسبت به گروه کنترل با (05/0 P<) عملکرد بهتری داشتند و تفاوت بین دو گروه آزمایشی با یکدیگر معنادار نبود. در مهارت های دستکاری برنامه حرکتی اسپارک نسبت به دو گروه برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد و کنترل تاثیر بیشتری بر رشد این مهارت ها داشت. برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد نسبت به گروه کنترل تاثیر بیشتری بر رشد مهارت های دستکاری داشت (05/0 P<). باتوجه به نتایج به دست آمده، برنامه های آموزشی مورد استفاده می توانند تجربه حرکتی مناسبی برای کودکان باشند. این برنامه ها با ایجاد فرصت مناسب برای تمرین و ارائه تکالیف متناسب با رشد حرکتی می توانند در مدرسه برای رشد مهارت های حرکتی استفاده شوند.
    کلیدواژگان: رشد حرکتی، مهارت های بنیادی، برنامه آموزشی ژیمناستیک متناسب با رشد، برنامه حرکتی اسپارک سنین پیش دبستانی تا سال دوم ابتدایی
  • امیر شریعتی، جمال فاضل کلخوران صفحات 119-133
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه دو نوع خودگویی انگیزشی و آموزشی بر اجرای تکالیف تعادلی ایستا و پویا در سالمندان بود. 45 سالمند 60 تا 70 ساله استان قم، بدون مداخله خودگویی تکالیف تعادلی ایستا، آزمون لک لک (ایستادن روی یک پا) و تعادلی پویا، آزمون SEBT (آزمون ستاره) را آموزش دیدند، سپس به سه گروه خودگویی انگیزشی، آموزشی و کنترل تقسیم شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج تفاوت معناداری را بین گروه ها نشان داد. نتیجه آزمون تعقیبی توکی از عملکرد آزمودنی ها نشان داد بین خودگویی آموزشی و انگیزشی در تکلیف تعادل ایستا تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0 P>). همچنین در تکلیف تعادل پویا خودگویی آموزشی به طور معناداری نسبت به خودگویی انگیزشی موجب بهبود عملکرد تعادلی شد (05/0 P<). به طور کلی، خودگویی به عنوان یک راهبرد شناختی در اجرای تکالیف تعادلی موثر بوده و در تکالیف تعادلی پویا ترجیحا استفاده از خودگویی انگیزشی بهتر است.
    کلیدواژگان: سالمندان، خودگویی آموزشی، خودگویی انگیزشی، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • هاجر جهادیان سروستانی، پروانه شفیع نیا، مهدی ضرغامی صفحات 135-149
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه رشد حرکتی کودکان 3 تا 6 ساله اهواز با آزمون غربالگری رشد دنور II بود. روش پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق، کودکان اهوازی بودند که 1044 کودک 3 تا 6 ساله به صورت خوشه ایتصادفی از مهدکودک های اهواز جمع آوری شدند. ابزار گردآوری آزمون غربالگری، رشد دنور 2 است. روش تحقیق شامل آمار توصیفی برای محاسبه فراوانی ها و رتبه درصدی برای تنظیم نقاط درصدی است. یافته ها نشان می دهد که کودکان اهوازی در تمام نقاط درصدی (90، 75، 50، 25) در حرکات درشت نسبت به هنجار دنور تاخیر دارند. همچنین کودکان در تمام نقاط درصدی (90، 75، 50، 25) در حرکات ظریف نسبت به هنجار دنور دارای تاخیر هستند.
    کلیدواژگان: حرکات درشت، حرکات ظریف، کودک، تاخیر مهارت حرکتی، مهارت بنیادی
|
  • Zahra Estiri, Elaheh Arab Ameri, Rasoul Hamayat Talab, Mahmoud Shiekh, Elaheh Hejazi, Roza Rahavi, Ali Chashmi Pages 5-25
    There is no doubt that augmented feedback has an important role in improving learning. However، it is the content of the feedback which is challenging. The aim of the present study was to examine the effect of feedback on successful versus unsuccessful trials on simple and complex tracking tasks. For this purpose، 48 undergraduate right-handed male and female students of Hakim Sabzevari Teacher Training University (mean age = 23+1. 8 yr) were selected from those students who had taken general physical education course and were randomly divided into four groups (N=12) of feedback on successful and unsuccessful trials in simple and complex tasks. The tracking task was designed in two levels (simple and complex) in a computer software format to be performed by the participants with maximum speed and the lowest number of errors. During the acquisition phase، participants performed 7 blocks of 6 trials in 8 days and they received feedback on two trials. The method of research was quasi–experimental and ANOVA for multiple factors، analysis of variance with repeated measures and Bonferroni post hoc test (P˂0. 05) were used for data analysis. The results showed that in the acquisition test، the main effects of trial days and task complexity (in movement time) were significant. These factors did not significantly influence movement error and their interaction. In immediate retention test، the effects of the type of task and feedback (in movement time) were significant while these factors did not significantly influence movement error and their interaction. In delayed retention test، the effect of the type of task was significant in movement time and movement error. The types of feedback and task were significant in transfer test (in movement time) and these factors and their interactions were not significant in movement error. The results suggested that the types of feedback and task can be regarded as effective independent factors in learning. The types of feedback and task were more effective for movement time.
    Keywords: Feedback on Being Aware of Result, Motor Learning, Task Complexity, Guidance Hypothesis
  • Ehsan Khajoei Ravari, Ahmad Farokhi, Amir Abas Gholi, Nafiseh Karshenas Najaf Abadi, Saeed Soheilipour Pages 27-40
    Colors influence mood and mental state of human beings and since man is constantly in touch with colors، great important will be attached to the colors. Exercise is also associated with different colors and is performed in an environment full of different colors. Also، one of the important factors affecting athletes'' success is response to the stimulus. Considering the importance of color and reaction time، this study examined the effect of environmental color on simple reaction time to call in athletes. The statistical population consisted of male students (mean age 22. 2 yr) of University of Tehran and 50 subjects were selected by the simple random sampling method. Simple reaction time to auditory stimulus was recorded using YB-1000 set. Analysis of variance with repeated measures and Bonferroni post hoc test were used to analyze data. Findings showed that the smallest standard deviation and mean of simple reaction time to sound was related to blue environment and there was a significant difference in the reaction time between the blue environment and all environments except for the white (p<0. 05). The present results showed that exposure to blue environment can increase the speed of auditory information processing in information processing system of human beings.
    Keywords: Environmental Color, Simple Reaction Time, Athlete
  • Samaneh Imanipour, Parvaneh Shafienia, Seyed Esmayil Hashemi Sheikh Shabani, Ahmad Ghotbi Varzaneh Pages 41-59
    The postural control system is a complex motor system which is formed based on an interaction of different dynamic processes and many laboratory techniques recognize performance disorders using a wide range of neurological signs and symptoms. The present research aimed to assess the reliability of commonly used clinical measures of balance and to investigate the effect of age، height، weight and BMI on performing clinical balance tests. For this purpose، 133 participants (age range 18-59 yr) who had at least 3 sessions of sport activity per week، participated in this research. Clinical balance tests included finger-to-nose (FTN)، single leg stance (SLS)، tandem stance and time-up-and-go (TUG). The results showed that the first performance of each three trials was slower. The relationship between some factors and these balance tests were examined. The results revealed that FTN and TUG especially TUG test were the most stable measure to assess sports related concussion
    Keywords: Postural Control, Reliability, Motor Performance Tests, Sports Related Concussion, Time
  • Seyedeh Vahideh Hosseini, Monireh Anoosheh, Abbas Abbaszadeh, Mohammad Ehsani Pages 61-77
    Family plays an important role in physical activity behaviors in children and adolescents although the procedure of this effect is not clear. This study was designed to explore the family role in forming female adolescents’ physical activity behavior. This study used a qualitative procedure and content analysis method. To collect data، semi–structured interviews were conducted with 25 participants (16 female adolescents، 7 mothers، and 2 fathers). All interviews were recorded، transcribed and finally analyzed by qualitative content analysis method. Three main themes emerged as the family role in forming female adolescents'' physical activity behavior: starter (talent identification، interest arousal)، strengthener (providing، companionship and encouraging)، and maintainer (try to eliminate barriers and try to acquire the agreement of the disagreed member in the family). This study provided a better understanding of how families influenced their girls'' physical activity behavior. Identifying the role of family can help health authorities and physical education coaches to design more effective family–based interventions and also to identify more areas for further research.
    Keywords: Physical Activity, Adolescent Girls, Family Role, Content Analysis
  • Seyed Kavoos Salehi, Davood Homenian, Mahdi Zarghami, Sadegh Satari Fard Pages 79-102
    Learning motor tasks is one of the fundamental attributes of mankind''s experiences and is a collection of sensitive، cognitive and motor processes. Many of complex motor behaviors are performed based on a type of order or sequence. In the present study، the developmental differences in motor sequence learning were examined in three groups of children (age range 7،8،10 yr) and one control group of adults. For this purpose، the professional software of sequential stimuli، time record and response error was designed in C++. 48 right-handed participants (3 groups of 12 children and 1 group of 12 adults) who were healthy in their nervous system and had no prior experience of the mentioned task participated in this study. The intervention included 10 stages (8 stages for acquisition and 2 stages for retention). Performance was assessed by examining changes in accuracy and response coordination. The data were analyzed with factor analysis of variance and Kolmogorov-Smirnov test. The results showed a developmental progression in motor sequence learning in all groups. Interestingly، different developmental trajectories were observed in response accuracy and coordination. There was a significant difference in response accuracy between 7،8-year-old groups and adults and 10-year-old groups in the acquisition phase but no significant difference was observed between adults and 10-year-old-group. For response coordination، adults responded to the stimuli more synchronously than all children and 10-year-old group responded more quickly than 6-year-old group. In the retention test، for response accuracy، 10-year-old group''s performance was similar to adults and for response coordination، adults performed more synchronously than all groups but 7-year-old group had a delay in response coordination compared to the other groups. Overall، the differences observed in response accuracy and coordination was consistent with the hypothesis that accuracy may rely on cortical pathways that show their greatest maturation between ages of 7 and 10 whereas coordination may rely on subcortical pathways that continue to develop into young adulthood. The findings suggested that in one hand، various aspects of motor development influence motor learning and on the other hand during the learning of different components of a task، parameters that are more difficult with regard to motor control (for example response coordination) are acquired and maintained in a longer process.
    Keywords: Motor Skill Learning, Children, Sensitive Periods, Serial Reaction Time
  • Hakimeh Akbari Pages 103-118
    Fundamental motor skills are the bases of special motor skills. In addition to maturation، environmental promotion can influence these skills. The aim of this study was to investigate and compare the effect of developmental gymnastic instructional program and Spark motor program as motor experiences on fundamental motor skills development in children aged between 6 and 8. For this purpose، 120 children (6–8 years old) were selected from Tehran primary schools by cluster random sampling method. After the pretest (test of gross motor development، second edition، Ulrich)، the subjects were divided into three groups of Spark motor program، developmental gymnastic instructional program and control. The programs were performed for one year (36 weeks، one session per week، 30 minutes per session). In the 37th week، the posttest was performed. Data were analyzed by paired sample t test and one-way ANOVA. The results showed that Spark program and gymnastic program outperformed the control group in fundamental motor skills and locomotion (P˂0. 05) and the difference between the two experimental groups was not significant. Spark program was more effective than gymnastic program and control group in the development of manipulation skills. Gymnastic program was more effective than the control group in the development of manipulation skills (P˂0. 05). Thus، it can be concluded that instructional programs can be considered as a proper motor experience for children. These programs can be used to develop motor skills at schools through providing suitable opportunities for more training and presenting developmental motor tasks.
    Keywords: Motor Development, Fundamental Skill, Developmental Gymnastic Instructional Program, Spark Motor Program, Kindergarten to Second Grade of Primary School Ages
  • Amir Shariati, Jamal Fazel Kalkhoran Pages 119-133
    The aim of the present study was to investigate and compare the effects of two kinds of motivational and instructional self–talk on the performance of static and dynamic balance tasks in the elderly. For this purpose، 45 old subjects aged between 60 and 70 from Qom province participated in this study. Static balance task (stand on one leg) and dynamic balance task (SEBT test) were instructed with no self–talk intervention. Then، they were divided into three groups: motivational self–talk، instructional self–talk and control. One–way analysis of variance and Tukey post hoc test were used to analyze the data. The results showed a significant difference among the groups. The result of Tukey post hoc test showed no significant difference in static balance task between instructional and motivational self–talk (P>0. 05). Also، in dynamic balance task، instructional self–talk significantly improved balance function compared to motivational self–talk (P<0. 05). Generally، self–talk as a cognitive strategy was effective in performing balance tasks and motivational self–talk was preferred in dynamic balance tasks.
    Keywords: the Elderly, Instructional Self–Talk, Motivational Self–Talk, Static Balance, Dynamic Balance
  • Hajar Jahadian Sarvestani, Parvaneh Shafienia, Mahdi Zarghami Pages 135-149
    The aim of the current research was to compare motor development in 3–6- year-old children from Ahvaz with Denver developmental screening test II. The methodology of this research was descriptive – survey. The statistical population consisted of children from Ahvaz and 1044 children aged between 3 and 6 were selected from Ahvaz kindergartens by cluster random sampling method. Denver developmental screening test II was used to collect data. Descriptive statistics were used to compute frequencies and percentile rank to set percentile points. The finding showed that children from Ahvaz had a delay in all percentile points (25%، 50%، 70% and 90%) in gross movements with regard to Denver test. Also، they had a delay in all percentile points (25%، 50%، 75% and 90%) in fine movements with regard to Denver test.
    Keywords: Gross Movements, Fine Movements, Child, Delay in Motor Skill, Fundamental Skill