فهرست مطالب

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:5 Issue: 10, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/06
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فواد صیدی، رضا رجبی، اسماعیل ابراهیمی، محمدحسین علیزاده، حسن دانشمندی صفحات 5-22
    عارضه کایفوز، یکی از رایج ترین ناهنجاری های وضعیتی و از علل مهم تاثیرگذار بر پاتولوژی یک چهارم فوقانی بدن است که متخصصان اغلب با تجویز تمرینات اصلاحی رایج (براساس تئوری های کندال)، مبتلایان را مدیریت می کنند. با وجود این، شواهد علمی معتبر در زمینه میزان اثربخشی مطلوب این تمرینات، اندک است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر یک برنامه 10 هفته ای تمرینات اصلاحی منتخب (رایج) بر ناهنجاری کایفوز وضعیتی بود. به این منظور، 20 فرد (10مرد و 10زن) دارای ناهنجاری کایفوز وضعیتی بزرگ تر از 42 درجه با میانگین سنی 55/1±93/20 سال، وزن 32/12±37/62 کیلوگرم و قد 72/10±62/170 سانتی متر به صورت هدفمند انتخاب شدند تا در برنامه تمرینات اصلاحی شرکت کنند. از خط کش منعطف برای اندازه گیری میزان زاویه کایفوز آزمودنی ها استفاده شد و میانگین آن در پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب برابر با 67/2±27/46 و 06/2±14/42 به دست آمد. یافته های تحقیق با استفاده از روش های آمار توصیفی و مقایسه ای (آزمون آماری تی زوجی) تجزیه و تحلیل شد و نتایج نشان داد که با وجود کاهش معنادار میزان زاویه کایفوز آزمودنی ها پس از شرکت در برنامه تمرینات اصلاحی، این تمرینات از اثربخشی مورد انتظار برخوردار نیستند که به نظر می رسد این مسئله ناشی از تاکید بر تمرینات اصلاحی موضعی و عدم توجه به دیگر ناهنجاری های مرتبط با عارضه کایفوز است.
    کلیدواژگان: کایفوز سینه ای، تمرینات اصلاحی، ناهنجاری وضعیتی
  • حیدر صادقی، سید ابراهیم کاظمی صفحات 23-40
    هنگام اعمال قدرت بیشینه، کل نیروهای اعمال شده از طریق عضلات مشابه به طور دوطرفه کمتر از کل نیروهای اعمال شده از طریق همان عضلات به طور یکطرفه است. این پدیده نقصان دوطرفه[1] نام دارد. هدف از این تحقیق، تعیین تاثیر برنامه تمرین قدرتی و سرعتی با وزنه بر قدرت انقباض کانسنتریک یکطرفه، دوطرفه و نقصان در فلکشن آرنج بود. 50 مرد غیرورزشکار با میانگین سنی 1/91 ±21/57، وزن 14/31 ±72/22 کیلوگرم و قد 3/31 ±175/61 سانتی متر به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. این آزمودنی ها به طور تصادفی در یک گروه کنترل (10 نفری) و در یکی از چهار گروه تمرین با وزنه (10 نفری) قرار گرفتند که تمرین جلو بازو را به صورت 1) قدرتی یکطرفه، 2) قدرتی دوطرفه، 3) سرعتی یکطرفه یا 4) سرعتی دوطرفه انجام دادند. دو تمرین در هفته به مدت هشت هفته انجام گرفت. گروه قدرتی با شدت 80 تا 100 درصد یک تکرار بیشینه در سه نوبت 1 تا تکراری و گروه سرعتی با شدت 50 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه در چهار نوبت 10 تکراری تمرین کردند. گروه کنترل بدون تمرین در جلسات شرکت کردند. قبل و پس از اعمال برنامه های تمرینی، از گروه ها آزمون های قدرت کانسنتریک بیشینه فلکشن آرنج راست (RL1RM)[2]، آرنج چپ (LL1RM)[3] و جفت آرنج (BL1RM)[4] گرفته شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آمار استنباطی MANOVA و آزمون تعقیبی LSD در سطح معناداری 05/0P< نشان داد که بین تمرین قدرتی دوطرفه و یکطرفه، همچنین بین تمرین سرعتی دوطرفه و یکطرفه در متغیرهای قدرت عضلات فلکسور آرنج راست، چپ و جفت تفاوت معناداری وجود ندارد. دو گروه تمرین قدرتی در مقایسه با دو گروه تمرین سرعتی و هر چهار گروه تجربی نیز در مقایسه با گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند. گروه های تمرینات دوطرفه در مقایسه با گروه های تمرینات یکطرفه و کنترل در تسهیل نقصان دوطرفه فلکشن آرنج عملکرد بهتری داشتند. بنابراین، برای جبران نقصان دوطرفه در ورزش هایی که با دو دست انجام می گیرد، اجرای تمرینات قدرتی و سرعتی با وزنه به صورت دوطرفه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین با وزنه، قدرت ا نقباض کانسنتریک یکطرفه، قدرت انقباض کانسنتریک دوطرفه، نقصان دو طرفه
  • مسعود گلپایگانی، سولماز مهدوی، لیلی مرادی صفحات 41-53
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرینات پیلاتس بر عملکرد و درد بیماران فتق دیسکی با علائم لمبوسیاتالژی و مقایسه این روش با پروتکل معمولی درمان بود. به این منظور 34 بیمار فتق دیسکی با علائم لمبوسیاتالژی به عنوان نمونه های این تحقیق انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (16 نفر) و کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی برنامه تمرینی پیلاتس را به مدت 4 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 60 – 45 دقیقه انجام دادند و گروه کنترل در مدت زمان مشابه، درمان های رایج را انجام دادند. دامنه حرکتی کمر و ران به ترتیب به وسیله آزمون های شوبر و بالا آوردن مستقیم از ران (SLR) پاسیو ارزیابی شد. میزان درد از طریق پرسشنامه مک گیل و میزان ناتوانی به وسیله پرسشنامه اوسوستری محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t وابسته و t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که یک دوره تمرینات پیلاتس به افزایش زاویه SLR و دامنه حرکتی کمر و کاهش درد و ناتوانی بیماران منجر می شود (05/0 p≤). به نظر می رسد تمرینات پیلاتس در بهبود عملکرد و درد بیماران فتق دیسکی با علائم لمبوسیاتالژی تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، فتق دیسک، لمبوسیاتالژی، کمردرد مزمن
  • منصوره عارفی نیا، بهنام قاسمی، سجاد عارفی نیا، محمدرضا مرادی صفحات 55-68
    همان گونه که ورزش بر جسم و روان تاثیر می گذارد، عوامل جسمانی و روانی نیز بر ورزش و عملکرد ورزشی تاثیر می گذارند. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر سه روش آروماتراپی، ماساژ و آروماتراپی- ماساژ بر میزان درد عضلانی بازیکنان آمادگی جسمانی دختر شهر اصفهان بود. 32 بازیکن شرکت کننده در مسابقات دهه فجر 1390، به شیوه در دسترس انتخاب و به گروه های مساوی، کنترل، آروماتراپی، ماساژ و آروماتراپی – ماساژ تقسیم شدند. به این منظور از پرسشنامه های مشخصات فردی و درجه بندی ذهنی درد و کوفتگی عضلانی تالوگ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون همبسته و مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد به جز گروه آروماتراپی، بین میزان درد عضلانی قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری وجود دارد (05/0 p<) و گروه های کنترل و ماساژ و کنترل و آروماتراپی – ماساژ موجب ایجاد اختلاف شده اند. نتایج نشان داد روش های مورد استفاده مداخلات موثری برای کاهش میزان درد عضلانی ورزشکاران در مسابقات است.
    کلیدواژگان: آروماتراپی، ماساژ، درد عضلانی
  • فاطمه کرانیان، حسن دانشمندی، مهرعلی همتی نژاد، نادر رهنما صفحات 69-87
    هدف از تحقیق حاضر، مطالعه هزینه های مالی آسیب های ورزشی در اندام های مختلف در فوتبالیست های حرفه ای حاضر در لیگ 89 – 88 بود. تمامی بازیکنان آسیب دیده 6 باشگاه از مجموع 18 باشگاه حاضر در لیگ برتر که به طور تصادفی و به صورت گذشته نگر، مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع 69 نفر (انحراف استاندارد میانگین: سن 2/5 ± 24/6، سابقه بازی رسمی 45/2 ± 26/7) دچار آسیب منجر به صرف نوعی از هزینه شده بودند و به عنوان نمونه های تحقیق ارزیابی شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه اصلاح شده هاوکینز و فولر مربوط به عوامل خطرآفرین داخلی و خارجی آسیب، فرم تکمیل شده گزارش آسیب و چک لیست محقق ساخت برای جمع آوری و ثبت ریز هزینه های مالی، جمع آوری شد. هزینه ها در دو بخش هزینه های مستقیم و هزینه های غیرمستقیم محاسبه گردید. از آزمون های همبستگی پیرسون و ANOVA برای آنالیز داده ها استفاده شد (05/0=P). نتایج این تحقیق نشان داد اندام تحتانی با میزان آسیب (7/85 درصد) بیشترین هزینه را به خود اختصاص داد (در مجموع 867/1 میلیارد تومان) که در این بین هزینه های مربوط به آسیب زانو، با میزان آسیب 39 درصد به طور قابل ملاحظه ای بیشتر بود (410/1 میلیارد تومان)، 68 درصد هزینه ها (390/1 میلیارد تومان) برای آسیب های برخوردی گزارش شد و تقریبا تمام موقعیت های غیربرخوردی که بقیه هزینه ها را شامل می شود، برای زانو و به طور مشخص مربوط به آسیب ACL و مینیسک ها گزارش شده است. نتایج آزمون رابطه معناداری بین هزینه آسیب با شدت آسیب (806/0 = r) و نیز تفاوت هزینه در نواحی مختلف بدن را نشان داد (01/0 = P). بسیاری از آسیب های بازیکنان به ویژه در مفصل زانو با مدیریت صحیح قابل شناسایی، پیشگیری و حذف از صحنه آسیب می باشند. تاکید بر استراتژی های پیشگیرانه در بروز آسیب کلید کاهش هزینه های مالی در صنعت فوتبال است که در این تحقیق بر آن تاکید شده است.
    کلیدواژگان: هزینه آسیب، آسیب، فوتبال
  • احمد ابراهیمی عطری، مریم خورشید سخنگوی، فاطمه سروری صفحات 89-102
    مولتیپل اسکلروزیس بیماری مزمن پیشرونده سیستم عصبی مرکزی است که با علائم و عوارض ناتوان کننده همراه است و موجب بروز اختلال های شدید می شود و تاثیرات مخرب بر عملکرد روزانه، فعالیت های شغلی و اجتماعی دارد و مبتلایان به آن احساس خوب بودن عمومی می کنند. علائم متعدد ام اس تحت تاثیر یکدیگر و درمان های دارویی گوناگون قرار می گیرد. ازاین رو درمان های غیردارویی برای کنترل علائم ام اس پیشنهاد می شود. هدف از این تحقیق مقایسه تمرینات استقامتی و مقاومتی بر شدت خستگی و تعادل زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس است. این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی و از نظر هدف کاربردی است. نمونه آماری تحقیق 20 نفر از زنان مبتلا به ام اس با میانگین سنی 95/6 ± 9/30 سال با سطح پایین و متوسط بیماری EDSS≤ 4 بودند. بیماران به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند (10 بیمار در گروه تمرینات مقاومتی و 10 بیمار در گروه تمرینات استقامتی). دوره تمرین شامل 8 هفته، دو جلسه در هفته (16 جلسه) و هر جلسه شامل سه مرحله گرم کردن، تمرینات اصلی و سرد کردن بود. از مقیاس FSS و تست کشیدن طرفی دست (به سمت راست و چپ) به ترتیب برای اندازه گیری شدت خستگی و تعادل آزمودنی های دو گروه قبل و بعد از دوره تمرین استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت بین نمره شدت خستگی و تعادل بیماران مبتلا به ام اس قبل و بعد از دوره تمرین، در هر دو گروه معنادار بود (05/0 P<). اما بین دو گروه تمرین تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 P>). بنابراین تمرینات مقاومتی و استقامتی می تواند شدت خستگی و تعادل افراد مبتلا به ام اس را بهبود بخشد. از سوی دیگر، عدم تفاوت معنادار بین نمره شدت خستگی و تعادل دو گروه بعد از تمرین، حاکی از تاثیر یکسان هر دو نوع تمرین بر بهبود خستگی و تعادل بیماران مولتیپل اسکلروزیس است.
    کلیدواژگان: تمرینات استقامتی، تمرینات مقاومتی، شدت خستگی، تعادل، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Foad Seidi, Reza Rajabi, Esmaeel Ebrahimi, Mohammad Hosein Alizadeh, Hasan Daneshmandi Pages 5-22
    Thoracic kyphosis is one of the most common postural deformities andan important reason influencing upper quarter pathologies. Specialists routinely use common corrective exercises (based on Kandal theories) to manage patients. However، the scientific evidence that supports the proper effectiveness of these exercises is lacking. The aim of this study was to investigate the effect of a 10-week common corrective exercises program on postural thoracic kyphosis deformity. For this purpose، 20 subjects (10 males، 10 females) with postural thoracic kyphosis >42̊ (mean age، weight and height of the samples were 20. 93±1. 55 years، 62. 37±12. 32 kg، and 170. 62±10. 72 cm respectively) were selected as the sample using purposive sampling method to participate in this program. Thoracic kyphosis angle was measured by a flexible ruler. The mean at pretest was 46. 27±2. 67 and posttest was 42. 14±2. 06. Paired sample t test was used to analyze the data. The findings demonstrated that although the angle of thoracic kyphosis decreased after the program، this result was not high-effective and it seems that it is due to an emphasis on local corrective exercises and inattention of the other postural deformities correlated with thoracic kyphosis.
    Keywords: Thoracic Kyphosis, Corrective Exercises, Postural Deformity
  • Heidar Sadeghi, Seyyed Ebrahim Kazemi Pages 23-40
    The force exerted by a single limb during a maximal bilateral contraction is found to be less than the force associated with a maximal unilateral contraction. This phenomenon is called bilateral deficit. Therefore، the aim of this study was to determine the effect of a strength and speed weight training program on unilateral and bilateral concentric contraction strength and deficit in elbow flexion. For this purpose، 50 non-athlete males (mean age 21. 57+1. 91 yr، weight 72. 22+14. 31 kg and height 175. 61+3. 31 cm) voluntarily participated in this study. Subjects (n=50) were randomly assigned to a control group (n=10) or divided into four weight training groups (n=10) who performed arm curl exercise as: 1) unilateral strength، 2) bilateral strength، 3) unilateral speed or 4) bilateral speed training. Training was two sessions/week for 8 weeks and an intensity of 80-100% of (1RM) for strength group with three sets (one repetition) and four sets (ten repetitions) with an intensity of 50-80% of 1RM for speed group. Control subjects attended sessions but performed no exercise. Maximal concentric strength of right elbow flexion (RL1RM)، left elbow (LL1RM) and bilateral elbow (BL1RM) was performed before and after training. Data were analysed using inferential statistics، MANOVA and SLD post hoc tests at p<0. 05. The results showed no significant difference between unilateral and bilateral strength training، also between bilateral and unilateral speed training in elbow flexion muscle strength for right، left and both hands. Both strength training groups outperformed the two groups of speed training; also، four experimental groups outperformed the control group. Bilateral training groups outperformed the unilateral training groups and control group in the facilitation of elbow flexion bilateral deficit. Therefore، in order to prevent bilateral deficit in bilateral sports، bilateral strength and speed weight training is suggested.
    Keywords: Weight Training, Unilateral Concentric Contraction Strength, Bilateral Concentric Contraction Strength, Bilateral Deficit
  • Masod Golpaygani, Solmaz Mahdavi, Leili Moradi Pages 41-53
    The aim of this study was to determine the effect of a pilates training program on the pain and function of patients with disc herniation with lumbosciatalgia and to compare this exercise procedure with the general protocol. For this purpose، 34 patients with disc herniation with lumbosciatalgia participated as the sample in this study and were divided into experimental (n=16) and control (n=18) groups randomly. Experimental group performed pilates exercise for 4 weeks، three sessions per week and 45 – 60 min. per session. At the same time، control group performed the general protocol for 4 weeks. The range of motion of lumbar and hip was measured with Schober and passive straight leg raising (SLR) test respectively. Pain and disability was measured with McGill and Oswestry questionnaires respectively. Independent and dependent t tests were used to analyze the data. The results showed that pilates exercise increased SLR angle and range of motion of lumbar and decreased patients'' pain and disability (P≤0. 05). It seems that pilates exercise improved pain and function of patients with disc herniation with lumbosciatalgia.
    Keywords: Pilates Exercise, Disc Herniation, Lumbosciatalgia, Chronic Low Back Pain
  • Mansoureh Arefinia, Behnam Ghasemi, Sajad Arefinia, Mohammad Reza Moradi Pages 55-68
    As exercise influences body and mind، the physical and psychological factors influence sport and sport performance as well. The aim of this study was to evaluate the effect of three methods of aromatherapy، massage and aromatherapy–massage on muscle pain of physical fitness girls of Isfahan. 32 athletes who participated in the 1390 Fajr tournaments were selected by the available method and divided into equal groups of control، aromatherapy، massage and aromatherapy–massage. Demographic questionnaire and Talug muscle soreness questionnaire were used to collect data. For data analysis، dependent and independent t tests were used. The results showed that except for aromatherapy group، there was a significant difference in the rate of muscle pain before and after the intervention (P<0. 05) between control and massage and between control and aromatherapy-massage groups. It can be concluded that aromatherapy، massage and aromatherapy–massage are effective interventions to reduce muscle pain in athletes in the competitions.
    Keywords: Aromatherapy, Massage, Muscle Pain
  • Fateme Karanian, Hasan Daneshmadni, Mehr Ali Hematinejad, Nader Rahnama Pages 69-87
    The aim of this research was to study the financial costs of sport injuries in different body parts of the professional soccer players of soccer premier league in the past two years (2010-2011). For this purpose، all injured players from 6 clubs out of 18 clubs of premier league were investigated by random retrospective method. 69 soccer players (mean+SD: age 24. 6+2. 5 yr، record of official games 7. 26+2. 45) who had borne the cost of injury were selected as the sample. Data were collected by Hawkins and Fuller revised questionnaire for internal and external risk factors of injury، injury report form and a researcher-made checklist to record financial costs were used. Cost injuries included direct and indirect costs. Pearson correlation coefficient and ANOVA were used to analyze data (P=0. 05). The results showed that lower extremity injuries (85. 7%) bore the highest cost (1. 067 million $) and among these injuries، knee injury (39%) bore the highest cost (1. 410 million $). 68% of costs (1. 390 million $) was reported for contact injuries while all noncontact conditions were reported for knee injury and particularly for ACL and meniscus injuries. A significant relationship was found between injury cost and injury severity (r=0. 806) and also cost difference in different body parts (P=0. 01). Most injuries especially in knee joint can be recognized، prevented and eliminated by appropriate management. An emphasis on injury preventive strategies is the key to reducing the financial costs of soccer industry which is emphasized in this research.
    Keywords: Injury Cost, Injury, Soccer
  • Ahmad Ebrahimi Atri, Maryam Sokhangoi, Fateme Sarvari Pages 89-102
    Multiple sclerosis is a chronic progressive disease of central nervous system with disabling signs and symptoms which cause severe disorders and damaging effects on daily performance، business and social activities and the patients feel general well-being; therefore، non – drug treatment is recommended to control symptoms of MS. The aim of this study was to compare the effects of the endurance and resistance exercises on fatigue severity and balance in women with multiple sclerosis. This study was a semi-experimental study and the goal was applied. 20 women with MS (mean age of 30. 9+6. 95 years) with expanded disability status scale of disease (EDSS) ≤4 participated in this study and. were randomly assigned to two groups: resistance exercise group (n=10) and endurance exercise group (n=10). Training protocol lasted 8 weeks، two sessions per week (16 sessions) and each session consisted of three stages: warm-up، exercise، cool-down. The severity of fatigue and balance was measured before and after the protocol by FSS scale and lateral reach test (to the right and left side). The results showed a significant difference between the severity of fatigue and balance scores in patients with MS before and after the training period (P<0. 05)، but there was no significant difference between the two group (P>0. 05). It can be concluded that the strength and endurance exercises can improve fatigue severity and balance in patients with MS. On the other hand، insignificant difference between fatigue severity and balance scores between the two groups after training shows the same effect of both types of exercises on the improvement fatigue severity and balance in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, resistance exercise, Endurance Exercise, Severity of Fatigue, Balance