فهرست مطالب

سلول و بافت - سال چهارم شماره 1 (بهار 1392)

مجله سلول و بافت
سال چهارم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهری عسکری، فاطمه بیگی، فریبا امینی، مرتضی زاهدی صفحات 1-14
    هدف
    اندرکنش میکروب- گیاه به‎عنوان یک جریان مهم کارآمد گیاه پالایی آلودگی نفتی مورد توجه است. استفاده از لگوم-ریزوبیوم روش مناسبی برای پالایش اراضی آلوده به نفت خام می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی توانایی گیاه پالایی همزیستی اقاقیا- ریزوبیوم در خاک های آلوده به نفت خام می باشد.
    مواد و روش ها
    گیاهچه های سه روزه اقاقیا به محیط هیدروپونیک منتقل و با ریزوبیوم تلقیح شدند. سپس، گیاهچه های 13 روزه به خاک های آلوده به نفت خام در غلظت های 0(شاهد)، 1تا 5 درصد (حجمی/وزنی) منتقل و در ابتدا و انتهای یک دوره 90 روزه، میزان حذف هیدروکربن ها (هیدروکربن های کل، n- تری دکان، n-تترادکان و n- پنتادکان) خاک با GC اندازه گیری شد. مقادیر سرب، روی و کادمیم در خاک و ریشه گیاه توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. داده ها با کمک SPSS11 و تست دانکن آنالیز آماری شدند.
    نتایج
    نتایج تجمع فلزات سنگین را در ریشه گیاهان و کاهش آن‎ها را در خاک نشان دادند. کاهش مقدار هیدروکربن ها در تمامی تیمارها در طی آزمایش مشاهده گردید. ماکزیمم برداشت در گیاهان تلقیح شده ریزوبیومی در تیمار 4 درصد نفت خام بدست آمد که در آن‎جا اقاقیای تلقیح شده 97 تا 100 درصد هیدروکربن ها را از خاک حذف نمود. بنابراین تلقیح اقاقیا با ریزوبیوم در حذف هیدروکربن ها و فلزات سنگین خاک های آلوده به نفت خام موثر است.
    نتیجه گیری
    براساس این نتایج، اقاقیای تلقیح شده با ریزوبیوم می تواند به عنوان یک انباشتگر سرب و کادمیم در خاک آلوده به نفت استفاده گردد و به منظور گیاه پالایی خاک های آلوده به نفت خام انتخاب شود.
    کلیدواژگان: اقاقیا، ریزوبیوم، فلزات سنگین، گیاه پالایی هیدروکربن ها، نفت خام
  • رسول قاسمی، رقیه سمیع صفحات 13-24
    هدف
    گیاه Alyssum inflatumبومی خاک های سرپنتین غرب ایران و بیش انباشتگر نیکل محسوب می شود. در این مطالعه از روش کشت کالوس استفاده شد تا با استفاده از سیستمی با درجات پیچیدگی کمتر از نظر سازمان بافتی و اندامی نسبت به گیاه کامل، مکانیسم های مقاومت به غلظت های بالای نیکل بررسی شود.
    مواد و روش ها
    پس از تکثیر کالوس ها بر روی محیط MS و غلظت های هورمونی 5/1 و 1/0 میلی گرم بر لیتر به ترتیب 2،4-D و کینتین، کالوس ها در شرایط نور و تاریکی تحت تیمار با غلظت های مختلف نیکل (0، 100، 200، 300، 400، 500 و 600 میکرو مولار) قرار گرفتند و سپس پارامترهای مختلف مقاومت شامل رشد، محتوی کلروفیل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که نور علاوه بر تحریک رشد بیشتر، موجب القا مقاومت بیشتر به نیکل نیز در کالوس ها می شود. از بین سایر پارامترهای اندازه گیری شده، رابطه مثبتی بین افزایش مقاومت و افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز به دست آمد، در حالی که در این شرایط افزایش در فعالیت سایر آنزیم های اندازه گیری شده مانند سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز دیده نشد.
    نتیجه گیری
    از روش های کشت بافت برای بررسی بیشتر مکانیسم های مقاومت می توان با اجتناب از پیچیدگی های بافتی و اندامی استفاده کرد. در این مطالعه با مشاهده اثر نور بر افزایش مقاومت در کالوس ها، می توان بر تاثیر تمایزیابی سلولی بر مقاومت تاکید کرد و از این سیستم برای بدست آوردن نتایج و تعمیم مستدل آن‎ها به گیاه کامل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آلیسوم، کالوس، مقاومت، نیکل
  • احمد قارزی، صدیقه اشکاوندی، محسن عباسی صفحات 25-33
    هدف
    در این مطالعه فرآیند اسپرماتوژنز در گونه قورباغه مردابی ساکن مخمل کوه خرم آباد و تعیین نوع اسپرماتوژنز این گونه بررسی می شود.
    مواد و روش‎ها: تعداد 34 نمونه قورباغه مردابی نر طی ماه های اسفند تا شهریور از منطقه مطالعاتی جمع آوری شد. نمونه ها با اندازه گیری صفات ریخت سنجی، مریستیک و کلیدهای شناساییبه طریق علمی شناسایی شدند. سپس غده های تناسلی آن‎ها خارج و برای تهیه مقاطع بافت شناسی آماده شدند. مقاطع تهیه شده در نهایت از نظر ویژگی های بافتی و سه مشخصه کمی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    مشاهدات میکروسکوپی نشان داد که آزادسازی اسپرم در این گونه طی فروردین ماه شروع شده و تا اواخر تیر ماه ادامه می‎یابد. در این ماه ها کیست های اسپرماتوژنیک در دیواره لوله های اسپرم ساز دیده می‎شوند. فرآیند رها سازی اسپرم طی ماه های مرداد و شهریور متوقف و به فاز استراحت خود وارد می شود و در این فاصله زمانی کیست ها در دیواره لوله ها مشاهده نمی شوند.در فاصله بین ماه های شهریور تا اسفند فاز ترمیمی در لوله ها مشاهده می شود بطوریکه تعداد لایه های سلول‎های زاینده افزایش می یابد. همچنین مطالعات کمی مشخص کرد که در فاصله اسفند ماه تا شهریور قطر لوله های منی ساز و لایه زاینده ابتدا افزایش و سپس کاهش پیدا می‎کند ولی قطر لومن یک روند متضادی را نسبت به دو مولفه فوق نشان می‎دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، به نظر می رسد فرآیند اسپرماتوژنز در گونه مورد مطالعه به شکل پیوسته صورت نمی گیرد بلکه فرآیندی نیمه پیوسته یا پیوسته بالقوه است.
    کلیدواژگان: اسپرماتوژنز، بافت شناسی، بیضه، فعالیت چرخه ای، دوزیستان
  • علیرضا بهرامی، احمد قطبی ورزنه صفحات 35-43
    هدف
    این مطالعه نظریه بازگشتی را به کار برد تا در یک فعالیت شبیه سازی شده برای کشتی گیران، نقش تسلط فراانگیزشی، هیجانات، استرس تنشی-کوششی و آمادگی قلبی تنفسی را مشخص نماید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی به صورت هدفمند 20 کشتی گیر نخبه از شهر اهواز انتخاب و از مقیاس تسلط هدف محور برای تعیین تسلط فراانگیزشی و از آزمون آستراند برای مشخص شدن اکسیژن مصرفی بیشینه (Vo2 max) کشتی گیران استفاده شد. در پیش آزمون از پرسشنامه استرس تنشی کوششی استفاده شد، سپس نمونه ها در فعالیتی شبیه سازی شده بر روی تردمیل در 3 مرحله 2 دقیقه ای با استراحت30 ثانیه ای بین مراحل،شروع به دویدن کردند، در پس آزمون، کشتی گیران دوباره همان پرسشنامه را تکمیل نمودند. ضربان قلب کشتی گیران نیز در مراحل آزمون ثبت گردید. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلوموگروف- اسمیرنوف و برابری واریانس ها (آزمون لون)، داده ها به کمک روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری تکراری، آزمون t مستقل و آزمون پیگردی LSD تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین کشتی گیران هدف محور و فعالیت محور در متغیرهای هیجانات منفی (sig=0.001)، ضربان قلب (sig=0.01)، استرس تنشی (sig=0.001) و استرس کوششی (sig=0.001) تفاوت معنی داری وجود دارد. مقایسه میانگین گروه ها نشان داد کشتی گیران فعالیت محور هیجان مثبت (90/2) بالاتر و هیجانات منفی (44/1)، استرس تنشی (72/1) و استرس کوششی (63/1) پایین تری را نسبت به کشتی گیران هدف محور داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادکشتی گیران با شناخت حالت های فراانگیزشی و شرکت در فعالیت هایی که با هدف عملکرد بهتر، هیجانات خوشایند و استرس کمتر انجام می گیرد، احتمال دارد هر چه سریعتر به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند. نتایج به طور کلی از اصول موجود در نظریه بازگشتی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: ضربان قلب، کشتی گیران فعالیت محور، نظریه بازگشتی، کشتی گیران هدف محور
  • معصومه نبئی، پرتو روشندل، عبدالرحمان محمدخانی صفحات 45-54
    هدف
    گیاه خار مریم (Silybum marianum) متعلق به تیره کاسنی و از گیاهان مرتعی ایران، جایگاه شناخته شده ای در طب سنتی دارد ولی بذرهای این گیاه دارای خواب می باشند. تحقیق حاضر به بررسی موثرترین تیمار هورمونی برای تحریک جوانه زنی بذرهای این گیاه می پردازد.
    مواد و روش‎ها: بذرها با غلظت های 100، 250، 500 و 1000 پی پی ام هورمون های کینیتین، اکسین، اسید جیبرلیک و غلظتهای 5/0 و 1 پی پی ام 24-اپی براسینولید در دو مدت زمان 24 و 48 ساعت تیمار شدند. تیمار اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) توام با پیش سرما به مدت (5، 10 و 15 روز) نیز انجام شد.
    نتایج
    همه تیمارها به طور معنی داری جوانه زنی دانه در خار مریم را افزایش دادند طوری که موثرترین تیمار اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) بود که سبب افزایش جوانه زنی دانه ها تا 70 درصد گردید. غلظت های 100 پی پی ام کینیتین و اکسین و 5/0 پی پی ام 24 اپی براسینولید در 24 ساعت جوانه زنی بذرها را به ترتیب 40، 38 و 60 درصد افزایش دادند. همچنین تیمار توام اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) و سرمادهی (5 روز) نیز جوانه زنی بذرها را تا 60 درصد ارتقا بخشید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) برای شکست خواب بذر گیاه خارمریم بهترین تیمار است.
    کلیدواژگان: خارمریم، اسید جیبرلیک، اکسین، کینیتین، 24 اپی براسینولید، سرمادهی
  • دلارام اسلیمی اصفهانی، شهربانو عریان، محمد نبیونی، مهناز آذرنیا، زهرا سادات طباطبایی صفحات 55-61
    هدف

    در کلستاز تغییر سطح اسیدها، نمک های صفراوی و اپیوئیدها با آسیب، فیبروز و نکروز بافت کبدی همراه است. برای بررسی میزان پیشرفت آسیب کبد، این مطالعه تاثیر زمانی بستن مجرای صفراوی بر تغییرات هیستولوژیک کبد موش صحرایی را نشان می دهد.

    مواد و روش ها

    کلستاز به وسیله بستن دو طرفه مجرای صفراوی و سپس قطع آن در موش های نر نژاد ویستار ایجاد شد. حیوانات به چهار گروه شامل: شم و کلستاز (هفت سیزده و بیست و یک روز) تقسیم شدند. موش ها تحت بی‎هوشی کشته شده و کبد آن ها بلافاصله خارج شد. از نمونه های کبد پس از تثبیت و قالب‎گیری، مقاطع بافتی با ضخامت 5 میکرون تهیه گردید. مقاطع با روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ‎آمیزی و با میکروسکوپ نوری بررسی شدند.

    نتایج

    هفت روز پس از کلستاز نکروز کبدی و به هم ریختن نظم در سلول های برش کبد مشاهده گردید. سیزده روز پس از کلستاز سلول های نکروتیک افزایش یافته و هسته ها پر رنگ و چروکیده مشاهده شدند. 21 روز پس از کلستاز نکروز بافت کبدی به صورت گسترده تر مشاهده گردید. هسته ها متراکم شده و تکثیر مجاری مشاهده شد. همچنین مرز سلولی ناپدید شده و بافت منظم نبود.

    نتیجه گیری

    داده ها نشان داد که در نتیجه پیشرفت بیماری و تجمع اسیدها و نمک های صفراوی، ایجاد تغییرات بافتی مانند نکروز و فیبروز بسیار سریع بوده و آسیب‎های بافت کبد به سمت ایجاد سیروز به خوبی نشان دهنده نیاز به تشخیص و درمان سریع می باشد.

    کلیدواژگان: تغییرات هیستولوژیک، کبد، کلستاز، موش صحرایی
  • مریم سادات شریعت زاده، مهناز آذرنیا، غلامرضا کاکا، نسیم شوق، سید همایون صدرایی صفحات 63-70
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثرات تجویز عصاره زرشک در روزهای حساس بارداری بر رشد و نمو و تغییرات هیستومورفومتریک کبد جنین موش می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: تعداد 20 سر موش باردار سوری به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه شاهد هیچ تزریقی نداشت. گروه شم آب مقطر و گروه های تجربی عصاره زرشک را در مقادیر 4 و40 میلی‎گرم بر کیلوگرم در روزهای 7، 8 و 9 بارداری به‎صورت داخل صفاقی دریافت کردند. موش‎های ماده روز 18 بارداری کشته و جنین‎ها نه تنها از نظر ناهنجاری های ظاهری بررسی شدند بلکه بافت کبد آن‎ها مورد مطالعه هیستولوژی قرار گرفت.
    نتایج
    در گروه های شاهد، شم و تجربی4 هیچگونه ناهنجاری ظاهری و بافتی دیده نشد. درحالی‎که در گروه تجربی40 ناهنجاری هایی نظیر میکروملیا، جنین و جفت آتروفی، اسپینابیفیدا و خونریزی زیر جلدی مشاهده گردید. در مطالعه میانگین طول سری-دمی جنین‎ها و قطر جفت در گروه تجربی40 نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری مشاهده گردید. در بررسی هیستومورفومتریک کبد جنینهای گروه تجربی40 افزایش و کاهش معنی داری به ترتیب در میانگین درصد اشغال شده توسط هپاتوسیت‎ها و درصد وسعت سینوزوئیدها نسبت به گروه شاهد دیده شد. در بررسی میانگین شمارش تعداد هسته های هپاتوسیت‎ها در گروه تجربی40 کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می‎رسد که تجویز 40 میلی‎گرم بر کیلوگرم از عصاره زرشک به موش باردار می‎تواند سبب بروز ناهنجاری در رشد و نمو جنین و تغییرات هیستولوژی در روند تکامل بافت کبد گردد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری، زرشک، جنین، کبد، موش سوری
  • رحمت الله فتاحیان دهکردی، آیت الله حاتم پور صفحات 71-76
    هدف
    هدف از این پژوهش ارزیابی ویژگی های هیستومتری و استریولوژیک لایه های مختلف بافتی مری در دو جنس نر و ماده بز بود.
    مواد و روش‎ها: جهت بررسی ساختار میکروسکوپی مری بز به وسیله ی روش استریولوژی، تعداد 8 راس بز بالغ و سالم از دو جنس انتخاب و سپس ناحیه ی گردنی دام ها تشریح و مری خارج گردید. نمونه های به دست آمده در محلول فرمالین بافر 10 درصد تثبیت شده و پس از تهیه مقاطع بافتی، با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین توسط میکروسکوپ نوری مطالعه شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که ضخامت میکرومتری لایه های زیرمخاطی و ماهیچه ای در ناحیه ی سینه ای و گردنی مری دارای اختلاف معنی دار هستند (05/0P<). نتایج استریولوژیک نشان داد که میانگین حجم در طبقه ی ماهیچه ای مری در جنس نر، افزایش معنی داری نسبت به جنس ماده دارد، ولی در طبقات دیگر اختلاف آماری معنی داری بین دو جنس مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    هر چند نتایج مورفومتری نشان داد که لایه های مختلف بافت مری دارای اختلاف معنی دار هستند اما نتایج استریولوژی هیچ گونه اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    کلیدواژگان: مری، بز، هیستومتری، جنس، استریولوژی
  • حسن مروتی، حسین نجف زاده، کبرا منتیان صفحات 77-83
    هدف
    برداشتن تخمدان، ضخامت بافت پوششی مخاط آندومتر، تعداد سلول ها و غدد موکوسی را کاهش داده و لایه های دیگر رحم را تغییر می دهد. کوئرستین به عنوان یک فلاونوئید دارای خواصی از جمله جمع آوری کننده رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدانتی است. این مطالعه به منظور بررسی اثر کوئرستین بر بافت رحم در موش‎های اوارکتومی انجام شد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه 25 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار در 5 گروه (5 نمونه در هر گروه) شامل: شاهد، اوارکتومی، اوارکتومی تیمار شده با کوئرستین، سالم تیمار شده با کوئرستین و شم تقسیم شدند. 15 میلی‎گرم کوارستین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 15 روز به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در پایان دوره، موش‎ها با اتر آسان کشی شده و بافت های رحم پس از خارج شدن، در فرمالین سالین 10 درصد تثبیت گردیدند. سپس مقاطع بافتی تهیه شد و با استفاده از میکروسکوپ نوری پس از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین بررسی شدند.
    نتایج
    در رحم موش‎های اواریکتومی شده، ضخامت لایه آندومتر به طور معنی داری کاهش یافت و بافت پوششی آن به صورت مکعبی در آمده بود. تعداد سلول‎ها و غدد در مقایسه با شاهد کاهش پیدا کرد. در گروه اوارکتومی تحت تیمار کوئرستین، ضخامت لایه آندومتر، تعداد سلول‎ها و غدد به طور معنی داری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کوئرستین به‎عنوان آنتی اکسیدانت می تواند تغییرات حاصل از اوارکتومی را در بافت رحم در غیاب هورمون‎های تخمدانی بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: هیستولوژی رحم، کوارستین، اواریکتومی، موش صحرایی
  • مریم مددکار حق جو صفحات 85-102
    هدف
    Dunaliella به‎عنوان یک جلبک تک‎سلولی فیتوپلانکتونی در تغذیه جانوران آبزی (به ویژه آب شور) اهمیت دارد. به منظور گزینش سویه های برتر، محتوای کلروفیلی در ارتباط با سایر شاخص‎های بیوماس جلبکی، در شرایط متفاوت محیط کشت مطالعه شد.
    مواد و روش‎ها: سویه های مختلف ایرانی و خارجی جلبک تحت تاثیر تیمارهای کمبود نیترات، افزایش نور، آهن و شوری قرار گرفتند. سپس برخی شاخص‎های فیزیولوژیک مانند مقدار کلروفیل‎ها، تعداد سلول‎ها، وزن خشک، فتوسنتز و تنفس در نمونه های شاهد و تیمارها اندازه‎گیری شدند.
    نتایج
    تنش‎های مختلف سبب کاهش تعداد سلول‎ها، میزان کلروفیل‎ها و تغییر نسبت chla/chlb از حدود 5 به 15 گردید. میزان کلروفیل a و کلروفیل کل در 6-10 سلول، در همه شرایط و مقدار کلروفیل aدر میلی‎لیتر تنها در نمونه شاهد، با وزن خشک سویه ها همبستگی معنی‎دار مثبت نشان داد. میان کلروفیل a یا کلروفیل کل در سلول با تعداد سلول‎ها در میلی‎لیتر در کلیه حالات همبستگی معنی‎دار منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری: بیوماس جلبکی غالبا از طریق مقدار کلروفیل aمورد ارزیابی قرار می‎گیرد، اما، همواره با تعداد سلول، یا وزن خشک و یا فعالیت‎های فتوسنتزی، رابطه مستقیمی ندارد. بنابراین وزن خشک بیشتر، محتوای کلروفیلی بالاتر و سرعت تکثیر سلولی نسبی، ویژگی های مناسب‎تری جهت انتخاب سویه فیتوپلانکتونی معرفی شدند. نمونه های 10 و 11 با وزن خشک بیشتر در هر دو شرایط شاهد و تیمار و محتوای کلروفیلی نسبتا بالا و سپس 4، 6 و 13 در این رابطه قابل معرفی‎اند.
    کلیدواژگان: Dunaliella، زیادبود آهن، فتوسنتز، نیترات، کلروفیل
|
  • Pages 1-14
    Aim
    Plant-microbe interactions are considered to be important processes determining the efficiency of phytoremediation of petroleum pollution. The use of legume-Rhizobium is a suitable method for modification of petroleum-contaminated soil. The aim of this study was to evaluate the phytoremediation potential of Acacia– Rhizobium symbiosis in petroleum-polluted soil.
    Material And Methods
    The three-day acacia-seedlings were transferred to hydroponic medium and inoculated with rhizobium. Then، the 13-days seedlings transferred to polluted soil with different concentration of crude oil، that is; 0% as control and 1-5% (vol. /Wight)، at the start and end of the 90-days period. Soil samples were analyzed for hydrocarbon removal (total hydrocarbon، n-tridecan، n-tetradecan and n-pantadecan) by GC-FID. Contents of Pb، Zn and Cd were measured with atomic absorption from soil and plant roots. The data were statistically analyzed with the help of SPSS11 and Duncan ‘test.
    Results
    The results showed accumulation of heavy metal in plant roots and it’s reducing in soil. Hydrocarbon reduction was found over the course of the experiment in all treatments. The maximum removal was obtained in plants inoculated with rhizobium at 4% treatment، in which inoculated-acacia removed 97-100% of the hydrocarbons from soil. There fore inoculation Rubinia pseudoacacia with Rhizobia are effective in removing TPHs and heavy metals from petroleum polluted soil.
    Conclusion
    Based upon these results، Rubinia pseudoacacia L. inoculated with rhizobium can be used as lead and cadmium bioaccumulator in petroleum pollution and was selected for the phytoremediation of petroleum-contaminated soil.
    Keywords: Acacia, Petroleum, Heavy metals, Hydrocarbons Phytoremedaion, Rhizobium
  • Pages 13-24
    Aim
    Alyssum inflatum is an endemic of serpentine soils from western Iran and hypeaccumulates Ni. In this study، to investigate the mechanisms involved in the tolerance of high concentrations of Ni، a callus culture method was used to have a system with lower complexities in organ and tissue organization in compare to a whole plant.
    Material And Methods
    Calli were proliferated on MS medium containing of 1. 5 and 0. 1mg/l 2،4-D and kinetin respectively، treated by different concentrations of Ni (0،100، 200،300،400، 500 and 600) in light and dark conditions and different tolerance parameters including of growth، chlorophyll content and the activity of antioxidant enzymes were measured.
    Results
    The results showed that light both stimulates growth and higher Ni tolerance in calli. Among the other measured parameters، a positive relation was observed between increased tolerance and activity of catalyses while in that condition there were no increased activities in superoxide dismutase and ascorbate peroxides.
    Conclusion
    Tissue culture methods could be used for study the tolerance of plants، avoiding of tissue and organ complexities. Conclusions from the current study based on the increment of tolerance observed at light، suggest the effect of cell differentiation on tolerance. The results of such simple systems could be reasonably extended to the whole plant.
    Keywords: Alyssum, Callus, Nickel, Tolerance
  • Pages 25-33
    Aim
    To investigate spermatogenesis in the Marsh frog living in Makhmalkooh، Khorramabad، and determine which type of spermatogenesis found in this species.
    Material And Methods
    34 male frogs were collected from the study area during September to February. First، the specimens were identified by measuring biometric، meristic characters and according the present keys. Then، abdominal cavity was dissected and the gonads were out and processed to prepare for histological sections methods. The tissue sections were finally examined for histological features and three quantitative parameters.
    Results
    Microscopic observations showed that in this species the event of sperm releasing starts in March and continue to June، during which spermatogenic cysts are observed on the wall of seminiferous tubules. This event ceases during July to September when spermatogenesis enters to its resting phase. During the resting phase the cysts are not found in the seminiferous tubules. A regenerative phase was distinguished during September to March as the number of cell increased in germinal layer. Quantitative surveys also illustrated that during March to September، diameter of the tubules and their germinal layer initially increased and then declined while the lumen’s diameter showed an opposite flux when compared with two other parameters.
    Conclusion
    Based on the results presented here، it seems that in this species the spermatogenesis does not occur as continuous but it is carried out in the form of semi-continuous or potentially continuous.
    Keywords: Amphibia, Cyclic activity, Histology, Spermatogenesis, Testis
  • Pages 35-43
    Aim
    This research utilized reversal theory to examine the role of metamotivational dominance، emotions، tension-effort stress and cardiovascular fitness of elite wrestling determines in a simulated activity.
    Material And Methods
    In this semi-experimental study، 20 elite wrestling of Ahwaz city objectively selected as sample. For identification of wrestling metamotivational dominance and maximal uptake oxygen (Vo2 max) used to the Telic Dominance Scale and Asterand test respectively. In pretest phase، participants completed the Tension-Effort questionnaire; then، it’s run on the treadmill in a simulated activity with 80-85% Vo2 max (the activity include 3 phases 2 minutes with 30 second rest between phases). Again، participants completed the Tension-Effort questionnaire in post test phase. The wrestling heart rate recorded in per phases. After checking the date’s normality using Kolmogorov-Smirnov test and variances equality with Levene test، dates analyzed with one way variance analyze with repeated measure، independent t test and LSD post hoc test statistical methods.
    Results
    The results indicated that there was significant difference between telic and paratelic wrestling in negative emotions (sig= 0. 001)، heart rate (sig= 0. 01)، tension stress (sig= 0. 001) and effort stress (sig= 0. 001). The comparison of groups mean indicated that paratelic wrestling have higher positive emotion (2. 90) and lower negative emotions (1. 44)، tension stress (1. 72) and effort stress (1. 63) than telic wrestling.
    Conclusion
    The results of the current study indicated that the wrestling with metamotivational state perception and it’s participate in activities with better performance، pleasant emotions and lower stress; it is likely attained to the them goals. The results completely confirmed the reversal theory postulation.
    Keywords: Heart rate, Paratelic wrestling, Reversal theory, Telic wrestling
  • Pages 45-54
    Aim
    Milk thistle (Silybum marianum L.)، belonging to Asteraceae as an Iranian native-landscape plant، has a well-known position in traditional medicine. But، its seeds are dormant. The current study investigated the most efficient hormonal treatment to break the species dormancy.
    Material And Methods
    The seeds were treated using gibberellic acid، kinetin and auxin (100، 250، 500 and 1000 ppm) –and 24-epibrassinolid (0. 5 and 1 ppm) for 24 and 48 h. Also، a combined treatment of gibberellic acid (500 ppm) and pre-chilling (for 5، 10 and 15 d) was accomplished.
    Results
    All treatments significantly increased seed germination in milk thistle; though the most effective treatment was gibberellic acid (500 ppm) which caused 70% increasing in seed germination. Kinetin and auxin (100 ppm) and 24-epibrassinolid (0. 5 ppm)، in 24 h respectively increased seed germination about، 40%، 38% and 60%. Also combination of gibberellic acid (500 ppm) and chilling (5d) treatment increased seed germinating 60%.
    Conclusion
    Results showed gibberellic acid (500 ppm) is the best treatment for breaking of Silybum marianum seed dormancy.
    Keywords: Silybum marianum, Gibberellic acid, Auxin, Kinetin, 24, epibrassinolid, Chilling
  • Pages 55-61
    Aim

    In cholestasis changing bile acids and salts and opioids is associated with trauma، fibrosis and necrosis liver tissue. For examination of liver truma advance، this study shows time effects of closing bile duct on rat liver histological changes.

    Material And Methods

    Cholestasis was induced in male Wistar rats by bilateral ligation of bile duct and cutting. Animals were divided to four groups (Sham، 7، 13 and 21 days after cholestasis). Rats were killed under anesthesia and immediately their livers were dissected. The specimens were processed routinely and were sectioned into 5 microns thickness slices. The sections were stained by Hematoxiline-Eosin (H&E) method and then studied using optical microscope.

    Results

    Seven days after cholestasis، hepatocyte necrosis and cell disarrangements were observed in liver sections. Thirteen days after cholestasis، necrotic cells were increased and wrinkle chromatic nuclei were seen. Twenty-one days after cholestasis widespread necrosis was seen. Nuclei condensation and bill duct reproduction were observed. Also cell wall disappeared and tissue was out of order.

    Conclusion

    Data showed that after disease progression and accumulation of bill salts and acids، expansion of necrosis and fibrosis were rapid، and creation of cirrhosis is a good reason for rapid recognition and treatment of the cholestasis.

    Keywords: Cholestasis, Histologic Changes, Liver, Rat
  • Pages 63-70
    Aim
    The aim of the present study was to evaluate of berberry fruit extract in the sensitive period of pregnancy on growth and changes histomorfometric in fetal mouse liver.
    Material And Methods
    Twenty pregnant mice were equally divided into four groups: Control group did not receive any injection، Sham group received distilled water and experimental groups received berberry extract (4 and 40 mg/kg) intraperitoneally on days 7، 8 and 9 of gestation. Female mice were killed on gestation day 18 and each fetus was removed and examined for external malformations. Histological studies were done on fetal liver.
    Results
    No significant differences in indicators of embryotoxicity were found among control، sham and 4 mg/kg groups. Our results showed administration of extract of berberry fruit to pregnant mice in the 40 mg/kg group could induce some malformation such as micromelia، spina bifida، subcutaneous hemorrhage، Placenta and fetal atrophy. Mean crown-rump length of fetuses and mean placental diameters of 40 mg/kg group was significantly decreased compared to control group. Histomorfometric study of liver tissue of fetuses revealed that mean total surface of hepatocytes significantly increasedin 40 mg/kg group compared to control group. However، liver sinosuids significantly decreasedin 40 mg/kg group compared to control group. Mean number of hepatocyte nuclei significantly increased in 40 mg/kg groups compared to control group.
    Conclusion
    It seems that administration of 40 mg/kg extract of beberry fruit to pregnant mice may because abnormalities in fetal growth and histological changes of fetal liver tissue.
    Keywords: Abnormalities, Berberry, Embryo, Liver, Mouse
  • Pages 71-76
    Aim
    The aim of this study was to evaluate histometrical and stereological properties of the different tissue layers in male and female goats.
    Material And Methods
    To study the microscopic structure of the goat esophagus by stereological method، the eight healthy adult goats from both sexes were selected and the cervical region was dissected and esophagus removed. The obtained samples were fixed in 10% buffered formalin solution and then prepared tissue sections، stained with hematoxylin and eosin and studied using light microscopy.
    Results
    Results showed that there are significant variation in micrometry thicknesses of the submucosal and muscular layer at the cervical and thoracic regions (P<0. 05). The stereological results showed that mean volume of the esophageal muscular layer was significantly greater in male than female، but in other layers significant differences between both sexes was not observed (P>0. 05).
    Conclusion
    Although morphometrical results showed that there are significant variations in different layers of the esophagus tissue، but stereological results showed no significant difference.
    Keywords: Esophagus, Goat, Histometry, Sex, Stereology
  • Pages 77-83
    Aim
    Ovariectomy decreases epithelial thickness of endometrium، number of cells and mucosal glands and changes other layers of uterus. Quercetin as a flavonoid has several properties، including free radical scavenger and antioxidant. This study has considered quercetin effects on uterus tissue in ovariectomized rats.
    Material And Methods
    In this study، 25 female Wistar rats were divided in 5 groups (5 samples per group): control، ovariectomized، ovariectomized-treated quercetin، non ovariectomized-treated quercetin، and sham. 15mg/kg bw/day was intraperitonellay injected for 15 days. At the end، after rat euthanization by Ether and removing their uterus، uterus tissues were fixed in formalin saline (10%). The tissue sections were prepared and studied using light microscope after H & E staining.
    Results
    The thickness of endometrial layer in ovariectomized rats decreased significantly and changed to cubic cells. Cells and glands numbers were significantly decreased in comparison with control. Endometrium thickness، cell and glands numbers significantly increased in ovariectomized-treated quercetin.
    Conclusion
    The results showed that quercetin can improve changes arising from ovariectomy in uterus tissue as antioxidant، when ovarian hormones are absent.
    Keywords: Uterus histology, Quercetin, Ovariectomy, Rat
  • Pages 85-102
    Aim
    Dunaliella as a phytoplanktonic unicellular alga is important in aquatic organism nutrition (special in salinity waters). Chlorophyll (chl) content in relation to other algal biomass characteristics was studied under different culture media conditions for better strain selection.
    Material And Methods
    Different Iranian and foreign strains alga were exposed to nitrate deficiency، light، iron and salt increasing treatments. Then some physiological characters such as chls contents، cell number، dry weight، photosynthesis and respiration were measured in control and treated samples.
    Results
    Different stresses caused decreasing cell number، chls contents and also changing in chla/chlb ratio from 5 to 15. The amount of chla and total chl on a per cell basis (10-6 cells)، at all conditions and the chla amount per ml، only at control showed positive or possitive is correct significant correlation with strains dry weight. Chla or total chl per 106 cells had negative significant correlation with cell numbers per ml in all of conditions.
    Conclusion
    Algal biomass evaluation that almost is assessed by chla content، do not have a direct relationship with the cell number or dry weight at all cases. Therefore، the higher dry weight، chl content and also cell divisions introduced as better and more suitable indicators for strain selection than others. Strains 10 and 11، having more dry weight at both conditions (control and treatments) nearly with the higher chl content، then 4، 6 and 13 could be introduced.
    Keywords: chlorophyll, Dunaliella, Iron increscent, Nitrate, photosynthesis