فهرست مطالب

نشریه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی
پیاپی 73 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دکترغلامرضا فدایی صفحات 163-168
  • محمدعلی فرهنگ نژاد، غلامرضا بردبار صفحات 169-188
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی مهارت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات مورد نیاز کتابداران، ارزیابی نگرش کتابداران در خصوص فن آوری اطلاعات و بررسی عوامل مرتبط با مهارت آنان در این زمینه صورت پذیرفته است.
    روش
    این پژوهش به روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری مورد بررسی شامل کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان یزد بوده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که به منظور بررسی مهارت های فن آوری اطلاعات کتابداران در 4 زمینه اصلی مهارت در نرمافزارهای عمومی، مهارت های سختافزاری، مهارت در نرمافزارهای کاربردی و تخصصی، و مهارت های ارتباطاتی و جست وجوگری تدوین شده است. برای ارزیابی اهمیت و رتبه بندی مهارت های فن آوری اطلاعات از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی و جهت بررسی فرضیه ها از آزمون های میانگین یک نمونه ای، همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس استفاده گردیده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این پژوهش، مهارت در نرمافزارهای کاربردی و تخصصی، مهارت در نرمافزارهای عمومی، مهارت های ارتباطاتی و جست وجوگری و مهارت های سخت افزاری به ترتیب به عنوان مهمترین مهارت های مورد نیاز کتابداران شناسایی شده اند. یافته ها نشان دهنده نگرش مطلوب کتابداران نسبت به فن آوری اطلاعات بوده و در بین 4 مهارت فن آوری اطلاعاتی مورد مطالعه، تنها در مهارت های سخت افزاری وضعیت مناسبی مشاهده گردید. سطح تحصیلات، آشنایی با زبان انگلیسی و نوع نگرش کتابداران نسبت به فن آوری اطلاعات نیز به عنوان عوامل تاثیرگذار بر مهارت های فن آوری اطلاعات کتابداران شناخته شدند. اصالت/ارزش: پایش مهارت های فن آوری اطلاعات کتابداران و بررسی عوامل مرتبط با آن می تواند مبنای شناخت دانش فنی و رفتار حرفه ای کارکنان قرار گرفته؛ گزینش، استخدام، آموزش، سیستم های پاداش، مشاوره و ارزیابی عملکرد کارکنان را بهبود بخشیده؛ و در نهایت، ارائه خدمات مطلوب تر را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، مهارت، تحلیل سلسله مراتبی، یزد
  • شادی سادات سجادی، فهیمه باب الحوائجی صفحات 189-200
    هدف
    این پژوهش در صدد است تا تعیین کند که شاخصهای مدیریت بومی، که از برگرفته از الگوی میتزبرگ بهعلاوه یافته های حاصل از تحلیل متون این حوزه است، چقدر در کتابخانه های عمومی استان مرکزی تحقق دارد. این شاخصها در 3 مولفه اصلی نقشهای ارتباطی، نقشهای اطلاعاتی، و نقشهای تصمیمگیری، و 10 مولفه فرعی بر اساس نظرات کتابداران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    از روش پژوهش پیمایشی در این پژوهش استفاده شد. پایایی پرسشنامه محققساخته پژوهش، 93% بود و روایی آن با نظر اساتید راهنما و مشاور تایید شد. جامعه آماری شامل تمامی کتابداران کتابخانه های عمومی استان مرکزی بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 110 نفر محاسبه شد که به شیوه نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. 106 پرسشنامه توسط جامعه نمونه تکمیل و برگردانده شد. داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که در رابطه با نقشهای ارتباطی، بیشترین میانگین مربوط به «شرکت در مراسم ترحیم اقوام همکاران» با میانگین 59/3 و کمترین میانگین مربوط به «برگزاری جشنهای مختلف برای همکاران و خانواده های آنان» با میانگین86/1 است. بنابراین میتوان گفت از دیدگاه کتابداران نقشهای ارتباطی در کتابخانه های عمومی استان مرکزی به کار گرفته نشده است. در رابطه با نقش های اطلاعاتی، بیشترین میانگین مربوط به «ارزیابی اطلاعات ارسال شده» با میانگین 05/3 و کمترین میانگین مربوط به «شناساندن فرهنگ بومی منطقه به اربابرجوعان» با میانگین24/2 بود. بنابراین میتوان گفت از دیدگاه کتابداران نقش های اطلاعاتی در کتابخانه کتابخانه های عمومی استان مرکزی به کار گرفته نشده است. در رابطه با نقش نقش های تصمیمگیری، بیشترین میانگین (11/3) مربوط به«مذاکره مذاکره ای است که نتیجه مذاکره به نفع سازمان کتابخانه باشد»، و کمترین میانگین (2) مربوط به «پاداش به پیشنهادهای مرتبط با مسائل بومی» بود. اصالت/ارزش: موضوع مدیریت بومی از مسائل مهمی است که در پژوهشهای مدیریتی کتابخانه های عمومی کمتر به آن توجه شده است. پژوهش حاضر میتواند مقدمهای باشد تا پژوهشهایی با مسائل و دامنه های مختلف، با محوریت مدیریت بومی در حوزه کتابخانه های عمومی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت بومی، نقش ارتباطی، نقش اطلاعاتی، نقش تصمیمگیری، کتابخانه های کتابخانه های عمومی، استان مرکزی
  • سید نورالدین انواریان، زهیر حیاتی صفحات 201-212
    هدف
    بررسی محیط رابط کاربری پایگاه اطلاعاتی نمایه نشریات فارسی از دیدگاه کتابداران هدف اصلی نگارش این مقاله است.
    روش
    در این مقاله با استفاده از روش پیمایشی و نظرسنجی، دیدگاه کتابداران درباره رابط کاربری پایگاه اطلاعاتی نمایه نشریات فارسی در 5 خصیصه و 58 شاخص مورد بررسی قرار می گیرد.
    یافته ها
    در بررسی پایگاه اطلاعاتی نمایه نشریات، کتابداران معتقدند که خصیصه های اطلاعات عمومی با میانگین (9/43)، خصیصه جست وجو با میانگین (3/81) و خصیصه بازیابی با میانگین (1/33) در سطح مطلوب و خصیصه نمایش با میانگین (2/16) و خصیصه کاربرپسندی با میانگین (13/7) در سطح نامطلوب است. همچنین نتایج بررسی نشان داد که محیط رابط کاربری پایگاه اطلاعاتی نمایه نشریات فارسی با میانگین عددی 8/180 از دیدگاه کتابداران در سطح مطلوب است. اصالت/ارزش: این مطالعه با نشان دادن نقاط قوت و ضعف محیط رابط کاربری پایگاه اطلاعاتی مورد مطالعه علاوه بر کمک به تولیدکنندگان در طراحی و بازطراحی محیط رابط کاربری مطلوب تر؛ موسسات و نهادها را در انتخاب بهتر پایگاه اطلاعاتی که به بهترین شکل ممکن مطابق با نیازهای اطلاعاتی کاربران باشد، یاری می نماید. همچنین نتایج این پژوهش به کاربران در دستیابی سریع و آسان به اطلاعات مورد نیاز از طریق رابط کاربری مطلوب کمک می کند.
    کلیدواژگان: رابط کاربری، پایگاه اطلاعاتی، نمایه نشریات فارسی، کتابخانه های عمومی، موسسه نمایه
  • ابوالفضل اسدنیا، پیمان جلیل پور صفحات 213-233
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مهمترین نقاط قوت و ضعف داخلی و همچنین مهمترین فرصت ها و تهدیدهای خارج از سازمان کتابخانه های عمومی و تعیین اینکه آیا کتابخانه های عمومی از قابلیت های لازم برای خصوصی سازی برخوردارند انجام گرفته است.
    روش
    این پژوهش از طریق تحلیل SWOT و با استفاده از عوامل و متغیرهای حاصل از مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه با 4 نفر از اعضای گروه کتابداری و اطلاع رسانی و یک نفر از اساتید گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران، و مشاهده پژوهشگران انجام شده است.
    یافته ها
    جمع امتیازات وزنی نقاط قوت و ضعف داخلی برابر با 38/3 و جمع امتیازات وزنی فرصت ها و تهدیدهای برون سازمانی برابر با 47/3 می باشد. هر دو این اعداد از 50/2 بزرگ تر می باشند و این نشان دهنده این امر است که در مجموع، کتابخانه های عمومی از نظر عوامل درونی دارای قوت می باشند و با استفاده از فرصت های پیش رو قادر به غلبه بر تهدیدها هستند. ارزش/اصالت: این نخستین پژوهشی است که کوشیده است تا به شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی کتابخانه های عمومی در امر خصوصی سازی بپردازد.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، کتابخانه های عمومی، تحلیل سوات، SWOT، مدیریت استراتژیک
  • زهرا اجاق، حمید عبداللهیان صفحات 235-255
    هدف
    هدف این پژوهش، شناخت و تحلیل تغییراتی ساختاری در جامعه ایران است که به واسطه انتشار مجلات علمی عمومی ایرانی صورت گرفته است.
    روش
    در این مطالعه از روش تاریخی اسنادی استفاده شده است. برای این منظور علاوه بر استفاده از اسناد و مدارکی که روشنگر وضعیت علم در ایران هستند، از تحلیل محتوای نمونه های تصادفی مجله های علمی عمومی ایرانی نیز بهره گرفته شد. این نمونه ها هرگز در گذشته به طور منظم و سازماندهیشده، سیاهه برداری نشده بودند و برای اولین بار برای انجام این تحقیق سیاهه ای از آنها تنظیم گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که می توان سه نقش کلی را برای مجلات علمی عمومی ایرانی در ارتباط با تحول و تغییر فضای فرهنگی جامعه ایرانی قایل شد. این سه نقش عبارتند از: 1- معرفی زیرساخت های علم توسط مجله های علمی عمومی 2- گرامیداشت علم توسط مجلات علمی عمومی ایرانی، و 3- گسترش کمی در نهادهای ارتباطات عمومی علم. اصالت/ارزش: این پژوهش، اولین پژوهشی است که نقش مجله های علمی عمومی را در تغییرات ساختاری جامعه ایران مطالعه میکند. این مطالعه با در نظر گرفتن مجلات علمی عمومی به مثابه محیط های فرهنگی، نقش این مجلات را در تشکیل و تطور ساختار ارتباطات عمومی علم در کشور مورد پژوهش قرار داده است.
    کلیدواژگان: تاریخ ارتباطات، علم عمومی، مجلات علمی، عامه ایرانی، ساختار ارتباطات، گرامیداشت علم
  • صالح رحیمی، مرتضی کوکبی، فریده عصاره، علیرضا نوروزی صفحات 257-276
    هدف
    هدف از نگارش این مقاله بررسی روش های مختلف نمایه سازی تصاویر است. از آن جایی که یک تصویر ارزشی برابر هزار واژه دارد، مقاله حاضر پیرامون اهمیت تصویر و نمایه سازی آن بحث می کند.
    روش
    در این مقاله با بررسی و مرور متون حوزه نمایه سازی تصاویر بر اساس روش اسنادی (کتابخانه ای) و به شیوه پژوهش توصیفی، رویکردهای مختلف در نمایه سازی تصاویر مورد مداقه قرار گرفته است.
    یافته ها
    در مقایسه با نمایه سازی متون، نمایه سازی تصاویر دارای پیچیدگی های بیشتری است. تصاویر دارای ویژگی های مختلف و سطوح معنایی بیشتری هستند و این خود باعث تفاوت در روش های نمایه سازی و بازیابی تصاویر می گردد. اصالت/ارزش: این مقاله شیوه های مختلف نمایه سازی (نمایه سازی مفهوم- محور، نمایه سازی محتوا- محور و نمایه سازی مشارکتی یا فاکسونومی) تصاویر را مورد بررسی قرار می دهد. در این مقاله همچنین ویژگی ها و محدودیت های نمایه سازی مفهوم- محور که مبتنی بر متن است و تشخیصی انتزاعی و شفاهی از مفاهیم سطح بالا (واژگان) در یک تصویر دارد، و نمایه سازی محتوا- محور که مبتنی بر پیکسل است و از الگوریتم های رایانه ای برای تشریح ویژگی های سطح پایین (رنگ، بافت، شکل...) استفاده می کند بررسی شده است.
    کلیدواژگان: نمایه سازی تصاویر، ذخیره و بازیابی تصاویر، نمایه سازی مفهومی، نمایه سازی محتوایی، فاکسونومی، رده بندی مردمی، نمایه سازی مشارکتی
  • شبنم نثری، عیسی رضایی صفحات 277-288
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه نگرش دانشجویان کارشناسی نسبت به کتاب الکترونیکی در درس «مقدمات، روشها و فنون تدریس» انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش شبهتجربی از نوع پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی هستند که درس «مقدمات، روشها و فنون تدریس» را در نیمسال دوم سال تحصیلی90-89 انتخاب کردند. نمونه تحقیق شامل یک کلاس درس «مقدمات، روشها و فنون تدریس» بود که بهصورت هدفمند انتخاب گردید. تعداد دانشجویان این کلاس 32 نفر بودند که به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و گواه تقسیم شدند. ابتدا از هر دو گروه، پیشآزمون نگرش در شراط یکسان به عمل آمد. سپس گروه آزمایش در معرض متغیر مستقلی به نام کتاب الکترونیک قرار گرفت و طی3 جلسه با نرمافزار کتاب الکترونیک محققساخته آموزش دیدند و گروه گواه با کتاب چاپی آموزش دیدند. به منظور بررسی تغییرات حاصله، در پایان 3 جلسه، پسآزمون نگرش از هر دو گروه گرفته شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده گردید.
    یافته ها: یافته ها نشان داد که نگرش دانشجویان گروه آزمون در مقایسه با گروه گواه به طور معناداری تغییر یافته و مثبت شده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش، برتری نگرش دانشجویانی را نشان داد که از طریق کتاب الکترونیکی آموزش دیده بودند. اصالت/ارزش: پژوهش حاضر نشان میدهد که کتاب الکترونیک میتواند خیلی زود برای متعلمان جا بیفتد و مقاومت اولیه آنها نسبت به آن به راحتی از بین برود. لذا بر اساس نتایج به دست آمده میتوان استفاده از کتاب الکترونیکی را به عنوان ابزاری مفید در آموزش پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: کتاب الکترونیک، آموزش الکترونیک، تکنولوژی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی
|
  • Pages 169-188
    Purpose
    This research tries toidentifies and introduce and evaluates the librarians ICT skills, attitudes and factors related their ICT skills.
    Methodology
    Statistical population includes all Yazd public library staffs and a questionnaire used for assessing librarian ICT skills in four main dimensions, including skills in general software, hardware skills, applicative and specialize software skills and communicating and searching skills. The priority of librarians’ skills has been considering by AHP technique and hypothesis testing done by one sample t-test, Pearson correlation and ANOVA tests.
    Findings
    According to research findings, applicative and specialize software skills, skills in general software, communicating and searching skills and hardware skills known as the most important public library staff required skills, respectively. Findings reveal the librarians’ positive attitude about ICT and desirable level of hardware skills, between four dimensions of ICT skills. Educational level, knowing English language and librarians’ attitude considering as the affecting factors of the librarian ICT skills. Originality/Value: Evaluating librarian ICT skills and factors relating to them can be set as the base of technical knowledge and professional behavior, improving election, recruitment, education, compensation systems, consultation and performance evaluation and finally representing better services by libraries.
    Keywords: Public Libraries, Information, Communication Technology, Skill, AHP, Yazd Province
  • Pages 189-200
    Purpose
    This e goal of this research is to investigates native management in public libraries of the Markazi Province. Management roles are investigated in three main parameters and ten sub- parameters That are based on main roles. The main ones parameters inclulde are: communication, information, and decision making roles in the sub goals research.
    Methodology
    The research study adopted an method is analylitical survey. Data are were gathered with using a self-developed created questionnaire with the. The reliability of the questionnaire was calculated 93% and are validated with content – based method. Statistical society of researchThe study population includeds all the librarians of Markazi state public librarians., 110 librarians person formed the sample of the study using Morgan – table, of which answerd and 106 librarians completed the questionnaires were returned the sample was chosen by Morgan – table. The data was analysed SPSS software was used, in two levels of descriptive and on and sStatistical inferential like,(i.e.g frequency, frequency percentage and variance), using SPSS software were used.
    Findings
    The result s showedrevead, that the communication and information roles are not practiced by the public librarians in this study. Findings showed that about that communication roles “aAttending in associates ‘relatives’ death funeral" ceremonies “has the highest averagewith mean of (3./59), and “holding other ceremonies for associates ‘relatives’ and their families " with “has the lowest average Mean of(1./86) received respectively the highest and lowest Mean in the communication roles. This us, we can sayimplies that from the librarian view point, communication roles are not used practiced by in the targetthe public librarians. In the information roles,, “evaluating Assessment the sent information" with the Mean of “with the average of 3./05 is the highest and “iIntroducing the native culture to customers” with the Mean of. )With the average of 2./24 received the highest and lowest Means respectively(is the lowest among information role parameters, like communication roles, information roles are not used and applied in the target libraries, from the librarians point of view. In the case of decision making role parameter, “negotiations ended in with the benefit of the library” with the Mean of (with the average of 3./11) and “praising awarding local issues suggestions given on the local issues with the Mean of”(with the average of 2 received the highest and lowest Mean respectively). Originality/Value: There is a lack of attention towardN native management is an area which has received little attention in the LIS research. This study introduces this area in libraries.
    Keywords: Native Management, communication roles, information roles, decision making roles, public libraries, Markazi Province
  • Pages 201-212
    Purpose
    Thise main objective of this article is to presents results from a survey on the f users’ interfaces environment of Persian journals databases from the viewpoints of Iranian public librarians.
    Methodology
    Adopting a survey approach, this study This is a survey research which evaluates examines the views and experience of public librarians about attitudes of the subjects of study towards about the user interface environment of Persian journals databases, taking into account five dimensions and 58 criteria.
    Findings
    Librarians believed thatFindings reveal that the user interface environment of Persian journal databases with numerical mean equal to 180.8 was at the satisfactory level. It appeared that the dimensions of public information (mean:43.9), searching (mean: 81.3), retrieval (mean: 33.1), were at satisfactory level, and demonstration (mean: 16.2), user- friendliness (mean: 7.13) were at unsatisfactory level. In addition, the findings showed that the Users’ interfaces environment of Persian journal databases with numerical mean equal to 180.8 was at the satisfactory level. Originality/Value: This study can with indicating toIlluminating the strengths and weaknesses of the environment of users’ interfaces environment of Persian journals databases, this study help their journal database producers in designing better interface environments for users’ interfaces. It, helps institutions to selecting the best databases that best meet which match with the needs of their patrons. In addition, Iit also will helps users having experiencing easy and fast access to their required information through via a better users’ interface.
    Keywords: User's Interface, Databases, Persian Journals Index, Nemayeh Institute, Public library
  • Pages 213-233
    Purpose
    Tthis e present study identifies aims at identification of the most important internal factors of strengths and Weaknesses, as well as the external factors of opportunities and threats in regards with privatization of the public libraries, and their readiness for whether these libraries are capable of privatization.
    Methodology
    the factors and variables resulted from a literature review and, as well as several interviews with some a group of experts in the field of library and information science. The, and the researcher's observations were used in to analyzethe analysis of the internal and external SWOT factors in regards with privatization in public libraries.
    Findings
    Findings show that the public libraries under the study are quite ready for privatization both internally, and externally, provided that they take advantage of opportunities they have. The the weighted sum of the strengths and weaknesses is 3.38, and the weighted sum of opportunities and threats is 3.47, both of which are greater than the cut point 2.50.meaning that all in all, public libraries under study are strong enough internally, and are capable of overcoming the external threats, provided they take the advantage of opportunities. Originality/Value: this is seeminglyseems to be the first attempt in SWOT analysis of public libraries in regards with privatization of these libraries.
    Keywords: Privatization, Public libraries, SWOT analysis, Strategic Management
  • Pages 235-255
    Purpose
    This study e purpose of this research is to studyilluminates some lights on dissemination of public science communication dissemination of science magazines as a possible contributive factor to the that might be responsible for some of the structural changes in the public science communication of Science in Iranian society
    Purpose
    The purpose of this study is to evaluate service quality level in public libraries against Six Sigma quality level by combining SERVQUAL and Six Sigma techniques.
    Methodology
    A historical analysis of In this research a historical/documentary methodology have been used. Ducumentssome documents representing the status of and files which were related to status ofS science in Iran was conductedwere selected. It also conducted a content analysis n addition,of a random samples of public science magazines. were selected and they were analyzed in terms of their content and orientation. As the sample included documents with Such sampling took place in a situation in which there was no systematic record, the study also created a list of these documents of listings about these magazines existed prior to the date that we did it for the first time.
    Findings
    The findings study revealed that show that suchthe magazines have played at least three roles in changing the cultural space of Iranian society. These roles includewere:; a) 1 introducing the infrastructure needed ral necessities for development of Sscience; b), 2- commemoration, admiration and and appreciation and acknowledgement of science by magazines; c), and; 3- quantitative development in the of corresponding public science communication of Science institutions
    Method
    This is an applied study conducted as a survey. The population consists of all SANAEE public library members. Through simple random selection, 217 people are chosen. SERVQUAL questionnaire is used as research tool.
    Findings
    Results show that the most satisfactory was “Reliability” dimension. Other dimensions, including “Tangibles”, “Empathy”, “Assurance” and “Responsiveness” are in next ranks respectively. Originality/value: This research is the first one which has dealt with the role of popular public science magazines in structural changes of in Iran. With Cconsidering public science magazines as a cultural space, it is an attempt tothis study illuminate the role of such magazines in the formation and changes transformation of in the structure of public science communication of Science in Iran.
    Keywords: history of science communication, public science magazines, structural change, public Iranians, literacy activitiescultural formation, science appreciation
  • Pages 257-276
    Purpose
    This paper studies presents various techniques of image indexing techniques and discusses their, (Concept-based Image Indexing, Content-based Image Indexing and Folksonomy). Advantages advantages and limitations. of these techniques will be discussed.
    Methodology
    conducting a review of the lLiterature review, it identifies three main image indexing techniques, namely concept-based image indexing, content-based image indexing and folksonomy. It then describes each technique.
    Findings
    Concept-based iImage iIndexing is text-based based. It allows users posting their query, using keywords. The and cContent-based Image image iIndexing is pixel-based. The first approach allows users to post their query using keywords and the later one,It allows users to posting their query by based on(colour, texture, shape, etc.). Images have more semantic features and layers, as a result so; Iindexing for images is more complex than comparing to indexing for texts. That is why indexing a text differs from indexing an image. Originality/value: This article reviews the conceptual framework of image indexing and retrieval and gives a comprehensive view about this sphere by collecting a relatively complete literature about it. This consolidated review can help us to get a right view about image indexing and retrieval. and it makes the differences between text and images indexing.
    Keywords: Image indexing, image storing, retrieval, Concept, based Image Indexing, Content, based Image Indexing, Folksonomy
  • Pages 277-288
    Purpose
    This e aim study was the investigates effect views of undergraduates on the of designed electronic textbooks in a research methodology on attitude of undergraduate students in courseclass of teaching methods and techniques.
    Methodology
    The method of research is usedAdopting a quasi-experimental approach, this study compared the attitude of two groups of undergraduate students on the use of e-textbooks in a Research Methodology course. One were exposed to e-textbooks and the other to printed books. The study population included all (32) and The statistics was include all undergraduate students studying in the at Faculty of Psychology and Educational Sciences at of Allameh Tabatabai University that were selected course of teaching methods and techniques in the second semester of the academic yearin the second semester of 1389-90 90-89. The Subjects was included a classroom teaching methods and techniques that was chosen to purposeful. This class had 32 students that were randomly divided into experimental and control groups. The beginning was done pre-test of both groups in similar condition. Then the experimental group was exposed to the independent variable and during the third session, trained with the researcher made e-books software and Control group trained with the printed book. In order to examine the resulting changes at the end of the third session, the pre-test was taken from both groups and in resulting; data were analyzed with Ddescriptive and inferential statistics were then used to analyze the data. Finding
    Findings
    Findings revealed that attitudes of students were exposed to e-textbooks in the experimental group significantly increased compared to the group who were not exposed to e-textbooks.with the control group the results of this study revealed excellence of attitudes of students that were trained by the electronic book. Originality/Value: The study implies that use of e-textbooks may have positive impact on the higher education in Iran.It thus can be offered use of electronic books in the education.
    Keywords: e, book, Design electronic bookselectronic education, educational technology, Allameh Tabataba