فهرست مطالب

پژوهش در برنامه ریزی درسی - پیاپی 1 (بهار 1383)

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 1 (بهار 1383)

  • 138 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/02/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مصطفی شریف، سید ابراهیم جعفری، اکرم جمشیدیان صفحه 1
    ساختار سازمانی مجموعه ای از اجزا و عناصری است که با یکدیگر در ارتباط و تعامل هستند و هدفهای سازمانی را تحقق می بخشند. این پژوهش به بررسی ساختارهای سازمانی سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان و میزان توان و تناسب آن برای برنامه ریزی آموزشی استانی در سطح استان اصفهان می پردازد. روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران مدرسه های ابتدایی، راهنمایی و متوسطه دخترانه و پسرانه اصفهان که بیش از 4724 نفر و نیز کلیه مدیران و کارشناسان ستادی ادارات آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس استان اصفهان که 270 نفر می باشند، تشکیل می دهند.
  • لاله جلالی فر، محمد جواد لیاقت دار، احمد علی فروغی ابری صفحه 21
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی عوامل مؤثر بر افزایش کیفیت آموزش ریاضی در دوره راهنمایی شهرستان کرج است. نوع تحقیق توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش 720 دبیر ریاضی دوره راهنمایی شهرستان کرج است که با روش نمونه گیری خوشه ایناحیه های 3 و 4 از نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شهرستان کرج و از میان آن نواحی، 24 مدرسه دخترانه و پسرانه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. در نهایت 120 دبیر ریاضی به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید.
  • محسن خادمی، سید محمد باقر پور حقیقی زاده صفحه 43
    پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان فایده درسهای اصلی و تخصصی ارائه شده در دانشگاه از نظر فارغ التحصیلان رشته مدیریت و برنامه ریزی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز صورت پذیرفته است. همچنین متغیرهای دیگری نظیر جنسیت و جایگاه شغلی فارغ التحصیلان رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی (99 مرد و 34 زن) شاغل در آموزش و پرورش بودند که در تیر ماه 1373تا تیر ماه 1377 فازغ التحصیل شده بودند. برای تعیین میزان فایده درسهای ارائه شده، کلیه درسهای اصلی و تخصصی رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی در دوازده مقوله تقسیم شدند و فارغ التحصیلان در یک مقیاس پنج گزینه ای میزان فایده هر یک از درسها را مشخص نمودند.
  • احمد علی فروغی ابری، زهرا سادات کاوه پور ابرقویی صفحه 57
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر ارزشیابی تکوینی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سال دوم راهنمایی در درس علوم تجربی در ناحیه 2 شهر اصفهان بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزان دختر پایه دوم راهنمایی ناحیه دو شهر اصفهان است. در این پژوهش آزمودنی ها دو گروه (گواه و آزمایش) بودند که از طریق نمونه گیری خوشه ایو به صورت تصادفی انتخاب گردیدند و از طریق اجرای آزمون هوشی کتل همتا سازی بین این دو گروه صورت گرفت.
    کلیدواژگان: ارزشیابی تکوینی، پیشرفت تحصیلی، یاددهی و یادگیری
  • عزت الله نادری، سید احمد احمدی، مهناز لنگران دستجردی صفحه 67
    هدف این پژوهش بررسی میزان انطباق آموزشهای فنی و حرفه ای استان اصفهان، با اهداف و سیاستهای مدون برنامه سوم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از دیدگاه مدیران هنرستانها می باشد. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی است. جامعه آماری مورد مطالعه، تمام مدیران هنرستانهای فنی و حرفه ای استان اصفهان در سال تحصیلی 79-78 بودند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای با 33 سؤال بسته پاسخ است و گویه ها به بررسی درونداد و فرایند برنامه های فنی و حرفه ای می پردازد، همچنین عوامل محدود کننده و موانع توسعه این اموزشها برای هماهنگی با برنامه سوم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از نظر مدیران مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آموزشهای فنی و حرفه ای، توسعه فر هنگی، اجتماعی و اقتصادی، درونداد، فرایند و توسعه ناموزون
  • صدیقه نجفی صفحه 81
    این پژوهش به سنجش اثر آموزش (طرح) تصویری و یا به عبارت دیگر استفاده از نوارهای ویدئویی آموزشی که محتوای آنها منطبق بر سر فصلهای کتاب درسی دانش آموزان تنظیم شده است، بر پیشرفت تحصیلی آنان در درس تاریخ پرداخته است. روش تحقیق نیمه تجربی است و جامعه آماری آن دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی منطقه جی اصفهان هستند. از میان جامعه آماری، در هر پایه (اول و دوم راهنمایی) سه گروه به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شد. در هر پایه، گروه اول به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شد.
  • منیژه امیر کاوه صفحه 99
    هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل پنجگانه (فیزیولوژیک، امنیتی، اجتماعی، حرمت یابی، خود شکوفایی) مؤثر بر افزایش انگیزش دبیران و کارکنان مقطع متوسطه دبیرستانهای شهرستان نجف آباد است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دبیران و کارکنان دبیرستانهای شهرستان نجف آباد در سال تحصیلی 1380-1379 به عنوان نمونه آماری 1632 نفر بودند. از این تعداد 142 نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. اطلاعات لازم برای آزمون سؤالهای تحقیق از طریق پرسشنامه محقق ساخته به اقتباس از نظریه مزلو حاوی 36 سؤال پنج گزینه ای، مطابق با طیف لیکرت با روایی 95 درصد به دست آمد.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، محیط کار، تفاوتهای فردی، سطح تحصیلات، سابقه خدمت
  • سید ابراهیم جعفری، رضا علی نوروزی صفحه 111
    یکی از مسائل اساسی که در حوزه تعلیم و تربیت توجه بسیاری را به خود جلب کرده، تفکر است. در دیدگاه های جدید به تفکر و رشد آن در تربیت توجه ویژه ای شده است. با تفکر و اندیشه درست و منطقی است که می توان درستی یا نادرستی یک گفتمان یا نوشته را مشخص کرد. از طرف دیگر برنامه ریزی آموزشی نیز جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. با توجه به تغییرات سریع و دائمی علم و فناوری جهانی، فقط کسانی می توانند با شرایط جدید سازش یابند که با برنامه ریزی دقیق آموزش دیده و تربیت شده باشند و در زندگی خود با تفکر و اندیشه عمیق با برنامه ریزی دقیق بر مشکلات ناشی از چالش ها و مسائل مرتبط با تغییرات غلبه نمایند.
    کلیدواژگان: تفکر، برنامه ریزی، تربیت، فرایند، تصمیم گیری، سنجش استدلال