فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 6 (پیاپی 150، شهریور 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 6 (پیاپی 150، شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهیار غفوری، مریم علیزاده، جلیل کوهپایه زاده صفحات 351-355
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات سومین علت مرگ و شایع ترین علت سرطان در مردان مسن است. با توجه به توانایی تشخیصی پایین روش های غربالگری در تشخیص و لوکالیزه کردن تومور، روش های تصویربرداری از جمله Magnetic Resonance Imaging (MRI) و Diffusion Weighted Imaging (DWI) در سال های اخیر مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. در این تحقیق، ارزش استفاده از DWI برای تشخیص سرطان های پروستات بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه در سال 1390 در بخش رادیولوژی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در قالب مطالعه مقطعی انجام شد. نمونه مورد پژوهش بیماران مشکوک به سرطان پروستات بر اساس افزایش Prostate-Specific Antigen (PSA) سرم یا معاینه غیرطبیعی رکتال بودند که برای انجام بیوپسی پروستات ارجاع شدند. نتایج به دست آمده در تصویربرداری DWI با نتایج بیوپسی بیماران مقایسه شد.
    یافته ها
    تعداد 85 بیمار وارد مطالعه شدند. حساسیت DWI در تصاویر MRI برای تشخیص سرطان پروستات 100%، ویژگی 1/97%، ارزش اخباری مثبت 5/89% و ارزش اخباری منفی 100% بود. این یافته ها نشان داد چنان چه DWI سرطان پروستات را منفی گزارش نماید با اطمینان بسیار بالایی می توان به نتیجه آن اعتماد کرد، ولی در صورت مثبت بودن گزارش، اگرچه اطمینان 100% نیست اما میزان آن باز هم بالا بوده و بیش از 90% می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که استفاده از DWI در تصاویر MRI دقت بالایی در تشخیص افراد غیرمبتلا و هم چنین دقت قابل قبولی در تشخیص بیماران مبتلا به سرطان پروستات در مقایسه با سایر روش ها دارد.
    کلیدواژگان: Diffusion Weighted Imaging (MRI)، Magnetic Resonance Imaging (DWI)، سرطان پروستات
  • نرگس ایزدی مود، سهیلا سرمدی صفحات 356-362
    زمینه و هدف
    بیماری های تروفوبلاستیک بارداری (Gestational Trophoblastic Disease، GTD) شامل گروه هتروژنی است که برخاسته از اپی تلیوم تروفوبلاستیک جفت بوده و براساس تقسیم بندی WHO شامل: مول هیداتیفرم، مول مهاجم، کوریوکارسینوما و تومور تروفوبلاستیک محل جفت می باشند. مول هیداتیفرم شایع ترین بیماری این گروه است که تشخیص قطعی آن بر اساس یافته های هیستولوژی می باشد. از آن جایی که بیماری های تروفوبلاستیک بارداری دارای پتانسیل های متفاوتی برای تهاجم موضعی و متاستاز دوردست هستند، تشخیص سریع موارد مول هیداتیفرم و به دنبال آن درمان مناسب و پیشگیری از عوارض وخیم این بیماری بسیار مهم می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 220 خانم با تشخیص پاتولوژی GTD از بخش پاتولوژی بیمارستان زنان انتخاب شدند و سپس از نظر یافته های بالینی و سونوگرافی از جهت حاملگی، سابقه سقط و مول بررسی شده و توافق بین تشخیص قطعی پاتولوژی بیماران و تشخیص سونوگرافی با آزمون کاپا تعیین گردید.
    یافته ها
    از کل 220 مورد بیمار با تشخیص بالینی GTD، تعداد 197 مورد با بررسی بافت شناسی تایید گردید که فراوانی تشخیص های پاتولوژیک شامل 98 مورد (7/49%) حاملگی مولار کامل، 84 حاملگی (7/42%) مولار ناقص، چهار مورد (2%) مول مهاجم و 11 مورد (6/5%) کوریوکارسینوم بود. از تعداد 98 مورد مول کامل، سونوگرافی در تنها چهار مورد تشخیص نادرست داده بود و بین نتایج حاصل از سونوگرافی و هیستوپاتولوژی در تشخیص مول کامل توافق به نسبت بالایی دیده شد (0005/0P=).
    نتیجه گیری
    سونوگرافی به همراه معاینات بالینی هم زمان از کارایی بالایی در تشخیص موارد مول کامل برخوردار است ولی این نتایج در مورد مول ناقص در این مطالعه بالا نمی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های تروفوبلاستیک بارداری، کوریوکارسینوم، مول هیداتیدیفورم، سونوگرافی
  • شهرام آگاه، فرزاد شیدفر، نفیسه خاندوزی*، آغا فاطمه حسینی صفحات 363-372
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالای عفونت هلیکوباکترپیلوری و عوارض ناشی از مزمن شدن آن، هم چنین فعالیت ضدباکتریایی علیه هلیکوباکترپیلوری و خواص ضدالتهابی اسیدهای چرب امگا-3، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل یاری با اسید دوکوزاهگزانوییک (DHA) Docosahexaenoic Acid بر ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری و سطح برخی نشانگرهای التهابی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم انجام گرفت.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی کنترل شده، 66 بیمار آلوده به هلیکوباکترپیلوری (33 مورد و 33 شاهد)، در کنار درمان چهار دارویی عفونت، به طور تصادفی روزانه دو گرم مکمل morDHA یا روغن MCT به عنوان دارونما، به مدت 12 هفته دریافت کردند. دریافت غذایی افراد توسط یادآمد 24 ساعته خوراک جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز شد. نمونه گیری از خون ناشتا، اندازه گیری وزن، قد، نمایه توده بدنی (BMI) و سطح فعالیت بدنی در ابتدا و انتهای مطالعه انجام گرفت.

    یافته ها

    میزان ریشه کنی عفونت، سطح اینترلوکین-6 (IL-6)، پروتئین واکنش گر C با حساسیت بالا (hs-CRP) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) در انتهای مطالعه، بین دو گروه، تفاوت معنی دار نداشت، در حالی که سطح اینترلوکین-8 (IL-8) بین دو گروه متفاوت بود (008/0P=). اختلاف غلظت بین ابتدا و انتهای مطالعه نیز در هیچ یک از فاکتورها بین دو گروه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    دریافت مکمل morDHA در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری، بر ریشه کنی عفونت، سطح سرمی فاکتورهای IL-6، hs-CRP و TAC اثر معنی دار نداشت، در حالی که بر سطح IL-8 موثر بود.

    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، اسید دوکوزاهگزانوییک، ریشه کنی، فاکتورهای التهابی
  • مهدی مرادی، فیروزه نیلی، فاطمه نیری، الهه امینی، طاهره اسماعیل نیا صفحات 373-381
    زمینه و هدف
    پنومونی ناشی از ونتیلاتور (VAP) Ventilator Associated Pneumonia در بیمارانی که حداقل 48 ساعت زیر تنفس مصنوعی بوده اند بروز کرده، دومین عفونت شایع بیمارستانی است. بنابراین بررسی عوامل خطر مرتبط با آن در نوزادان اهمیت به سزایی دارد. این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات، عوامل خطر و پیامدهای پنومونی ناشی از ونتیلاتور در نوزادان انجام شد.
    روش بررسی
    نوزادانی که طی یک سال در واحد مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بستری شده و برای بیش از 48 ساعت به تنفس مصنوعی نیاز داشتند وارد مطالعه شدند. برای تشخیص نوع میکروب عامل VAP از بررسی نیمه کمی آسپیره اندوتراکئال استفاده شد. CFU/ml 105 از آسپیره درون نای، عدد تمایز بین میکروب مسئول VAP و کلونیزاسیون در نظر گرفته شد. معیار سنجش اولیه (Primary outcome) میزان ایجاد VAP و معیار سنجش ثانویه طول مدت تنفس مصنوعی، طول دوره بستری در NICU، هزینه بیمارستان و مرگ بود.
    یافته ها
    38 بیمار (58% پسر و 42% دختر) وارد مطالعه شدند. 42% از نوزادان دچار VAP شدند. شایع ترین ارگانیسم جدا شده Acinetobacter baumannii (43%) بود. در آنالیز رگرسیون، مدت تهویه مکانیکی با VAP ارتباط داشت (00/0P=). بیماران دچار VAP، نیاز طولانی تر به تنفس مصنوعی (متوسط 7/18 روز در مقابل شش روز)، مدت بستری بیش تر درNICU (متوسط 39 روز در مقابل 5/21 روز) و هزینه بستری بالاتر (متوسط 5/79 میلیون ریال در مقابل 42 میلیون ریال) نسبت به بیماران بدون VAP داشتند. میزان مرگ و میر در دو گروه بیمار تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به VAP نیاز بیش تر به تهویه مکانیکی، اقامت طولانی تر در NICU و هزینه بستری بالاتر داشتند. تهویه مکانیکی طولانی تر با افزایش خطر ایجاد VAP در این بیماران همراه بود. ایجاد VAP سبب افزایش مرگ در بیماران نشد.
    کلیدواژگان: کودک، نوزاد، عفونت اکتسابی بیمارستان، پیامد، عوامل خطر، پنومونی ناشی از ونتیلاتور، هزینه بستری
  • مجتبی صداقت، آرش رشیدیان، سید داود حسینی صفحات 382-388
    زمینه و هدف
    آمار انجام MRI کمر در کشور بالا بوده و بر اساس مطالعات قبلی در حدود نیمی از کل موارد درخواست MRI را شامل می شود، لذا این مطالعه جهت بررسی ضرورت درخواست MRI لومبوساکرال در افراد تحت پوشش بیمه مکمل شهر تهران که مبتلا به کمردرد بودند و مقایسه آن با گایدلاین های (Guidelines) معتبر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی اطلاعات پرونده 274 بیمار تحت پوشش بیمه مکمل در شرکت بیمه دانا که MRI کمر انجام داده بودند، در یک دوره شش ماهه بررسی و با 225 بیمار که اطلاعات آنان کامل بود تماس تلفنی حاصل شد. بخشی از اطلاعات پرسش نامه مثل سن، جنس، تخصص پزشک معالج و گزارش MRI از پرونده استخراج و اطلاعات دیگر از قبیل تغییر اضطراب بیماران با گزارش MRI و نیز مدت کمر درد قبل از MRI، سابقه تروما، عفونت یا بدخیمی مرتبط با کمردرد، بی حسی زینی، اختلال حرکتی اندام تحتانی و بی اختیاری ادرار و مدفوع که بر اساس گایدلاین تنظیم شده بود طی تماس تلفنی از بیماران سوال شد.
    یافته ها
    از بیماران بررسی شده با MRI کمر 65% زن و 35% مرد بودند و سن مردان حدود یک دهه پایین تر از زنان بود. بیش از 90% تجویز توسط سه تخصص ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب و متخصص داخلی اعصاب انجام شد. در 2/71% موارد پس از MRI اضطراب بیماران بیش تر شده یا تغییری نداشت. با توجه به اندیکاسیون های تجویز MRI کمر (مدت درد بیش از یک ماه، بی اختیاری ادرار و مدفوع و غیره)، تنها حدود 20% از موارد بر اساس گایدلاین درخواست شده بود.
    نتیجه گیری
    از هر پنج مورد MRI کمر انجام شده چهار مورد بدون ضرورت بوده و بر اساس گایدلاین نبوده است که نشان دهنده ضرورت طراحی گایدلاین بومی و بازنگری در نحوه درخواست MRI جهت کمردرد در بیماران مبتلا به کمردرد می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، MRI، راهنماهای بالینی
  • اتابک نجفی، محمدرضا خاجوی، پژمان پورفخر، فرهاد اعتضادی صفحات 389-394
    زمینه و هدف
    پیوند کلیه یک روش درمانی ارجح در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه می باشد. بیماران نارسایی مزمن کلیه بیماری های همراه زیادی مانند بیماری های قلبی- عروقی دارند. یک بیهوشی مناسب جهت جراحی پیوند کلیه، نیاز به حداقل مسمومیت برای کلیه پیوندی، حفظ فشارخون و حجم داخل عروقی مناسب جهت حفظ عملکرد کلیه و بی دردی کافی را دارد. هدف این مطالعه بررسی و پیشرفت تجربه بی حسی نخاعی در جراحی پیوند کلیه بود.
    روش بررسی
    تعداد 60 بیمار کاندید جراحی پیوند کلیه در طی یک دوره دو ساله که رضایت به بی حسی نخاعی داده بودند وارد مطالعه شدند. در این مطالعه تغییرات همودینامیک ضمن عمل، طول مدت جراحی، مقدار مایع مصرفی، برون ده ادراری، گازهای خونی، شدت درد در ریکاوری و عوارض ضمن عمل و بعد از عمل ثبت شد.
    یافته ها
    بی حسی نخاعی در تمامی بیماران رضایت بخش بود، به جز در پنج بیمار که به دلیل طولانی شدن عمل جراحی جهت ادامه عمل نیاز به بیهوشی عمومی یافتند. تغییرات همودینامیک واضح و شدیدی ضمن عمل رخ نداد. متوسط فشارخون شریانی ضمن عمل mmhg 12±98 بود. متوسط طول مدت جراحی min 22±170 دقیقه بود. متوسط مایع مصرفی ml/kg 2/7±15/65 بود. اسیدوزیس واضح در انتهای عمل مشاهده نشد (03/0±38/7PH=). در ضمن متوسط شدت درد بیماران در ریکاوری 2±4 بود و تعداد کمی (هشت نفر) از بیماران از تحریک مثانه ناشی از سونداژ شکایت داشتند.
    نتیجه گیری
    در بیماران کاندید پیوند کلیه چنان چه بیماران خوب انتخاب شوند بی حسی نخاعی یک روش موضعی موفق می باشد. موفقیت این تکنیک بستگی به مانیتورینگ دقیق ضمن عمل، حفظ حجم داخل عروقی در بالاترین حد ممکن و همودینامیک در بهترین حد لازم می باشد.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، بی حسی نخاعی، نارسایی کلیه
  • سید میثم ابراهیمی، زهره پارسا یکتا *، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، سید مصطفی حسینی، صنمبر صدیقی، محمدحسین صالحی سورمقی صفحات 395-403
    زمینه و هدف

    شایع ترین عارضه شیمی درمانی در بیماران سرطانی، تهوع فاز پیش بینی شده و حاد است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر کپسول های زنجبیل بر میزان تخفیف عارضه تهوع بود.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده، شاهددار، دوسوکور بین مرداد- آذر سال 1388 در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر تهران روی80 بیمار مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی یک روزه بوده و از تهوع ناشی از آن رنج می بردند انجام شد. پس از کسب رضایت نامه، نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. گروه مداخله کپسول های mg250 زنجبیل را از سه روز قبل شیمی درمانی تا سه روز پس از آن، چهار بار در روز به فاصله هر شش ساعت و به صورت مشابه نمونه های گروه کنترل کپسول های دارونما را مصرف کردند. برای سنجش اثر کپسول ها از یک پرسش نامه سه قسمتی استفاده گردید. از نرم افزار Stata ویراست 8، برای آنالیز استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین± انحراف معیار سن نمونه ها در گروه های مداخله و دارونما به ترتیب 4/8±8/41 و 10±1/45 سال بود. شدت و تعداد موارد تهوع در فاز پیش بینی شده به طور معناداری در گروه زنجبیل در مقایسه با دارونما کم تر بود (0008/0P=، 0007/0P=، به ترتیب). هم چنین شدت (0001/0P=) و تعداد موارد (0001/0P=) تهوع در فاز حاد به طور معناداری در گروه زنجبیل کم تر از دارونما بود. مصرف کپسول های زنجبیل در مقایسه با دارونما عارضه خاصی نداشت.

    نتیجه گیری

    مصرف کپسوهای پودر ریشه زنجبیل (یک گرم/ روز) از سه روز قبل شیمی درمانی تا سه روز پس از آن، در کنار رژیم ضدتهوع استاندارد می تواند به کاهش تهوع در فازهای پیش بینی شده و حاد کمک نماید.

    کلیدواژگان: زنجبیل، تهوع مرحله پیش بینی شده و حاد، سرطان، شیمی درمانی، طب مکمل
  • بختیار ترتیبیان، روناک پارسه، بهروز بقایی صفحات 404-409
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر روغن زیتون بر اینترلوکین 6 و عامل نکروز توموری- آلفا و هورمون کورتیزول در دختران فعال، تحت تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی وامانده ساز بود.
    روش بررسی
    از بین داوطلبان، 24 آزمودنی در تحقیق شرکت داده شدند. سپس به دو گروه یک هفته تغذیه با مکمل (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند و در چهار مرحله: پایه، قبل و بلافاصله بعد از تمرین و یک ساعت بعد از تمرین ورزشی (ریکاوری)، نمونه خونی گرفته شد.
    یافته ها
    سطح کورتیزول و IL-6 و TNF-α در تمامی مراحل بعد از فعالیت در هر دو گروه افزایش معنی داری یافت (05/0P≤). لیکن سطح این شاخص ها در گروه مکمل کم تر بود، با این حال فقط سطح TNF-α و IL-6 بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    روغن زیتون مانع از افزایش شاخص های التهابی در دختران فعال در حین تمرینات ورزشی وامانده ساز می شود.
    کلیدواژگان: اینترلوکین6، عامل نکروز توموری، آلفا، زیتون، ورزش
  • ثمیله نوربخش، مجید کلانی، علی محمد علی اکبری، آذردخت طباطبایی، فهیمه احسانی پور، رضا تقی پور، محمدرضا شکرالهی صفحات 410-414
    زمینه و هدف
    تاکنون مطالعه ای برای تعیین بروز و تظاهرات بالینی توکسوپلاسموز مادرزادی در نوزادان کشور انجام نشده است. هدف این مطالعه ارزیابی توکسوپلاسموز مادرزادی در نوزادان از بدو تولد و توصیف علایم بالینی و پی گیری بعدی آنان می باشد.
    روش بررسی
    یک مطالعه آینده نگر به روی 270 نوزاد متولد شده در دو بیمارستان آموزشی تهران طی سال های 91-1390 انجام شد. حین زایمان خون بندناف از نوزادان گرفته شد. نمونه ها سانتریفوژ و به آزمایشگاه تحقیقاتی منتقل و در فریزر Co 80- نگه داری شد. آنتی بادی اختصاصی توکسوپلاسما (IGG و IGM) به روش الایزا اندازه گیری شد. نوزادان مبتلا درمان و از نظر پیشرفت بیماری پی گیری شدند.
    یافته ها
    سن جنینی نوزادان بین 40-28 هفته بود. فراوانی IGG و IGM مثبت به ترتیب 1/44% و 1% بود. شایع ترین تظاهر بالینی در افراد با سرولوژی مثبت (IGM) به ترتیب علایم چشمی (50%) و علایم مغزی (50%) بود. در هیچ یک از موارد با سرولوژی مثبت (IGM) واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) در مایع مغزی- نخاعی مثبت نبود.
    نتیجه گیری
    5/1% از نوزادان سرولوژی مثبت داشتند. متنوع بودن تظاهرات بالینی و تشخیص سریع نوزادان آلوده در کشور اهمیت دارد. افزودن تست های سرولوژیک توکسوپلاسما به تست های غربالگری نوزادان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز مادرزادی، غربالگری نوزادان، توکسوپلاسما گوندی
  • سید مسعود هاشمی، مهشید نیکوسرشت، فرشاد حسن زاده کیابی صفحات 415-419
    زمینه
    درمان درد ایسکمیک از مشکل ترین موارد درمان های تسکینی می باشد. شدت درد ایسکمیک به طور شایع بسیار شدید و معمولا مقاوم به آنالژزی های در دسترس است. درمان این دردها به خصوص در موارد غیرقابل جراحی بسیار مشکل می باشد.
    معرفی بیمار: خانم 36 ساله ای با تشخیص لوپوس و درد ایسکمیک شدید در ناحیه پا به علت مشکلات عروقی به سرویس درد بیمارستان اختر تهران معرفی و برای بلوک سمپاتیک لومبار انتخاب شد. بلوک در دو مرحله به فاصله یک هفته انجام شد. بلافاصله پس از بلوک نورولیتیک سمپاتیک لومبار بهبود کامل درد مشاهده شد. بیمار به مدت سه ماه پس از آن پی گیری شد که کیفیت زندگی بیمار بهبود یافته بود.
    نتیجه گیری
    بلوک سمپاتیک لومبار، تکنیکی ایمن و سودمند برای کاهش درد ایسکمیک پا در بیماران مبتلا به واسکولیت می باشد.
    کلیدواژگان: بلوک عصب اتونومیک، درد، واسکولیت لوپوس، لوپوس اریتماتوز سیستمیک
|
  • Mahyar Ghafoori, Maryam Alizadeh, Jalil Kuhpayehzade Pages 351-355
    Background
    Prostate cancer is the third leading cause of death and is the most common cause of cancer in elderly men. Regarding to the low accuracy of screening methods such as prostate-specific antigen (PSA)، Digital Rectal Examination (DRE) and trans rectal ultrasound (TRUS) in detection and localization of tumor، Magnetic Resonance Imaging (MRI) and Diffusion Weighted Imaging (DWI) attracted many attentions in the past years. DWI reveals micro-molecular diffusion، which is the Brownian motion of the spins in biologic tissues. This technique can delineate pathologic lesions with high tissue contrast against generally suppressed background signal. In this paper، the value of DWI in detection of prostate cancer is studied.
    Methods
    In this cross-sectional study، the studied population are suspicious patients to prostate cancer based on high Prostatic Specific Antigen level or abnormal Digital Rectal Examination who refered for prostate biopsy to radiology department of Hazrat-e- Rasoul Hospital during the year 2011. The results of DWI are compared to biopsy results for all patients.
    Results
    Eighty five patients are selected. The DWI sensitivity in detecting of prostate cancer is 100%، specificity 97. 1% and positive and negative predictive values are 89. 5% and 100%، respectively. The results showed that if DWI reports the prostate cancer as negative، the result was highly reliable and if it reports as positive، although the report was not 100% reliable، but it still had high reliability، more than 90%.
    Conclusion
    DWI had high accuracy in detecting prostate cancer for patients with cancer. Also the accuracy of this method for patients without prostate cancer was acceptable compared to the other common methods.
    Keywords: diffusion weighted imaging (DWI), magnetic resonance imaging (MRI), prostate cancer
  • Narges Izadi-Mood, Soheila Sarmadi Pages 356-362
    Background
    Gestational trophoblastic disease (GTD) is a heterogenous group of neoplastic lesions that is derived from placental trophoblastic epithelium. According to World Health Organization (WHO) classification they include: Hydatidiform mole (complete and partial)، invasive mole، choriocarcinoma and placental site trophoblastic tumor. Hydatidiform mole is the most common and the diagnosis is achieved by pre-evacuation ultrasonographic evaluation، laboratory tests and finally histological assessment as gold standard. Since these disorders show varying potential for local invasion and metastasis، the accurate diagnosis، follow up and recommendations given to patients may differ.
    Methods
    Consecutive cases with diagnosis of GTD from archive of pathology department of women (Mirza Kochak Khan) hospital were reviewed in whom results of clinical presentation and pre-evacuation ultrasound examination were documented. There were overall 220 cases for which the following clinical features were determined: gravidity، parity، history of previous abortion and gestational trophoblastic disease، the clinical symptoms such as vaginal bleeding and hypertension. Finally concordance between pre-evacuation ultrasonographic and histological diagnosis by kappa test is calculated.
    Results
    Out of 220 cases with clinically gestational trophoblastic disease diagnosis، 197 cases were confirmed by histological diagnosis. The concluding histological diagnosis includes: 98 cases of complete mole (CM)، 84 partial mole (PM)، 4 invasive mole and 11 cases of choriocarcinoma. Outside 98 cases with histological diagnosis CM only in 4 cases misdiagnosed by ultrasonoghraphy (4. 1%) and high degree of concordance between ultrasonography and histological diagnosis is seen.
    Conclusion
    Ultrasonographic examination accompanied with clinical examination، beside histological assessment as gold standard have high efficacy in diagnosing complete mole. This study did not show this finding for partial mole.
    Keywords: choriocarcinoma, gestational trophoblastic diseases, hydatidiform mole, ultrasonography
  • Shahram Agah, Farzad Shidfar, Nafiseh Khandouzi, Agha Fatemeh Hosseini Pages 363-372
    Background

    As regard to high prevalence of Helicobacter pylori infection and complications of it''s persistence، as well as anti-bacterial activity against of Helicobacter pylori and anti-inflammatory properties of omega-3 fatty acids، this study was conducted to evaluate the effects of supplementation with Docosahexaenoic Acid (DHA) on the eradication of Helicobacter pylori infection، some serum inflammatory markers and total antioxidant capacity.

    Methods

    In a double-blind، placebo-controlled clinical trial، 66 H. pylori positive patients (33 in the intervention group and 33 in the control group)، along with tetra-drugs H. pylori eradication regimen، randomly received daily two grams morDHA supplement or Medium Chain Triglyceride (MCT) oil as placebo for 12 weeks. Dietary intake data was collected by 24 hour food recall and analyzed by Nutritionist IV software. Sampling from fasting blood and measuring weight، height، body mass index (BMI) and level of physical activity were done at the first and the end of the study. As well as، eradication test of the infection was performed for all patients at the end of the intervention.

    Results

    Eradication rate of the infection، the level of interleukin-6 (IL-6)، high sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) and total antioxidant capacity (TAC) didn''t have significant difference between two groups at the end of the study (P>0. 05)، while the level of interleukin-8 (IL-8) was different between two groups (P=0. 008). Difference of the concentration between the beginning and the end of the study was not significant in any factors between two groups (P>0. 05).

    Conclusion

    Intake of morDHA supplement didn''t have significant effect on the eradication of H. pylori، serum levels of IL-6، hs-CRP and TAC، while it was effective on the level of IL-8.

    Keywords: docosahexaenoic acid, eradication, helicobacter pylori, inflammatory factors
  • Mehdi Moradi, Firuzeh Nili, Fatemeh Nayeri, Elahe Amini, Tahere Esmaeilnia Pages 373-381
    Background
    Ventilator Associated Pneumonia (VAP)، developing in mechanically ventilated patients after 48 hours of mechanical ventilation، is the second most common nosocomial infection. Therefore، there is a vital need to study the etiology and risk factors associated with VAP in neonates.
    Methods
    Neonates admitted to neonatal intensive care unit (NICU)، over a period of one year and who required mechanical ventilation for more than 48 hours were enrolled consecutively into the study. Semi-quantitative assay of endotracheal aspirate was used for microbiological diagnoses of VAP. 105CFU/ml was taken as the cut off between evidence of pathological infection and colonization. The primary outcome measure was the development of VAP. Secondary outcome measures were length of mechanical ventilation، NICU length of stay، hospital cost، and death.
    Results
    Thirty eight patients were enrolled (58% were boys and 42% were girls). 42% of neonates developed VAP. The most common VAP organisms identified were Acinetobacter baumanni (43%). On multiple regression analysis، duration of mechanical ventilation was associated with VAP (P=0. 00). Patients with VAP had greater need for mechanical ventilation (18. 7 vs 6 median days)، longer NICU length of stay (39 vs 21. 5 median days) and higher total median hospital costs (79. 5 vs 52 million rials) than those without VAP. The mortality rate was not different between two groups.
    Conclusion
    In mechanically ventilated neonates، those with VAP had a prolonged need for mechanical ventilation، a longer NICU stay، and a higher hospital costs. Longer mechanical ventilation was associated with an increased risk of developing VAP in these patients. Developing of VAP didn’t increase mortality in patients.
    Keywords: cross infection, hospital costs, infant, newborn, pneumonia, risk factors, ventilator, associated
  • Mojtaba Sedaghat, Arash Rashidian, Seyed Davood Hosseini Pages 382-388
    Background
    The request for lumbosacral MRI in Iran based on previous studies is high (almost half of all MRI cases)، so، our study is concerned with investigating the necessity of lumbosacral MRI request in patients with low back pain that is covered by complementary health insurance in Tehran through comparing MRI practice with valid guidelines.
    Methods
    Information of 274 complementary insured patients at Dana Insurance Company in Tehran، who had undergone low back MRI was studied. A portion of information in the questionnaire including age، sex، the physician’s field of specialty، and MRI report، was derived from the medical records. Other information based on guidelines indications، including duration of the prolonged back pain، record of associated infection، malignancy or trauma، saddle anesthesia، lower limb motor deficit and incontinence of urine or feces، was elicited from patients orally.
    Results
    Males represented 35% and females 65% of patients. Also، males were on average 10 years younger than females. Over 90% of MRI scans were requested by three fields of specialty (orthopedic، neurosurgery and neurology). Considering the indications of lumbar spine MRI request (prolonged back pain of more than one month duration، incontinence of urine or feces، lower limb motor deficit، saddle anesthesia، recent related trauma، infection and malignancy)، approximately 20% of lumbar spine MRI scans were prescribed in accordance with guidelines.
    Conclusion
    Out of every five cases of lumbar spine MRI، four cases were not requested based on guidelines، suggesting needs for local guideline design and revising the manner in which MRI scans are prescribed for low back pain in complementary health insured patients in Tehran.
    Keywords: guideline, low back pain, magnetic resonance imaging
  • Atabak Najafi, Mohammad Reza Khajavi, Pejman Pourfakhr, Farhad Etezadi Pages 389-394
    Background
    Renal transplantation is the preferred therapeutic method for patients with end-stage renal disease. Patients with renal failure have significant associated medical conditions، such as cardiovascular disease. The suitable anesthesia for renal transplantation requires minimal toxicity for the transplanted organ، as well as sufficient pain relief and maintenance of optimal blood pressure and intravascular volume to keep renal functions. The aim of this study was to improve our experience of spinal anesthesia in patients undergoing renal transplantation.
    Methods
    Sixty consecutive patients scheduled for elective renal transplantation over a period of two years who consented for spinal anesthesia were enrolled in the study. Intraoperative hemodynamic، intravenous fluids and infused blood products، duration of surgery، urine output and arterial blood gas and intensity of pain score in the recovery room were monitored. We also noted intraoperative and postoperative complications.
    Results
    Spinal anesthesia was satisfactory in all، but in five patients they required supplementation with general anesthesia for excessively prolonged surgery. There were no significant intraoperative hemodynamic changes. The total intravenous fluid used during surgery was 65. 15±7. 2 mL/kg، the mean surgical time was 170±22 min. The mean of mean arterial pressure (MAP) during the operation was 98±12 mmhg. There was no significant acidosis at the end of the operation (PH=38±0. 03). Also the mean intensity of pain was 4±2 in recovery and a few of patients suffered from bladder catheter bladder discomfort in the recovery room (8 patients).
    Conclusion
    Spinal anesthesia is a successful regional anesthetic technique in well selected patients for renal transplantation. A successful outcome in this technique is dependent on close intra-operative monitoring، optimization of intravascular fluid volume and keep the hemodynamic status in optimal range.
    Keywords: anesthesia spinal, kidney transplantation, renal failure
  • Seyyed Meisam Ebrahimi, Zohreh Parsa-Yekta, Alireza Nikbakht-Nasrabadi, Sayyed Mostafa Hosseini, Sanambar Sedighi, Mohammad-Hossein Salehi-Surmaghi Pages 395-403
    Background

    Chemotherapy-induced nausea (CIN) in the anticipatory and acute phase is the most common side effect in cancer therapy. The purpose of this study was to investigate the effect of ginger capsules on the alleviation of this problem.

    Methods

    This randomized، double-blind، placebo-controlled clinical trial was performed on 80 women with breast cancer between August till December 2009 in Imam Khomeini Hospital، Tehran، Iran. These patients underwent one-day chemotherapy regime and suffering from chemotherapy-induced nausea. After obtaining written consent، samples were randomly assigned into intervention and control groups. Two groups were matched based on the age and emetic effects of chemotherapy drugs used. The intervention group received ginger capsules (250 mg، orally) four times a day (1 gr/d) and the same samples from the placebo group received starch capsules (250 mg، orally) for three days before to three days after chemotherapy. To measure the effect of capsules a three-part questionnaire was used، so the samples filled every night out these tools. After collecting the information، the gathered data were analyzed by statistical tests like Fisher’s exact، Kruskal-Wallis and Chi-square using version 8 of STATA software.

    Results

    The mean ± SD of age in the intervention and placebo groups were 41. 8 ± 8. 4 and 45. 1 ± 10 years، respectively. Results indicated that the severity and number of nausea in the anticipatory phase were significantly lower in the ginger group compared with placebo group (P=0. 0008، P=0. 0007، respectively). Also، the intensity (P=0. 0001) and number (P=0. 0001) of nausea in the acute phase were significantly lower in the ginger group. On the other hand، taking ginger capsules compared with placebo did not result in any major complications.

    Conclusion

    Consuming ginger root powder capsules (1 gr/d) from three days before chemotherapy till three days after it in combination with the standard anti-emetic regimen can help to reduce the anticipatory and acute nausea.

    Keywords: acute, anticipatory, cancer, chemotherapy, complementary therapies, ginger, nausea
  • Bakhtyar Tartibian, Rounak Parse, Behrouz Baghaiee Pages 404-409
    Background
    The aim of this research was to determine the effect of olive oil on interleukin 6 (IL-6)، Tumor necrosis factor a (TNF-a) and cortisol hormone in response to exhaustive exercise in active girls.
    Methods
    Twenty four healthy girls aged 21-27 years participated in this study. The subjects were randomly assigned to supplement (n=12) and control (n=12) groups. Supplemented group was fed with olive oil for one week. Blood samples were taken in a week before of exercise test، before exercise، immediately and 1 hour after the end of the exercise.
    Results
    There was a significant increase in the level of cortisol، IL-6 and TNF-α in the supplement and control groups in compared with a week before of exercise test and before exercise test (P≤0. 05). There was no significant difference in cortisol levels between the two groups (P≥0. 05)، but there was a significant difference between the levels of TNF-α and IL-6 in immediately and one hour after the end of exercise (P≤0. 05). These markers were lower in the supplement group.
    Conclusion
    Our results show olive oil prevent from increasing inflammatory markers in active girls during exhaustive exercise.
    Keywords: exercise, hydrocortisone, interlukin, 6, olea, tumor necrosis factor, alpha
  • Samileh Noorbakhsh, Majid Kalani, Ali Mohammad Aliakbari, Azardokht Pages 410-414
    Background
    The incidence and clinical presentation of congenital toxoplasmosis in our newborns was not studied until yet. Goal of study is to evaluates the newborns for congenital Toxoplasma. Gondii infection and describe the clinical presentation from birth and follow up them.
    Methods
    We conducted a prospective study upon 270 newborns were born in two university hospitals in Tehran (Rasoul akram & Akbar Abadi) during 2011-2012. Cord blood sample obtained from the newborns during labour. The samples centrifuged، transported and restored in -80 centigrade freezer in our Research Laboratory. Specific T. Gondii- antibodies (IGG، IGM) evaluated by ELISA methods. Neonates with positive T. Gondii- IGM diagnosed and studied as infected cases. The infected cases treated and followed for progression of disease.
    Results
    Gestational age of newborns was between 28-41 weeks. Positive T. Gondii -IGM and T. Gondii -IGG determined in 1. 5%، 44. 1% of cases respectively. The most common clinical presentation in seropositive cases was eye involvement (50%)، and brain disorders (50%). Positive PCR had not found in cerebrospinal fluids of seropositive (IgM) cases.
    Conclusion
    One and a half percent of newborns were seropositive for T. Gondii. Wide variation of clinical presentation and early diagnosis of infected newborns in our country is so important. Adding the serologic tests (IGM) to neonatal screening test is recommended strongly.
    Keywords: congenital toxoplasmosis, neonatal screening, Toxoplasma Gondii
  • Seyed Masoud Hashemi, Mahshid Nikooseresht, Farshad Hassanzadeh Kiyabi Pages 415-419
    Background
    Ischaemic pain counts among the most difficult to treat pains in palliative care. Ischemic pain is frequently severe، and usually resistant to available analgesics. Treatment of this condition is difficult، especially when the condition is inoperable.
    Case Presentation
    A 36-year-old woman with the diagnosis of systemic lupus erythematosus with severe ischemic pain in the lower leg due to vascular problems presented to Akhtar Hospital. The patient was arranged for lumbar sympathetic block which was performed in two stages with one week interval. In the procedure، a long needle with No. 22 gauge and the length of 15 cm was used. Under view of fluoroscopy guide، 10 cc marcaine 0. 125% was injected. In the second stage، 5 cc of marcaine 0. 25% and 5 cc of phenol 0. 6% were used. Pain improvement was observed immediately after neurolytic lumbar sympathetic block. Three-month follow up period revealed improvement of quality of life.
    Conclusion
    Lumbar sympathetic block is considered as a safe and useful technique. Clinically، the technique is effective for pain relief in patients who develop lower leg pain due to vasculitis.
    Keywords: autonomic nerve block, lupus vasculitis, pain, systemic lupus erythematosus