فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 5, May 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 5, May 2013

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1392/06/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • پوران بادکوبه هزاوه، کاظم پریور، سید مهدی کلانتر، سیدداوود حسینی، علیرضا صلابت صفحه 355
    مقدمه

    داکسوروبیسین یک آنتی بیوتیک آنتراسایکلین و یک داروی ضد سرطان است که کاربرد کلینیکی گسترده آن به دلیل عوارض جانبی از جمله آسیب غدد جنسی محدود می شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی اثر حفاظتی نانواکسیدروی، به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته شده، بر اختلالات اسپرمی القاشده توسط داکسوروبیسین می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی رت های نر بالغ ویستار به چهار گروه تصادفی شامل یک گروه کنترل و سه گروه تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل تحت تزریق درون صفاقی سالین قرار گرفت. سه گروه تجربی با تزریق درون صفاقی، به ترتیب داکسوروبیسین (mg/kg body weight 6)، نانواکسید روی (mg/kg body weight 5)، و داکسوروبیسین همراه با نانواکسید روی دریافت نمودند. بعد از 28 روز اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی، پراکسیداسیون لیپیدی، هورمون های جنسی در پلاسما و بررسی تغییرات اسپرمی انجام گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با کمک نرم افزار SPSS-14 و آزمون ANOVA یک طرفه انجام شد.

    نتایج

    در رت های تیمار شده با داکسوروبیسین ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما (TAP) (425/50±32/33) و میزان تستوسترون (69/0±38/3) کاهش معنی دار نشان داد. پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) (3/70±0/44) و آسیب (DNA(11/51±3/45 افزایش معنی دار نشان داد، درحالی که تعداد اسپرم (157/98±6/29) کاهش یافت. همچنین میزان LH نیز کاهش معنی دار (0/26±0/05) نشان داد.

    نتیجه گیری

    استفاده از نانواکسید روی سبب بهبود معنی دار تغییرات ناشی از داکسوروبیسین در مورد ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما، پراکسیداسیون لیپیدی، میزان تستوسترون، LH، و فاکتورهای اسپرمی شد. یافته های این مطالعه نقش حفاظتی نانواکسید روی را در ممانعت از سمیت القا شده توسط داکسوروبیسین در سیستم تولیدمثلی نر نشان می دهد.

    کلیدواژگان: داکسوروبیسین، نانواکسید روی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی، تستوسترون، LH
  • راضیه فلاح، صدیقه اخوان کرباسی*، محمدتقی جلالیان، راضیه دهقانی فیروز آبادی صفحه 365
    مقدمه

    امروزه بیش از یک درصد از نوزادان زنده به دنیا آمده در دنیا، حاصل حاملگی از طریق روش های کمک باروری (ART) می باشند.

    هدف

    این مطالعه به منظور ارزیابی و مقایسه وضعیت تکاملی کودکان حاصل ART و حاملگی عادی در سن پنج سالگی با استفاده از تست ASQ (Ages and Stages Questionnaires) صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کوهورت گذشته نگر ، وضعیت تکاملی کودکان تک قلو و ترم حاصل ART انجام شده در مرکز تحقیقاتی- درمانی ناباوری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1384 با کودکان حاصل حاملگی خودبه خودی، تک قلو، ترم و فرزند اول خانواده به دنیا آمده در سال 1384 که به مرکز بهداشتی درمانی اکبری یزد مراجعه کرده بودند، توسط تست ASQ سن 60 ماهگی مخصوص کودکان ایرانی ارزیابی و مقایسه شد.

    نتایج

    58 دختر (47/5%) و 64 پسر (52/5%) بررسی شدند. فراوانی تاخیر تکاملی در حیطه حرکات ظریف (47/5 % در مقابل 24/6% و 0/008=p) و حل مسئله (60/6 در مقابل 34/40% و 0/004=p) در سن پنج سالگی در کودکان حاصل ART، بیشتر بود. با رگرسیون لوجستیک، وضعیت تکاملی در حیطه حرکات ظریف به طور مستقل تحت تاثیر سطح تحصیلات مادر (5/3=OR و فاصله اطمینان 95% برابر 16/3-1/67 و 0/004=p) قرار می گرفت و وضعیت تکاملی کودک در حیطه حل مسئله به طور مستقل تحت تاثیر سطح تحصیلات مادر (4/88=OR و فاصله اطمینان 95 درصد برابر 19/073-1/25 و0/02=p) و وزن موقع تولد کودک (1/7=OR و فاصله اطمینان 95 درصد برابر 29/01-0/78 و0/006=p) قرار می گرفت.

    نتیجه گیری

    سطح تحصیلات مادر و وزن موقع تولد از فاکتورهای مهمی هستند که می تواند بر روی وضعیت تکاملی کودکان حاصل کودکان حاصل ART تاثیر بگذارد.

    کلیدواژگان: حاملگی خود به خود، روش های کمک باروری، تکامل کودک، پرسشنامه سنین و مراحل
  • فاطمه بازرگانی پور، سعیده ضیایی، علی منتظری، فاطمه فروزانفرد، سقراط فقیه زاده صفحه 371
    مقدمه

    سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باعث کاهش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (HRQOL) می گردد.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان تاثیر علایم بالینی PCOS روی HRQOL این بیماران می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، به روش مقطعی جهت تعیین عوامل مرتبط با HRQOL در بیماران مبتلا به PCOS در کاشان، ایران انجام گردید. واحدهای پژوهش شامل 200 بیمارمبتلا به PCOS می باشد. مهم ترین ابزارهای سنجش شامل MPCOSQ (پرسشنامه اصلاح شده کیفیت زندگی PCOS)، و علایم بالینی بود. عمده ترین علایم بالینی سنجش شده شامل چاقی (BMI)، موهای زاید بدن(نمره هیرسوتیسم)، آکنه، اختلال قاعدگی و نازایی بود.

    نتایج

    یافته ها نشان دادند که مهم ترین نگرانی مرتبط با HRQOL گزارش شده توسط بیماران اختلال قاعدگی و نازایی و سپس به ترتیب هیرسوتیسم، وزن، روان و آکنه بود. آنالیز چندمتغیره رگرسیون نشان داد که بی نظمی قاعدگی پیشگویی کننده ابعاد قاعدگی (0/005=p)، روان (0/02=p) و نازایی (0/02=p) MPCOSQ بود. داشتن نازایی، نمره بعد نازایی (0/0001>p) را پیشگویی کرد. امتیاز هیرسوتیسم،پیشگویی کننده معنی دار ابعاد هیرسوتیسم (0/0001>p) و روان (0/0001>p) بود. هم چنین، نگرانی های مرتبط با بعد وزن نیز توسط BMI (0/0001>p) و نمره بعد آکنه توسط آکنه (0/0001>p) پیشگویی گردید.

    نتیجه گیری

    HRQOL در پژوهش حاضر با بی نظمی قاعدگی و نازایی بیشتر از چاقی مرتبط بود. بنابراین متخصصین پزشکی باید به زمینه فرهنگی و مذهبی مرتبط حساس باشند. این یافته احتمال همکاری ضعیف در زمینه کاهش وزن (به عنوان اولین درمان) دربیماران مبتلا به PCOS مطرح می نماید.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، ایران
  • حسین فلاح زاده، زهره فرج پور، زهرا امامی صفحه 379
    مقدمه

    کودکانی که با فواصل کوتاه متولد می شوند خطر بیشتری برای عوارض ناخواسته شامل مرگ و میر دوره نوزادی، کودکی و مادری دارند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، تعیین طول مدت و عوامل تعیین کننده فاصله گذاری بین موالید بین زنان در سن باروری در شهر یزد می باشد.

    مواد و روش ها

    با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 400 نفر از زنانی که ازدواج کرده ودر گروه سنی 49-15 سال بودند در شهر یزد انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از روش کاپلان مایرور گرسیون کاکس تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین طول مدت فاصله گذاری بین موالید 49/76 ماه (با خطار معیار 1/82) و فاصله اطمینان (53/34 -46/19 : CI % 95) بدست آمد. در 28/5% از زنان فاصله بین موالید کمتر از 2 سال، در 28% بین 5-3 سال و 25/5% بالای 6 سال بود. بین متغیرهای مستقل مورد بررسی، سن ازدواج و تحصیلات زنان به عنوان پیش بینی کننده های معنی دار فاصله بین موالید بودند. 59% زنان، تعداد فرزندان ایده ال خود را 2 فرزند ذکر کردند، 16/3% تعداد 3 نفر و 10/7% تعداد 5-4 فرزند را ایده آل دانسته اند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه یک برنامه آموزشی برای داشتن فاصله گذاری بهینه بین موالید و همچنین داشتن تعداد ایده آل فرزندان برای جلوگیری از عوارض ناخواسته قبل از تولد را توصیه می کند.

    کلیدواژگان: فاصله های بین موالید، تنظیم خانواده، زنان، ایران، یزد
  • سیده هاجر شارمی، رویا فرجی، زیبا ظهیری، فروزان میلانی، مریم اصغرنیا، مریم شکیبا، زیرک دیدار صفحه 385
    مقدمه

     خونریزی واژینال به عنوان یک عارضه شایع در دوران بارداری، در حدود یک چهارم حاملگی ها رخ می دهد و در نیمی از موارد منجر به سقط جنین     می شود. اگر خونریزی واژینال در طی بارداری رخ دهد برخی از پیامدهای حاملگی همچون مرگ و میر و عوارض پری ناتال، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس افزایش خواهد یافت.

    هدف

     هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط بین خونریزی واژینال و ویژگی های آن در سه ماهه اول و دوم بارداری با زایمان زودرس می باشد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مورد شاهدی بر روی 440 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (س) شهر رشت- ایران انجام شده است. بیماران به روش مصاحبه و پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک و عوامل مخدوش کننده، وقوع خونریزی در دوران بارداری و ویژگی های آن است. داده ها با آزمون t-test، X2 و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

     یافته ها نشان دادند که خونریزی واژینال با 3 برابر افزایش خطر زایمان زودرس همراه بود (4/89-1/84، 3=OR). همچنین، مشخصات خونریزی از جمله زمان خونریزی، شدت، تکرار، و مدت خونریزی به میزان قابل توجهی با زایمان زودرس ارتباط دارد.

    نتیجه گیری

     برطبق ارتباط معنی داری بین خونریزی واژینال و زایمان زودرس، به نظر می رسد که انجام برخی از مداخلات در جهت جلوگیری از زایمان زودرس می تواند مناسب باشد.

    کلیدواژگان: بارداری، زایمان زودرس، خونریزی واژینال
  • سحر مقبلی نژاد، حسین مزدارانی، زهرا رضاییان صفحه 391
    مقدمه

    تابش گیری یکی از عوامل مهم القا آسیب DNA در اسپرم می باشد. مطالعات متعددی ارتباط بین آسیب DNA اسپرم و نرخ لقاح بعد از تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) را نشان داده اند.

    هدف

    در این بررسی، اثرهای تابش گیری اسپرم از پرتو گاما پس از تزریق اسپرم های تابش دیده مردان سالم و اولیگواسپرم به درون اووپلاسم تخمک هامستر با بررسی نرخ لقاح و تشکیل تراکم پیش رس کروموزوم (PCC) مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    نمونه های اسپرم انسان بر اساس شمارش به سالم و اولیگواسپرم دسته بندی شدند. برای هر گروه 10 نمونه بررسی گردید. تخمک های هامستر طلایی پس از تحریک تخمک گذاری توسط تزریق PMSG و HCG جمع آوری شدند. از تخمک های جمع آوری شده 468 مورد در متافاز II بودند. سپس اسپرم های تابش دیده با 4 گری پرتو گاما از نمونه های کنترل و اولیگو اسپرم به درون تخمک ها تزریق و پس از تشکیل پرونوکلیی و رویان های 8 سلولی، با روش تارکوفسکی و روش خشک کردن در هوا لام تهیه شد. در نهایت فراوانی رویان ها و تراکم پیش رس کروموزومی پس از رنگ آمیزی با گیمسای 5% با میکروسکوپ نوری با درشت نمایی 1000× مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    توسعه رویان های حاصل از تزریق اسپرم های تابش دیده، کمتر از اسپرم های تابش ندیده بود (0/0001=p). فراوانی PCC در تخمک های لقاح نیافته در اولیگواسپرم ها (46%) به طور معنی داری بیشتر از موارد نرمال (0%) بوده است. اما تفاوت معنی داری بین گروه تابش دیده و تابش ندیده از نظر آماری مشاهده نشد (0/12=p).

    نتیجه گیری

    یافته ها مبین آن است که تابش گیری اسپرم می تواند در نتیجه لقاح موثر باشد که احتمالا ناشی از آسیب DNA اسپرم است. یکی از عوامل احتمالی لقاح نیافتن تخمک ها در گروه اولیگواسپرم ممکن است تشکیل PCC اسپرم باشد.

    کلیدواژگان: پرتو یون ساز، اسپرم انسان، نرخ لقاح، PCC، تخمک هامستر
  • لیلا روشنگر، صدیقه عبدالهی فرد، عباس مجدی، آرمین زرین تن، عالیه قاسم زاده، لعیا فرزدی، سارا سلیمانی راد، جعفر سلیمانی راد صفحه 399
    مقدمه

    بیش از 40 درصد نازایی ها در زنان به علت اندومتریوز می باشد. مطالعه فراساختار و هیستوشیمیایی اندومتر می تواند برای روشن شدن اتیولوژی اندومتریوز کمک نماید.

    هدف

    هدف مطالعه حاضر بررسی فراساختار و بروز آپوپتوز در سلول های اندومتری زنان با و بدون اندومتریوز می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد- شاهدی، نمونه های آندومتر از 12 زن بدون آندومتریوز (به عنوان گروه شاهد) و 12 زن با آندومتریوز (به عنوان گروه مورد) مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه های گروه شاهد از بیمارانی تهیه شده است که بنا به دلایل مختلف برای هیسترکتومی به بیمارستان زنان مراجعه کرده بودند. در گروه مورد نیز، تشخیص آندومتریوز بر اساس لاپاروسکوپی انجام و نمونه های آندومتری با استفاده از پایپل بیوپسی تهیه شده است. نمونه های هر دو گروه برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی عبوری، رنگ آمیزی TUNEL و مورفومتری آماده شدند.

    نتایج

    نتایج نشان دادکه در زنان با اندومتریوز اپی تلیوم آندومتر یکپارچگی خود را از دست داده بود و سلول های اپی تلیال آن ها در مقایسه با گروه بدون آندومتریوز، حاوی هسته های یوکروماتیک بودند. در اپی تلیوم پوششی و غده ای آندومتر و همچنین در بین سلول های استرومای گروه شاهد تعداد زیادی سلول آپوپتوتیک مشاهده شدند. با این وجود، سلول های آپوپتوتیک در آندومتر زنان دارای اندومتریوز به ندرت مشاهده شدند. تفاوت تعداد سلول های آپوپتوتیک در دو گروه مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به ویژگی های فراساختاری سلول های اپی تلیال آندومتر و میزان بروز آپوپتوز در دو گروه شاهد و مورد، می توان نتیجه گرفت که سلول های آندومتری در گروه اندومتریوز، پتانسیل بالایی از نظر بقاء و احتمالا رشد و لانه گزینی دارند.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، آندومتر، استروما، فراساختار، آپوپتوز
  • صفحه 405
    مقدمه

    اندومتریوز یک بیماری با تشخیص مشکل بدون استفاده از متد طلایی لاپاروسکوپی می باشد. یک تشخیص آسانتر جهت این بیماری نیاز است.

    هدف

    هدف از این مطالعه، این بود که آیا تعداد سلول های ماکروفاژ در اندومتیوم و یا تشخیص فیبرهای عصبی می تواند جهت تشخیص اندومتریوط استفاده شود؟

    مواد و روش ها

    نمونه برداری اندومتر بر روی 31 بیمار قبل از لاپاروسکوپی (L/S) یا لاپاروتومی (L/T) در بیمارستان دانشگاه استانبول بین ژانویه 2010 تا فوریه 2011 انجام شد. همچنین 34 بیمار به صورت گذشته نگر از فامیل هایشان انتخاب شدند. 5 بیمار از مطالعه حذف شدند و در نهایت 31 بیمار در گروه اندومتریوز و 29 بیمار در گروه کنترل قرار گرفتند. نمونه های اندومتر به وسیله روش ایمنوهیستوشیمی با نشانگرهای PGP 9.5 و NF برای فیبرهای عصبی و CD68 برای ماکروفاژ مطالعه شدند.

    نتایج

    هیچکدام از نمونه ها با PGP 9.5 و NF رنگ نشدند. همچنین برای CD68 هیچگونه تفاوتی بین گروه ها مشاهده نشد (اندومتریوز 104/41±216/10 و کنترل 43/05±175/93 و 0/06=p). نتایج همچنین در زیرگروه فاز منستورال و مرحله بیماری مطالعه شد. تنها در فاز پرولیفراتیو یک افزایش معنی دار در گروه اندومتریوز مشاهده شد (0/03=p). هیچ تفاوت معنی داری در مراحل مختلف بیماری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مشاهده فیبرهای عصبی در بافت اکتوپیک اندومتر به وسیله نشانگرهای PGP 9.5 و NF، نمی تواند کمکی در تشخیص اندومتریوز نماید. سلول های ماکروفاژ ممکن است تنها در تشخیص فاز پرولیفراتیو کمک کننده باشند.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، ماکروفاژ، آنتی ژن CD68، پروتئین های Neurofilament
  • صفحه 415
    مقدمه

    اندونتریوز، یک بیماری پیچیده وابسته به استروژن است که به وسیله حضور غدد اندومتریال و استرما خارج از حفره رحم مشخص می شود. اگرچه مکانیزم اصلی بروز اندومتریوز نامشخص است ولی مطالعات زیادی و شواهد بسیاری نقش استروژن را در بروز بیماری پیشنهاد می کند.

    هدف

    این مطالعه تلاش دارد اثر کروکومین بر مهار اندومتریوز سلول های اندومتر و اینکه آیا این اثر به وسیله کاهش تولید استرادیول (E2) هدایت می شود یا نه را بررسی نماید.

    مواد و روش ها

    سلول های استرومال اندومتری، سلول های استرومال طبیعی اندومتر، سلول های اپی تلیال اندومتری و سلول های اپی تلیال اندومتر جدا و کشت داده شدند. میزان E2 سلول ها و اثر کورکومین روی تکثیر سلول ها بررسی گردید. در نهایت اثر کورکومین روی E2 بررسی شد.

    نتایج

    نتایج ایمنو اسی الکتروکمیلومینسانس نشان داد که میزان E2 سلول های اپی تلیال اندومتری از سلول های استرومال اندومتری بالاتر بود (0/037=p). در حالیکه بیان E2 در سلول های اندومتریال نرمال و سلول های اپی تلیال بسیار پایین بود. نتایج WST-8 نشان داد که سلول های استرومال اندومتری نابه جا رشد بیشتری از سلول های استرومال اندومتری داشتند. بعد از تجویز کورکومین (10، 30 و 50 میکرومول در لیتر) برای صفر تا 96 ساعت تعداد سلول های استرومای اندومتری کاهش پیدا کرد و رشد سلول ها در مقایسه با گروهی که کروکومین دریافت نکرده بودند، کنده شد.

    نتیجه گیری

    به طور خلاصه، در این مطالعه ما نشان دادیم که E2 در اندومتریوم نا به جا مهم است و سلول های اپی تلیال در موقعیت برتر با ترشح E2 هستند. کورکومین قادر به مهار تکثیر سلول های اندومتری به وسیله کاهش میزان E2 بود.

    کلیدواژگان: کورکومین، اندومتریوز، استرادیول، سلول های استرومال، سلول های اپی تلیال
  • سید محسن میراسماعیلی، ایمان حلوایی، فرزانه فصاحت، اصغر فلاح، نرگس نیکونهاد، محدثه طاهری نژاد صفحه 423
    مقدمه

    نانوذرات، دارای محدوده وسیعی از کاربردها می باشند، تا جایی که گزارشات زیادی به اثرات احتمالی آن ها بر سیستم تولیدمثلی مردان و اسپرماتوزوای آن ها اشاره دارد.

    هدف

    هدف از مطالعه اخیر، بررسی اثر دوزهای مختلف نانوذرات نقره (AgNPs) با قطر 70 نانومتر بر روی آکرزوم اسپرماتوزوای مدل حیوانی رت و تعداد سلول های اسپرماتوژنیک آن می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی در گروه آزمایش، 32 رت نر از نژاد ویستار (8 رت/گروه) هر 12 ساعت به صورت خوراکی با استفاده از گاواژ در غلظت mg/kg 50،100،25 و 200 به ترتیب در گروه های آزمایش 1-4 طی یک دوره اسپرماتوژنز (48 روز) با نانوذرات نقره تیمار شدند. در مقایسه ، گروه کنترل (8 رت) طبق برنامه با آب مقطر مورد تیمار قرار گرفتند. برای ارزیابی واکنش آکرزومی، سلول های اسپرماتوزوا با استفاده از تکنیک رنگ آمیزی سه گانه (triple staining) مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی بافتی مقاطع بیضه نیز با استفاده از آماده سازی نسج بافتی بیضه و رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین (H & E) انجام گرفت.

    نتایج

    در واکنش آکرزومی، تفاوت معناداری بین گروه کنترل و آزمایش شماره 1 مشاهده شد (به ترتیب 0/00±11/00، 24/25±3/68،p=0/01). درحالی که در گروه آزمایش 4 تنها کاهش معناداری در تعداد سلول های اسپرماتوگونی وجود داشت. گروه های آزمایش 2، 3 و 4 کاهش چشمگیری را در تعداد اسپرماتوسیت های اولیه ، اسپرماتیدها و اسپرماتوزوا نشان دادند. اما تفاوت معناداری بین تعداد سلول های سرتولی و قطر لوله اسپرم ساز در بین گروه های مختلف دیده نشد.

    نتیجه گیری

    از نتایج به دست آمده استنباط می شود که نانوذرات نقره دارای اثرات قابل توجه و مزمنی در اسپرماتوژنز، تعداد سلول های اسپرماتوژنیک و واکنش آکرزومی اسپرم دارد. تحقیقات بیشتری برای روشن شدن اثرات سلامت نانوذرات بر سیستم تولیدمثل نر لازم است.

    کلیدواژگان: نانوذرات، اسپرماتوزوا، اسپرماتوژنز، واکنش آکرزومی
  • سعیده سلیمانیان، سید مهدی کلانتر، محمدحسن شیخها، محمدعلی زعیمی، اعظم راستی، حسین فضلی صفحه 431
    مقدمه

    در25 درصد از بارداری ها، جنین یک یا دو هفته بعد از کاشته شدن در دیواره رحم از دست می رود. زیر مجموعه ای از این ازدست رفتن بارداری ها که سه بار یا بیشتر اتفاق می افتد به عنوان سقط مکرر (RPL) تعریف می شود. معرفی روش های کمک بارداری (ART) می تواند شانسی را به زوج هایی که دچار این مشکل هستند و فرزندی ندارند، بدهد.

    هدف

    این مطالعه اثرمیکرودلیشن های ناحیه AZF در کروموزوم Y در همسران زنان دچار سقط مکرر را مورد بررسی قرار داد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر، 30 نفر از مردان زوج های با سقط مکرر و 30 نفر از مردان نابارور مرجعه کننده به مرکز ناباروری مراجعه کننده به عنوان گروه های مورد و 30 نفر از مردان سالم به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از استخراج DNA به روش Salting out، از شیوه Multiplex PCR به منظور تکثیر 8 نوع از STS های ناحیه AZF در کروموزوم Y استفاده شد. نتایج بین گروه های مورد و شاهد با استفاده از تست Fisher’s exact t-test مورد مقایسه قرار گرفت. 0/05>p معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    از بین 30 نفر از مردان نابارور 5 مورد (16/6%%)دارای میکرودلیشن های DYF87S, DYF84S1, DYF83S1 DYF51S1 در ناحیه AZF بودند. اما در گروه شاهد و سقط مکرر هیچ کدام از این حذف های STS دیده نشد، ولی در گروه سقط مکرر 4 مورد (13/3%) دارای میکرودلیشن های DYS220 (AZFb, sY129), DYS262, DYF8551 DYF8651 بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده در این پژوهش نشان داد که بررسی میکرودلیشن های ناحیه AZF در کروموزوم Y می تواند با سقط مرتبط باشد و ما پیشنهاد می کنیم که بررسی STS های ناحیه AZF در برنامه تشخیصی ناباروری لحاظ شود.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، کروموزوم Y، میکرودلیشن، Multiplex PCR
|
  • Puran Badkoobeh, Kazem Parivar, Seyed Mehdi Kalantar, Seyed Davood Hosseini, Alireza Salabat Page 355
    Background

    Doxorubicin (DOX), an anthracycline antibiotic, is a widely used anticancer agent. In spite of its high antitumor efficacy, the use of DOX in clinical chemotherapy is limited due to diverse toxicities, including gonadotoxicity.

    Objective

    We investigated the protective effect of nano-zinc oxide (nZnO) as an established antioxidant on DOX-induced testicular disorders.

    Materials And Methods

    In this experimental study 24 adult male Wistar rats were divided into four groups including one control and three experimentals (6 rats per group). They received saline (as control), DOX alone (6 mg/kg body weight, i.p.), nZnO alone (5 mg/kg body weight, i.p.), and nZnO followed by DOX. Animals were sacrificed 28 days after treatment and evaluations were made by sperm count and measuring sex hormone levels in plasma. Also total antioxidant power (TAP) and lipid peroxidation (LPO) in plasma were tested. Data was analyzed with SPSS-14 and one way ANOVA test. P<0.05 were considered to be statistically significant.

    Results

    In the DOX-exposed rats significant differences were found compared with the control group (p=0.001) in plasma total antioxidant power (TAP) (425.50±32.33 vs. 493.33±18.54 mmol/mL), Lipid peroxidation (LPO) (3.70±0.44 vs. 2.78±0.68 μmol/mL), plasma testosterone (3.38±0.69 vs. 5.40±0.89 ng/dl), LH (0.26±0.05 vs. 0.49±0.18 mlU/mL), sperm count (157.98±6.29 vs. 171.71±4.42×106/mL) and DNA damage (11.51±3.45 vs. 6.04±2.83%). Co-administration of nZnO significantly improved DOX-induced changes (p=0.013) in plasma TAP (471.83±14.51 mmol/mL), LPO (2.83±0.75 μmol/mL), plasma testosterone (5.00±1.07 ng/dl), LH (0.52±0.08 mlU/mL), sperm count (169.13±5.01×106/mL) and DNA damage (7.00±1.67%).

    Conclusion

    At the dose designed in the present investigation cytoprotective role of nano-zinc oxide through its antioxidant potential is illuminated in DOX-induced male gonadotoxicity.

    Keywords: Doxorubicin, Antioxidant, DNA damage, Lipid peroxidation, Spermatogenesis, Testosterone
  • Razieh Fallah, Sedighah Akhavan Karbasi, Mohammad Taghi Galalian, Razieh Dehghani, Firouzabadi Page 365
    Background

    Approximately one percent of current live births of the world are conceived via assisted reproductive technologies (ART).

    Objective

    The purpose of this study was to compare the developmental status of children born through assisted and natural conceptions at the age of five years.

    Materials And Methods

    In a retrospective cohort study, developmental status of 5 years old children was evaluated via Persian version of 60-month Ages and Stages Questionnaires. Case group consisted of 61 singletons, term babies whom were born through ART in the Research and Clinical Center for Infertility, Yazd, Iran in 2005. Control group consisted of 61 term, first child, singleton and spontaneously conceived born five years old children whom were referred to Shahid Akbari primary health care center in 2010.

    Results

    58 girls (47.5%) and 64 boys (52.5%) were evaluated. Frequency of developmental delay in domains of fine motor (47.5% vs. 24.6%, p=0.008) and problem solving (60.6% vs. 34.4%, p=0.004) were more in ART born children. On logistic regression, fine motor development state was independently affected by maternal educational level (OR: 5.3, 95% CI: 1.67-16.30, p=0.004) and developmental status in problem solving domains was independently affected by maternal educational level (OR: 4.88, 95% CI: 1.25-19.07, p=0.02) and birth weight (OR: 7.1, 95% CI: 1.78-29.01, p=0.006)

    Conclusion

    Maternal educational level and birth weight are important factors that influenced developmental outcome of ART born children.

    Keywords: In, Vitro fertilization, Assisted reproductive technologies, Outcome, Child development, ASQ (Ages, Stages questionnaire)
  • Fatemeh Bazarganipour, Saeide Ziaei, Ali Montazeri, Fatemeh Foroozanfard, Soghrat Faghihzadeh Page 371
    Background

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) has been shown to cause a reduction in Health-related quality of life (HRQOL).

    Objective

    This study examines the extent of different clinical symptoms in PCOS patients on HRQOL.

    Materials And Methods

    A cross-sectional study was undertaken to ascertain the factors related to HRQOL in 200 PCOS patients in Kashan, Iran. Main outcome measures were modified polycystic ovarian syndrome questionnaire (MPCOSQ) and clinical information of PCOS. Major clinical PCOS features including obesity (BMI), excessive body hair (hirsutism score), acne, menstrual cycle disturbances and infertility.

    Results

    Findings showed that the most common HRQOL concern was menstrual irregularities and infertility, followed in descending order by hirsutism, weight, emotion, and acne. Multivariate analysis revealed the menstrual irregularities as a significant predictor of menstruation (p=0.005), emotion (p=0.02) and infertility (p=0.02) subscales of the MPCOSQ. Having of infertility, predicted scores on the infertility subscale (p<0.0001). Hirsutism score was a significant predictor of hirsutism (p<0.0001) and emotion (p<0.0001) subscales. Weight subscale concerns was predicted by BMI (p<0.0001), also, acne was found to be predicted score of acne subscale (p<0.0001).

    Conclusion

    Worsened HRQOL in women with PCOS was related to more menstrual irregularities and infertility than to obesity. The finding suggests a potential for poorer compliance with weight management protocols among affected PCOS patients.

    Keywords: Quality of life, Polycystic ovarian syndrome, Iran
  • Hossein Fallahzadeh, Zohreh Farajpour Page 379
    Background

    Short birth intervals have been associated with adverse health outcomes, including infant, child and maternal mortality.

    Objective

    We aimed to investigate the duration and determinants of inter birth intervals among women of reproductive age in Yazd, Iran.

    Materials And Methods

    A cluster sampling technique was used to select 400 ever-married women aged 15-49 years in Yazd, Islamic Republic of Iran. Data were obtained by interview questionnaire and analyzed with life table, Kaplan-Meier survival and Cox regression analyses.

    Results

    The mean duration of inter birth interval was 49.76 (standard error 1.82) months (95% CI: 46.19-53.34 months) with a median of 39. In 28.5% of women the birth interval was <2 years, in 28% it was 3-5 years and in 25.5% it was ≥6 years. Among explanatory variables of interest, age of marriage, and woman''s education were significant predicators of the birth interval. Women who stated an ideal preference of two children constituted 59.9% of the sample and 16% had 3 children as well as 10.7% had an ideal preference for 4 or 5.

    Conclusion

    The study recommended an educational program to have optimal birth intervals and ideal number of children per family for the prevention of adverse prenatal outcomes.

    Keywords: Birth intervals, Family planning, Women, Iran, Yazd
  • Seyedeh Hajar I. Sharam, Roya Faraji Darkhaneh, Ziba Zahiri, Forozan Milani, Maryam Asgharnia, Maryam Shakiba, Zirak Didar Page 385
    Background

    Vaginal bleeding is a common complication during pregnancy, which is observed in about 1/4 of pregnancies and in half of cases can lead to abortion. If vaginal bleeding happens during pregnancy some adverse pregnancy outcomes, including perinatal mortality and morbidity, low birth weight and preterm delivery will be increased.

    Objective

    The aim of this study was to determine the relationship between vaginal bleeding and its characteristics in the first and second trimester of pregnancy and preterm labor.

    Materials And Methods

    This is a case-control study conducted on 440 pregnant women referred to Al-Zahra Hospital in Rasht, Iran. Data were collected by a form. The form included demographic characteristics and confounding factors, the occurrence of bleeding during pregnancy and its features. Data were analyzed by T test, chi square and logistic regression in SPSS 16.

    Results

    Findings showed that vaginal bleeding was associated with 3 times increased risk of preterm delivery (OR: 3, 1.84-4.89). Also, findings showed that bleeding characteristics including bleeding time, frequency, severity and intensity was significantly associated with preterm labor.

    Conclusion

    According to significant association between vaginal bleeding and preterm delivery, it seems that performing some interventions to prevent preterm labor could be appropriate.

    Keywords: Pregnancy, Preterm labor, Vaginal bleeding
  • Sahar Moghbelinejad, Hossein Mozdarani, Zahra Rezaeian Page 391
    Background

    Irradiation is one of the major causes of induced sperm DNA damage. Various studies suggested a relation between sperm DNA damage and fertilization rate after intra-cytoplasmic sperm injection (ICSI).

    Objective

    In this study, fertilization rate and premature chromosome condensation (PCC) formation after ICSI of hamster oocytes with irradiated sperms from normal and oligosperm individuals was investigated.

    Materials And Methods

    Human sperms were classified according to counts to normal and oligosperm. Ten samples were used for each group. Golden hamster oocytes were retrieved after super ovulation by PMSG and HCG injection. From retrieved oocytes, 468 were in metaphase II. Control and 4 Gy gamma irradiated sperms were then injected into oocytes. After pronuclei formation in injected oocytes and formation of 8 cells embryos, slides were prepared using Tarkowskie''s standard air-drying technique. The frequency of embryos and PCC were analyzed using 1000× microscope after staining in 5% Giemsa.

    Results

    The extent of embryo development in oocytes injected by irradiated sperms was lower than those injected by non-irradiated sperms (p=0.0001). The frequency of PCC in failed fertilized oocytes was significantly higher in oligosperms (46%) compared with normal ones (0%), but there was no significant difference between irradiated and non-irradiated samples in each group (p=0.12).

    Conclusion

    The results showed that irradiation of sperms might influence the fertilization outcome possibly due to sperm DNA damage. One possible cause of precluding oocytes from fertilization in oligosperm individuals might be the formation of PCC.

    Keywords: Ionizing radiation, Human sperm, Fertilization rate, Premature chromosome condensation, Hamster oocyte
  • Roshangar Leila, Seddighe Abdollahifard, Abbas Majdi, Armin Zarrintan, Alia Ghasemzade, Laaia Farzadi, Sara Soleimani Rad, Jafar Soleimani Rad Page 399
    Background

    More than 40% of infertilities are due to endometriosis. Ultrustructural and histochemical study of endometrium will help to clarify the etiology of endometriosis.

    Objective

    The aim of the present study was to investigate the ultrastructure and occurrence of apoptosis in endometrial cells of women with or without endometriosis.

    Materials And Methods

    In the present case-control study، endometrial specimens from 12 women without endometriosis (as control) and 12 women with endometriosis (as case) were examined. Specimens for control group were obtained from the patients that were referred to gynecology hospital for hysterectomy due to various reasons. In case group the endometriosis was diagnosed according to laparoscopy and endometrial samples were taken using pippel biopsy. The specimens from both case and control groups were processed for Transmission Electron Microscopy (TEM)، TUNEL reaction technique and morphometric studies.

    Results

    The results show that endometrial epithelium lost its continuity in women with endometriosis and endometrial cells have euchromatic nucleus in comparison to those from non-endometriosis. There were several apoptotic cells in the luminal and glandular endometrial epithelium and stroma from endometrium of control group. However، apoptotic cells were rarely seen in the endometrium from women with endometriosis. The difference in number of apoptotic cells between two groups statically was significant (p<0. 001).

    Conclusion

    Regarding the ultrastructural characteristics of endometrial epithelial cells and comparison of apoptotic occurrence in control and case groups it is concluded that endometrial cells in endometriosis group have higher potential to survive and possibly implant.

    Keywords: Endometriosis, Endometrium, Stroma, Ultrastructure, Apoptosis
  • Cihan Cetin, Hasan Serdaroglu, Sitki Tuzlali Page 405
    Background

    Endometriosis is a disease that is hard to diagnose without the gold standard method, laparoscopy. An easier diagnostic method is needed.

    Objective

    The aim of the study is to determine whether the number of macrophage cells in the endometrium and/or the detection of nerve fibers can be used in the diagnosis of endometriosis.

    Materials And Methods

    Endometrial sampling was done to 31 patients prior to laparoscopy (L/S) or laparotomy (L/T) at Istanbul University Istanbul School of Medicine Hospital between January 2010 February 2011. Also 34 patients who were retrospectively chosen from their files were added to the study. 5 patients were excluded from the study. Totally, 31 patients were placed in the endometriosis and 29 patients in the control group. Endometrial samples were evaluated immunohistochemically with the markers protein gene product 9.5 (PGP 9.5) and neurofilament (NF) for nerve fibers and CD68 for macrophages.

    Results

    None of the samples were stained with PGP 9.5 and NF. As for CD68+cells, no statistically significant difference was observed between groups (endometriosis: 216.10±104.41; control: 175.93±43.05, p=0.06). Results were also evaluated in the subgroups of menstruel phases and disease stages. Only in the proliferative phase there was a significant increase in the endometriosis group (p=0.03). No significant difference was observed between the stages.

    Conclusion

    The detection of nerve fibers in the eutopic endometrium with the markers of PGP 9.5 and NF is not found to be helpful in the diagnosis of endometriosis. Macrophage cells may be helpful in the diagnosis only in the proliferative phase.

    Keywords: Endometriosis, Macrophage, CD68 Antigen, Neurofilament Proteins
  • Ying Zhang, Hong Cao, Zheng Yu, Hai, Ying Peng, Chang, Jun Zhang Page 415
    Background

    Endometriosis is a complex estrogen-dependent disease that is defined as the presence of endometrial gland and stroma outside the uterine cavity. Although the exact mechanism for the development of endometriosis remains unclear, there is a large body of research data and circumstantial evidence that suggests a crucial role of estrogen in the establishment and maintenance of this disease.

    Objective

    This study is an attempt to assess the effect of curcumin on inhibiting endometriosis endometrial cells and to investigate whether such an effect is mediated by reducing estradiol production.

    Materials And Methods

    Endometriotic stromal cells, normal endometrial stromal cells, endometriotic epithelial cells and normal endometrial epithelial cells were isolated and cultured. E2 value of cells and the effect of curcumin on cell proliferation were evaluated. Finally, effect of curcumin on E2 assay was detected.

    Results

    Electrochemiluminescence immunoassay results showed that E2 value of endometriotic epithelial cells was higher than the endometriotic stromal cells (p=0.037), while the expression of E2 in normal endometrial stromal and epithelial cells was extremely low. WST-8 result showed, compared with endometrial stromal cells, ectopic endometriotic stromal cells had a higher growth rate. After intervene with curcumin (10μmol/L, 30μmol/L and 50μmol/L) for 0-96h, the number of endometriotic stromal cells was reduced and cells growth slowed, compared with 0μmol/L group. Compared with 0μmol/L group, E2 level was lower after treatment with curcumin, especially in 30μmol/L and 50μmol/L group.

    Conclusion

    In summary, in this study we found that E2 is important in ectopic endometrium, and epithelial cell is in dominant position with E2 secretion. Curcumin was able to suppress the proliferation of endometrial cells by reducing the E2 value.

    Keywords: Curcumin, Endometriosis, Estradiol, Stromal cell, Epithelial cell
  • Sayyed Mohsen Miresmaeili, Iman Halvaei, Farzaneh Fesahat, Asghar Fallah, Narges Nikonahad, Mohaddeseh Taherinejad Page 423
    Background

    Nanoparticles have wide range of application while there are some reports regarding their probable effects on male reproductive system and spermatozoa.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of different doses of silver nanoparticles (AgNPs) (70nm) on acrosome of rat spermatozoa and number of spermatogenic cells.

    Materials And Methods

    In this experimental study, in experimental group, 32 male wistar rats (8 rats/group) received oral feeding AgNPs every 12 hr in one spermatogenesis period (48 days) by means of gavages in 25, 50, 100 and 200 mg/kg concentration (experimental groups 1-4, respectively). The control group (8 rats) was treated on schedule with distilled water. Spermatozoa were stained by triple staining protocol for acrosome reaction. Histological evaluation on testis sections was performed using tissue processing and hematoxylin-eosin (H&E) staining.

    Results

    There was significant difference between the control group and the experimental group 1 for acrosome reaction (11.00±0.00 and 24.25±3.68, respectively, p=0.01). There was only significant reduction in spermatogonia cells in experimental group 4. Experimental groups 2, 3 and 4 showed a significant reduction in the number of primary spermatocytes and spermatids as well as spermatozoa. But there were no significant differences between different groups for Sertoli cell number and seminiferous tubule diameter.

    Conclusion

    It seems that Ag NPs have acute and significant effects on spermatogenesis and number of spermatogenic cells and also on acrosome reaction in sperm cells. More experimental investigations are necessary to elucidate better conclusion regarding the safety of nanoparticles on male reproduction system.

    Keywords: Nanoparticle, Spermatozoa, Spermatogenesis, Acrosome reaction
  • Saeede Soleimanian, Seyyed Mahdi Kalantar, Mohammad Hasan Sheikhha, Mohammad Ali Zaimy, Azam Rasti, Hossein Fazli Page 431
    Background

    In human, about 25% of implanted embryos are losing 1-2 week following attachment to the uterus. A subset of this population will have three or more consecutive miscarriages which define as repeated pregnancy loss (RPL). Introducing the assisted reproductive technologies (ARTS) made a chance for infertile couples to solve their childless problem.

    Objective

    This study was conducted to evaluate the incidence of Y-chromosome AZF region''s micro-deletions in male partners of couples with recurrent miscarriage (RM).

    Materials And Methods

    Thirty male partner of couples with RM and thirty infertile males, who referred to the Yazd Research and Clinical Center for Infertility were recruited to this study. In addition, 30 healthy men were screened as a control group from the same center. After DNA extraction using salting out method, the multiplex-PCR was done for amplifying 8 known STSs proximal to the AZF region of the Y-chromosome. The results were compared between the groups using Fisher''s exact t-test and p<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Of the 30 infertile males, 5 (16.6%) cases were associated with the AZF region micro-deletions of DYF87S, DYF84S1, DYF83S1 and DYF51S1, STSs. But in the fertile and RM male groups was found no deletions similar to those, of the infertile males (p=1.0). Instead 4 (13.3%) cases of the RM group males had different micro-deletions included DYS220 (AZFb, sY129), DYS262, DYF8551, and DYF8651, STSs. The AZFc locus of Y-chromosome micro-deletions have a significant role in RM (p=0.045).

    Conclusion

    It seems that the Y-chromosome AZF region''s micro-deletions are associated with RM, and we recommend adding this AZF region STSs into infertility analyzing panels.

    Keywords: Recurrent abortion, Y, chromosome micro deletions, Multiplex PCR