فهرست مطالب

مدیریت پرستاری - سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1392)

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیلا ولیزاده، وحید زمانزاده صفحه 9
    مقدمه
    افزایش مسوولیتهای پرستاران حرفهای نیازمندکسب استقلال در فعالیتهایشان است. دستیابی به استقلال در پرستاری با مشکلات و چالشهایی روبروست.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر پی بردن به چالش های موجود در زمینه دستیابی به استقلال در پرستاری است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مروری یکپارچه از شواهد است که بر اساس روش بروم (2000) در طی سه مرحله جستجوی متون، ارزشیابی داده ها و تحلیل داده ها انجام گردید. پایگاه های اطلاعاتی SID، Magiran، IranMedex، Irandoc، MEDLINE، EMBACE، EBSCO و CINAHL، با کلید واژه های، استقلال حرفهای و پرستاری مورد جستجو قرار گرفت. از 1230 مقاله و چکیده مقاله به دست آمده، نهایتا 29 مقاله بر اساس معیارهای ورود: وجود کلید واژه «استقلال حرفهای در پرستاری» در متن مقاله، مطالعات مروری و تحقیقی، مقاله چاپ شده در مجلات معتبر علمی داخل یا خارج کشور، تمرکز مطالعه بر مشکلات یا چالش های مطرح در حوزه استقلال بالینی و حرفهای و دسترسی به متن کامل مقالات و بدون در نظر گرفتن محدودیت زمانی بررسی شدند. معیارهای خروج مقالات از مطالعه؛ چکیده های بدون متن، مرتبط بودن با حوزه پژوهش، آموزش، فلسفه و یا ابزارسازی در استقلال پرستاری بودند. جهت تحلیل، داده های استخراج شده از منابع اولیه پس از مقایسه یک به یک بصورت جمعبندی یکپارچه و واحد، نظم داده، طبقهبندی شده و خلاصه گردیدند.
    یافته ها
    مهمترین چالش های بدست آمده در تعریف مبهم استقلال، استفاده از ابزارهای نامتناسب برای اندازهگیری، عدم وجود یک تئوری مرتبط با استقلال پرستاری، آموزش نامناسب دانشجویان و تاکید بر آموزش سنتی توسط مدرسین، عدم موفقیت در همکاری و فعالیت تیمی، عدم حمایت مدیران و ساختار نامناسب مدیریتی، اندازه بیمارستان و تاثیر آن در ساختار سازمان و میزان توانمندی و قدرت پرستاران بودند.
    نتیجه گیری
    راهکارهای مورد نیاز بایستی در راستای کنترل این چالشها باشد. البته انجام تحقیقات گسترده با ابزارهای معتبر در جهت تشخیص دقیقتر چالشها در بستر حاضر و تحقیقات کیفی برای تعریف دقیق مفهوم و ویژگی های آن بسیار موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: استقلال حرفه ای، پرستاری، مطالعات مروری
  • افسانه محمدی صفحه 18
    مقدمه
    نظامهای پاداش در سازمانها از نظر جلب رضایت کارکنان و هم از نظر اثربخشی سازمان حائز اهمیت فراوان است. بنابراین درک مدیران از استفاده مناسب و طراحی برنامه های اثربخش پاداش ضروری است.
    هدف
    تعیین علل عدم اثر بخشی پاداشها در پرسنل پرستاری از دیدگاه خودشان و سرپرستاران آنها هدف مطالعه حاضر است.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه موردی در یکی از بیمارستانهای آموزشی شهر زنجان، در سال 1390 انجام شد که در آن 9سرپرستار و 33 پرستار شاغل در 5 بخش بستری شرکت داشتند. ابزارهای مورد استفاده شامل: 1 پرسشنامهی بررسی علل اثر بخشی پاداشها از دیدگاه پرستاران، شامل 24 گویه در 7 بعد مدیریت پاداش بر اساس مقیاس لیکرت و 2 پرسشنامه تجربه پاداشها، شامل 17 گویه در دو بعد پاداشهای درونی و بیرونی با مقیاس بلی و خیر بوده است. روایی ابزارها از نظر صوری و محتوایی سنجیده شده و ضریب آلفای کرونباخ هر دو ابزار بالای 7/0بود. مصاحبه با سرپرستاران در زمینه نحوه پاداشدهی نیز انجام شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS 17 و آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) استفاده شد. یافته های حاصل از مصاحبه حاصل تجزیه و تحلیل کیفی است.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که پاداشها از اثر بخشی لازم برخوردار نبودند، بیشترین علل عدم اثربخشی از دیدگاه پرستاران بترتیب شامل: عدم کفایت پاداشها (97%)، عدم استفاده از نظرات پرستاران در نحوه پاداشدهی(97%)، عدم دقیق بودن معیارهای پاداشدهی (97%)، عدم اعطای پاداش با ارزش در دفعات مکرر (9/96%)، عدم درنظرگرفتن پاداشهای متنوع (یکنواخت بودن پاداشها) 94%، عدم توزیع منصفانه پاداشها (9/93%)، عدم برقراری رابطه مناسب میان عملکرد مطلوب و پاداشها (8/78%)، عدم وجود توازن مناسب میان تجربه پاداشهای درونی و بیرونی. از دیدگاه سرپرستاران علل عدم اثربخشی شامل: عدم وجود ابزار مناسب جهت ارزشیابی عملکرد، کلی و ذهنی بودن معیارهای پاداشدهی، عدم وجود خطمشی های پاداش و غیره بودند.
    نتیجه گیری
    مدیران پرستاری از یافته های این مطالعه میتوانند بعنوان راهنما برای رفع علل عدم اثر بخشی پاداشها برای پرستاران و متعاقب آن بهبود انگیزش آنان، ارتقای کیفیت مراقبتهای پرستاری و... استفاده نمایند
    کلیدواژگان: پرستاران، پاداشهای درونی و بیرونی، مدیریت پاداشها
  • مولود فرمهینی فراهانی، زهرا پورفرزاد، زهره قمری زارع، مجتبی قربانی صفحه 27
    مقدمه
    اثربخشی فعالیتها و مهارتهای مدیریتی مدیران پرستاری، فوائد بسیاری برای سازمان های بهداشتی و درمانی در بردارد، در این میان رهبری بسیار کلیدی است. مطالعات، آموزش را به عنوان فاکتور موثر بر عملکرد رهبری معرفی کردهاند و بر ارتقاء مستمر این مهارت در مدیران تاکید دارند. ش
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین تاثیر برنامه بهسازی مدیریت بر اثر بخشی سبک رهبری سرپرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی یک گروهی، با طرح آزمون قبل و بعد است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد «توصیف اثربخشی رهبری» با پایایی 95/0 میباشد. 88 نفر، شامل 19 سرپرستار و 69 پرسنل پرستاری در یک بیمارستان آموزشی اراک (بیمارستان امیرکبیر) به روش تمام شماری شرکت کردند. در ابتدا پرسشنامه ها توسط واحدهای پژوهش تکمیل گردید، سپس برنامه اجرایی بهسازی مدیریت با محتوای رهبری، ارتباطات و ارزشیابی عملکرد به شیوه سخنرانی، بحث گروهی و ارائه سناریو انجام و بوکلت آموزشی تهیه شده به سرپرستاران داده شد. 2 ماه بعد از اجرای برنامه مجددا پرسشنامه ها توسط واحدهای پژوهش تکمیل گردید. داده ها با استفاده از برنامه SPSS16 و آمار توصیفی (فراوانی مطلق، درصد فراوانی نسبی، میانگین، انحراف معیار) و آزمون تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره اثربخشی سبک رهبری سرپرستاران به شیوه خودارزشیابی و ارزشیابی پرستاران پس از مداخله افزایش یافت به طوری که آزمون آماری تی زوجی تفاوت معناداری را برای میانگین نمره اثربخشی سرپرستاران از دیدگاه پرسنل پرستاری قبل و بعد از مداخله نشان داد (001/0> P)؛ اما از دیدگاه سرپرستاران تفاوت معناداری وجود نداشت.
    نتیجهگیری
    با توجه به این که وضعیت موجود توصیف شده هنوز با وضعیت مطلوب و ایدهآل تعریف شده در مقیاس اثربخشی فاصله دارد؛ بدین منظور بهسازی با راهکارهایی چون نظارت بر رفتارهای رهبری و بازخورد محققان به سرپرستاران در بالین، شرکتدهی تمامی رده های مدیریتی در برنامه های بهسازی و استفاده از شیوه های نوین آموزش پیشنهاد میشود.
    کلیدواژگان: بهسازی مدیریت، سبک رهبری، سرپرستار
  • سیده شهره آقاسیدمیرزا، ربابه معماریان، زهره ونکی صفحه 38
    مقدمه
    بیماری هموفیلی بر روی تمام ابعاد زندگی کودک و خانواده اثر میگذارد و باعث کاهش کیفیت زندگی او میگردد؛ بنابراین نیازمند یک برنامه جامع مراقبتی و مدیریت مراقبت است.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر برنامه مدیریت مراقبت توسط پرستاران برکیفیت زندگی کودکان هموفیلی پیش دبستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که برروی 52 کودک هموفیلی 7-4 سال مراجعه کننده به مرکز درمانی جامع هموفیلی تهران درسال 1390 انجام شد. نمونه گیری به صورت تمامشماری و تخصیص نمونه ها به دو گروه شاهد (26نفر) و آزمون (26نفر) به صورت تصادفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، فرم بررسی وضعیت سلامت کودک و پرسشنامه کیفیت زندگی کودک هموفیلی 7-4 سال بود که پس از تعیین روایی به روش اعتبار محتوا و پایایی به روش همگنی درونی بکار گرفته شد. ضریب آلفای کرونباخ برای هر بعد در محدوده 8/0-7/0 و پایایی کلی 787/0 برآورد گردید. برای گروه آزمون، پس از تدوین استانداردهای ساختاری، سازماندهی تیم مراقبت جامع، تعیین شرح وظایف اعضاء تیم، مشخص کردن جایگاه پرستار مدیر مراقبت با نقش هماهنگ کننده در چارت سازمانی و آماده سازی و آشنایی پرسنل با برنامه، مداخله بر اساس فرآیند برنامه مدیریت مراقبت (بررسی و مشکلیابی، تدوین برنامه مراقبتی، اجرا، ارزشیابی و پایش مجدد و مداوم) به مدت 3 ماه اجرا گردید. داده ها قبل و بعد از مداخله سنجیده و مقایسه گردید. یافته ها با استفاده ازنرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همسان بودند (05/0
    نتیجه گیری
    پیشنهاد میگردد مدیران پرستاری برنامهای طراحی شده را برای تجدید سازماندهی تیم درمانی و مراقبتی، برنامه مدیریت مراقبت در مراکز درمانی با هدف ارتقاء کیفیت زندگی کودکان مد نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: برنامه مدیریت مراقبت، کودک هموفیلی پیش دبستانی، کیفیت زندگی
  • محمدرضا ذبیحی، حسین ابراهیمی پور، حسن عارفی نیا صفحه 48
    مقدمه
    توانمندسازی روش نوینی برای بقای سازمان های پیشرو در محیط رقابتی است. به منظور بالاتر بردن کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده در ساز مانهای بهداشتی، ابعاد ساختاری آنها از عواملی است که میتواند در توانمندسازی کارکنانشان موثر واقع شود.
    هدف
    تعیین رابطه بین ابعاد ساختار سازمانی و ابعاد توانمندسازی روانشناختی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی میباشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است که به صورت مقطعی در سال90- 1389 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است. نمونه پژوهش کلیه کارکنان شاغل (نفر600) در واحدهای دانشگاه (بیمارستانهای سطح شهر مشهد، دانشکده های آموزشی، معاونتهای ستادی و شبکه های بهداشت و درمان) بودهاند. روش نمونه گیری بصورت طبقهای و تصادفی ساده بوده است. ابزار گردآوری داده ها مشتمل بر 2 پرسشنامه استاندارد توانمندسازی (اسپیرتز) و پرسشنامه ساختار سازمانی (استیفن رابینز) بوده است ضریب آلفای کرونباخ سوالات توانمندی (89/0) و ابعاد ساختار سازمانی؛ بین (71/0) تا (83/0) تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل از ضریب همبستگی رتبهای اسپیرمن و آزمون کلمگروف اسمیرنوف و نرم افزار11 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادند که ارتباط معنی داری بین ابعاد ساختار سازمانی و توانمندی روانشناختی کارکنان وجود ندارد (28/0= P و 046/0=r). بین شغل و سطح تحصیلات، رسمیت و احساس معنیدار بودن کار و رسمیت و احساس شایستگی ارتباط معنی داری وجود داشت (5 0/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به مدیران پیشنهاد می شود روش های انگیزشی در کارکنان دارای سطح تحصیلی بالاتر ازکارشناسی مورد توجه قرار دهند و با روش های توسعه و غنیسازی شغل زمینه افزایش توانمندی آنان را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: توانمندی روان شناختی، ساختار سازمانی، مدیریت خدمات بهداشتی - درمانی
  • حمید پیروی، عظیمه بهادری *، منصوره اشقلی فراهانی، مید حقانی صفحه 59
    مقدمه

    رضایت بیمار پدیده پیچیدهای است که تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. مراقبت پرستاری یکی از مهمترین عوامل شناخته شده است ابعاد مختلف مراقبت پرستاری بعنوان یک جزءاساسی از خدمات درمانی از اهمیت بسیاری در جلب رضایت بیمار برخوردار است.

    هدف

    هدف این مطالعه مقایسه میزان رضایت بیماران در بخشهای مختلف بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران میباشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1388بر روی 170 بیمار در 34 بخش بستری در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت. نمونه گیری با روش تصادفی ساده انجام شد. جهت گردآوری داده ها از «پرسشنامه رضایت بیمار» Patient Satisfaction Instrument)PSI) استفاده گردید روایی آن از طریق تعیین روش اعتبار محتوا و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 90/0 تامین گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس(آزمون شفه)، بوسیله نرمافزارSPSS 15مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که بیشترین میانگین رضایت در بعد مراقبت «فنی-حرفهای» در بخشهای مراقبت ویژه با میانگین38/0±90/3 و کمترین میانگین رضایت در بعد «آموزش به بیمار» در بخش جراحی با میانگین 72/0±04/3 میباشد. در رابطه با سایر ابعاد، بعد «اعتماد» بین گروه ها (بخش جراحی و ویژه) و بعد «فنیو حرفهای» بین گروه ها(بخش اورژانس و ویژه) اختلاف معنیدار آماری وجود داشت(05/0>P).

    نتیجه گیری

    اگرچه مراقبت فنی- حرفهای حیاتی و یکی از عوامل مهم در رضایت بیمار میباشد ولی لازم میباشد پرستاران به ابعاد دیگر مراقبت؛ به منظور ارائه مراقبت جامع بر اساس نیازهای منحصر به فرد هر بیمار با جلب اعتماد، برنامه های آموزشی و مراقبتی خاص را اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، رضایت بیمار، رضایت مشتری، مراقبت پرستار
  • اعظم سادات حسینی، رضا ربیعی، حمید مقدسی، زهرا مستانه صفحه 67
    مقدمه
    از الزامات سیستم اطلاعات پرستاری سیستمهای طبقه بندی پرستاری هستند که عمدتا فعالیتهای پرستاری را در سه حیطه تشخیص، اقدام و پیامد آنها دسته بندی میکنند. اما تبیین نحوه استفاده از این طبقه بندی ها در سیستمهای اطلاعاتی پرستاری مهم است.
    هدف
    در مطالعه حاضر، کاربرد سیستمهای طبقهبندی در سیستمهای اطلاعاتی پرستاری مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مروری، بر اساس کلید واژه های Nursing، Nursing Classification Systems، Nursing Information System، Nursing Informatics، Nursing Documentation و یا ترکیبی از این کلید واژه ها، حدود 143 مقاله تمام متن پژوهشی اصیل یا مروری در فاصله سالهای 1998 تا 2012 از پایگاه های داده Science Direct، CINAHL، Pubmed، Scirus و Google Scholar به دست آمد که پس از مطالعه اولیه، 42 مقاله برای پوشش هدف این مطالعه مناسب تشخیص داده شد. معیار ورود مقالات بر اساس میزان ارتباط آنها با هدف مطالعه و به صورت موضوعی بود. در نهایت با تحلیل محتوای مقالات و یکپارچه کردن مطالب در قالب توالی مناسب جهت پاسخگویی به هدف مطالعه، این مقاله تدوین گردید.
    یافته ها
    از مهمترین کاربردهای سیستمهای طبقه بندی در سیستم اطلاعات پرستاری، دسته بندی ماهیت های مربوط به فرآیندهای پرستاری، فراهم نمودن امکان تصمیمگیری های مبتنی بر شواهد، تحلیل الگوهای حاکم بر مراقبتهای پرستاری، ایجاد بدنه تئوریک و ارتقای دانش پرستاری می باشد. همچنین میتوان از اطلاعات دسته بندی شده برای امور آموزشی، پژوهشی، مدیریتی و توسعه رویکردهای مراقبتی و بهبود ارتباطات در پرستاری استفاده نمود.
    نتیجه گیری
    وجود سیستمهای طبقه بندی با توجه به کاربردهای مهم آنها به عنوان یک ضرورت برای سیستم اطلاعات پرستاری محسوب میشود؛ لیکن در استفاده از هر یک از سیستمهای طبقه بندی باید به نیاز گروه های پرستاری و میزان سازگاری آنها با سیستمهای اطلاعات موجود توجه نمود.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات پرستاری، سیستمهای طبقهبندی پرستاری، فرآیند پرستاری، نیازهای اطلاعاتی
|
  • Valizadeh L., Zamanzadeh V Page 9
    Introduction
    Increased the responsibilities of the professional nurses need to autonomy in their activities. Achievement autonomy in nursing has facing with problems and challenges.
    Aim
    The aim of this study was explored the current challenges in the field of autonomy.
    Method
    An integrative review of evidences based on Broome protocol (2000) conducted in three stage، literature search، data evaluation and data analysis. Databases of SID، Magiran، IranMedex، Irandoc، MEDLINE، EMBACE، EBSCO and CINAHL were searched by key words of professional autonomy and nursing. Of 1230 full text and abstract، finally، 29 articles were chosen based on inclusion criteria: professional autonomy was in text، original research and review studies، internal and outside the country reliable articles، study focuses’ on clinical and professional challenges and access to full text article without any time limit. And exclusion criteria were studies in the field of philosophy، research، education and instrumentation nursing autonomy، and abstract of studies. For data analysis، data extracted from primary sources، after comparing one by one، data integrated، ordered، categorized and summarized.
    Results
    The main challenges were unclear of autonomy definition، use of inappropriate tools for measuring autonomy، absence of a theory related nursing autonomy، poor students education and emphasis on traditional teaching by teachers، failure in collaboration and teamwork، lack of management support and inappropriate management structures، also، hospital size and its impact on organizational structure and the level of nurses’ power.
    Conclusion
    Offered strategies should be ordered to control these challenges. Conducting the extensive researches on reliable tools for accurate diagnosis of challenges in current context and the qualitative research for concept definition and properties are highly effective.
    Keywords: Challenges of autonomy in nursing: an integrative review
  • Mohammadi A Page 18
    Introduction
    Reward systems are very important in organizations for attaining staff satisfaction and organization effectiveness. Therefore، managers’ perception from the effective use of reward system and planning for its effectiveness is essential.
    Aim
    assessing ineffective causes in rewards for nurses from their selves and head nurses’ viewpoints was aim of this study.
    Method
    A case study was conducted in one of the teaching hospital in Zanjan city in 2011 that 9 head nurses and 33 nurses in five in-patients units participated. Data were gathered by two questionnaires; 1) for assessing in-effective factors in rewards with 24 items in 7 domains of rewards management based on Likert scale and the second was internal and external rewards in nurses view points with 17 items that it was yes/no scale. Also، interviews with head nurses were done about how they did rewarding content validity andintermal consistency reliability by Alpha- Cronbach were measured that it was more than 0. 7% for two questionnaires. Data analyzing was done by descriptive statistics (mean، standard deviation and frequency) and SPSS 17 software. Also، content analysis was used for interviews.
    Results
    Findings showed that rewards were not effective، the majority of nurses believed that rewards were not adequate (97%)، did not used their ideas in how rewarding (97%)، rewardcriteria did not careful (97%)، non-allocation of valence rewards frequently (96. 9%)، not considering the variety of rewards (rewards being uniform) (94%)، lack of fair distribution of rewards (93. 9 %)، lack of proper relationship between optimal performance and rewards (78. 8%)، lack of proper balance between experience of intrinsic and extrinsic rewards. And these cause from the head nurses views were lack of appropriate tools for performance appraisal، reward criteria were overall and subjective and lack of rewards policies.
    Conclusion
    Nurse managers would be used these findings forreleaseing the causes as a guideline and for promoteing staff motivation and quality of nursing care
    Keywords: effectiveness rewards, intrinsic, extrinsic rewards, nurses
  • Farmahini Farahani M., Purfarzad Z., Ghamari Zare Z., Ghorbani M Page 27
    Introduction
    The effectiveness of managerial activities and skills of nursing managers have benefits for the health organizations. In this way leadership plays an important role. Studies showed that education is an effective factor on leadership performance and focus on continuous improvement of skills in management.
    Aim
    This study was done to determine the impact of management development program on effectiveness of leadership style of head nurses.
    Method
    This study was a quasi-experimental study of the one group of pre-and post-test design in Amir kabir hospital in Arak. Data were was collected by using standard questionnaire LEAD “Leadership Effectiveness and Adaptability Description” with reliability of 0/95. Based on the census، 88 people، that were including19 head nurses and 69 nurses، participated in this study. At first the questionnaires were completed by participants،then The action plan of management development with content of leadership، communication and performance appraisal in methods of lecture، group discussion and presentation of performance scenarios was done and training booklet was given to the head. Second evaluation was performed 2 months after initial assessment. Data analyzing by using SPSS16 and descriptive statistics (frequency، percentage، frequency، mean، standard deviation) and paired t-test analysis was conducted.
    Results
    After the intervention the Mean of effectiveness of leadership style in head nurses through self evaluation and evaluation by nurses increased; Although paired t test indicated significant differences for effectiveness mean score from nurses، views before and after the intervention (p>0/001); there wasn’t significant differences from head nurses، view.
    Conclusion
    there is a gap between present status and ideal situation that. Defined by scale of effectiveness and adaptability; so، for management development programe suggeste strategies such as leadreship behaviors supervisory، feedback to head nurses، participation of all level of management and modern educational methods.
    Keywords: Management Development, leadership style, head nurse, nurse
  • Agha Seyed Mirza S., Memarian R., Vanaki Z Page 38
    Introduction
    Hemophilia is an inherited bleeding disorder that is sex-linked. Hemophilia have an impact on many aspects of patient and family life. Because of this، need a comprehensive care program and case management.
    Aim
    The evaluation of effect case management program by nurses on quality of life of pre-school children with hemophilia.
    Method
    A semi experimental research was performed at comprehensive hemophilia treatment center during the year 2011-2012. With attention to characteristics of sample 52 pre-school children with hemophilia selected and were randomly divided in two groups (26 case &26 control). The data collecting tools included the questionnaire of demographic characteristics، hemophilia children’s quality of life (Haemo - Qol). Validity and reliability of the questionnaire were assessed by content validity and alfa-chronbach methods. Quality of life in both groups were assessed before and3months after the intervention in case group. After collecting the pre-intervention data،case management program was performed on the case group based on the five steps of case management process (assessment & problem identification،case plan، implementation،evaluation & follow-up). The data were analyzed using spss16.
    Results
    Test of Chi-Squared revealed that two groups had no significant differences in terms of demographic characteristics (p>0. 05). Independent t-test showed that the quality of life total score before intervention hasn’t got a significant difference between two groups (p=0. 34). While after intervention the same test indicated a significant difference between the two groups (p=0. 00). Paired t-test showed that the quality of life total score before and after intervention in the case group has a significant difference (p=0. 00) and the same test hasn’t significant difference in the control group (p=0. 26).
    Conclusion
    The findings of study showed that organization،clarity of roles،and follow-up using coordination،management and care roles of nursing result in increased hemophilic children and their parent’s quality of life and it is suggested that in care of patients with hemophilia، this program is applied.
    Keywords: quality of life, case management program, hemophilia, preschool
  • Zabihi M., Ebrahimipur H., Arefinia H. Page 48
    Introduction
    Eempowerment is a new approach for survival organization in a competitive environment. In order to increase quality and quantity of services which introduce in health care organizations، dimensions of structure in it could be effective on empowering of employees.
    Aim
    The relationship between dimensions of structure of organizational and employees’ psychological empowerment in Mashhad University of Medical Sciences was the aim of this study.
    Method
    This study was a descriptive study that in (2009-2011) in Mashhad University of Medical Sciences was done. All of employees (n = 600) in different departments in university (all of teaching hospitals، faculties، health centers and staff deputies) were samples that selected by randomly stratified sampling. For data gather two standardized questionnaires were used; psychological empowerment’s (Spreitzer) and organizational structure’s (Stephen Robbins) that Cronbach’s alpha coefficient was for the first (89/0%) and for dimensions of organizational structure was between (0/71%) to (0/83%). For analysis was used Spearman’s Rank Order correlation coefficient and Kolmogrov Smirnov test by SPSS 11 software.
    Results
    Analysis data showed that there is not any significant relationship between the dimensions of organizational structure and employee empowerment (p=0. 28 and r=0. 046). Between career and level of education، formalization and sense of meaningfulness of work، formalization and feeling of competence there is a significant relationship (p<0. 05).
    Conclusion
    Aaccording to results suggests that managers applying strategies for motivating employees who have higher education degree and also، for increasing their empowerment change work environment by job enlargement and enrichment
    Keywords: health care management, organizational structure, psychological empowerment
  • Peyrovi H., Bahadori A., Ashghali-Farahani M., Haghani H. Page 59
    Introduction

    Patient’s satisfaction is a complicated phenomenon that affected by various factors that the most important of them is nursing care. Various dimensions of nursing care as a fundamental part of health care have an important role on patient’s satisfaction.

    Aim

    The aim of this study was comparison of in- patients’ satisfaction with different domains of nursing care in teaching hospitals at Iran University of Medical Sciences.

    Method

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 170 patients in 34 wards of teaching hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences in 2010. Patients were selected randomly. Data were collected by Patient Satisfaction Instrument (PSI). It’s had content validity and internal consistency reliability (Cronbach’s alpha) was 0. 90%. Data analyzed using descriptive statistics and ANOVA (Scheffe test)، by SPSS15.

    Results

    The findings showed that the highest mean patient’s satisfaction from technical-professional domains was in intensive care wards with the mean 3. 90 ± 0. 38 of 5، and the lowest value from patient education aspects was in surgical wards with the mean 3. 04 ± 0. 72 of 5. In relation to other dimensions the “trust” domain between the two groups (surgical and intensive wards) and the ‘technical and professional domain a “between groups (emergency department and intensive ward) there was a statistically significant difference (P <0. 05).

    Conclusion

    Although technical-professional care is vital and one of the most important factors in patient’s satisfaction، but it is necessary that nurses for delivering a comprehensive care، based on patients’ needs implement a special caring and educational plans for them by acquiring their trust

    Keywords: patient satisfaction, nursing care, consumer satisfaction, education patient
  • Hoseini A., Rabiei R., Moghaddasi H., Mastaneh Z Page 67
    Introduction
    The necessary requirements of nursing information systems are nursing classification systems that they have been used for classifying of nursing diagnoses، interventions، and outcomes. But، it is important how these classification systems used in nursing information system.
    Aim
    The aim of this study was application of classification systems in nursing classification systems.
    Method
    This study was an integrative review of literatures that web sites such as the Science Direct، CINAHL، Pubmed، Scirus and Google Scholar databases searched for key words: nursing، nursing classification systems، nursing information system، nursing documentation، and nursing informatics. 143 articles from 1998 to 2012 were founded. After the initial study، 42 articles were suitable for coating purposes of this study. The inclusion criteria were the relevancy of the articles to the objectives of the study. The content analysis and synthesis of the literature led to organizing this article.
    Results
    The most important applications of classification systems in nursing classification systems were the classifying of nursing-related entities، evidence based decision making، analyzing of the care patterns، building a theoretical body and improving the nursing knowledge. In addition، the classified information could be used for educating، researching، managing، and developing of care approaches and improving the nursing communications.
    Conclusion
    Regarding Classification systems are essential for nursing classification systems should be considered needs of different nursing groups
    Keywords: nursing process, nursing classification systems, nursing information system, information needs