فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی حیاتبخش، محمد جواد زاهدی، صدیف درویش مقدم، سید مهدی سید میرزایی، حمید نجفی پور، علی اکبر حقدوست، آزاده محمودی صفحه 331
    مقدمه
    نشانگان روده تحریک پذیر (Irritable bowel syndrome یا IBS) یکی از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است که با علایم غیر اختصاصی چون درد یا ناراحتی شکمی، تغییر الگوی اجابت مزاج و احساس نفخ بدون هر گونه پاتولوژی خاصی مشخص می شود. شیوع این بیماری در سراسر دنیا متفاوت است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع IBS در شهر کرمان انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه به صورت مقطعی و با روش نمونه گیری خوشه اییک مرحله ای تصادفی انجام گرفت. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با 2259 نفر در محدوده سنی 75-15 سال که با مراجعه به درب منازل آن ها برای شرکت در مطالعه دعوت شده بودند و با تکمیل پرسشنامه بر اساس معیار رم III (Rome III) انجام شد، اطلاعات با استفاده از آزمون آماری 2? و Logistic regression تحلیل شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 با ارزش تلقی شد.
    یافته ها
    شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 1088 نفر (2/48 درصد) مرد و 1171 نفر (8/51 درصد) زن با میانگین سنی 16 ± 43 سال بودند. شیوع کلی IBS 38/4 درصد به دست آمد. شیوع استاندارد شده در استان کرمان 2/6 درصد و در ایران 1/6 درصد محاسبه شد. ارتباط IBS با سن معنی دار بود و با افزایش سن احتمال بروز بیماری IBS کاهش داشت (001/0 > P). شایع ترین علامت در افراد مبتلا به بیماری، نیاز به زور زدن حین دفع (6/59 درصد) و احساس نفخ شکمی (6/55 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع IBS در کرمان در کل نسبت به کشورهای غربی کمتر است. ولی با توجه به این که شیوع در سنین جوانی خیلی بیشتر است و جمعیت کرمان به طور عمده جوان می باشند، انجام اقدامات آموزشی- بهداشتی برای پیشگیری از بروز آن می تواند منافع فردی و اقتصادی مهمی را برای جامعه به دنبال بیاورد.
    کلیدواژگان: روده تحریک پذیر، شیوع، رم III، ایران
  • فرنوش فلاح زاده، علی طیبی، مریم تفنگ چی ها، حسین مدیرفلاح، شاداب صفرزاده خسروشاهی صفحه 343
    مقدمه
    رادیوگرافی به صورت معمول در تشخیص تمام مشکلات دندانی نظیر پوسیدگی ها و درمان کانال ریشه به کار می رود. روش های رادیوگرافی معمولی قدرت تشخیصی قابل قبولی در ارزیابی ساختارهای آناتومیک و پاتولوژیک دارند. به نظر می رسد با استفاده از روش رادیوگرافی دیجیتال بتوان اطلاعات بیشتری به دست آورد. هدف از این مطالعه، مقایسه دقت تشخیصی رادیوگرافی بایت وینگ و پانورامیک دیجیتال فیلترشده و فیلترنشده در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی بود.
    روش
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در آن پرونده 56 بیمار که به مطب خصوصی مراجعه کرده بودند و در پرونده خود رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال (همراه سی دی) و بایت وینگ داشتند، ارزیابی شد. رادیوگرافی ها در اختیار دو مشاهده گر قرار گرفت. وجود پوسیدگی بر اساس مقیاس4 تایی بررسی شد. داده ها پس از جمع آوری وارد برنامه SPSS گردید و از آنالیز آماری ANOVA و ضریب Kappa استفاده شد. سطح معنی داری 05/0 تعیین شد.
    یافته ها
    بالاترین توافق خارجی بر حسب وجود یا عدم وجود پوسیدگی بر اساس محل در کلیشه بایت وینگ (ضریب Kappa بالای 76/0) سپس در پانورامیک فیلترنشده و در مرتبه سوم در پانورامیک فیلترشده حاصل شد. توافق بین دو مشاهده کننده بر حسب عمق به صورت کلی در پانورامیک بیشتر از بایت وینگ حاصل شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال با منظور نمودن همه امکانات سیستم های تصویربرداری دیجیتال که بنا بر ادعای شرکت های سازنده سبب افزایش دقت تشخیصی در سیستم ها می شود، نمی تواند در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی با کلیشه های بایت وینگ برابری کند و همواره کلیشه های بایت وینگ، بهترین گزینه در ارزیابی سطوح بین دندانی است.
    کلیدواژگان: بایت وینگ، پانورامیک فیلترشده، پانورامیک فیلترنشده، پوسیدگی بین دندانی
  • ناهید افتخاری، یاسمین مهرالحسنی صفحه 354
    مقدمه
    با توجه به اهمیت درمان مناسب تهوع و استفراغ دوران بارداری و کاهش عوارض مادری و جنینی و اثر مفید اندانسترون در درمان تهوع و استفراغ مقایسه آن با داروی معمول پرومتازین انجام شد.
    روش
    در یک کارآزمایی بالینی، 60 خانم با بارداری کمتر از 20 هفته و با تشخیص هیپرامزیس گراویداروم، به صورت تصادفی زوج و فرد در 2 گروه 30 نفره قرار گرفتند. موارد چند قلویی و حامگی غیر قابل حیات و وجود بیماری زمینه ای که خود موجب تهوع می شوند، حذف شدند.‍ بعد از گرفتن شرح حال و معاینه بالینی ابتدا پرسشنامه جهت بررسی شدت تهوع و استفراغ برای کلیه بیماران تکمیل شد و سپس به یک گروه اندانسترون? میلی گرم هر? ساعت و به گروه دیگر پرومتازین? ? میلی گرم هر? ساعت داده شد. پس از? ? ساعت میزان پاسخ به درمان و عوارض دارویی بررسی شد و میزان پاسخ به درمان و عوارض دو دارو با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    در ابتدای ورود به مطالعه، دوگروه شدت تهوع و استفراغ یکسانی داشتند، ولی پس از گذشت? ? ساعت میزان بهبودی در تهوع و استفراغ در گروه اندانسترون بهتر از پرومتازین بود؛ اگر چه این نتایج از لحاظ آماری معنی دار نشد.? مورد عدم پاسخ درمانی به پرومتازین در مقابل? مورد عدم پاسخ به اندانسترون وجود داشت که نشانه پاسخ درمانی بسیار خوب به اندانسترون بود که این تفاوت معنی دار نبود. در مورد عوارض دارویی تنها عارضه مشخصی که در مورد پرومتازین واضح بود خواب آلودگی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به پاسخ درمانی بسیار خوب به اندانسترون و با توجه به این که هیچ اثر سویی از این دارو در مطالعات انجام شده، روی جنین دیده نشده است و نیز با در نظر گرفتن این موضوع که عدم درمان به موقع و برطرف نمودن حملات تهوع و استفراغ، عوارض مادری و جنینی بسیاری را در پی دارد شاید بهتر باشد در موارد شدید هیپرامزیس گراویداروم از همان اول از اندانسترون در سیر بستری بیمارستانی استفاده نمود. با توجه به محدود بودن حجم نمونه، پیشنهاد می شود مطالعات بعدی جهت دستیابی به نتایج دقیق تر با حجم نمونه بیشتری انجام شوند.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ بارداری، اندانسترون، پرومتازین
  • فرزین خوروش، محسن میدانی، بهروز عطایی، مریم توکلی صفحه 366
    مقدمه
    امروزه کاربرد آنتی بیوتیک هایی نظیر سفالوسپورین های نسل سوم و چهارم و کارباپنم ها و همچنین مقاومت به این آنتی بیوتیک ها در عفونت های بیمارستانی رو به افزایش است. از طرف دیگر، اطلاعاتی مبنی بر حمایت کاربرد پیپراسیلین تازوباکتام (تازوسین) به عنوان درمان تجربی عفونت های باکتریال متوسط تا شدید وجود دارد. با توجه به نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه در نواحی تحت پوشش خودمان لازم دانسیتم تا حساسیت گونه های باکتریال جدا شده از کشت بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان را نسبت به این آنتی بیوتیک تعیین کنیم.
    روش
    در این مطالعه مقطعی که از سال 1388 تا 1389 در بیمارستان مرجع و آموزشی الزهرای (س) اصفهان انجام گرفت، تعداد 90 نمونه کشت باکتریایی جدا شده از خون، ادرار و دستگاه تنفسی بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی در بخش های مختلف این بیمارستان وارد مطالعه شد. جهت تشخیص گونه های باکتریایی از آزمایشات استاندارد فنوتیپی استفاده شد. سپس الگوی آنتی بیوگرام با روش E-test انجام گردید.
    یافته ها
    از بین90 نمونه بررسی شده در این مطالعه، 73 نمونه باکتری گرم منفی مورد ارزیابی قرار گرفت و مابقی گرم مثبت بودند. بیش از 78 درصد باکتری های gr- رشد یافته و بیش از 88 درصد باکتری های gr+ رشد یافته در کشت بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی در بیمارستان الزهرا (س) نسبت به آنتی بیوتیک پیپراسیلین تازوباکتام حساس بودند.
    نتیجه گیری
    اطلاعات به دست آمده از این مطالعه می تواند جهت شروع درمان تجربی با پیپراسیلین تازوباکتام در موارد عفونت های متوسط تا شدید باکتریال توسط پزشکان منطقه خودمان کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: پیپراسیلین تازوباکتام، درمان تجربی، عفونت بیمارستانی، مقاومت ضد میکروبی
  • سید حسین حسینی زارچ، زهرا محمدزاده * صفحه 374
    مقدمه

    ایمپلنت های دندانی در طول سال های اخیر موفقیت روزافزون داشته اند. برای پی ریزی یک طرح درمان دقیق در قرار دادن ایمپلنت و همچنین تعیین پیش آگهی درمان، نیاز به تصویربرداری دقیق از ناحیه می باشد. توموگرافی خطی به دلیل توانایی ارائه اطلاعات از بعد باکولینگوالی (علاوه بر ارتفاع))، دوز اشعه بسیار پایین تر نسبت به توموگرافی کامپیوتری معمولی، هزینه کمتر و در دسترس بودن در مقایسه با توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی (Cone beam computed tomography یا CBCT) می تواند، در موارد قرار دادن تعداد محدودی ایمپلنت، تکنیک تصویربرداری انتخابی باشد. البته این روش باید دقت قابل قبولی داشته باشد. در این مطالعه سعی دقت این تکنیک در تعیین کمیت استخوان فک بالا بررسی شد.

    روش

    این مطالعه از نوع بررسی روایی روش های تشخیصی بود. 4 جمجمه خشک انسان انتخاب شد و بر روی هر فک بالا مکان دندان های 1357 7531 انتخاب و با نشانگر اپک مشخص گردید (32 عدد). در هر مکان مشخص شده 3 گویچه فلزی با ابعاد 3 میلی متر بر روی لبه کرست آلوئول- کورتکس استخوانی باکال و کورتکس لینگوال، در فواصل متفاوت از لبه کرست قرار داده شد. از این نواحی تصاویر توموگرافی خطی توسط دستگاه تصویر برداری Promax (Planmeca) تهیه گردید. سپس فواصل مرتفع ترین نقاط گویچه های موجود بر کرست آلوئول تا نقاط مشابه بر روی گویچه های باکالی و لینگوالی و همچنین فواصل مرتفع ترین نقاط بر روی گویچه های باکالی تا گویچه های لینگوالی اندازه گیری شد. فواصل ذکر شده به طور مستقیم بر روی استخوان های فک بالا به طریقه مشابه محاسبه گردید. مقادیر حاصل از اندازه گیری های مستقیم و اندازه گیری بر روی توموگرام ها توسط آزمون آماری Wilcoxon آنالیز شد.

    یافته ها

    بر اساس آزمون آماری Wilcoxon در 3 مورد ارتفاع باکالی، ارتفاع لینگوالی و ضخامت داده های حاصل از توموگرافی به طور معنی دار کمتر از اندازه های حقیقی بود. در 3/81 درصد اندازه گیری ها، فواصل بر روی توموگرام ها کمتر تخمین زده شدند، البته در تمام موارد محاسبه شده تفاوت ها در مقادیر اندازه گیری شده در محدوده 1± میلی متر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از توموگرافی خطی در تعیین کمیت استخوان فک بالا، با استفاده از این تکنیک اندازه های حاصل کمتر از مقادیر حقیقی می باشد. اما با توجه به میانگین تفاوت ها، در طرح ریزی درمان ایمپلنت، به خصوص در موارد قرار دادن تعداد محدود ایمپلنت، در صورتی که امکان استفاده از تکنیک CBCT وجود نداشته باشد، توموگرافی خطی قابل استفاده می باشد.

    کلیدواژگان: توموگرافی خطی، کمیت استخوان فک بالا، ایمپلنت
  • مهین فرهمند، امیر الماسی حشیانی صفحه 387
    مقدمه
    سرطان مثانه در کشورهای غربی در بین مردان چهارمین و در بین زنان هشتمین سرطان شایع می باشد و همانند سایر سرطان ها میزان بروز آن طی سال های اخیر روند افزایشی داشته است. این مطالعه با هدف بررسی میزان بروز سرطان مثانه بین سال های 1382 تا 1387 در استان فارس انجام شد.
    روش
    در این مطالعه اپیدمیولوژیک که در آن از داده های ثبت سرطان استان فارس استفاده شده است، میزان های بروز خام در هر 100 هزار نفر محاسبه شده و میزان بروز استاندارد شده سنی نیز از روش استانداردسازی مستقیم و با استفاده از جمعیت استاندارد جهان محاسبه شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 16 و نرم افزار MS Excel 2007 انجام گرفت.
    یافته ها
    در طول 6 سال مطالعه (87-1382)، 1828 مورد جدید سرطان مثانه در ساکنین استان فارس گزارش شده است. میزان بروز سرطان مثانه در بین مردان و گروه سنی بالای 70 سال بیشتر از سایر افراد می باشد. همچنین میزان بروز استاندارد شده سنی در این بیماری در سال های 1382 تا 1387 به ترتیب برابر با 9/6، 5/6، 1/11، 02/10، 6/12 و 3/10 مورد در هر صد هزار نفر به دست آمد که نشان دهنده افزایشی بودن روند میزان بروز این سرطان در استان فارس می باشد.
    نتیجه گیری
    میزان بروز سرطان مثانه در استان فارس علی رغم روند افزایشی آن در مقایسه با کشور های غربی پایین تر می باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان مثانه، میزان بروز
  • اعظم بحیرایی، آذر شمسی، افشین محسنی فر، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 395
    مقدمه
    مواجهه دست دوم با دود سیگار بر سلامت مادران و شیرخواران تاثیرگذار است. تاکنون در ایران مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر مواجهه دست دوم با دود بر کوتینین (بیومارکر سمی) شیر مادر و ادرار شیرخوار انجام نشده است.
    روش
    این مطالعه از نوع هم گروهی آینده نگر بود. افراد مورد مطالعه شامل 51 جفت مادر شیرده و شیرخوار در گروه مواجهه یافته و 51 جفت مادر شیرده و شیرخوار در گروه مواجهه نیافته بودند. در دو دوره 7-5 روز پس از زایمان و 4 ماه پس از زایمان نمونه شیر مادران و ادرار شیرخواران جمع آوری شد. میزان کوتینین در شیر و ادرار اندازه گیری گردید. وضعیت تغذیه مادران از طریق پرسشنامه یادآمد 24 ساعته ارزیابی شد. تمامی داده ها در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین کوتینین شیر مادران و ادرار شیرخواران در بدو ورود به مطالعه در گروه مواجهه یافته به لحاظ آماری اختلاف معنی داری نسبت به گروه مواجهه نیافته داشت. در 4 ماه پس از زایمان نیز این اختلاف معنی دار بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد مواجهه مداوم دست دوم با دود سیگار در دوران شیردهی باعث افزایش کوتینین شیر مادر و ادرار شیرخوار در 4 ماهه اول شیردهی می شود.
    کلیدواژگان: دود دست دوم سیگار، دوران شیردهی، کوتینین
  • نجمه حمید صفحه 405
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش ایمن سازی در مقابل استرس (Stress Inoculation Training: SIT) بر نگرش های ناکارآمد و بهبود بیماران مبتلا به فشار خون اولیه بود.
    روش
    این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. نمونه مورد مطالعه شامل 60 نفر از بیماران مبتلا به فشار خون اساسی (32 زن و 28 مرد) مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اهواز بود. برای انتخاب این افراد از روش نمونه گیری داوطلبانه در دسترس و همتاسازی استفاده شد. از میان افراد مراجعه کننده، آن هایی که بر اساس پرسشنامه نگرش های ناکارآمد Beck و Wizeman، مصاحبه بالینی و آزمایشات پاراکلینیکی طبی مبتلا به فشار خون و نگرش های ناکارآمد بوده و از لحاظ متغیرهای مورد نظر در پژوهش مانند سن، وضعیت اجتماعی اقتصادی و عدم ابتلا به بیماری های دیگر کاملا همتاسازی شده بودند، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. مشارکت کنندگان گروه آزمایش به مدت هشت جلسه دو ساعته تحت درمان آموزش ایمن سازی در مقابل استرس قرار گرفتند اما افراد گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. نگرش های ناکارآمد و فشار خون هر دو گروه پس از خاتمه جلسات درمانی و دوره پیگیری سه ماهه مجددا ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میان دو گروه آزمایش و کنترل از لحاظ نگرش های ناکارآمد و فشار خون پس از خاتمه درمان و در پیگیری سه ماهه تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0 P<). میزان فشار خون و نگرش های ناکارآمد گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری و نسبت به پیش آزمون کاهش معنی داری نشان داد. طول مدت بیماری در تفاوت حاصله در نگرش های ناکارآمد گروه ها تاثیر نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش نگرش های ناکارآمد و فشار خون، به کارگیری فنون شناختی- رفتاری در کنار درمان های پزشکی این بیماران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش ایمن سازی در مقابل استرس (SIT)، فشار خون، نگرش های ناکارآمد
  • محمد آهنگر داودی، علی حسینی نسب، محمدحسین داعی پاریزی، علیرضا فکری صفحه 418
    مقدمه
    Pseudoainhum یک بیماری نادر اکتسابی یا مادرزادی به صورت پیشرفت باندهای فیبروتیک در انگشت پنجم می باشدکه منجر به آمپوتاسیون انگشت می شود. علل احتمالی مطرح شده برای بیماری شامل عفونت (مایکوزیس، مایکوباکتر)، تروما (Plants) و مشکلات عروقی (Andysplasia)، نورولوژیک (Polyneuritis) و ژنتیک می باشد. شیوع بیماری در افراد سیاه پوست ساکن غرب آفریقا، جنوب آمریکا و هند است.
    معرفی بیمار: دختری 12 ساله ساکن کهنوج روستای چاه ریگان حریرآباد که از والدین غیرمنسوب با وضعیت اقتصادی و بهداشتی ضعیف بود، به کلینیک مراجعه نمود. وی در یک سالگی دچار شکاف عمیق در قاعده انگشت پنجم پای راست بود که به مرور پیشرفت کرده و دچار قطع انگشت مبتلا شده بود. این فرایند هر 1 تا 2 سال برای انگشتان 2، 3 و 4 پای راست بیمار تکرار شده بود که در بیمار دردی نداشت. نبض شریان تیبیالیس خلفی بسیار ضعیف بود و نبض دورسالیس پدیس لمس نمی شد. انگشتان پای چپ طبیعی بودند. کیفواسکولیوز به سمت چپ داشت. آزمایشات طبیعی بود، ولی در سونوگرافی داپلر تری فازیک کاهش سرعت جریان خون در دیستال تیبیالیس جانبی گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نادر بودن بیماری و عوامل ژنتیک به عنوان مهم ترین عامل زمینه ای مطرح شده، بررسی ژنتیک بیمار و خانواده و پیگیری و معاینات معمول بیمار و سایر اعضای خانواده جهت غربالگری پیشنهاد می شود. با ارتقای سطح بهداشت و آموزش بهداشت پا در روستا می توان احتمال تروما و عفونت را که به عنوان علل احتمالی مطرح هستند، کاهش داد.
    کلیدواژگان: Pseudoainhum، قطع شدگی خود به خود، شریان دورسالیس پدیس، شریان تیبیالیس جانبی
|
  • Hayatbakhsh M., Zahedi M.J., Darvishmoghaddam S., Seyedmirzaie S.M. Najafipour H., Haghdoust A.A., Mahmoudi A Page 331
    Background and Aims
    Irritable bowel syndrome (IBS) is the most prevalent gastrointestinal functional disorder، characterized by non-specific symptoms such as abdominal pain and discomfort، altered bowel habit، and bloating. Its prevalence varies between 3. 5% and 30% in the world. This study was conducted in order to determine the prevalence of IBS in the adult population of Kerman، Iran، which is a representative of the population living in Southeast of Iran.
    Methods
    This population-based، cross-sectional study was conducted in a one stage randomized clustered sample of the adult population of Kerman in 2010-11. 2259 persons were recruited and interviewed in a specialty clinic. The questionnaire for collecting data was based on ROME III criteria and demographic characteristics. Data were analyzed with chi-square and logistic regression tests. P values of less than 0. 05 were considered significant.
    Results
    The study consisted of 1088 (48. 2%) males and 1171 (51. 8%) females with mean age of 43 ± 16 years and IBS prevalence of 4. 38%. The regression analysis showed that there is a significant inverse relationship between IBS and age (P < 0. 001). The most common symptoms of IBS were the need to strain during bowel movement (59. 6%) and bloating (55. 6%). The most common subgroup of IBS was IBS-D (diarrhea-predominant IBS) (49. 5%).
    Conclusion
    The result of this study showed that the prevalence of IBS in Kerman was less than that which has been obtained in Western Countries. IBS is common among the young population، and the population of Kerman is mainly young; therefore، educational and health measures for the prevention of IBS can have important personal and economic outcomes.
    Keywords: Irritable bowel syndrome (IBS), Prevalence, ROME III, Iran
  • Falahzadeh F., Tayyebi A., Tofangchiha M., Modirfalah H., Safarzadeh Khosroshahi S Page 343
    Background and Aims
    Conventional radiography is used for the diagnosis of problems such as dental caries and failure in root canal therapy. The diagnosis accuracy of conventional radiography is acceptable in the evaluation of anatomical and pathological structures. However، it seems that by using digital radiography we can obtain more information in this field. The aim of this study is to compare the diagnosis accuracy of bitewing radiography and digital panoramic imaging (filtered and unfiltered) in detection of proximal caries.
    Methods
    This was a descriptive-analytical study which has evaluated 56 files of patients who were referred to a private office in Qazvin، Iran. These patients had digital panoramic (with CD) and bitewing radiographies in their records. The presence of decay and depth of decay were evaluated at the basis of 5-scale and 4-scale measurements، respectively. After collecting the data، data were entered into SPSS and ANOVA and Kappa coefficient were used. Values of P < 0. 05 were considered significant.
    Results
    The highest agreement in terms of presence or absence of caries based on location was obtained for bitewing (Kappa > 0. 76)، unfiltered panoramic، and filtered panoramic، respectively. General agreement between the two observers in terms of depth of caries was higher for panoramic views than bitewing radiography.
    Conclusion
    According to the results of this study digital panoramic imaging، in spite of its digital imaging which the manufacturer claims can increase diagnostic accuracy، cannot be as accurate as bitewing radiography in detection of proximal caries. Thus، bitewing radiography is always the best option for evaluation of proximal surfaces.
    Keywords: Bitewing, Filtered panoramic, Unfiltered panoramic, Interproximal caries
  • Eftekhari N., Mehralhasani Y Page 354
    Background and Aims
    Due to the importance of a suitable treatment for nausea and vomiting during pregnancy and reducing maternal and fetal complications، and the beneficial effect of Ondansetron in the treatment of nausea and vomiting compared with promethazine، this study was performed.
    Methods
    In this case-control study، 60 pregnant women under 20 weeks of gestation with hyperemesis gravidarum were compared. The subjects were randomly assigned to two groups after excluding patients with a multiple pregnancy، non-viable pregnancy، and underlying diseases that cause nausea. One group received Ondansetron and another received promethazine. After 48 hours، responses and side effects were assessed using 2 questionnaires. Finally، response to treatment and side effects of the two drugs were compared.
    Results
    Although the response to treatment with Ondansetron was obviously better than promethazine، this was not statistically significant. The only clear side effect of promethazine was drowsiness.
    Conclusion
    The response to Ondansetron was good، and there are no reports، in the literature، of it having any adverse effects on the fetus. Moreover، untreated conditions may be followed by many maternal and fetal complications. Therefore، it is better to use Ondansetron in the first course of hospitalization. Although، due to the limited sample size in this study، more studies with larger sample sizes are recommended in order to obtain more accurate results.
    Keywords: Promethazine, Ondansetron, Hyperemesis gravidarum
  • Khorvash F., Meidani M., Ataei B., Tavakoli M Page 366
    Background and Aims
    Utility of antibiotics، such as third and fourth generation of cephalosporins and carbapenems، and resistance to these antibiotics in hospital acquired infections are increased. There are scientific data that support the application of Tazocin (piperacillin-tazobactam) as an empirical treatment of moderate to severe bacterial infections. In our area there is not much information available on this topic. Therefore، we decided to determine the susceptibility pattern of bacterial species isolated in patients with infection to piperacillin-tazobactam at Alzahra Hospital (a tertiary care center)، Isfahan، Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted at Alzahra Hospital (referral and educational hospital) from 2009 to 2010. 90 clinical specimens of bacterial cultures isolated from blood، urine، and respiratory tract of patients with nosocomial infections in different parts of the hospital were included in this study. Standard methods for the detection of microbiological bacterial species were used، and the antibiogram pattern of bacterial samples was performed by using E-test method.
    Results
    Among the 90 studied specimens in this study، 73 samples were gram-negative bacteria and the remainder was gram-positive. More than 78% of gram-negative bacteria and more than 88% of gram-positive bacteria، grown in cultures of patients with nosocomial infections at Alzahra Hospital، were sensitive to piperacillin-tazobactam.
    Conclusion
    The information obtained from this research may be a guide for physicians that work in our region for the use of empiric therapy with piperacillin-tazobactam in cases of moderate to severe bacterial infections.
    Keywords: Antimicrobial resistance, Empiric therapy, Nosocomial infection, Piperacillin, tazobactam
  • Hosseini Zaroch S.H., Mohammadzadeh Z Page 374
    Background and Aims

    The accuracy of dental implants has increased in recent years. An accurate radiography from the region is needed for precise treatment planning in implants and for determining prognosis of treatment. Because this technique can demonstrate the buccolingual aspect، and due to its lower radiation dose، lower cost، and availability، in comparison with computed tomography، lineartomography could be the most suitable technique in cases with restricted implant sites. In this study we evaluated the accuracy of this technique in determining the quantity of maxillary bone.

    Methods

    This study was a kind of diagnostic test validity. 4 dry human skulls were selected and on each maxilla locations of teeth 7531 1357 were selected and marked with opaque markers (n = 32). On each site، 3 metal bullets، with the diameter of 3 mm، were placed on the alveolar crest to buccal cortex and lingual cortex in different distances from the alveolar crest. Conventional linear tomography was provided by Promax (Planmeca) radiographic unit. Then، the distances from the highest points of the bullets on the alveolar crests to similar points of bullets on the buccal and lingual cortices، and distances from the highest points on the buccal bullets to lingual bullets were measured. These distances were directly measured on maxillary bones in a similar way. The measurements obtained from tomograms and maxillary bones were analyzed by Wilcoxon test.

    Results

    According to Wilcoxon test، measurements on tomograms in buccal height، lingual height، and thickness of the bone were significantly smaller than the gold standard. In 81. 3% of measurements distances on tomograms were underestimated; however، in all measurements، differences in results were in the range of ± 1 mm.

    Conclusion

    Regarding the observed results of linear tomography in determining the quantity of maxillary bone in this study، the gained measurements were smaller than the gold standard. However، considering the mean differences in preoperative treatment planning of implants، especially in placing a limited number of implants، and if it is not possible to use the cone beam computed tomography (CBCT) technique، linear tomography can be used.

    Keywords: Linear tomography, Quantity of maxillary bone, Implant
  • Farahmand M., Almasi, Hashiani A Page 387
    Background and Aims
    In the western countries، bladder cancer is the fourth and eighth common cancer in males and females، respectively، and like other cancers it has been significantly increasing in last years. The aim of this study was to find out the epidemiology of bladder cancer in Fars province /Iran during 2003-2008 according to cancer registry data system.
    Methods
    In this epidemiological study، using Fars province cancer registry data، the incidence rates were calculated per 100،000 people and age standardized incidence rate (ASR) was calculated by direct method using the world standard population. Data were analyzed by SPSS 16 and Microsoft Excel 2007 software.
    Results
    Over a 6-year period، 1828 new cases were recorded in Fars province. The highest incidence rate was observed in males and the age group of over 70 years. The ASR of bladder cancer in these six years were receptively 6. 9، 6. 5، 11. 1، 10. 02، 12. 6 and 10. 3، for 100،000 showing a significantly increasing trend.
    Conclusion
    Despite the significantly increasing trend، the ASR of bladder cancer in Fars province is very lower in comparison with western countries.
    Keywords: Epidemiology, Urinary Bladder Neoplasms, Incidence
  • Bahiraei A., Shamsi A., Mohsenifar A., Kazemnejad A Page 395
    Background and Aims
    Exposure to cigarette smoke affects the health of mothers and infants. The aim of this study was to examine the effects of second-hand smoke exposure on breast milk and infant urinary cotinine during breastfeeding.
    Methods
    This cohort study was conducted on 45 breastfeeding mothers and infants exposed to second-hand cigarette smoke (exposed group)، and 40 breastfeeding mothers and their infants not exposed to second-hand cigarette smoke (non-exposed group). The participants were chosen from mothers and infants who referred to one of the health centers affiliated with Tehran University of Medical Sciences، Tehran، Iran. Mothers’ breast milk and infant urine samples were collected twice at baseline (5–7 days after delivery) and 4 months after delivery. The cotinine levels in milk and urine were measured. Maternal nutritional status was assessed by 24-hour recall. All data were analyzed in SPSS.
    Results
    There was a significant difference between the two groups regarding average level of cotinine in mothers’ breast milk، and urine of infants at baseline. This difference was also significant at 4 months postpartum (P < 0. 001).
    Conclusion
    The results showed that exposure to second-hand cigarette smoke during breastfeeding increases the cotinine level of mother''s milk and infant urine at 4 months postpartum.
    Keywords: Second, hand smoke exposure, Breastfeeding, Cotinine
  • Hamid N Page 405
    Background and Aims
    The purpose of the present study was to investigate the effects of Stress Inoculation Training [SIT] on patients with dysfunctional attitudes and primary hypertension.
    Methods
    The study sample included 60 subjects with primary hypertension (32 females & 28 males) referred to special clinics in Ahwaz. Those who had primary hypertension and dysfunctional attitudes based on Beck & Wiszeman Dysfunctional Attitudes Scale (DAS) were selected and after being matched for age، socio-economic status and lack of other diseases، they were randomly divided into experimental and control groups. Experimental group underwent an 8-session Stress Inoculation Training (SIT) program. Finally، all subjects of the two groups were assessed for dysfunctional attitudes and primary hypertension in posttest and three months fallow- up.
    Results
    The results revealed a significant difference between the two groups in dysfunctional attitudes and primary hypertension at posttest and fallow- up. Moreover، experimental group in comparison to the control group showed significant improvement in dysfunctional attitudes and hypertension in posttest and three months follow up.
    Conclusion
    Stress Inoculation Training (SIT) significantly decreased dysfunctional attitudes and primary hypertension; therefore، using SIT in hypertensive patients is recommended.
    Keywords: Stress Inoculation Training (SIT), Primary Hypertension, dysfunctional attitudes
  • Ahangar Davudi M., Hosseininasab A., Daie Parizi M.H. Fekri A.R Page 418
    Background and Aims
    Pseudoainhum is a rare acquired or congenital disorder characterized by progressive development of a fibrotic band on a finger or toe until spontaneous autoamputation occurs. The various etiological hypotheses given for this disease include infectious (mycosis، mycobacteria)، traumatic (plants)، vascular (andysplasia)، neurological (polyneuritis)، and genetic (keratodermia) mechanisms. Ainhum predominantly affects black people living in west Africa، south America، and India.
    Case Presentation
    A 12 year old girl from Chahrigan Harirabad، a village near Kahnooj، Iran، with low socioeconomic status whose parents were not related، presented with autoamputated right foot toes. According to her mother she was in her usual state of good health until 1 year of age، when she developed a deep painless wound in the base of the fifth toe of the right foot. The depth of the wound progressed over time until it autoamputed. The same process happened to the 2nd، 3rd، and 4th toes of the same foot. On physical examination the pulse of the posterior tibialis artery was too weak and there was no detectable pulse of the dorsalis pedis artery. All examinations of toes of the left foot were normal. There was also a kyphoscoliosis toward the left side. The laboratory tests were normal; however، triphasic Doppler sonography showed a decreased velocity of blood flow in the distal part of the anterior tibialis artery.
    Conclusion
    Due to the rarity of the disease and genetics being the most important contributing factor، we suggest a genetic study of this patient and her family members، regular follow up، and physical examination of the patient. We also suggest that with promotion of the level of hygiene and adequate education we can prevent further damage in this patient، as trauma and subsequent infection are the likely predisposing factors.
    Keywords: Pseudoainhum, Autoamputation, Dorsalis pedis artery, Anterior tibialis artery