فهرست مطالب

تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی - سال چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1391)

مجله تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
سال چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • افشین حاجی زاده، غلامرضا موذنی جولا، فاطمه اخلاقی، علی اکبر ناصری راد، بابک معترض، سینا سلیمانی، میثم اسد پور، محمد سخاوتی، رضا احمدی نیا، علی اسحاقی صفحات 271-281
    سندرم آگالاکسی مسری، یک بیماری عفونی با علایم متعدد است که نشخوارکنندگان کوچک را درگیر می نماید. به طور عمده 4 سویه مایکوپلاسما آگالاکتیه، مایکوپلاسما مایکوئیدس تحت گونه کاپری، مایکوپلاسما کاپریکولوم تحت گونه کاپریکولوم و مایکوپلاسما پوتریفسینس جزو عوامل مسبب این سندرم محسوب می شوند.
    به دلیل وجودکانون های متعدد مشکوک به سندرم آگالاکسی مسری در استان اردبیل و لزوم شناسایی عوامل بیماری زا، مطالعه ای به منظور جداسازی و شناسایی عوامل مذکور با استفاده از روش کشت و PCR انجام گرفت. جهت افزایش شانس دستیابی به نمونه های مثبت حاوی عوامل بیماری زا، فقط از دام های مشکوک به بیماری نمونه گیری به عمل آمد. از 151 نمونه اخذ شده، ابتدا فیلتراسیون و سپس در محیط های اختصاصی کشت داده شدند. پس از رشد کلنی ها، عمل جداسازی و تخلیص DNA توسط کیت انجام و در نهایت برای شناسایی و تعیین هویت مایکوپلاسماهای دخیل در بیماری، آزمایش های DGGE و PCR انجام پذیرفت. در نتیجه 33 نمونه پس از کشت رشد نمودند (85/21% کل نمونه ها). از این تعداد 18 نمونه مخلوط و 15 نمونه یکدست بودند. از این رو در مجموع 53 جدایه به شرح زیر جداسازی و شناسایی شد: 25 جدایه (2/47 % کل جدایه ها) مایکوپلاسما آگالاکتیه، 23 جدایه (4/43 % کل جدایه ها) مایکوپلاسما پوترفسینس، 4 جدایه (5/7 % کل جدایه ها) مایکوپلاسما کاپریکولوم تحت گونه کاپریکولوم، 1 جدایه (9/1 % کل جدایه ها) مایکوپلاسما مایکوئیدس تحت گونه کاپری. این نتایج موید وجود عوامل بیماریزای دیگری غیر از مایکوپلاسما آگالاکتیه در بروز سندرم آگالاکسی مسری در استان اردبیل است.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما، آگالاکسی مسری، اردبیل، PCR، DGGE
  • وحید نعمان، محسن راستی، احمد رضا رنجبری، اکبر اسدیان صفحات 283-296
    این مطالعه جهت ارزیابی وضعیت عناصر مس، روی و آهن در گاوداری های شیری صنعتی (12 گاوداری) و نیمه صنعتی (12 گاوداری) شهر اصفهان انجام شد. طرح به صورت بلوک کاملا تصادفی با تکرار واحد آزمایشی با آزمون فاکتوریل انجام گرفت و مناطق جغرافیایی (شمال، جنوب، شرق، غرب) به عنوان بلوک در نظر گرفته شدند. تاثیرعوامل فصل در دو سطح (گرم و سرد) و نحوه پرورش در دو سطح (صنعتی و نیمه صنعتی) بر روی غلظت سرمی عناصر مس، روی و آهن 240 گاو هلشتاین شیری (شکم دوم زایش به بالا، در مرحله پس از اوج شیردهی، میانگین وزنی 50±610کیلوگرم، میانگین تولید شیر30 کیلوگرم و روزهای شیردهی20± 170روز) مورد مطالعه قرار گرفت. در هر مراجعه به گاوداری از 5 گاو شیری به طور تصادفی نمونه های خون از ورید وداج اخذ شد. در گاوداری های صنعتی نمونه های خوراک از جیره کاملا مخلوط شده و در گاوداری های نیمه صنعتی نمونه ها از علوفه و کنسانتره به طور مجزا اخذ و به نسبت استفاده دامدار در جیره مخلوط می شدند، سپس غلظت عناصر مورد نظر در سرم خون و جیره به وسیله دستگاه جذب اتمی تعیین شد. نتایج نشان داد که در گاوداری های صنعتی، میانگین غلظت عناصر مذکور در سرم در دو فصل گرم و سرد سال یکسان بوده، اختلاف معنی داری نداشتند. در گاوداری های نیمه صنعتی در فصل سرد سال میانگین غلظت مس و روی در سرم بیشتر از فصل گرم سال بود (05/0> P). در فصل سرد سال میانگین غلظت سرمی عناصر مس، روی و آهن در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی یکسان بوده، ولی در فصل گرم سال میانگین غلظت عناصر مس و روی در نمونه های سرمی گاوداری های صنعتی بیشتر از گاوداری های نیمه صنعتی بود (05/0>P). در دو فصل، اختلاف معنی داری بین گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی از نظر غلظت عناصر معدنی در جیره مشاهده نشد. در فصل سرد سال، میانگین غلظت روی در جیره گاوداری های صنعتی بیشتر از گاوداری های نیمه صنعتی بود و در فصل گرم سال میانگین غلظت مس جیره گاوداری های صنعتی بیشتر از گاوداری های نیمه صنعتی بود (05/0>P). در مقایسه بین میانگین های به دست آمده با سطح بحرانی این عناصر (در سرم و جیره) توسط آزمون t، مشخص شد که تنها میانگین غلظت سرمی مس در محدوده کمبود حاشیه ای قرار داشت (05/0>P). نتیجه کلی این مطالعه نشان می دهد که در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی اصفهان میانگین غلظت مس و روی در جیره به میزان کافی است، میانگین غلظت آهن در جیره و سرم بسیار بالا است، میانگین غلظت روی در سرم خون گاوهای شیری در حد طبیعی است و میانگین غلظت سرمی مس در محدوده کمبود حاشیه ای است که این کمبود احتمالا به علت میزان بالای آهن در جیره می باشد..
    کلیدواژگان: مس، روی، آهن، گاوداری های صنعتی، گاوداری های نیمه صنعتی، اصفهان
  • علی فضل آرا، احمد زند مقدم، مریم لویمی، مهدی طاهری صفحات 297-308
    گوشت و فرآورده های آن ازجمله منابع با ارزش پروتئینی در ارتباط با تغذیه بشر به شمار می روند و بویژه فرآورده های گوشتی به لحاظ سهولت مصرف و ذائقه پسندی شان، امروزه در اکثر نقاط جهان مورد توجه و استقبال مصرف کنندگان هستند. نمک، از جمله مواد افزودنی در تهیه فرآورده های گوشتی است که باید براساس استاندارد شماره 2303 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، حداکثر به میزان 2 درصد مورد مصرف قرار گیرد که علت آن بالابردن ظرفیت نگهداری و جذب آب در فرآورده های گوشتی و نیز طعم و مزه مطلوب آن است. نمک های نیتریت نیز ازجمله افزودنی هایی هستند که در فرآورده های گوشتی به منظور ایجاد رنگ مطلوب در فرآورده، ایجاد طعم و مزه مطلوب، جلوگیری از رشد اسپورکلستریدیوم بوتولینوم و افزایش مدت زمان نگهداری فرآورده مورد استفاده قرار می گیرند، هر چند از طریق یک سری واکنش های پیچیده شیمیایی، ترکیبات نیتروزامین تولید می کنند که این ترکیبات می توانند سرطانزا باشند؛ از این رو میزان مصرف آنها باید در حد استانداردهای مصوب باشد (حداکثر 120ppm برپایه نیتریت). از عوامل دیگر بیانگر نوع مواد متشکله فرآورده های گوشتی، میزان خاکستر است که چنانچه از حد مجاز فراتر رود به معنای استفاده بیش از حد از پرکننده های گیاهی در محصولات است. لذا با توجه به نکات فوق، برخی از فرآورده های گوشتی پرمصرف در شهر اهواز مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی صورت گرفته در طی 3 ماه، تعداد 180 نمونه سوسیس و کالباس از 5 کارخانه مختلف از نظر خاکستر، نمک و باقیمانده نیتریت آزمایش شدند. پس از تهیه خاکستر محصولات به روش مرجع یا استاندارد، میزان نمک این فرآورده ها با استفاده از روش تیتراسیون با تیوسیانات پتاسیم (استاندارد شماره 741) و همچنین باقیمانده نیتریت، با استفاده از روش اسپکتروفتومتری مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 923 اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آنالیزهای آماری نشان داد که میزان نمک و باقیمانده نیتریت در حیطه استانداردهای ملی قرار داشت، همچنین میزان خاکستر در سوسیس آلمانی درحد استاندارد و در سایر فرآورده ها (سوسیس کوکتل، کالباس خشک و کالباس لیونر) بالاتر از حد استاندارد ملی بود (05/0 >p).
    کلیدواژگان: فرآورده های گوشتی حرارت دیده، خاکستر، نمک، باقیمانده نیتریت
  • مریم اختلاط، سید جمال الدین رضوانی، امیر بهادر صفرلو صفحات 309-314
    تخم مرغ در میان غذاهای با منشاء دامی، توانایی بالایی در انتقال عوامل بیماریزای قابل انتقال از غذا به انسان دارد. از سویی در صنایع غذایی، تخم مرغ برای تولیدات مختلف مانند مایونز، بستنی و دیگر غذاهای فراوری شده که بدون حرارت و یا نیم پخت مصرف می شود، به کار می رود. سالمونلا از معمول ترین عوامل تورم روده و مسمومیت های غذایی در جهان است. استافیلوکوکوس آرئوس، یکی از سه عامل عمده بیماریزایی است که توسط غذا در سطح جهان منتقل و سبب مسمومیت غذایی می شود. هدف این تحقیق، تعیین احتمال انتقال سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس از طریق تخم مرغ به مصرف کننده است. در این بررسی در مجموع، 120 عدد تخم مرغ (60 عدد بومی و 60 عدد صنعتی) از مناطق مختلف شهرستان قم جمع آوری و در شرایط آسپتیک به آزمایشگاه منتقل شد. به منظور بررسی سالمونلا پس از کشت محتویات تخم مرغ (زرده و سفیده) بر طبق روش مرجع، کلونی های مشکوک به سالمونلا در محیط های سه قندی حاوی آهن (TSI)، اوره و لیزین دکربوکسیلاز(LD) آگار تلقیح و پس از انجام آزمایش های تفریقی وسرولوژی، موارد مثبت مشخص شدند. به منظور بررسی استافیلوکوکوس آرئوس، پس از غنی سازی محتویات تخم مرغ (زرده و سفیده) در دمای 37 درجه به مدت 24 ساعت در محیط گوشت پخته (cooked meat) حاوی 10% نمک، در محیط برد پارکر آگار (Baird Parker) به مدت 48 ساعت انکوبه گردید. سپس کلونی های مشکوک مورد آزمایش کواگولاز قرار گرفت. نتایج نشان دادند که یک مورد از تخم مرغ های بومی (66/1%) آلوده به سالمونلا انتریتیدیس بوده، اما هیچ یک از تخم مرغ های صنعتی آلوده نبوده است. از طرفی 24 (40%) عدد از 60 عدد تخم مرغ سنتی آلوده به استافیلوکوکوس آرئوس کواگولاز مثبت بود، در صورتی که تنها 2 (3/3%) عدد از تخم مرغ های صنعتی آلوده به این باکتری بودند؛ بنابراین مصرف تخم مرغ های سنتی بویژه در غذاهای حاوی تخم مرغ خام، مانند مایونز و دسرها خطرناک است. این نتایح، توجه بیشتر مراکز مسوول نظارتی در کنترل تولید و عرضه تخم مرغ های سنتی را ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: سالمونلا، استافیلوکوکوس آرئوس، تخم مرغ، قم
  • عبدالله عراقی سوره، محمد قلی نادعلیان، محمدرضا مخبر دزفولی صفحات 315-323
    اهداف این تحقیق شامل شناسایی باکتری های هوازی موجود درکیسه ملتحمه چشم اسب های سالم، تعیین تغییرات احتمالی آنها در فصول مختلف سال و تعیین میزان حساسیت جدایه ها به آنتی بیوتیک های مختلف می باشد. نمونه گیری به مدت یکسال و در ماه های میانی هر فصل، از کیسه ملتحمه پائینی هر دو چشم سالم 21 اسب (10 راس نر و 11 راس ماده) انجام شد و بر روی محیط های بلاد آگار و مک کانگی آگار کشت هوازی صورت گرفت. در کل تعداد 10 جنس مختلف از باکتری ها (3 جنس گرم مثبت و 7 جنس گرم منفی) شناسایی گردید. باکتری های گرم مثبت با فراوانی 04/59% جدایه های غالب بودند. باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، کلبسیلا اکسی توسا، استرپتوکوک های بتاهمولتیک و اشریشیا کلی فراوان ترین جدایه ها بودند. مطابق آنالیز آماری فراوانی باسیلوس سرئوس در فصل بهار، اشریشیا کلی در فصل تابستان و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در فصل پاییز معنی دار بود. در جنس نر باکتری کلبسیلا اکسی توسا در فصل بهار و در جنس ماده باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در فصل تابستان فراوانی معنی داری داشتند. نتایج حاصل از آنتی بیوگرام حاکی از حساسیت 100 درصد جدایه ها به آنتی بیوتیک های سفتیوفور و فلورفنیکل و حساسیت 100 درصد باکتری های گرم منفی به آنتی بیوتیک جنتامایسین می باشد. گونه های باکتریایی جدا شده در این تحقیق قابل مقایسه با مطالعات انجام شده بر روی اسب های دیگر کشور ها است.
    کلیدواژگان: فلور باکتریایی، ملتحمه، اسب، فصل
  • امید فانی مکی، نظر افضلی، آرش امیدی، مجتبی فروزان مهر، حمیدرضا محمدی صفحات 325-330
    آفلاتوکسین به عنوان یکی از خطرناک ترین توکسین های قارچی برای انسان و دام محسوب می شود. آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین، سبب زیان اقتصادی در کشاورزی، صنایع غذایی و دامی می شود. در مطالعه حاضر، اثر غلظت های مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید سم آفلاتوکسین B1 از قارچ آسپرژیلوس فلاووس مورد بررسی قرار گرفت. پنج تیمار غلظتی (صفر، 5/0، 75/0، 1 و 25/1 درصد حاوی ترکیبات مورد نظر)، در چهار تکرار جهت مقایسه میزان تولید آفلاتوکسین استفاده گردید. غلظت های مورد نظر از این ترکیبات تهیه و به محیط های کشت سیب زمینی – دکستروز - آگار (PDA) اضافه شدند. پس از گذشت 21 روز قارچ های تولید شده بر روی محیط های کشت PDA به فلاسک های حاوی برنج جهت تولید سم آفلاتوکسین منتقل گردیدند. به غلظت های مورد مطالعه حاوی هر کدام از ترکیبات مورد نظر 4 عدد فلاسک اختصاص داده شد، (20 عدد فلاسک به ازاء هر ترکیب). میزان سم آفلاتوکسینB1 تولید شده مربوط به هر یک از گروه های اشاره شده، توسط روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازه گیری گردید. کمترین بازده تولید سم آفلاتوکسین (1/22ppm) متعلق به غلظت 25/1 میلی لیتر از جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بود (05/0> P). همچنین بیشترین بازده تولید سم در تیمار پایه مشاهده گردید (60/82ppm). در نتیجه به ترتیب با افزایش غلظت اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس میزان تولید سم آفلاتوکسین به کمترین میزان ممکن می رسد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسینB1، آسپرژیلوس فلاووس، اسید سیتریک، اسید پروپیونیک، باسیلوس سابتیلیس
  • بهمن مصلی نژاد، رضا آویزه، عبدالواحد معربی، غلامحسین خواجه صفحات 331-337
    اکلامپسی یا تب شیر عبارت است از شروع ناگهانی علائم بالینی، در ارتباط با کاهش میزان کلسیم خون (هیپوکلسمی) که بیشتر در گربه های شیروار رخ می دهد. یک حالت اورژانسی است و زمانی اتفاق می افتد که بچه گربه ها (درست قبل از شیر گرفتن) 3-5 هفته هستند. اکلامپسی می تواند به طور نادر در مراحل آخر آبستنی (هیپوکلسمی قبل از زایش) رخ دهد. در مطالعه موجود 5 قلاده گربه خانگی با سن 8 ماه تا 5/2 سال، مو کوتاه اهلی 1(DSH) و با وزن 8/1-8/3 کیلوگرم به بیمارستان دامپز شکی دانشگاه شهید چمران ارجاع داده شده بودند. آنها دارای علائمی نظیر بی قراری، افزایش تحریک پذیری، تنفس سریع، عدم تعادل، رنگ پریدگی غشای مخاطات، لرزش عضلانی و از دست دادن اشتها بودند. رادیوگرافی از استخوان ها طبیعی بود. الکتروکاردیوگرام جهت بدست آوردن آریتمی های قلبی ثبت گردید که طبیعی بود. در این عارضه، میزان کلسیم توتال در خون مادران، به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده بود (کمتر از 7 میلی گرم در هر دسی لیتر). آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز، در تمام موارد افزایش پیدا کرده بود (بیشتر از 55 واحد در هر لیتر). سه از 5 قلاده گربه دچار هیپوکلسمی بعد از زایش بودند. گربه های مادر دارای تعداد زیادی توله بودند. تنها 2 قلاده گربه، دچار هیپوکلسمی در پایان دوره آبستنی بودند. درمان های حمایتی (تجویز آهسته داخل وریدی گلوکونات کلسیم و ویتامین D3) برای تمام آنها تجویز شده بود. بچه گربه ها بلافاصله از مادرانشان جدا شده بودند و توسط صاحبشان با یک شیر جایگزین شونده تغذیه شده بودند. میزان کلسیم توتال بعد از درمان طبیعی بود.
    کلیدواژگان: هیپوکلسمی قبل از زایش، هیپوکلسمی بعد از زایش، تب شیر، گربه
|
  • Hajizadeha., Moazeni, J.G., Akhlagif., Naserirada., Motarezb., Soleimani S., Asadpourm., Sekhavatim., Ahmadiniar., Eshagi, A Pages 271-281
    Contagious Agalactia (CA) syndrome is an infectious disease with a set of symptoms in small ruminants. In general، 4 strains are considered as it’s causative agents including Mycoplasma agalactiae، Mycoplasma mycoides subsp. mycoides Large colony type or Mycoplasma mycoides subsp. capri، Mycoplasma capricolum subsp. capricolum، Mycoplasma putrefaciensExistence of multiple foci suspected of CA disease in Ardebil province and necessity for finding out their causative agents، made us to isolate and identify the probable agents by using culture method and PCR. Samples were collected only from suspected animals to increase the chance of obtaining the positive samples، and then cultured in PPLO broth and agar after filtration. DNA purification was done by using kit. Identification of the isolates was carried out by DGGE and PCR. Among the 151collected samples only 33 samples grew، 18 of them were mixed. Finally the following results were obtained: 25 isolates were Mycoplasma agalactiae (47. 2% of all isolates) 23 isolates were Mycoplasma putrefaciens (43. 4% of all isolates) 4 isolates were Mycoplasma capricolum capricolum (7. 5% of all isolates) 1 isolates was Mycoplasma mycoides capri (1. 9% of all isolates) These results revealed that Mycoplasmas other than Mycoplasma agalactiae are exist among infected small animals in Ardebil province.
    Keywords: Mycoplasma, Agalactia, Ardebil, PCR, DGGE
  • Noamanv., Rastim., Ranjbari, A.R., Asadian, A Pages 283-296
    This study was conducted to evaluate the copper (Cu)، zinc (Zn) and Iron (Fe) status in the industrial (n=12) and semi-industrial (n=12) dairy cattle farms from Isfahan city. A factorial experiment in a completely randomized block design consisting four blocks (North، South، West and East) was used. Effects of season in two levels (cold and warm) and cow-rearing practices in two levels (industrial and semi-industrial) on Cu، Zn and Fe concentrations in blood serum of 240 Holstein lactating dairy cows (after second calving، after peak of milk production، averaging 610±50 Kg BW، 30Kg daily milk yield and 170±20 days milking period) were studied. Blood samples were collected from the jugular vein of 5 dairy cows in each farm randomly. In industrial farms diet samples were collected from total mixed rations (TMR) and in semi-industrial farms، the samples were separately collected from forage and concentrates. To assess the Cu، Zn، Fe status in blood serum and diet، concentrations of the elements were determined by atomic absorption spectrophotometry (AAS). The mean concentrations of selected elements in serum were found to be similar in both season in industrial farms. The mean concentrations of Cu and Zn in Serum samples from semi-industrial farms in winter were higher than summer (P<0. 05). The mean concentrations of selected elements in serum were found to be similar in both dairy cattle farms in winter but in summer the mean concentrations of Cu and Zn in serum samples from industrial farms were higher than semi-industrial farms (P<0. 05). No significant differences were observed in the mean concentrations of selected elements in diet of industrial and semi-industrial farms in both seasons. In winter the mean concentrations of Zn in diets of industrial farms were higher than semi-industrial farms and in summer the mean concentrations of Cu in diets of industrial farms were higher than semi-industrial farms (P<0. 05). Comparison between the mean concentration values and critical levels of these microelements (in serum and diet) by t student test showed that none of the values were classified as deficiency and the mean Cu concentration in blood serum were in marginal range (P<0. 05). In industrial farms، the mean concentrations of Cu، Zn and Fe in serum were 0. 540±0. 008 µg/ml، 1. 157±0. 016 µg/ml and 2. 817±0. 119 µg/ml، respectively. Furthermore، 11%nd 2% of copper and zinc concentrations in serum were below the critical levels، respectively. General conclusion of this study indicated that the mean concentrations of Cu and Zn in diet were sufficiently high، the mean concentrations of Fe in serum and diet were in very high levels، the mean concentration of Zn in serum was in normal ranges and the mean concentrations of Cu in serum were in marginal range، this was probably because of high concentration of Fe in diets.
    Keywords: Cooper, Zinc, Iron, Dairy Cattle, Industrial farms, Semi, industrial farms, Isfahan
  • Fazlaraa., Zand Moghadama., Loveimim., Taheri, M Pages 297-308
    The importance of food is unquestionable. Meat products are one of the major protein resources for human nutrition which nowadays، due to their easy preparation and favorable taste are widely consumed in all parts of the world. Salt is one of the substances added during the manufacture of meat products in order to prolong their maintenance، absorbance of water، and produce a favorable taste. According to the standard number 2303 of the Institute of Standard and Industrial Investigations of Iran، the maximum amount of salt in meat products is 2 percent. Nitrite compounds are food additives use in order to produce a favorable color and taste، prevent the growth of Clostridium botolinum spore، and prolong the shelf-life of products. However، their consumption also leads to the formation of nitrosamines in the body، which are carcinogenic. So they must be use within the legislated standard range (maximum 120 ppm). Another indicator of the ingredients of meat products is the amount of ash. If it will be beyond the standard range، it indicates extra usage of herbal fillers in meat products. Considering the above-mentioned factors، some of popular meat products in Ahvaz were examined. In a 3 month survey، 180 sausage samples from 5 different factories were examined for the amounts of ash، salt and nitrite residues. After ash obtaining of products through Reference Method، the amount of salt and nitrite residues were measured with standard recommendations number 741 and 923 with using potassium thiocyanate titration and spectrophotometric technique respectively. Statistical analyses revealed that the amount of salt and nitrite residues were within the national standard range. The amount of ash was found within the standard range for so-called German (‘almani’) sausages، but more than national standard limits in other products (p <0. 05).
    Keywords: Heated sausages, Ash, Sodium chloride (Salt), Nitrite residues
  • Ekhtelatm., Rezvani, S.J., Safarloo, A. Pages 309-314
    Among foods with animal origin، the egg always has the potential ability to transfer foodborne pathogens which may cause diseases in human. In food industries، eggs is used for different purposes such as production of mayonnaise، spices foods، ice creams and other food products which could be consumed directly without any heating، cooking or half cooking. Salmonella is one of the most common causes of enteritis and food poisoning worldwide. Staphylococcus aureus is one of the three major causes of food borne illnesses around the world and a popular cause of food poisoning in public. The present investigation was performed to determine the probably transferring Salmonella and Staphylococcus aureus to consumers by hen’s eggs. In this research، totally 120 (60 native and 60 industrial) eggs were collected from different part of Qhom areas. The eggs immediately were transferred to microbiology laboratory in the aseptic condition. In order to determine Salmonella، after culturing the internal content of eggs (albumin and yolk) according to the reference conventional methods، the suspected colonies were inoculated in TSI، Urea and LD agar. Then the differential and serological tests were carried out and the Salmonella positive eggs were distinguished. Also about Staphylococcus aureus، after enriching the content of eggs (albumin and yolk) in 10% salt cooked meat medium at 37˚C for 24 hours and inoculation on Baird Parker agar، incubated at 37˚C for 48 hours. Then the suspected colonies were selected and the tube coagulase test was carried out on them. The results showed that one sample of 60 laying eggs (1/66%) was contaminated to salmonella enteritidis، but there was no any contamination in industrial eggs، while 24 (40%) samples of 60 native eggs were contaminated to coagulase positive Staphylococcus aureus، but there were only 2 (3/3%) samples contamination in industrial eggs، therefore according to the obtained results، the consumption of native hen’s eggs could be a threat for public health especially in raw consumption in some foods like mayonnaise، desserts etc. So more seriously monitoring of native egg producers should be considered by responsible authorities.
    Keywords: Salmonella, Staphylococcus aureus, hen's eggs, Qhom area
  • Araghi-Sooreha., Nadalian, M.Gh., Mokhber-Dezfuli, M.R Pages 315-323
    The objectives of this study were to identify the aerobic bacterial flora of conjunctival sac in healthy horses and to determine the seasonal variations of these flora as well as antibiotic susceptibility of the isolates. Forty-two swabs were taken from the inferior conjunctival sac of 21 normal horses (10 stallions and 11 mares)، in October، January، April، and July. The samples were inoculated on blood agar and MacConkey agar، and examined for aerobic bacteria. A total of 10 different bacterial species (3 Gram-positive، 7 Gram-negative) were recovered. Gram-positive aerobes were most commonly cultured (59. 04% of all isolates). The first five predominant organisms were Bacillus cereus، Staphylococcus epidermidis، Klebsiella oxytoca، beta-hemolytic streptococci and Escherichia coli. According to the statistical analysis، the isolation frequency of B. cereus in spring، E. coli in summer and S. epidermidis in autumn were significantly more than the other seasons (p<0. 05). In winter، there was no significant difference between the frequency of the isolates (p>0. 05). In the stallions، the isolation frequency of K. oxytoca in spring was significantly higher than the other isolates and in the mares، the frequency of S. epidermidis was significantly higher in summer (p<0. 05). On the basis of susceptibility testing، ceftiofor and florfenicol were effective on all bacterial species examined. Gentamicin was effective on all Gram-negative aerobes. The isolated bacterial species were comparable with the studies performed in horses of other countries.
    Keywords: Bacterial Flora, Conjunctiva, Horse, Season
  • Fani Makkio., Afzalin., Omidia., Frouzanmehrm., Mohammadi, H.R Pages 325-330
    Aflatoxin is considered as one of the most dangerous fungal toxins for human and animals. Crops contaminated with aflatoxin، causing economic losses in agriculture، food and livestock industries. In the present study، the effect of different concentrations of citric acid، propionic acid، and BsP4 strain of Bacillus subtilis on production of aflatoxin B1 by Aspergillus flavus was evaluated. Five treatment concentrations (0، 0. 5، 0. 75، 1 and 1. 25 percent of compounds)، in four replications were used to compare the production of aflatoxin. Appropriate concentration of the compounds were prepared and added to the PDA culture medium (Potato dextrose agar). After 21 days، the produced fungi on the PDA environment culture media were transmitted to rice containing flasks. Four flasks allocated to each studied concentration (20 flasks per each compound). The amount of aflatoxin B1 produced by each of the mentioned groups was measured by thin layer chromatography (TLC). The lowest yield of aflatoxin production (1. 2 ppm) was extracted from strain BsP4 of Bacillus subtilis in 1. 25 percent concentration. The highest toxin production was observed in the basal treatment (60. 8 ppm). The study found that along with increasing in the concentration of citric acid، propionic acid، and BsP4 strain of Bacillus subtilis، the production rate of aflatoxin is diminished to lowest possible rate.
    Keywords: Aflatoxin B1, Aspergillus flavus, Citric acid, Propionic acid, Bacillus subtilis
  • Mosallanejadb., Avizehr., Moarrabia., Khadjeh, Gh Pages 331-337
    Eclampsia or milk fever is the sudden onset of clinical signs associated with low blood calcium levels (hypocalcemia) that occur more in lactating queens. It is an emergency and occurs when the kittens are 3-5 weeks old (just before weaning). Eclampsia can appear rarely in late pregnancy (pre-eclampsia). In the present study، five household cats with age range between 8 months and 2. 5 years، domestic short hair (DSH) and with 1. 8-3. 8 kg weight were referred to Veterinary Hospital of Shahid Chamran University. Symptoms such as restlessness، hyper-excitability، rapid breathing، uncoordinated gait، pale mucous membranes، muscle tremor and lack of appetite were seen. A plain radiograph of the skeletal was normal. Electrocardiogram was recorded to check cardiac arrhythmia which was normal. In this disorder، the level of total maternal calcium had suddenly dropped (less than 7 mg/dl). Aspartat aminotransferase enzyme (AST) was increased (>55 IU/l) in all cases. Three out of 5 cats had hypocalcemia after parturition. The queens had a large litter. Only two cats had hypocalcemia at the end of pregnancy. Supportive treatments (Slow intravenous administration of calcium gluconate and Vitamin D) were administered for all of them. Their kittens were removed at once، and were feed with a milk replacement by the owners. Level of total calcium was normal after treatment.
    Keywords: Pre, eclampsia, Eclampsia, Milk fever, Cat