فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال هجدهم شماره 5 (پیاپی 77، شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرنگیس فاتحی، غلامحسین حسن شاهی، محمد محسن تقوی، سید ابراهیم حسینی، جواد حسینی، زهرا جمالی صفحات 337-346
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس با ایجاد استرس اکسیداتیو تخریب بافتی را به دنبال دارد. هدف این مطالعه بررسی اثرات آنژی پارس بر بیان برخی کموکین های گروه CXC موثر در موش صحرایی دیابتیک شده بااسترپتوزوتوسین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 48 سر موش صحرایی نر انجام شد. القای دیابت با استرپتوزوتوسین با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم حیوانات انجام گرفت. مدت زمان 56 روز بعد از القای دیابت، موش ها به طور تصادفی به 4 گروه مساوی شامل؛ کنترل، دیابتیک بدون درمان، دیابتیک درمان شده با انسولین و دیابتیک درمان شده با آنژی پارس انسولین تقسیم شدند. حیوانات به مدت 14 روز به ترتیب تحت تزریق؛ نرمال سالین، نرمال سالین،انسولین وانسولین آنژی پارس قرار گرفتند. 24 ساعت بعد از آخرین تزریق از حیوانات خون گیری شد و میزان بیان کموکین های گروه cxcبا روش وسترن بلاتینگ اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزانCXCL10 در گروه های درمانی کاهش داشت و در گروه درمانی دریافت کننده آنژی پارس توام با انسولین کاهش معنی دار بود(05/0>p). مقایسه کلی غلظت CXCL12نشان داد که غلظت این کموکاین در گروه های مختلف نسبت به گروه کنترل تغییر چندانی نداشت(05/0p).
    نتیجه گیری
    آنژی پارس با داشتن دو گروه عمده ترکیبات فنلی شامل 7- هیدروکسی کومارین و فلاونوییدها دارای خاصیت آنتی اکسیداتیو بوده و افزایش کموکاین ها را در اثر التهاب کنترل می کند و با ایجاد توازن بین کموکاین ها می تواند در رگ سازی موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، آنژی پارس، کموکاین
  • صدرالله محرابی، فرزانه رحیمی، حمیدرضا غفاریان شیرازی، ابوالقاسم هادی نیا صفحات 347-355
    زمینه و هدف
    دسترسی به سیستم لگنچه و کلیه ها اولین مرحله در مداخلات پوستی، مانند نفرولیتوتومی پوستی(PCNL) و اندوپیلوتومی می-باشد که معمولا با استفاده از تزریق هوا یا ماده حاجب به سیستم لگنچه و کالیس ها تحت هدایت فلوروسکوپی حاصل می شود. هدف این مطالعه مقایسه کارآیی و عوارض جانبی پیلوگرام هوای اتاق و پیلوگرام ماده حاجب در عمل PCNL بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی100 بیمار بزرگ تر از 18 سال مبتلا به سنگ کلیه و ابتدای حالب فوقانی که کاندید عمل PCNL بودند، به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شد. در تمام بیماران تحت بی حسی نخاعی در پوزیشن سوپاین یک کاتتر حالبی F5 کار گذاشته و بیماران به پوزیشن پرون برگردانده شدند. در گروه کنترل جهت نمایاندن لگنچه و کالیس ها 40-15 میلی لیتر ماده حاجب از طریق کاتتر تحت هدایت فلوروسکوپی تزریق شد، در گروه مداخله 0-15 میلی لیتر هوای اتاق به روش مشابه تزریق شد. سپس PCNL به روش استاندارد در تمام بیماران انجام شد. خصوصیات دموگرافیک و متغیرهای حین و بعد از عمل مانند؛ مدت زمان دسترسی به سیستم، زمان رادیاسیون، هیپوکسی و عوارض قابی عروقی و ریوی در دو گروه با هم مقایسه شدند. داده ها با آمار توصیفی شامل؛ فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آزمون تی دانشجویی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سن، جنس و میانگین اندازه سنگ در دو گروه مشابه بود. مدت زمان دسترسی به سیستم در گروه کنترل62/1±96/7 دقیقه و در گروه مداخله 44/1±34/7 دقیقه بود (04/0p=). زمان رادیاسیون در گروه کنترل 3/0±06/1 دقیقه و در گروه مداخله 24/0±95/0 دقیقه بود (04/0p=). هیپوکسی و عوارض قلبی عروقی و ریوی در دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از هوای اتاق جهت نمایاندن لگنچه و کالیس ها در PCNL امکان پذیر، بی خطر و موثر بوده، مدت زمان رادیاسیون و مدت زمان دسترسی به سیستم را کمتر کرده و هیچ گونه هزینه ای ندارد و می تواند یک جایگزین خوب برای پیلوگرام ماده حاجب شود.
    کلیدواژگان: پیلوگرام هوا، پیلوگرام ماده حاجب، پرکوتانئوس نفرولیتوتریپسی
  • علیرضا ماردپور، فرح نادری، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 356-367
    زمینه و هدف
    اختلال استرس پس از ضربه به عنوان مجموعه علایمی توصیف می شوند که پس از آن که شخص رویداد آسیب زایی را مشاهده می کند، می شنود و یا درگیر آن می شود، به وجود می آیند. هدف این مطالعه مقایسه اثر بخشی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد با مواجهه درمانی طولانی مدت بر نشانه های تاثیر واقعه در رزمندگان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه مزمن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 48 نفر از رزمندگانی که در بیمارستان سلمان شهر یاسوج دارای پرونده روانپزشکی بوده و تشخیص اختلال استرس پس از ضربه دریافت کرده بودند، به شیوه تصادفی انتخاب شده و به سه گروه مساوی تقسیم شدند. در دو گروه به عنوان مداخله، روش های درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد(5جلسه) و مواجهه درمانی طولانی مدت(10جلسه) اعمال شد و بر روی گروه سوم(کنترل) هیچ گونه درمانی اعمال نشد. پس از دوره درمان همان آزمون برای هر سه گروه اجرا شد. داده ها با آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره و آزمون تعقیبی بنفرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    هر دو روش درمانی موجب کاهش معنی دار نشانه های تاثیر واقعه شد(001/0 =p). هم چنین نتایج حاکی از این بود که مواجهه درمانی طولانی مدت در بهبود نشانه های تاثیر واقعه موثرتر بود.
    نتیجه گیری
    فنون مداخله ای از قبیل روش درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد و مواجهه در مانی طولانی مدت در در مان اختلال استرس پس از ضربه کارایی لازم را دارند، اما مواجهه در مانی طولانی مدت برتری بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، حساسیت زدایی، حرکات چشم، پردازش مجدد، مواجهه درمانی طولانی مدت
  • سمیه کاظمیان، قادر زاده باقری، نگار بهمنی، شیرین خلیلی، لیلا زاده باقری، معصومه ابوالفتحی صفحات 368-379
    زمینه و هدف
    با توجه به این که ناباروری، موجب ایجاد مشکلاتی در روابط زناشویی زنان نابارور می شود، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی کوتاه مدت خودتنظیمی بر صمیمیت زناشویی زنان نابارور انجام شد
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 20 زوج به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم و در هر گروه 10 زوج جایگزین شدند. برای گردآوری داده ها از مقیاس صمیمیت زناشویی استفاده شد. مداخله آزمایشی (زوج درمانی خودتنظیمی) بر روی گروه آزمایش، به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و یک جلسه در هفته اجرا شد و پس از اتمام برنامه آموزشی و یک ماه بعد از آن نیز از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از آزمون اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، زوج درمانی خودتنظیمی باعث افزایش صمیمیت زناشویی زنان نابارور گروه آزمایش در مقایسه با کنترل شد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    زوج درمانی کوتاه مدت خودتنظیمی از کارآیی لازم برای افزایش صمیمیت زناشویی برخوردار است.
    کلیدواژگان: زوج درمانی، خودتنظیمی، صمیمیت زناشویی، ناباروری
  • ابراهیم کرد، عبدالحمید شوشتری، هادی فامیل قدکچی، رضا محمدی، ابوالقاسم هادی نیا صفحات 380-388
    زمینه و هدف
    دربین زیرتیپ های مختلف آنفلوانزای پرندگان، ویروس های باقدرت بیماری زایی بالا زیرتیپ H5N1 از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این مطالعه آنالیز فیلوژنتیک ژن نورآمینیداز ویروس آنفلوانزای پرندگان زیرتیپ H5N1شناسایی شده در ایران در سال 1390 بود.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی تعداد دو سوآپ گرفته شده از جوجه های دارای علایم مشکوک، از نظر آنفلوانزای پرندگان با تکنیک های توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بررسی شدند. سپس ژن نورآمینیداز نمونه مثبت باتکنیک RT-PCR تکثیر شد و پس از توالی یابی با استفاده از نرم افزارهای Megalign و MEGA5 مورد بررسی فیلوژنتیک قرارگرفت.
    یافته ها
    آنالیزهای فیلوژنتیک نشان دادند که این ویروس متعلق به Clade 2.3.2.1 است وبیشترین شباهت را به ویروس های شناسایی شده در مغولستان درسال 2010 دارد. هم چنین، در ساقه ی پروتئین نورآمینیداز این ویروس 20 اسیدآمینه درموقعیت 6949 حذف شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، به نظر می رسد که این ویروس ها به وسیله پرندگان وحشی مهاجر و از منشاء ویروس های مغولستان وارد ایران شده اند.
    کلیدواژگان: آنفلوانزا، پرندگان، نورآمینیداز
  • مهدی قوامی زاده، جمشید محمدی، علی میرزایی، هیبت الله صادقی، مهدی اکبرتبار طوری صفحات 389-399
    زمینه و هدف
    امروزه از ترکیبات سمی مشتق شده از گیاهان علیه میکروب ها و سلول های سرطانی استفاده می شود. هدف این مطالعه ارزیابی سمیت سلولی بیلهر، بومادران و درمنه کوهی با استفاده از آزمون کشندگی آرتمیا اورمیانا میگوی آب شور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا گیاهان مورد مطالعه از استان کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری و شناسایی شدند. قسمت های هوایی گیاهان تمیز و در هوای آزاد خشک شده و عصاره گیری به وسیله دستگاه سوکسله با حلال های مناسب انجام شد. تفریخ لارو با استفاده از سیست خریداری شده از ارومیه برای ارزیابی سمیت سلولی انجام گرفت. لاروهای زنده در مجاورت غلظت های مختلف عصاره ها قرار گرفتند و تعداد لاروهای زنده و مرده پس از 24 ساعت شمارش شدند. 50 درصد میزان کشندگی هر عصاره از طریق میانگین لاروهای زنده کنترل و مواجهه یافته ارزیابی شدند. داده ها با آزمون آماری پروبیت آنالیز، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    50 درصد میزان کشندگی برای عصاره های کلروفرمی بومادران (53/0± 8/67 میکروگرم بر میلی لیتر) هیدروالکلی بیلهر(6/0±5/76 میکروگرم بر میلی لیتر) و کلروفرمی درمنه (05/6±7/92 میکروگرم بر میلی لیتر) بود. بیشترین سمیت به ترتیب مربوط به عصاره کلروفرمی بومادران بود. میزان کشندگی رابطه مستقیمی با غلظت عصاره ها داشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج حاصل از آزمون کشندگی میگوی آب شور برای عصاره های مختلف گیاهان مورد مطالعه، بومادران، بیلهر و درمنه کوهی به ترتیب به عنوان سمی ترین گیاهان معرفی شدند. بنابراین این گیاهان ممکن است منبعی برای استخراج ترکیبات جدید با خواص بیولوژیکی باشند.
    کلیدواژگان: آرتمیا اورمیانا، بیلهر، بومادران، درمنه کوهی، سمیت سلولی
  • سهیلا مولایی، مهدی محبعلی، اکبر مولایی، بهناز آخوندی، ذبیح الله زارعی، اسلام مرادی اصل، نگار مدرس صدرانی، زهرا رخشیدن، فاطمه فرجی صفحات 400-409
    زمینه و هدف
    با توجه به این فرضیه که انگل های لیشمانیا برای فرار از مکانیسم های دفاعی سیستم ایمنی میزبان به وسیله آنتی ژن های گروه خونی ABO پوشیده شده و یا از این آنتی ژن ها تقلید می کنند، هدف این مطالعه تعیین ارتباط گروه های خونی با لیشمانیوز احشایی علامت دار و بدون علامت ناشی از لیشمانیا اینفانتوم در انسان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی جمعیت مورد مطالعه به2 گروه به این شرح تقسیم شدند؛ گروه اول شامل 54 نفر از افراد مبتلا به کالا آزار (وجود آنتی بادی علیه لیشمانیا با عیارهای 3200/1 و بالاتر به روش TDA همراه با علایم بالینی اختصاصی) و گروه دوم شامل45 نفر از افراد دچار عفونت لیشمانیا اینفانتوم (وجود آنتی بادی علیه لیشمانیا با عیارهای 800/1و1600/1 به روش DAT و فاقد علایم بالینی اختصاصی). این افراد از نظر توزیع گروه های4 گانه خونی ABO، جنس، سن، وجود و عدم وجود علایم بالینی، نوع علایم بالینی، نتایج DAT و پاسخ به درمان با گلوکانتیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر افراد گروه اول دارای گروه خونی A (37 درصد) و کمترین تعداد (8/12 درصد) مربوط به گروه خونی B بودند. در گروه دوم، بیشترین گروه خونی مربوط به گروه خونی A(2/42 درصد) و کمترین گروه خونی مربوط به گروه خونی AB(9/8 درصد) بود. بین نوع گروه خونی و علایم بالینی ارتباط معنی داری مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بین نوع گروه خونی و میزان ابتلا به کالا آزار علایم دار و بدون علایم ارتباطی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، کالاآزار، گروه خونی، انسان
  • رحیم استوار، محمد فرارویی، فریبا محامد * صفحات 410-419
    زمینه و هدف

    توجه به ابعاد مختلف بهداشت دوران بلوغ نقش مهمی در سلامت دختران و در نهایت سلامت باروری آینده آنان دارد. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش آموزش ایفای نقش و کلاسیک در زمینه بهداشت قاعدگی بر رفتار دختران مدارس راهنمایی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه تجربی، نیاز های آموزشی دوران بلوغ دختران دوره راهنمایی را با روش مصاحبه، بررسی می کند. در این مطالعه دو مدرسه راهنمایی دخترانه به صورت تصادفی انتخاب شده و دانش آموزان این مدارس (هر مدرسه 60 نفر) پرسشنامه آگاهی، نگرش و چک لیست عملکرد در زمینه بهداشت دوران بلوغ را تکمیل نمودند. سپس یکی از مدارس جهت انجام مداخلات آموزشی به صورت تصادفی انتخاب شده و مدرسه دیگر به عنوان شاهد مورد بررسی قرار گرفت. پس از گروه بندی دانش آموزان به چهار زیر گروه 15 نفره، در گروه مداخله طی چهار جلسه به شیوه ایفای نقش، پرسش و پاسخ وسخنرانی مداخله انجام شد. در مدرسه گروه شاهد به همان تعداد دانش آموزان از طریق آموزش کلاسیک (سخنرانی)، آموزش در مورد بهداشت بلوغ را دریافت نمودند. نتایج مداخله در دو گروه با هم مقایسه شد. داده ها با آزمون های آماری تی دانشجویی، تی تست مستقل و زوج و آنالیز کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    دانش، نگرش و عملکرد دختران راهنمایی در خصوص بهداشت قاعدگی، قبل و بعد از مداخله و اجرای روش آموزشی ایفای نقش به طور معنی داری افزایش یافت(05/0>p). به این ترتیب که میانگین نمره آگاهی قبل از مداخله در گروه ایفای نقش53/1±35/2 و پس از مداخله 1/11± 25/4 بود. میانگین نمره نگرش قبل از مداخله1/33±83/2 و پس از مداخله 27/1±96/3 بود. میانگین نمره عملکرد قبل از مداخله34/2±04/6 و پس از مداخله 55/1±61/8 بود، در حالی که در گروه کلاسیک اختلاف معنی داری مشاهده نشد(05/0<p).

    نتیجه گیری

    روش آموزش ایفای نقش، برتری معنی داری نسبت به روش کلاسیک در ارتقای آگاهی و نگرش و عملکرد دختران در زمینه بهداشت قاعدگی را نشان داد.

    کلیدواژگان: آموزش، دوران بلوغ، بهداشت قاعدگی، ایفای نقش، سخنرانی
|
  • Pages 337-346
    Background and Aim
    Diabetes mellitus (DM) has destructive tissue effects via inducing oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the Angi Pars effects on the expression of some CXC group of streptozotocin-induced diabetic rats.
    Methods
    This experimental study was conducted on 48 male rats. Induced diabetic rats were done by 50 mg/ kg of Streptozotocin. 56 days after induction of diabetes، rats were randomly divided into 4 groups including control، untreated diabetic، insulin-treated diabetic and diabetic treated with insulin and Angipars. 24 h after the last injection the animals were bled and the expression of cxc Chemokines groups were measured by western blotting. Data were analyzed by t test.
    Results
    Showed that CXCL10 was reduced in the treatment group and the treatment group receiving insulin in combination with angi - pars decreased significantly (P<0. 05). The total concentration of CXCL12 chemokine showed that the concentration of the different groups did not change compared to the control group (P<0. 05). The study showed that CXCL1 levels in the group receiving insulin in combination with angi-pars the chemokine concentration was significantly lower than the control group (P<0. 05).
    Conclusion
    Since، Angi-Pars consists of two major phenolic compound groups، 7 - hydroxy coumarin and flavonoids، has antioxidant، and controls the inflammatory effects of chemokine increase and balances between chemokines its effectiveness in angiogenesis can be maintain.
    Keywords: Diabetes, Angi, Pars, Chemokines
  • Pages 347-355
    Background and Aim
    Access to the collecting system is the first step in percutaneous interventions such as cutaneous nephrolithotomy (PCNL) and endopyelotomy. Usually «using air or contrast medium injected into the pelvis and Colle ''system which is obtained under fluoroscopic guidance. The purpose of this study was to compare the efficacy and adverse effects of air Pylogram with contrast in the PCNL procedure.
    Methods
    In this clinical trial، 100 patients older than 18 years old with renal or upper ureteral stones and upper ureter since undergoing PCNL were randomly divided into two groups. In all patients undergoing spinal anesthesia، ureteral catheter F5 was placed in supine position and the patient was returned to the prone position. The control group was injected with15-40 ml of contrast material through the catheter to represent the pelvis and Colle under fluoroscopic guidance، the intervention group were injected with 40-15 ml of room air in a similar way. Then the standard PCNL procedures were performed in all patients. Demographic characteristics and intraoperative and postoperative variables such as access time to system، radiation، hypoxia، and cardiovascular and pulmonary complications in the two groups were compared. The data included descriptive statistics، frequency، mean، standard deviation were analyzed by Student''s t-test.
    Results
    The results showed the the age، sex and mean stone size were similar in both groups. Access time control systems in control group was 7/96±1/62 minutes and in the intervention group was 7/34±1/44 minutes (P=0/049) respectivly. In control group The radiation time was 1/06±0/30 min، and in the intervention group was 0/95±0/24 min (P=0/048). Hypoxia، pulmonary and cardiovascular complications has no seen in two groups.
    Conclusions
    in order to represent of the pelvis and Colle in ''PCNL، the use of room air is feasible، safe and effective، time and duration of radiation have less access to the system and does not charge and can be a good alternative for Pylogram.
    Keywords: Air pyelogram, Dye pyelogram, PCNL
  • Pages 356-367
    Background And Aim
    Post-traumatic stress disorder is considered as set of symptoms developed afterward an individual witness، hear or involved. The current research was purposed to compare the efficacy of eye movement desensitization and reprocessing therapy with prolonged exposure therapy on the trauma impact symptoms in veterans suffering from chronic PTSD.
    Methods
    in this clinical trail research randomly sampled 48 veterans diagnosed with PTSD who had psychiatric records in Salman City Hospital of Yasuj. The subjects devoted in three equal groups: two experimental and one control groups. As intervention procedures the two experimental groups were exposed to eye movement desensitization and reprocessing therapy (5 sessions) and prolonged exposure therapy (10 sessions) respectively. The control group received none. Subsequent to the treatment period the triple groups were post-tested by the prior pre test scales. The data were analyzed by implementing univariate analysis of covariance (ANCOVA) and Bonferroni post hoc test.
    Results
    Both treatment procedures significantly reduced the trauma impact symptoms (p ≤0/001). The results also indicated that prolonged exposure therapy was more effective concerning the trauma impact symptoms improvement.
    Conclusion
    Intervention treatment procedures such as eye movement desensitization، reprocessing therapy، and prolonged exposure therapy sustain sufficient efficacy in trauma impact symptoms improvement while prolonged exposure therapy exceeded significantly.
    Keywords: Post Traumatic Stress Disorder, Eye Movement, Desensitization, Reprocessing, Prolonged Exposure Therapy
  • Pages 368-379
    Background and Aim
    Considering the fact that infertility causes infertility problems in the marital relationship; so، this study was aimed to determine the effectiveness of short-term couples therapy self-regulation on marital intimacy of infertile.
    Methods
    In this clinical trial study، 20 couples were selected for sampling then they randomly into two experimental and control groups and each group was assigned 10 couples. Marital Intimacy scale was used to collect the data. Experimental intervention (self-regulatory couple therapy) was conducted on the experimental group for 8 sessions in duration of 90 minute per week. One month after completion of the training program، both groups were post-tested. Repeated measure was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that infertile couples marital intimacy increased self treatment groups compared with the control group (p<0. 001).
    Conclusion
    Short-term couple''s therapy self-regulation is effective for increasing marital intimacy.
    Keywords: Self, regulation, Couple Therapy, Marital Intimacy, Infertility
  • Pages 380-388
    Background and Aim
    Among the various subtypes of avian influenza viruses، an H5N1 subtype virus with high pathogenicity is of great importance. The aim of this study was to determine the Phylogenetic analysis of neuraminidase gene of avian influenza virus subtype of the H5N1 in Iran in 1390.
    Methods
    In this experimental study، two swab samples from chickens with suspected symptoms of avian influenza were tested by the World Health Organization recommendation. The neuraminidase gene of positive samples was amplified by RT-PCR technique. After sequencing the phylogenetic studies were analyzed using MEGA5 and Megalign.
    Results
    Phylogenetic analysis showed that the virus belongs to the Clade 2. 3. 2. 1 which is highly similar to the viruses that are identified in Mongolia in 2010. Also in the stem of this virus neuraminidase protein a number of 20 amino acid has been deleted at position 69-49.
    Conclusion
    Due to findings of this study، it seems that the virus has entered by migratory wild birds with the origin of Mongolia.
    Keywords: Influenza, Avian, Neuraminidase
  • Pages 389-399
    Background and Aim
    Nowadays، toxic compounds derived from plants used against microbes and cancer cells. The aim of this study was to evaluate cytotoxicity of Dorema aucheri، Achillea millefollium and Artemisia aucheri using brine shrimp، Artemia urmiana، lethality test.
    Methods
    In this experimental study، the plants were collected from the Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province، then identified by a botanist. Clean and air-dried aerial parts of plants were extracted with suitable solvents. Cytotoxicity evaluation was performed using larvae hatched cysts were purchased from Urmia. Live larvae were exposed to different concentrations of extract and the numbers of live and dead larvae were counted after 24 hours. Mean of LC 50 of any extracts from control and exposed live larvae were examined. The data were analyzed using the Finney’s Probit analysis.
    Results
    Hydro ethanol and chloroform extracts of Achillea millefolium، Dorema aucheri and Artemisia aucheri exhibited potent brine shrimp lethality with LC50 67. 8±0. 53μg. ml-1، 76. 50±0. 60μg. ml-1، 92. 70±6. 05μg. ml-1 respectively. The degree of lethality was found to be directly proportional to the concentration of extracts.
    Conclusion
    According to BSLT، LC50 of D. aucheri، A. millefolium and A. aucheri، they were considered as toxic. So these plants could be a source of new compounds with biological activity.
    Keywords: Artemia urmiana, Dorema auchri, Achillea millefolium, Artemisia aucheri, Cytotoxicity
  • Pages 400-409
    Background and Aim
    According to the hypothesis that leishmania parasites can be escaped from immune system covered by blood group antigens (ABO) to prevent its recognition by the immune system. The aim of this study was to show the associated blood groups with symptomatic or asymptomatic visceral leishmaniasis due to Leishmania infantum in human.
    Methods
    In this cross-sectional study the population was divided into two groups. The first group included 54 patients with kala-azar (antibody against Leishmania titers ≥1:3200 by TDA with clinical specificity) and the second group consisted of 45 subjects infected with Leishmania infantum (Leishmania antibody titers of1:800 and 1:1600 by DAT method and non-specific symptoms). The distribution of the 4 main blood groups ABO type، sex، age، presence or absence of symptoms، clinical signs، and response to Glucantim therapy and DAT results were evaluated. Data were analyzed by chi-square test.
    Results
    Most of the patients in group 1 were blood group A (37%) and the lowest number of blood group were B (12. 8%). In the second group، most of the ABO blood group A (42. 2%) and lowest in the ABO blood group AB (8. 9%). There was no significant association between blood groups and clinical symptoms (p>0. 05).
    Conclusion
    This study showed that there is no association between blood group and incidence of symptomatic and asymptomatic kala-azar.
    Keywords: Leishmania Infantum, Kala, azar, Blood Group, Human
  • Ostovar R., Mohammad Fararuie, Mohamed F Pages 410-419
    Background and Aim

    Awareness about the different aspects of health during puberty plays an important role in the health of girls and finally on their health future pregnancy. The aim of the present study was to to compare the effect of role playing and classical training methods in the the improvement of puberty health among secondary school girls in Yasouj City، Iran.

    Methods

    In this study، the educational need during puberty school girls in the interview was determined. The two schools girls were randomly selected (students any school-60). Next، a knowledge and attitude questionnaire and a behavior checklist related to the main puberty health problems were completed. Then one of the schools randomly was selected as educational interventions schools and other were studied as controls. After grouping the students into four groups of 15، intervention were conducted in four sessions including: role-play، question and answer، and lecture. In the control group، all number of school students received training on puberty health through a classical education (lectures). The results were subsequently compared. Data were analyzed by Student t-test; paired t-test، and analysis of variance.

    Results

    The results of this study showed that the level of knowledge، attitude and behavior related to health matters during puberty showed significant improvement in the girls before and after implementation of educational intervention through role play (p<0. 05). Thus، the mean score in group role play before intervention was 2. 35±1. 53 and after was 3. 96±1. 27، The mean performance score before intervention 6. 04±2. 34 and after was، 8. 61±1. 55، respectively، while in classical group differences were not statistically significant (p<0. 05)

    Conclusion

    In comparison with the classical method of health education، teaching through role play significantly improved the level of knowledge، attitude and practice related to puberty health among adolescent girls.

    Keywords: Education, Adolescent Girls, Menstrual Hygiene, Role play, Classical Method