فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 5, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروین صالحی، سیما نصری، مهرداد روغنی، اورانوس پوردهنده، توراندخت بلوچ نژاد مجرد صفحات 219-227
    سابقه و هدف
    دیابت قندی در درازمدت با اختلالاتی در یادگیری، حافظه و شناخت همراه است. با توجه به اثر ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی تیموکینون، در این بررسی اثر تجویز درازمدت آن بر یادگیری و حافظه موشهای صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موشهای صحرایی نر به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با تیموکینون (mg/kg 5)، دیابتی، و دو گروه دیابتی تحت درمان با تیموکینون (5/2 و mg/kg 5) تقسیم شدند. تیموکینون از یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 5 هفته (داخل صفاقی) تجویز شد. در پایان، برای بررسی یادگیری و حافظه حیوانات، تاخیر اولیه و تاخیر در حین عبور در آزمون اجتنابی غیر فعال و درصد رفتار تناوب به عنوان شاخص حافظه فضایی با استفاده از ماز Y تعیین گردید. به علاوه، میزان مالون دی آلدهید هموژنه بافت هیپوکامپ تعیین گردید و با آزمونهای پارامتری و ناپارامتری مورد قضاوت آمار قرار گرفت.
    یافته ها
    کاهش معنی دار تاخیر در حین عبور در موشهای دیابتی (01/0p<) و دیابتی تحت تیمار با تیموکینون (005/0p<) در پایان کار مشاهده گردید و تیمار با تیموکینون در هیچ کدام از دوزها، این پارامتر را بهبود نبخشید. به علاوه، درصد تناوب در حیوانات دیابتی به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (005/0p<) و این پارامتر در گروه های دیابتی تحت تیمار با دوز بالای تیموکینون به طور معنی داری بیشتر از گروه دیابتی بود (01/0p<). همچنین، موشهای دیابتی یک افزایش معنی دار در سطح بافتی مالون دی آلدهید (01/0>p) نشان دادند و درمان با تیموکینون در دوز بالا میزان مالون دی آلدهید را به صورت معنی داری (05/0>p) کاهش داد.
    نتیجه گیری
    تجویز دراز مدت تیموکینون در دوز بالا هر چند بر توانایی نگهداری اطلاعات در انبار حافظه و به یادآوری آنها در حیوانات دیابتی در آزمون اجتنابی غیر فعال تاثیر ندارد، ولی موجب بهبود حافظه فضایی کوتاه مدت در حیوانات دیابتی می گردد و بخشی از اثرات سودمند این ماده از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در بافت هیپوکامپ اعمال می شود.
    کلیدواژگان: تیموکینون، دیابت قندی، استرپتوزوتوسین، یادگیری، حافظه، استرس اکسیداتیو
  • هادی آقایاری، مجید حسن پورعزتی*، حمیدرضا نویدی، سعید برجسته صفحات 228-233
    سابقه و هدف

    سرطان سینه شایعترین نوع سرطان و عمده ترین دلیل مرگ ناشی از سرطان در زنان سراسر دنیا است. تعیین عوامل موثر در این بیماری یکی از دغدغه های جامعه پزشکی امروز است. عوامل ژنتیکی یکی از موثرترین عوامل در بروز سرطان سینه هستند. برخی گزارشات پزشکی به طور انتزاعی به نقش برخی از ژن ها در این بیماری اشاره کرده اند. در این پژوهش با توجه به عدم وجود اطلاعات کافی و معتبر برای مدل سازی ریاضی درباره بیان ژن های شناخته شده در این نوع سرطان، اطلاعات مورد نیاز برای مدل سازی درباره تغییرات بیان ژنی از سایت NCBI جمع آوری گردید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به روش توصیفی روی مجموعه داده های بیان ژنی حاصل از تجزیه و تحلیل ریزآرایه مربوط به 5 فرد سالم و 28 بیمار مبتلا به سرطان سلول های استرومای سینه موجود در سایت NCBI صورت گرفت. مدل سازی بر روی بیان 22277 ژن مرتبط با این نوع سرطان صورت گرفت. در این مدل، هر ژن به عنوان یک بازیکن در بازی TU در نظر گرفته شد و سهم مشارکت هر یک از ژن ها در این نوع سرطان محاسبه گردید. سرانجام 200 ژن که سهم بیشتری داشتند انتخاب و رتبه بندی شدند.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش دال بر این هستند که بیش از 200 ژن سهم مشارکتی بالایی در بروز این نوع سرطان دارند، اما تغییر در بیان ژن های DDR1، SLC23A2 و PADI2 به ترتیب بالاترین سهم مشارکت در بروز سرطان در سلول های استرومای سینه را در مقایسه با دیگر ژن ها در این نوع سرطان دارا می باشند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تغییر در بیان تعدادی از ژن ها در این نوع سرطان به وقوع می پیوندد. در تایید یافته ما، نقش تغییر در بیان ژن های DDR1 و PADI2 در بروز این نوع سرطان به طور تجربی در پژوهشهای قبلی نشان داده شده است. اما این پژوهش از نظر رتبه بندی بیان ژن هایی که در سرطان سینه دچار تغییر می شوند، منحصر به فرد است. این رتبه بندی بیان ژنی دارای ارزش پشتیبانی بالایی در تصمیم گیری برای تشخیص و درمان سرطان است. تصمیم گیری نهایی در ارتباط با صحت طبقه بندی ما منوط به نتایج پژوهشهای تحلیلی در ارتباط با تعیین سهم ژن های دخیل در بروز سرطان سینه است.

    کلیدواژگان: نئوپلاسم های پستان، بیان ژن، تجزیه و تحلیل ریزآرایه، نیم رخ بیان ژن، روش های پشتیبانی تصمیم گیری
  • شهرام محقق، رامین کردی، مسعود یونسیان، مریم حاجیان، مهندس بهرام محقق صفحات 234-240
    سابقه و هدف
    با توجه به تاثیر آلاینده های هوا بر سلامتی ورزشکاران و بیماران و کاستی های تحقیقات پیشین، این تحقیق به منظور تعیین الگوی تغییرات ساعتی آلاینده های اصلی هوای شهر تهران در مقطع زمانی سالهای 2004 تا 2008 میلادی و همچنین ارایه توصیه های لازم به ورزشکاران و بیماران جهت انجام تمرینات ورزشی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق به روش مقطعی و با استفاده از اطلاعات ایستگاه های پایش کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، به بررسی میانگین ساعتی غلظت آلاینده های هوا در ماه ها و فصول مختلف سالهای 2004 تا 2008 پرداخته شد و سپس غلظت به دست آمده به شاخص کیفیت هوا تبدیل گردید. پس از آن بر اساس میانگین گیری از داده های ایستگاه ها، تغییرات ساعتی شاخص فوق برای هر یک از آلاینده ها در شهر تهران نشان داده شد. برای یافتن پاکترین و آلوده ترین ساعات در محلهای ورزش، نقشه آلودگی هوای شهر تهران بر اساس غلظت ساعتی آلاینده ها در محل ایستگاه ها و با کمک نرم افزار ARC GIS ساخته شد. توصیه های انجام ورزش در غلظتهای مختلف آلاینده ها بر اساس آخرین دیدگاه کالج آمریکایی پزشکی ورزشی صورت گرفت.
    یافته ها
    آلاینده های ذرات معلق، مونوکسیدکربن و ازن به ترتیب آلاینده های غالب شهر تهران بودند. روند تغییرات ساعتی ذرات معلق اندک و در تمام ساعات شبانه روز بالاتر از حد مطلوب بود. پاکترین ساعتها در مجموع ساعات ابتدایی صبح (قبل از 7 صبح) و سپس 17 الی 18 بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع ساعات ابتدایی صبح بهترین زمان برای انجام ورزش در تهران محسوب می شود. با توجه به وجود آلودگی در تمام ساعات شبانه روز، لازم است اقدامات لازم برای کاهش غلظت آلاینده های هوا در شهر تهران انجام شود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، آلاینده های هوا، ورزش، شاخص کیفیت هوا (AQI)، ARC GIS، تهران
  • محمود مباشری، سید کمال صولتی، سیف الله بخشی صفحات 241-245
    سابقه و هدف
    زندگی دانشجویی شرایط جدیدی است که برای دانشجویان تازه وارد تنیدگی های خاص خود از جمله پدیده احساس غربت را به همراه دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان احساس غربت در دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال تحصیلی 88-1387 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی کلیه دانشجویان ورودی سال 1387 در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه معتبر احساس غربت با 36 ماده و 5 سازه بود که توسط دانشجویان جدیدالورود خوابگاهی در بدو ورود، 6 ماه بعد و 12 ماه بعد تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمونهای آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات، تی مستقل، آنوا و اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در کل 121 نفر وارد مطالعه شدند که 6/63% دختر و 4/36% پسر بودند. میانگین نمره احساس غربت دختران، 70/11±35/44 و در پسران 62/13±36/37 بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p). آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات نشان داد که میانگین نمره سازه های احساس غربت در 3 زمان اختلاف معنی داری با هم نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    به دلیل بالا بودن احساس غربت در دانشجویان دختر و اهمیت سلامت روانی این قشر از جامعه که مادران آینده می باشند، اجرای برنامه های تفریحی، آموزشی همراه با بسط شیوه های دسترسی به حمایتهای اجتماعی و آموزش شیوه های مقابله، می تواند به کاهش احساس غربت در این دانشجویان کمک نماید.
    کلیدواژگان: تنهایی، دانشجویان، ایران
  • زینب شایقیان، سیدکاظم رسول زاده طباطبایی، کبری رحیمی، سما پریان صفحات 246-251
    سابقه و هدف
    در سالهای اخیر، میزان استفاده از تلفن همراه افزایش چشمگیری داشته است. پژوهش حاضر به منظور ارزشیابی روان سنجی مقیاس مشکل استفاده از تلفن همراه انجام شد.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری این پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران (200 نفر) بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. تمام آزمودنی ها به نسخه فارسی مقیاس مشکل استفاده از تلفن همراه (MPPUS)، پرسشنامه استعداد اعتیاد(APS) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) پاسخ دادند.
    یافته ها
    روایی این پرسشنامه به وسیله روایی همگرا و همزمان، و تحلیل عاملی محاسبه شد. نتایج تحلیل عوامل با استفاده از روش های مولفه های اصلی و چرخش واریماکس نشان داد که این پرسشنامه از چهار عامل تشکیل شده است که بیش از 26/57% واریانس کل را تبیین می کنند. دامنه همبستگی زیرمقیاسهای MPPUS از 57/0 تا 75/0 بود (01/0p<). روایی همزمان نیز با به کارگیری مقیاس استعداد اعتیاد و پرسشنامه سلامت عمومی اندازه گیری شد که ضریب همبستگی آنها به ترتیب 47/0 و 45/0 بود (01/0p<). ضریب آلفای کرونباخ و دونیمه سازی برای کل مقیاس به ترتیب 90/0و 95/0 بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر، به طور کلی پایایی و روایی مقیاس مشکل استفاده از تلفن همراه را تایید کرد و می توان گفت مقیاس مشکل استفاده از تلفن همراه می تواند ابزاری معتبر و پایا در ارزیابی مشکل استفاده از تلفن همراه در جمعیت ایرانی باشد.
    کلیدواژگان: شاخصهای روان سنجی، قابلیت تکرار نتایج، پرسشنامه، مقیاس مشکل استفاده از تلفن همراه، ایران
  • مهران بابانژاد، هانیه خشت زرین، کورش سایه میری، علی دل پیشه صفحات 252-257
    سابقه و هدف
    کنترل تنش، فعالیت فیزیکی، عادات غذایی و سیگار کشیدن از جمله پارامترهای مهم سبک زندگی جوانان و به خصوص دانشجویان می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی و همبستگی آن با بعضی از عوامل موثر بر آن در نمونه ای گویا از دانشجویان علوم پزشکی ایلام انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ای توصیفی بر روی 400 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال تحصیلی 91-1390 با روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای (برحسب رشته تحصیلی) انجام گرفت. پرسشنامه رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت HPLP II برای بررسی متغیرهای کنترل تنش، فعالیت فیزیکی، عادات غذایی و ایمنی به کار گرفته شد. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار 16 SPSS و آزمونهای کای دو و همبستگی کندال، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن واحدهای مورد مطالعه 9/1±94/20 سال بود که 2/59% مونث بودند. برخورداری از سبک زندگی ضعیف، کنترل تنش، فعالیت فیزیکی، عادات غذایی و ایمنی به ترتیب 6، 10، 36، 8/20 و 2 درصد برآورد گردید. رابطه سبک زندگی با سطح تحصیلات پدر معنی دار بود (05/0>p)، اما با شغل والدین، تحصیلات مادر، رشته تحصیلی، سن، جنس و بومی بودن دانشجویان معنی دار نبود (05/0 p).
    نتیجه گیری
    بهبود سبک زندگی با تغییر الگوی عادات غذایی و فعالیت فیزیکی و نیز کاهش تنش دانشجویان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، عادات غذایی، فعالیت فیزیکی، کنترل تنش، دانشجویان علوم پزشکی، ایلام
  • فرح فرزانه، عصمت باروتی، زهره امیری، فرزانه رحیمی، مسعود کیقبادی، مریم شهامی صفحات 258-264
    سابقه و هدف
    با توجه به روند رو به افزایش شیوع HIV و اهمیت مطالعات اپیدمیولوژی آن، هدف از این مطالعه بررسی اسمیر سرویکس در افراد مبتلا به عفونت HIV و همچنین ارتباط سطح CD4 با اسمیر غیرطبیعی سرویکس در میان یک جمعیت ایرانی بوده است.
    مواد و روش ها
    247 زن در یک مطالعه مورد شاهدی (58 بیمار HIV مثبت ثبت شده در مراکز بهداشتی شمال و شرق تهران و 189 فرد سالم) وارد مطالعه شدند. سیتولوژی سرویکس که به صورت سیتولوژی در محلول (Liquid based) تهیه شد به همراه یافته های هماتولوژیک بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در افراد شاهد 6 نفر (2/3%) و در گروه مورد 12 نفر (7/20%) در مراجعه دارای اسمیر غیرطبیعی سرویکس بودند (001/0p<). به عبارت دیگر در این تحقیق بیماران مبتلا به عفونت HIV 9/7 برابر بیشتر از گروه شاهد دارای اسمیر غیرطبیعی سرویکس بودند (4/2=OR). میانگین CD4 در بیماران دارای اسمیر غیرطبیعی (6/123±7/383) به طور معنی داری پایینتر از بیماران با اسمیر طبیعی (9/306 ± 0/573) بود (042/0p =).
    نتیجه گیری
    این نتایج مطرح کننده ضرورت ارائه خدمات مراقبتی ژنیکولوژی و غربالگری سرطان سرویکس در زنان مبتلا به عفونت HIV می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان سرویکس، HIV، سلولهای CD4+
  • علیرضا آقایوسفی، برزو امیرپور صفحات 265-271
    سابقه و هدف
    طرحواره های ناسازگار اولیه (early maladaptive schemas) به باورهای منفی و عمیقا ریشه دار در مورد خود، دیگران و جهان مربوط می شوند که ممکن است در سالهای نخستین زندگی شکل بگیرند. پژوهش حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه ریجکبوئر و بو درکودکان(Rijkeboer & Boo Schema Inventory for Children) انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی حاضر با استفاده از روش تحلیل عاملی بر روی 600 دانش آموز (300 پسر و 300 دختر) مقطع راهنمایی استان کرمانشاه انجام شد. شرکت کنندگان از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه درکودکان مشتمل بر 40 گویه استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS-18 تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی و چرخش ابلیمین برای پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه در کودکان یازده عامل را نشان داد. نتایج به دست آمده در مورد همسانی کل مقیاس و عوامل یازده گانه حاکی از پایایی بالای مقیاس بود. آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 81% و پایایی دو نیمه سازی برابر با 72% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان قابل قبول روایی و پایایی پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه درکودکان، این ابزار می تواند برای پژوهش و شناسایی طرحواره های ناسازگار اولیه درکودکان مفید باشد
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، تحلیل عاملی آماری، قابلیت تکرار نتایج، کودکان، ایران
|
  • Parvin Salehi, Sima Nasri, Mehrdad Roghani, Uranus Poordahandeh, Tourandokht Baluchnejadmojarad Pages 219-227
    Background And Aim
    Chronic diabetes mellitus accompanies disturbance in learning، memory، and cognitive skills. With regard to anti-diabetic and antioxidant activity of thymoquinone (TQ)، the effect of its chronic administration on learning and memory of diabetic rats was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study، male rats were divided into control، high dose TQ-treated control، diabetic، and low and high dose TQ- treated diabetic groups. TQ was administered i. p. at doses of 2. 5 and 5 mg/kg one week after diabetes induction by streptozotocin، for 5 weeks. For evaluation of learning and memory، initial (IL) and step-through latencies (STL) were determined at the end of the study using passive avoidance test، and alternation behavior percentage was obtained using Y maze. In addition، hippocampal homogenate malondialdehyde (MDA) level was measured.
    Results
    STL significantly decreased in diabetic (p<0. 01) and TQ-treated diabetic groups (p<0. 001); TQ treatment did not improve it in any of its doses. Alternation percentage was significantly lower in the diabetic group compared to the control (p<0. 005). TQ-treated diabetic group (at a dose of 5 mg/kg) showed a significantly higher score compared with diabetic group (p<0. 01). Diabetic rats also showed a significant increase in tissue level of malondialdehyde (p<0. 01) and TQ treatment significantly reduced the level of MDA (p<0. 05). ‍
    Conclusion
    Although chronic treatment of diabetic rats with TQ could not enhance the capability of consolidation and recall in diabetic rats، it could improve spatial memory in them; part of its effect is via attenuation of lipid peroxidation.
    Keywords: Thymoquinone, Diabetes Mellitus, Streptozotocin, Learning, Memory, Oxidative stress
  • Hadi Aghayari, Majid Hassanpuor-Ezatti, Hamid Reza Navidi, Said Barjesteh Pages 228-233
    Background And Aim

    Breast cancer is one of the prevailing types of cancers and main cause of death in women suffering from cancer. Determination of factors involved in the development of this disease is one of the main challenges of modern medical society. Genetic factors are effective factors in generation of breast cancer and the role of some genes in this disease were denoted in some medical reports. Regarding restriction of valid information on changes in genes expression in this type of cancer for mathematical modeling، in this study، genes expression information that were needed for modeling was obtained from the NCBI website.

    Materials And Methods

    In this descriptive study، the dataset of gene expression derived from microarray analysis of 5 healthy individual and 28 patients with breast stromal cell cancer was gathered from NCBI website. Then، expression of 22277 genes related to this type of cancer was modeled. In this model، each gene was considered as a player in transferable utility (TU) game and contribution rate of each gene in this type of cancer was calculated. Finally 200 genes with high contribution rate were chosen and ranked.

    Results

    The results of this research indicate that more than 200 genes have high contribution rate in incidence of this type of cancer. However، changes in DDR1، SLC23A2 and PADI2 genes expression have the highest contribution rate comapred with other genes in breast stromal cells cancer. ‍

    Conclusion

    It seems that changes in expression of many genes are participating in this type of cancer. In support of our findings، the role of expression change in DDR1 and PADI2 genes in this type of cancer were shown experimentally in previous studies. But، this research is unique for assortment of genes with expression change in breast cancer. This ranking of gene expression has decision supporting value in the diagnosis and treatment of cancer. Final decision about accuracy of our classification is certainly subject to confirmation by future analytical experiments on expression of genes that participate in breast cancer.

    Keywords: Breast Neoplasms, Gene Expression, Microarray Analysis, Transcriptome
  • Shahram Mohaghegh, Ramin Kordi, Masoud Younesian, Maryam Hajian, Bahram Mohaghegh Pages 234-240
    Background And Aim
    Regarding negative effects of air pollution on health and athletic performance، this study was run to determine the trend of hourly changes of air pollutants in Tehran (2004 to 2008) and recommend exercise advices for athletes and patients.
    Materials And Methods
    After getting data from 7 air pollutant monitoring stations، the hourly means of air pollutant concentrations were measured and converted to Air Quality index (AQI) values. To find the cleanest and the most polluted hours in exercise places (parks and stadiums)، map of Tehran air pollution was created using data from monitoring stations and Arc GIS software. Exercise advices were recommended according to latest American College of Sports Medicine (ACSM) standpoints.
    Results
    Fine particles less than 10 micrometer (PM10)، carbon monoxide (CO) and ozone (O3) were major air pollutants in Tehran. Hourly concentration changes of PM10 were minimal and beyond the desired level. Overall، the cleanest hours were early morning (before 7 am) and then 17 to 18. ‍
    Conclusion
    It is better to perform physical activities in early hours of morning (before 7 am) in Tehran. Regarding the existence of air pollution in all hours of day and night، efforts to reduce air pollution are critical.
    Keywords: Air Pollution, Air Pollutants, Exercise, Air Quality Index, Arc GIS, Tehran
  • Mahmood Mobasheri, Kamal Solati, Sifolah Bakhshi Pages 241-245
    Background And Aim
    Student life in dormitories comprises of new conditions which may bring about complications such as homesickness، particularly for freshmen. The purpose of the present study was to determine the level of homesickness in freshmen residing in Shahrekord University of Medical Sciences (SKUMS) dormitories in 2008-2009.
    Materials And Methods
    In this descriptive study، all students admitted to SKUMS at 2008 were included. For data gathering، an authenticated 36-item، five-construct questionnaire for homesickness assessment was used. The questionnaire was filled by participants at three different times: upon entering university، six months، and 12 months after admission. Data were analyzed by repeated measures (RM) ANOVA، t-independent، cross–kalvalis، and Spearman، using SPSS 16 software.
    Results
    A total of 121 students were included in the study، of whom 63. 6% were female. The average homesickness score for females was 44. 35±11. 70، which was significantly higher than 37. 36±13. 62 in males (p< 0. 05). According to RM ANOVA، no significant difference in mean scores for homesickness constructs was seen when scores of first time، 6th month and 12th month were compared with each other (p > 0. 05).
    Conclusion
    Due to the higher homesickness scores of female students and the crucial importance of mental health among them as mothers-to-be، it is important to introduce recreational and educational programs along with expanding access to social support as well as training them about coping skills so as to decrease their feelings of homesickness.
    Keywords: Loneliness, Students, Iran
  • Zeinab Shayeghian, Kazem Rasoolzadeh Tabtabae, Kobra Rahimi, Sama Parian Pages 246-251
    Background And Aim
    In recent years، the use of mobile phone has increased prominently. The aim of the present study was to evaluate the psychometric properties of Mobile Phone Problem Usage Scale (MPPUS).
    Materials And Methods
    The sample consisted of 200 students of Tehran University of Medical Sciences which were selected through convenience sampling. The participants responded to the MPPUS، the Addiction Potential Scale (APS) and the General Health Questionnare-28 (GHQ-28).
    Results
    The validity of the questionnaire was investigated by convergent and discriminative validity and exploratory factor analysis. Results from factor analysis of the MPPUS using Varimax rotation method yielded in 4 factors which explained 57. 26% of the total variance. MPPUS inter factor correlations ranged from 0. 57 to 0. 75 (p< 0. 01). Convergent validity was assessed by computing a correlation coefficient between MPPUS، APS and GHQ-28 total scores، which was 0. 47 and 0. 45. Alpha Cronbach coefficient of internal consistency for total score of MPPUS was 0. 90 and 0. 95 using a spilt-half method.
    Conclusion
    In general، findings of this research confirm the validity and reliability of the Persian version of MPPUS and show that this questionnaire can be used in Iranian samples for evaluation of phone problem usage.
    Keywords: Psychometric Properties, Reproducibility of Results, Questionnaires, Mobile Phone Problem Usage Scale (MPPUS), Iran
  • Mehran Babanejad, Haniyeh Khesht Zarin, Korosh Sayehmiri, Ali Delpisheh Pages 252-257
    Background And Aim
    Food habits، controlling stress، motor activity and smoking are important factors of lifestyle amongst young people and specially students. The present study aimed to determine the lifestyle situation and its correlation with some factors amongst a representative group of medical students in Ilam University of medical sciences.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study using randomized allocation sampling، 400 medical students in Ilam University of Medical Sciences were recruited. The «HPLP II» questionnaire which included parameters of controlling stress، motor activity، foods and safety habits was used. Data were analyzed using Chi-square and Kendal correlation tests using SPSS software.
    Results
    Mean participant''s age ± standard deviation was 20. 94±1. 9 years and 59. 2% were female. In general، poor lifestyle، controlling stress، motor activity، dietary and safety habits were estimated to be 6، 10، 36، 20. 8 and 2 percent، respectively. There were significant correlation between students’ lifestyle and fathers’ education level but not with parents’ job، mothers’ education level، students’ major، age، gender and nativity. Among factors constituting life style، stress control had the strongest correlation with students’ lifestyle (r = 0. 61، p<0/01).
    Conclusion
    Improving students’ lifestyle with changes in food habits and motor activity as well as decreasing stress levels is recommended.
    Keywords: Life Style, Food Habits, Motor Activity, Controlling Stress, Students, Medical, Ilam
  • Farah Farzaneh, Esmat Barouti, Zohreh Amiri, Farzaneh Rahimi, Masoud Keyghobadi, Maryam Shahami Pages 258-264
    Background And Aim
    Today with an increasing frequency of HIV infection around the world، its epidemiological studies is becoming more important. This study aimed to evaluate the cervical smear in human immunodeficiency virus (HIV) infected patients and also its association with CD4 counts among an Iranian population.
    Materials And Methods
    In a case-control study، 247 women، 58 HIV infected cases and 189 healthy controls، were included. Liquid-based cytology cervical smears and hematologic findings were compared between cases and controls.
    Results
    The frequency of abnormal smear was significantly higher in cases 20. 7% compared with controls 3. 2% (p<0. 001). The mean CD4 count was significantly lower in cases with abnormal smear compared with cases with normal smear (573. 0 ± 306. 9 vs. 383. 7± 123. 6; p=0. 042). ‍
    Conclusion
    Undertaking a serious effort toward provision of gynecological care and cervical cancer screening at the same health center as HIV care، in Iranian HIV infected women is suggested.
    Keywords: Uterine Cervical Dysplasia, HIV, CD4, Positive T, Lymphocytes
  • Ali Reza Agha Yousefi, Borzoo Amirpour Pages 265-271
    Background And Aim
    Early maladaptive schemas (EMS) refer to deeply rooted negative beliefs about oneself، others، and the world that may develop during the earliest years of life. The present study aimed to translate and assess the validity and reliability of early maladaptive schemas inventory in children using factor analysis.
    Materials And Methods
    The present descriptive study used factor analysis and was performed on 600 middle-school students (300 boys، 300 girls) of Kermanshah State. The students were selected using multistage randomized cluster sampling. Early maladaptive schema inventory for children (SIC) consisting of 40 items was used in this study. The Data were analyzed by SPSS 18 software.
    Results
    Exploratory factor analysis and Oblimin rotation identified eleven factors related to the early maladaptive schemas inventory; the results showed a high internal consistency for the whole scale and for eleven extracted factors. The Cronbach’s alpha for the total scale was 81% and split-half reliability was 72%.
    Conclusion
    Considering a reasonable validity and reliability of the early maladaptive schema inventory for children، this scale is an efficient tool for research and identifying early maladaptive schemas in children.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Factor Analysis, Statistical, Reproducibility of Results, child, Iran