فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا بهادران، پروین میرمیران*، فریدون عزیزی صفحات 1-7
    سابقه و هدف

    دیابت نوع 2 نوعی اختلال شایع متابولیک است که با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن در مبتلایان همراه است. شواهد اپیدمیولوژیک و مطالعات بالینی طی سالهای اخیر همواره بر این مطلب تاکید داشته اند که پلی فنول های رژیم غذایی و مواد غذایی غنی از این فیتوکمیکال ها در پیشگری از بروز بیماری های قلبی عروقی، به ویژه بیماری کرونر قلب و انفارکتوس میوکارد، تاثیر بسزایی دارند. مقاله مروری حاضر با هدف بررسی مکانیسم تاثیر پلی فنول های موجود در مواد غذایی طبیعی در پیشگیری از عوارض قلبی عروقی ناشی از دیابت صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    واژگان کلیدی «پلی فنول ها»، «اسیدهای فنولیک»، «آنتوسیانین ها»، «فلاونوئیدها»، و «لیگنان ها»، در ترکیب با واژگان «دیابت نوع 2»، «مقاومت به انسولین»، «بیماری های قلبی عروقی»، «اختلال عملکرد اندوتلیال»، «استرس اکسیداتیو»، «التهاب»، «اختلال چربی های خون» و «پرفشاری خون» جهت جستجو در پاب مد بین سالهای 2000 تا 2013 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات سلولی، مدل های حیوانی و مطالعات بالینی با طراحی مناسب و نیز مقالات مروری با کیفیت مطلوب استفاده شد.

    یافته ها

    پلی فنول های غذایی به واسطه کاهش هضم و جذب چربی های موجود در رژیم غذایی، افزایش بازگردش و دفع کلسترول،کاهش سنتز آپولیپوپروتئین های آتروژنیک، و مهار سنتز کلسترول و تری گلیسریدها قدرت بالایی در بهبود فراسنجهای لیپیدی دارند. این ترکیبات نقش موثری در محافظت عروق در برابر آسیبهای اکسیداتیو و فرآیندهای التهابی، بهبود عملکرد اندوتلیال عروق، تعدیل فرآیندهای مرتبط با فعالیت پلاکت ها و انعقاد خون، و فراتر از آن حتی محافظت از بافت قلب و بهبود همودینامیک عضله قلب دارند.

    نتیجه گیری

    افزایش مصرف مواد غذایی حاوی پلی فنول و استفاده از عصاره طبیعی پلی فنول ها می تواند در کاهش خطر بروز و گسترش بیماری های قلبی عروقی مبتلایان به دیابت نوع 2 مفید واقع گردد.

    کلیدواژگان: پلی فنول ها، اسیدهای فنولیک، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها، لیگنان ها، دیابت نوع 2، مقاومت به انسولین، بیماریهای قلبی عروقی، اختلال عملکرد اندوتلیال، استرس اکسیداتیو، التهاب، اختلال چربیهای خون، پرفشاری خون
  • ساره عبداللهی فرد، ماهرخ دولتیان، رضا حشمت، حمید علوی مجد صفحات 8-15
    سابقه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علایم فیزیکی، روانی و رفتاری با شدت متفاوت است که باعث به وجود آمدن اختلال در روابط فردی و اجتماعی می شود و یکی از شایعترین اختلالات سنین باروری است. رفلکسولوژی یا بازتاب درمانی به عنوان یکی از روش های غیر دارویی پیشگیری و درمان سندرم پیش از قاعدگی، یک روش قدیمی و غیر تهاجمی است که تحقیقات کافی در زمینه تاثیر آن بر علایم سندرم پیش از قاعدگی وجود ندارد. این تحقیق به منظور تعیین تاثیر رفلکسولوژی پا بر علایم سندرم پیش از قاعدگی در دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه جهرم در سال 91 -1390 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو گروهی یک سوکور بود که در آن 90 دانشجوی مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی و ساکن خوابگاه دانشگاه جهرم، به طور تصادفی در دو گروه رفلکسولوژی پا و کنترل قرار گرفتند. رفلکسولوژی پا به مدت 15 دقیقه روی هر پا (مجموعا 30 دقیقه)، یک بار در روز، به مدت 10 روز قبل از شروع سیکل خونریزی ماهانه انجام شد و تا زمان پریود ادامه داشت و پژوهشگر تا زمان اتمام سیکل قاعدگی نمونه ها را تحت نظر داشت. در گروه کنترل نیز ماساژ ملایم و بی تاثیری به پا داده شد. شدت علایم سندرم پیش از قاعدگی در سیکل قبل از مداخله و سیکل مداخله توسط آزمودنی ها ثبت گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل فرم تشخیص موقت سندرم پیش از قاعدگی، فرم ثبت وضعیت روزانه و آزمون افسردگی بک بود. تغییرات داخل گروه با آزمون ویلکاکسون و بین گروه ها با آزمون من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از مجموع افراد انتخاب شده، 90 نفر در دو گروه 45 نفره بررسی شدند. دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای نظیر سن و سن منارک و نیز شدت علایم قبل از مداخله اختلاف معنی داری نداشتند. میزان شدت علایم سندرم پیش از قاعدگی در گروه کنترل از 54/27±4/33 به 2/29±1/43 افزایش یافت (0001/0>P) و در گروه رفلکسولوژی پا از 3/27±02/33 به 5/10±6/9 کاهش یافت (0001/0>P) که این اختلاف بین دو گروه معنی دار بود (0001/0>P).
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، رفلکسولوژی پا، ماساژ، طبهای مکمل
  • مریم ابراهیمی، فریبرز هوانلو، مهدی هدایتی صفحات 16-22
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت سیستم آنتی اکسیدانی و اثر آن بر واکنشهای زنجیره ای رادیکال های آزاد، هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر دوره های مختلف زمانی تمرین استقامتی بر میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پر اکسیداز (GPX)سرم موشهای نر ویستار بود. بیشتر تحقیقات پیشین، اثر تمرینات سرعتی و شدید کوتاه مدت را بر آنزیم های آنتی اکسیدانی مد نظر قرار داده اند، در حالی که بررسی اثر سازگاری با تمرینات استقامتی با شدت متوسط، احتیاج به تحقیقات بیشتری دارد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 62 سر موش نر ویستار به طور تصادفی در سه گروه تجربی و سه گروه کنترل قرار داده شدند. گروه های تجربی به ترتیب 6، 9 و 12 هفته، و مدت 5 روز در هفته، بر روی تردمیل به تمرین پرداختند که از سرعت 10 متر در دقیقه و مدت 10 دقیقه تمرین در هر روز، به سرعت 25 متر در دقیقه و مدت 60 دقیقه در روز رسیدند. گروه های کنترل نیز سه روز در هفته با سرعت 10 متر در دقیقه و مدت 10 دقیقه روی تردمیل راه می رفتند. پس از تمرینات، موشها بیهوش شدند و نمونه های سرم از قلب آزمودنی ها جمع آوری گردید. سپس میزان فعالیت آنزیم های SOD،CAT وGPX در سرم به روش رنگ سنجی آنزیمی مورد اندازه گیری قرار گرفت. از آزمون t مستقل برای تحلیل فرضیات استفاده گردید (05/0α=).
    یافته ها
    داده های این تحقیق نشان داد که 6، 9 و 12 هفته تمرین استقامتی، تاثیری بر میزان آنزیم SOD و GPX سرم موشها نداشت، اما 9 هفته تمرین استقامتی میزان فعالیت آنزیم کاتالاز را به طور معنی داری افزایش داد (فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه تجربی (U/mL) 43/2±09/24 و در گروه کنترل (U/mL) 81/3±76/18 مشاهده شد (05/0 (P≤.
    نتیجه گیری
    احتمال دارد که افزایش معنی دار میزان فعالیت آنزیم کاتالاز پس از 9 هفته تمرین استقامتی با شدت 65% VO2max به دنبال افزایش تولید H2O2 در این مدت رخ داده باشد. از طرف دیگر، با ادامه تمرین به مدت 12 هفته، فعالیت این آنزیم مجددا به میزان سطوح اولیه خود بازگشت. از این رو می توان گفت که شاید افزایش مدت تمرین با شدت مذکور باعث بروز سازگاری در سیستم آنتی اکسیدانی شده و یا میزانهای طبیعی آنزیم های SOD و GPX کفایت لازم برای خنثی کردن واکنشهای اکسیداسیون را داشته اند.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، نمونه سرم، موش صحرایی
  • سمیه حسین پور نیازی، عارفه فلاح، پروین میرمیران*، فریدون عزیزی صفحات 23-29
    سابقه و هدف

    یافته های مطالعات در زمینه ارتباط بین دریافت درشت مغذی ها با سندرم متابولیک متناقض می باشد. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین درشت مغذی ها با سندرم متابولیک در افراد بزرگسال مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان آیت الله طالقانی در سال 1388 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد-شاهدی، بر روی افراد بزرگسال (55-25 سال) صورت گرفت. 80 فرد مبتلا به سندرم متابولیک به عنوان گروه مورد و 160 فرد فاقد سندرم متابولیک به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شده و بر مبنای جنس و سن (با فاصله گروه های سنی 5 سال) با یکدیگر همسان سازی شدند. بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس معیار پانل درمانی بزرگسالان شناسایی شدند. شاخصهای تن سنجی و بیوشیمیایی تعیین شد. دریافت رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک که روایی و پایایی آن تعیین شده است، ارزیابی شد.

    یافته ها

    میزان دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، اسید چرب اشباع، اسید چرب غیراشباع با یک باند دوگانه، و اسید چرب اشباع با بیش از یک باند دوگانه در افراد مبتلا به سندرم متابولیک بیش از افراد فاقد سندرم متابولیک بود. نسبت شانس سندرم متابولیک در دریافت کربوهیدرات بیشتر از 55% کل کالری بیشتر از دریافت کمتر از 55% کل کالری بود (نسبت شانس: 1/2، فاصله اطمینان 95%: 48/4-29/1).

    نتیجه گیری

    مبتلایان به سندرم متابولیک در مواجهه بیشتری از نظر دریافت کربوهیدرات در مقایسه با افراد بدون سندرم متابولیک هستند. انجام مطالعات تجربی بیشتر در زمینه ارتباط بین دریافت درشت مغذی ها با سندرم متابولیک ضروری است.

    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، کربوهیدرات، درشت مغذی ها، رژیم غذایی
  • پروین دیباج نیا، مریم مقدسین، محمد مجتبی کیخای فرزانه صفحات 30-33
    سابقه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایعترین اختلالات گوارشی است. با توجه به اهمیت اتیولوژیک و اهمیت وضعیت روانشناختی که بر بروز بیماری نقش می گذارد و بعضی از حیطه های روانشناختی مثل خشم که در بیماران ایرانی مبتلا بررسی نشده است، این بررسی به منظور تعیین رابطه مشکلات روانشناختی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و مقایسه آنها با گروه شاهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش Case-control انجام گرفت. گروه مورد شامل 45 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و گروه شاهد 50 فرد سالم بود. تشخیص سندرم روده تحریک پذیر توسط فوق تخصص گوارش تایید شده و بیماران تحت درمان بودند. مشکلات اضطراب، افسردگی، استرس و خشم به وسیله آزمون DASS و STAXI 2 اندازه گیری شد و با آزمونهای آماری مورد قضاوت قرار گرفت.
    یافته ها
    افراد دو گروه به لحاظ سن و جنس مشابه بودند. اختلال اضطراب منتشر در گروه شاهد (9/7%) و در گروه مورد (40%)، اختلال وسواسی جبری در گروه شاهد (5/2%) و در گروه مورد (18%)، اختلال پانیک در گروه شاهد (2%) و در گروه مورد (13%)، و افسردگی در گروه شاهد (12%) و در گروه مورد (24%) به دست آمد (05/0 P <).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مشکلات روانشناختی در بروز سندرم روده تحریک پذیر نقش دارد. بررسی تاثیر درمان اختلالات روانشناختی بر وضعیت بیماران سندرم روده تحریک پذیر را توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس روانی، خشم، سندرم روده تحریک پذیر
  • کتایون اصفهانی زاده، شیرین ضیایی، زهرا میرشریف، صادق نصری، فاطمه میرشریف، مهندس ناصر ولایی، ایلناز صدرا صفحات 34-39
    سابقه و هدف
    دانشکده های دندانپزشکی محیط پر استرسی محسوب می شوند که بر روی سلامت روان دانشجویان موثر میباشند. گزارشات مختلفی از منابع استرس زا و آمار متفاوت از وضعیت آن در دانشجویان دندانپزشکی داده شده است. هدف این تحقیق بررسی وضعیت سلامت روانی و منابع استرس زا در دانشجویان دوره های کلینیکی در دو مقطع زمانی مختلف در این دانشکده بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش cross-sectional و در دو مقطع زمانی روی دانشجویان دوره های کلینیکی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران انجام گردید. در مرحله اول 301 دانشجو و در مرحله دوم 395 دانشجو مورد ارزیابی قرار گرفتند. سلامت روانی با استفاده از پرسشنامه استاندارد (General Health Questionnaire) GHQ-28 بررسی شد. منابع استرس زا نیز با پرسشنامه استاندارد (Dental Environment Stress) DES بررسی شد و عوامل مرتبط شامل خصوصیات فردی و اجتماعی آنها نیز ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری کای-دو مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مقطع زمانی اول 209 دختر (04/69%) و 92 پسر (6/30%) و در مقطع زمانی دوم 290 دختر (4/73%) و 105 پسر (5/26%) شرکت داشتند. میانگین سنی در گروه اول 9/1±6/23 و میانگین سنی افراد در گروه دوم 2/2±2/24 سال بود. از دانشجویان گروه اول 60% مشکوک به ناسازگاری روانی بودند که این رقم برای گروه دوم 56% بود. سه عامل مهم استرس زا در گروه اول به ترتیب نقش مسوولین و اساتید، مسائل و مشکلات مالی و حجم تکالیف، و در مورد گروه دوم، حجم تکالیف، اساتید و مسوولان، کارآیی دانشجو و نگرش به رشته دندانپزشکی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل توجه موارد مشکوک به عدم سلامت روانی و وجود عوامل متعدد استرس زا برای دانشجویان، اقدام هرچه سریعتر مسوولین محترم در تعدیل عوامل لازم است.
    کلیدواژگان: استرس روانی، دانشجوی دندانپزشکی، پرسشنامه GHQ، 28، پرسشنامه DES
  • مهرداد اسماعیلی، عباس طلوعی اشلقی، علیرضا پورابراهیمی، رقیه اسمعیلی صفحات 40-45
    سابقه و هدف
    امروزه فناوری و تحولات آن به یکی از عناصر استراتژیک در سازمان ها تبدیل شده است، به طوری که تحولات و تکامل فناوری بیش از خود آن، آثار و پیامدهای چشمگیری در سیستم های اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان پذیرش و امکان پیاده سازی مدل پذیرش فناوری دیویس در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. نمونه ها شامل 200 نفر از کارکنان شاغل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی تهران بودند که با فناوری اطلاعات سروکار داشتند. نمونه گیری غیر تصادفی و مبتنی بر هدف بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته 4 قسمتی شامل 35 سوال بر اساس سوالات پرسشنامه دیویس بود که در شش بخش: درک بهکارگیری آسان فناوری اطلاعات، درک سودمندی استفاده از فناوری اطلاعات، نگرش به استفاده از فناوری اطلاعات، ویژگی برون داد، لذت مورد انتظار و تمایل به استفاده از فناوری اطلاعات تنظیم شده بود. اعتبار ابزار از روش شاخص اعتبار محتوا و صوری محاسبه شد. برای بررسی پایایی ابزار از روش همسانی درونی استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی کارکنان 5/38 سال بود و بر اساس مدل پذیرش فناوری دیویس، 65% فناوری اطلاعات را پذیرفته،20% در مرحله گذر پذیرش فناوری اطلاعات بوده و 15% هنوز به مرحله پذیرش وارد نشده بودند. بیشترین همبستگی در ابعاد الگوی پذیرش فناوری اطلاعات، مربوط به آسان شدن کارها با به کارگیری فناوری اطلاعات و نگرش کار با فناوری اطلاعات بود. کمترین میزان همبستگی بین سرگرم بودن و نتایج حاصل از ویژگی های برون داد با فناوری اطلاعات بود.
    نتیجه گیری
    نگرش به استفاده از فناوری اطلاعات با درک به کارگیری آسان همبستگی مستقیم و مثبت و بالایی دارد. مهمترین عامل در الگوی پذیرش فناوری، درک به کارگیری آسان می باشد که با مطالعه حاضر همخوانی دارد. با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد مسوولین آموزش بایستی به تشویق افراد جامعه در امر به کارگیری فناوری اطلاعات از طریق ترغیب گروه های هدف توجه بیشتری نمایند و با ایجاد بسترهای مناسب، آموزش گروهی در محیطهای علمی داشته باشند
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، مدل پذیرش تکنولوژی دیویس، ارتقا کارآیی کارمندان، تکنولوژی، ایران
  • صدرالله معتمد، سید اسماعیل حسن پور، سید مهدی موسوی زاده، هادی آمالی امیری صفحات 46-51
    سابقه و هدف
    درمان بیماران دچار سوختگی های صورت و گردن و اسکارهای کنتراکچر منتج از آنها بسیار مشکل بوده و نیاز به جراحی های زیاد طی سالهای متمادی دارد که اغلب نتایج دلخواه ایده آل نیز حاصل نمی شود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق با روش Case series روی کلیه بیماران با سوختگی قدیمی توتال صورت و گردن با اسکارهای کنتراکچر که طی سه سال جهت درمان جراحی ترمیمی به بیمارستان 15 خرداد مراجعه نمودند انجام شد. در این تحقیق پس از برداشتن کامل اسکارهای کنتراکچر، همه بینی با گرافت FTSG از مدیال بازو ترمیم و بازسازی گردید.
    یافته ها
    طی این مدت، 21 بیمار با میانگین سنی 28 سال بررسی شدند. از این میان، 9 نفر مرد، 10 نفر زن و 2 نفر بچه بودند. نتایج عمل طی 3 ماه تا یک سال بعد از عمل مقایسه گردید که رضایت بخش بود.
    نتیجه گیری
    در درمان این بیماران با سوختگی کامل صورت و گردن استفاده از فلپ های رژیونال ممکن نبود و ترمیم و بازسازی unit بینی با گرافت های تمام ضخامت از مدیال بازو انجام شد. نتیجه از نظر رنگ، قوام و ظاهر کلی رضایت بخش و قابل قبول بود و در یک مرحله انجام پذیر است.
    کلیدواژگان: سوختگی، روش های جراحی، ترنسپلانت، گرفت تمام ضخامت
|
  • Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran, Fereidoun Azizi Pages 1-7
    Background And Aim

    Type 2 diabetes is a common metabolic disorder accompanied by increased risk of cardiovascular diseases، along with increased morbidity and mortality. In recent years، epidemiological evidence and clinical studies have indicated that dietary polyphenols and phytochemical-rich foods have key role in prevention of cardiovascular diseases، especially coronary heart disease and myocardial infarction. The current review was conducted to investigate the mechanism of the effects of polyphenols in natural foods on prevention of diabetes-induced cardiovascular diseases.

    Materials And Methods

    “polyphenols”، “phenolic acids”، “anthocyanins”، “flavonoids”، and “lignans” in combination with “type 2 diabetes”، “insulin resistance”، “cardiovascular disease”، “endothelial dysfunction”، “oxidative stress”، “inflammation”، “lipid disorders”، and “hypertension” were used as key words for search in PubMed between 1990 and 2013. Cellular studies، animal models and clinical trials with appropriate design، and review article with high quality were used.

    Results

    Dietary polyphenols have high potential to improve lipid profiles through decrease in digestion and ingestion of dietary fats، increase in turnover and excretion of cholesterol، reduction of synthesis of atherogenic apo lipoproteins، and inhibition of cholesterol and triglycerides synthesis. These compounds protect vascular endothelium against oxidative damages and inflammatory processes، improve function of vascular endothelium، modify the pathways related to platelets and coagulation، and even protect cardiac tissue and improve myocardial hemodynamics.

    Conclusion

    Higher consumption of foods containing polyphenols and using polyphenol-rich natural extract can be useful in decreasing the risk of development of cardiovascular diseases in type 2 diabetic patients.

    Keywords: Polyphenols, Phenolic Acids, Anthocyanins, Flavonoids, Lignans, Diabetes Mellitus, Type 2, Insulin Resistance, Cardiovascular Diseases, Endothelial Dysfunction, Oxidative Stress, Inflammation, Lipid Metabolism Disorders, Hypertension
  • Sareh Abdollahi Fard, Mahrokh Dolatian, Reza Heshmat, Hamid Alavi Majd Pages 8-15
    Background And Aim
    Premenstrual syndrome (PMS) is a set of physical، mental and behavioral symptoms with different severity that cause disorders in individual and social relationships. This syndrome occurs during luteal phase of menstrual cycle with complicated reasons. It is one of the most common disorders of childbearing ages. Because of unclear and complicated causes of this syndrome، different treatment methods have been presented. Reflexology is a non-drug method of prevention and treatment of premenstrual syndrome. It is an old، mild and non-invasive method، but there is not enough researches about its effect on symptoms of premenstrual syndrome. This research was carried out in order to determine the effect of foot reflexology on symptoms of premenstrual syndrome in students of dormitories of Jahrom University in 2011-12.
    Materials And Methods
    This study was a single–blind controlled clinical trial of 90 students with premenstrual syndrome who were resident in dormitory of Jahrom University. The students were randomly divided into two groups of foot reflexology and control. Intensity of premenstrual syndrome was recorded by subjects in two cycles: pre – intervention cycle and intervention cycle. The tools of data gathering consisted of data gathering forms of temporary diagnosis of PMS، and Beck depression test. Descriptive and inferential statistics were used in order to analyze data.
    Results
    There was no statistically significant difference between research variables such as age and menarche age، and the severity of the symptoms before intervention. The average reduction of general severity of PMS symptoms was 23. 39% in foot reflexology group while it was -9. 68% in the control group (p<0. 0001). There was signification difference between the average of physical and mental symptoms in reflexology group compared to the control group (p<0. 0001).
    Conclusion
    It seems that، foot reflexology is effective in improvement of physical and metal symptoms of PMS. Therefore، it is possible to achieve a main midwifery aim which is to decrease the intensity of PMS symptoms by teaching this simple technique which doesn’t need specialists in order to be done.
    Keywords: premenstrual syndrome, foot reflexology, Massage, Complementary Therapies
  • Maryam Ebrahimi, Fariborz Hovanloo, Mehdi Hedayati Pages 16-22
    Background And Aim
    Due to the importance of antioxidative system and its effective intervention on cascade reactions of free radicals، this study was run to determine the alterations in antioxidant enzymes activity Superoxide dismutase (SOD)، Catalase (CAT)، and Glutathione peroxidase (GPX) after various time courses of endurance training in rat serum.
    Materials And Methods
    In this study، 62 male Wistar rats were selected randomly and were divided into 3 control (n1=10، n2=10، n3=11) and 3 experimental (n1=10، n2=10، n3=11) groups. Experimental rats trained for 6، 9 and 12 weeks، running for 5 days/week on treadmill with initial speed of 10 m/min for 10 minute، which was gradually incrased to reach the ultimate speed of 25 m/min for 60 minute. For control groups، the protocol was walking on treadmill with the speed of 10 m/min for 3 days/week. After each course (6، 9 and 12 w)، rats were anesthetized and serum samples were collected. Determination of antioxidant enzymes activity was done using Cayman chemical company kits (MI، USA)، using enzymatic color assay method. The results were analyzed by t - test (α=0. 05).
    Results
    The results of this study showed that 6، 9 and 12 weeks of endurance training had no significant effects on Serum SOD and GPX activity، but 9 weeks of endurance training increased the activity of CAT significantly (CAT activity in experimental group was 24. 09±2. 43 U/mL while it was 18. 76 ± 3. 81 U/m in the control group، p ≤0. 05).
    Conclusion
    Findings of this study suggest that 9 weeks of moderate endurance training can increase CAT activity because of increment in reactive oxygen species (ROS) generation، but after continuing the exercise for 12 weeks، it can turn back to the initial levels، maybe because of an adaptation in enzymatic antioxidant system after 12 weeks.
    Keywords: Endurance Training, Superoxide Dismutase, Catalase, Glutathione Peroxidase
  • Somayeh Hosseinpour-Niazi, Arefeh Fallah, Parvin Mirmiran, Fereidoun Azizi Pages 23-29
    Background And Aim

    The association between macronutrients and metabolic syndrome is inconsistent. The aim of this study was to investigate the association between macronutrients، and metabolic syndrome in adults referring to the outpatient clinics of the Taleghani hospital in 2009.

    Materials And Methods

    This case control study was conducted on adults; aged 25-55 y. 80 subjects with metabolic syndrome as cases and 160 subjects without metabolic syndrome as controls participated and were matched by age (±5 year) and gender. The metabolic syndrome was defined based on Adult Treatment Panel III. Anthropometric and biochemical profiles were documented. Dietary data were collected using a valid and reliable food frequency questionnair.

    Results

    Intake of energy، carbohydrate، protein، fat، saturated fatty acid، monounsaturated fatty acid and polyunsaturated fatty acid was higher in metabolic syndrome compared with subject without metabolic syndroem. Subjects in the higher intake of carbohydrate (more than 55% of total energy intake) had a higher odds of metabolic syndrome compared with those with lower intake (lower than 55% of total energy intake).

    Conclusion

    Intake of carbohydrate was positively associated with metabolic syndrome. Future studies using clinical trial data are needed to clarify the effects of macronutrients on the metabolic syndrome.

    Keywords: Metabolic Syndrome X, Carbohydrates, Macronutrients, Diet
  • Parvin Dibajnia, Maryam Moghadasin, Mohammad Mojtaba Keikhayfarzaneh Pages 30-33
    Background And Aim
    Irritable bowel syndrome (IBS) is one of the most common gastrointestinal disorders. Psychological factors are major factors involved in this disease. Some psychological areas such as anger have not been investigated in Iranian patients. Therefore this study was conducted to determine the correlation between psychological problems and IBS، compared to controls.
    Materials And Methods
    Participants in this case-control study included 45 patients with IBS and 50 healthy controls. Clinical diagnosis and treatment of IBS was carried out by a gastroenterologist. Anxiety، depression، stress and anger were evaluated by DASS 21 and Staxi2 scales and the results were analyzed with statistical tests.
    Results
    These two groups were similar in terms of age and gender. Generalized anxiety disorder was seen in 40% of IBS patients compared with 7. 9% of the healthy group، obsessive compulsive disorder was in 18% of IBS patients and in 2. 5% of the healthy group، panic disorder was seen in 13% of IBS patients and in 2% of the healthy group، depression was seen in 24% of IBS patients and 12% of the healthy group (P < 0. 05).
    Conclusion
    It seems that psychological problems are involved in the development of IBS. Study on the effect of psychological treatment in IBS is suggested.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Psychological, Anger, Irritable Bowel Syndrome
  • Kataayun Esfahanizadeh, Shirin Ziaii, Zahra Mirsharif, Saadeg Nasri, Fatemeh Mirsharif, Naser Valaii, Eilnaz Sadra Pages 34-39
    Background And Aim
    Dental schools are known to be highly demanding and stressful learning environments that may affect the mental health of dental students. Stressors in dental schools are reported to be from different sources. The purpose of this study was to evaluate mental health and sources of stress among dental students in two different time intervals.
    Materials And Methods
    This cross-sectional descriptive study was performed on two groups of clinical dental students at different time spans. In first and second group، 301 and 395 students were evaluated، respectively. General Health Questionnaire-28 (GHQ-28) was used in this study to assess mental status. Dental Environment Stress Questionnaire (DES) was also used to determine the stressors. Related factors such as personal characteristics and social factors were assessed. Data were analyzed using Chi-squer test.
    Results
    In the first group، 301 students (209 female and 92 male) with mean age of 23. 6±1. 9 and in the second group 395 students (290 female and 105 male) with mean age of 24. 2±2. 2 participated. In first and second group 60% and 56% had some degrees of psychological disorders، respectively. The most common stressors in the first group were faculty and administration، financial problems and work load. In the second group، the most common stressors were work load، faculty and administration، clinical procedures and professional future.
    Conclusion
    Regarding the considerable incidence of mental involvement and distress among the students، it is recommended that faculty and administration authorities take action to reduce or adjust the stressors.
    Keywords: Stress, Psychological, Students, Dental, Mental Health, GHQ, 28 Questionnaire, DES Questionnaire
  • Mehrdad Esmaeili, Abbas Toloie Eshlaghi, Alireza Pour Ebrahimi, Rogheyeh Esmaieli Pages 40-45
    Background And Aim
    Today، developments in technology and the organization has become one of the strategic elements. The aim of the present study was to determine the adoption and implementation of the Technology Acceptance Model of Davis in staff of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-correlation study. The Sample consisted of 200 staff members of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Sampling was non-random and purposive. Data was collected by four-part questionnaire consisting of 35 questions about Davis questionnaire، in which 6 parts were assessed: perceived ease-of-use، perceived benefits-of-use، attitude towards using information technologies، expected outputs، fun features، and wanting to use information technologies. Validity was calculated using content validity and face validity index. The reliability was assessed by internal consistency (test re-test).
    Results
    The mean age of samples was 38. 5 years. The results showed that 65% of samples had accepted information technology، 20% were in transition stage to adoption and 15% have not yet accepted it. The highest correlation were seen in ease-of-use and attitude towards using information technologies while the lowest correlation was seen in fun features.
    Conclusion
    Results of the study showed that attitude to the use of information technology has direct، positive and high correlation with perceived ease-of-use. The most important factor of IT acceptance model is perceived ease-of-use which is consistent with present study. Based on the results of this study، education authorities should encourage the use of information technology in society by encouraging more of the target groups and by creating a platform for education.
    Keywords: Information Technology, Technology Acceptance Model of Davis, Staff Development, Technology, Iran
  • Sadrollah Motamed, Seyed Esmail Hassanpour, Seyed Mehdi Mosavizadeh, Hadi Amali Amiri Pages 46-51
    Background And Aim
    Face and neck reconstruction in burn contracture scar is very difficult and needs many surgical techniques and may have unfavorable results.
    Materials And Methods
    This case series was ran on patients with total burn of face and neck who had contracture scar and were visited in 15 Khordad Hospital during a period of 3 years، from 2008 to 2011. We introduced a technique of FTSG coverage on the defect area after meticulous releasing of contracture scar. The donor site graft was medial arm.
    Results
    During this time period، 21 patients with mean age of 28 years entered the study. There were 9 men، 10 women and two children. In total burn of face and neck، there is no option for local or regional flaps. Thus، the nose unit was reconstructed by FTSG from medial arm. The final color، texture and appearance was good.
    Conclusion
    We have introduced FTSG for nose skin defect in total burn of face and neck، in which flap is not available. We suggest all nose scars to be removed at the level of epidermis and dermis and turn down ala flap، followed by meticulous release of scar tissue especially side wall and careful homeostasis.
    Keywords: Burns, Surgical Procedures, Operative, Transplants, Full Thickness Graft