فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد قاسمیان، مریم کوشکی جهرمی صفحات 1-9
    مقدمه
    اندوتلین عامل منقبض کننده عروقی است که ازاندوتلیوم آزاد می گردد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی تناوبی بر میزان غلظت اندوتلین_1 پلاسما به عنوان شاخصی مهم در افزایش بیماری های قلب و عروق به خصوص پرفشاری خون در موش-های نژاد اسپراگ داولی می باشد.
    روش کار
    آزمودنی های این تحقیق تعداد 20موش نر بالغ نژاد اسپراگ داولی با وزن متوسط 4±250 گرم و سن 2±20 ماه بودند که در درجه حرارت 1±25 درجه سلسیوس،میزان رطوبت 20%، با سیکل نوری 12ساعت روشنایی،12ساعت تاریکی، نگهداری می شدند. موشها به طور تصادفی به دو گروه 10تایی تجربی و 10 تایی کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 12 هفته در تمرینات منتخب تناوبی هوازی شرکت کردند.
    نتایج
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد 12هفته تمرین هوازی متناوب تاثیر معنی داری بر کاهش غلظت اندوتلین-1 پلاسما در گروه تمرین داشت (001/0P=) همچنین تغییرات درون گروهی در گروه کنترل معنی دار نبود(24/0P=). تغییرات اندوتلین 1 بین دو گروه تجربی و کنترل نیز تفاوت معنی داری داشت(022/0P=).
    نتیجه گیری
    بنابراین، تمرین هوازی تناوبی با تاثیر بر اندوتلین-1 احتمالا بر کاهش پرفشاری خون و برخی دیگر از مشکلات قلبی-عروقی موثر است.
    کلیدواژگان: اندوتلین، 1، ورزش هوازی، موش های بالغ اسپراگ داولی
  • علی غلامی، کیومرث بشلیده، عزیمه رفیعی صفحات 10-19
    مقدمه
    افراد دارای پرخاشگری بالا به طور قابل ملاحظه ای مسائل و فشارهای بیشتری را تجربه می کنند که به طور معنارداری بر سلامتی فردی، شغلی، تحصیلی و فیزیکی آنها تاثیر می گذارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تن آرامی توام با موسیقی بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان پسر بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع تحقیق آزمایشی با گروه های کنترل و آزمایش است. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان و محیط آزمایش شامل 1 دبیرستان پسرانه شهر اشکنان بود. از روش نمونه گیری خوشه ایتک مرحله ای استفاده شد. بدین منظور ابتدا کلیه 6 مدرسه متوسطه شهر اشکنان در ظرفی ریخته، سپس به صورت تصادفی یک مدرسه انتخاب، و از میان 5 شعبه کلاس اول آن مدرسه، دو کلاس 30 نفره به صورت تصادفی جهت گروه های کنترل (یک کلاس 30 نفره) و آزمایش (یک کلاس 30 نفره) انتخاب گردیدند. پس از انتخاب گروه ها، ابتدا دو گروه پرسشنامه پرخاشگری AGQ را تکمیل کردند. سپس برای گروه آزمایش 10 جلسه تن آرامی توام با موسیقی (موسیقی باران عشق) اجرا شد و در نهایت پس آزمون برای گروه ها اجرا و نتایج با استفاده از نرم افزار spss با هم مقایسه شدند. در ضمن برای عدم تماس گروه ها، جلسات در زمان تعطیلی مدارس اجرا شد.
    یافته ها
    نشان داد که تلفیق دو روش تن آرامی و موسیقی درمانی بر پرخاشگری دانش آموزان تاثیر گذاشته و باعث کاهش معنادار خشم و عصبانیت، تهاجم و توهین و لحاجت و کینه توزی آنها شده است p
    کلیدواژگان: تن آرامی، درمان، موسیقی، پرخاشگری
  • مهدی مرجانی، هومن فقیهی صفحات 20-28
    در سال های اخیر با پیشرفت روش های علمی، بررسی هایی روی جایگزین شونده های پیوند غیر خودی به هدف تولید مواد جایگزین با قابلیت جذب و زیست سازگاری و عوارض بافتی کمتر صورت گرفته است. در این تحقیق از مرجان که منبع غنی از کلسیم است استفاده شد. با توجه به تحقیقات انجام شده روی جانوران و فرآورده های دریایی مخصوصا مرجان در دهه اخیر از نظر مزایای آن تصمیم گرفته شد تا از مرجان بومی خلیج فارس به عنوان پودر خوراکی به هدف التیام عارضه استخوان تیبیا در خرگوش استفاده شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1389 در دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کرج از تعداد 18 سر خرگوش سفید نیوزلندی با وزن تقریبی 3-5/2 کیلوگرم استفاده شد و خرگوش ها بطور تصادفی به 3 گروه (کنترل، گروه با مصرف کلسیم خوراکی، گروه با مصرف پودر مرجان) 6 تایی تقسیم شدند. به منظور ایجاد نقیصه بخش ابتدایی استخوان درشت نی شکاف داده شده، عضلات به طریق کندکاری کنار زده شد و موضع عمل نمایان گردید. توسط مته اورتوپدی در بخش مربوط سوراخی به عمق تقریبی 8/0 -6/0 میلی متر و قطر 4 میلی متر ایجاد و بعد از تخلیه و شستشوی آن موضع عمل بخیه شد. این عمل در هر 3 گروه به طور یکسان انجام گردید. خرگوش های گروه کلسیم با دریافت روزانه mg1150 پودرکلسیم و خرگوش های گروه مرجان با دریافت mg1220 پودر مرجان و خرگوش های گروه کنترل در شرایط استاندارد قفس نگهداری شدند. خرگوش ها طی روزهای صفر، 10، 20، 30، 40، 50، 63 مورد بررسی قرار گرفته و در این روزها 3 خرگوش بصورت تصادفی انتخاب شدند و پس از معدوم کردن به روش انسانی نمونه های مناسب برداشت و سپس برای تهیه لام پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال شدند.
    یافته ها
    در بررسی های هیستوپاتولوژیک صورت گرفته پارامترهای پرولیفراسیون فیبروبلاستی، تشکیل استخوان جدید و بلوغ استخوان و روند معدنی شدن استخوان مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج بهتری در گروه مرجان نسبت به گروه کلسیم و کنترل کسب شد)0429/0p=).
    نتیجه گیری
    در یک نتیجه گیری با ارزیابی مرجان خلیج فارس مشخص شد که می تواند به عنوان یک ماده بیومتریال اوستئوکونداکتیو و داربست استخوانی برای التیام نقیصه استخوان درشت نی با افزایش استخوان سازی در ناحیه به نحو مطلوب عمل کند.
    کلیدواژگان: گونه Poritidae مرجان خلیج فارس، پیوند استخوانی، خرگوش، زیست سازگار، اوستئوکونداکتیو
  • امیرحسین حقیقی، رویا عسکری، مهدی هدایتی، اسماء دامن پاک صفحات 29-35
    مقدمه
    فعالیت بدنی منظم احتمالا می تواند در متابولیسم استروژن تغییر ایجاد کند. هدف تحقیق حاضر مقایسه متابولیت های استروژن در زنان یائسه فعال و غیر فعال بود.
    روش کار
    75 زن یائسه بر اساس پرسش نامه فعالیت بدنی بک در دو گروه فعال و غیرفعال قرار گرفتند. از افراد در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد و غلظت های سرمی متابولیت های 2- هیدروکسی استرون (2 OHE1) 2-hydroxyestron، 16- آلفا هیدروکسی استرون 16 OHE1)) 16- hydroxyestron و نسبت 2- هیدروکسی استرون به 16 آلفا- هیدروکسی استرون (16 OHE1 / 2 OHE1) اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون T مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در زنان یائسه فعال در مقایسه با زنان یائسه غیرفعال، میزان متابولیت 2- هیدروکسی استرون و نسبت 2- هیدروکسی استرون به 16 آلفا- هیدروکسی استرون به طور معناداری بالاتر و میزان متابولیت 16 آلفا- هیدروکسی استرون پایین تر است.
    نتیجه گیری
    انجام طولانی مدت فعالیت های بدنی می تواند با تاثیر بر متابولیت های استروژن خطر سرطان پستان را در زنان یائسه کاهش دهد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، متابولیت ها، استروژن، یائسگی، سرطان
  • پروین زارع، علیرضا میراحمدی زاده، مهراب صیادی، فریبا مرادی، صمد محمدی صفحات 30-36
    مقدمه
    قطع کامل شیردهی با روش درست و در هنگام مناسب به اندازه شروع شیردهی دارای اهمیت است. این مطالعه با هدف تعیین الگوی قطع کامل تغذیه با شیرمادر و عوامل مرتبط با آن در استان فارس انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه پرونده ی734 کودک 5/2 تا 3 سال (شهری و روستایی) به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب و علاوه بر داده های موجود در پرونده، سایر داده ها از طریق انجام مصاحبه جمع آوری شد. علاوه بر آمار توصیفی، با استفاده از آزمون های آماری، تاثیر برخی از متغیرهای جمعیت شناختی، فرهنگی بر زمان و نحوه قطع کامل شیردهی بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین زمان قطع کامل شیر مادر 7/5 ± 21 ماه بود. 1/50% کودکان در 24 ماهگی و بیشتر قطع کامل شیر مادر داشتند. نحوه ی قطع کامل شیردهی در 61% کودکان به صورت ناگهانی بود. تفاوت معنی داری در میانگین مدت زمان شیردهی به تفکیک تحصیلات مادر، شغل همسر، روش زایمان و رتبه تولد وجود داشت. بین مدت زمان شیردهی و وزن هنگام تولد و سن مادر ارتباط معنی داری وجود نداشت. بیشترین (30%) علت قطع کامل شیردهی قبل از 24 ماهگی نگرانی والدین از اختلال رشد کودک بود.
    بحث و نتیجه گیری
    تداوم تغذیه با شیر مادر در جمعیت مورد بررسی از بسیاری مطالعات دیگر بیشتر بود ولی با توصیه سازمان جهانی بهداشت فاصله داشت، قطع کامل شیردهی به صورت ناگهانی می تواند امکان تطابق مادر وکودک را کاهش داده و آسیبهای گوناگون را افزایش دهد. برای ارتقای این شاخص ها، استفاده از شیوه های نوین آموزشی درآموزش ها و راه اندازی مراکز مشاوره تخصصی شیردهی ضروری است.
    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، نحوه ی از شیر گرفتن کامل، عوامل مرتبط
  • الهام کشافی جهرمی، حجت الله کریمی جشنی، سعیده عرفانیان، کاوس صلح جو، عبدالعلی سپیدکار، حسام الدین فخری نیا صفحات 31-38
    مقدمه
    سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از سینوویوم می توانند در محیط کشت تک لایه با روند پیری کند و نگهداری قابلیت های تمایزیشان به چندین رده به شکل وسیعی گسترش یابند. با تشخیص توانایی های بالای سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از سینوویوم، تمایز نورونی این سلول ها مورد بررسی قرارگرفته است.
    روش کار
    سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت سینوویوم از مفصل زانوی بیماران با مشکل پارگی رباط صلیبی قدامی و بیماری کیست پشت زانویی جداسازی شدند. این سلول ها با غلظت های مختلف سرم گاوی و محیط کشت ((Dubleco''s Modified Eagles Media DMEM تکثیر یافتند. رنگ آمیزی آلیزارین رد و اویل رد برای بررسی بنیادی بودن سلول ها انجام شد. سپس در محیط آزمایشگاه سلول ها با بتا مرکاپتو اتانول و رتینوئیک اسید القا شدند. آزمایش واکنش زنجیره ای پلی مراز نسخه برداری معکوس (RT-PCR) برای بررسی بیان ژن های اختصاصی سلول های استئوسیتی و آدیپوسیتی و اثبات حضور ژن های نورونی انجام شد.
    یافته ها
    تحلیل ژنی حاکی از بیان شدن ژن های اختصاصی رده های آدیپوسیتی و استئوسیتی بود. همچنین با القای نورونی، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از سینوویوم به انواع مختلفی از سلول های نورونی متمایز شدند. آزمایش RT-PCR، توصیف کننده سطوح mRNA کد شده برای نوروفیلامنت حد واسط و انولاز خاص نورونی در سلول های القا شده بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد بافت سینوویوم که در بیش تر عمل های جراحی زانو قسمتی از آن کنده و دور ریخته می شود، می تواند به عنوان منبعی غنی از سلول های بنیادی مزانشیمی در پروتکل های سلول درمانی و نیز مهندسی بافت مورد استفاده قرار گیرد. القای سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از سینوویوم با مواد القایی از قبیل بتا مرکاپتو اتانول و رتینوئیک اسید می تواند سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت سینوویوم را به شکل موثری به سلول های شبه عصبی متمایز کند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت سینوویوم، تمایز، سلول های شبه عصبی
  • محبوبه صفوی، سید حسین یحیوی، حجت اللهفراهانی، نسرین محمودی، مهدی محبوبی نیا صفحات 39-45
    بیماری آلزایمر بر وضعیت فیزیکی، روانشناختی و شناختی بیماران مبتلاتاثیر منفی دارد. انجام تحریک چند حسی به ارتقاء وضعیت فیزیکی، روانشناختی و شناختی بیماران کمک می کند. هدف از اینپژوهش تعیین تاثیر تحریک چند حسی بر وضعیت شناختی بیماران مبتلا به آلزایمر بستری در مرکز آسایشگاهی فرشتگان شهر شیراز در سال 1391می باشد.
    روش کار
    روش مطالعه آکارآزیی بالینی بود که دو گروه دو بار مورد اندازه گیری قرار گرفتند. اولین اندازه گیری با اجرای پیش آزمون و دومین اندازه گیری پس از اجرای برنامه تحریک چند حسی که تنها در گروه آزمون طی20جلسه45دقیقه ای تحریک گردید، انجام شد.جامعه پژوهششامل سالمندان زن مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط بستری در مرکز نگهداری فرشتگان شهر شیراز بود که تعداد 52 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرونده های روانپزشکی، پرسشنامه محقق ساخته دموگرافیک و پرسشنامه معاینه مختصر وضعیت روانی بود.
    یافته ها
    تحریک چند حسی بر وضعیت شناختی شرکت کنندگان در مطالعه در گروه آزمون بعد از جلسات تحریک چند حسی نسبت به قبل از آزمون همچنین نسبت به گروه شاهد قبل از مداخله و همچنین پس از مداخله تاثیر معنی داری داشت (0.001P=)؛و موجب بهبود وضعیت شناختی شرکت کنندگان در گروه آزمون گردید. همچنین اختلاف میانگین نمرات حاصل از پرسشنامه معاینه مختصر وضعیت روانی در گروه آزمون نسبت به شاهد به طور معنی داری بیشتر می باشد که نشان دهنده موثر بودن مداخله مذکور است.
    بحث و نتیجه گیری
    تحریک چند حسی می تواند شیوه موثری در بهبود وضعیت شناختی بیماران مبتلا به آلزایمر باشد. پیشنهاد می گردد در مطالعات آتی این پژوهش در جامعه های دیگر و با حجم نمونه بیشتر مورد سنجش قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحریک چند حسی، آلزایمر، سالمندان، وضعیت شناختی، معاینه مختصر وضعیت روانی
  • الهه محمد خانی شالی، احمد علی پور، سمیرا حسن زاده پشنگ صفحات 45-52
    مقدمه اضطراب سلامت، یکی از اختلالات اضطرابی شایع در بین دانشجویان گروه های علوم پزشکی می باشد که می تواند در عملکرد آنان در حیطه های تحصیل و شغل اثر بگذارد، بنابر این هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه تاثیرات آموزش شناخت درمانگری گروهی بر اضطراب سلامت دانشجویان پرستاری است.
    روش کار
    این مطالعه یک تحقیق نیمه آزمایشی برروی30 نفر از دانشجویان رشته پرستاری است که نمره اضطراب سلامت آنها بالاتر از میانگین می باشد. این دانشجویان به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند و بعد از اینکه فرم کوتاه پرسشنامه اضطراب سلامت توسط شرکت کنندگان تکمیل شد، شناخت درمانگری گروهی برای گروه آزمایش به مدت 12 جلسه، 90 دقیقه ای آموزش داده شد. سپس مجدا هر دو گروه آزمایش و کنترل پرسشنامه اضطراب سلامت را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس تک متغیره (آنکوا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در سطح معناداری (05/0 p) آموزش شناخت درمان‎گری گروهی، اضطراب سلامت را در دانشجویان پرستاری کاهش می دهد. (0.01.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش شناخت درمانگری گروهی در کاهش میزان اضطراب سلامت دانشجویان پرستاری، نقش به سزایی دارد. بنابر این نتایج پژوهش می تواند در برنامه ریزی مداخلات درمانی مانند گسترش برنامه های آموزشی جهت دانشجویان علوم پزشکی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش شناخت درمانگری، اضطراب سلامت، دانشجویان پرستاری
|
  • A. Ghasemiyan, M. Koshkijahromi Pages 1-9
    Introduction
    endothelin is vasoconstrictors which are released from endothelium. The aim of the present study was to investigate the effect of alternative aerobic exercise on the endothelin-1 concentration of plasma as an important indicator of increasing cardiovascular diseases specially hypertension in Sprague-Dawley rats.
    Method
    Subjects of this study were 20 adult male Sprague-Dawley rats with the average weight of 250±4 g and age 20±2 months which were kept in the temperature of 25±1 ° C، the humidity level of 20%، with the light cycle of 12 hours illumination، and 12 hours of darkness. Rats were randomly assigned to two groups of experimental (10 rats) and control (10 rats). The subjects of the experimental group participated in a selected interval aerobic exercises for 12 weeks.
    Results
    The results of this study revealed that 12 weeks of alternative aerobic exercises has a significant effect on decreasing endothelin-1 concentration of plasma (p=0. 001)، while no significant change was observed in control group (p=0. 24)، endotheline-1 fluctuations were fignificantly different between exercise and control goup (p=0. 022).
    Conclusion
    so interval aerobic exercise can be effective in prevention of hypertension or other kinds of cardiovascular diseases through influencing on endothelin-1.
    Keywords: Endothelin, 1, interval aerobic exercise, adult Sprague, dawley rat
  • A. Gholami, K. Bshlide, A. Rafiei Pages 10-19
    Introduction
    Persons with high aggression experience more problems and pressure that is effect on their personal، professional، educational and physical health. The purpose of this study was to determine the effect of combined relaxation and music therapy on aggression of male student.
    Material And Methods
    This study is experimental with experimental and control groups. statistical population were all of students of the high schools of Ashkanan. method of sampling was cluster sampling. therefore total 6 high school of Ashkanan dropped in the plate، and then one school was randomly selected. between of school’s first classes، two of them were randomly selected. They were divided into the experimental (30) and control (30) groups randomly. first، two group filled out AGQ (pretest). and then the intervention programs were carried through 10 sessions of music and relaxation therapy، consist of imagery، music، progressive muscle and breathing relaxation for experimental group but the control group did not receive. in the next step، two group filled out AGQ again as posttest. and at the end، the data was Compared by spss software. For uncontact in groups، the sessions conducted in school''s holidays.
    Results
    The results of analysis showed combined relaxation and music therapy is effective on aggression of male student. this way significantly reduced the mean scores of the experimental group compared to the control group on aggression (p)
    Keywords: Relaxation, treatment, Music, aggression
  • Marjani M., Faghihi H Pages 20-28
    Introduction and
    Objective
    In recent years، with the improvement of research methods، there has been a progressive occurrence of research on bone allograft substitutes with the aim of production of substances with higher absorption and biocompatibility and fewer side effects. In this study natural coral substance used which could be an abundant source for calcium. ‍Considering the fact that research on the marine products and creatures، in particular coral، has started just in the past decade and more attention is paid to the benefits gained from this material، it has been decided to utilize the coral native to Persian Golf as oral powder to heal tibia bone defect in rabbit.
    Material And Method
    In this experimental study undertaken in 1389 at the college of Veterinary Medicine of azad university، 18 new Zealander rabbits weighing 2. 5-3 kg were categorized randomly in 3 groups of 6 rabbits. These 3 groups consist of control group، the group which used oral calcium powder and group which used oral coral powder. For producing the defect، 1/3 of tibia bone was blunt dissected and the operation site was observed. Using an orthopedic drill، a whole with the depth of 0. 6-0. 8 mm and diameter of 4 mm was produced and after emptying and washing، the operation site was sutured. The operation was performed in all 3 groups in the same style. The Calcium group were treated by 1150 mg calcium powder daily and the coral group received 1220 mg of coral powder on a daily basis and the control group were kept under standard condition.
    Results
    On days 0،10،20،30،40،50،63 the cases were evaluated and on the mention days 3 rabbits were randomly selected and after being euthanized samples were obtained and pathological studies were performed. In histopathologic study fibroblastic proliferation، new bone formation، bone mature and mineralization evaluated and results for coral group was better than calcium group (P<0/05).
    Conclusion
    In conclusion، by histopathologic evaluation Persian golf coral was found to be an osteoconductive biomaterial which acted as a scaffold and consequently could be healed a segmental tibial defect by increasing bone formation.
    Keywords: Coral, Bone Grafting, New Zealand Rabbit, Biomaterials
  • A. Haghighi, R. Askari, M. Hedayati, A. Damanpak Pages 29-35
    Introduction
    Regular physical activity may alter estrogen metabolism. The purpose of the present study was to compare estrogen metabolites between active and inactive postmenopausal women.
    Materials And Methods
    75 postmenopausal women were asked to complete Baeck questionnaire. Based on the questionnaire scales، they divided into two groups: active and inactive. Blood samples were taken in fasting state from all subjects and serum concentration of 2-hydroxyestron and 16-hydroxyestron metabolites and their ratios measured. Independent T test is used for data analyzing.
    Results
    The results showed that 2-hydroxyestron metabolite level and 2-hydroxyestron/16-hydroxyestron ratio were significantly higher among active postmenopausal women than inactive postmenopausal women but 16- hydroxyestron metabolite level was significantly lower among active postmenopausal women than inactive postmenopausal women.
    Conclusion
    It can be said that long-term physical activity by influencing on estrogen metabolites can reduce breast cancer risk in postmenopausal women.
    Keywords: Physical activity, Metabolites, Estrogen, Postmenopausal, Cancer
  • P. Zare, A. Mirahmadizadeh, M. Sayadi, F. Moradi, S. Mohammadi Pages 30-36
    Introduction
    Proper pattern of complete breastfeeding (CBF) weaning and its duration is as important as initiation of breastfeeding. This study aimed to determine the pattern of CBF and its related factors in Fars province. Method and Materials: In this study، records of 734 infants 2. 5 to 3years (urban and rural) are selected as multi-random sampling method. Other necessary data were collected through health records and interviews. In addition to descriptive statistics، with using statistical tests، the effect of demographic and cultural variables on CBF weaning was studied.
    Results
    Means time of CBF weaning was 21±5. 7 months. 50. 1%of children ceased CBF at 24 months or later. Pattern of CBF weaning in 61% children was abrupt. There were associations between mother education، husband’s job، method of delivery and birth rank with duration of CBF weaning. There weren’t any associations between birth weight and maternal age with duration of CBF weaning. The most (30%) reason of CBF weaning before 24 months was parent’s worried of failure to thrive.
    Conclusion
    Duration of breast feeding in this study was more than other studies but، still there was gap with WHO recommendation. Suddenly CBF weaning can reduce motherhood and childhood compliance and increase the emotional and physical damages. To promote breast feeding indices، using modern methods of education and breast feeding clinic establishment are necessary.
    Keywords: Breastfeeding, Pattern of complete breastfeeding weaning, Related factors
  • E. Kashafi, H. Karimi Jashni, S. Erfaniyan, K. Solhjou, A. Sepidkar, H. Fakhryniya Pages 31-38
    Synovial mesenchymal stem cells (SMSCs) could be expanded extensively in monolayer، with limited senescence and they maintain their multilineage differentiation potential in vitro. We characterized the multipotent ability of human synovial membrane derived stem cells (SMSCs) and investigated the neural differentiation potential of these cells.
    Materials And Methods
    SMSCs isolated from knee joint of ACL (Anterior cruciate ligament) and baker cyst patient. these cell were proliferated and amplified with the indicated concentration of FBS (Fetal Bovin Serum) and DMEM in vitro. Alizarin red and oil red staining was done to investigate stemness property of cells، then they were induced in vitro by β-ercaptoethanol (BME)، and Retinoic acid (RA). Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) analysis was done to prove neural gene and osteocyte and adipocyte cells specific genes.
    Results
    RT-PCR analysis showed the expression of osteogenic and adipogenic genes. Following neural induction،SMSCs were differentiated into various types of neural cells in vitro.. RT-PCR analysisalso demonstrated that the mRNA levels encoding for neurofilament medium (NFM)، neuron specific enolase (NSE)، were also highly increased in induced SMSCs.
    Conclusion
    These results suggest that synovium tissue، which is discarded in most knee operations، can be used for cell therapy and tissue engineering protocols as an enrichment source of potent mesenchymal stem cells. Induction of SMSCs by inducers such as BME-RA could highly transdifferentiate SMSCs into neuronal-like cells.
    Keywords: Transdifferentiation of human synovium, derived mesenchymal stem cell in to neuronal, like cells in vitro
  • M., Mh Yahyavi, H. Farahani, N. Mahmoudi, M. Mehdi Mahboubinia Pages 39-45
    Background
    Alzheimer’s disease causes negative effects on the individual''s physical، psychological and cognitive condition. Conducting multi-sensory stimulation helps the patients promote their physical، psychological and cognitive condition. The aim of this research is to determine the effect of multisensory stimulation on cognitive patients with Alzheimer’s disease which was resident in Fereshtegan center of people with Alzheimer disease during the year of 2012
    Methods
    Methods for measuring were the Clinical trial for two groups. Data collected included psychiatric records، demographic questionnaire، and the questionnaire brief mental status examination.
    Results
    Multi-sensory stimulation had significant impact effect on cognitive status of patients in the group after several sessions of sensory stimulation test into before of sessions. Cognitive status was improved، and participants in the experimental group. Also a brief mental status examination of mean scores than the control group was effective significantly more which shows that the intervention
    Discussion
    Multi-sensory stimulation can be an effective way to improve the cognitive state of patients with Alzheimer''s disease.
    Keywords: Multi, Sensory Stimulation, Alzheimer's, Seniors, Mental status, mini mental status examination
  • E. Mohamadkhani Shali, A. Alipor, S. Hasanzadeh Pashang Pages 45-52
    Introduction
    health anxiety is one of the most common anxiety disorders among medical students which can affect their activities in professional and educational fields so the main aim of present research is studying the effects of cognitive therapy training in groups on health anxiety rates among nursing students.
    Method
    This study is a quasi-experimental research that designed for 30 nursing students who have health anxiety score upper than average. The students were randomly divided into two groups; experimental and control group. After the short form health anxiety questionnair was completed by Participants، cognitive therapy was taught to experimental group over twelve ninety- minute sessions. Then both experimental and control group completed health anxiety questionnaire again. data are analyzed using Co-variance test (Ancova).
    Results
    The findings of research showed that Cognitive therapy training in groups in significance level (p0. 05) reduces the rate of health anxiety among nursing students (p0. 017).
    Conclusion
    This cognitive therapy training in groups has an important role in reducing health anxiety rate among nursing students. so results of this research can be used in programming interventional remedial، like deployment of educational programs for medical students.
    Keywords: Cognitive Therapy Training, Health Anxiety, Nursing Students