فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1392)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1392)

  • بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قنبر محمدی الیاسی، مهران رضوانی، ملیحه فرامرزی، هادی نوتاش صفحه 7
    با توجه به نقش انکارناپذیر توسعه ی محصول در کسب وکارهای با رشد سریع، یادگیری چگونگی انجام فعالیت های توسعه ی محصول می تواند مقوله-ای ارزشمند باشد، گرچه فعالیت های توسعه ی محصول خود یک بستر مناسب برای یادگیری هستند. در این پژوهش با استفاده از روش رویکرد روایتی و شیوه ی مصاحبه های عمیق و هدفمند، روایت ها و داستان های بیان شده ی 9 نفر از مدیران فروش و بازاریابی در کسب وکارهای با رشد سریع، به منظور شناسایی روش های یادگیری مستند شد. برای تحلیل روایت ها از روش کدگذاری استفاده شده است. نتایج به دست آمده از کدگذاری سه مرحله ای نشان می دهد که مدیران از 20 روش یادگیری برای انجام فعالیت های توسعه ی محصول استفاده کرده اند. این 20 روش با توجه به ماهیت، در قالب 4 منبع یادگیری چیدمان شده اند: یادگیری از تعاملات انسانی- اجتماعی، یادگیری از انجام وظایف کاری درون سازمانی، یادگیری از انجام فعالیت های کاری مرتبط با بازار، یادگیری از آموزش و انتشارات. یافته ها هم چنین نشان می دهد که منبع یادگیری از تعاملات انسانی- اجتماعی نسبت به سایر منابع پرکاربردتر است.
    کلیدواژگان: یادگیری، توسعه ی محصول جدید، کسب وکارهای با رشد سریع
  • محسن قوامی پور، عبدالله ایراندوست صفحه 27
    یکی از ملزومات عملکرد موفق شرکت های کوچک و متوسط در دنیای رقابتی امروز داشتن نوآوری و ایجاد روحیه ی یادگیری سازمانی است. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی مدل رابطه ای بین متغیرهای ارتباطی، یادگیری بین سازمانی و درنهایت ایجاد نوآوری باز در شرکت های کوچک و متوسط استان تهران می باشد، به طوری که بتواند روابط بین متغیرها و ضریب اهمیت آنها را بررسی کند. این تحقیق از نوع کاربردی و به لحاظ روش تحقیق از شاخه توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه ی آماری مطالعه مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط است، که با توجه به گستره ی جغرافیایی، شهر تهران و محدوده ی آن به عنوان جامعه ی هدف انتخاب و با استفاده از نمونه گیری تصادفی 99 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. از این رو برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و آزمون های همبستگی استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که پدیده ی اعتماد بین شرکت ها به عنوان مهم ترین عامل شکل گیری ارتباطات بین شرکتی با به دست آوردن دانش در فرایند یادگیری بین سازمانی رابطه ی معنا دار مثبتی دارد و نیز ارتباطات بین شرکتی نقش معناداری را در فرایند ایجاد نوآوری باز در شرکت های کوچک و متوسط ایفا می کند.
    کلیدواژگان: ارتباطات بین سازمانی، یادگیری بین سازمانی، نوآوری باز
  • محمدرضا میگون پوری، اسماعیل کلانتری صفحه 47
    در ایران حدود یک دهه می باشد که فناوری نانو با نرخ رشد سریعی در حال تبدیل شدن به یک مزیت رقابتی برای کشور است. در این میان لازمه ی دست یابی به مزیت های رقابتی در حوزه ی فناوری نانو تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی می باشد. در این پژوهش نگارنده بر اساس مدل اومام به دنبال پاسخ به این سوال اساسی است که چه عواملی بر انتخاب راهبردهای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی فناوری نانو در ایران تاثیر دارد؟ این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی می باشد. جامعه ی آماری آن را خبرگانی تشکیل می دهند که در حوزه ی راهبردهای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی و فناوری نانو تخصص دارند. حجم نمونه شامل 10 نفر است که با روش گلوله ی برفی انتخاب شده اند. روش تحلیل داده ها، کدگذاری در سه گام کدگذاری اولیه، کدگذاری باز و کدگذاری محوری است. یافته های پژوهش نشان دهنده ی وجود 5 گروه عوامل سازمانی، محیطی، فردی، نهادی و فناورانه در 32 بعد می باشد که بر انتخاب راهبردهای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی در حوزه ی فناوری نانو در ایران اثرگذارند. توجه به این عوامل در به کارگیری راهبردهای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی فناوری نانو به کارآفرینان و پژوهش گران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: راهبرد تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی، عوامل اثرگذار، مدل اومام، فناوری نانو
  • رضا محمدکاظمی، غلامحسین حسینی نیا، سعید رمضان زرندی صفحه 67
    از جمله اقدامات لازم برای توسعه و رشد کارآفرینی در جامعه بسترسازی می باشد که از مهم ترین جنبه های آن ایجاد فرهنگ کارآفرینی است. فرهنگ کارآفرینی، مجموعه ی ارزش ها، نگرش ها، هنجارها و رفتارهایی می باشد که هویت افراد کارآفرین را تشکیل می دهد. هدف کلی این تحقیق بررسی تاثیر نگرش کارآفرینانه بر عملکرد مدیران ورزشی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران است. برای این منظور یک تحقیق توصیفی که جامعه ی آماری آن 137 نفر از مدیران ورزشی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران هستند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسش نامه ی استاندارد می باشدکه به سنجش تاثیر 4 عامل از ویژگی های نگرش کارآفرینانه بر عملکرد مدیران ورزشی (توفیق طلبی، کنترل شخصی، نوآوری و عزت نفس) می پردازد. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که نگرش کارآفرینانه بر عملکرد مدیران ورزشی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار بوده و براساس اولویت بندی که بین ویژگی های نگرش کارآفرینانه انجام شد به ترتیب نوآوری،کنترل شخصی و عزت نفس بر عمکرد مدیران ورزشی تاثیرگذار هستند و تاثیر ویژگی توفیق طلبی بر عملکرد مدیران ورزشی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران در این جامعه رد شد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، نگرش کارآفرینانه، عملکرد مدیران
  • حشمت الله سعدی، فریبا حیدری صفحه 87
    این پژوهش با هدف بررسی چالش ها و مشکلات تعاونی های کسب وکار خانگی انجام شده است. جامعه ی آماری تحقیق شامل کلیه ی اعضای تعاونی های کسب وکار خانگی استان همدان در سال 1390 می باشد که به صورت تمام شماری بررسی شده اند (80= N). ابزار تحقیق این پژوهش توصیفی- پیمایشی پرسش نامه ای بود که روایی آن بر اساس نظر جمعی از اساتید و پایایی آن نیز با محاسبه ضریب کرونباخ آلفا (77/0α=) برآورد شده است. در این پژوهش در کنار توصیف داده ها از تحلیل عاملی نیز استفاده شد. بر اساس نتایج تحقیق از مجموع 31 مشکل اساسی تعاونی ها، پایین بودن سطح درآمد و شرکت نکردن اعضا در کلاس های آموزشی در اولویت های نخست قرار گرفته اند. هم چنین نتایج تحلیل عاملی نشان داد، مشکلات تعاونی های کسب وکار خانگی را می توان در پنج عامل کلیدی 1- ضعف حمایت های دولتی؛ 2- مشکلات و چالش های مدیریتی؛ 3- ضعف برنامه ریزی؛ 4- مشکلات اقتصادی و تولیدی و 5- ضعف خلاقیت و کارآفرینی دسته بندی کرد. در پایان اراه آموزش های کاربردی بر اساس نیاز آموزشی اعضا، ارائه تسهیلات ارزان قیمت و ارتقای سطح درآمد تعاونی ها مهم ترین راه حل برون رفت تعاونی ها از شرایط کنونی پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: کسب وکارهای کوچک، کسب وکار خانگی، تعاونی های کسب وکارهای خانگی، استان همدان
  • روح الله رضایی، شادعلی توحیدلو، ابوالقاسم عربیون صفحه 105
    این پژوهش با هدف بررسی موانع توسعه ی کارآفرینی نانوفناورانه در بخش کشاورزی ایران انجام شده است که به لحاظ شیوه ی گردآوری داده-ها، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن را 190 نفر از محققان شاغل در 22 موسسه و مرکز تحقیقات ملی کشاورزی تشکیل داده اند. با توجه به جدول کرجسی و مورگان، تعداد 128 نفر از آنان برای انجام تحقیق با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. اعتبار پرسش نامه با نظر اعضای هیات علمی دانشگاه های تهران و زنجان تایید شده و به منظور تعیین قابلیت اعتماد ابزار تحقیق نیز پیش آزمون انجام شد که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس اصلی پرسش نامه 752/0 به دست آمد. یافته های پژوهش نشان می دهد که 05/70 درصد از واریانس موانع توسعه ی کارآفرینی نانوفناورانه در بخش کشاورزی ایران را پنج عامل زیرساختی- حمایتی، قانونی (عدم حمایت های قانونی)، شناختی- آموزشی، روان شناختی و ارتباطاتی تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی فناورانه، فناوری نانو، بخش کشاورزی
  • آصف کریمی، شهریار بوذرجمهری صفحه 125
    امروزه یکی از مهم ترین چالش های فراروی مدیران شرکت های کوچک و متوسط، مبحث تامین مالی است. در این پژوهش با استفاده از روش کیو (ترکیبی از دو روش کیفی و کمی) موانع تامین مالی برای شرکت های کوچک و متوسط شناسایی شدند. پس از بررسی ادبیات تحقیق و انجام مصاحبه با 12 نفر از مدیران عامل شرکت ها، 64 مانع برای شرکت های کوچک و متوسط شناسایی شد. این موانع توسط 84 نفر از مشارکت کنندگان شامل مدیران مالی، مدیران تامین و مدیران عامل شرکت ها رتبه بندی شدند. در پایان با استفاده تحلیل عاملی کیو، دیدگاه های مختلف (الگوهای ذهنی) مشارکت کنندگان نسبت به موانع تامین مالی شناسایی شده و بر این اساس پنج الگوی ذهنی که در مجموع حدود 09/79 درصد از واریانس کل را تبیین می نمودند، شناسایی شد. الگوهای ذهنی پاسخ گویان به ترتیب، فراهم نبودن شرایط بازار رقابتی بین شرکت ها؛ ارایه نشدن آموزش های لازم در زمینه ی کارآفرینی و کسب وکار؛ نداشتن وثیقه ی لازم برای دریافت تسهیلات بانکی؛ محدودیت های موجود در زمینه ی جذب سرمایه-های خارجی و حمایت ناکافی دولت از شرکت های کوچک و متوسط به عنوان مهم ترین موانع تامین مالی شناخته شدند.
    کلیدواژگان: کسب و کارهای کوچک و متوسط، تامین مالی، موانع تامین مالی، تحلیل کیو
  • محمد امینی، محمدرضا تمنایی فر، صدیقه غلامی علوی صفحه 145
    هدف اصلی این پژوهش بررسی و ارزیابی قابلیت های کارآفرینی دانشجویان به منظور اعتباربخشی و بازاندیشی در کارکردها و ماموریت های برنامه های درسی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران می-باشد. جامعه ی آماری این تحقیق توصیفی- پیمایشی، دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه کاشان در سال تحصیلی 91- 90 می باشد (5502=N). که به روش نمونه گیری طبقه ای تعداد 412 نفر از آن ها به عنوان گروه نمونه انتخاب و مطالعه شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t تک متغیره و تحلیل واریانس یک طرفه) استفاده شد. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که میان دانشجویان دانشکده های مختلف از نظر قابلیت های کارآفرینی تفاوت معناداری وجود ندارد. اما در عین حال میان دانشجویان دختر و پسر در نمره ی کل کارآفرینی و شاخص های ریسک پذیری و خلاقیت تفاوت معناداری وجود دارد. افزون بر این، یافته های این تحقیق نشان داد که میان دانشجویان سال اول و چهارم از نظر میزان برخورداری از قابلیت های کارآفرینی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، آموزش کارآفرینی، قابلیت های کارآفرینی، آموزش عالی، برنامه ی درسی آموزش عالی
  • غلامعلی احمدی، زینب فضائلی فر صفحه 165
    نظام آموزش و پرورش یکی از بسترهای مهم در هر جامعه ای برای ایجاد، رشد و توسعه ی مهارت های کارآفرینی در افراد محسوب می شود. هدف این پژوهش تحلیل محتوای کتاب های آموزش حرفه وفن دوره ی راهنمایی براساس شاخص های کارآفرینی می باشد. روش تحقیق توصیفی و از نوع تحلیل محتوا بوده و جامعه ی آماری پژوهش شامل محتوای سه جلد از کتاب های آموزش حرفه وفن دوره ی راهنمایی در سال تحصیلی 91-1390 است. ابزار این پژوهش فرم تحلیل محتوا ست که 7 شاخص اصلی کارآفرینی یعنی توفیق طلبی، ریسک پذیری، مسئولیت پذیری، سخت کوشی، تحمل ابهام، خلاقیت و نوآوری و کنترل درونی را دربر می گیرد و به منظور روایی صوری و محتوایی آن از دیدگاه های صاحب نظران برنامه ریزی درسی و متخصصان کارآفرینی استفاده شده است. پایایی این پژوهش نیز با توجه به فرمول پایایی هولستی محاسبه شد. داده های تحلیل محتوا نیز با استفاده از شاخص های آمارتوصیفی، فراوانی و درصد فراوانی تجزیه و تحلیل شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که در هر سه کتاب آموزش حرفه وفن بیش ترین میزان فراوانی مربوط به شاخص خلاقیت و نوآوری بوده وکم ترین میزان فراوانی مربوط به شاخص تحمل ابهام در کتاب های آموزش حرفه و فن سال اول، دوم و سوم دوره ی راهنمایی می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کتاب های آموزش حرفه و فن، خلاقیت و نوآوری، تحمل ابهام، کارآفرینی
  • حمید رحیمیان، محمود احمدپور داریانی، عباس عباس پور، فرنوش اعلامی * صفحه 185

    کارآفرینان اجتماعی افرادی هستند که رهبری، خلاقیت و روحیه ی کارآفرینانه را برای حل مشکلات اجتماعی که مرتبط با رفاه انسانی در سطح کلان است، ترکیب می کنند. آن ها به دنبال توسعه ی برنامه های نوآورانه ای برای کمک به بهبود معیشت کسانی هستند که کسب وکار و قدرت مالی ندارند و یا در استفاده از فرصت های خدمات اجتماعی با محدودیت مواجه اند. هدف این پژوهش که با رویکرد کیفی انجام شده است، شناسایی عوامل علی اثرگذار بر شکل گیری رفتار کارآفرینان اجتماعی در ایران می باشد. جامعه ی آماری پژوهش، بنیان گذاران موسسات و انجمن های خیریه در استان تهران بودند که اهداف موسسه ی آن ها اجتماعی بوده و در ارائه ی خدمتشان به ذی نفعان نوآوری داشته اند. پس از مصاحبه ی عمیق با 13 کارآفرین اجتماعی که به روش گلوله ی برفی انتخاب شدند، اشباع نظری به دست آمد و از نظریه ی برخاسته از داده ها برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که پیشینه ی خانوادگی، پیشینه ی تحصیلات، پیشینه ی شغلی و حرفه ای، ابعاد شخصیتی، تجربه و رویدادهای کلیدی زندگی، فعالیت ها و علایق عمومی، دین باوری و ارزش مداری و مهارت ها از عوامل علی اثرگذار بر شکل گیری رفتار کارآفرینان اجتماعی در ایران می باشند.

    کلیدواژگان: کارآفرین اجتماعی، موسسات خیریه، رویکرد کیفی
|
  • Ghanbar Mohammadi Elyasi, Mehran Rezvani, Maliheh Faramarzi, Hadi Notash Page 7
    Considering the essential role that product development plays in fast- growing firms learning how to perform its activities can be highly valued, whereas product development activities are per se a proper context for knowledge acquisition. In this study, the narrative approach and the technique of deep and targeted interviews have been used to narrate the stories expressed by nine of the sales and marketing managers in rapid growth firms. These narrations were documented for identifying the different ways of learning. For the analysis of the narratives, the coding method was used. The results of the three-step coding indicate that the managers used 20 learning methods to perform the activities of product development. The 20 methods are categorized in the form of 4 learning sources in view of their nature to describe the following layout: learning from social interactions, learning by doing within an organization, learning from doing associated with market. The findings also show that the learning of social interaction is more versatile compared with other sources.
    Keywords: Learning, New Product Development, Fast, growing Firms
  • Mohsen Ghavamipour, Abdollah Irandust Page 27
    As an applied research, this study has used structural equations to examine the relationship between networkability, organizational learning and open innovation in order to assess the significance of relationships between variables in SMEs in the Province of Tehran. The statistical community of this study is the managers of SMEs in the Province of Tehran, but because of the vast geographical area, Tehran the proper and some of its suburban areas have been chosen. Finally, 99 samples were selected at random. The statistical methods for the research data analysis are: confirmatory factor analysis and correlation tests. The results obtained from the analysis of data show a positive significant relationship between organizational trust and knowledge acquisition in the organizational learning process. The overall results of the study indicate the importance of communication to the open innovation process in SMEs.
    Keywords: Networkability, Organizational Learning, Open Innovation, SMEs
  • Mohammad, Reza Meygoonpoori, Esmaeel Kalantari Page 47
    Though the worldwide age of nanotechnology dates back to almost half a century, it has become an influential technology in industry. Nanotechnology has become a competitive advantage with a rapid growth rate for Iran nearly for a decade. Above all, the pursuit of competitive advantage in the field of nanotechnology involves the commercialization of academic research. Based on the theoretical foundations, research background, literature reviews and the Umum Model (Umum, 2008), the author is seeking to answer the main question: what factors affect the choice of commercialization strategies of academic research of nanotechnology in Iran? This research pursues the object of application with a qualitative method. The statistical population of this research includes the experts with experiences in the field of nanotechnology and commercialization strategies of academic research. The sample consisted of 10 participants who were selected using the Snowball Method. Data collection was conducted through interviews and the validity was confirmed by experts’ opinions and necessary corrections. The data analysis method consisted of coding in three steps of initial coding, open coding and axial coding. The findings revealed the five categories of organizational, environmental, individual, institutional and technological factors in 32 dimensions which affected the choice of commercialization strategies of academic research in the field of nanotechnology.
    Keywords: Commercialization Strategies of Academic Research, Umum Model, Snowball Model, Nanotechnology
  • Reza Mohammadkazemi, Gholamhosein Hoseininia, Saeed Ramezan Zarandi Page 67
    One of the actions needed to be taken towards the growth and expansion of entrepreneurship is to provide grounds for creation of entrepreneurial culture in a community. Entrepreneurial culture is a collection of values, attitudes, norms, and behaviors which form the identities of entrepreneurs. The principal objective of this research is to investigate the effect of entrepreneurial attitude on the performance of sports managers of the Iranian Wrestling Federation. A descriptive research with a sample of 137 managers of Wrestling Federation were conducted and standard questionnaires were used as a means of collecting data and measuring the effect of four characteristics of entrepreneurial attitude)achievement, personal control, innovation, and self- esteem(on the performance of sports managers: the results of the study showed that the entrepreneurial attitude would affect the performance of the sports managers of the Iranian Wrestling Federation and based on the prioritizing of the characteristics of entrepreneurial attitude, the three factors of innovation, personal control and self-esteem affected the performance of sports managers of the Iranian Wrestling Federation while the effect of achievement was rejected.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial Attitude, Performance of Managers
  • Heshmatollah Saadi, Fariba Heidari Page 87
    The main purpose of this study is to survey challenges and problems of Home Business Cooperatives (HBCs). The study population of this research consists of all the HBC members in Hamedan Province in 2011-2012 (N=80), which have been thoroughly surveyed. The instrument for collecting data was a questionnaire which its validity was confirmed by a panel of experts and its reliability was established by calculating the Cronbach Alpha coefficient as estimated to be 0.77. In this research, in addition to descriptive methods of data, the factor analysis method was utilized by using KMO (0/815) and Bartlett tests (sig = 000). Based on the research results, the low Income levels and non-attendance of members in classroom are the first priorities. Accondengly, the results indicated that the problems of HBCs can be classified in five key factors: lack of government support, management problems, poor planning, economic problems and lack of creativity and entrepreneurship. Organizing the practical training programs based on the educational needs assessment of members, providing affordable facilities and raising the income levels of cooperatives are the main recommendations of this study.
    Keywords: Small Business, Home Business, Home Business Cooperatives (HBCs), Hamedan Province
  • Rohollah Rezaei, Shadali Tohidloo, Abolghasem Arabiun Page 105
    The main purpose of this study was to study the barriers to nanotechnology entrepreneurship development in the Iranian agricultural sector. A descriptive- survey method was used for collecting data. The statistical population of this study consisted of 190 researchers who were working in the National Agricultural Research Institutions (N=190). Based on the Krejcie and Morgan table, a sample of 128 persons was selected using a method of simple random sampling (n=128). A questionnaire was used to collect the data. A panel of faculty members in the universities of Tehran and Zanjan established the validity of the questionnaire. A pilot study was conducted to establish the reliability of the instrument. Cronbach's alpha coefficient for the main scale of questionnaire was equal to 0.752. The results of factor analysis showed that five factors namely: infrastructural- supportive, legal, cognitive- educational, psychological and communicational explain 70.05 percent of total variances of barriers to nanotechnology entrepreneurship development in the Iranian agricultural sector.
    Keywords: Technological Entrepreneurship, Nanotechnology, Agricultural Sector
  • Asef Karimi, Shahryar Bozarjomehri Page 125
    Currently, one of the most important challenges to SMEs is financing as their managers are faced with many problems in this area. In this study the barriers to SMEs financing were identified by using Q methodology which is a combination of qualitative and quantitative methods. After literature review and conduct of interviews with 12 executive managers of SMEs, 64 barriers were identified to the SMEs which were classified by 84 participants inter alia finance managers, supply managers and executive managers of enterprises. Finally, a different perspective (subjective patterns) of the participants about barriers to financing was recognized by using Q-factor analysis. Accordingly five subjective patterns were identified that explained 79.09 percent of total variations. In the first subjective pattern, views of respondents and lack of competition between enterprises; in the second subjective pattern; lack of necessary education in entrepreneurship and business; in the third subjective pattern, lack of necessary collateral for banking facilities; in the fourth subjective pattern, limitations in foreign investment, and in the fifth subjective pattern, inadequate governmental support for small and medium enterprises, were identified as the main barriers to financing.
    Keywords: Barriers, Financing, Small, Medium Enterprises (SMEs)
  • Mohammad Amini, Mohammadreza Tamannai Far, Sedigheh Gholamy Alavi Page 145
    The main objective of this research is to investigate and assess entrepreneurship capabilities of university students in order to accredit and revise functions and missions of higher education curricula. Statistical population for this research was a group of 412 students of Kashan University, selected by means of classified sampling method during the academic year 90-91(n=5502). Data was collected using a questionnaire, (Cronbach’s alpha questionnaire) with an estimated reliability of %89. Accordingly data were analyzed using appropriate descriptive and inferential statistics. Research findings showed that there is not a significant difference among students from different colleges in terms of entrepreneurship capabilities. However there is a significant difference between male and female students in the total score’ of entrepreneurship, risk–taking and creativity components. In addition, the findings indicated that there is no significant entrepreneurial capability difference between students of the first year and fourth year which in turn is proof of deficiency in developing students’ entrepreneurial capabilities and this is reminiscent of the importance and necessity of reform and revision of current curricula in universities and higher education centers.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurship Education, Entreprene, urial Capabilities, Higher Education, Higher Education Curriculum
  • Gholam Ali Ahmadi, Zeinab Fazaeli Far Page 165
    The educational system is one of the important trends in every society in order to develop and promote individuals’ entrepreneurial skills. The purpose of this study is the contents of vocational training textbooks of middle school program based on the entrepreneurial components. The method of this study is descriptive with the content analysis type. The population includes the contents of three volumes of vocational training books of Middle school in 2011-2012. The instrument was a content analysis form consisting of 7 main components, i.e. need for achievement, risk bearing, accountability, hardworking, tolerance for ambiguity, creativity and innovation, and internal control. To confirm the validity and formal and content reliability of the study, the views of experts in educational planning and specialists of entrepreneurship were used. Reliability is calculated by using the Holsti reliability formula. The data from content analysis were analyzed through descriptive statistics, frequency, and frequency percentage. The results showed that the highest frequency dealt with innovation and creativity, and the lowest frequency referred to the component of tolerance for ambiguity in the first, second and third grades of middle schools.
    Keywords: Content Analysis, Vocational Training Books, Creativity, Innovation, Tolerance for Ambiguity, Entrepreneurship
  • Hamid Rahimian, Mahmood Ahmadpour Dariani, Abbas Abbaspour, Farnoosh Alami Page 185

    Social entrepreneurs are impassioned individuals who combine leadership, creativity, and an entrepreneurial spirit to solve social problems related to matters affecting human welfare at systemic levels. The purpose of this study which is based on qualitative approach is to form a developing social entrepreneurship model in Iran. Accordingly, social entrepreneurs want to develop innovative programs to help people who do not have venture capital or financial power or cannot exploit the social opportunity. To this end, thirteen in-depth interviews were conducted on social entrepreneurs who founded the charity organizations where interviews were based on theatrical saturation and snowball sampling. They have organizations with social goals and innovation in delivering services to stakeholders. The findings supported by the grounded theory demonstrated that family background, academic and job backgrounds, personality dimensions, experiences and general interests, religious beliefs and value oriention, and skills are causal factors.

    Keywords: Social Entrepreneur, Charity Organizations, Qualitative Approach