فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal - Volume:3 Issue: 1, 2013

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:3 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته جواهری طهرانی، صغری نیکپور صفحه 1
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش رفتارهای بهداشتی در پیشگیری از بیماری ها و ماهیت آموزش مدل اعتقاد بهداشتی در تغییر رفتار، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش بر مبنای مدل اعتقاد بهداشتی Health Belief Model (HBM) بر رفتارهای بهداشتی پیشگیری کننده از عفونت ادراری در زنان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 170 نفر از زنان دارای سابقه ابتلا به عفونت ادراری مراجعه کننده به 4 بیمارستان شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب و در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. تاثیر آموزش با استفاده از پرسشنامه خود ساخته مشتمل بر مشخصات جمعیت شناختی و سوالات رفتارهای بهداشتی مرتبط با عفونت ادراری در شش حیطه، قبل و 12 هفته بعد از مداخله سنجیده شد. روایی محتوا با استفاده از نظر اساتید (81/0=r) و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (93/0=α) تایید شد. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و آزمون های من ویتنی، کای دو، و ویلکاکسون با سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از انجام مداخله، میانگین نمره کل رفتارهای بهداشتی و پنج حیطه آن در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری نشان داد (001/0P<). این اختلاف در زیر گروه تبعیت از رژیم درمانی معنی دار نبود (07/0P=). در این مقایسه قبل از مداخله در هیچکدام از رفتارها معنی دار نبود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت مدل اعتقادی در تغییر رفتار زنان، مدل مذکور می تواند یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از عفونت اداری زنان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: رفتار بهداشتی، عفونت دستگاه ادراری، مدل اعتقاد بهداشتی، ارتقاء سلامت، ایران
  • معصومه علیدوستی، زینب همتی صفحه 12
    زمینه و هدف
    نظر به اهمیت نقش همسالان در ارتقاء سلامت نوجوانان مبتلا به بیماری مزمن از جمله دیابت، پژوهش حاضر با هدف تاثیر برنامه آموزشی ارتقاء سلامت بر دانش و عملکرد همتایان دانش آموزان شهرکردی مبتلا به دیابت نوع 1 در سال 1391 انجام شد.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی 64 نفر از دانش آموزان شهرکردی در سال 1391 بطور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل انتخاب شدند. آگاهی افراد با استفاده از پرسشنامه خود ساخته (14 سوال آگاهی،6 سوال دموگرافیک) و عملکرد افراد بوسیله چک لیست (8 سوال) قبل و بعد یک ماه از اجرای برنامه آموزشی ارتقاء سلامت سنجیده شد. ضریب آلفای کرونباخ برای سوالات آگاهی 82/0 و عملکرد 76/0 محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، تی زوج،ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه و کای دو با سطح اطمینان 95 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی و عملکرد قبل و بعد از اجرای برنامه ی ارتقاء سلامت در گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت اما در گروه آزمون این اختلاف معنی دار شد (001/0=P). قبل و بعد از مداخله، آگاهی و عملکرد با تحصیلات والدین و سابقه بیماری در فامیل تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>) اما میزان آگاهی با عملکرد همبستگی مستقیم داشت (65/0r=).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات مثبت آموزش در آگاهی و عملکرد همتایان مبتلا به دیابت و اهمیت نقش همسالان در ارتقاء سلامت نوجوانان مبتلا به بیماری مزمن اجرای برنامه های آموزشی مشابه در سطح مدارس پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: گروه همسالان، دیابت ملتیوس نوع 1، ارتقاء سلامت، دانش، ایران
  • سید حسین سیادتیان، امیر قمرانی، محمود جلالی، جلال خلغی یور صفحه 22
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت لذتجویی در بهزیستی روانشناختی افراد و کیفیت رفتارهای مراقبتی والدین، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای فقدان لذتجویی در والدین با و بدون کودک کم توان ذهنی انجام شد.

    روش بررسی

    در یک مطالعه توصیفی مقطعی مقایسه فقدان لذت جویی در دو گروه والدین با و بدون کودک کم توان ذهنی (27نفر والدین دارای کودک کم توان ذهنی و 25 نفر غیر کم توان ذهنی) انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و سوالات فقدان لذتجویی Snaith–Hamilton بود که در چهار مولفه و در پنج مقیاس لیکرت بررسی شد.کسب نمره بالا در این مقیاس معرف ظرفیت بالای لذتجویی بود. روایی محتوا با استفاده از نظر اساتید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ 86/0 مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با توزیع فراوانی و آزمون های آماری رگرسیون لجستیک، t-test و کای دو با سطح اطمینان 95 درصد انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد والدین کودکان کم توان ذهنی در کلیه مولفه های فقدان لذتجویی، در مقایسه با والدین کودکان غیر کم توان ذهنی، نمرات کمتری کسب کرده اند که این تفاوت از لحاظ آماری نیز معنادار بود (001/0P=).

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر والدین کودک کم توان ذهنی از فقدان لذتجویی بالایی برخوردار بودند با توجه به اهمیت لذتجویی در بهزیستی روانشناختی افراد و کیفیت مراقبتی آنها از کودکان و برای رسیدن به سطح مطلوب سازگاری تدوین الگوهای آموزشی و افزایش حمایت های اجتماعی برای والدین کودکان کم توان ذهنی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: فقدان لذتجویی، کودک، کم توان ذهنی، والدین، ایران
  • آرزو ایمانی، الهام ایمانی صفحه 30
    زمینه و هدف
    آموزش رفتارهای خود مراقبتی مبتنی بر نیاز در افراد مبتلا به بیماری های مزمن از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این راستا مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای آموزشی مراقبت از خود در بیماران کرونری قلب بستری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سال 1390 انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری نیازهای آموزشی 200 بیمار کرونری قلب بررسی شد. روش جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات جمعیت شناختی و سوالات نیاز سنجی (22 سوال) در 4 حیطه، در سه طیف کم تا زیاد بر اساس مقیاس لیکرت بود. روایی محتوای با استفاده از نظر اساتید و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 81/0 تایید شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (توزیع فراوانی و درصد) و آزمون های آماری من ویتنی،کای دو و آنالیز واریانس در سطح اطمینان 95 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نیاز آموزشی افراد در 18 درصد موارد کم، 44 درصد متوسط و 38 درصد زیاد بود. بیشترین نیاز آموزشی در حیطه قلب مربوط به علائم بیماری قلبی 82 درصد، در حیطه فعالیت و استراحت، برنامه ورزشی 90 درصد، درحیطه داروهای قلبی، شناخت عملکرد داروها 76 درصد و در حیطه تغذیه، محدودیت های غذایی 76 درصد بود و نیاز های آموزشی با سطح تحصیلات رابطه معناداری داشت (049/0=P).
    نتیجه گیری
    در تمامی حیطه ها، نیازهای آموزشی بیماران کرونری قلب متوسط به بالا بود. لذا آموزش مبتنی بر نیازهای بیماران قلبی خصوصا در بیماران کم سواد، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، خود مراقبتی، بیماری عروق کرونری قلب، ایران
  • یوسف مرتضوی، ام لیلا ربیعی، زهرا روحی، سمانه قمی، آسیه خلیل پور مرزونی* صفحه 38
    زمینه و هدف

    رضایتمندی بیماران از خدمات پرستاری، از شاخص های مهم کیفیت بیمارستان و سلامت بیماران است. مطالعه حاضر با هدف بررسی رضایتمندی بیماران از مراقبت های قبل و بعد از عمل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، رضایتمندی 450 نفر از بیماران بستری که با روش آسان انتخاب شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه خود ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و سوالات رضایتمندی جمع آوری و روایی محتوا با نظر اساتید و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ 92/0 تایید شد. سوالات در پنج گویه در مقیاس لیکرت از خیلی زیاد (5) تا خیلی کم (1) بود که در دو طیف مطلوب و نامطلوب بررسی شد. داده ها با استفاده از توزیع فراوانی و آزمون های آماری T-test، T زوج و ANOVA با سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میزان رضایتمندی کلی از خدمات پرستاری قبل از عمل 3/86 درصد در حد مطلوب و این میزان در مرحله بعد از عمل، 1/89 درصد بود. مقایسه میانگین رضایتمندی کلی از خدمات پرستاری قبل و بعد از عمل از نظر آماری تفاوت معنی دار نداشت. رضایتمندی بعد از عمل با سطح تحصیلات، جنس و محل سکونت ارتباط معنی داری نشان داد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    اکثر بیماران از خدمات پرستاری ارائه شده قبل و بعد از عمل راضی بودند. از آنجا که میزان رضایتمندی، شاخصی برای سنجش اثر بخشی نظام سلامت است، پیشنهاد می گردد سنجش رضایت بیماران به عنوان بخشی از فرآیند ترخیص در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: رضایت بیمار، مراقبت قبل از عمل، مراقبت بعد از عمل، خدمات پرستاری، ایران
  • معصومه مقدم، سودابه مهدی زاده، وحید پاکپور، نسترن حیدری خیاط، مهناز افشین جو صفحه 46
    زمینه و هدف
    چاقی یک معضل اجتماعی است و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب در دوران نوجوانی، یکی از مهم ترین علل ایجاد چاقی محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت چاقی و ارتباط آن با فعالیت فیزیکی دختران نوجوان دبیرستانی منطقه غرب تهران در سال 1387 انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی همبستگی، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای وضعیت چاقی و ارتباط آن با فعالیت فیزیکی 385 دانش آموز بررسی شد. داده های وضعیت فعالیت فیزیکی با استفاده از پرسشنامه استاندارد فعالیت فیزیکی فرم کوتاه (7 سوال) و وضعیت چاقی با محاسبه نمایه توده بدن و چربی زیر پوست عضله پشت بازو بر اساس معیار NHANES1 جمع آوری و با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی اسپیرمن و ضریب توافق کاپا با سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس معیار چربی زیر پوست عضله پشت بازو 18 درصد و بر اساس نمایه توده بدن 15 درصد از افراد دارای اضافه وزن و چاقی و نزدیک به نیمی از دختران کم تحرک بودند و دانش آموزان پایه سوم کمترین فعالیت فیزیکی را داشتند. همبستگی شاخص های تن سنجی با فعالیت فیزیکی دانش آموزان از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه کمتر از یک چهارم دانش آموزان چاق بودند؛ میزان کم تحرکی آنها با افزایش پایه تحصیلی افزایش داشت. با توجه به نقش مستقیم فعالیت فیزیکی در چاقی، آموزش و ترویج ورزش همگانی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، چاقی، دختران نوجوان، ایران
  • رحیم سروری زنجانی، سعیده مظلوم زاده*، آزاده کوچکی، محمد نوری صفحه 56
    زمینه و هدف

    تامین خون سالم و پیشگیری از انتقال بیماری های عفونی منتقله از راه خون یکی از مهمترین اهداف سازمان انتقال خون است. در این راستا شیوع هپاتیت B و C و HIV و عوامل مرتبط با آن در اهداکنندگان مرکز انتقال خون شهرستان زنجان در سال 1385-1384بررسی شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی شیوع هپاتیت B، C و HIV در29716 نفر اهداکننده پایگاه انتقال خون شهرستان زنجان که به روش سرشماری انتخاب شده بودند بررسی شد. مشخصات جمعیت شناختی با استفاده از پرسشنامه، موارد مثبت عفونت های مذکور با روش الیزا و برای آزمایشات تاییدی موارد مثبت HBsAg، HCVAb و HIVAbبه ترتیب از HBsAg confirmatory test، آزمون ریبا و وسترن بلات استفاده و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و جدول توزیع فراوانی و درصد تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    شیوع هپاتیت B به روش تاییدی 3/0 درصد، هپاتیتC 1/0درصد بود و مورد مثبتی از HIVAb وجود نداشت. شیوع عفونت هپاتیت B در افراد مسن، متاهل و بی سواد و شیوع هر دو عفونت هپاتیت B وC در اهداکنندگان بار اول بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    علی رغم شیوع پایین هپاتیت B وC و عفونت HIV در اهداگنندگان مرکز انتقال خون زنجان که نشان دهنده مطلوب بودن وضعیت سلامت فرآورده های خونی و سلامت افراد داوطلب اهدای خون می باشد. غربالگری دقیق خون های اهداکنندگان بار اول، بی سواد و متاهل ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، هپاتیتC، HIV، اهدا کنندگان خون، ایران
  • سینا ولیئی، گلرخ مریدی *، شهناز خالدی صفحه 64
    زمینه و هدف

    موانع و مشکلات آموزش بالینی اثرات نامطلوبی بر دستیابی به اهداف حرفه پرستاری دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی سنندج سال 90-89 انجام شد.

    روش بررسی

    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری، دیدگاه 160 نفر دانشجوی پرستاری کارورز و کارآموز بررسی شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات فردی و سوالاتی در زمینه عوامل تسهیل کننده و بازدارنده آموزش بالینی (جمعا 64 سوال) در پنج مقیاس لیکرت از کاملا موافقم تا کاملا مخالفم بود. روایی محتوای با استفاده از نظر اساتید و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 78/0 تایید شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونt-test در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    مهمترین عامل تسهیل کننده آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان کارآموز و کارورز ارتباط بین مربی- دانشجو بود. در حالیکه مهمترین عامل بازدارنده از دیدگاه دانشجویان کارآموز امکانات موجود در بیمارستان و از دیدگاه دانشجویان کارورز ویژگی مربیان بود. عوامل بازدارنده در حیطه های رضایت دانشجو از نحوه ارائه دروس عملی و تئوری (006/0P=) و رضایت دانشجو از قوانین در بخش (02/0=P) در دو گروه کارآموز و کارورز تفاوت معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ویژگی و مهارت تدریس مربیان به عنوان موانع بازدارنده آموزش بالینی بود. انتخاب مدرسین مبتکر و خلاق در کنار سعی و تلاش دانشجویان می تواند یکی از راهکارهای موثر درارتقای کیفیت آموزش بالینی مطرح باشد.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، دانشجویان پرستاری، رضایتمندی، ایران
|
  • Javaheri Tehrani F., Nikpour S Page 1
    Background And Objectives
    According to the role of the health behaviors in preventing diseases, the present study was conducted to investigate the effect of an educational program based on the Health Belief Model on preventive behaviors of the urinary tract infection among women.
    Material And Methods
    In this quasi-experimental study, 170 women with history of the urinary tract infection referred to four hospitals in Tehran were selected via convenience sampling method. The participants were allocated to the intervention and control groups. The intervention group received the educational program. Data were gathered using a self-structured questionnaire including demographic characteristics and items on the health behaviors related to the urinary tract infection at baseline and 12 weeks after the intervention. The validity and reliability of the questionnaire was evaluated using the expert panel opinions (r=0.81), and the Cronbach's alpha test (α=0.93.). Data were analyzed using the Man Whitney test, Chi-Squared test, and the Wilcox on test. The P<0.05 was considered as the significance level.
    Results
    There were no significant differences between the two groups at baseline regarding the health behavior scores. Comparison of the mean scores of the total health behaviors and five subgroups showed significant differences between the intervention and control groups after the intervention (P<0.001). There was no significant difference in the score of the treatment regimen adherence (P=0.07).
    Conclusion
    According to the positive effect of this program designed based on the Health Belief Model; this program can be used in order to prevent urinary tract infections among women.
    Keywords: Health Behavior, Urinary treat in faction, Health promotion, Iran
  • Alidosti M., Hemati Z Page 12
    Background And Objectives
    Regarding the important role of peers in health behaviors of adolescents suffering from chronic diseases such as diabetes, this study aimed to assess the effects of an educational program on the knowledge and behaviors of the peers of students with Type 1 diabetes in Shahre kord in 2012.
    Material And Methods
    In this experimental study, 64 students were randomly assigned to the experiment and control groups. Data were measured using the knowledge questionnaire (14 knowledge questions and six demographic questions) and the 8-item behavior scale at baseline and one month after the intervention. The Cronbach's alpha coefficients were calculated for the knowledge questions (0.82), and the behavior items (0.76). Data were analyzed using the t-test, and the Chi-squared test with a confidence level of 95%.
    Results
    The mean scores of the knowledge and behavior scales did not differ significantly after the intervention in the control group. After the intervention, the mean scores of the knowledge and behavior scales were increased in the experimental group (p<0.001). There were no relationships between the educational levels of parents with the knowledge and behavior. There was a significant positive correlation between the knowledge and behaviors of the students (r=0.65).
    Conclusion
    Given the positive effects of peer education, peers training programs are recommended to be implemented in schools.
    Keywords: Peer group, Diabetic mellitus type1, Health promotion, Knowledge, Iran
  • Siadatian S.H., Ghamarani A., Jalali M., Kholqi Z Page 22
    Background And Objectives

    Regarding the importance of pleasure in people`s psychological well-being and the quality of parents` care-taking behaviors, the present study compared the anhedonia among parents of children with or without mental retardation.

    Material And Methods

    In this cross-sectional study, 52 parents were recruited to the study (27 parents of mentally-retarded children and 25 parents of healthy children) using the random-sampling method. Data were gathered using a questionnaire containing demographic characteristics and the Snaith–Hamilton`s Anhedonia items based on four factors and the 5-scale Likert. High score showed high capacity of pleasure. The reliability of the questionnaire was confirmed using the Cronbach's Alpha (0.86). Data were analyzed using the logistic regression, t-test, and descriptive statistics.

    Results

    The results showed that parents of mentally-retarded children had lower scores in all factors of the anhedonia in compare with the parents of healthy children (p<0/001).

    Conclusion

    Parents with mentally-retarded children experienced anhedonia. It seems necessary to codify pedagogical patterns and to increase social supports for parents of mentally-retarded children.

    Keywords: Anhedonias, Child, Mentally disabled, Parent, Iran
  • Imani A., Imani E Page 30
    Background And Objectives
    Self-care training is an important issue among patients. The aim of this study was to assess the educational needs for self-care training among patients with coronary artery disease.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 200 patients were recruited from the Shahid Mohamadi hospital in Bandar Abbas in 2011. Data were collected using a 22-item questionnaire including demographic characteristics and needs assessment items (four dimensions) in a Likert-type scale. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed using the content validity and the Cronbach's alpha (0.81). Data were analyzed using descriptive statistics, Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis and one-way ANOVA tests with 95% confidence coefficient.
    Results
    The results showed that of 18% (36) of patients were the least. The educational needs were moderate in 44% (88) of patients and high in 38% (76) of the patients. The most educational items in the dimensions of cardiac disease, activity and rest, cardiovascular drugs and diet were the symptoms of cardiac disease 82% (164), exercising program 90% (180), medications 76% (152) and limitation of food supply 76% (152), respectively. There was a significant relationship between the educational needs and the literacy levels (P=0.04).
    Conclusion
    The findings showed that most of the patients had moderate to high educational needs about the cardiac diseases and its conditions. It is necessity to provide educational programs based on the need assessments, especially in patients with low literacy.
    Keywords: Educational needs assessment, Self care, Coronary artery disease, Iran
  • Mortazavi Y., Khalilpour A., Rabiee O., Rohi Z., Ghomi S Page 38
    Background And Objectives

    Patient satisfaction is an important concept and priority in health system. The aim of this study was to assess patient's satisfaction from nursing care in hospitals of Iran University of Medical Sciences.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 450 patients who had undergone surgery during six months were selected to the study. Data were collected using a self-structured questionnaire. Patient's satisfaction was measured in a 5-point Likert scale.

    Results

    The overall satisfaction of patients pre- and post operation was at an optimum level of 83.6% and 89.1%, respectively. The mean overall satisfaction with nursing care was not statistically significant before and after the surgery. Patient's satisfaction after the surgery was significantly related to the education, gender and residential area (p<0.05).

    Conclusion

    Most patients were satisfied with the nursing care before and after the surgery. Patient satisfaction should be measured at the time of discharge as an evaluation index.

    Keywords: patient satisfaction, preoperative care, post operative care, Nursing service, Iran
  • Moqadam M., Mehdizadeh S., Pakpour V., Heidari Khayat N., Afshinjoo M Page 46
    Background And Objectives
    Obesity is a social dilemma. Lack of adequate physical activity in adolescence is one of the main causes of obesity. This study aimed to determine the relationship between the obesity and physical activity among female adolescents in west region of Tehran.
    Material And Methods
    In this descriptive correlational study, 385 students were recruited to the study using the multistage random sampling. Physical activity status was assessed using the standardized 7-item physical activity questionnaire. The obesity status was calculated with body mass index and the Triceps skin-fold thickness according to the NHANES1. Data were analyzed using the ANOVA, Chi-squared test, Spearman correlation and Kappa coefficient in 95% confidence level.
    Results
    According to the Triceps skin-fold thickness, 18 per cent of the participants were overweight and obese. This per cent was increased when the obesity was measured according to the body mass index (15 per cent). About half of the participants had low levels of physical activity. The third graders had the lowest levels of the physical activity. There were no statistically significant relationship between the anthropometric indices with the physical activity.
    Conclusion
    High-graders had less physical activity. Physical activity should be encouraged among the students.
    Keywords: Physical activity, Obesity, Female adolescent, Iran
  • Sorouri Zanjani R., Mazloomzadeh S., Koocheki A., Noori M Page 56
    Background And Objectives

    Providing safe blood and prevention of blood-borne infections are among the most important purposes of the Blood Transfusion Organization. The aim of this study was to describe the prevalence of Hepatitis B, C and HIV infection and their determinants in Zanjan blood donors from 2005 to 2006.

    Material And Methods

    In this cross-sectional study, the prevalence of Hepatitis B, C and HIV infection was determined for a total sample of 29716 blood donors. Information on age, gender, educational level and marital status of the donors were collected. Eliza and confirmatory tests including RIBA and Western Blot were used to detect the positive samples for the infections. The data was analyzed using descriptive statistics and frequency tables.

    Results

    From 29716 blood donors, 104 (0.3%) were positive for HBsAg, 33(0.1%) for HCVAb and none for HIVAb. The prevalence of Hepatitis B increased with increasing age; it was greater in married than single and in illiterate than literate donors. Both B and C viral infections were more prevalent in the first time donors compared to the repeat donors.

    Conclusion

    Although the prevalence of Hepatitis B, C and HIV infection was low in Zanjan blood donors, for providing a safe blood supply, educational programs and screening strategies among high risk groups such as those with lower levels of education, married and first time donors are recommended.

    Keywords: Hepatitis B, Hepatitis C, HIV, Iran
  • Valiee S., Moridi G., Khaledi Sh Page 64
    Background And Objectives

    Since the barriers to the clinical education can adversely affect nursing profession goals; the purpose of this study was to investigate apprenticeship and internship nursing student's views about facilitators of and barriers to the clinical education in Sanandaj School of Nursing and Midwifery.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, viewpoints of all 160 apprenticeship and internship nursing students studying at Kurdistan University of Medical Sciences were investigated. Data were collected using a self-structured questionnaire including demographic characteristic and 64 questions about facilitators and barriers of clinical education in eight domains using five-point Likert scale. The validity of the questionnaire was confirmed using content validity based on the expert views and the reliability was investigated using the Cronbach's alpha (0.78). Data were analyzed using the descriptive and inferential statistics with 95% confidence interval in the SPSS.

    Results

    The most cited facilitator of the clinical education from views of the apprenticeship (n=64; 57.1%) and internship (n=33; 68.8%) students was the relationship between instructors and students. The lack of facilities in hospitals was the most cited barrier of the clinical education from the apprenticeship students viewpoint (n=45; 40.2); whereas the attributes of the clinical instructors was the most cited barrier among the internships (n=22; 45.8%). There were statistical differences between the apprenticeship and internship students viewpoints on the student's satisfaction from rules and regulations and the teaching methods (P<0.05).

    Conclusion

    Regarding the effectiveness of the clinical education in acquisition of nursing skills, it is necessary to improve clinical education to reduce the existing challenges.

    Keywords: Nursing education, Nursing student, Satisfaction, Iran