فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و پنجم شماره 3 (پیاپی 105، امرداد و شهریور 1392)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و پنجم شماره 3 (پیاپی 105، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/25
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سعید اصلان آبادی، کامروز پوریوسف، سینا زرین تن، مسعود جمشیدی، مرتضی قوجا زاده صفحه 6
    زمینه و اهداف
    گاستروشزیا یک نقص مادرزادی جدار قدامی شکم است که در سمت راست ناف ایجاد می شود و احشاء شکمی از این سوراخ خارج می شوند. روش روتین برای ریداکشن، جا اندازی تحت بیهوشی عمومی می باشد. اخیرا برای اجتناب از عوارض بیهوشی عمومی و انتوباسیون، ریداکشن در بخش توصیه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تمامی نوزادان مبتلا به گاستروشزیا که توسط مراکز درمانی دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، شهید بهشتی، شیراز، مشهد و قزوین (طی هماهنگی که قبلا با این مراکز انجام شده است) در فاصله خرداد ماه 1389 تا خرداد ماه 1391 پذیرش شده اند و والدین آنها رضایت نامه کتبی امضا نموده اند، وارد مطالعه شدند. شرایط خروج از مطالعه نیز شامل نوزادان مبتلا به پریتونیت و آنومالی های ماژور و آترزی روده بود. سپس این نوزادان تحت ریداکشن در بخش یا تحت بیهوشی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد 18 نوزاد مبتلا به گاستروشزیا وارد مطالعه شدند که از این تعداد 8 مورد تحت ریداکشن در بخش و 10 مورد تحت ریداکشن بیهوشی قرار گرفتند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که طول مدت بستری در بیمارستان، نیاز به ونتیلاتور و طول مدت آن، طول مدت دریافت TPN، زمان شروع تغذیه کامل روده ای، نیاز به پروسیجر جراحی بعدی و طول مدت بستری در NICU در بیمارانی که تحت ریداکشن زیر بیهوشی قرار گرفتند بیشتر است هر چند از نظر آماری معنی دار نمی باشد. ولی نیاز به بیهوشی عمومی به طور معنی داری در بیمارانی که تحت بیهوشی ریداکشن برای آنها انجام شده بود، بیشتر از گروه ریداکشن در بخش بود.
    نتیجه گیری
    نتایج ریداکشن گاستروشزیا در بخش تا حدودی نسبت به ریداکشن تحت بیهوشی بهتر می باشد و به نظر می رسد روش ایمن و موثری جهت ریداکشن در نوزادان مبتلا به این آنومالی می باشد.
    کلیدواژگان: گاستروشزیا، ریداکشن در بخش، ریداکشن بیهوشی
  • بینا افتخارسادات، آرش بابایی غازانی، رقیه عزیزی، مرضیه پریزاد صفحه 12
    زمینه واهداف
    درد گردن و شانه یک شکایت شایع در جمعیت عمومی و کادر علوم پزشکی می باشد. در این مطالعه سعی شده که عوامل خطر درد گردن و شانه مرتبط با دانشجویان پزشکی شناسایی شود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 260 دانشجوی پزشکی که حداقل 6 ماه از شروع تحصیل آنان گذشته بود وارد مطالعه شدند و ضمن تکمیل پرسشنامه اندکس ناتوانی گردن که فرم بسط داده پرسشنامه oswestry می باشد، به سئوالات طراحی شده در مورد شرایط کار با کامپیوتر و حمل کیف نیز پاسخ دادند.
    یافته ها
    در این مطالعه پس از حذف افرادی که معیارهای خروج از مطالعه را داشتند 247 دانشجو مورد بررسی قرار گرفتند که 7/60 درصد موارد زن و 3/39 درصد موارد مرد بودند. شیوع درد گردن در بین دانشجویان 4/39 درصد بود و این افراد بر اساس پرسشنامه (NDI neck disability index) شدت ناتوانی در حد خفیف داشتند. در بین عوامل خطر بررسی شده در این دانشجویان سن، نمایه توده بدنی بالا، حمل کیف و اشیاء سنگین روزانه، میزان خواب روزانه و ساعات کار با کامپیوتر ارتباط معنی دار با درد گردن و شانه نشان دادند.
    نتیجه گیری
    شیوع درد گردن و شانه در بین دانشجویان پزشکی بالا می باشد و همه ریسک فاکتورهایی که دراین مطالعه با درد گردن و شانه مرتبط شناخته شدند بجز سن قابل اصلاح و مربوط به سبک زندگی افراد می باشد و لذا می توان این ریسک فاکتورها را با ارائه توصیه هایی به افراد برطرف و تا حد زیادی از شیوع و مشکلات ناشی از درد گردن در افراد دانشجو کاست.
    کلیدواژگان: درد گردن، درد شانه، شیوع، عوامل خطر، دانشجویان پزشکی، تبریز
  • هادی اندیشمند، رستگار الفتی کرجی*، افشین داروساز تبریزی، شکوفه فرشادیان، هاشم اندیشمند صفحه 18
    زمینه و اهداف

    آنالوگ تستوسترون انانتات (Testosterone Enanthate، TE) جهت درمان بیماران با سطح تستوسترون پلاسمای کم و افزایش حجم و قدرت ماهیچه ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان می دهند که سطح زیاد تستوسترون احتمالا بر روی پروفیل چربی های پلاسما تاثیر می گذارد. هدف این تحقیق تاثیر تجویز دوز بالای TE بر روی کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL)، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL) پلاسمای موش صحرایی نر بالغ بود.

    مواد و روش ها

    برای انجام این تحقیق 35 موش صحرایی نژاد Wistarبطور تصادفی به 5 گروه 7 تایی تقسیم شدند: گروه I) موش-های گنادکتومی شده و دریافت کننده 5 میلی گرم TE، گروه II) موش های گنادکتومی نشده و دریافت کننده 5 میلی گرم TE، گروه III) موش های گنادکتومی شده و دریافت کننده 5/0 میلی لیتر روغن زیتون، گروه IV) گنادکتومی نشده و دریافت کننده 5/0 میلی لیتر روغن زیتون و گروه V) شاهد (موش های که هیچ ماده ای دریافت نکردند).

    یافته ها

    نتایج تحقیق ما نشان داد که بین گروها، تغییرات کلسترول پلاسما معنی دار نبود. سطح تری گلیسرید پلاسما گروه های I (001/0>P) و II (05/0>P) و سطح VLDL پلاسما گروه های I (001/0>P) و II (01/0>P) با گروه شاهد بطور معنی داری بالاتر بود. سطح لیپوپروتئین LDL پلاسما بین گروه های I و II با گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما سطح HDL در گروه II نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0 >P).

    نتیجه گیری

    مصرف TE سبب افزایش مقادیر تری گلیسرید و VLDL و کاهش HDL پلاسما می شود؛ از اینرو خطر مشکلات قلبی عروقی همواره افراد مصرف کننده TE نسبت به سایر افراد بیشتر تهدید می نماید.

    کلیدواژگان: تستوسترون انانتات، پروفایل لیپید، پلاسما، موش صحرایی
  • علیرضا بربند، محمد سروش، مرتضی قوجا زاده، نگار شیخ داودی صفحه 26
    زمینه و اهداف
    با پیشرفت سریع تکنولوژی پزشکی و ساخت ابزارهای جدید در طی 30 سال گذشته دامنه عملیاتی لاپاروسکوپی بسیار گسترش یافته است. در واقع تکنیک های جدید لاپاروسکوپی، در جهت کاهش آسیب وارده به بیماران، کاهش درد بعد از عمل و بهبود بسیاری از پارامترهای دیگر است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 60 بیمار کاندید کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، در قالب دو گروه (گروه مداخله: با استفاده از یک پورت، گروه شاهد: با استفاده از چهار پورت) از نظر پیامدهای دو روش جراحی مانند شدت درد بعد از عمل، مدت زمان بستری در بیمارستان مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در کل، 58 نفر (7/96 درصد) از بیماران زن و تنها 2 نفر (3/3 درصد) مرد بودند. میانگین سنی کل بیماران، 9/11± 2/47 سال بود که در محدوده سنی 70-29 سال قرار داشتند. بررسی نتایج نشان داد که شدت درد در هر دو گروه کاهش پیدا کرده است (001/0> P)، ولی تغییرات کاهش درد در دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد (12/0= P). متوسط زمان بستری در بیمارستان هم در گروه A، 5/0± 9/2 روز و در گروه B، 6/0± 6/2 روز بود که تفاوت آن به لحاظ آماری معنی دار بود (03/0= P).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن روزهای بستری، مدت زمان عمل و استفاده از مسکن جهت کنترل درد در گروه کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک تک پورته به نظر می رسد این روش چندان ارجحیتی نسبت به روش استاندارد چهار پورتی ندارد.
    کلیدواژگان: کله سیستکتومی، لاپاروسکوپی، یک پورت، چهارپورت
  • وحیده توپچی زاده، آرش بابایی غازانی، بینا افتخارسادات * صفحه 32
    زمینه واهداف

    علاوه بر درمانهای داروئی اقدامات توانبخشی نقش عمده ای در کاهش درد و بهبود عملکرد مبتلایان به استئوآرتریت زانو بر عهده دارد. در این مطالعه تاثیر دو مدالیته فیزیکی تقلید پتانسیل فعال(APS) و تحریک الکتریکی ورا پوستی(TENS) در مبتلایان به استئوآرتریت زانو مورد مقایسه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 70 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو نوع خفیف یا متوسط در قالب دو گروه (35 نفره) مورد بررسی قرار گرفتند. یک گروه تحت درمان با APS و گروه دیگر تحت درمان باTENS همراه با گرمادرمانی و تمرین درمانی بمدت 10 جلسه قرار گرفتند.در این مطالعه پیامد اولیه به صورت دو سیستم امتیاز دهی Visual Analogue Scale (VAS) و Western Ontario and McMaster Universities Arthritis Index (WOMAC) بودند که بصورت قبل و بعد از مداخله بررسی شدند.

    یافته ها

    در کل، 5 نفر (1/7درصد) از بیماران مرد و 65 نفر (9/92درصد) زن بودند. میانگین سنی کل بیماران مورد بررسی، 7/7±1/57 سال بود. تغییر امتیاز کل VASو WOMAC بعد از درمان نسبت به قبل از درمان در هر دو گروه معنی دار بودند(001/0>P). تفاوت در تغییر امتیاز کل VASو WOMACدر مقایسه بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود(به ترتیب 62/0=P و 19/0=P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده چنین استنباط می شود که استفاده از هر دو مدالیتهAPS وTENSهمراه با تمرین درمانی در کاهش درد و عملکرد مفصل زانو در بیماران مبتلا به استئو آرتریت زانوموثراند ولی هیچ گونه ارجحیتی در رویکرد درمانی نسبت به یکدیگر ندارند.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، تحریک الکتریکی ورا پوستی، فیزیوتراپی
  • فاطمه خاکی خطیبی، علیرضا یعقوبی، محمد رهبانی نوبر صفحه 36
    زمینه و اهداف
    موتاسیون های متعددی در ژن نیتریک اکساید سنتاز نوع اندوتلیالی (eNOS) باعث کاهش در تولید نیتریک اکساید (NO) می شوند. NO یک عامل اتساع دهنده اندوتلیالی است و ممکن است موجب تسریع آترواسکلروزیس شود. در این مطالعه سطح سرمی نیتریک اکساید در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب در مقایسه با گروه شاهد و ارتباط آن با فراوانی پلی مورفیسم T-786C ژن NO سنتاز بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 60 بیمار که بیماری عروق کرونری قلب در آنها به وسیله آنژیوگرافی و توسط متخصص قلب مورد تایید قرار گرفته بود به عنوان گروه بیمار و 60 نفر افراد طبیعی که از لحاظ سن و جنس با بیماران همسان سازی شده بود به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. سطوح نیتریک اکساید در نمونه ها توسط روش گریس اندازه گیری شد. مطالعات ژنوتیپ توسط روش allel specific PCR مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    سطوح سرمی NO در گروه بیماران بطور قابل توجهی پائین تر از گروه شاهد بود (05/0P‹). فراوانی پلی مورفیسم T-786C ژن eNOS در گروه بیماران از لحاظ آماری بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<) که این در افزایش ژنوتیپ CC در موقعیت 786- منعکس بود. فشار خون در گروه بیماران نیز بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    سطوح پائین NO و بالا بودن فشار خون در گروه بیماران ممکن است در ارتباط با فراوانی پلی مورفیسم T-786C در گروه بیماران باشد و در نتیجه پلی مورفیسم T-786C ژن NO ممکن است یک عامل خطر در پیشرفت بیماری آترواسکلروزیس باشد.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونری، نیتریک اکساید، ژن نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی، پلی مورفیسم T، 786C
  • اصغر توفیقی، صابر ساعد موچشی صفحه 40
    زمینه و اهداف
    رویکرد استفاده از مکمل های غذایی در به تاخیر انداختن خستگی ناشی از ورزش همواره مورد توجه ورزشکاران و مربیان بوده است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو نوع بارگیری کوتاه مدت و طولانی مدت مکمل بیکربنات سدیم به همراه فعالیت هوازی وامانده ساز بر شاخص های خستگی و عملکردی در مردان جوان فعال بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 10 مرد فعال بطور غیرتصادفی انتخاب و در یک طرح تجربی طی دو مرحله بارگیری کوتاه مدت و طولانی مدت؛ مکمل بیکربنات را مصرف کردند. برای محاسبه لاکتات و PH خون، نمونه های خونی در طول 4 مرحله در حالت ناشتایی، قبل از شروع تست ورزشی، پس از بارگیری کوتاه مدت و بلند مدت مکمل و بلافاصله پس از اجرای تست مربوط به هر مرحله بارگیری گرفته شد. آزمون ورزشی شامل تست بروس تعدیل شده GXT با شدت 75% ضربان قلب بیشینه بود.
    یافته ها
    نتایج آماری نشان داد که مصرف بیکربنات در مدل بارگیری طولانی مدت به شکل معناداری از افزایش لاکتات خون جلوگیری می کند؛ همچنین این مدل بارگیری در مقایسه با نوع کوتاه مدت آن باعث افزایش مدت زمان انجام فعالیت و افزایش 26 درصدی میزان PH خون شد (05/0< P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد بارگیری طولانی مدت بیکربنات سدیم با افزایش ظرفیت تامپونی بدن باعث افزایش مقادیر PH خون شده و با به تاخیر انداختن زمان رسیدن به خستگی، مدت زمان انجام فعالیت را طولانی تر می کند.
    کلیدواژگان: بیکربنات سدیم، بارگیری کوتاه مدت و طولانی مدت، PH خون، لاکتات، مردان جوان، فعالیت هوازی وامانده ساز
  • محمدحسین صومی، پری ناز کنعانی، محمد علی حسین نژاد صفحه 54
    زمینه و اهداف
    ریفلاکس معدی–مری (GERD) یکی از شایعترین اختلالات گوارشی و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) شایع ترین عفونت مزمن باکتریال نوع بشر است. رابطه بینGERD و H. Pylori پیچیده بوده و مطالعات بر روی تاثیر ریشه کنی GERD و H. pylori متعارض بوده اند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ریشه کنی عفونت هلیکوباکتر پیلوری بر علایم بالینی ریفلاکس معدی-مری است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مداخله ای Before - After در 200 نفر از افرادی که دیس پپسی مزمن داشتند تحت آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی قرار گرفتند، و عفونت هلیکوباکترپیلوری در آنها با تست اوره آز سریع یا هیستولوژی تایید شد و کاندیدای دریافت درمان H.P بودند وارد مطالعه شدند و پرسشنامه ائی بر اساس علائم احتمالی GERD تکمیل شد. سپس این بیماران تحت درمان چهار داروئی ضد هلیکوباکتر برای 2 هفته قرار گرفتند و در ادامه 6 هفته درمان آنتی اسید دریافت کردند و 2 هفته بعد از قطع آنتی اسید، ریشه کنی موفق توسط UBT بررسی شد و برای موارد منفی، پرسشنامه دوم مبنی بر علائمGERD تکمیل گردید و تاثیر درمان در علائم بررسی شد.
    یافته ها
    از علایم ریفلاکس سوزش سردل و احساس برگشت غذا در گروه موفق به ریشه کنی H. pylori افزایش یافت. (سوزش سردل از16% به 32% با (03/0P= و رگورژیتاسیون (از %6/ 13به 15 % با 04/0P=). درد پشت جناغ (از36% به21% با 04/0P=)، خس خس سینه (از5/1 % به 6/0% با 04/0P=) و خشونت صدا (از5/1 % به 6/0% با 04/0P=) کاهش معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    درمان ریشه کنی H.P در بروز علائم ریفلاکس متغیر می باشد.
    کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، ریشه کنی عفونت، بیماری ریفلاکس معدی، مری، مری بارت، دیس پپسی
  • حمیده عظیمی، فریده گلفروشان، مریم نسیمی صفحه 60
    زمینه و اهداف
    اسکلرودرمی لوکالیزه یک بیماری التهابی جلدی با تظاهرات بالینی مشخص می باشد که به صورت اولیه درم و چربی زیر جلدی را درگیر می کند و در نهایت سبب ایجاد اسکلروز شبه اسکار می شود. تاکنون درمان های مختلفی برای این بیماری پیشنهاد شده است، اما اغلب آنها براساس مشاهدات موردی با تعداد محدود بوده یا بدون مقایسه با شاهد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سویه کور، 30 بیمار با تشخیص قطعی اسکلرودرمی لوکالیزه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، در قالب دو گروه (به ترتیب گروه A تحت درمان با متوتروکسات و گروه B تحت درمان با هیدروکسی کلروکین، هر گروه 15 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. بهبود سفتی و خارش بیماران طی معاینات هفته 4، 8 و12 بعد از شروع درمان بررسی شده و در مرحله نهایی تمام داده های بیماران با آزمون های آماری مناسب مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    نه نفر (36 درصد) از بیماران مرد و 16 نفر (64 درصد) زن بودند. میانگین سنی کل بیماران مورد بررسی، 5/13± 8/36 سال بود که در محدوده سنی 74-13 سال قرار داشتند. متوسط نمره MSS قبل از مداخله در گروه تحت درمان با متوتروکسات، 7/3± 3/12 بود که به 8/2± 2/7 کاهش یافته بود. در گروه تحت درمان با هیدروکسی کلروکین هم از 1/4± 7/10 به 4/3± 7/7 کاهش یافته بود که تفاوت میزان تغییرات از لحاظ آماری در هر دو گروه معنی دار بود (001/0=P). تفاوت VAS مربوط به سفتی و شدت درگیری پوستی بعد از درمان نسبت به قبل نیز در هر دو گروه معنی دار بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن افزایش مختصر آنزیم های کبدی در مورد بیماران تحت درمان با متوتروکسات می توان این گونه بیان کرد که هر دو داروی متوتروکسات و هیدروکسی کلروکین در بهبود شدت درگیری، خارش و سفتی پوست در بیماران مبتلا به اسکلرودرمی لوکالیزه موثر هستند و هیچ گونه ارجحیتی نسبت به یکدیگر ندارند.
    کلیدواژگان: اسکلرودرمی لوکالیزه، هیدروکسی کلروکین، متوترکسات
  • مهستی علیزاده، محمد رهبانی نوبر، سینا زرین تن، فریبرز برومند پور، فرناز سپاسی، آرمین زرین تن صفحه 66
    زمینه و اهداف
    سندرم متابولیک مجموعه ای از ریسک فاکتورهایی است که می تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی و دیابت نوع 2 در افراد مبتلا شود. هدف از انجام این مطالعه تشخیص تاثیر وجود سابقه بیماری های ایسکمیک قلبی در والدین فرد برای ابتلا به سندرم متابولیک در سنین جوانی می باشد.
    مواد و روش ها
    137 فرد 18 تا 40 ساله با سابقه بیماری ایسکمیک قلبی در والدین آنها به عنوان گروه مورد و 132 فرد 18 تا 40 ساله بدون سابقه بیماری عروق کرونری در والدین آنها به عنوان گروه شاهد تحت مطالعه قرار گرفتند. سندرم متابولیک بر اساس تعریفATP III Adult Treatment Panel III و بر معیار پنج فاکتور فشار خون بالا، چاقی مرکزی، گلوکز ناشتایی مختل، تری گلیسیرید بالا و HDL-C پایین تشخیص داده شد.
    یافته ها
    شیوع سندرم متابولیک در گروه مورد تفاوت آماری معنی داری با شیوع آن در گروه شاهد نشان نداد (0/14% در مقابل 5/11%؛ 05/0P>). در مقایسه جداگانه زنان و مردان دو گروه مورد و شاهد نیز تفاوت آماری معنی داری از نظر شیوع سندرم متابولیک مشاهده نگردید (7/16% در مقابل 2/15%؛ 05/0P> برای زنان و4/11% در مقابل 6/2%؛ 05/0P> برای مردان).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر تفاوت قابل ملاحظه ای در شیوع سندرم متابولیک در سنین جوانی در افراد با و بدون سابقه بیماری ایسکمیک قلبی در والدین را نشان نمی دهد اما این مطلب از اهمیت وجود سندرم متابولیک در فرزندان بیماران ایسکمیک قلبی نمی کاهد.
    کلیدواژگان: بیماری های ایسکمیک قلبی، سندرم متابولیک، گلوکز خون، سندرم حاد کرونری
  • جهانگیر کرمی، علی زکی یی *، مصطفی علیخانی صفحه 74
    زمینه و اهداف

    با توجه با اهمیت نقش خانواده در شکل گیری شخصیت فرد پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش جنسیت، تمایز یافتگی و سبک های دلبستگی در پیش بینی بروز آلکسی تیمیا انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی – همبستگی بود. برای پیش بینی آلکسی تیمیا و دست یافتن به یک معادله پیش بین روش آماری تحلیل ممیز با استفاده از نرم افزار آماری spss19 به کار برده شد. در این پژوهش 325 نفر از بین دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه خود متمایزسازی (DSI-R)، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان، و پرسشنامه آلکسی تیمیا FTAS-20 بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای سبک دلبستگی ایمن و سبک دلبستگی اجتنابی و نمره کل تمایز یافتگی قادر به پیش بینی آلکسی تیمیا هستند. یعنی اگر فردی دارای بالاترین حد تمایز یافتگی باشد و دارای سبک دلبستگی ایمن باشد و کمترین حد دلبستگی اجتنابی را داشته باشد کمتر احتمال دارد که ویژگی های آلکسی تیمیا را از خود بروز دهد. اما نتایج نشان داد که جنسیت توان پیش بینی آلکسی تیمیا را ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه با نتایج پژوهش می توان گفت که خانواده نقش بسزایی در بروز آلکسی تیمیا دارد.

    کلیدواژگان: جنسیت، تمایزیافتگی، سبک های دلبستگی، آلکسی تیمیا
  • آیدین محمود علیلو، پریچهر احمدی، فریبرز اکبرزاده صفحه 82
    زمینه و اهداف
    فیبریلاسیون دهلیزی (AF) یکی از شایع ترین آریتمی های قلبی است که علاوه بر عوارض ماکرو آمبولیک، ممکن است نواحی ایسکمی مغزی متعدد ایجاد کند که ناشی از میکروآمبولی و کاهش خون رسانی موقت بوده و منجر به اختلالات شناختی پیشرونده می گردد. هدف کلی این مطالعه بررسی مقایسه ای نقایص شناختی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (AF) و آزمودنی های سالم بر اساس آزمون MMSE می باشد.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه از نوع توصیفی- مقایسه ای بود که در آن تعداد 60 نفر (30 بیمار مبتلا به AF و تعداد 30 فرد سالم)، در درمانگاه قلب بیمارستان شهید مدنی تبریز با استفاده از آزمون معاینه وضعیت روانی کوتاه (MMSE) مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در عملکرد دو گروه سالم و بیمار در خرده مقیاس های متغیرهای جهت یابی زمانی، جهت یابی مکانی، ثبت کردن، توجه و تمرکز، یادآوری، تکرار، نوشتن، ترسیم وجود دارد اما در متغیرهای نامیدن، فرمان سه مرحله ای و خواندن بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله می توان گفت که مبتلایان به AF از نقایص شناختی رنج می برند.
    کلیدواژگان: فیبریلاسیون دهلیزی، نقایص شناختی، آزمون معاینه وضعیت روانی کوتاه
  • میر محمد تقی مرتضوی، سید جواد سیدتوتونچی، معروف انصاری، مرتضی قوجازاده، نگیسا سیدتوتونچی صفحه 88
    زمینه و اهداف
    رینوپلاستی یکی از اعمال جراحی زیبایی است که امروزه به وفور انجام می شود. رینوپلاستی هم مثل سایر اعمال جراحی عوارضی به همراه دارد. شناخت این عوارض توسط جراح و بیمار حائز اهمیت می باشد تا با انجام اقدامات مناسب از میزان بروز این عوارض کاسته شود. هدف این مطالعه بررسی فراوانی عوارض و تغییرات همودینامیک در رینوپلاستی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی-تحلیلی می باشد که جهت بررسی تغییرات همودینامیک، مشکلات تنفسی و فراوانی عوارض رینوپلاستی در 202 بیمار بخش گوش و حلق و بینی مرکز آموزشی-درمانی امام خمینی تبریز که در طول دو سال(82-84) تحت عمل جراحی رینوپلاستی قرار گرفته بودند، انجام گرفته است. 6/40%بیماران به روش بسته و 4/59% بیماران به روش باز و با روش بیهوشی یکسان تحت رینوپلاستی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری گردید و با نرم افزار SPSS.15 و آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 202 بیمار وارد مطالعه شده 78 (6/38%) بیمار مذکر و 124 (4/61%) مونث بودند. در 134 (3/66%) بیمار عارضه ای دیده نشد و 68 (7/33%) بیمار دچار عارضه شدند. 4/10% بیماران دچار تاکیکاردی و 46/3% بیماران دچار آریتمی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه احتمال وقوع عوارضی از قبیل تاکیکاردی، آریتمی، خونریزی و مشکلات تنفسی وجود دارد، لذا باید از بیماران در حین بیهوشی و عمل جراحی مراقبت لازم به عمل آید.
    کلیدواژگان: رینوپلاستی، عوارض، تغییرات همودینامیک
  • مجید ملکی، احمد جعفری جاوید، معصومه قاسمپور علمداری، میر علی اصغر هادیزاده، ناهید خداداد صفحه 92
    زمینه و اهداف
    مطالعاتی که اخیرا منتشر شده ارزش ثبت درجه حرارت باروش مادون قرمز ساطع شده از پرده تمپان را زیر سوال بردند و برخی مطالعات دیگر بر ارزش این روش تاکید دارند. آنها پرده تمپان را بعنوان محلی جهت ثبت درجه حرارت مرکزی معادل روش رکتال می دانند. در این بررسی بر آنیم تا به بررسی ارزش این روش در کودکان مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان کودکان بپردازیم.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی مقطعی تعداد 50 کودک و شیرخوار بین 3 ماه تا 3 سال وارد مطالعه شدند و درجه حرارت مرکزی آنان به دو روش ترمومتر جیوه ای از ناحیه رکتال و روش مادون قرمز (پرده صماخ) اندازه گیری شد. این یافته ها براساس سن کودکان (کمتر از یکسال و بالای یکسال) و همچنین در موارد وجود تب (درجه حرارت مرکزی بالای 38) و بدون تب (کمتر از 38درجه رکتال) در دو گروه مقایسه و ارزیابی شد. روش آماری تمام یافته ها بشکل میانگین و انحراف معیار، حداقل و حداکثر بیان می گردد مقایسه میانگین یافته های کمی بروش T student test و در مورد متغیرهای کیفی Chi square انجام شد و مقادیر P کمتر از 05/0 با ارزش تلقی گردید.
    یافته ها
    تعداد 50 کودک با میانگین سنی 10±28 ماه وارد مطالعه شدند. میانگین درجه حرارت رکتال این کودکان 4/0± 87/37 و میانگین درجه حرارت بروش مادون قرمز (پرده تمپان) آنها نیز 5/0±49/36 بود. میانگین این اختلاف 38/1 درجه سانتی گراد بود این اختلاف از نظر آماری قابل توجه بود (0001/0P=).
    نتیجه گیری
    روش اندازه گیری درجه حرارت بروش مادون قرمز از طریق پرده تمپان گرچه روش ساده و سهل الوصولی است مقادیر بدست آمده از این روش اختلاف قابل توجهی با مقادیر بدست آمده از درجه حرارت رکتال دارد و نیز حساسیت کمتری در تعیین تب در موارد وجود تب دارد. در واقع این تحقیق نشان می دهد روش مادون قرمز روش قابل اعتمادی در تعیین درجه حرارت کودکان نمی باشد.
    کلیدواژگان: تب، رکتال، تمپان
  • محمود باغبانیان، علی باغبانیان، محمد زارع، فریبا بینش صفحه 98
    (Gasterointestinal Stromal Tumor، GIST) یک تومور مزانشیمی است. شایعترین محل پیدایش آن معده می باشد ولی در موارد کمتری در روده باریک، مری، کولون و رکتوم هم دیده می شود. ندرتا خواستگاه GIST می تواند یکی از ارگانهای غیر گوارشی شکم و یا لگن شامل امنتوم، مزانتر و یا رتروپریتوئن هم باشد. این تومور در بیشتر موارد بدون علامت بوده و به صورت اتفاقی و یا در جریان بررسی علائم شکمی غیر اختصاصی یافت می شود ولی گاهی می تواند به صورت خونریزی گوارشی ویا توده قابل لمس تظاهر نماید. در این گزارش یک مورد GIST مزانتر معده که تظاهری نادر از این تومور می باشد معرفی شده است.
    کلیدواژگان: تومور استرومایی، مزانتر، معده
|
  • Saeed Aslanabadi, Kamrooz Pouryousef, Sina Zarintan, Masood Jamshidi, Morteza Ghojazadeh Page 6
    Backgrounds and
    Objectives
    Gastroschisis is a congenital defect in anterior abdominal wall on right side of umbilicus and abdominal viscera protrude from this defect. Reduction under general anesthesia is the routine method of treatment. Recently، to avoid complications of general anesthesia and intubation، reduction without anesthesia has been recommended.
    Materials And Methods
    This study was conducted in Tabriz، Shahid Beheshti، Mashhad، Shiraz and Ghazvin medical universities between 2010 to 2012 all neonates with Gastroschisis were included and their parents were signed consent. Exclusion criteria were peritonitis، major anomalies and intestinal atresia. Then Gastroschisis was treated with or without general anesthesia.
    Results
    Eighteen infants with Gastroschisis were enrolled the study. 8 cases treated without general anesthesia and 10 cases were reduced under general anesthesia. Infants in the second group had an increased duration of hospitalization، need for mechanical and prolonge، duration of TPN، need for subsequent surgical procedure and prolonge duration of stay in NICU، although it is not significant.
    Conclusion
    Result of this study demonstrate whose patients was reduced without general anesthesia inward، have better outcomes to those whose bowel was reduced under general anesthesia and it seem inward reduction is a safe and effective method for treatment in this anomaly.
    Keywords: Gastroschisis, Inward reduction, Under general anesthesia reduction
  • Bina Eftekhar Sadat, Arash Babaei, Ghazani, Roghaye Azizi, Marziyeh Parizad Page 12
    Backgrounds and
    Objectives
    Neck and shoulder pain are common complaint in the general population and medical staff. In this study we tried to identify neck and shoulder pain risk factors in a group of medical students.
    Materials And Methods
    In a descriptive-analytic study، 260 medical students who at least six months ago were entered the university were allocated they filled the modified form of Oswestry questionnaire that is related to head and neck pain and they are also aimed to identify the duration of computer use and weight of their bags.
    Results
    247 students were studied. 60. 7% were female and 39. 3% were male. Over all neck pain prevalence was 39. 4 had neck pain and it caused mild disability. Risk factors for neck pain among students were their higher age، high BMI، carrying heavy bags and objects in daily routine، daily sleep hour’s and computer use were also important.
    Conclusion
    Neck and shoulder pain have high prevalence in the medical students and all their risk factors are modifiable risk except age and we could eliminate neck and shoulder discomfort with changing life style change. but risk factors corresponding for neck pain in this study were all factors
    Keywords: neck pain, shoulder pain, disability, risk factors, medical student
  • Hadi Andishmand, Rastgar Olfati Karaji, Afshin Darosaz Tabrizi, Shokoofeh Farshadyan, Hashem Andishmand Page 18

    Backgrounds and

    Objectives

    Testosterone Enanthate Analog (Testosterone Enanthate: TE) is used by athletes to increase muscle size and strength and also in patients with low plasma testosterone levels. Studies show that high levels of testosterone may affect the plasma lipid profiles. The purpose of this study was to evaluate the effect of supraphysiological dose of TE injection on plasma levels of total cholesterol، triglycerides، very low density lipoprotein (VLDL)، low density lipoprotein (LDL) and high density lipoprotein (HDL) of adult male rats.

    Materials And Methods

    In this study، 35 Wistar rats were randomly divided into 5 groups، each group consisted of seven rats: In Group I- Gonadectomized rat group received 5 mg/100 g body weight of TE; Group II- Not gonadectomized rat received 5 mg/100 g body weight of TE; Group III- gonadectomized rat received 0. 5 ml olive oil; Group IV - Not gonadectomized rat received 0. 5 ml olive oil; and Group V- Control group (intact rats not receiving any supplement). 60 days after receiving supplements، plasma levels of cholesterol، triglyceride، HDL and LDL were measured.

    Results

    No significant difference in plasma cholesterol concentrations was found between different groups. Plasma triglyceride levels were significantly different in groups I (P< 0. 001) and II (P< 0. 05) and plasma VLDL levels in group I (P< 0. 001) and II (P< 0. 01) compare to it’s control group. No significant differences were found between groups I and II in the plasma LDL lipoprotein levels compare to the control group، but HDL levels decreased in group II compared to the control group (P< 0. 05).

    Conclusion

    TE consumption increased plasma levels of triglycerides and VLDL and decreased HDL levels; hence، the risk of cardiovascular disorders is higher in the people who receiving TE compare to others.

    Keywords: Testosterone Enanthate, Lipid Profile, Plasma, Rat
  • Alireza Barband, Mohammad Soroush, Morteza Ghojazade, Negar Shikhdavodei Page 26
    Backgrounds and
    Objectives
    With the ever-increasing domain of medical technology and production of new tools in the last 30 years، the operational field of laparoscopy has expanded to the extent that few abdominal surgeries are not performed through this technique. Evidently، new laparoscopic techniques are in the way of reducing harm to patients، post-operative pain and improvement of many other parameters.
    Materials And Methods
    60 candidates of laparoscopic cholecystectomy، who met inclusion criteria، were evaluated in a clinical trial in two groups (case group: using single port; control group: using quadraport). The outcome of the two operational techniques was compared through comparison of post-operative pain severity، hospital stay and many other factors.
    Results
    From all the patients، 58 (96. 7%) were female and only 2 (3. 3%) were male. The mean age of the patients was 47. 2±11. 9 in the age range of 29 to 70 years. The evaluation of the results of the multiple measurements plan showed that pain severity was significantly reduced in both groups (P<0. 001) with no significant difference between the two groups (P=0. 12). The mean duration of hospital stay in group A was 2. 90±0. 5 and 2. 6±0. 6 in group B which was also significantly different (P=0. 03(
    Conclusion
    Considering the longer hospital stay، duration of operation and post-operative analgesic use in single port laparoscopic cholecystectomy، it seems that this technique has no priority upon the standard quadroport technique.
    Keywords: Cholecystectomy, Laparoscopic surgery, Single incision, Quadra port
  • Vahide Toopchizadeh, Arash Babaei, Ghazani, Bina Eftekhar Sadat Page 32

    Backgrounds and

    Objectives

    Rehabilitation and physiotherapy have a major role in reducing the pain and increasing the functional ability in knee joint osteoarthritis. The aim of this study was to evaluate the effect of the Action Potential Simulation (APS) and Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS) in patients with knee joint osteoarthritis.

    Materials And Methods

    In a Randomized Clinical Trial، 70 patients with mild or moderate knee joint osteoarthritis were enrolled in the study first group (35 patients in each group). Received APS and for the secondgroup TENS and therapeutic exercise for 10 sessions were applied. The primary outcome of the study was upon the VAS and WOMAC scoring system and was evaluated before and after the intervention.

    Results

    Five patients (7. 1%) were male and 65 patients (92. 9%) were female، the mean age of the patients was 57. 1±7. 7 years. The mean VAS and WOMAC scores improvement after treatment statistically were significant in both groups (P<0. 001).

    Conclusion

    In regard to findings of this study it seems that using APS and TENS combined with therapeutic exercise are effective in pain reduction and function improvement of the affected knee but there is no difference for choosing between them in treatment approaches.

    Keywords: Knee Osteoarthritis, TENS, Physiotherapy
  • Fatemeh Khaki Khatibi, Ali Reza Yaghoubi, Mohammad Rahbani Nobar Page 36
    Backgrounds and
    Objectives
    Mutations in endothelial nitric oxide synthase (eNOs) gene can reduced NO production. It is an endothelial relaxing factor and its decrease accelerates the process of atherosclerosis. This study was designed to measure serum level of NO and the frequency of T-786C polymorphism in a group of patients with Coronary Artery Disease (CAD) in comparision with control.
    Materials And Methods
    Sixty patients with angiographically diagnosed CAD and 60 age and sex matched CAD-free subjects were studied as control. Nitric oxide was measured by Griess Method. The genotype studies were carried out using allel specific PCR.
    Results
    Serum levels of NO in patient groups were significantly lower than the controls (P‹0. 05). Significantly higher frequency of eNOs -786C genotype was found in CAD patients than controls (P‹0. 05)، the differences reflected an increase in CC genotype at position -786 of No synthesis gene. Mean blood pressure was significantly higher in patient compared with controls (P‹0. 05).
    Conclusion
    The low levels of NO and high blood pressure in patient group may be related to high frequency of T-786C polymorphism in patient group and conversely T-786C polymorphism may be a risk factor for coronary artery disease.
    Keywords: Coronary artery disease, NO, Endothelial nitric oxide synthase gene, T, 786C polymorphism
  • Asgar Tofighi, Saber Saedmocheshi Page 40
    Backgrounds and
    Objectives
    Approach of supplementation usage and its effect on fatigue retarding had been attention of athletes and coaches. The aim of this study was to comparison the acute and chronic loading of sodium bicarbonate supplement on fatigue and performance indices after exhaustive aerobic activity in active men.
    Materials And Methods
    10 active men were selected and assign to experimental group. The participants had taken sodium bicarbonate supplement in two forms of acute and chronic loading. For determine the amount of lactate production and blood PH، blood samples were taken in four stages including’s before exercise and after either supplementation method usage and also immediately after exercise test. Modified BRUCE moderate-intensity test were done up to 75% of maximum heart rate as exercise test.
    Results
    The result showed that bicarbonate supplement in form of chronic loading inhibits blood lactate accumulation significantly. Compared with acute model، chronic loading of sodium bicarbonate increased the duration of activity and blood PH up to 26 percent (P<0/05).
    Conclusion
    It seems that chronic loading of sodium bicarbonate by improving the buffering capacity increase the amount of blood PH and retarding the fatigue period and induces the much time of activity.
    Keywords: Bicarbonate sodium, Chronic, acute loading, Blood PH, lactate, Young Men, Exhaustive aerobic activity
  • Mohammad Hossein Somi, Parinaz Kanani, Mohammad Ali Hossein Nezhad Page 54
    Backgrounds and
    Objectives
    Gastroesophageal reflux disease is one of the most prevalent gastrointestinal disorders and the relationship between GERD and H. pylori is complex and effect of H. pylori eradication on GERD is controversies. The aim of study is to evaluate the effect of H. pylori eradication on GERD symptoms.
    Materials And Methods
    In an interventional، before-after study، of 200 patients with chronic dyspepsia and positive H. pylori infection confirmed by rapid urea test or histology and underwent a 2 weeks period of quadruple anti-Helicobacter therapy and a subsequent 6 weeks of pure anti-acid therapy. Eradication''s success was assessed based on urea breath test result at least 2 weeks after anti-acid cease، and the second validated symptom questionnaire then was filled out which contained the same questions as the first one. A validated symptom questionnaire about probable symptoms of GERD also filled.
    Results
    GERD''s symptoms (Regurgitation، Heart burn) were increased in the eradication group. (heart burn: 16% to 32% p=0. 03)، (regurgitation 13. 6% to 15% p=0. 04). Retrosternal pain was meaningfully decreased (36% to 29% p=0. 04). Wheeze (1. 4% to 0. 5% p=0. 03) and hoarseness (1. 5% to 0. 6 %p=0. 03) had meaningful decrease.
    Conclusion
    H. pylori eradication has variable effect on GERD''s symptoms are infected individuals.
    Keywords: Helicobacter pylori, Helicobacter pylori infection eradication, Gastroesophagial reflux disease, Barrett's esophagus, Dyspepsia
  • Hamideh Azimi, Farideh Golfroushan, Maryam Nasimi Page 60
    Backgrounds and
    Objectives
    Localized sclerodermia is an inflammatory cutaneous disease with certain clinical presentations that primarily affects derma and subcutaneous adipose tissue and causes scar like sclerosis. Many different treatments have been recommended till now which most of them was upon case studies or with no control or limited number of patients.
    Materials And Methods
    In a double blind randomized clinical trial، we studied 30 patients with localized sclerodermia who achieved inclusion criterias in the form of two groups (group A under treatment with methotrexate and group B under treatment with hydroxychlroquine، 15 patients in each group) stiffness of the skin and pruritus Was evaluated in the week 4، 8 and 12 examinations and all the data from patients was analyzed with appropriate analytical tests.
    Results
    In our study، 9 (36%) of patients was male and 16 (64%) was female. The mean age of the patients was 36. 8±13. 5 yrs. Patients were at the age range of 13 yrs to 74 yrs. Mean MSS score for patients in methotrexate groiup before the intervention was 12. 3±3. 7 that decreased to 7. 2±2. 8. this number in the hydroxichlroquin group decreased from 10. 7±4. 1 to 7. 7±3. 4 and there was a significant difference between two groups analytically. The VAS regarding to stiffness of skin and cutaneous involvement before and after the treatment was significantly different (P=0. 0001).
    Conclusion
    With regard to minimal increase in liver enzymes in patients under treatment with methotrexate it can be resulted that both methotrexate and hydroxychlroquin is effective in reducing pruritus، skin hardness in patients with localizes sclerodermia and none of them is not preffered too each other.
    Keywords: Hydroxychlroquin, Localized sclerodermia, Methotrexate
  • Mahsati Alizadeh, Mohammad Rahbani, Nobar, Sina Zarrintan, Fariborz Boroumandpour, Farnaz Sepasi, Armin Zarrintan Page 66
    Backgrounds and
    Objectives
    Metabolic syndrome is a collection of risk factors which finally increase the risk of ischemic heart disease and type 2 diabetes mellitus in affected individuals. Our aim was to assess whether the presence of ischemic heart disease in parents increase make people the risk of metabolic syndrome in offspring’s or not?
    Materials And Methods
    137 persons aged 18 to 40 with a positive history of ischemic heart disease in their fathers، mothers or both were selected as the case group. Another group of 132 persons without a history of ischemic heart disease in their parents were selected as the control group. Metabolic syndrome was diagnosed based on ATP III (Adult Treatment Panel III) criteria considering high blood pressure، central obesity، impaired fasting glucose، high triglyceride level and low HDL-C levels.
    Results
    The prevalence of metabolic syndrome in offspring of subjects with and without ischemic heart disease did not show any significant difference (14. 0% vs. 11/5%; p > 0. 05). Comparison of the prevalence of metabolic syndrome in male and female subjects also did not show any significant difference (16. 7% vs. 15. 2%; p > 0. 05 for females and 11. 4% vs. 2. 6%; p > 0. 05 for males).
    Conclusion
    The present study does not reveal any identifiable difference in the prevalence of metabolic syndrome in offspring of persons with and without the history of ischemic heart diseases; however، this does not diminish the importance of metabolic syndrome in offspring of patients with ischemic heart disease.
    Keywords: Ischemic heart disease, Metabolic syndrome x, Blood glucose, Acute coronary syndromes
  • Jahangir Karami, Ali Zakiei, Mostafa Alikhani Page 74

    Backgrounds and

    Objectives

    Given the importance of family in shaping the characters، current study was conducted to examine the role of gender، differentiation and attachment styles inon predicting the incidence of Alexeithmia.

    Materials And Methods

    This descriptive correlative study was conducted. For to predicting alexithymia، and obtaining a predicting equation. The discriminant analysis method was used based on spss19 software. In this study، 325 students from Kermanshah Razi University were selected using stratified random sampling method. Data collection instruments was (DSI-R) questionnaire and adult attachment styles questionnaire، and for alexithymia we used FTAS-20 Questionnaire.

    Results

    The results showed that secure attachment and avoidant attachment style and differentiation total score are able to predict the alexithymia. Therefore، if a person have the highest differentiation and secure attachment style and has the least avoidant attachment style، they are less likely subject to alexithymia characteristics. But the results showed that gender cannot predict the alexithymia

    Conclusion

    The results are with the family''s role in the occurrence of alexithymia.

    Keywords: Gender, Differentiation, Attachment styles, Alexithymia
  • Aydin Mahmoud Alilou, Parichehr Ahmadi, Fariborz Akbarzadeh Page 82
    Backgrounds and
    Objectives
    Atrial fibrillation (AF) is one of the most common cardiac arrhythmias which apart from macro embolic complications may result in cerebral ischemic areas caused by micro emboli and end up in progressive cognitive impairments. The object of the research is a comprational study of cognitive impairment inpatient with atrial fibrillation and healthy subjects based on MMSE Test.
    Materials And Methods
    research method was descriptive-comparative method and 60 subjects (30 AF cases and 30 healthy subjects) who referred to Tabriz Cardiology Clinic were evaluated in a discretional-analytical study with Mini Mental State Examination (MMSE) questioner.
    Results
    Results showed a significant differences between patients and healthy groups in Time Orientation، Place Orientation، registration، attention and Concentration، recall، Repetition، Writing and Copying subscales but there was no significant different between groups in Naming، 3-Stage Command and Reading.
    Conclusion
    According to present results، it seems that atrial fibrillation predispose to patients cognitive impairment.
    Keywords: Atrial fibrillation, Cognitive impairment, Mini Mental State Examination
  • Mirmohammad Taghi Mortazavi, Javad Seyed Toutounchie., Mail: Javadtotonchi @Yahoo.Com Page 88
    Backgrounds and
    Objectives
    Recognizing the complications of rhinoplasty is important for both surgeon and patient. The aim of the present study was to evaluate the prevalence of complications after rhinoplastic surgery.
    Materials And Methods
    In this study that was done between 2003-2005 patients who were admitted for rhinoplasty were observed for their hemodynamic changes، respiratory problems and other complications of rhinoplasty during a 24 – month period (2003-2005). Methods of anesthesia were similar in all patients. Data were collected using a check list and analyzed by SPSS. 15 software
    Results
    Two hundred and two patients، [78 (38/6%) males and 124 (61/4%) females] were enrolled in the study. There was no detectable complication in 131 patients. Different complications were seen in 68 patients. Twenty-one (10/ 4%) of patients experienced tachycardia and 7 (3/46%) of patients had arrhythmia during their surgery and hospitalsty.
    Conclusion
    According to the results of this study، there are some complications such as tachycardia and arrhythmia، during postoperative period of rhinoplastic surgery.
    Keywords: Rhinoplasty, Complications, Hemodynamic Changes
  • Majid Malaki, Ahmad J. Javid, Masoome G. Alamdari, Aliasghar Hadizade, Nahid Khodadad Page 92
    Backgrounds and
    Objectives
    There are debates about the reliability of fever detection via tympanic membrane by infrared detected. Some insisting on that this method is a way for core temperature measurement Similar to rectal measurement.
    Materials And Methods
    in a cross sectional study 50 children (3-36 months) were evaluated for temperature measurement by both Infrared tympanic method and traditional rectal core temperature measurement were recorded and analyzed by statistical methods.
    Results
    50 children aged between 3 to 36 months entered to study، their mean age ±SD were 28±10 months. Their rectal mean ±SD temperature were 37. 87±0. 4 these measures for tympanic infrared technique were 36. 49±0. 5 °C this difference was 1. 38 °C that was significant (p less than 0. 0001).
    Conclusion
    Tympanic measurement methods is simple and feasible but there is a significant difference between it and rectal temperature measurement، and addition it has a low sensitivity to detect fever in children below 36 months and it is not a convenient method for fever expression in children.
    Keywords: Fever, Rectal, Tympan
  • Mahmud Baghbanian, Ali Baghbanian, Zare Mohammad, Fariba Binesh Page 98
    Gasterointestinal Stromal Tumor (GIST) is a mesenchimal tumor. Mostly originate from stomach however small intestine، esophagus، colon، and rectum are another sits of tumor growth. Rarely it originate in extra intestinal sites such as the omentum، mesenteries، or retro peritoneum. They are often asymptomatic and are detected as an incidental finding or after evaluation of nonspecific symptoms. However this tumor can present as a palpable abdominal mass، with abdominal pain and or gastrointestinal bleeding. In this manuscript we represent a patient with GIST of the stomach mesentery.
    Keywords: Gasterointestinal Stromal Tumor, Mesentery, Stomach